- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Akciófigyelő: Ha kéne vezeték nélkül CarPlay és Android Auto...
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
totron
addikt
Jó dolgok, lényeges elemek merülnek fel a kérdései nyomán. Kemencébe-sütőbe például nem mindegy a vékonyság/vastagság, oda robosztusabb gondolkodás és geometriák kellenek. A keményítőtartalma sem mindegy, ha egy magas tartalmú répát túl vékonyra vágsz, egyeseknél okozhat fejfájást vagy simán csak túl édes lesz van, hogy ez utóbbi a cél. Egyik fajta könnyebben válik chipszé, a másik inkább főzni való. Míg egy fokhagyma gyorspirításánál a vékony forma az ideális. A paprikás krumpli alakzatai is gyakorlatiasságból fakadnak. Egy zöldségsaláta zsülienezve is más irányt ad a haminak. A hámozóval papírvékonyra hámozott cukkiniből sokszorta több keményítő szabadul fel egységnyi idő alatt mintha karikáznád nagyobb felületet adtál erre neki ezzel. Így a divat mellett emésztés szempontból is szerepe van a fizikának, itt is. Van, akinél a paprika magháza hasmenést okoz mondjuk ennél a hatásnál a vegyszerezés kérdéskörét is elő lehetne kapni vagy csak azt?
Eltalálva a megfelelő kockaméretet kaliforniai paprikánál isteni tud lenni pizzafeltétként.Ne feledd, hogy ő tanul, nem tudja miben kaphat szabad kezet, ha szeretne egyáltalán bármiben is szabad kezet. Ha igényli is a fix szabályokat és ezt nem is tudja levetkőzni később, nem baj, lehet, hogy épp ez teszi profivá egy-egy folyamatban. Előbb a sztenderdek rögzüljenek, aztán jöhet a virtuozitás.
Mindennek van szerepe, egyben mindent szabad, egyszerre részecske és hullám. Dicséretes egyébként, ahogy beleveti magát és nem adja fel.
#13046tibbike01, az a jó selymes-omlós.
#13045Essejó, van példa jó kövér vastag tallérokban, olajban való kisütésére gyorsba', az elég jó. Rántva is. Rántsatok cukkinit is.
#13037Andris..., a üveges lecsó a tejút átellenes legvégében lévő párhuzamos világ legtávolabbi pontján sem lenne elég távol, soha ne menj közel üveges lecsóhoz! Na látod ez egy fix. A műfaj megcsúfolása fogalomkört hivatott kifejezni, mindennél erősebben.
#13030Moleman, az önmagával való habarásról mi a véleményed? Nincs vércukoremelő liszt, ellenben van szétfőzés. -
Andris...
tag
Nem, nem trollkodok. Mondtam többször, hogy tapasztalatlan vagyok és kell valami kapaszkodó. Viszont most az a fontos, hogy karikázzam vagy téglalapokra vágjam a paprikát? Vagy mindegy?
Amúgy ha ennyire fárasztó vagyok a
trollkodásommalkezdő kérdéseimmel, szóljatok, és nem kérdezek többet.Egyáltalán nem áll közel hozzám a matek amugy.
-
Essejó
veterán
Ami még érdekes, hogy ebben link a szárazbabból áztatás nélkül 1 óra alatt főztem bablevest.
Összekockázott hagyma, füstölt nyúlja, szárazbab 2-es fokozat fél óra. Gőz leenged, zöldségek csipetke 25 perc 1-es fokozat. Gőz leenged ízesít rántás fedő nélkül 5 perc és kész volt. (Csak kicsit drágább mint a Cosori)
Mostanában már nem igen használom, de értelmes áron használtként nem lehetne eladni. Ahhoz meg túl zsidó vagyok, hogy olcsón eladjam.
-
Moleman
addikt
Én egyszer próbáltam sárgaborsófőzeléket főzni kb 5 éve, azóta nem mertem újra próbálkozni.
Több mint egy napig áztattam, aztán 5-6 órán át főtt, és így is ehetetlen maradt.
Meg tud az romolni? Papíron le volt járva, és az eredetileg felfújt zacskó, amiben volt, levákuumozódott magától, elég fura volt.
@Andris...
Ha nem szeretnél habarással bajlódni (és/vagy plusz lisztet enni), használhatsz helyette csak tejfölt magában. A végeredmény hígabb lesz, de mi szívesen eszünk pl főzelék helyett leves jellegű dolgokat, a tejfölt meg kifejezetten szeretjük. Kevés olyan étel van, ami ne lenne jobb egy nagy pohár tejföltől.A spenótba mondjuk pont nem rakunk mi sem tejfölt, azt a feleségem szokta készíteni, fokhagymás rántással és tejjel. A Penny-ben van ez a "fagyasztott spenót porciók", egyszer próbáld ki, én sokkal jobban szeretem ilyen leveles formában, mint a pürésített spenótot.
-
-
attiati
veterán
Teljesen oké, ha mindent eszel.
De ha nem akarok szuperfeldolgozott kaját reggelizni, felvágottakat, stb és sokat szenvedni az elkészítésével, akkor a zabkása tökéletes.Superfood-ot lehet belőle készíteni. (Banán, zab, útifűmaghéj, kakaó, fahéj, méz + pár bogyós gyümölcs és esetleg fehérjepor). Minden benne lesz (triptofán, rost, kakaó élénkít kávé helyett, vitamin, fehérje).
#12122totron
Igazad van, tényleg közepes a glikémiás indexe.
[A nagy Zab(pehely) kérdés, avagy fogyasszuk vagy ne?]
Zabkása glikémiás indexe -
attiati
veterán
ebből a videóból megérted, 2 perc
[link]Megértésem szerint beáztatva is oké, mert úgy is végbemegy az oldékony rostok kioldódása és az emésztőrendszereden kívül történik, ez a fontos.
Illetve kellő mennyiségű folyadék kell, mert az emésztőrendszeredből fogja elvonni.+ [Is there starch conversion in overnight oats? FOOD SCIENTISTS PLEASE HELP]
-
krizmo_
Topikgazda
Sütök croissant, szerintem ezzel a legjobb, de friss ropogós héjú kenyérrel is szeretjük, ill. palacsintafélékkel és gofrival is nagyon finom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Baby design smart sportbabakocsi
- Eladó Honda Forza 125
- Olcsóbb lett! Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7500F 32GB DDR5 512GB SSD RTX3070 8GB ZALMAN S2 TG Enermax 750W
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged