- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Mobil flották
- One mobilszolgáltatások
- Három modellel indul a Tecno Spark 40 széria
- Google Pixel topik
- Magisk
- Korrekt belépőt hozott az Infinix
Aktív témák
-
jozsi252
veterán
válasz
#02119936 #20914 üzenetére
Azmiatt nem bootolt be nekem mert a 100 megás partíció a hdd-n már megvolt és ezért nem hozta létre az ssd-nek vagy pedig nem hozott létre mbr-t az ssd-nek, bár ezt kétlem mert mivel partícionálva lett mármint 1 partíció lett ssd-nek ezért kell hogy legyen elötte mbr.?
akkor a 100 megás partíció kevert be nálam vagy pontosan mi mert még mindig nem értem ezt, teljesen.
-
Gorneck
legenda
válasz
#02119936 #20415 üzenetére
Pont ezt szokták elfelejteni sokan...hogy ami OS szinten számít az sok esetben minimális eltérést mutat hiába vannak szép nagy számok a bencsekben...egészen addig nem látunk belőle semmit míg nem az SSDn tömörít másolgat az ember (vagyis azon dolgozunk)...ott szépen skálázódik már a nagy számokkal rendelkező SSDk hada...
Ami szintén nagyon fontos az az elérési idő, de ez inkább hdd vs ssd-nél jön ki igazán... -
-
válasz
#02119936 #20382 üzenetére
Szerintem meg közel se annyival gyorsabb valós használat terén a HDD Raid0 tömbömnél. A számok nem minden sajna. A valós használat sokkal jobban érdekel bármilyen benchmarknál. Lényegében senkit sem érdekel, hogy 30 sec alatt boot-ol be a rendszerem, vagy 15 sec alatt. Ez valójában nem fele annyi idő, csak 15sec-el kevesebb. Azért mondom ezt, mert mondjuk tart 45 sec-ig mire elér az windows töltésig a gép, mert sok eszközöm van és mire mindent felismer az eltart ennyi ideig. Aztán 30 sec alatt Boot-ol be a windows RAID0 tömbbel SSD-vel meg 15. Tehát összefoglalva a bekapcsológomb megnyomásától RAID0 tömbbel 1 perc 15 sec alatt boot-ol a gép SSD-vel meg 1 perc alatt. Szóval csak 15sec-el rövidebb, de az se érdekelne ha 5 perc lenne, mert úgyis benyomom reggel, kimegyek megmosakodni meg ilyesmi aztán visszajövök 10 perc múlva.
Ami a lényeg lenne nekem, hogy gyorsabban töltse a programokat, miután már belépett a windows. De az a baj, hogy a programok legfőképpen első betöltésre töltenek sokat, azután már úgyis nagyon gyorsan töltődnek be. Pl.: Total Commander, Böngésző, MSN, Skype, PH Upper. Ezt az 5 progit általában minden reggel betöltöm. Raid0 tömbbel kb 10 sec alatt töltöttem be az összeset (gyors gombokon vannak). SSD-vel általában 5 sec, de ha "elalszik" akkor 25 sec.Erre még rájön, hogy ha már egyszer betöltöttem őket és utána bezárás után később újra betöltöm őket, akkor vinyó esetében már szinte 2-3 sec alatt gombnyomásra ott az összes betöltve, SSD-nél meg szintén ugyanúgy gombnyomásra. Egyszóval ha már egyszer be voltak töltve nincs sebesség különbség, Kivéve ha "elalszik" az SSD, mert akkor a sokadik betöltésre is 25 sec alatt tölti be a cuccokat. Ez idegesít a legjobban.
Minden összefoglalva valós mindennapi használatban és csak annyit tapasztalok RAID0 tömböm és az SSD között, hogy néha kicsit jobb az SSD pár sec-el, néha meg szarabb ha elalszik mindezt kibaszott sok pénzért. DE én azt vártam volna ennyi pénzért, hogy kb mindig minden gombnyomásra legyen ott "töltés < 1sec" alatt, akármikor töltök be akármit. Esetleg Photoshop méretű programokra 2sec-et is hajlandó vagyok várni
-
válasz
#02119936 #20377 üzenetére
Lehet majd lecserélem, de egyelőre pénzhiány van mrá nagyon... épp most akartam pénzt kitermelni, h ne álljon benn ennyi pénzem ha már nem hozza a szintet. Most vásároltam egy 60GB-os 2,5" -os Vertex2-t pár hete és árulom a 120 GB-os Vertex2 3,5" -osat. Azért kellett ugye venni mielőtt a régit eladom, mert nem maradhatok gép nélkül, mert munkaeszköz nekem a gép, a szórakozás és a hobby mellett. Szóval amíg el nem kel a 120GB-os addig biztos, hogy nem tudok semmi mást vásárolni. Addig is megnézem, amit linkeltél.
Te melyik Boot-os verziót töltötted le azokból amit linkeltél?
-
válasz
#02119936 #20364 üzenetére
Nem, az első win7 telepítés teljesen normális volt. Semmi Ghost-olás. Simán feltelepítettem az összes progit. Csak ha egyszer megcsinálom, akkor utána már nem szeretek mindig újra formázni, mert 1 egész nap rá megy.. azaz kb 12 óra mire minden progit feltelepítek amit használok és minden progit pöccre beállítok, úgy ahogy a legjobb, legkényelmesebb nekem.
Nekem még nem SP1-es windows van fönt, egyel korábbi verzió, de nem béta semmi ilyesmi. Normális csak nem SP1-es, hanem Win7 Ultimate "SP0" azaz Service pack nélküli. Pont mielőtt kiadták a Service Pack-ot akkor telepítettem rendszert.Milyen sebességmérést szeretnél? Leírnád pontosat? És akkor tudok mérni!
-
eziskamu
addikt
válasz
#02119936 #19906 üzenetére
Én most használom, nem biztos, hogy olyan káros (most annak a szerencsétlen vezérlőnek, ha csak nem SandForce, és a flash memóknak tök mindegy, hogy tömörített-e az adat vagy sem, az írásnál meg picivel kevesebb adatot kell kiírni), viszont a diszkbenchmarkok és a wiper nem szeretik
(utóbbinál elég ha a gyökérben létrehozott állományt (wiper.out?) beállítjuk hogy nem tömörített, a másik meg gondolom a wipert-se naponta kéne futtatni
)
-
törölt tag
-
spiritex
veterán
válasz
#02119936 #18964 üzenetére
Na most, mivel Ram-ról beszélünk, gondolom kikapcsoláskor elvész az egész tartalma.
Ha azt akarom, hogy ne vesszenek el a FF előzményei, a gyorsítótár, a pagefile??, win Temp stb. akkor minden kikapcsolás előtt át kell mozgatni vagy másolni egy hdd helyre majd a következő indítás után vissza?? Így működik ez? -
spiritex
veterán
válasz
#02119936 #18910 üzenetére
Pontosan! Sőt a win7 ssd-re telepítésnél kikapcsol szolgáltatásokat, mint pl. az indexelés és a defragmentálás. Szóval fel van készítve teljesen ssd-ből, amiket automatikusan finomhangol...ez mind elmaradna sima átrakás esetén. Persze ezeken kívül kell még majd hangolgatni.
-
shteer
titán
válasz
#02119936 #18796 üzenetére
azért a too many bad cell nem a program hibája lehet - múltkor egy program-frissítéssel egészen bíztató eredmények jelentek meg de azóta ez a verzió is halálra ítélte a drive-ot
arra jöttem rá, hogy nem szeretnek engem az ssd-k
anno egy slc-s samsung már elhalálozott nálam (igaz javítható volt)
már azt is várom, hogy az eeepc mikor indul hard drive hibával -
-
Aktív témák
Hirdetés
- Acer Predator GM7000 4 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6700 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 2TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- (50db) 250GB SATA Bazár (Samsung, Kingston, Crucial, Sandisk stb.)
- Samsung 990 EVO Plus 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4/5.0 x2 - Új - Eladó!
- SK Hynix Platinum P41 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7000-6500 MBs - Eladó!
- Epson Expression 12000 XL Nagyformátumú A3 szkenner
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R 5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Corsair 650W
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest