Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- CES 2026: Érintőceruzát támogató komolyabb Motorola várható
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Bluetooth hangszórót készít a HMD
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
-
Mobilarena
Microsoft Flight Simulator (MSFS vagy FS) és Prepar3D (vagyP3D) összefoglaló:
Új hozzászólás Aktív témák
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
cintula187
üzenetére
Az nem a default ATC, hanem a BeyondATC VR toolbarja.
Mint kiderült, a chartom nem volt jó, vagyis hiányos volt. Pedig 2025 októberi Lufthansa chart volt. -
xandrush0831
aktív tag
Openkneeboard lett a megoldás.
-
xandrush0831
aktív tag
Ó igen, ezen már látszik szépen QB4. Az MSFS és a BATC szinkronban vannak, mindkettő az ingyenes Simbrief AIRAC-ot használja (BATC az MSFS-ből húzza, azt meg arra downgradeltem) . A chart pedig az MSFS beépitett EFB-ből van. Gondolom akkor az utóbbi lehet valami régi cucc. Az a baj hogy szerintem az MSFS nem rajzolja ki a BATC által megadott taxiútvonalakat.
Csak nem fogom megúszni, hogy újra Navigraphom legyen. Vagy a hiányos részeken átmegyek tetszőleges útvonalakon.

Köszi a segítséget! Azt hittem én nem tudom olvasni. -
xandrush0831
aktív tag
VR-ban nem látom a BATC taxi útvonalakat, úgyhogy elkezdtem a taxi chartokat tanulni. El is tévedtem Párizsban.
Itt most ezt hogy kell olvasni? K6 és Q2 nyilvánvaló, utána a B-t is látom. Q2-ből B-be a QB4 vezet. Miből jön a QB4? Gondolom az a 4 jégtelenitős út a QB ami Q-ról B-re vezet, de azt honnan tudom igy chart alapján melyik a 4-es? Néztem hogy ki van-e táblázva, de nem láttam sehol.
A kérdés rövidebben: honnan tudom hogy itt mi a QB4?

-
xandrush0831
aktív tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Na az egyik PC reboot után megjavult. Rohadt jót repültem, BP-München.
BeyondATC traffic injector annyira jó, hogy észre sem vettem VR-ban sem a teljesítményen, pedig tömve voltak a repterek.Amúgy az Inibuilds cuccokat szerintem elengedem. Állandóan szenvedtem a leszállással, soha nem kapta el az ILS-t, lekapcsolt az AP, nem követte az utat, meg folyamat volt valami gond. Most kíváncsiságból átmentem FBW-re, gondoltam ennyire csak nem vagyok béna, hogy én rontok el valamit mindig. Pöcc-röff működött minden.
-
xandrush0831
aktív tag
Új SteamVR-ral megint fekete képernyő, vagy no openxr hibaüzenet.

Kezd a tököm tele lenni. Kevés szabadidőmben készre faragtam a beállitásokat, na most van időm és tolok egy komplett útvonalat. Aha, nem.szerk.: mondom akkor megpróbálom az előző verzióval.

VICC.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
bunnyhu
üzenetére
Én nem próbálgatom a küldetéseket, de facebookon is állandóan csak panaszokat olvasok rá. Lehet hogy a megfelelő lelkibéke érdekében simán csak hanyagolni kéne.
Nekem így látatlanban az jön le róla, hogy totál használhatatlan. Egyszer próbáltam, annyi volt a feladat hogy egy meleg párt (ez mindenképp kellett az MSFS-be is...) sétarepülőztessek meg valahol Budaörs mellett, de még az is összebugolt. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
envagyok
üzenetére
Fizikai gombokkal szerintem sehogy, mert nem látod. Én egérrel klikkelek a játékon belüli gombokra, irányítás meg hotas.
Szerintem egy Quest3 vagy Pico4 már elég, én utóbbit tavaly augusztus óta használom elégedetten. Minden éles benne. Az "elég" nem biztos hogy jó megfogalmazás, mert teljesen jó élményt nyújtanak. De persze léteznek ezeknél komolyabb szemüvegek is, amikre én mindig sajnáltam a pénzt.
-
xandrush0831
aktív tag
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
bunnyhu
üzenetére
Lehet hogy nekem valami másik pont volt a szűk keresztmetszet, és pont azon segít a foveated. Nekem tényleg olyan, mintha generációkat ugrottam volna. Pico Connectben ultra felbontást tudok állítani, és ez mellett a játékon belüli render scale is megbírja a 125 százalékot TAA-val. Eddig meg fele ekkora felbontáson sem tartotta az ASW 72fps-t.
Szerk: az még azért hozzátartozik, hogy elég agresszúvan használom a foveatedet. Nekem a széleken a pixel elviselhetőbb, mint a röcögés. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
bunnyhu
üzenetére
VR az SU4 óta nagyon durvát fejlődött teljesítményben. A foveated renderinget is jó ötlet volt implementálni. Kis látótér kompromisszumért cserébe olyan felbontásban hajtom, amihez azelőtt szerintem egy 5090 sem lett volna elég. Laza lepillantással simán leolvasom az MCDU apró betűit az 190-es magasságomhoz tartozó üléspoziciómból, ráadásul eléggé hátratolt üléssel. Eddig előre kellett hozzá hajolnom. Már nem akartam elhinni hogy még mindig húzom fel a felbontást, és még mindig megvan ASW-vel a 72fps a 4080-al DLSS nélkül TAA-t használva.
Igen, pixeles a széle, de a látótér nagyrészében meg olyan kristálytiszta képem van, amiről azt hittem kell majd hozzá még egy 6 generációnyi ugrás GPU-ban.
És végre most már ez is mindig átvált VR nézetre. (Nekem sokáig gondom volt vele: vagy lefagyott, vagy fekete kép volt.)
Működik már rendesen a traffic injectorom is, a BATC-om is. A 2020 nincs is az SU4 óta a gépemen. -
xandrush0831
aktív tag
Nehéz dolgok ezek. NGC-n van egy ilyen sorozat. Nem a Légikatasztrófák, hanem egy másik, de nem ugrik be a címe. Ott mindig próbálják sim-ben (X-Plane) megoldani a problémát a valódi esetekből. Hát, ritkán sikerül elsőre, pedig ők előre tudják hogy gond lesz... Valami überbrutál pilóta szokta próbálni, meg egy műrepülő csajszi. 1-2 gépet földhöz vágnak, mire rájönnek mit kéne csinálni.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
energomatt
üzenetére
Tessék?
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
bunnyhu
üzenetére
Az a baj, hogy free flightban is mindig kitalál valami újat, amivel tönkrevágja az egész addigi repülést.
Nem is értem, hogy hogyan bírják azok akik 10-12 órás útvonalakat repülnek le. Én egy BP-Frankfurtot a végén elrontó bug miatt is legszívesebben letépném a Hotasról a sticket, és igazságot szolgáltatnék vele a fejlesztői irodában, síkosítás nélkül...
-
xandrush0831
aktív tag
Megközelítés közben módosított útvonal miatt kifagyott az egész A330. A repülő repült, csak a cockpit kijelzői fagytak le. Nem baj, dolgoznak nagy erőkkel a PS5 verzión az a lényeg.
-
xandrush0831
aktív tag
SimBrief Gets Updated Real-World Routes Across Europe
[link] -
xandrush0831
aktív tag
Letöltöttem nosztalgiából. Hát nem igy nézett ki az emlékeimben.

Manapság meg sirok ha a photoreal felhők szélén van egy kis zizi.

-
xandrush0831
aktív tag
válasz
energomatt
üzenetére
Van útvonaltervezője, 2021-es AIRAC-al. Ez addig gengszter, ameddig nem kapsz egy olyan megközelítést ami azóta már nem létezik, és nem lesz benne a repülő navdatájában. Minden más értelmes ATC az MSFS-ből húzza az adatokat. Nekem az a gyanúm hogy nem tudja a fejlesztő megoldani, mert ezren kérdezték már tőle Discordon, amire nagyarcúan annyit válaszol hogy írjanak a Navigraphnak amiért azok csak 1 évig adják ingyen a navdatát a fejlesztőknek. Szóval ez az MSFS-ből AIRAC húzás egy requested feature, de csak kitérő válaszokat ad.
Taxi útvonalak:
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
energomatt
üzenetére
Az AI traffic a CPU-t terheli nagyban, nem a GPU-t.
"Az FShud sok tekintetben mégiscsak jobb és még fejlesztik is."
Miben jobb? Én próbáltam mindkettőt, amióta megvettem a BATC-ot hozzá se piszkáltam az FSHudhoz. Ott hiányző futóművek voltak, nem volt fénye az AI gépeknek. Fejlesztik ezt is, most is volt update, ez nem tudom honnan jött. Pár hónapja került be az LLM igy már igazi AI, a traffic injector működik rendesen FSLTL-el, mert nem egy tahó a fejlesztő akit mindenhonnan kiutáltak.
Azt nem tudom mit csinál máshogy, de most repülök forgalmasabb helyen mint Mo., és még igy is stabil.
-
xandrush0831
aktív tag
Lett egy kis időm próbálgatni a BeyondATC traffic injectorát. Ez valami brutál jól van optimalizálva. 30fps lock (Lossless Scaling-gal 240 környékére húzva), LHBP a maximumra állitott forgalommal is röccenésmentes, az FSHud fele ennyi gépnél is recsegett. Egy gyengus i5 11400f mellett.
-
xandrush0831
aktív tag
VR-ban az SU4-es frissítés óta nem tudom egérrel kapcsolgatni a gombokat. A motion controller van helyette, de azzal nagyon macerás tekergetni a műszereket. Erre valaki véletlen nem tudja a megoldást? Középső klikk nem segít, sem a VR off-on, sem a full screen, sem a windowed mód.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
HantekDSO
üzenetére
Annyi FPS-t generál, amennyire állítod. Ott valami beállítási gond lehet. A szorzó az szorzó, a 2x nvidia framegen nem fog ugyanabból a base fps-ből többet csinálni mint a 2x LS. Az LS beépített FPS kijelzőjével nézted? Mert más nem írja ki mennyi a generált képkocka. A base fps-t írja ki minden más.
-
xandrush0831
aktív tag
-
xandrush0831
aktív tag
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Látványosan rombolja a látványt.. szépvót'.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
cintula187
üzenetére
A Terrain Level of Detail szabadítja fel a legtöbb CPU forrást. Mondjuk látványosan rombolja is a látványt. Vagy próbálj meg framegenelni, én 25 fps-re szoktam 8x framegent rakni, ilyen lassú mozgásoknál nem nagyon van artifact cockpit nézetben, meg a latency sem jön ki úgy mint egy lövöldében.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
energomatt
üzenetére
Az tök jó. Tehát gyakorlatilag a repüléstől akad a repülőszimulátor.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
energomatt
üzenetére
Nekem is visszább esett a teljesítményem a 3 héttel ezelőtti állapothoz képest.
BeyondATC amúgy szerintem megéri azt a 10.000-et.
A premium AI hangok nagyon jók, igaz fizetős de az alap pakkhoz van ingyen 50.000 szó. Nagyon valósághű, néha "őőő"-zik az irányító, full természetes. Az ingyenes hang nyilván gyengébb, de még az is elfogadható. Tesztelgettem most még a billentyűvel "chatelést". Abszolút nem scriptelt, mármint abból a szempontból hogy értelmezi amit írok, és ha teljesen hétköznapi nyelven írok neki, akkor is tudja hogy merre van arccal. Eljátszottam neki hogy nem tudom hol vagyok, és szépen elirányított a következő waypointhoz. Érti a nem-hivatalos megfogalmazást is, elég neki annyit beírni hogy "mi a magasságom?", és válaszol. Amikor beírtam neki hogy most láttam egy repülő csészealjat, értelmezte hogy trollkodok és lecseszett. Amikor azt mondtam hogy lángol a hajtómű, akkor meg mondta hogy emergency még nincs, de majd egy future updateben lesz.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
energomatt
üzenetére
Lehet valamit félreérthetően fogalmaztam meg, mert nem írtam konkrétan hogy mekkora különbség volt teljesítményben. De nagy.
Szerk.:ja, az ezerszer szó miatt, értem már.
Mármint mi a kérdés? Lehet neki beszélni, előre megadott válaszokra ráklikkelni, és billentyűzettel is lehet neki írni, mintha chatelnél. Mindhárom tökéletesen működik. -
xandrush0831
aktív tag
Váltottam FSHud-ról BeyondATC-re. Ezerszer jobb a teljesítménye. LHBP 72(!) injektált repülővel, 4x framegennel fix 120 fps. FSHudnál már azt is láttam a teljesítményen, ha önmagában a szoftvere futott traffic nélkül. Arról nem is beszélve hogy rohadt okos. Kb bármi random kérdésre válaszol. Próbálgattam neki tesztből minden hülyeséget mondogatni, ha túllőttem a hülyeséget akkor lecseszett hogy erre ne használjam az ATC-t, tartsam tisztán a frekvenciát.
-
xandrush0831
aktív tag
Ilyenkor mizu? Jó helyen vannak a community cuccok, az össz méretet látja is, de MSFS2020 logo van mellettük.
Az egyik az FBW A320, a másik az A380, amit még el is engednék. De ezek között vannak az FSLTL modellek, amik eléggé kellenének a BATC traffichoz...
-
xandrush0831
aktív tag
Duplán visszaszívom... Ennél jobb update még soha nem jött VR szempontból, ideszámítva a 2020-as updateket is. Betonstabil 72-70 fps 100-as TLOD-al BP felett, egy ócska i5 11400f procival... [link]
Igaz a Parlament elfelejtett betölteni.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Visszaszivom, user error volt.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
bunnyhu
üzenetére
Hát ezzel már elindul a VR, nekem eddig megjelenés óta fekete képernyő volt. Más kérdés hogy VR-ra még mindig maradnom kell a 2020-nál, mert a 2024 nem hajlandó 50fps-nél többet kiköhögni magából.
TAA 150% -> 50fps
DLSS Ultra Performance -> 50fps
Azt hittem lockolva van valami, de nincs. Ekkora CPU limitem sincs. 2020 azért egy Cessnával a magyar rétek felett stabil 72fps. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
cintula187
üzenetére
Ennek a Microsoft szoftvernek több baja van a Microsoft operációs rendszeren, mint bármelyik nem-Microsoft szoftvernek...
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
energomatt
üzenetére
Nem a konfigom miatt volt rossz a photogrammetry.
Remélem AIG azóta már tudja a világítást, és nem sötét égbolton kell repkedni. FSHud szerintem is nagyon jó cucc amúgy, 2024 megjelenésekor ami rossz volt vele, az is csak a traffic injektorok inkompatibilitása miatt volt.
Bár mivel egyre kevesebbet repkedek, gondolkozom a BATC-re váltáson. Ahhoz nem kell AIRAC előfizu ha jól tudom, meg elvileg kevesebb FPS-t zabál fel. FSHud mellé sajna valami őskövület AIRAC van csomagolva, nem az ingyenes Simbriefes. A fejlesztő kiutáltatta magát onnan is mint a Flight1-ból, aztán elvették tőle. -
xandrush0831
aktív tag
Heathrow, valamelyik cargo parking mellett, szemben a Premier Inn-nel. Pontosabban mar nem emlekszem.
