- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Alpi.
addikt
-
-
válasz
subaruwrc #8865 üzenetére
Szerintem ezzel van a baj! 4-5-6, vagy X éve nem ez volt az alapja a tuningnak, hogy korcs, vagy nem korcs-e a support. Most is vannak megfizethető árú konfigok benchelni. Oké, nem leszel vele bot elite top3, de mióta szól erről a tuning, hogy amerikai milliomosokkal versenyezzek, kinek nagyobb a virtuális fütyije?
Régen miért volt jó pl neked/nektek/nekem, "mindenkinek" is egy random 4670k, 3570k giga release oc partykon a többiekkel? Akkor is 100-ból binneltek már a hicookie és 8fag félék, mégis lehetett funolni és egy jó effel ott lenni top15-ben.
Mi változott meg? Nem neked címzem személyesen, csak rajtad keresztól próbálom bemutatni a jelenséget. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc #8865 üzenetére
pénz beszél, kutya ugat. nem húzó ágazat már az OC (tény h sosem volt az) de most a gaming és a mining az a ló amit próbál mindenki megülni, mivel azzal lehet mennyiségeket eladni lapok és vgak terén is.
a másik, hogy be kell ismerni az extrém oc mindig egy kicsit szubkultúr dolog volt, nehezen eladható az átlag user felé (az overclockingtv is kimondhatjuk, hogy belebukott) őket az eredmény érdekli kb 5 mp-ig amíg átolvassák mit tud az a lap amit kiszemeltek, a mögötte lévő kőkemény fejlesztői és tesztelői munkáról lövésük sincs.jones: szívemből szóltál, úgy legyen
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc #8788 üzenetére
köszi bro, a 03-mat tényleg sikerült jól belőni
jones: szerintem nem indokolt, mert most középre raktam a fóliát és ideálisak lettek a tesztkörülmények sehol nem keletkezett jég, egyik ramslotban és a vrm körül sem.
nah közben toltam mégegy gyors sessiont, amolyan listatörlés jelleggel, sorry sracok
uj AM3 CR 589694 marks with ASUS Strix OC GeForce GTX 1080 Ti
uj 3DMark06 CR 64379 marks with ASUS Strix OC GeForce GTX 1080 Ti
viszont ez a win8 kikészit, én lassan megőrülök... egyszerüen nem adja a 05, 06 effet, már annyira se mint a maximus ix-es setupomnál... 84300 pontot sikerült csinalnom 6.9G-n, igy ott nem sikerült a korábbi rekordot megdönteni... pedig probaltam 100hz-es monitort is minden trükköt amit tudok bevetettem... egyszer majd rájövök
-
-
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc #8610 üzenetére
sorry lemaradtam a gratula train-ről
az elmult hetekben próbáltam énis egy régi retro projektemet megvalósítani:
végre szereztem 2db 8800GTX-et, kaptak fullcover vízblokkokat (hatalmas köszönet Destructo-nak a zsírúj blokkokért, ez egy 10 éves hardware-nél már művészet) és egy kis szoftveres kínhalál után (szintén hatalmas köszönet az SLI driverért Johni5-nek, nem volt kis feladat összehozni ráment pár napom) végre összeállt a rendszer, amikor megjelent az gpuz-ben az enabled (2gpu) felirat már a számban éreztem az eredmények ízét.
mivel az évek során volt alkalmam pár 8800-as kártyát megölni sikertelen powercard modokkal és ln2-vel ezúttal úgy döntöttem a víz is elég lehet pár hw pont gyüjtésére ln2-es kaby lake mellett.
persze ez jórészt nem igaz, mert global first place-t nem osztogatnak ingyen, szinten minden elso 5-10 submission ln2-es gpuval készül, így tudtam, hogy vizezett gpuval maximum 3DMark01-ben van igazán esély az aranyra, azért bizakodóan álltam neki a tesztnek. (másrészt azért, mert tudtam, hogy az Apex nem fog cserben hagyni és nem kell 2 órát idegesen nyomkodnom a cmos cleart és várni a biosra mint a Crosshairnél)
sajnos a két kártya tuningpotenciálja nem egyforma, eredetileg az egyik referencia változat de már léggel annyira jól ment, hogy megkínáltam a legdurvább oc biossal amit csak találtam a techpowerupon, stock coolerrel 660/1566/1030 is stabil volt, vízzel 730/1870/1100 volt a vége 1.30@1.40vgpu-n (terhelve).
a második kártyához nagyobb reményeim voltak EVGA lévén de léggel is már 648-on is fagyott a gpu, vízzel 684/1670/1100 lett a stabil vége még 1.4v+ gpu feszen is így nem eröltettem. az órajelek szinkronban járatása egyedül 01-ben nem volt fontos, de ott a 7700K se végig 6.8-on futott (a korábbi 980Ti-s 01 rekordom alatt már kitapasztaltam) nature és a low tesztek alatt stabil volt még a 6.9GHz is3DMark2001 SE - 144470 marks - 2x GeForce 8800 GTX @ 684/1100MHz
a többi tesztben ahogy említettem, hatalmas gpu limitem volt, azaz 10-20mhz húzás is többet számítana a gpu-n mint még 100-200mhz a prociban. mindazonáltal ezeket is kimaxoltam amennyire csak tudtam. kivéve, reggel 6ig teszteltem és olyan apróságok elmaradtak mint a 05 eredményhez 6ghz-ről 6.8ra húzni a procit vagy az Aquamark eredmény ellenőrzése, hogy sikerül e feltölteni a fájlt - szokás szerint invalid
3DMark03 - 89757 marks - 2x GeForce 8800 GTX @ 684/1100MHz
3DMark05 - 48890 marks - 2x GeForce 8800 GTX @ 684/1100MHz
3DMark06 - 30301 marks - 2x GeForce 8800 GTX @ 684/1100MHz
a teszt végén gyorsan rá akartam nézni az XTU-ra, hogy megnézzem a kingpin paszta tényleg olyan jó e mint mondják (amellett, hogy eddig sem volt paszta reccsenés, ezt azért grizzly-vel is elég gyakran sikerült abszolvalni) és bírja e a kiképzést ekkora hőterhelésen is.
3866c12-es ramprofil mellett elkezdtem 6GHz-ről emelni 100mhz-esével a cput. összehasonlítási alapom nem volt, ezzel a cpu-val nem XTU-ztam még, de Cinebench R15 6.6GHz körül futott le. végül 1.80vcore-on 6.5GHz fölé sikerült jutni pár perc alatt. sajnos már nagyon hulla voltam és screenshotot sem lőttem a 65x100.6 bclk-s futásról de 65x100.4-ről azért megvan. legközelebb kimaxolom.XTU - 2211 marks - Core i7 7700K @ 6560MHz
Még1x köszönöm a Team Hungary, az ASUS és az Oáziscomputer támogatását, kis pihi következik, elfáradtam
-
-
válasz
subaruwrc #8594 üzenetére
Nekem is elég fura, de nem csak kitaláltam. Próbáltam delidelt, kupakmentes GTX580-on, 780Ti-n, meg a 7700k-mon. Mindhármon verte a Grizzly legalább 5-6 fokkal. Nitróval még nem próbáltam, csak kompival, de ott E8400-zal és 3258-cal is jobbat validáltam vele már elsőre is (az olyan -60C), mint Grizzlyvel akárhány összeszerelés után.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc #8577 üzenetére
mivel nalam nagyon ritkán jön elő a reccsenés kaby-nél gondolom a gyári kupakom jobb mint a tietek. sok grizzlyvel tökig huzott pottal biosban szoktam várni -130ig utana profil betölt 5.5G boot 1.60v körül, hogy fűtse valamennyire. így windows-t bootolok turobv-ben beállítom a coldbugfree feszeket és lehűtöm -160-ra pont mikor elkezd hangosodni lassítok és nagyon finom adagokkal lemegyek fullpotra. onnantól kezdve belövöm a bencselős vcore-t majd hozzá húzom az órajelet ahol legutobb stabilan mentem az adott bencsben és mehet. nem futtatok semmilyen terhelést fullpotig. nem szokott gond lenni.
-
jones965
Modder
válasz
subaruwrc #8557 üzenetére
Én legutóbb Győrben teszteltem LN2-vel, és ott új tubust bontottam, ami itthoni beszerzés és nem tudtam magas órajelen benchelni. Előtte amivel teszteltem, Tajvan-ról, az asus-tól jött, Elgondolkodtató, hogy tényleg lehet valami a paszták körül.
Bala: ez ugyan az a cpu, amit már LN2 alatt teszteltél?
-
jones965
Modder
válasz
subaruwrc #8540 üzenetére
Amit Bala említett mehet, lehetne 2 run 2D és 2run 3D teszt. Az 5 /4.5 Ghz szerintem mindenki részéről vállalható. Azon agyalok, hogy ebbe több mindenkit be kellene vonni, és keresnék rá valami díjakat is, persze csak jelképes értékűt, hogy legyen nagyobb verseny szellem. Pár topikba bedobnánk, esetleg egy logout is mehetne. Felpezsdíthetjük egy kicsit a téli álomból ébredező embereket.
-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc #8485 üzenetére
érdekes nekem Asrock-ban nem volt gondom reccsenéssel, csak az első fullpotos fagyás utáni visszamelegítéssel -120-ra, fossá vizelt a lap és másodszori visszahűtésre már nem ment annyit a proci. kapcsoltam is le a rendszert. mondjuk nekem vazelinnel volt csak kikenve a lap, de szerintem semmi sem birja a visszamelegítést 100%-osan szigetelni. AM3-mat fel tudtad tölteni? nem lett corrupt? mert ha igen akkor sztem az CR lett
a cinebencs eff 6.4-en nekem elég jónak tűnik, lehet énis átmek win7-re. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc #8483 üzenetére
kössz tesó
igen rendesen megemelkedtek a ramárak, a jobb bdie-okért 200 eurókat is elkérnek most, néhány hónappal ezelőtt pedig még 150 euroért mentek, akkor kellett bevásárolni.jo mondjuk a superbinned 4133-mas gskillek meg galaxok mindig is drágák voltak.
kicsip: köszi, természetesen wazás eredmény
uncore-t nem néztem 4.5G és 5G között, utóbbit próbáltam erőltetni, de bootba belefagy, OS-ben állítva is.
a vcore "eltüntetés" valójában a bekapcsolt XOC mód eredménye, amit csak ln2-nél használok és lusta voltam visszakapcsolni. amugy jo kis feature, gyorsabban nyílik meg tőle a cpuz és a cpu terhelés is kisebb. -
jones965
Modder
válasz
subaruwrc #8460 üzenetére
Vagy már annyira felnőtt, hogy bármilyen lapban nem szokás Ln2 tuningolni. Ezen csak a nyelvünket lehet köszörülni, az eredményeket nem nagyon.
Viccet félre téve, a feszültség értékéhez képest az órajelek szerintem rendben vannak, tényleg kell ez alá a cpu alá egy normális alaplap. Már csak a motiváció miatt is szükség van a kiélezett egészséges küzdelemre.
Hajrá!ps:remélem az első mondatom miatt nincs harag.
-
-
-
jones965
Modder
válasz
subaruwrc #8360 üzenetére
Platform váltás? Milyen cpu megy bele?
Ma folytattam ámokfutásomat, napközben beszéltem Achi-val, de minden próbálkozás beállítás ellenére wall-os a rendszer. 6200Mhz-en bármilyen beállítás mellet random eldobálja magát a cpu. A 7700K után betettem még próbaképpen a 7600K ES-t, de mhz-re ugyan azt azt produkálta mint az elődje. Valószínűleg vagy mind a 2 proci itt kifullad, vagy a nálam nem kerek valami. A telipot tökéletesen működik, nincs cb és cbb, de ezen kívül más öröm nem akadt.
Ami még érdekes, hogy a 7700K letiltott HT mellett azonos órajelen jobban pörgeti a rendszert, mint a 7600K. Ez főleg 05-ben mutatkozik meg, de más bencheknél is látszódik. Valószínűleg az eltérő cache miatt lehet, bár furcsának tartom. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc #8336 üzenetére
nekem a 637F procim léggel 1.30v 5G cinebench pass, hideg szobában vizzel ugyanezt megcsinálta 1.22v-on is delid előtt. szóval jól skálázódott. láttam olyat ami egy mhz-el nem ment jobban hidegre. delid amugy nem hozott változást a fesz értékekben. ln2-vel pedig fent láthatjátok mit ment.
beszéltem olasz kollégákkal, ha igaz amit állítanak náluk olyan random procik vannak (L641-643, 650 vegyesen), hogy léggel 5G 1.22-1.24v primestabil, ln2-vel 6800+ hwbotprime.
szóval, ahogyan subi is mondja minden procit le kell tesztelni, bármilyen batch-ben lehet jó. (638-ban is láttam legalább olyan jót mint az enyém)én egy kis időre szünetelek, ugy néz ki zárlatos lett és meghalt a lapom.
-
jones965
Modder
válasz
subaruwrc #8263 üzenetére
Na erre cáfolt ma rá a pár liter megmaradt nitróval való tesztelés. -120°C reccs, illetve 1/2 óra múlva 00. Gyorsan levizesedett a rendszer. Mindegy, az biztos hogy ebben a platformban benne vannak a jobb eredmények.
toyone : köszi, végre már egy kis ilyen jellegű izgalom is hiányzott, illetve várjuk a folytatás lehetőségét.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest