Hirdetés
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
Van, de majd máskor linkelődik be. Az ízeken nem érzed mi van? Kizártnak tartom, hogy bármit hozzá tenne/jobban csinálna a mikró, ellenben én sem azt állítottam, hogy káros, tehát egészséget károsító, hanem hogy kvázi kivesz az ételből, esik az élvezeti, de a beltartalmi érték is. Vízben (is) oldódó vitaminok hajlamosak roncsolódni a folyamat során. Minthogy a vízmolekulákat gyorsíjja a gépezet, ennek ára van. Végeredményben tehát nem rossz, de a jótól is távol esik. Valamirevaló helyeken nem véletlen nem látsz egyet sem (ellentétben az indukciós lappal, annak van ipari verziója is). Ha valaki védeni akarja a technológiát, a hagyományos főzéssel érdemes versenyeztetni. Szerintem jobban is megtisztelhetjük az alapanyagot. Beep-beep.
-
-
Digitalpimp
senior tag
Onnan, ahonnan a jégkrémbe a jegesedés.
Gondolom mikor megszakad a hűtési lánc, az nem tesz jót neki. A múltkor a Lidlben is ki volt baszva raklapon a sok hentesárú a boltba, oszt jól van az. Ott voltunk vagy 1 órát, a kutya nem nyúlt hozzá. Aztán csodálkozik az ember, hogy mi lett a cuccal.... -
megyer11
tag
Nálunk nincs gáz az épületben, ez már meghatározza a tűzhely/sütő/főzőlap fajtáját. Kb. 30 évig használtunk elektromos sütő/főzőlap kombót főként alu serpenyővel, fazékkal. Akad egy két teflonos cucc is, de vigyázva is 2-3 év alatt elhasználódnak. Nemsokára új konyhánk lesz és benne indukciós főzőlap. Emiatt sok fazék, serpenyő le lesz cserélve, így most nekünk jól jött ez az Aldis ajánlat.
-
Bizony nem mindegy, mert ha tenyleg csak 2,1% sótartalom lenne benne, akkor a) esetben megromlana pár nap alatt, vagy b) esetben brutális mennyiségű tartósítószer lenne benne.
Az Erőspistában, Pirosaranyban 11-12 % körüli sótartalom mellett is bőven van tartósítószer
Mi szoktunk otthon készíteni házi chilipaprika krémeket, szószokat, ha nincs benne a megfelelő mennyiségű só, akkor gyorsan el kell fogyasztani, mert megromlik.
-
Moleman
addikt
+1, én eleve sótlanul főzök, ezért engem is zavarnak a túl sós szószok. A karibi El Yucatecoban 3.9% só van, az még egy kicsit sósabb rántott hús mellé is kellemes.
Az ecet régen zavart, de most már szeretem a savakat, egy kis citromlé vagy ecet minden ételbe kerül most már, akkor is, ha a recept nem írja. -
-
attiati
veterán
Teljesen oké, ha mindent eszel.
De ha nem akarok szuperfeldolgozott kaját reggelizni, felvágottakat, stb és sokat szenvedni az elkészítésével, akkor a zabkása tökéletes.Superfood-ot lehet belőle készíteni. (Banán, zab, útifűmaghéj, kakaó, fahéj, méz + pár bogyós gyümölcs és esetleg fehérjepor). Minden benne lesz (triptofán, rost, kakaó élénkít kávé helyett, vitamin, fehérje).
#12122totron
Igazad van, tényleg közepes a glikémiás indexe.
[A nagy Zab(pehely) kérdés, avagy fogyasszuk vagy ne?]
Zabkása glikémiás indexe -
attiati
veterán
ebből a videóból megérted, 2 perc
[link]Megértésem szerint beáztatva is oké, mert úgy is végbemegy az oldékony rostok kioldódása és az emésztőrendszereden kívül történik, ez a fontos.
Illetve kellő mennyiségű folyadék kell, mert az emésztőrendszeredből fogja elvonni.+ [Is there starch conversion in overnight oats? FOOD SCIENTISTS PLEASE HELP]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Robot Vacuum E10 robotporszívó
- SZUPER Akcióban Új Bontatlan Dyson V15 Origin 3 év gyártói garanciával Azonnal Átvehető
- Nuki Smart Lock Pro 4 garanciás, dobozos, hibátlan
- NOLAN N91 EVO Louis Special bukósisak N-COM B601S kihangosítóval
- Jura C60 I Szervizelve I Easy-cappuccino fej I 3 hónap garancia I Számla I Beszámítás
- HP EliteBook 830 G6 13,3" i5 8365u, 16GB RAM, 128GB SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Gold -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen- MS4674, 100% AKKSI
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 2 Ryzen 5 pro 5650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- Apple iPhone 15 128GB fekete
- Eladó/BONTATLAN Lenovo LOQ i7-13650HX 16GB 1TB RTX 4060 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Gondolom mikor megszakad a hűtési lánc, az nem tesz jót neki. A múltkor a Lidlben is ki volt baszva raklapon a sok hentesárú a boltba, oszt jól van az. Ott voltunk vagy 1 órát, a kutya nem nyúlt hozzá. Aztán csodálkozik az ember, hogy mi lett a cuccal....
köszönöm szépen!
Mr.Csizmás
krizmo_