Megjelenes kornyeken csinaltam a kepet, ezert is kerdeztem hogy javult-e mar. Nem hurrogni jottem. LOD 150 volt, savszel gigabit. De 400-as LOD-on is ilyen volt minden. Gurulasnal meg megkozelitesnel nagyon ocsmany volt, foleg VR-ban ahol latszik is rendesen. -
xandrush0831
aktív tag
Sceneryvel kezdtek valamit a megjelenés óta, vagy még mindig atomtámadás utáni inézete van mindennek, mint a #19197-es hozzászólásomban?
Lehet már kompromisszumok nélkül FSHud-ot használni? -
xandrush0831
aktív tag
válasz
bunnyhu
üzenetére
Anno mintha ennek a helikopternek láttam volna youtube-on valami korai verzióját, legalábbis az is Hungarocopter volt. Ennél sufnisabban nézett ki. Egy kertben repkedett vele egy ember pólóban, kabin sem volt.
Szürreális látvány volt.
Szerk.: [link] ez volt az. Rohadt jó.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
energomatt
üzenetére
Van már futó az AIG repülőkön? Van már fényük a levegőben?
Megjelenés után nem sokkal megvettem az FSHud-ot, jó cucc, csak decemberben még szenvedős volt. A landing gear hiánya még csak-csak, de rohadt illuzióromboló volt hogy éjjel körbenéztem és úgy nézett ki mintha egyedül repülnék. -
xandrush0831
aktív tag
Nem látom az update 2-ben a VR javításokat...
-
xandrush0831
aktív tag
Nem lehet hogy az openxr toolkit nem kóser? Elvileg már nem fejlesztik, ha jól tudom. És igaz nem ugyanolyan VR eszközünk van, de nekem törölnöm kellett pár hónapja a toolkitet egy Pico frissítés után, mert minden stutterelt vele. Törlés előtt én is napokig kerestem a hiba okát, aztán kipróbáltam az uninstallt és kisimult minden. A kikapcsolása nem volt elég.
-
xandrush0831
aktív tag
Nekem a 2024 el sem indul VR-ban. 50 próbálkozásból eddig talán 2 alkalommal indult el. De kétszer elindult szóval nem én csinálok valamit rosszul, meg nem a gépem nem bírja. Pár fps-sel jobban futott mint a 2020. Csak hát így mindegy. Switch to VR-ra kattintás után fekete képernyő, meg 0% MSFS cpu használat... 2020 az pöcc-röff.
Kíváncsi vagyok erre az új DLSS-re. Jól értem hogy az új motyó szimpla DLSS részét megkapta a 3000-es széria is?2020-2024 performance viszonylatban nálam az a helyzet, hogy vanilla jobban fut a 2024. Viszont ahogy felpakolom a modjaimat, a 2024 hamarabb kezd el stutterelni magas CPU használat miatt. Először én is örültem amikor kijött, hogy hú milyen jól fut még fel-leszállás közben is. Aztán kapott egy FSHud-ot és ugyanolyan stutterfest lett. Inkább már megint 2020-ban repkedek VR-ral, 20 repcsis live traffic-al, stutter nélkül. Annyi hogy valamelyik gagyibb A320-al, mert a Fenix és az FBW is megzabálja a gépemet VR-ban.
-
xandrush0831
aktív tag
Fura az a magától emelgetés. Felszállás után visszaveszed a tolóerőt? Overspeed jelzést nem kapsz? Managed speed mode-ban vagy?
De amúgy így látatlanban tényleg vaktában lövünk ennyi problémára... Próbálj meg az elejétől a végéig követni egy Youtube tutorialt, hogy úgy is rossz-e. De ne ilyen 3 perces how to start an A320 in 5 steps bizgentyűket. De abból kiindulva, hogy a trim beállítás is kérdés, szerintem nem az MSFS működik rosszul.
Van egy olyan youtube csatorna, hogy Flight Simulator Magyarul. Én sokat tanultam tőle kezdésnél Fenix A320-al. Sokszor volt (meg van is) nekem is olyan, hogy valamire azt hittem hogy bug, aztán kiderült hogy én nem értek hozzá. -
xandrush0831
aktív tag
Hány csomónál száll fel helyetted? Biztos hogy nem csak a fizika száll fel helyetted?

Kapcsolj ki mindent a menüben ami assist, vagy AI.
Az hogy te csinálsz-e valamit rosszul, nehéz megmondani látatlanban. Ha csinálsz videót egy full repülésedről (programozástól megközelítésig), és leírod hogy hol van a gond, páran biztos szívesen ránézünk, hátha látható hogy mi a bibi. -
xandrush0831
aktív tag
-
xandrush0831
aktív tag
Tegnapelőtt rápróbáltam a gyári ATC-re. Simbrief-ben tervezve, minden királyul megadva. Engine start engedélyt nem tudtam kérni, de hát ennyi baj legyen, lehet csak én nem találtam. Közvetlen felszállás után elszállt az egész, csendben maradt, és 1 opcióm maradt a klikkelhető menüben: cancel landing intentions. MIVAN.

Oké akkor cancel, és request flight following. Soha többet nem szóltak hozzám, csak 1 percenként rádióztak a többi gépnek, akik nem válaszoltak.
Ez rosszabb lett mint volt a 2020-ban.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
bunnyhu
üzenetére
1. Probald meg a jatekban es a win-ben is kikapcsolni a HDR-t.
4. Ezt nekem is csinalja random, megoldani nem sikerult. Szerintem bug...
A tobbit en passzolom. A feher fatyol engem is idegesit, bar az IRL repcsiben is igy nez ki. Viszont a szimben nekem is jobban tetszene nelkule. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
bunnyhu
üzenetére
VR alatt van hasonló dolog, steamVR-ban pl motion smoothingnak hívják.
Az a framegen amiről itt most szó van, rohadt nagy latencyt generál. VR-ban használhatatlan lenne akkora késleltetés. Nem láttam még számokat hogy hány miliszekundum a differencia az eddigi framegenhez képest, de nem hiszem hogy használható szintre fog lemenni.@sheep: nv vezérlőpultban vsync on, meg fps limit. És van vsync framgennel is.
-
xandrush0831
aktív tag
nEm bAj hOGy rOssZ A sCeneRY, Ez eGy RePsZim A LeVegObol KeLL nEZNI.
Heathrow (az egy kis jelentektelen repter, napi 2-3 geppel) parking:
-
xandrush0831
aktív tag
En most inkabb visszamentem 2020-ra. Rajottem hogy az introban is ugy neznek ki az epuletek, ergo nem a szerverrel meg a gigabites netemmel van baj. Konkret feludules volt a toltesi ido, pedig eddig azt ereztem soknak.
Eg es fold a kulonbseg sceneryben a 2020 javara, VR-ban nagyon kijon a kulonbseg magasbol is, hogy abban nem olvadnak az epuletek es nincs 8 poligonos fa, amiket szerintem domborzatnak erzekelt a 2024 AI generatora.
Meg nem tudom mi tortent a 2024-el az utolso patch ota, de sokkal CPU limitesebb vagyok mar vele mint a 2020-al, pedig az elejen csak ugy suhant. -
xandrush0831
aktív tag
válasz
energomatt
üzenetére
Nekem amúgy nem fér a fejembe ez az egész ATC mizéria. 1-2 fős "csapatok" fejlesztenek fullos irányításokat mindenféle belsős hozzáférés nélkül, ezek meg nem foglalkoznak vele pedig szerintem a top5 legfontosabb dolgok egyike egy repszimben az ATC. De legalábbis biztos előrébb van, mint a beépített videórögzítő, meg a séta funkció. Ha ezek az 1-2 fős fejlesztők megcsinálják, akkor mennyiből tartana Asoboéknak? Ráküldenének 10 embert 1-2 hónapra, aztán jó is lenne. De neeeeem. Pedig mennyivel jobb lenne, mint ezek a külsős CPU gyilkosok.
Mondjuk még nem próbáltam az újban, úgyhogy félig feltételesen szidom őket. Majd hétvégén kipróbálom. -
xandrush0831
aktív tag
Gyári ATC-t próbálta már valaki? Jobb mint a 2020-ban, Simbrief útvonalakkal?
FSHud-om kifagy VR-ban, így sajna az lesz szerintem az egyetlen opcióm. -
xandrush0831
aktív tag
Ha mas is hianyolta rajtam kivul az egyetlen A330 cargo liveryt a 2024-hez, volt hozza update inimanager-ben, es mar nem rozsaszinek a texturak.

-
xandrush0831
aktív tag
Ez meg mindig mindenkinel ilyen, vagy nalam van baj? 400-as TLOD-on is kb ugyanilyen.
-
xandrush0831
aktív tag
Sejtettem, hogy egyszer megszivom éjjel ezekkel a római hegyekkel...
-
xandrush0831
aktív tag
Na a development verziós FBW A380 már működik. Kivéve ha kifutóra spawnolom, mert akkor nincsenek futóművek.
-
xandrush0831
aktív tag
Nekem most elkezdett rohadtul akadgatni. Nem telepitettem semmit, es a gepet is csak MSFS-re hasznaltam. Egyedul a DLSS-t csereltem ki a legfrissebbre.A beepitett developer monitor szerint a CPU-m megy fel folyamatosan pirosba, de 64 szazalekon megy a feladatkezelo szerint. Eddig semmi baja nem volt.
Reinstall... -
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Csorbi
üzenetére
Kijött a hivatalos nyilatkozat az MSFS vezértől, hogy a szerverek már 99,9 százalékban tökéletesek. A városok még mindig olyanok mintha atomháború lett volna, és a TLOD is sokszor olyan a magasból mintha 10-re lenne állítva.
Úgyhogy a kérdésedre a válasz egyre sanszosabban az, hogy direkt ilyen.
(Bár tudom hogy nem igazi kérdés volt, hanem hülyének szerettél volna nézetni a magaslóról.
) -
xandrush0831
aktív tag
válasz
energomatt
üzenetére
Menj utalj neki gyorsan 200 eurot legalabb.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
xandrush0831
üzenetére
Jaaaa megse, mert az "upgrade to MSFS2024" az 18 euro.
Ott rohadjon el a "one-time purchase" igéretevel egyutt, tobbet nem vagyok hajlando fizetni. Discordon belazadt a nep mert annak aki 1 honapon belul vette annak ingyenes. De a fejleszto csak magas lorol valaszolgat, meg toxikusnak hivja a korabbi vasarloit.Mik a tapasztalatok a beepitett ATC-vel? Jobb mar?
-
xandrush0831
aktív tag
Na erre vártam.
Mehet a 2020 uninstall.
-
xandrush0831
aktív tag
Tenyleg beteg jok az uj kifutok. Jol nez ki ahogy eso utan kereknyomokban szarad.
-
xandrush0831
aktív tag
RTX4000 alattiakat akit érint: működik a framgen mod az új résszel is.
Sőt jobban mint a 2020-ban, mert már nem ghostingolnak az UI elemek, és a world map sem.
Megint feltudtam menni a kis 3080-al 4K ultrára DLSS quality-ben.
-
xandrush0831
aktív tag
Ez meg mindig a szerver, vagy ez igy fog kinezni?
-
xandrush0831
aktív tag
Akkor délelőtt szerencsém volt. Kíváncsiságból stoppereztem egyet. Kereken 7 perc alatt töltött be, gigabites nettel. A 2020 ennél kétszer gyorsabb volt, 150 gigás community mappával, 30 százalék processzort zabáló Fenix-szel, meg szintén nem az optimalizáltságáról híres FSHud-dal a háttérben.
-
xandrush0831
aktív tag
És betölt rendesen a photogrammetry? Én délelőtt 11 fele próbáltam, de siralmas volt.
Amúgy a VR tök random hogy elindul-e, nekem is csak negyedjére lett jó. Elindítottam mindent, steamvr stb, és csak azután váltottam VR-ra hogy elindult a repülés. Így bejött. De írtózatosan stutterel ha forgatom a fejem. Ahogy olvasom, 4090-el is ez van.
-
xandrush0831
aktív tag
válasz
Ciccuka
üzenetére
Nem leszek népszerű, de azért ilyen drága mert tudják hogy a repszimesek kifizetik, és le lehet őket húzni. Egyébként is folyamatos túlárazás van ebben a műfajban. Mire elindítok minden kiegészítőt amit használni szoktam a teljes élményhez, szerintem olyan 120.000 forint pörög a monitoron. De ez így is marad, ameddig teljesen oké a közösségnek például egy AAA-játék árazású repülő, ami tulajdonképpen egy 3D modell, egy átírt fizika, meg pár kiegészítő funkció.
Amúgy a szerverek még mindig össze vannak szakadva. 7 perc az indítás utáni betöltés gigabites nettel. És a photogrammetry is úgy néz ki közelről, mintha második világháborús csatatér lenne BP, de az is low-poly kiadásban.
-
xandrush0831
aktív tag
Nekem beragadt 97 százaléknál. A hivatalos facebook oldaluk tanácsára újraindítottam. 2 százalékról kezdte, ugyanolyan lassan.
Bár ahogy olvasgatok nincs hova sietni, mert a mapot se tölti be rendesen. Nehéz lett volna a pre-load... -
xandrush0831
aktív tag
Most én rontok el valamit, vagy a Pre-Load egy indítóikon volt?
Tudom hogy eddig is mindent ablakban töltött le, amikor már elindult a szoftver, de ez így mitől pre-load? Nem fog így összeszakadni a szerver 5-kor? -
xandrush0831
aktív tag
Sziasztok! Jé, van ilyen topik.
Ma sajnos nem tudom kipróbálni, de már nagyon vártam. Soha nem repültem A380-at. Azt jól vettem ki az előzetes full flight videóból, hogy A320 után nagyon könnyű lesz átszokni rá? Természetesen nem az irányításra gondolok, hanem a szoftveres dolgokra.
Új hozzászólás Aktív témák
- Warhammer 40.000
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Gumi és felni topik
- Majdnem megfelezi a GeForce GPU-k gyártókapacitását az NVIDIA?
- BMW topik
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Motoros topic
- Nem kilincselhet tovább a Tesla Kínában
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hó garanciával
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Xiaomi 14 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- SAPPHIRE NITRO+ Radeon RX 7800 XT GAMING OC 16GB - 2+ ÉV ALZA GARANCIA
- Samsung Galaxy Z Flip 5 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i7-1255U vPro 4.7Ghz 10mag 16GB 256GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- 365 NAPRA RÉSZLETRE BANKMNETES KAMATMENTES , GAMER PC ,LAPTOPOK , GAMER SZÉKEK , GAMER MONITOROK
- Acer Chromebase All-in-One PC 23.8" Touchscreen
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- iPhone 16 128 GB Plus White - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Itt most ezt hogy kell olvasni? K6 és Q2 nyilvánvaló, utána a B-t is látom. Q2-ből B-be a QB4 vezet. Miből jön a QB4? Gondolom az a 4 jégtelenitős út a QB ami Q-ról B-re vezet, de azt honnan tudom igy chart alapján melyik a 4-es? Néztem hogy ki van-e táblázva, de nem láttam sehol.

BeyondATC traffic injector annyira jó, hogy észre sem vettem VR-ban sem a teljesítményen, pedig tömve voltak a repterek.

Az egyik az FBW A320, a másik az A380, amit még el is engednék. De ezek között vannak az FSLTL modellek, amik eléggé kellenének a BATC traffichoz...