Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Achill3uS

nagyúr

üdv mindenkinek,
    azthiszem nyugodtan mondhatom, hogy az eddigi legsikeresebb Kaby Lake session-on vagytok túl. sikerült kiismerni a rendszert, mit szeret és mit nem, mire kell odafigyelni fullpotos tesztelésnél, és melyik szigetelés válik be legjobban. az Asus-tól szponzorációban kapott Apex-embe valamint 2 prociba fájt erre rájönni :D 1 perc néma csend következik...

szóval amire a leginkább figyeljetek oda akik Kaby-t nitroztok, fullpoton: az a (szokásos VRM szigetelésen kívül) memória sokkal durvább szigetelése mint eddig bármikor. az, hogy ennyire jól mennek az Apex-ben a ramok annak az az egyik fő oka, hogy csak 2 dimm van a lapon és a cpu sockethez közelebb kerültek. ez viszont kiemelt szigetelést kíván. az eddigi sessionjeim alkalmával mindig a belső memória fagyott és vizelt le kb 1 órán belül. most a platidipet teljes mértékben ipari vazelinre cseréltem (mint már korábban néhány alkalommal, hátrárnya, hogy minden egyes bencselés előtt ujra át kell kenni a lapot, és kellemetlen csúszós fogása lesz). ezt gyurmával egészítettem ki és egy csík (johni5 féle) öntapadós szigetelőcsíkot tettem a belső ramslotban lévő modul oldalára. ami jó ötletnek bizonyult 4 órán keresztül birta a tesztelést, és a végén a max órajel keresésénél a sok leállítás miatt fagyott csak át.
    egyébként a nemzetközi oc trend is ebbe az irányba mozdul el, kingpin is kihozott egy heater-t ami ezt a részt (vrm, dram area) hivatott melegíteni: KPC INFERNO Hot Plate Kit

képek:

konfig:

7700K batch #L638 delid + Thermal Grizzly Kryonaut mindenhol
    Asus Maximus IX Apex 0701 bios
    G.Skill Ripjaws V 3600C16 B die kit
    Asus GTX 980 Ti Founders
    HyperX Fury SSD
    SuperFlower 1600W

az eredmények mind magyar rekordok, de kezdjük a sort a legjobb eredménnyel:

3DMark2001SE
    203638 marks with Nvidia GeForce GTX 980 Ti

3DMark2005
    84477 marks with Nvidia GeForce GTX 980 Ti

3DMark2006
    63466 marks with Nvidia GeForce GTX 980 Ti

és a végére egy Cinebencs R15
    1471 cb with Intel Core i7 7700K at 6600MHz

Ht-val lényegesen rosszabbul megy a proci, nem ritka, sajnos láttunk már ilyet. Dancop-nak is a legjobb procija csak a legacy benchmarkokban megy jól 4/4-ben. de így is elégedett vagyok, sikerült elérnem az összes kitűzött célomat a hétvégén. ilyen egy jó session amikor minden összeáll :R

és a végére egy max órajel, csak a poén kedvéért. láttam 7006mhz-et is, de a valid corrupt lett sajnos. majd legközelebb elcsípem ;]

Hatalmas köszönet illeti ismét az Oáziscomputer-t, az ő támogatásuk nélkül ezek az eredmények nem készülhettek volna el. Köszönöm Csabi! :R

Új hozzászólás Aktív témák