- Már a héten bejelentheti az Apple az új iPhone SE-t, állítja a Bloomberg
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Több OnePlus kapott új OxygenOS 15-ös frissítést
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Netfone
- Samsung Galaxy Ring - gyűrű-kúra
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
coyote66
aktív tag
Üdv minden kedves olvasónak.
Eladnám a korábban vázolt n9-telefonom, ha kell valakinek. A 3g telefoncsere akcióban sajnálom leadni, ezért ha "jó áron" kellene valakinek (mazohista műkedvelőenek) csak szóljon. Kínai volt, magyarosított, újszerű kisegítő programokkal együtt, dobozzal.
Én vagyok
-
coyote66
aktív tag
Heuréka!
Életrekelt a sim. Már telefonálni is tudok. Eléggé szívatós ez a kínai rom. Köszönöm mindenkinek a segítséget.Én vagyok
-
coyote66
aktív tag
válasz
quailstorm #6006 üzenetére
Köszi. Egy részét már olvastam. Hétvégén remélem lesz időm szórakozni vele.
Én vagyok
-
quailstorm
nagyúr
Ezen az oldalon van írva cucc de a linkek nem mennek.
Itt meg a threadben a problémád van leírva.
Pár hsz-el előbb linkelt silma oldalon van CN FW (003).
Nomaps content
Itt van Eurasia+contentVissza kell raknod a CN ROMot.
-
coyote66
aktív tag
válasz
quailstorm #6004 üzenetére
Azt megköszönném. Nincs baidu cloud hozzáférésem. A google sem igazán a barátom.
Én vagyok
-
coyote66
aktív tag
válasz
quailstorm #6001 üzenetére
Dettó. Szintén lumia dobozzal jött. Viszont elkezdtem flashelni. Nem igazán sikerült. Kinai régiós, de le akartam cserélni eu-ra, és akkor jött a pofon. Nem lehet. Elvileg 5-ös régiós felmegy aztán lehet eu-s de most már azt sem akarja. Persze a sim-et nem ismeri fel, és igencsak belassult. Még nem adtam fel, előbb utóbb tégla lesz belőle. Hát itt tartok vele.
Én vagyok
-
Just486
senior tag
válasz
quailstorm #6001 üzenetére
Nem rossz
nekem volt egy j203 (közép európai), de annak sajnos eltörtem a kijelzőjét, így egy vacak arab régiósom van, dobozzal.
That unconquered country we call the future.
-
Just486
senior tag
válasz
quailstorm #5999 üzenetére
Azért ez durva, hogy tényleg N9-et küldenek. Ez a huszon ezres árkategória?
-
-
icezozo
addikt
pár év után de jó érzés volt ide benézni....
http://qwankido.hu/
-
Just486
senior tag
válasz
coyote66 #5991 üzenetére
Amit én találtam magamnál:
- WinFlasher 3.12 telepítő (én mindig ezzel flasheltem az enyém, elvileg mással nem is lehet, w7 alatt anno teljesen stabilan működött).
- Pár sornyi alap leírás a fenti programhoz angolul (talk.maemo oldal copy-paste, leginkább flasheléshez).
- 059J203 (RM-696, Közép-eu, 16GB, Fekete) teljes firmware csomag.Szólj ha kell valamelyik a fentiek közül.
A navifirm alól valószínűleg kilőtték a szervereket, nem fogod működésre bírni szerintem.
-
coyote66
aktív tag
wow. Köszönöm szépen előre is mindkettőtöknek.(közben behalt az asztali gépem)
Én vagyok
-
quailstorm
nagyúr
-
coyote66
aktív tag
Hátha olvassa még valaki. Kínából rendeltemegy új n9-t. Elkezdtem Phoenix-el bűvölni, de az új szoftverrel a sim kártyát nem fogadja el. Navifirm használhatót nem találtam. Európai firmwer-t sem találok haználhatót. Tudna valaki segíteni? Előre is köszi.
Én vagyok
-
gzbotii
nagyúr
Nézd meg, hozd külföldi oldalakon mennyiért mennek a nagyon szépek és +x%.
Meghirdeted, aztán max ha nem kell el, egy hónap múlva árát csökkentesz.
Én kirkanam valami külföldi oldalra is, mivel ez nagyon rétegtermék.When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
$$$
csendes tag
Sziasztok!
Vajon mennyit érhet egy olyan N9, ami teljesen új állapotú, használva gyakorlatilag soha nem volt. Fólia és tok sem volt rajta soha. Ezért nem hogy karcmentes, de még teljesen eredeti matt, az élein is. Az akku mindíg 1/4-3/4 között volt tartva, így az is OK. Magyar forgalmazótól, számlával lett véve annak idején. Minden tartozékával, dobozában.[ Szerkesztve ]
-
gzbotii
nagyúr
-
gzbotii
nagyúr
Eddig nézegettem a kis N9-et a fiókban, most gondolkodom, hogy eladom olyannak, aki esetleg még megnézné/gyűjteménybe. Én kiéltem magam..
Sajnos, így, hogy a SIM csak úgy áll meg benne, hogy le kell ragasztani, backup telefonnak sem tudom használni.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
Just486 #5980 üzenetére
Valami nagyon el lehet k*rva azokon a készülékeken. Volt Nexus 4-em, Nexus 7 2013, aztán most jópár Moto készülék megfordult a kezeim között stock Androiddal, és sehessegbeli probléma egyikkel sincs. N9-en ezzel szemben, egy gyári böngésző megnyitása érezhetően lassabb.
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Just486
senior tag
válasz
Arthuro_Adam #5979 üzenetére
Ami a siralmas számomra, hogy egyszerűbb lelkületű alkalmazások futtatásakor nem sokkal lassabb mint a pixelem, a nexus 5-nél meg egyenesen fájóan gyorsabb..
-
gzbotii
nagyúr
Van itt még valaki, aki használ/van ilyen készülék?
-
Arthuro_Adam
őstag
Most elővettem a fiókból, mert kellett pár dolog a telefonról, és az UI egyszerűen annyira jó. Nagyon kár érte.
A feed is nagyon jó.
-
Zedlog
csendes tag
Az mitől van, hogy a híváslistában csak a számot jeleníti meg, a hozzá tartozó nevet nem, pedig benne van a telefonkönyvben? Ha rendszeresen használnám, marhára idegesítene. De így is fel tud b...ni.
-
Attila75
tag
válasz
Andras.Imre #5967 üzenetére
mármint így:
gconftool --recursive-unset /system/http_proxy
gconftool --recursive-unset /system/proxy
gconftool --recursive-unset /system/ossomert a középső nekem nem működött...
-
-
Attila75
tag
válasz
Andras.Imre #5965 üzenetére
zsír, de pontosan melyiket csináltad? (esetleg ide copy pls.vagy privibe)
[ Szerkesztve ]
-
Attila75
tag
válasz
Andras.Imre #5962 üzenetére
Igen. De néha megjegyzi egy időre
Hiába saját akarata van. igai A.I telefon
Beállítások / Hálózatok szerkesztése és tartsd lenyomva a hálózat nevét és ott automatikus... Néha így megjegyzi -
gzbotii
nagyúr
válasz
Andras.Imre #5962 üzenetére
Ja. Ilyen volt már amikor vettem (2014).
-
Andras.Imre
csendes tag
Nektek is mindig elfelejti hogy a wifi automatára van állitva?
-
Attila75
tag
válasz
quailstorm #5959 üzenetére
A fene, hogy mindenki mindent túlbonyolít...
-
Attila75
tag
válasz
Andras.Imre #5957 üzenetére
Lehet hülyeség, csak kérdés ezzel kapcsolatban:
Rá lehet valahogy tenni manuálisan az újabb HERE térképeket? -
Andras.Imre
csendes tag
A térképhez van valakinek maps.conf fájlja? A tartalma is elég lenne...
-
Andras.Imre
csendes tag
válasz
quailstorm #5955 üzenetére
Köszönöm!
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Andras.Imre #5954 üzenetére
Másik product code, de ez legyen a legnagyobb baj: http://markom.lt/n9/firmwares/
-
Andras.Imre
csendes tag
Üdv! Van valakinek
5EAFECEB_DFL61_HARMATTAN_40.2012.13-7.CENTRALEUROPE_EMMC_CENTRALEUROPE.bin
fájlja? Már nem találom sehol... -
Attila75
tag
Amikor amúgy nekiálltam játszani a gondolattal, volt fent vagy fél tucat, azóta meg semmi, nagyon gyorsan elkeltek. Mondhatni örülhetek, hogy jutott nekem még..
-
Attila75
tag
válasz
gzbotii #5948 üzenetére
Én még simán újra elindítottam volna a szervereket.
Kiadtam volna retroként az N9-et olcsón kis modernizálás, hogy menjenek rajta a szolgáltatások, és csináltam volna utána egy erősebb HW-es készüléket, amibe már több energiát öltem volna bele. Ha a kínaiaknak tucatjára megéri ezeket hamisítani, akkor megvan ezeknek a piaca..... Még a régebbieket is veszegetik, mert munkába második telefonnak kiváló, nem viszed elő építkezésen a drága telefonodat, mert gallyra törik, vagy úgyis leejted.... stb -
gzbotii
nagyúr
válasz
Attila75 #5947 üzenetére
Most már nincs választása.
Amikor kijött az N9 meg lett volna.De androidos berkekben is tudott volna maradandót alkotni. Az N9 levő UI ráhúzni az épp aktuális androidra (vagy nem), volt egy hatalmas fejlesztőgárda, ment volna. Nyújtottak volna kiemelkedő anyagminoseget, a tipikus Nokia designt, jó kamera...de inkább hagytak, hogy a Samsung elvigye a piacot.
-
Attila75
tag
Ezzel kezdtem volna, így nincs e-mail beállítva.
Nem igényel kompromisszumot, ha az ember szimplán használni akarja, arra tökéletes, csak előtte kicsit meg kell reszelniÓrási baklövés volt abbahagyni ezt a vonalat a Nokia részéről. Nem is értem minek akar annyira egy lenni a sok androidos telefongyártó közül....
-
gebro
aktív tag
válasz
Attila75 #5940 üzenetére
Nálam is előjön időközönként ez a hiba. Több e-mail cím van beállítva és valamikor mindet, valamikor meg csak 1-2-őt nem tud szinkronizálni. Nekem egy pár perces kikapcsolással azért helyre szokott jönni.
Nem mai készülék már, és én is már váltok hamarosan. Bár még mindig nagyon szeretem használni, de már túl sok kompromisszumot igénnyel. Igaz már csak másod telefonnak használom.
-
Attila75
tag
válasz
gzbotii #5944 üzenetére
Mail biztosan, az másodlagos szempont volt. Persze névjegyeket is rá tudom rakni másképp, csak hát a sync a legjobb megoldás erre, hogy az ember frissen tartsa a névlistáját.
Én igazán most kattantam rá, mert nem nyaggat frissítésekkel, egyszerűen használható....
Nincs NET függőségem, ha kell meg tudok rajta nézni bármit, leveleket kezeli nekem ennyi elég is és nem kell naponta töltögetni.... -
gzbotii
nagyúr
válasz
Attila75 #5940 üzenetére
Szerintem max mailt tudsz, manuálisan beállítva, életre hívni.
Rég nem támogatja már a Google az N9-et.Pont tegnap került a kezembe a készülék. Van aki még használja - akár másodlagos eszközként is?
-
Attila75
tag
válasz
quailstorm #5941 üzenetére
Köszi
Ki/be kapcsoltam, a hiba üzenet változatlan.
Eszköz listában nincs a telefon
Alkalmazásoknál látom, a fényképező app-ot, hogy menthet a google drive-ra. -
quailstorm
nagyúr
válasz
Attila75 #5940 üzenetére
Itt engedélyezve vannak a nem biztonságos appok?
N9-em sose volt, N900-as vagyok, ott az e-mailhez ez már kellett a POP3 miatt. Régi droidokhoz is kell.
-
Attila75
tag
Valaki tunda segíteni google sync-vel kapcsolatban?
Exchange beállításon keresztül szeretném, mert annak még működnie kéne, deSzinkronizálás sikertelen,
Nem sikerült kapcsolódni a szerverhez.Van tipp esetleg?
-
konyi79
addikt
válasz
metalstorm #5937 üzenetére
Viber sajna sose volt.
-
gzbotii
nagyúr
válasz
metalstorm #5937 üzenetére
Több mint valószínű.
Utolsó fb app ma már elég idejétmúlt.
Webes felület.When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
metalstorm
aktív tag
Sziasztok... gondolom facebook, viber... nincs rá... (?)
-
Just486
senior tag
válasz
coyote66 #5934 üzenetére
Az androidot és a sailfish-t érdemes elfelejteni, évek óta nem fejlesztik őket, előbbit főleg (mármint n9-re). Érdekességnek esetleg jók, másra nem használhatók. Nokia Store már nincs, az openrepos.net-ről lehet próbálni alkalmazásokat vadászni; file case pl, ha van még harmattanre.
-
coyote66
aktív tag
Megjött. Teljesen új a készülék. 2 bajom van: sok a kínai cucc a telefonon, meg kicsit kicsi a 3,9 coll. Van töltőm szilikon tok, fólia, úgyhogy szuper. Ha buzerálni akarom mivel kezdjek? File kezelőt nem találtam, android és sailfish rendszer jó lenne de nem értek hozzá. Megköszönök minden segítséget.
[ Szerkesztve ]
Én vagyok
-
coyote66
aktív tag
Sziasztok. Én most rendeltem Kínából kb 13 eFt-t nosztalgiából, és a rendszer miatt. Itthon sehol nem lehet kapni, ebay meg igen drága. Vajon olvassa még valaki?
Én vagyok
-
azbest
félisten
Naja, n950-et csomót szétosztottak a fejlesztői konferencián, ha jól emlékszem. Nekünk sajna csak sima bolti n9-ek voltak. Az igazi prototípusoknak teljesen nyitott bootloaderük volt és rendes root is volt rajtuk. Azokat a cég kapuin sem szabadfott kivinniük, mivel a tanusítványokra nagyon vigyáztak
[ Szerkesztve ]
-
emev
csendes tag
Majd ha 700 fölé megy, akkor már beszélhetünk felvert árról
Az ezüst prototípusok még a fekete N950-eseknél is ritkábbak, de azok közül is láttam néhányat, ami gazdát cserélt.
Úgy tudom, hogy Nokia Lauta-t (RM-742) senki sem látott még a szabadban, legalábbis nem eladót. Az az igazi finomság -
emev
csendes tag
Sziasztok!
Ha valakit érdekel, felraktam az eBay-re a Nokia N950-emet: link
-
gebro
aktív tag
válasz
gzbotii #5915 üzenetére
Igen, azért érezni már, hogy eljárt felette az idő.
Az aksi még bírja 1 napig net, e-mail és zenehallgatás mellett. Az akkumulátor állapotánál még mindig "jó" szerepel, de már minden nap kell tölteni. Mondjuk szerencsés vagyok mert még a térkép és a gps is működik nekem. Az OpenRepos-ról feltettem az időjárás appot, viszont a böngésző már nagyon lassú. -
gzbotii
nagyúr
Sziasztok.
Négy hónap után, múlt héten kapartam elő az enyém. Kicsit megnyomkodtam, nézegettem.
Kár, hogy anno nem erre állt rá a NokiaWhen every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Jamesb2
aktív tag
Nem tud valaki eladó darabot?
Szeretem a választási kampányt. Olyankor tele vannak a villanyoszlopok politikusokkal.
-
RaiDani
tag
Alapból nem, mert a nokia fiókokat, szervereket lelőtték és első indításnál csatlakozni szeretne a nokia fiókhoz. Ezt kell kikapcsolni, megkerülni. [link]
A linkelt oldalon szépen össze van szedve minden ami kellhet ahhoz, hogy még ma is használható telefon legyen az N9.[ Szerkesztve ]
-
RaiDani
tag
Szia!
Kb két hete vettem egy gyönyörű N9-et, második telefonnak tökéletes, böngészés sem vészes. Ami kritériumokat megadtál, azok közül minden összehozható egy kis bütyköléssel (gmail és offline navi is). Szótárat nem próbáltam, biztos van arra is alternatíva.
Mivel most csináltam meg én is mindent, lehet írok egy kis összefoglalót a hasznos programokkal, telepítésekkel, beállításokkal ha van rá igény.[ Szerkesztve ]
-
konyi79
addikt
Nekem is kellene küldenem szervízbe a 930-at, látva a hozzászólásokat neki is álltam beüzemelni
Megy ez még, amint bekapcsoltam egyből leszinkronizálta a leveleket.
Valahonnan szerválni kellene egy nano-micro sim adaptert...No meg a térképek... Nem tud bejelentkezni, le van lőve a szerver. Viszont így el sem indul az alkalmazás. Ötlet?
[ Szerkesztve ]
-
-
gzbotii
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
ma És az utolsó mohikán is egy személyben, hiszen nem kizárt, hogy a világ egyetlen kereskedelmi forgalomba került MeeGo rendszerű telefonjáról van szó.
- Már a héten bejelentheti az Apple az új iPhone SE-t, állítja a Bloomberg
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kilenc képet osztott meg idő előtt az iPhone SE-ről a Spigen
- Több OnePlus kapott új OxygenOS 15-ös frissítést
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- PlayStation 5
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Black Shark 4 PRO 5G 12GB/256GB garanciával dobozában eladó