- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Galaxy Buds Core nevű fülesen dolgozik a Samsung
- Apple Watch
- Netfone
- Fotók, videók mobillal
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Bemutatkozott a Fairphone 6
-
Mobilarena
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #8862 üzenetére
Én úgy látom, hogy valami elképesztő módon esett az elmult 1évben az OC népszerűsége, űzése nemzetközi szinten is, így nem csoda, hogy nálunk is. Ennek szerintem elég összetett a háttere, köze van az Intel balf*szkodásához, hogy 6 magos processzort újdonságként adnak el lassan az 5. foglalt típusban desktop szegmensben házon belül a történelem során (1366,2011,2011v3,2066,1151), legomboltak az emberekről egy rakat lóvét a 2066-ért ami egy dead end platformnak néz ki, hogy 1151-ben 3 chipset generácót adtak ki ugyanarra a foglalatra amit igazából 1-el le lehetett volna fedni és összességében szerintem továbbra sem értek el átütő teljesítmény növekedést az órajel növelésen kívül a Nehalem óta. Ezt nagyon ügyesen kihasználta az AMD, és szépen felrázta a piacot tavaly aminél hatékonyabb és profitábilisebb terméket az Intelnek egyelőre esélye sincs gyártani, de szerintem ez a tempójú termék avultatás és a folyamatos eszetlen árnövelés (csúcs cpu 3000$, csúcs vga 5000$) még mindig maximum a gyártóknak kedvez, nekünk felhasználóknak csak kiforratlan rókabőrszagú újdonságokat eredményez negyed/félévente amit lassan annyira megun a piac, hogy kiscica módjára szőrgombócokban öklendezi vissza. Egyszóval az egykor lelkes "enthusiast" vásárlóközönség motivációját vesztette, hogy már az új hardware iránti láza sem kárpótolja. De még ha akarnád is csinálni, locsolni bele a pénzt, időt, energiát, ez hol térül meg? Hol marad a versenyszellem? Annál jobban nem mutatja a dolgot, hogy már a legerősebben gyártói támogatott Top10-es OCerek is alig alig töltögetnek fel eredményeket. Ez, hogy a 20ezer usd összdíjazású 2018-as Computex G.Skill versenyére amire az első 6 továbbjut 22 ember töltsön fel eredményt mindent elárul. Régen jelentett valamit, hogy valaki hwbot TOP100-50-20-10-be bejut, most ird és mond semmit, akár törölni is lehetne a ranking rendszert és mint egy OC database használni csak a botot. Mióta PJ kilépett rohamosan esik a színvonal sajnos.
Mindenkinek meg kell húzni azt a vonalat amíg örömet okoz neki a dolog, különben semmi értelme az egésznek. Ez már nem az a korszak amikor mindenki versenyzett a gyártók kegyeiért mint 5-10éve. A kialakult szituáció nekünk tuningereknek nem igazán kedvez, talán már soha nem is lesz olyan mint régen, éppen ezért múlt héten kitaláltam, hogy a következő OC Gatheringünkön (azért remélem lesz igényetek legalább 1-re idén is) retrozni fogok, aki ismer tudjátok, hogy ez nálam nagy szó, és vettem 2-3 775ös deszkát többek között egy REX-et, lövök pár procit bele és csak az érzés számít.
peace -
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #8819 üzenetére
lásd uj vantage WR by steponz "csak" 16 magossal: 139523 marks with 2x Nvidia Kingpin Edition GeForce GTX 1080 Ti at 2500/1639MHz
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #8739 üzenetére
Tudtommal Adamnak sincs mukodo windowsos oc toolja. Igy ez is csoda, hogy ennyit elert, foleg 3 literrel.
Nekem is ez a gondom, csak en neki sem allok igy bencselni 7740X-et. Az osszes Asus-os forrasom hallgat, mint ha nda-s dolgot kernek turbov meg ln2 bios cimszo alatt. -
subaruwrc
félisten
válasz
jones965 #8731 üzenetére
na akkor 3 session után íme az eredmények.
8100pts firestrike ultra @1080Ti
15287pts firestrike extreme @1080Ti
26240pts firestrike 1x gpu @1080Ti
2700pts XTU @5500
(ez alatt visított a vrm .. )66.52fps hwbot x265 bench 1080p
random cpu,delid nélkül.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #8698 üzenetére
ez az egyetlen probléma jones:
The ASUS ROG X299 motherboards are expected to launch in late June.
addig tűkön ülés
szép nagyon ez a Zenith, meg jót tesz a versenynek a Thredripper és baromira örülök ennek a rivalizálásnak Intel és AMD között, legalább egy évtizede nem volt ilyen de magunk közt szólva ez a platform nem nekünk extrém tuningosoknak készül. Már a Ryzent is sokkal macerásabb volt subzeroban tesztelni mint bármilyen Intelt az utóbbi időben. szóval az X299 várósabb a számomra.
players: intel roadmapon is 7740X van. az lesz a hivatalos neve.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #8599 üzenetére
nos arra nem volt időnk, hogy teszteljük mert megint elvitte az időt a cmos clear és a boot loopok.
kb este 10re állt készen összerakva a konfig, átjött over és subaru és akkor kezdtük el locsolni a potba a nitrot.
a következő 3 óra pontosan ugyanúgy telt mint az összes eddigi ryzen nitrozás. majd hajnali 2-3 körül megvolt a szokásos megmagyarázhatatlan áttörés és utána szépen kezdett megindulni a rendszer, ment a fullpotos restart és elkezdtük végre küldeni a cinebench-et.a következő tények kerültek megerősítésre:
- az IMC tuningpotenciálja nitro alatt teljesen biosfüggetlen. hiába az uj biosok amivel 3800-at lehet menni léggel, minuszban ugyanaz van mint eddig. 3000+ felejtő néha postol de belefagy a bootba. 2900 kb a max stabil órajel, időzítés kb mindegy neki CL11 easy.
- a CPU ~5320mhz-et ment ujfent cinebench-re még 1.90v-al is. a kingpin pasztával annyit sikerült elérni, hogy ki tudtam próbálni magasabb vcore-t és valóban nem reccsen el terhelés alatt semde sajnos ott wallos a proci, amin semmilyen fesz és szorzó nem változtat, max LHe segítene szerintem ami sajnos nem játszik...
mindazonáltal sikerült 2 azaz 2 ponttal megvernünk a korábbi rekordot
Cinebench - R15 - 2394 cb - Ryzen 7 1800X @ 5320MHz
és egy GPUPI ráadásnak.
2min 19sec 211ms with AMD Ryzen 7 1800X at 5280MHz
köszönöm a segitséget és a jó hangulatot srácok
hajnal 4kor szereltem szét a rendszert és tértem nyugovóra, asszem most kicsit szüneteltetni fogom a Ryzen-t és visszatérek Apex-et nitrozni mert ez a cpu+lap kombó most ki van maxolva.
-
subaruwrc
félisten
válasz
jones965 #8574 üzenetére
neked is kéne egy sík kupak.
a fostalicska intel ihs miatt megy el a kontakt,hiába szorítod vagy nem szorítod le a potot keményen.
az eventen ezzel szívtam én is.
nem kell ecsetelnem hogyha homorú a kupak akkor milyen tré a hőelvonás.
az az xtu szép lettegy tanács ami talán nekem is segített hogy -135°C felett ne kezd terhelni a cuccot,csak mikor már alá hűlt.
felette reccsen ha kell ha nem. -
subaruwrc
félisten
válasz
jones965 #8563 üzenetére
Bartx-től vettem hwboton,de igen jól látod.
hát ez a session mondjuk elsőnek elment volna de harmadik negyediknek...
szívás a cbb ha megáll a cucc.
megint reccsent egyszer,de legalább most vissza tudtam hozni a kontaktot és utána készült az eredmények háromnegyede.btw 03-ban ti egy ketten tudtok valamit amit én nem, 980ti-vel 2000+fps gt4-ben minden második embernél,egyiknél hol 5500-5600 a cpu a másiknál 6400-on 1850fps,vga órajelek kb ua....
jön még kutyára úthenger -
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #8526 üzenetére
csinalhatunk, LCC jó móka
lehetne mondjuk 32M és 05? XTU-t is bevehetjuk csak ott a régebbi i7-ek és i5-ök nem veresenyképesek. igy viszont barmilyen architektura játszhat. 05-ben a cpu limit miatt még egy 970-el is siman lehet indulni. fix 5G/4.5G hogy biztosan lég/vizhűtésre szorítsuk a terepet. hm??
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #8498 üzenetére
hát nem mondhatod, hogy unatkoztál. megmondom őszintén nem vagyok híve az egy nap 2x összerakott rendszernek sem, vesztettem már el így konfigot és ha valahol bent marad egy vízcsepp, nedvesség ahol nem kéne, akkor nem ér annyit az egész. persze live oc-ban az ember mindig egy kicsit nyomás alatt van a bizonyítási vágy miatt. ettől függetlenül köszönöm a beszámolót, igen ezt hiányoltam, úgy felcsigáztál a 05 effeddel, de akkor várnom kell még az eredményre
Alpi&Joci gratula az eredményekhez, és köszi a részvételt a csapat nevében is
-
subaruwrc
félisten
válasz
jones965 #8458 üzenetére
tegnap mondom már én is kaby lakezek,hát nehogymár csak ti,kaptam egy asrock z170 lapot for free,beszigeteltem összeraktam mindent,hűtöm be és akkor nézem hogy a max vcore 1.52v
de ha már összeraktam ne legyen hiába,bohóckodtam egy sort,de hát ez epic fail.
kénytelen leszek megvárni míg a giga ad végre egy z270-et -
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #8420 üzenetére
gratula az eddigiek után megérdemelted teis már a jó sessiont, szép eresztés lett
de az vcore a 06-hoz elég masszív, én ennyivel nem mertem megküldeni
a ram/uncore is még fejlesztésre szorul, nyilván majd ha lesz nekedis valami jo bdie kited. a cbb-t nagyon furcsállom, Apex-ben én nem futottam még bele egy procival sem. rsvd gondolom be volt kapcsolva, de az önmagában nem elég, a dmi boot-ot is emelted?
05-öt meg énis napokig reszeltem mire elfogadható lett, de még mindig nem vagyok maradéktalanul elégedett vele. -
-
jones965
Modder
válasz
jones965 #8415 üzenetére
Nos mondhatni sok próbálkozást követően egy viszonylag szerencsésnek mondható session-on vagyok túl. A teszt rosszul indult, ugyanis egyből cb-be futottam. No mondom mi a fene, aztán nagy nehezen realizálódott, viszont sajnos 4/4 alatt CBB volt -180C-on, ellenben teljes értéken (4/8) gond nélkül boot-olt. Így restart esetén sajnos melegíteni kellett. 3dmark benchek alatt 6700 mhz-en stabil volt, így ennek megfelelő eredmények születtek. Sajnos a 3dm05 pretesztek alatt hiába volt jó effen, itt nagyon elmaradt. Készült egy gyors AM3 teszt is, ami megfelelő verzió szám mellett is feltöltést követően rossz verzion-ra hivatkozva invalid.
A szigetelés jónak bizonyult, 25 l LN2 7 órás tesztelést tett lehetővé.Eredmények:
Folytatás az ígéretesnek tűnő 7600K cpu-val.
-
subaruwrc
félisten
válasz
jones965 #8372 üzenetére
Ilyen munkahelyen öröm dolgozni.
ez így van.
gondoltam rá és volt is nálam 2db 1080 de sajnos az alacsony cpu órajel miatt még a múltkori eredményeimet sem tudtam megközelíteni nem hogy megverni bármelyiket. 3d13 topikba azért tettem egy eredményt single 1080-nal csak a cpu score miatt
kitalálom még hogy legyen-e 3d. talán az 5.2-t ott is ki lehet sajtolni a chipből.
vantaget is próbáltam 4.8-on de szerintem nem használta ki az összes szálat mert abszolút nem melegedett a chip és csak 73k cpu pontot kaptam ami úgy vélem kevés. ( régebbi build gondolom nem dolgoztatta az összes szálat )
-
válasz
jones965 #8368 üzenetére
Nagyon nem ajánlom a slow base-t hozzá. Túl kicsi a felület és még ennek ellenére is relatíve alacsony a tömege, szerintem fullpotra, meg úgy amúgy is ideálisabb a 16 furatos base a tapasztalataim alapján.
A lassú talppal szerintem sosem volt -196 közelében sem a proci. -
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #8361 üzenetére
sajnálom, hogy nem tudtam érdemben segíteni, de ha a lappal minden rendben van és az általam javasolt feszültség értékekkel sem ment jobban a proci, akkor valószínűnek tartom, hogy mindkettő ennyire gyenge lesz. bár nekem eddig minden kaby lake cpu 6.5ghz+ volt legalább valid szinten amit ln2 alá raktam. szerintem ne add fel, lehet, hogy a pasztával vagy a kontakttal van valami.
Ádámmal kb azonos napon öltük meg a lapjainkat -
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #8351 üzenetére
igen. miután megsirattam az Apexet szereztem egy OC Formulát (nagyon jo emlékeim voltak a Z170M OC Formuláról és bosszant, hogy sose nitroztam meg) + egy uj B die kit-et (G.Skill 3600C16)
players111: szerintem nem nagyon, max az 1T menne, ugyanilyen időzítésen a köv ramosztáshoz (4133) már tényleg durván mákos/binnelt ram kéne, szűk subtimingekhez pedig már ln2.
-
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #8275 üzenetére
TiN lesz az akire te gondolsz, én thermal interface material (TIM)-re gondoltam
de amugy nagy csoda nem lehet, mint minden jó paszta, magas gyémántpor tartalmú ha jól tudom ezért is drága az előállítása. őszintén szólva a grizzly nekem teljesen bejött az eddigi sky/kaby lake sessionoknél, ráadásul kapni itthon is Csabinál, szóval nem hiszem, hogy Vince elő tud rukkolni olyan árral ami a taiwani postaköltséget ellensulyozza főleg kis tételben. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #8210 üzenetére
websmile elég kötekedős mostanában, őis abbahagyta az aktív oc-zást elege lett a szponzorált eredményekből és a sok binnelt hw-ből. sztem kicsit référne a pihenés
playit milyen volt? tuning látom nem volt, talán majd a pestin...ez viszont szerintem az utóbbi idők legemlítésre méltóbb eredménye:
7GHz pifast by GalaxOCLab (alias Mad222) -
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #8071 üzenetére
köszönöm Jones, jól esnek a soraid és hasonló jókat kívánok neked is! biztos vagyok benne, hogy fogunk mert mint írtam szeretnék aktívan a közösség életében részt venni, együtt benchelni veled és másokkal is alkamlakként de egyelőre a saját lantomat leteszem, a thermolab pot visszamegy a vitrinbe
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965 #7889 üzenetére
köszi, órajelben maradt el és ez nagyobb para. viszont 6700K-val nem volt ilyen gondom vele. érdekes. lehet, csak egy nem szerencsés összerakás volt, vagy lefagyott valami ami nem kéne.
egy biztos a Gene továbbra is a legstabilabb benchlap, sosem okozott még csalódást pedig van benne 20+ session!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EA Sports WRC '23
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- VR topik
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- További aktív témák...
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470M - i5-3GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest