- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Feljutott a G96 a Moto széria csúcsára
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Yettel topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- iPhone topik
Aktív témák
-
venember83
nagyúr
válasz
PazsitZ #7226 üzenetére
Button, Trulli, Coulthard, Webber, Kubica, Rosberg, Heidfeld, stb ok is megerdemelnek a cimet, hisz kemenyen dolgoztak
Dehat nem szereztek eleg pontot, hogy vilagbajnokok legyenek, ez van, a pontok dontenek s abban a csalo, arulo, gyoker, szeszkazan Raikkonen volt a jobb egy csalok altal epitett es FIA segitseggel masszivan tamogatott (olykor fekete zaszloval is "segitettek" oket, plusz kvazi-legalis padlolemez betiltasa) veres rettenetes Ferrariban.
-
Oliverda
titán
válasz
PazsitZ #7121 üzenetére
Sokkal többet is kaphatott volna ha bizonyíthatóan felhasználták volna a konstrukciójukban az adatokat. Persze nyilván innen az isten háta mügül a csodás Internet segítségével, sokkal jobban tisztában vagyunk a tényekkel, mintha az összes versenyen személyesen ott lennék és kedvünkre sétálgathatnánk a boxban.
Amúgy ki volt az első szinesbőrű?
-
Chili7
őstag
válasz
PazsitZ #7121 üzenetére
Nem emlékszem, hogy sok ilyen "ferrarit bűnbaknak kikiáltó" hang lenne itt a topikban. Max annyi, hogy objektiven (vagy nem) leirták, hogy milyen előnyei származtak ebből a kémügyből a ferrarinak.
A "ferrarinak kedvezéses" dumát én sem értem, de hibásnak, csalónak, stb sem szokták nevezni a csapatot itt. -
maddog
tag
-
válasz
PazsitZ #6732 üzenetére
Igen én úgy tudom hogy lesznek jövőre.
Ami érdekes bennük hogy más elven fognak üzemelni mint egy normális f1 csapat ugyanis ők az első autójukat nem maguk fejlesztik ki hanem egy komplett f1 gépet és Mercedes motort vesznek a McLarentől. Azt mondják hogy nem éri meg fejleszteniük hanem a fejlesztésre szánt pénzt inkább így költik el.
Később ha beindul a csapat akkor lehet hogy a fejlesztésbe is belekezdenek.A fentiek viszont számos kérdést felvetnek, a kisebb csapatoknak ebben a kérdésben lépniük kell valamit mert az ő fejlesztési keretükkel le fognak maradni az ilyen csapatok mögött, vagy mi lesz azokkal a csapatokkal akik pénztől függetlenül nem tudnak egy normális kasztnit összerakni, mi szabályozza a kasztnik eladását, árát, kötelező-e eladni bárkinek stb. pl. egy Toyota, Honda mit fog szólni amikor egy kis költségvetésű csapat rommá veri őket egy tavalyi McLarennel, vagy a Williams amelyet köztudottan a konsturktőri tudás emel ki a többi kisebb költségvetésű csapat közül.
Gondolom a 2008-as F1 szabályzaton változtattak már, de nem ismerem milyen módon kezelik ezeket a kérdéseket.
-
Oliverda
titán
válasz
PazsitZ #6702 üzenetére
Tudom olvastam, én sem szeretném ha így lenne VB. Majd jövőre vagy azután megcsinálja a pályán.
Egyébként pedig az is elhangzott, hogy a üzemanyaghőmérsékletet meghatározó szabály sem jó. Mivel nincs benne leírva pontosan melyik meteorológiai adatot kell felhasználni.
Amit linkeltél abból:
Kiderült viszont, hogy a Sport Munkacsoport (Sporting Working Group) állásfoglalása világosan lefekteti a mérés körülményeit, méghozzá oly módon, hogy a FOM által megadott, illetve a töltőcsőben mért hőmérséklet a döntő. Ez azért fontos, mert a hasonló funkciójú Technikai Munkacsoport állásfoglalásai precedensértékűek, többek között a 2005-ös BAR-botrányban is alkalmazták őket.
MÁS
Dennis admitted the cause of the gearbox problem had not yet been diagnosed.
“We have had phenomenal reliability all season and this was the first time that Lewis had a problem in the race that cost him time,” he said.
“The exact cause we don’t know, but we do know the result, which was that the gearbox went into default mode and selected neutral.
“It did that because there was an incorrect command given to the system.“Why did it receive an incorrect command? We don’t know yet. It could have been a sensor but it defaulted and it took a while to recover mentally.
“The gearbox worked perfectly after that.”
-
hunnylander
őstag
válasz
PazsitZ #6678 üzenetére
A túl nagy igyekvése és a poros aszfalt miatt hibázott, elsődlegesen. Az, hogy egy pilóta mennyire izgult a versenyzés közben, te azt soha az életbe ki nem találhatod, azt csak ő tudja. Magamból kiindulva, és fiatalkori versenyzéseimből (sportversenyek: diákolompiák, tantárgyi versenyek: országos döntő is volt), csak a rajt/kezdés előtt izgultam, aztán már tele vagy adrenalinnal és mint egy gép csinálod, amit kell, izgulás nélkül.
De egyenlőre ez álhír(nek tűnik), ha nem vetted volna észre.
-
Gyuri27
félisten
válasz
PazsitZ #6634 üzenetére
Miért? Legalább a festés más volt min a ferrarin!
Ezek után fellebeznek. Nem hogy ülnének csendben egy sarokban. Mert még a ferrari is fellebbez és akkor kizárják őket az idényből (egyénileg is) és jövöre sem indulhatnak.
Nem szeretem az Alonsót, de nem csodálom, hogy el akar onnan jönni!papi77: most esett le?
-
hunnylander
őstag
válasz
PazsitZ #4788 üzenetére
Az én listám hosszabb és nagyobb nevek vannak rajta. A tieden meg sok az irigy.
Továbbá Rosberg és Sutil véleményei többszörösen esnek latba, mert sokkal jobban és közelebbről ismerik Lewist, már voltak a csapattársai. Sőt ők méginkább irigyelhetnék, mert ők nem kerülhettek olyan jó autóba mint Hamilton, továbbá fiatal tehetséges riválisai (lesznek).
-
hunnylander
őstag
válasz
PazsitZ #4734 üzenetére
Ezt nem kell, hogy mondjad. Tudom, hogy a szabadedzésekre nem lehet alapozni. Én kizárólag arra voltam kíváncsi, hogy ebben a kedvezőtlen időjárásban hogy megy majd neki a tanulgatás. Az első szabadedzésen alig ment néhány gyors kört, féltettem hogy mégiscsak megártott vagy haszontalan volt a Playstation-özés.
-
hunnylander
őstag
válasz
PazsitZ #4133 üzenetére
Helytelenítettem is volna, ha kapott volna. Viszont egy kis enyje-benyjét kapott szerintem, de Hami is csak azt érdemelt.
Motion_Blur: Hami nem akart rosszat Webber-nek, csak jót a saját fékjeinek. Ilyet még Webber sem mondott, gondolt, csak azt hogy Hami rossz munkát végzett (de tapasztalatlan is volt). De azért Webbernek sem kell a szomszédba mennie SC alatti agresszív vezetésért. Egyébként mit kapott volna ha véletlenül előrébb gurul? Semmit.
-
manutdzoli
senior tag
válasz
PazsitZ #3767 üzenetére
Én mondtam hogy túl gyorsan ment,lehetett látni.Palikék még hidraulika probléma,meg koppra alátekerte a kormányt és nem fordult.Azért nem mert nagyon szarok voltak már azok a gumik.Még mindig rágom magam hogy hogy lehetett ekkora hibát elkövetni.Nem látták a monitoron a gumit?Nem mondta hamilton hogy nagyon szar már vezetni a kocsit?Köridők is ott voltak, hami az utolsó körében alonsotol 7 mp-et kapott.Csak ekkor eszméltek a mekinél.Döbbenet
-
parandroid
félisten
válasz
PazsitZ #3400 üzenetére
F1.com-on azt írják, hogy Vettel feljött 12-re a 17. helyről, zzel ledolgozta a 'grid penalty'-ját. Nem úgy volt, hogy nem kapta meg a 10 rajthelyes büntetését a múlt heti kocc miatt? Most mégis?
BTW Alonso és Massa pengeváltása határozottan kellemes jelenet volt.
Alonso nagyon tolja Massát, nem tudom a brazil meddig bírja a nyomást.
p
-
proper
őstag
válasz
PazsitZ #3336 üzenetére
miért az jobb volt amikor a vén fax vezette és égett az autó a boxban az meg a gumi összetételéröl hadovált össze vissza?
bárki vezethetné akkor is találnátok benne valamit ami nem tetszikez a hamiltonozás is kezd nevetségessé válni, azért mert fekete, mert ő lesz a vb, csak mert azért
schumi a király és kész
amugy meg Räikkönenes szép estét mindenkinek
alsonsonak meg nem tetszik hogy nem nyalják ki neki a hátsóját mert ő volt a vb
most massa is mostohagyerek ebben a helyzetben -
hunnylander
őstag
-
manutdzoli
senior tag
válasz
PazsitZ #3283 üzenetére
Mostanában nagyon hisztis alonso.Csak azért mert hamiltonnak jobban jött ki a lépés.nem lehet minden évben vb az ember.Azt kell mondjam ez az év egy újoncé.
"Annyit tudok, hogy érvényes szerződésem van a jövő évre, azonban van tíz másik olyan csapat, amely érdeklődik irántam"Tíz másik olyan csapat?Nem nagyon értem ezt,a mclarenen kívül össz.10 csapat van az F1-ben.A spyker meg a super aguri is érdeklődik alonso iránt?A csapatok felében már el van döntve a 2008-as felállás;mint pl:ferrari,bmw,red bull,honda,toro rosso.Elég furcsa lenne jövőre a spykerben látni alonsot.Hamilton biztos örülne,minden versenyen 2 kört verne rá
-
manutdzoli
senior tag
válasz
PazsitZ #2828 üzenetére
A változatosság mindig kell,sajnos így fog kikerülni a magyar nagydíj.5év múlva már teljesen új pályák lesznek az f1-ben.India GP,Szingapúr Gp,Lengyel Gp,asszem még valahol az arab emirátusokban akarnak egy nagydíjat,mert sok a pénz ott.
Gondolkodtam,és ha netalántán egy európai gp lenne,akkor az csak monaco lehet,kihagyhatatlan. -
manutdzoli
senior tag
válasz
PazsitZ #2824 üzenetére
Egy európai pálya?Nagyon kevésnek hangzik.Nem tudom elhinni ezt a cikket.
Ha egy lenne én silverstone-ra voksolnék.Kizárt hogy magyarországon lenne az egyetlen európai nagydíj.Silverstone hozza az egyik legtöbb pénzt a pályák között.
Na meg még ott van Monza,Spa,Hockenheim,Nürnburgring,Barcelona,Magny-Cours stb. -
manutdzoli
senior tag
válasz
PazsitZ #2778 üzenetére
Nem tudom hamilton milyen módon hasonlította magát sennához meg prosthoz.Azért mert az első évégn vb tud lenni(ami még nem biztos),az nem azt jelenti hogy annyit tud mint a két nagy.Hamilton kezd elszállni magától.Sztem örüljön neki hogy az első évében nem egy super agurit vagy spykert kellett vezetnie hanem egy mekit.Szerencsés gyerek.
-
törölt tag
válasz
PazsitZ #2115 üzenetére
Nem volt szabálytalan, egy kiszorítás volt. Viszont balesetveszélyes helyzetet nem láttam...az egyik kerekét megfüstölte és közel volt a Ferrari-hoz féktávon.
Viszont Hamilton-t a kigyorsítási szakaszon vezette ki a pályáról, ha nem teszi Hamilton elmegy neki..védte a pozicíóját, nem volt szép, de ez bőven benne van a versenyzésben (az Eau Rouge az nekem sokkal csúnyább volt) -
Nowhereman
őstag
csatlakozom...
Kezd olyan érzésem lenni hogy a pankráció is komolyabb ennél. Itt, ha valoki képes ELŐZNI, azt kiteszik mint alkalmatlant. Siránkoznak, hogy nehéz előzni - vazze! Mansellék anno Monacoban is többet előzgettek, mint ez a töketlen banda akármelyik pályán képes! Massa, ki képtelen a középmezőnyböl előreverekedni - a nagy sztár(arról ne is szóljunk, hogy a nagy Nigel a hungaroringen olyan szituból győzni is tudott), Montyt meg elküldik a Nascarba. Speedet, aki a sereghajtó STR-el rendre a középmenökel pofozkodott, kiteszik mint lassút, Vettelt, aki még Liuzzival sem bír, meg sztárolják...
qrja meg magát az egész cirkusz...
az egész sz@rt már csak Webber miatt nézem... -
törölt tag
Te mindig
Persze egy dolog előre sejteni, meg más dolog amikor beigazolódik. Lehetett sejteni hogy nem lesz jó vége a dolognak, de akkor igazolódott be amikor Kimi az utolsó köröket inkább bevállalta azzal a gumival, és aztán ott csapkodott a feje körül.
Ez olyan én is sejtem hogy a MotoGp-s esőszabály nagyon nem frankó, de beigazolódni csak akkor fog ha vki ez miatt esik egy óriásit (azt meg nem akarom)..szal addig marad sejtés. -
törölt tag
Jó cikk, bár sztem a vezérfonál a fejlődési görbéken van...és akkor még szót sem ejtett a másod/sokad virágzásokról.
Hamilton-nál ez tökre egyértelmű hogy az autójának köszönheti hogy előrébb van mint mondjuk Rosberg, Kovalainen vagy Kubica...adja magát.
Azt viszont már nem az autójának köszönheti hogy (még mindig) előrébb van mint a csapattársa, Alonso. Vmint pariban van az élmenőkkel...illetve vezet előttük. -
törölt tag
áááhh, már megint egy cikk arról az oldalról
...pedig nem akarom a kattintásomal támogatni.
szal egyfelől Wild-nak sztem igaza van, a cikkíró úgy állítja be a dolgot, mintha milyen egyszerű lenne...pedig nem volt az.
Nem azon múlt, hogy 10éves korában Hamilton beszélt RD-vel (vagy Haug-gal most nem emlékszem pontosan), és aztán semmit nem csinált.
Lehet hogy nagyon kell egy angol élversenyző, de a csapat másik felének..a Mercedes-nek is vannak/voltak tervei gondolom.
Meg a pályafutása Hamilton-nak elég meggyőző (mindenesetre sokkal meggyőzőbb mint Raikkonen-é, aki nem nyert meg világversenyt...de talán még nemzetközi sorozatot sem...és szvsz mégis egy nagy tudású versenyző, a hiányossága talán ott keresendő, hogy vmiért nem áll össze neki a bajnoki cím, ahogy eddig sem.
Másfelől sztem a cikkíró nem ment még fel az egomi bazilikába, mert a dolognak az egyetlen, de igazán ütős hátránya, a felvezető csigalépcső, semmilyen értéket nem ad az élménynek, már fönt azon gondolkkodsz milyen rossz lesz lemenni, és több évig nem is tervezel még egy kirándulást a kupolába pont a csigalépcső miatt. -
george11
addikt
''Csapatok mennek tönkre, igazi nagybetűs csapatok, mint a Lotus, a Tyrrell, a Jordan. Már alig tudnak 20 indulót számolni. Közel az idő, amikor szultánok és drogbárók gyerekei fognak Forma-1-ezni, az igazi, született tehetség, potenciális Forma-1- világbajnok pedig egészen taxisofőrig felviheti...''
Elég jó iromány született a dologról, és épp tegnap beszélgettünk sógorral erről a ranglétrás dologról is, akkor ezek szerint más is így látja -
törölt tag
Lehet hogy nem, Sutil szerepelt Hamilton-nal egy sorozatban, ő lett Hamilton mögött a 2. ha jól tudom.
Egy technikából nem lehet sokkal többet kihozni mint amit a technika megenged, ebből a szempontból mindegy hogy élmenő kocsiban ül, vagy a mezőny hátsó részében karcoló autóban.
Akkor teljesít jól ha az adott autóból kihozza a teljesítményt, és kihozza. Jelenleg, és már eddig is, bizonyítottan képes kihozni a maximumot, kategóriaújoncként min. pariban van a csapattársával aki 2×-s világbajnok...és ez azért frankón dolog.
A nyomást meg teljesen jól viseli. -
wildrain
addikt
Ehh, leesett közben, hogy milyen hangulatú ez a cikk:
van az a vicc, amikor a pokolban három üst van, benne különböző nemzetiségű lelkek főnek, és más-más módszerekkel (őrökkel) tartják benne őket. A magyaroknál nincs semmi és senki, aki őrizné őket, aminek az az oka, hogy ha valaki megpróbálna kimászni, akkor a többiek visszarántják, nehogymár neki jó legyen. Na, ez a cikk teljesen ebben a ''magyaros szellemben'' íródott. Ha másnak nehéz odajutni, nehogymár Hamiltonnak (vagy bárki másnak) könnyű legyen...
[Szerkesztve] -
hunnylander
őstag
Értik már? Arról van szó, hogy a kajak-kenu világbajnokságon ne indulhassak el motorcsónakkal. Arról is van szó, hogy ne vehessenek jogosítványt pénzért, mert az csalás, méltatlan, és felelőtlen dolog a többiekkel szemben.
LOL
Csaló, piszok Hamilton! Vette a motorcsónak jogosítványát és elindult vele a kajak-kenu világbajnokságon?!Szégyellje magát!
-
wildrain
addikt
A második cikkre: Nem igazán értem, mi a baja. Amolyan ''keserű a szőlő''-szindróma, hogy egyeseknek megadatik, másoknak nem. Ráadásul a ''bevásárlom magam egy autóba''-jelenséget úgy állítja be, mintha újkeletű lenne, amikor a 60-as 70-es években gazdag playboyok ültek a fél F1-es mezőnyben, mert aprópénz volt még kifizetni a versenyzéssel járó költségeket. Hamilton letett pár dolgot azért, hogy beülhessen a McLarenbe. Úgy említi a cikk az utánpótlás sorozatokat, mintha Hamilton nem is szerepelt volna benne, hanem gokartból egyenesen becsüccsent volna a McLarenbe. Ráadásul hibásan Raikkönennel példálózik, aki alig versenyzett formaautóban (3-4 futam), és máris a Sauberben találta magát... ez durvább, mint Hamilton McLarenbe kerülése.
Nem vitatom, egyesek szemében frusztráló lehet, hogy Hamiltonnak ez megadatott, de felmerül a kérdés: nem érdemli meg? Vezeti a világbajnokságot, három rutinos versenyző nem bír vele... szerintem ez kielégítő válasz a kérdésre.
Ha egyszer Hamiltonhoz hasonlóan valaki más is egy vb esélyes csapatban kezd, és nem érdemli meg, mert tehetségtelen, úgyis lapátra teszik, mert egy McLaren nem engedheti meg magának a bukdácsolást. -
JJános
addikt
Igen, szerintem is jogosan bírál a tag, és én is azt mondom, nagy mákja volt Hamiltonnak, hogy egy ilyen gépet kapott.
Biztos, hogy ezzel a géppel sokan tudnának jó eredményt menni, a fiatalok, és öregek közül egyaránt.
Szerencse? Nem tudom. Egyet tudok, Lonzit, akit nem nagyon bírok, elverte, és remélem még elveri.
Aktív témák
Hirdetés
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Szerezd meg a tökéletes házat most!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest