Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- One mobilszolgáltatások
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Erősebb lapkakészlettel frissült az Ulefone Armor 34 széria
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Milyen okostelefont vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
toyone
őstag
válasz
kicsipapucs
üzenetére
(#7987) players111

(#7988) kicsipapucs
A csx-ramok nem úgy mentek mint akartam, így csak single Crucialom volt, azzal meg nem láttam értelmét.
Plusz ami nagyon tetszett, alig lehetett rendesen lehűteni, iszonyat fűt, zabálja a nitrót.(#7990) Achill3uS
Ezekkel még jobban elvagyok mint az új hullámos cuccokkal.

-
törölt tag
Valaki linkelt ma egy ilyen képet.

-
Achill3uS
nagyúr
válasz
Martin97
üzenetére
a skylake-et nem szabad satuzni, mindenhol le van írva. nem bírja a nyák, tul vékony és széttörik.
röviden és tömören az extrém tuning anyagi vonzata kb 300 ezer a felszerelés (thermométerek, potok, dewar) amivel már lehet szárazjegezni, nitrogénezni. nyilván azoknak is van külön költsége de amit nem lehet számosítani és még sokkal több energia, rászánni az időt amíg kiismered a rendszert amit húzni akarsz és utána kitapasztalod, hogyan kell úgy nekiesni, hogy nem ölöd meg.
toyone: grat jó látni bencselni hébe hóba téged is

-
subaruwrc
félisten
sli-vel mégse olyan könnyű az élet mint gondoltam,nemhogy a 80k nem lett meg simán,de még az 1 kártyás rekordomtól is távol voltam

75k 05 980slipcie coldbug,paszta reccsenés,igazi szívás ez a skylake

-
-
toyone
őstag
Pentium D945 @ 6562.31Mhz
Vmoddolt P5B Deluxe
VDropp is megvolt, attól tartok közben elengedte magát. 1.904v volt beállítva... -
Martin97
aktív tag
Szia!
A háttér ismeretében más egy kicsit a leányzó fekvése.
Bár ha tényleg 1,4V körül futja az 5 ghz-et akkor jó kis extrém tuningos alapanyag. Egy hwbotos adatlap alapján a legtöbb 6700-as instabil, vagy csak jóval 1,4v felett futja az 5 ghz-et.
Esetleg egy batch számot és VID-et lehet tudni?
A kupakolással vigyáz, mert nem veszélytelen móka és egy átlag feletti procit nem biztos, hogy érdemes kockáztatni. Ha jól rémlik akoska vállalt delidet még régebben, de szerintem az extrémeseket is keresheted ilyen irányú célokkal, biztosan tudnak adni egy-két jó tanácsot.
És itt meg is jegyezném, hogy a pengén kívül van még a satus módszer is.
Az autó tuningot meg ne hasonlísd a pc tuninghoz, mert az előbbi sokkal költségesebb. A kocsidhoz gratulálok. Esetleg privátban tudsz küldeni egy két képet, hogy leváltsam a mostani hátterem?
De ha már szóba jött én a japánokat kedvelem, azok közül is egy jó kis 40th anniversary rx-8 az álmom sport légszűrővel és kipuffal, bár a skylineok és suprák is jók, csak sokkal drágábbak és nem wankelesek.
Hogy on is legyek:
Az extrém tuningnak mekkora anyagi vonzatai vannak a hardveren kívül?
Illetve az előzőleg feltett kérdésemre hol próbáljak választ találni? -
Gadza
újonc
válasz
Overlocker
üzenetére
Udv.Az enyem a gep (Asus Z170a alaplap), elmeselem hogy tortent ez.
Android studiohoz vettem,ami eleg lassu. Nem akartam tulhuzni,ezert egy Corsair h60as coolert vettem hozza,ami kb semmit nem er,de halk. Aztan kivancsisagbol megneztem meddig lehet(ne) huzni...
Az Asus-nak a tesztje egyebkent joval tobb hot termel,mint a CPU-Z, kozelebb van a prime95hoz.
Siman lattam 130Watt folotti teljesitmenyt a teszt alatt.
Szoval a Corsair H60al 4.85Ghz volt 4 magon az,ahol mar meghalt,szobahomersekleten.
Gondoltam, megnezem, nagyobb hutes mellett mit tud.
Meg mindig a H60-al nyitott ablak melle raktam, -15fok-ot szivott.
5050Mhz ment neki 4magon, de...
Az Asus tuning programja koronkent emelgeti az orajelet,idonkent ujraindul. Aztan egyszer csak nem indul ujra tobbet,hanem meghal. Megpedig azert,mert a BCLK-t egyszer csak 680Mhz-re allitja.Nem tudom miert.
Ugyhogy miutan meghalt, allitgattam kezzel.
Szoval a hideg levego mellett a H60-al kezzel beallitva 4.9Ghz-en a http://www.videocardbenchmark.net/ teszterevel 13382 pont, LLC nelkul,csak siman a szorzot 49re allitva.Es a cpu akkor is volt vagy 60fokos,
mert ez a cooler nem erre valo... De a cpu 60fokon 4.9en vitte a stressz teszteket es ez a lenyeg szerintem.
A lenyeg,hogy a H60 4.2-n mukodott halkan, azt siman vitte.Aztan vettem egy Corsair H110i Gtx-et.
Szobahomersekleten, +0.60V offset, Level 3 LLC (1-7ig van,100-15%) 4.85ghz stabil CPU Z-vel, meg ugy hasznalhato is egesz nap, max 1.42volt,de inkabb alatta.
Persze a prime95ot nem vagyok hulye futtatni ilyen orajel mellett.Azzal mar 4.6nal 83fokos a legerosebb stresszteszten.De ha lud,legyen kover.Most rendeltem Coollaboratory Liquid Ultra-t,fogok egy borotvapenget es jon a de-lid.
Sosem csinaltam meg ilyet, vagy osszejon vagy elkurom a cpu-t es akkor veszek egy masikat. De a kivancsisag hajt.Egyebkent napi szinten 4.6on hasznalom offset -0.05volttal, minden mas beallitas a gyari, es igy prime95 stabil,akarmeddig, 78-83 fok korul a legnyuzosabb stresszteszten.
A fontos, hogy a H110gtx mar 4.6Ghz-en mukodik halkan a 4.2 helyett.Teljes terhelesen 800RPM Fan speed. 10% +orajel miatt vettem meg,ennyit megert.
A delid utan 4.7 vagy 4.8ra akarom allitani, amivel eppen 85fok alatt lesz a prime95on max stressz teszten.
Tobbet nem koltok ra.OFF:
Egyebkent ez az egesz arra a tapasztalatomra emlekeztet,hogy van nekem egy Volvo S70 T5,1998as kiadas.
2.3Turbo, gyarilag 240lovas.1430kg,ugyhogy nem sok ellenfele van az uton,meg 2016ban sem.
Van hozza program, lehet flash-elni az ECU-t.(tunerpro).
Kb 275lora/400Nm lehet huzni gyari alkatreszekkel. Ezzel is elmegy 260km/h-t vegre,erolkodes nelkul.Tudom
Aztan ha kell tobb teljesitmeny,csereld le a kipufogorendszert (400ezer a minosegi+50ezer a leomlo) Igy mar akar 300lo.
Lehet nagyobb turbot rarakni ezek utan, ami legyen igenyektol fuggoen 150-350ezer. Persze ehhez mar cserelni kell az injektorokat,legtomegmeronek nagyobb haz kell, komolyabb uzemanyagszuvattyu.
350lo limitnel vagyunk... Csereljuk ki a hajtokarokat is (100-300e). 400-450lo most a limit. De 3000RPM alatt gyenge mint a sz...r a nagyobb turbo miatt. Dugattyukat is csereljunk (300ezer). 500lo felett vagyunk. Na ,itt mar elkezd repedni a hengerfal. Igaz, cserelheto.Darton sleeves. Jah,hogy a valto is kezd itt mar szetmenni. Cryo treatment.
Mindenesetre jobb szorakozas, mint a PC... ha mar tuning
-
hszilard666
veterán
Szép Napot az Uraknak!
Mivel gondolom ti sok videókártyát mészároltok hobbiból, itt lenne a helye a problémámnak:
Nincs valakinél elfekvőben egy világító Geforce GTX felirat? Arra gondolok ami a referencia coolereken van a GTX 690 óta. Természetesen nem ingyen kérném! Én butus elajándékoztam az enyémet a kártyámról, mert azt gondoltam hogy nem fogom a vga-t használni már légen, de sajnos nem így lett. Led nélkül meg ratyin nézne ki az ablakos házamban
A segítséget előre is köszönöm!Mod: off.
-
válasz
bitblueduck
üzenetére
Kint van az erkélyen a gépe? Mert akkor nem egy hűde eredmény... és ez magyarázná a 0 fokot is..
-
bitblueduck
senior tag
válasz
üzenetére
lehetséges, hogy a mérés kezdetekor ennyi volt, nálunk hidegebb helyen lakik az ismerősöm. vagy csak valami szoftveres dolog. mindenesetre a mérés valid kell legyen, mert van jobb dolga, mint photoshopolni, ha ez a kérdés. mindenesetre az ő dolga, hogy érdekli-e meg elszeretné-e adni esetleg, csak felrakott egy ilyen képet én meg kiszúrtam.
elnézést az esetleges spamért is, azért itt kommenteltem, mert laikusként ez extrém tuningos procinak tűnik, csak tudni szerettem volna más is így látja-e. -
törölt tag
válasz
bitblueduck
üzenetére
Min hômérséklet 0 fok?
-
Alpi.
addikt
válasz
bitblueduck
üzenetére
Adok érte 150-et instant, na jó. 200-at !

Ha tényleg igaz, akkor ez elég aztaqurva ! 5 ghz-es stressz teszt 1.3 vcore mellett, meg nyitott ablaknál is 55 fok fölé menne. Bár nem ismerem ezt a tesztet, mennyire kegyetlenkedik.
Most már nagyon kíváncsian várom, hogy mi a hiba a dologban.
Egy cpu-z képet csináljon, kérd meg, légyszi ! -
bitblueduck
senior tag
a kép szerzőjének engedelmével:
photo
corsair h60 4,8 stabil de egy idő után megfőne.
Nepton 280L ezzel jött ki a fenti eredmény (+a ház így a radiátor is friss téli televőt kapott szellőzésnek) -
Achill3uS
nagyúr
válasz
bitblueduck
üzenetére
ha tényleg ennyit megy írj egy árat meg van véve.

-
subaruwrc
félisten
válasz
bitblueduck
üzenetére
hát így ennyiből..
egy screenshot vagy valami.
meg mire stabil? valid ? superpi 32m, intel xtu ? -
Alpi.
addikt
válasz
bitblueduck
üzenetére
Ezt nem mondod komolyan ?! Benne van kb. a 10 legjobb proci közt a világon, ha igaz. -
bitblueduck
senior tag
Sziasztok. 6700k asus dual intelligent processors5 eredmény 5050MHz (101x50@1.308) az csak szerintem kivételes eredmény?
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
üzenetére
időzítés az elég jó nem bántanám, trfc-t fellazítanám 260-ra adnék egy 1.65v~1.68v-ot nekik és 3200-at mehetnek mivel elég jó darabnak tünik. ez léggel még safe voltnak számít az MFR-eknek benchre ha rendesen hütve vannak. nitro alatt 1.7-1.80 is mehet. az enyém már nem egyszer volt nitrozva léggel gyakorlatilag 1.65 alatt nem kapott soha és semmit nem degradált.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
üzenetére
hwbotprimenak nem számít csak a cpu orajel és a java.
de én a helyedben haswell-e-n hagynám a francba a superpi-t, mert semmit nem ér pontban éppen ezért a konkurencia sem túl nagy, szinte senki nem bencsel SPI-t X99-en. miért nem többszálas bencheket nyomatsz? Cinebench R15,11.5, geekbench, wprime, xtu?
-
04ahgy
nagyúr
válasz
üzenetére
Szép eredmények. Gratula! Subarunak is a 8G-hez!
1,7V egy Haswell-E számára egyszálas terhelésen csirke. Letiltanék két magot és a HT-t, emelnék egy kis VCore-t, emelnék egy kis uncore órajelet (mert az is csirke), ha kell fesszel együtt. RAM órajel is mehet feljebb, ha bírja, ha kell fesszel együtt.
Leeghoofd SuperPi eredménye foghatónak tűnik amúgy!
HGyu
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
ismét gratula, AM3 nálam is terítéken van mostanság a ROG oc showdown 3 miatt, jó lenne rájönni youngpro titkos tweakjére...
-
subaruwrc
félisten
A második hely sem mindig kudarc

-
subaruwrc
félisten
-
CosmO_O
tag
-
Achill3uS
nagyúr
nagyon egyszerü, ha ln2-re akarsz kártyát venni meg kell róla győződni van-e hozzá leírás vagy support. jelenleg ez az ASUS és EVGA, ezekről mindent megtalálni kingpincooling.com-on, hwboton és minden bios publikus, hogyan kell nitrozni. GALAX, MSI kicsit macerásabb, kérdezősködni kell, ABX-hez széraszámot leadni, NDA-t aláírni és email-ezni a support-al mivel ők csak lehetőséget adnak nem garanciát, hogy te megküldd a kártyát nitro alatt (bár nyilvánvalóan a többi gyártó sem vállal rá, onnantól kezdve, hogy hardware-esen módosítod a kártyát). akinek erre nincs türelme ne vegyen nitrora kártyát. Gigával pedig őszintén szólva én még ln2-es eredményt se láttam, hiába van rajta kapcsoló. ők nem nagyon adnak ki vga-kat tesztre, szóval így az egyetlen opció itt is a supportal való levelezés, aztán kérdés, hogyan fog menni. és örüljünk neki, hogy idáig eljutott az iparág, hogy egyes gyártók támogatják a tuningot, egy 10 évvel ezelőtt ez kb elképzelhetetlen volt.
-
CosmO_O
tag
Biztos van hozzá egy insider Gigabyte tool, ami majd egyszer kiszivárog.
Most készülök egy 580-as tuningra, azon is csak egy belsős giga toollal lehet feszt emelni ABX-szel nem. -
jones965
Modder
válasz
üzenetére
Gyakorlatilag nem igazán van olyan kártya jelenleg piacon, ( talán a Kingpin, illetve HOF), amit külső beavatkozás nélkül lehetne a végletekig tuningolni. Minden vga-n van power limit védelem, amit manuálisan kell kiiktatni, bios szinten csak kitolni lehet bizonyos értékig. A matrix-on például még smd ellenállást is kellett eltávolítani, hogy ne legyen cold limit. Nem utolsó sorban kell szoftver, vagy hardver amivel lehet neki tolni a feszt.
Egyébként biztosan van megoldás a szóban forgó kártyára is, gigabyte vonalon kellene érdeklődni. -
törölt tag
Végre elèrtem pepinorang-ot erre közli velem, hogy az ABX csak a Lightning kártyával működik. Ès teljesen más mint a "mezei" Msi Afterburner.

-
subaruwrc
félisten
Jelentem ebből a lapból nem tudok többet kihozni.
7. session,abból 3-nak itt lett vége.
köszöntem. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
üzenetére
köszi
hála az égnek már egy ideje nincs gondom skylake-el, és fullpoton tolom mindig. ez hőmérővel -170C load-ban, de pl nekem nincs belefurva a pot-ba a furat csak a talp tövébe van ragasztava szigszalaggal, szóval lehet, hogy van az 180 is a cpuhoz közelebb mérve. feszültség tekintetében óvatosabb vagyok ezzel a chippel, mert ez a legjobb 6700k-m eddig, azért vigyázok rá és csak 1.90-et kap, de skálázódna még 1.93-1.95-ig is ilyen hőfokon.Dancop procija is a caseking-nél binnelt 700-bol van ugy tudom. azért annyival jobb mindenki másénál.
jones: köszi, énis remélem.

-
Achill3uS
nagyúr
csak nem fértem a bőrömbe, hogy nem jó az a 05 eff, ugyhogy 2 napig teszteltem léggel és végül nekimentem 5 flaska nitroval

Új hozzászólás Aktív témák
- Crypto Trade
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Csekély 4000 dollárért tervezetten "hibás" az ASUS limitált VGA-ja
- Plazma TV topic
- droidic: Saját hálózat, saját szabályok – Építs profi infrastruktúrát!
- Steam Deck
- SSD kibeszélő
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Gaming notebook topik
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 3 PRO 2100GE 3.2GHz + GYÁRI HŰTŐ
- Intel Core i9-9900K 8-Core 3.6GHz (16M Cache, up to 5.00 GHz) Processzor!
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Eladó ez a Bypass 6x Gigabit LAN PEG6BPI6-SD :1.1 kártya (285)
- AMD Ryzen 9 9950X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- Xiaomi 11 Lite 5G NE 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3535
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Beszarás, hogy egy kör alakú kráter lett a lapon.
Kàr érte. 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)