- Yettel topik
- iPhone topik
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Hirdetés
-
Mobilarena
Mi is az a calisthenics?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolosanyi
veterán
Vegyél vissza, mert túledzetted magad, kiégtél. Én is mindig túlfeszítem a húrt, aztán jonnek a túlterheléses fájdalmak, meg a stagnálás. Minőségi munka kell, nem mennyiségi. Két sorozat elég egy gyakorlatból ha addig viszed, hogy már csak 1-2 ismétlés maradna bukásig, a bukást elérni meg nem kell. Ha ennél kevésbé fárasztod le megad egy-egy sorozatban, akkor se kell tobb 4-nél. Például 4x3 az 5 imsétléses maximumoddal. 1,5 órás edzések nagyon sok, kivéve ha a komfortzónában vagy végig, akkor alapozó állóképességi edzésnek jó. Az, hogy keményen edzel nem azt jelenti, hogy tonkreteszed magad, aztán napokig fel se tudsz kelni. Ne légy Rocky, legyél inkább a teknős, aki lassan halad, de az folyamatos. Hosszú távra tervezz, hisz nem nyárra akarsz g.ci erős lenni, meg bícsbádit elérni, ne is ez lebegjen a szemed előtt. Mindig csak a kovetkező kis apró lépésig tervezz. Mot megy 5 húzódzkodás? Egy hónap múlva az a cél, hogy menjen 6. A siker motivációt ad, ha azt tervezed be, hogy két hét múlva menjen 20, kudarc élményed lesz.
-
fmx
aktív tag
-
itouchfan
senior tag
-
kolosanyi
veterán
Köszi szépen!
Amíg csak a háló szakad el, nincs gond, a cipő működőképes. Ha a talp sérül, az a problémás, akkor már nem csillapít úgy, meg nem tartja a lábat. A tízezres általános cipőben nagyon rossz futni, sajnos tapasztalatból mondom. Épp tele volt a tököm a drága cipőkkel - mert a 20 ezer is sok - vettem én is egy olcsó Nikeot, de nagyon hamar kukáztam. Nincs az a technika, ami ellensúlyozná a rosszul tervezett cipőt. Hiába a barefoot running, nem sokat ér az se ha a cipő a gyenge láncszem. Egyébként is annak a technikáknak 4:30-as km-ek alatt lesz csak értelme, lassabb tempóban még többet árt, mint használ.
-
westcoastog
veterán
Nálunk is ez volt középben, annyira ki voltam nézve hogy ihaj, nem elég hogy állandóan csesztetett mindenki, még tesin is amiket le kellett nyelnem az borzasztó volt, életem legrosszabb döntése, és életem legrosszabb 4 éve volt az, tök máshol tartanék ha nem abba az iskolába mentem volna, de a múlton kár keseregni...
-
kolosanyi
veterán
Írok majd rá holnap, de most elég ramatyul vagyok, ehhez kicsit össze kell szedni magam.
(#7932) westcoastog
Igen. A guggolást, meg a felhúzást pedig ne erőltesd, max súly nélkül, illetve az egylábas felhúzást kis súllyal.(#7933) Bannani
Tudatosítani kell magadban és kész. Először nekem is furcsa volt, de ha nem figyelek a tartásomra, a nap végére fáj a derekam, ha rendesen ülök, nincs fájdalom. Megéri jól ülni. -
Zoo123
senior tag
Ha zsírt akarsz égetni akkor 110-140 között kel legyen a pulzusod, ehhez szükséged lesz egy pulzusmérő órára.
De rossz hírem van: zsírégetésre a futás alkalmatlan mert a nagyon jó állóképességgel rendelkező sportolók kivételével futás 8-10 km/h során túl magas lesz a pulzus.
Én 30 perc alatt szoktam futni a szigetkört, 5200m olyan 10,5 km/h nagyon egyenletes átlagsebességgel és nekem 150-160 között szokott lenni az átlag pulzus, az sok... nagyon.
Kipróbáltam hogy mikor van 130-as pulzusom, úgy 46 perc lett a szigetkör 135-ös átlagpulzussal, és baszki: gyalog ugyanez a táv 45 perc 108-as pulzussal.
Marad a biciklizés, vagy a lépcsőzőgép, elipszistréner, görkori. -
brownus
veterán
-
kolosanyi
veterán
Épp erről beszél Elliott Hulse, én is így nyomok mindig, így kisebb a terhelés a vállon valóban.
-
robekri
addikt
Mega lájk!
Kipróbálnék vele egy két gyakorlatot az már biztos.
kolosanyi:
Nem akarom szétszedni ezt a totyikot, ha 4 gerinc sérv kijött az érdekes, gondolom nem youtubról "tanultátok" meg a kettlét.
182/97kg vagyok most 24el nyomom itthon, instruktornál 20as.
Ma nyomtunk orosz létrát 20-24-28kilóval. 28as fingatotta vége felérendesen .
Köszönöm akkor ránézek 3as szinttől.
Rabbit: qrva nagy gratt az átalakulásodhoz. Én nem mondok le ennyi mindenről( tejtermék, nóCH). Elég volt a cigi 2012ben
most meg figyelek kajálásra. www.kaloriabazis.hu nagyon sokat segít nekem! (januárban 102 voltam, most 96,97, nó de majd ,megyek át blogodba!
Piás szezon most kezdődik, bogrács stb.....
Próbálok nem annyi páleszt, hanem inkább házi fröccsöt inni
-
kolosanyi
veterán
Nálunk egyre több belles kap gerincsérvet, velem együtt már 4 ilyen eset van. Jellemzően magasabb, nagyobb testsúlyú emberek, ahogy én is. Úgy látszik ehhez az alkathoz nem passzol a bell.
(#4706) IreN!CuS
LaLanne, ez kiváló váll és törzs gyakorlat, de a mell és a széles hátizom is jó kis terhelést kap. Side to side, ez a hagyományos fekvőnél nehezebb, igazából a hagyományos és az íjász fekvő között van nehézségben. -
kolosanyi
veterán
Elfogadom a meghívást.
(#4553) brownus
A helyből távol zavar, ott sokat rontottam, mondjuk tényleg nem voltam pihent, majd kijavítom azt, van még idő a szemeszter végéig. Viszont minden másból új személyes csúcsot állítottam fel. Leginkább a futásnak és a nyomásnak örülök. Utóbbiban úgy fejlődtem, hogy nem is nyomok fekve, vagy max egykezessel, könnyű súllyal.A kreatint szerintem kezdd kis mennyiséggel és fokozatosan emeld. Vannak akiket megfosat, jobb nem azonnal összecsinálni a gatyát.
(#4567) Gaben360
Csak a negatív szakaszt hajtod végre a gyakorlatokból. Például egy kézzel ereszted le magad a talajig fekvőnél és kettővel nyomod vissza. Az excentrikus fázisban mindig "erősebb vagy", ezzel a módszerrel hamar hozzá lehet szokni egy nagyobb súlyhoz, nehezebb variációhoz is. -
-
westcoastog
veterán
-
brownus
veterán
visszatérve az "alkar edzésre", made my day -> http://444.hu/2014/02/03/ha-on-ismer-olyat-aki-rendszeresen-maszturbal-akkor-azonnal-jelentse-a-hatosagoknal/
-
westcoastog
veterán
wat?
(#3829) brownus
Mindennap az abba a kategóriába sorolandó gyakorlatokat végezném.
Tehát fekvőből is sokféle variációjú fekvőt hasazásnál a lábemelésen át a plankig minden +8perces abs workout a végére fárasztónak, lábnapon is amit lehet lábbal ugye, csütörtökön meg sima és fordított fogás, meg szűk húzódzkodások.
Hétfő-szerda súlyzó is egy kevés este.Tavaszra összerakok egy húzódzkodót, azon mégis csak több testrészt lefárasztó, átmozgató edzéseket lehet csinálni, ott nem kell így bontani hogy mindent tudjon csinálni az ember.
(#3830) kolosanyi
Alkalmazni fogom őket.Ja a bb szerintem is túloz, hol kéne nekem 3000 kalória/nap? Úgy néznék ki mint fekete laci.
Appra meg ránézek.
Írogatják hozzászólásba hogy pár nap után újra kell rakni, nem működik stb, nálad jó?
Na meg a kalóriaigényemnek fölélőjjek +kardió, vagy egy hosszú tömegnövelő időszak után sok sok kardió? -
kolosanyi
veterán
Nem nagyon, a tabata lényege a sok ismétlés. A tempóval tudsz variálni, pl egy pliometrikus időszak, egy középtempó, egy lassú (eseteg izometrikus gyakorlatokkal színesebbé téve). A variáció jó, az kifejezetten kell is, hogy ne adaptálódjon a szervezet annyira, de kifejezetten ciklikus edzést nem tudsz intervallum programba beilleszteni szerintem, legalábbis nem nagyon tudom elképzelni.
-
brownus
veterán
gyengülsz....
mi van Veled?
én tegnap köredzést toltam:
fekvőtámasz (szűk kéztartással és vállszélességben) 5*15
teljes guggolás 5*15
kézen állva falnál fekvő (ebből csak 3x5 ment ki, régen csináltam már és ennyi ment csak ki sajnos. utána csak kézenállás volt ameddig bírták a vállaim) ~ 2 perc
konc. bicepsz (2x10kg) 5*12
nyújtott lábbal lábemelés (hanyatt fekve) 3*20, felülés 2*10kb 60 perc volt. ja, a végén még húzódzkodtam párat, asszem 3*10, széles fogással.
-
kolosanyi
veterán
Az a baj a futással, hogy nem elég intenzív, persze egy rövid sprintes futó edzés az más. Egy durva intervallum edzés közben valószínűleg kevesebb kalóriát égetsz el, mint ugyanannyi idő alatt futással, de az anyagcserét annyira megdobja az intenzív cucc, hogy utána gyakorlatilag egész nap zsírégető üzemmódban van az ember. Zsírosodásra hajlamosabb embereknél szerintem sokkal jobb vagy vegyesen csinálni, vagy csak intervallum edzéseket nyomni. Én például minimális kaja odafigyeléssel és heti 3 erőnléti (saját testsúly + kézisúlyzó, GFlex stb.) meg két ~20 perces intenzív intervallum edzés mellett ott vagyok, mint 2 éve nyáron, 3 súlyzós és 3 futóedzés (átlag táv 6-8 km volt, kb 40 perces edzéseket jelentett) mellett grammra pontosan kimért "tiszta" kajával. Csak azóta fejlődtem izomban mr5 erőben.
Az offra meg
(#3689) Rabbitf_24
Ne már srácok!Csak próbálok az eddigi tapasztalataimat összegyűjtve segítőkész lenni.
-
fi:zi'k
nagyúr
Beírom ide, hátha más is kedvet kap.
Nem mondom, hogy ez legtutibb kenyér, de némi kísérletezés (8-10 variáció) után ennél maradtam és kb 3 éve így csinálom.
Hozzávalók 2*~800g-hoz:
-250 g fehér liszt (BL50)
-300 g rétesliszt
-200 g teljes kiőrlésű rozsliszt
-250 g teljes kiőrlésű tönköly vagy sima búzaliszt
-4-5 csapott tk só
-2 ek sikér
-5 ek napraforgómag
-3 ek lenmag
-2 ek szezámmag
-2 ek zabpehely
-2 ek rozspehely
-2 ek burgonyapehely
-20 g puffasztott amaránt
-2*175 g kefír
-50g élesztő
-2-3 dl víz az élesztőhöz
-1 tk nádcukor az élesztőhöz
-2 ek olivaolajÉlesztőt felfuttatni. Szárazakat kimérni, összekeverni a többivel. 10-15 perc dagasztás, majd átgyúrás. 1-1.5 óra kelesztés.
Átgyúrás, formázás a püspökkenyér formába. A tetejére szórok bőven napraforgó magot. 15 perc 50°C-on kelesztés, 30-35 perc 210°C-on sütés. Utóbbi nyilván sütő függő.Magokból és a tk. lisztekből általában bio verziót használok.
-
kolosanyi
veterán
"a közérzetem mindenestre jó. (az itt-ott fáj-tól eltekintve)"
Az a lényeg, ezt úgyis te tudod csak eldönteni, hogy miként reagál rá a szervezeted.(#3568) dokee78
Tehát A és B napon is megcsinálnád mindegyik gyakorlatból a 3*15-öt, csak kétszer? Ha így gondoltad, akkor nincs, elég egy. Egy teljesen kifárasztott izomcsoport regenerálódásához akár 10 nap is kellhet, később majd a jelenlegi volument is le kell csökkentened, ha fejlődni akarsz, ezt érezni fogod majd. Oldalemelést én A napra tenném (hétfő-csütörtök), vádlit pedig B-re. -
kolosanyi
veterán
-
kolosanyi
veterán
A renegade row-t szoktam csinálni, kerek cuccal, tényleg komolyan igénybeveszi a törzset. Jók ezek a gyakorlatok na.
(#3548) brownus
Ha rendszeresítenéd az intervallum edzéseket, tölts le egy appot hozzá Store-ból. A Runtastic például tud teljesen egyéni intervallum programot is, de vannak kifejezetten ilyen időmérő appok is. -
brownus
veterán
tabata (3*8) ezzel a három fekvővel?
ma este! majd megírom, hogy s mint ment
ha tudok majd gépelni...
-
brownus
veterán
anyám, de durva vagy. az félóra kegyetlenkedés a testeddel szemben
visszakerestem, tehát, ezekből lenyomsz 1-1 tabata szettet!? komoly. na, majd pár hónap múlva kipróbálom én is
és ezt a 20mp - 10mp intervallumokat be is tartjátok becsülettel? én tegnap úgy csináltam, hogy két androidos cucc ott volt mellettem, és csipogtak felváltva
-
kolosanyi
veterán
Tabatában én kétféle megközelítést szeretek. Vagy egy adott edzésnapon utófárasztó technikának alkalmazom (pl mell napon kemény nyomó gyakorlatokat végzek és a végére berakok egy tabata fekvőt), vagy valami nagyon összetett gyakorlattal, egész testes edzésként. Ilyen például a burpee pull up, a thruster (nekem is kézisúlyzóm van csak ugye), vagy épp a man maker, ezt még nem csináltam, de kegyetlennek tűnik.
-
kolosanyi
veterán
Nyomtam is egy edzést. Netről loptam, de kicsit variáltam. 5*10 fekvő variáció, közte 30 sec ugrókötél, 4*30 sec oldalra rúgós izé, 5*10 könyöknyomás, közte 5*30 sec kötél és ennyi. Be kellett fejeznem, mert barátnőm érkezett a busszal. Jó volt, kellemesen átmozgattam magam.
-
kk831228
addikt
Értem!!
Múltkor elmentem haverhoz ,van neki egy kis edzőterme!! Nem voltam odáig ,hogy el menjek itthonról edzeni. NA csak elugrottam és lenyomtam egy kis edzést!! Tetszett mert tudtam normálisan húzódzkodni meg tolódzkodni amit itthon nem nagyon. Mutatta éppen hogy vett kötelet meg karabínert amivel magamra tudom csatolni a tárcsákat. Aha , mondom fasza!!
Ki is próbáltam a tolódzkodást egy 5kg-ós súllyal egész jól ment ahhoz képest ,hogy nem is csináltam még tolódzkodást. Utána ugyan ezzel a súllyal föl a húzódzkodóra... Úgy bedurrantott hogy nagyon megtetszett!!
Na akkor cseréltem 10kg-ra azzal is ugyan ez a felállás... Az egyik tolódzkodó sorozat végén amikor már alig bírtam magam kinyomni éreztem hogy valami húzódott a vállamnál persze még eröltettem...
Kicsit pihent, éreztem egy picit, hogy húzódik de nem vészes. 1 nap szünet utána megint elugrottam... ugyan ezt végig csináltam és megint ua. a szindróma : tolódzkodás 10kg-val csak most amikor már éreztem egy kicsit abba hagytam. Sokkal jobban fájt másnap is.
Tegnap viszont csináltam egy tabata szettet fekvővel, és mint ha jót tett volna, nem is éreztem utána, hogy fáj ....
Ez hogy van??
Na mind egy ,ma megyek megint aztán kiderül. Lehet nem 10kg +-al kellett volna kezdeni a tolódzkodást...
Csak annyira megtetszett hogy 2 nap alatt annyit erősödtem ezzel a + súllyokkal való edzéssel hogy el se hittem...
Ezután tényleg éreztem hogy bedurrant mindenem...
Elnézést a hosszú szövegért!!!!
-
kolosanyi
veterán
A fekvenyomást sajnos lehet nagyon vállgyilkos módon is csinálni, de lehet úgy is, hogy semmi baja ne legyen a válladnak. Ugyanez igaz a fekvőre és az összes többi nyomó gyakorlatra is egyébként. Valószínű, hogy kicsit lerongyoltad a rotátorköpenyt, oda kell rá figyelni (mint nekem a porckorongsérvre). Esetleg próbálj ki egy ízületvédőt, sokat tud segíteni.
-
kk831228
addikt
-
kk831228
addikt
Értem!!
Most a 10 szettet ezekből a gyakorlatokkból csinálsz pl 20s fekvő 10s pihi utna 20s négyütemű stb.??
Fejlődésben jobban fejleszt a tabata mint ha sima gyakorlatokat csinálnál hosszab piheőkkel?? Csak azért érdeklődöm mert én csak most kezdtem el fekvőnél csinálom és az biztos hogy jobban kifáraszt. Csak hosszabb távon nem tudom még milyen....
-
kk831228
addikt
Érdeklődnék te milyen gyakorlatokkal tabatázol? Mostanában én fekvővel csinálom és azt vettem észre hogy sokkal jobb mint ha csinálok pl 2*20-25 ism. egy gyakorlatból. Sokkal jobban érzem a minden izomnál a terhelést pedig nem sok megy le 20s alatt fekvőből. Elején 12 kb a vége felé már csak 6-7 . Mégis keményebb mint ha több pihenővel csinálnék 20-25 ismétlést.
Ha jól érzem....
-
domerator
veterán
Nekem is volt 4 napig öthuszas és ha nem jött volna kerek évfordulómra az ötcé, akkor még mindig meglenne a wp és nagggyon szimpi volt a rendszer (droid után meg mennyország) nem beszélve a profi ingyennaviról.
ON:
Ilyen Crivit ajtórudat használok én is, szerintem jó minőség főleg ennyi pénzért. -
kolosanyi
veterán
Na ebben nem vagyok képben, ehhez már gyógytornász kell. A gyógytornának az a lényege, hogy kis ellenállással, teljes mozgástartományban dolgoztatja a problémás testrészt, rengeteg nyújtással karöltve. Úgymond fellazítja a letapadt szalagokat, izomrostokat, keni az ízületeket. Szerintem érdemes lenne felvenni valakivel a kapcsolatot (én csak Kaposváron ismerek gyógytornászokat).
-
kolosanyi
veterán
-
kolosanyi
veterán
Akkor gyakorlatilag thrustert csináltál vele. Nice. Én azt legutóbb szuperszettben csináltam oldalemeléssel és 4 negyedik szett után hánytam (na jó, csak öklendeztem).
Egyébként hogy a búbánatban csinálsz tabatában 16 kört fekvővel? Az rengeteg ismétlés.-----------------------------------------
A fura fekvő variáció meg a prowler push up. Nekem nagyon tetszik, ezt mindenképp rendszeresítem a programomban.
-
kolosanyi
veterán
Jó kis tabata, holnap én is nyomni fogom.
Húzódzkodás helyett csinálj esetleg ilyet, vagy evezést. Több lehetőséged is van rá, például hajts félbe egy törölközőt, a közepét hurkold a kilincsre, fűtőrendszer csövére stb. - a lényeg, hogy stabil legyen és kibírjon - a másik végét szorítsd meg és húzd fel megad.. Ha van edzőpartnered, akkor ez is jó alternatíva.
A másik lehetőség, megpakolsz egy hátizsákot ásványvízzel, könyvekkel (a lényeg, hogy jó nehéz legyen, 10-15 kg) azzal csinálsz döntött törzsű evezést mondjuk. Ha nincs ilyen nehéz dolog kéznél, akkor ugyanez, csak nyújtott karral, köríven mozogva.
Illetve remek hát gyakorlat tud lenni a lalanne fekvő is, ha jól ráérez az ember, hogy mikor csinálja hátból. -
-
kolosanyi
veterán
& Tyer
Nálam okosabbak írtak. Az utóbbi időben sokat olvastam erről, szerintem a legfontosabb a törzs edzése, legyen szó bármilyen sportról. Erős, stabil törzs nélkül nem lehet megcsinálni egy komolyabb saját súlyos elemet (mérleg szerű tartások), nem lehet nagy súlyokkal dolgozni, különféle állóképességi sportokat, labdajátékokat űzni stb. Véleményem szerint minden sportban erre kéne alapozni az egész programot. A kezdőkkel először ezt megismertetni, folyamatosan fejleszteni, majd formában tartani. Persze ez nem olyan látványos, mint egy 50-es kar, meg egy 140-es mellkas, cserébe nagyon sok későbbi problémát megelőz vele az ember, illetve a kialakultakat is kordában lehet tartani. Például tudjátok, hogy szar a derekam, de mióta sok palánkot és hidat csinálok, csillapodott és egész használható lett.
-
Rabbitf_24
addikt
Köszönöm az infókat mindkettőtöknek. Végre egy kis izgalom az edzésben.
Tyer: 89 és 90 között ingázok, de egy kicsit lazítottam a kajáláson az elmúlt hetekben.
Mától álltam neki megint komolyan betartani a kajálást, nem tudom hogy meddig bírom még lelkiekkel.
Le kellene menni 80 kilóig, de ez a 9 kiló ami vissza van... Látom te is jól tolod. Te konditerembe is jársz nem? -
kolosanyi
veterán
Teljesen igazad van. Ebből is látszik, hogy a nők rontják el a férfiakat...
(#2622) Tibii91
Igen, de a csajok hatására édességgel tömöd magad, nem normál kajával. Nem is értem miért szeretik ennyire a csajok azt a sok cukros vackot...----------------------------------------------------------
Ez kész:
-
koshmar
veterán
Év eleje óta felfoghatatlan étvággyal zabálok, és eddig csak kb. +7 kiló.
Picit emelem a kardiót (amit most rettentően visszafogtam), és megint zuhannék lefele.
Ezért az alkatért a nők nagy része gyilkolna. Nekem nem előny, az biztos.De amúgy lehet igazad van.
(#2620) kolosanyi Az tuti, egy normális fekvőzés után a hasam is izomlázas szokott lenni.
-
kolosanyi
veterán
Igazából én nem hiszek a szemét kaja, üres kalória fogalmakban. Fogyni akkor fog az ember ha több kalóriát éget el, mint amennyit bevitt. A felesleges ch raktározódni fog, a zsír lerakódik, ebből lesz a koleszterin, a fehérje meg csak megfosat. Ha zsírt akar leadni az ember, törekedni kell a magasabb fehérje, alacsonyabb ch bevitelre, meg a mozgásra. Ennyi az egész, nyilván kalória deficit mellett. Ebből a szempontból nem számít, hogy gyors vagy lassú szénhidrátot eszik az ember. Az inkább az egészség szempontjából fontos, hogy ne vágd tele magad cukorral, tartósított műkajákkal.
Szóval a dolog egyszerű. Ha tömegelni akar az ember, sok fehérje kell meg több kalória, mint amit elégett az ember. Nyilvánosan zsír is jönni fog ilyenkor, nem csak izom. Ha zsírt leadni, akkor kevesebb kalória kell meg mozgás, természetesen izomvesztés is lesz. Ha pedig a lassan járj, tovább érsz filozófiát követed, akkor próbálj szintentartó kalóriabevitel közelében maradni, odafigyelni a makrotápanyagokra és menni fog a testkompozíció javítás. Hosszú folyamat, cserébe nincs szopás a diétával.
(#2577) Tibii91
Nem, akkor nem lehet figyelni az izomfeszítésre. Nem tud koncentrálni az ember a célizomra, technika, ész nélkül nyomja, akkor meg a fene megette az egészet. Fontos a tiszta fej.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Motorola Razr 40 Ultra Glacier Blue 8 GB RAM / 256 GB tárhely Használt, karcmentes
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- HP EliteBook x360 830 G7 i5-10210U 16GB 256GB 13" FHD Áthajtós érintős 1 év garancia
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest