Hirdetés
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Ultrák küzdelme várható Európában 2026-ban
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Mit várunk 2026-ban a mobilpiacon?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- OnePlus 15 - van plusz energia
-
Mobilarena
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965
üzenetére
hát nem mondhatod, hogy unatkoztál. megmondom őszintén nem vagyok híve az egy nap 2x összerakott rendszernek sem, vesztettem már el így konfigot és ha valahol bent marad egy vízcsepp, nedvesség ahol nem kéne, akkor nem ér annyit az egész. persze live oc-ban az ember mindig egy kicsit nyomás alatt van a bizonyítási vágy miatt. ettől függetlenül köszönöm a beszámolót, igen ezt hiányoltam, úgy felcsigáztál a 05 effeddel, de akkor várnom kell még az eredményre
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Alpi&Joci gratula az eredményekhez, és köszi a részvételt a csapat nevében is

-
Alpi.
addikt
Jöjjön az én hétvégi beszámolóm !
Mint már említettem, a hétvégén Jocinál (Johni05) vendégeskedtem és elporlasztottunk némi szárazjeget.
Joci egy igen ígéretes 6600K-t hűtött be, én pedig az aktuális Oldschool versenyre próbáltam minél erősebb eredményt elérni egy nem mindennapi összállítással.
Egy ideje tesztelek egy ritka socket adaptert. 478-as cput lehet vele 775-ös lapba rakni. A konfigurációm egy mobil P4-es, egy P4-552 -es, Gigabyte P35-DQ6-os lap, Matrox M9148-as Vga (Ez kitétel volt a versenyen, nem bolondultam meg.
) és 2x1 Ddr2-es Adata ram képében állt össze.
Voltak gondok folyamatosan a postolással sajnos, aminek az okára nem voltam képes rájönni. Ha viszont elindult, akkor hihetetlenül ment. A procit ismertem már. Nem normális Prescott. Iszonyatosan megy, bődületes órajelekre volt képes már kompival is és mégis igencsak low leakage darab. Ez egy mobil P4, tud egy-két apróságot, amiket az "ős" 478-as Prescottok nem. Pl. Enhanced speedste, C1 state, ilyesmik. Alapbol 3,46 Ghz-es, amit 26 x 133 -ként ér el. Ha belevesszük az egyenletbe, hogy választható bámilyen szorzó, nem csak a max 26-os és azt, hogy nem okoz gondolt neki a magasabb fsb sem, kapunk egy gakorlatilag unlockos P4-est !!
Az eredmények :
Wprime 1024-ben nagy nehezen sikerült egy értelmesebb eff-et kihozni, de nem volt egyszerű.
Egyébként ha jól tévedek azért ez egy 478-as Prescott wr !
[27:34.312]
Pcmark04-be is odavertünk ! Itt is köszönöm Joci tweak segítségét !
[7352pontocska]
Végezetül egy max clock, ami a 9. legjobb 478-as órajel és Cr.
[5537.56mhz]
Röviden ennyi részemről. Nagyon örűltem, hogy sikerült behűtve is megfuttatni ezt a konfigot, jobb eredményhez segítve a Team Hungary-t a versenyen ! Nagyon köszönöm Jociéknak a lehetőséget és a vendéglátást !

-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS
üzenetére
Fúrja az oldaladat a kíváncsiság?
Egyébként volt LN2 tesztelés, bár nem sikeredett fényesre. De ha már rákérdeztél, írok róla.
Szerintem én meg vagyok babonázva a live tuningokkal ugyanis nem kevesebb, mint 6x szedtem szét a setupot. No de sorban:Annak rendje módja szerinti előkészületek, behűtés és -150°C coldbug. No ez fasza, megint kezdődik. Win alatt ugyan ez, coldboot csak -140°C, még jobb. Szét majd újra szerelés, debug 55 code. Hurrá, haladunk.
Szétszed, foglalat megtekint, egy láb a foglalat szélén derékszögben kifordulva. Egyre jobb. Petinek volt egy 2 cm átmérőjű hobby nagyítója, annak segítségével orvosoltam a hibát. Újra összerak, ismét -150°C fagyás. Agyam keresem a sarokban, kb odáig dobta le az ékszíj.
Ezt követően még 2x szét-össze, helyzet változatlan. Na egy utolsó esély címszóval ( Peti buzdításának hála: ebből WR lesz) szétszedtem, kupak die között újra paszta. A rendszer indul, néha köhög, majd kb 1 óra próbálkozást követően beindult, úgy hogy a telipot verzió is simán ment. Minden happy, kivéve én, mivel 6700mhz-en terhelés nélkül is befagy. Na mondom ebből nem lesz még TR (tanya rekord) sem, így hogy a látogatók ki legyenek szolgálva, így stabil 6200mhz-en futtattam 3d05-öt. Persze ezt úgy, hogy nem működött az Nvidia driver, telepíteni nem engedte, eszköz kezelőből lehetett kicsi életet verni bele, de Nvidia vezérlő pult nem volt, így az alapon futó kártyát még optimalizálni sem lehetett, sőt a D3Doverrider sem futott. Tehát volt egy mankón támaszkodó féllábas rendszerem, amin azért sikeresen demóztam. A legjobb eredményem +77K volt, a proci már 6Ghz-en is befagyott cpu tesztek alatt.
Máté nagylelkűen egy gyors kereszt kérdést követően bele egyezett a Ryzen nitrózásába, de mivel ahhoz már nem volt elég lelki erőm, no meg technikai felszereltségem sem, hogy egy intel rendszert upgradeljek AMD-re, így bármennyire is szívhasogató érzéssel, de lemondtam ennek a lehetőségéről.(zárójelben jegyzem meg, ha tudtam volna előre ezt, lett volna egy friss win7 + optikai meghajtó a csomagban)
Ennek ellenére jó volt a buli, a nagyon sok szétszerelés ellenére a rendszer működött, délután 5 órától 11:30-ig tartott a bemutató, itt hagytam abba.Ma délelőtt rendes körülmények mellett megjavítottam a cpu foglalat érintkezőjét. Nem csak elfordulva volt, hanem pluszban megtekeredve is. Tökéletes nem lett, de működik a rendszer. Jövő héten folytatás.

-
Achill3uS
nagyúr
nagy a csend jones, nem volt semmi a hétvégén?

-
Alpi.
addikt
Grat srácok ! Szép eredmények lettek mostanában !

Ha minden jól megy, holnap egy kicsit Mi is extrémkedünk Jocival. Kis kellemes baráti összeröff némi szárazjég társaságában. Én már nagyon várom és már csak egyet kell aludni !
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
érdekes nekem Asrock-ban nem volt gondom reccsenéssel, csak az első fullpotos fagyás utáni visszamelegítéssel -120-ra, fossá vizelt a lap és másodszori visszahűtésre már nem ment annyit a proci. kapcsoltam is le a rendszert. mondjuk nekem vazelinnel volt csak kikenve a lap, de szerintem semmi sem birja a visszamelegítést 100%-osan szigetelni. AM3-mat fel tudtad tölteni? nem lett corrupt? mert ha igen akkor sztem az CR lett

a cinebencs eff 6.4-en nekem elég jónak tűnik, lehet énis átmek win7-re.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
kössz tesó

igen rendesen megemelkedtek a ramárak, a jobb bdie-okért 200 eurókat is elkérnek most, néhány hónappal ezelőtt pedig még 150 euroért mentek, akkor kellett bevásárolni.
jo mondjuk a superbinned 4133-mas gskillek meg galaxok mindig is drágák voltak.kicsip: köszi, természetesen wazás eredmény
uncore-t nem néztem 4.5G és 5G között, utóbbit próbáltam erőltetni, de bootba belefagy, OS-ben állítva is.
a vcore "eltüntetés" valójában a bekapcsolt XOC mód eredménye, amit csak ln2-nél használok és lusta voltam visszakapcsolni. amugy jo kis feature, gyorsabban nyílik meg tőle a cpuz és a cpu terhelés is kisebb. -
-
Achill3uS
nagyúr
tegnap este 32M-eztem egy kicsit, sajnos az 5G/5G nem megy léggel a procinak igy csak 5G/4.5G-n tudtam tesztelni ami igy nem releváns az LCC-re de sebaj eff check-re pont elég a köv ln2 session-hoz.
napi tipp bdie teszteléshez: DISABLE ANNOYING DISK-CHECKING

-
h1mpi
félisten
Ahogy látom ez Nektek lesz csak jó mert játékban fail lett

-
Alpi.
addikt
-
Achill3uS
nagyúr
ééééés NDA over

Overclocking World Record with AMD Ryzen™ 7 8-Core Processor
2454 cb with AMD Ryzen 7 1800X at 5364MHz
27.4 points with AMD Ryzen 7 1800X at 5373MHz]
hát ennyi gyerekek, ez tényleg odavág

subaruwrc: ne is törődj vele, a legjobbakkal is megesik, nem véletlenül csak az OC Formula jöhet szóba Asrockéktól

-
regener
veterán
Remélem nem volt még: Ryzen delid
-
jones965
Modder
válasz
subaruwrc
üzenetére
Vagy már annyira felnőtt, hogy bármilyen lapban nem szokás Ln2 tuningolni. Ezen csak a nyelvünket lehet köszörülni, az eredményeket nem nagyon.
Viccet félre téve, a feszültség értékéhez képest az órajelek szerintem rendben vannak, tényleg kell ez alá a cpu alá egy normális alaplap. Már csak a motiváció miatt is szükség van a kiélezett egészséges küzdelemre.
Hajrá!
ps:remélem az első mondatom miatt nincs harag.

-
subaruwrc
félisten
válasz
jones965
üzenetére
tegnap mondom már én is kaby lakezek,hát nehogymár csak ti,kaptam egy asrock z170 lapot for free,beszigeteltem összeraktam mindent,hűtöm be és akkor nézem hogy a max vcore 1.52v

de ha már összeraktam ne legyen hiába,bohóckodtam egy sort,de hát ez epic fail.
kénytelen leszek megvárni míg a giga ad végre egy z270-et
-
jones965
Modder
Ma ismét egy 8 órás LN2 session van a hátam mögött, amely egyrészről az Apex-nek, másrészt a jól bevált és kivitelezett szigetelésnek köszönhető. A terítéken a 7600K cpu volt, ami gyakorlatilag ugyan azt tudja, mint a 7700K, vagyis 6700mhz benchmark és 6800 mhz spi. Szokáshoz híven ez a teszt is rosszul indult, kezdte azzal, hogy behűtést követően nem detektálta a vga-t, így végig a 3. pci-e slotban kellett tesztelni, ami 3D alatt egy kis hiányt szenved. A 3dm05 effen sikerült javítani, de mint már korábban is írtam, a cpu L3 cache miatt alacsonyabb a kihajtás ugyanazon órajel mellett. Így a további javítás a Győri PlayIT plusz-on várható 7700K cpu-val. A mai eredmények:
2D.
Spi1M:05.328
Spi32M:04.44.952
Itt valamiért az xp alatt az eff nem volt jó, így a másik működő oprendszeren futtattam.3dmark05: 82195
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
sok a duma
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
"10-20 fok nem számít": kivéve, amikor de.
légyszíves ne ragadj ki teljes mondatból részleteket. Kaby Lake-ről beszélgetünk, arra vonatkozott a kijelentésem, továbbá ott is csak alacsony vid közeli feszről van szó.Apex és MOCF fesz különbségről nem tudok nyilatkozni, szerintem 60mv nem igazán számít nekünk extrém oc szempontból, skálázódáshoz semmi köze, Dancopnak is volt olyan procija ami 1.16-on vitte az 5G-t és nem ment a 6800 cinebench R15 (ami mondjuk a goldenek szintmérője).
a mátyás ln2-re vonatkozott, szóval ha igényt tartasz rá meg kell csinálnod a 7G-t

-
válasz
Achill3uS
üzenetére
Jaja, láttam én is a topikot hwboton. 1,195V eddig a legjobb 5000/4600 eredményem, vcore limit volt, nem cache. Szóval jó irányba lőttél!

"10-20 fok nem számít": kivéve, amikor de. Ennél a procinál még nem tudom mekkora temp scaler, de pl. a 3258-am őrült ilyen szempontból. 1500-as és 2000RPM-es venti között (3 fok diffi kb.) 20mV-ot differál feszben. Delid nélkül 1,45V 5G spi32m, 5G delid lassú ventivel 1,400V, 5G delid gyors venti 1,385V, 5G kompi delid 1,265V és közismerten kula kompim van, az említett 3258 +15 fokig fűti cb15 alatt 5200-on. Meglátjuk nálam egy értelmes léggel/vízzel mit produkál majd!
Megnézem mit megy az Apexben léggel, ha ott is hozza ezt, akkor nemtom mit baxok el, mert eddig 100/100 embernél a kb 60mV diffi megvolt feszben az mocf javára Apexhez képest, nálam meg 0.
Delid már tegnap is megvolt, csak tényleg annyira szar a Copper-em talpa, hogy 2 ponton érintkezik kb.
Behajtom a Mátyást!
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
5G cpu 4.5G cache szoktak binnelni, legkisebb vcore-on ahol még lefut az R15.
sztem nálad ez olyan 1.20 lesz, talán kicsivel alatta. delid amugy a stabilitáson nekem eddig egy procinál sem dobott, mert az a 10-20 fok loadban ilyen kis vcore-on nem számít semmit.
kompival ha tesztelsz viszont mindenképp kell a delid meg a jó paszta és majd meglátod de én ~1.50-nél többet nem nagyon adnék neki. sztem lehet, hogy 6G-t is meg fogja validálni. jo procinak tünik, ln2-vel Apexben 7G közelében lenne ezis lenne rá egy ezresem
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
5g mennyivel ?
-
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Bár nem látni az UC és mem órajeleket, de az alacsony feszültség érték miatt kevesebb a pontszám. Jó kis darabnak ígérkezik. LN2 mikor lesz?
-
NFree
addikt
válasz
kicsipapucs
üzenetére
A proci az rendben van
remélem tudja pótolni a 4770K-t 
-
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
pf. mázlista.
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs
üzenetére
4c/8t ?
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
másképp látjuk, ezek az emberek engem egyáltalán nem zavarnak vagy idegesítenek. mindenki kezdte valahol, teis, énis.
7700knak toljad nyugodtan delid nélkül "ráb*szott" hűtővel nekem 5G cinebench 1.23v-on ment, közben ilyen 75fok körüli maghővel. SPI 32M-ben nincs viszonyítási alapom, mindneki R15-tel binnel.
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
49 ne röhögtess. delidelve lefut simán az 5g,de még delid nélkül is egy true copperral...
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
az elég ígéretes így elsőre w7-en. xp-vel lehet hogy 1.16 5ghz

mondjuk cb15-t is nézz,ahoz tudunk viszonyítani. ( 5g minfesz ) -
Na!
Tegnap összeraktam kókány léggel (TRUE Copper, lefogató nélkül, egyenetlen talppal) a 7700k-t. Kapott egy win7-et. 5/4,5G 2/2 tweakeletlen OS-sel a spi32m 1,180V-on lefutott, lejjebb még nem néztem, bealudtam. 1,13V-on viszont garantáltan nem indult el a windows. Amúgy lehetetlenül vékony a proci nyákja... Kézzel félbe tudnám törni.
-
Alpi.
addikt
Én dalban mondom el, mi hajt amikor azokkal a régi platformokkal időzök. [valami efféle]
-
válasz
Achill3uS
üzenetére
"minden szinten lehet kiemelkedőt felmutatni" Ezzel tökéletesen egyetértek, de te is tudod, hogy az abszolút csúcsot nézik nemzetközileg, nem a best kompis, best sandy, best 5G eredményeket. A gyártók, a kívülállók. Én arra a szintre gondoltam, amikor mondtam, hogy megyünk még jobban a süllyesztőbe. Gondolatmenetem: A még olcsóbb prociktól még többen kezdenek majd tuningolásba és binnelésbe. Olyanok, akik amúgy "nem tehették meg" (magyar átlaghoz képest dehogynem megtehetnék, csak odakinti szinthez képest úgy érzik, előtte nem) is belevágnak, mert 5 proci is elérhető áron lesz megvehető. Erre gondoltam. Ettől több lesz a pay-to-win ember, pedig a nyugati fizetéshez mért olcsó hardver árak miatt így is sok van. Nem szoktál noob titan XP slis arcokkal találkozni boton? Meg nitrós 6GHz-es 7700k-sokkal, meg 6 perces spis 6,7GHz-esekkel? Én igen!
Másképp látjuk a jó részét.
De a véleményem tartom, mert bár dankópé jó ellenpélda, de másra gondoltam, sokakra, kis-közepes emberekre. Ha ezektől a kijelentéseimtől amatőrnek, vagy hülyének, oc noobnak tartasz, vállalom. 
sub: ámde legyen, én nagyon várom!
Johni5: a hw masters #1 az szép cél.
-
Johni5
őstag
válasz
Achill3uS
üzenetére
" ...nézd meg Johni5-öt és Alpi-t. mind a ketten előttem vannak most már hwboton, annyit tesztelnek, amennyit 3 másik ember együtt. " Balázs!Itt egy 0 lemaradt a hármas után véletlenül. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként az x éves cuccok tesztelésében csak egy szépséghiba van.Még felrakom az op rendszereket,az néha több időt vesz igénybe,mintha végigtolnám az összes bencset. Alpival szeresssük ezeket a cuccokat,ha másért nem, poénból.Ha nincs versenyporondon,akkor valószínűleg az életbe nem jutna eszünkbe ilyen összeállítás.Viszont sok tweaket a régi cuccok tesztjeiből találok ki.Mert itt erőből nem lehet durva eredményt elérni.Engem spec a hardvermaszteren kívül a többi rész nem nagyon izgat. -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
AMD-nél szerintem a mostani eredményekhez képest egy 3-4-500mhz plusz várható majd nagy átlagban ha beérik a gyártósor,neadjisten egy újabb steppinggel talán több is.
de egyelőre egy sampleből ( ami jó eséllyel azért binnelt volt ) nem nagyon lehet mit levonni. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
1-es pont: még kevesebb figyelem jut majd ránk, kis tunerekre, amely kategóriába beletartozik a teljes ország a példámban, mert ma már nagyobb részt tesz ki egy eredmény létrejöttében kb egy jó proci binnelése, mint a tweak tudás és az egyéb mögé rakott emberi tartalom együttesen.
ez szerintem egyáltalán nem igaz. igen WR döntéshez kell a jó cpu, de az órajelhez efficiency is kell, ami minden benchmarknál egyéni tudást és tengernyi tapasztalatot igényel. Dancopot sokan tekintik paytoplay ocernek, de iszonyatosan becsülöm benne, hogy gyakorlatilag néhány év alatt bepótolta a hátrányát a témában és mára olyan effeket tud hozni mint bármelyik öreg róka, ha nem jobbat. elképzelhetetlen az az idő még számomra is, hogy ezt témától független munka, feleség és gyerekek mellett meg tudta csinálni. aki belelát az extrém oc-be egy kicsit is szerintem egyetért, hogy döbbenet amit leművel.
igen, valóban szúrja sok ember szemét, hogy megvannak a kapcsolatai, pénze és tudása ahhoz, hogy a legjobb legyen, de én azt mondom csinálja utána bárki aki tudja.
ha valaki villantani szeretne ott van a superpi low clock challenge, oda nem kell se ln2 se superbinned cpu csak egy jó ram és tudás.
nagyon sok olyan tuninger van akinek nem volt évekig pénze vagy folyékony nitrogén hozzáférése, hogy beszálljon a nagyok játékába mégis olyan effeket csináltak tesztekben, hogy hihetetlen tisztelet övezte az eredményeiket. (talán mond valamit ez a pár név; Bullant, 3oh6, Alex-Ro, tiborr(azóta EKWB-nél dolgozik), moonman..stb)
énis az oc-vel töltött 10+ évem alatt próbáltam sokszor kitörni ebből a hobbi-félprofi szintből, foghatom arra, hogy rossz országba születtem, sosem volt rá elég pénzem, időm, lehetőségem de lehet, hogy szimplán nem vagyok hozzá elég tehetséges.
messze kanyarodtunk, de a mondandóm lényege az, hogy minden szinten lehet kiemelkedőt felmutatni, és hidd el ha elég kitartó vagy beérik a munka gyümölcse, nem kell messzire menni nézd meg Johni5-öt és Alpi-t. mind a ketten előttem vannak most már hwboton, annyit tesztelnek, amennyit 3 másik ember együtt. nyilván más szemlélettel, ők valamiféle perverz örömöt látnak abban(bocs srácok
), hogy x éves architekturákat nyúzzanak, míg én csak a kurrenssel szeretek bencselni. szóval, aki azt mondja nincs vagy csökken az oc mögött emberi tudás, nem csinálja elég komolyan ha ilyeneket állít. 
AMD témaára...
az, hogy a mi procijaink mit fognak érni, majd a piac eldönti, de előbb lássuk gamingben egy összehasonlítást mit megy 4K-ban egy alap 7700k kontra 1700X, majd 5GHz-es 7700k kontra Ryzen. Mert konnyen lehet, hogy a 4magos Kaby gyorsabb lesz és akkor a gamert nem fogja érdekelni a +4/8 mag/szál mert úgysem profitál belőle arra amire neki kell a gép. na meg tudjanak majd eleget gyártani belőle és teríteni, mert ha csak egy két országban létezik a cpu és amugy senki nem tudja megvenni akkor nem lehet binnelni se és az árakat se nagyon fogja befolyásolni. Ahogy pedig matteo is irta, egy egy válogatott cpu ára nem igazán fog változni, ugyanúgy el tudjuk adni majd, még ha a 7700k piaci ára esni is fog. Az átlag usert pedig aki már megvette és tervezett ezzel a procival mondjuk 3évet, nem fog rajta többet bukni mint amúgy is bukna. szerintem kár előre ezen törpölni 1-1 cpu-val a zsebünkben, ez legyen a nagykerek fejfájása.Ryzen órajel...
szerintem ezek még nagyon korai eredmények, de nyilván amilyen irányba haladunk az utóbbi években, ahogy egyre nő a procik komplexitása annál kisebb órajeleket és nagyobb hatásfokot várhatunk el. szerintem ez bármennyire meglepő de normális jelenség. ott a broadwell-e azis alig megy 5GHz-nél többet extrém körülmények között. meg is lepődtem volna, ha 7GHz-et menne a Ryzen is. de ne felejtsük el, hogy a 4 magosról még semmit nem tudunk, lehet, hogy jóval nagyobb órajelre lesz képes mint a 8magosok. megint csak spekuláció, mint ahogyan az is, hogy az az 5.4GHz amit most a világ 3 legjobb AMD tuningere kihozott az architekturabol mennyire lesz átlagosnak mondható OC mondjuk 1-2 hónapon belül.nagyon nehéz megállni, de ez most a kivárás és latolgatás időszaka, nem a kőbe vésett tények megvitatásáé.
jones965: szerintem is jó döntés volt.
-
válasz
matteo_szg
üzenetére
"Attól miért kell félni, hogy az Intel korrigálni kénytelen bizonyos termékcsaládok árait?" Hát én személy szerint azért, mert itt a balkáni Budapesten elég sok tevét kellett legeltetnem ahhoz, hogy meg tudjam venni a magam 2db 7700k-ját, amiből a gyengébbik tuningosat így is eladni kénytelen voltam. Nyugtatóbb tudat lett volna/lenne, hogy adott esetben egy év múlva a tuningossága miatt relatíve kis bukóval ki lehet majd szállni belőle egy következő generációra váltásnál. Hiába lesz golden, még az őrült tunerek sem fognak 1,5x-es piaci árat fizetni, ha annyira nagyon lecsökken az általad említett kidolgozott művelet után egy új ára mondjuk egy ilyen procinak.
1-es pont: még kevesebb figyelem jut majd ránk, kis tunerekre, amely kategóriába beletartozik a teljes ország a példámban, mert ma már nagyobb részt tesz ki egy eredmény létrejöttében kb egy jó proci binnelése, mint a tweak tudás és az egyéb mögé rakott emberi tartalom együttesen.
2-es: erre írtam a fenti véleményt.Javuló AMD bin: én is ezt szeretném, jöjjenek csak a nagy órajelek, mert mint az tech kedvelő ember én is azt kultiválnám, de ez meg majd csak még nagyobb pofon lesz azoknak, akik a binnelésben/jókorra időzített eladásban pénzkereseti lehetőséget is látnak-láttak.

-
matteo_szg
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Attól miért kell félni, hogy az Intel korrigálni kénytelen bizonyos termékcsaládok árait? Bár, véleményem szerint ez nem egy ennyire egyszerű művelet lesz, hanem szépen kidolgozott portfolió frissítés, variálás, árak frissítése.
Ami az 1-es pontot illeti, hát hajrá, mert ez is segít felpörgetni az egész komponens piacot, illetve hazánkban is talán megoldhatóbbá válik az eredményes tuningolás, ami kisebb-nagyobb publicitást is kaphat. Bár itthon majd a 6 és 4 magos példányok lesznek igazán izgalmasak tuning szempontjából.
A 2-es pont sem ennyire egyszerű szerintem, ha van egy jó CPU-d, ami válogatva van, bazijól megy, annak az értékét nem befolyásolhatja csak úgy egy friss belépő. Az eredményesség értéke szerintem többet ér, mint a konkrét lapka piaci beárazása. De, ha álmodozom, ébresszetek fel.
Nem mondom, hogy két hét múlva már 6 GHz-et fognak döngetni, de elképzelhető, hogy nyárra - pl. Computexre - már komolyabb órajelekre lesz képes a cucc. Jelenleg nem világos, hogy a CPU tud csak ennyit, vagy az AMD és partnerei örülnek, hogy alaplapi-BIOS szinten legalább 5,2-5,4 GHz-en még kezelhető a dolog. A Crosshair VI Hero legutolsó BIOS verziója, ami sajtónak már küldhető -> 5704. Gondolhatod, hány verzió volt előtte...
Szépen össze fog ez csiszolódni, és mehet majd a 6 GHz ostroma...ha viszont mégsem, akkor pedig vonzó lehet, hogy talán ez az 5,1-5,4 GHz-es határ nem lesz annyira elérhetetlen egy halandó extrém tuningos számára sem.
-
jones965
Modder
válasz
Achill3uS
üzenetére
Én reggel láttam a videót és abban is 5,4Ghz-es érték hallatszott. Mindenestre clock to clock jóval erősebb. CB-ben mindenképp, de ezt már a demonstráción is bemutatták.
A rammal kapcsolatban: megvettem azokat a ramokat amiket kicsipapucs linkelt, a különbözetet pedig még tegnap visszautalta. A ramok pedig pár órán belül nálam vannak.

-
válasz
Achill3uS
üzenetére
Az a nagy félelmem, hogy az Intel árak mennek majd a levesbe.
1. Az összes kinti nagy pénzű közepes bencher is binnelni fog, mint állat,
2. Másrészt a mi már megvett procijaink nem fognak egy fabatkát sem érni.Amúgy meg nemtom, de szerintem olyan ciki, hogy bár oké, 8 magos, de mégis csak 5,2-5,4GHz-en "vánszorog" nitró alatt is. Jó, piszok erős így is, de gagyin mutat a kis szám.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
no para, mindenkinek kell a tanulópénz

nem tudom ki látta, vagy ki maradt le róla:
XFastest leak: 1700X beats 5960Xtegnap a Ryzen bemutatón együtt nitrozta az 1700X-et elmor, SF3D és Macci
a videó lekerült NDA miatt, de valaki már ujra felrakta: AMD Ryzen 1800x LN2 LEAK Cinebench R15 Multi-Thread World Record
bár a képek 5.14GHz-ről tanuskodnak én ugy olvastam máshol, hogy ez 5.4GHz volt. mindenesetre ez elég állejtő, hogy fogja a 6GHz-es 5960X-et Cinebench-ben, nem gondoljátok?
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965
üzenetére
gratula az eddigiek után megérdemelted teis már a jó sessiont, szép eresztés lett
de az vcore a 06-hoz elég masszív, én ennyivel nem mertem megküldeni
a ram/uncore is még fejlesztésre szorul, nyilván majd ha lesz nekedis valami jo bdie kited. a cbb-t nagyon furcsállom, Apex-ben én nem futottam még bele egy procival sem. rsvd gondolom be volt kapcsolva, de az önmagában nem elég, a dmi boot-ot is emelted?
05-öt meg énis napokig reszeltem mire elfogadható lett, de még mindig nem vagyok maradéktalanul elégedett vele. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
bocsánat de engedjük már el a rambazárt. tudom énis jóban voltam Ősivel, de nagyon sokan panaszkodnak rá, énis jártam már úgy, hogy rendeltem tőle anno és 1 hónap múlva sem jött meg a cucc és nem is értem el, hogy mi történt. fogtam megrendeltem külföldről és megjött 1 hét alatt. ennyi.
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Nem, már ott tartok, hogy visszamondom a rendelést és beszerzem saját magam. Szerintem már 3 hét alatt bárhonnan megkaptam volna.

Köszi az elismerést.

-
-
jones965
Modder
válasz
jones965
üzenetére
Nos mondhatni sok próbálkozást követően egy viszonylag szerencsésnek mondható session-on vagyok túl. A teszt rosszul indult, ugyanis egyből cb-be futottam. No mondom mi a fene, aztán nagy nehezen realizálódott, viszont sajnos 4/4 alatt CBB volt -180C-on, ellenben teljes értéken (4/8) gond nélkül boot-olt. Így restart esetén sajnos melegíteni kellett. 3dmark benchek alatt 6700 mhz-en stabil volt, így ennek megfelelő eredmények születtek. Sajnos a 3dm05 pretesztek alatt hiába volt jó effen, itt nagyon elmaradt. Készült egy gyors AM3 teszt is, ami megfelelő verzió szám mellett is feltöltést követően rossz verzion-ra hivatkozva invalid.

A szigetelés jónak bizonyult, 25 l LN2 7 órás tesztelést tett lehetővé.Eredmények:
Folytatás az ígéretesnek tűnő 7600K cpu-val.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
van Apexed? a kis sunyi
és ln2 is lesz?
kiváncsi vagyok mocf-el is lesz e olyan cbb mint nekem a sima ocf-ben.5G 1.22v R15 pass vizzel, 1.23 léggel

-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
az már baráti, ez is 1.136 vid-es. szóval az még akár jó is lehet

milyen lapban nézed, asrock? -
-
Achill3uS
nagyúr
köszi, majd ha lesz még kedvem foglalkozni vele maxolom énis tovább, de rengeteg bencs maradt még amit meg kéne nézni.

kicsip: köszi neked is, többek között pontosan az általan emlitett kettő. nem volt win7-em telepitve, 8-on inkább nem futattam 03-mat, AM3-mat néztem de corrupt lett a save file as usual. milyen vidje van a procidnak?
-
-
Achill3uS
nagyúr
köszönöm srácok, a 01SE és a 05 eredményt csiszoltam gyakorlatilag 3.5 oran keresztul, a többi csak hit and run volt. az órajelek kereksége senkit se zavarjon meg, volt sokkal nagyobb centizés is, 01-ben a low és a high tesztek között is volt órajelkülönbség amit tartanom kellett, de ezek maradtak a végső számok.

-
Achill3uS
nagyúr
üdv mindenkinek,
azthiszem nyugodtan mondhatom, hogy az eddigi legsikeresebb Kaby Lake session-on vagytok túl. sikerült kiismerni a rendszert, mit szeret és mit nem, mire kell odafigyelni fullpotos tesztelésnél, és melyik szigetelés válik be legjobban. az Asus-tól szponzorációban kapott Apex-embe valamint 2 prociba fájt erre rájönni
1 perc néma csend következik...szóval amire a leginkább figyeljetek oda akik Kaby-t nitroztok, fullpoton: az a (szokásos VRM szigetelésen kívül) memória sokkal durvább szigetelése mint eddig bármikor. az, hogy ennyire jól mennek az Apex-ben a ramok annak az az egyik fő oka, hogy csak 2 dimm van a lapon és a cpu sockethez közelebb kerültek. ez viszont kiemelt szigetelést kíván. az eddigi sessionjeim alkalmával mindig a belső memória fagyott és vizelt le kb 1 órán belül. most a platidipet teljes mértékben ipari vazelinre cseréltem (mint már korábban néhány alkalommal, hátrárnya, hogy minden egyes bencselés előtt ujra át kell kenni a lapot, és kellemetlen csúszós fogása lesz). ezt gyurmával egészítettem ki és egy csík (johni5 féle) öntapadós szigetelőcsíkot tettem a belső ramslotban lévő modul oldalára. ami jó ötletnek bizonyult 4 órán keresztül birta a tesztelést, és a végén a max órajel keresésénél a sok leállítás miatt fagyott csak át.
egyébként a nemzetközi oc trend is ebbe az irányba mozdul el, kingpin is kihozott egy heater-t ami ezt a részt (vrm, dram area) hivatott melegíteni: KPC INFERNO Hot Plate Kitképek:
konfig:
7700K batch #L638 delid + Thermal Grizzly Kryonaut mindenhol
Asus Maximus IX Apex 0701 bios
G.Skill Ripjaws V 3600C16 B die kit
Asus GTX 980 Ti Founders
HyperX Fury SSD
SuperFlower 1600Waz eredmények mind magyar rekordok, de kezdjük a sort a legjobb eredménnyel:
3DMark2001SE
203638 marks with Nvidia GeForce GTX 980 Ti3DMark2005
84477 marks with Nvidia GeForce GTX 980 Ti3DMark2006
63466 marks with Nvidia GeForce GTX 980 Tiés a végére egy Cinebencs R15
1471 cb with Intel Core i7 7700K at 6600MHzHt-val lényegesen rosszabbul megy a proci, nem ritka, sajnos láttunk már ilyet. Dancop-nak is a legjobb procija csak a legacy benchmarkokban megy jól 4/4-ben. de így is elégedett vagyok, sikerült elérnem az összes kitűzött célomat a hétvégén. ilyen egy jó session amikor minden összeáll

és a végére egy max órajel, csak a poén kedvéért. láttam 7006mhz-et is, de a valid corrupt lett sajnos. majd legközelebb elcsípem

Hatalmas köszönet illeti ismét az Oáziscomputer-t, az ő támogatásuk nélkül ezek az eredmények nem készülhettek volna el. Köszönöm Csabi!

Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- World of Warships
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Bittorrent topik
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- Apple iPhone 12 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3693
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 64GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- 100/100! - 0 Perc! WD BLACK SN850P 2 TB! Playstation 5
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

) és 2x1 Ddr2-es Adata ram képében állt össze.

jo mondjuk a superbinned 4133-mas gskillek meg galaxok mindig is drágák voltak.