- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8888 üzenetére
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #8874 üzenetére
elvileg készül és lesz, csak nem itt
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #8868 üzenetére
Mert az ember alapvetően mindig fejlődni szeretne és többet elérni mint akár tavaly és főleg többet mint 5-10éve, még akkor is ha egy hobbiról van szó és nem versenyszerűen nyomod.
2006-7-8-ban amikor gyerekcipőben járt a hwbot baromi büszke voltam egy SPI 1M eredményre amivel global top20ba belefértem mert rogyásig voltak a subzero eredmények már top100ban is. Hozzáteszem az ipari méretű binnelések nem is voltak divatban akkoriban mivel nem volt senkinek sem anyagi előnye belőle. Ezt az egészet a gyártói versenyek indították el és a kiemelt teljesítményű emberek felemelése gyártói szintre, amit AndreYang emelt a következő szintre, ő volt az első aki nyilvánosan bevállalta fórumon, hogy megvett 100db E8600 procit binnelésre WR céllal. Itt kezdődött el az oc "korcsosulása" ami a Titan kártyák megjelenésével folytatódott és a jelen leszűkült desktop piacon csúcsosodik a 3000 usd-s cpu és 5000 usd-s vga árakkal.
Véleményem szerint, ahogy anno is elmondta jugeen az Asus-os interjúnkban 10 évvel ezelőtt - megpróbálok kb pontosan idézni - "Fontos megjegyezni, hogy ez elsősorban nem másnak a szórakozása, mi vagyunk kiváncsiak, hogy a jelen technológia mire képes, és mit lehet kihozni a hardware-ekből."
Az OC lényege számomra mindig is a releváns, iránymutató cuccokról szólt, az adott technikából többet kihozni, én ezért nem retróztam igazán soha, mert nem az érdekelt ami már elmúlt. Ezt jelen piacon nem igazán tudod megtenni olyan anyagi forrásokból mint anno, főleg ha mai bencsmarkokat is szeretnél futtatni nem csak a legacy-t. Ez a fő probléma amit az egyre szűkülő szcéna nehezen tud megemészteni. Plusz mivel az egész piac szűkül nem csak a gyártó de teis nehezebben tudsz eladni bármit amit megint csak a saját zsebeden érzel. Kis pénz kis foci, örök igazság Öcsi bácsi. -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8844 üzenetére
mi ez a transzi ?
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8814 üzenetére
2 gpu-t visszafogja a kevés pcie sáv.
én még inkább a 18 magosra tennék hiába a jó kihajtás. -
válasz
kicsipapucs #8805 üzenetére
Meló után hoztuk össze a bulit, így hajnal 1-2 körül erőt vett rajtam az enerváltság, nem volt erőm szépen megcsinálni, a matéria is fogytán volt. Majd legközelebb.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #8770 üzenetére
ez konkrétan undoritoan néz ki
énis mx2-mx4-et használok léggel nem ilyen a szine és az állaga.
-
válasz
kicsipapucs #8770 üzenetére
Az idei MX-2-vel semmi bajom nincs. Olyan mint mindig.
Csak az olcsó kínai pasztáknál tapasztaltam, hogy a hígító anyag kicsapódik. -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8745 üzenetére
még nekem is hasznos hiába asus laphoz készült
PG
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #8745 üzenetére
láttam. fél órával előtte kaptam meg emailben is. uh a héten remélem lesz időm nekiállni
-
Brekk
addikt
válasz
kicsipapucs #8670 üzenetére
Ez jól skálázódik, de nitróval ki tudja mit megy. Lehet egy atom golden procin ülsz, lehet az enyemnel is rosszabb. Ott lement 1.19V a cine mégsincs meg még a 6900Mhz valid se.
MEg kel nitrózni.
Mondjuk Achi procija is az enyém. -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8670 üzenetére
nitroval.
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8668 üzenetére
pár fok is sokat számít,ráejtett hűtővel 1.275v is cinkes volt,fostosabb lapban.
mikor tolod meg rendesen ? -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8666 üzenetére
~80°C körül megfogja a deepcool borda + 2500rpm venti.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #8620 üzenetére
1.19v 5G Cinebench R15 pass.
Csabi légyszives ne csinald nekem a moderációs munkát
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8620 üzenetére
k@rva finom kávét főz!
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8609 üzenetére
thx
nincs jobb inkább úgy mondanám,ez meg ingyen voltramok régóta nem futottak,nem jutott rá elég időm h behangoljam őket,cpu raw freki érdekelt.
valószínű tudnák. egyszer néztem egy 6-11-7-et de az 51-es kód lett úgyhogy hanyagoltam
cpu imc se túl acélos ( 24-es szorzó off ) úgyhogy az effen még tudnék mit csiszolni.
több idő kéne összenézni a rendszert aztán jó lehetne,
cb 11.5-ben talán egy második helyet ki tudnék taposni ha nagyon úgy sikerülne de most a maradék pár literrel még superpizni akarok majd -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8596 üzenetére
akkor valami a kémiában lesz ami subzeroban jön ki. hm.
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8592 üzenetére
kontaktot nem toltad el ?
nehezen jön nekem ki a matek hogy ami léggel überfos az nitroval hogy tud jó lenni. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #8592 üzenetére
nem tudom, hogy te mennyit fizettél a postáért, de én ennyi pénzért egy milligrammot se pazarlok léghűtésre, oda biztos van jobb
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #8560 üzenetére
koszi most rendeltem többünknek is, de félelmetesen drága a postaköltség uh remélem jó lesz
-
Brekk
addikt
válasz
kicsipapucs #8560 üzenetére
A németek raktárából jön ide, szal ez nem a vadkeletieknek szánt cucc.
NEkem amúgy nem reccsent a cucc, sztem szerencsén és felfogatáson is múlik.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #8556 üzenetére
Nem, hamisitott grizzly ami valojaban tubusos öklözözsír
persze h hivatalos forrasbol szarmazo kryonaut, casekingen keresztul jon. De nekem (es sztem jonesnek is) a kisebb tubus van mint Adamnak, csak 10g-os nem 20 v 30g, aminek kicsit tenyleg gyurma allaga van.
Nem mennek olyan messzire h most akkor minden sikertelen sessionert ez a felelos, es nekem kaby-nel 1x es ryzennel is csak 1x reccsent eddig mindig limit kornyeki magas vcore-os terheles alatt. ami nem is rossz arany. De rairok kingpinre csak ki kene probalni a kek pasztat, megprobalok tobbet rendelni gondolom elfogyJones: igen uaz a cpu.
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8556 üzenetére
én nem tartom kizártnak hogy nem ugyanaz a cucc amit dancop locsol mert képekről állagra se tűnik olyannak.
vagy rohadt egy raktárban legalább fél évet ami nem igazán tett jót neki.
bár Baláé meg az enyém nem ugyanaz a tubus de mindegyik reccsent,az eventen még Northsys tubusából is használtam és az is reccsent... -
Johni5
őstag
válasz
kicsipapucs #8516 üzenetére
RX 480-nal és gtx 580-al fog menni a teszt.Már nem kell sokat aludni. Hétfőn tolok egy bencs napot.
-
Johni5
őstag
válasz
kicsipapucs #8514 üzenetére
AM3-akat toltam vele.Bencsre 5500 mindenhová jó volt.23mV dropp van terhelésre.Következő kör a GT táppal megy,azzal alapból 10mV-al kevesebbet kér.DCII-t nagyon nem akartam széthajtani,ennél megy többet is.5600-as feszt hagytam bent,nem volt érdekes,a fesz/elfűtést kerestem.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #8510 üzenetére
főleg hogy ezt 1.80-val viszi
Alpi köszi, akkor 01-re rápróbálok majd, meglátjuk mennyire lehet megközelíteni a többieket így. az a baj már annyi vga-t elforrasztottam, hogy ennek már neki sem állok. kéne még egy powercard mert így 1db-al nem tudok mit kezdeni erre már rájöttem pár g92-es kártya árán, vmem-nek kéne valami zombi vrm de ennyire nem értek hozzá, hogy csinaljak egyet sajnos.
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8455 üzenetére
sok a duma
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #8455 üzenetére
"10-20 fok nem számít": kivéve, amikor de.
légyszíves ne ragadj ki teljes mondatból részleteket. Kaby Lake-ről beszélgetünk, arra vonatkozott a kijelentésem, továbbá ott is csak alacsony vid közeli feszről van szó.Apex és MOCF fesz különbségről nem tudok nyilatkozni, szerintem 60mv nem igazán számít nekünk extrém oc szempontból, skálázódáshoz semmi köze, Dancopnak is volt olyan procija ami 1.16-on vitte az 5G-t és nem ment a 6800 cinebench R15 (ami mondjuk a goldenek szintmérője).
a mátyás ln2-re vonatkozott, szóval ha igényt tartasz rá meg kell csinálnod a 7G-t
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #8445 üzenetére
5G cpu 4.5G cache szoktak binnelni, legkisebb vcore-on ahol még lefut az R15.
sztem nálad ez olyan 1.20 lesz, talán kicsivel alatta. delid amugy a stabilitáson nekem eddig egy procinál sem dobott, mert az a 10-20 fok loadban ilyen kis vcore-on nem számít semmit.
kompival ha tesztelsz viszont mindenképp kell a delid meg a jó paszta és majd meglátod de én ~1.50-nél többet nem nagyon adnék neki. sztem lehet, hogy 6G-t is meg fogja validálni. jo procinak tünik, ln2-vel Apexben 7G közelében lenne ezis lenne rá egy ezresem -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8449 üzenetére
5g mennyivel ?
-
jones965
Modder
válasz
Bár nem látni az UC és mem órajeleket, de az alacsony feszültség érték miatt kevesebb a pontszám. Jó kis darabnak ígérkezik. LN2 mikor lesz?
-
NFree
addikt
válasz
A proci az rendben van
remélem tudja pótolni a 4770K-t
-
subaruwrc
félisten
válasz
pf. mázlista.
-
jones965
Modder
válasz
4c/8t ?
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #8438 üzenetére
másképp látjuk, ezek az emberek engem egyáltalán nem zavarnak vagy idegesítenek. mindenki kezdte valahol, teis, énis.
7700knak toljad nyugodtan delid nélkül "ráb*szott" hűtővel nekem 5G cinebench 1.23v-on ment, közben ilyen 75fok körüli maghővel. SPI 32M-ben nincs viszonyítási alapom, mindneki R15-tel binnel.
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8442 üzenetére
49 ne röhögtess. delidelve lefut simán az 5g,de még delid nélkül is egy true copperral...
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8440 üzenetére
az elég ígéretes így elsőre w7-en. xp-vel lehet hogy 1.16 5ghz
mondjuk cb15-t is nézz,ahoz tudunk viszonyítani. ( 5g minfesz ) -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8434 üzenetére
AMD-nél szerintem a mostani eredményekhez képest egy 3-4-500mhz plusz várható majd nagy átlagban ha beérik a gyártósor,neadjisten egy újabb steppinggel talán több is.
de egyelőre egy sampleből ( ami jó eséllyel azért binnelt volt ) nem nagyon lehet mit levonni. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #8434 üzenetére
1-es pont: még kevesebb figyelem jut majd ránk, kis tunerekre, amely kategóriába beletartozik a teljes ország a példámban, mert ma már nagyobb részt tesz ki egy eredmény létrejöttében kb egy jó proci binnelése, mint a tweak tudás és az egyéb mögé rakott emberi tartalom együttesen.
ez szerintem egyáltalán nem igaz. igen WR döntéshez kell a jó cpu, de az órajelhez efficiency is kell, ami minden benchmarknál egyéni tudást és tengernyi tapasztalatot igényel. Dancopot sokan tekintik paytoplay ocernek, de iszonyatosan becsülöm benne, hogy gyakorlatilag néhány év alatt bepótolta a hátrányát a témában és mára olyan effeket tud hozni mint bármelyik öreg róka, ha nem jobbat. elképzelhetetlen az az idő még számomra is, hogy ezt témától független munka, feleség és gyerekek mellett meg tudta csinálni. aki belelát az extrém oc-be egy kicsit is szerintem egyetért, hogy döbbenet amit leművel.
igen, valóban szúrja sok ember szemét, hogy megvannak a kapcsolatai, pénze és tudása ahhoz, hogy a legjobb legyen, de én azt mondom csinálja utána bárki aki tudja.
ha valaki villantani szeretne ott van a superpi low clock challenge, oda nem kell se ln2 se superbinned cpu csak egy jó ram és tudás.
nagyon sok olyan tuninger van akinek nem volt évekig pénze vagy folyékony nitrogén hozzáférése, hogy beszálljon a nagyok játékába mégis olyan effeket csináltak tesztekben, hogy hihetetlen tisztelet övezte az eredményeiket. (talán mond valamit ez a pár név; Bullant, 3oh6, Alex-Ro, tiborr(azóta EKWB-nél dolgozik), moonman..stb)
énis az oc-vel töltött 10+ évem alatt próbáltam sokszor kitörni ebből a hobbi-félprofi szintből, foghatom arra, hogy rossz országba születtem, sosem volt rá elég pénzem, időm, lehetőségem de lehet, hogy szimplán nem vagyok hozzá elég tehetséges.
messze kanyarodtunk, de a mondandóm lényege az, hogy minden szinten lehet kiemelkedőt felmutatni, és hidd el ha elég kitartó vagy beérik a munka gyümölcse, nem kell messzire menni nézd meg Johni5-öt és Alpi-t. mind a ketten előttem vannak most már hwboton, annyit tesztelnek, amennyit 3 másik ember együtt. nyilván más szemlélettel, ők valamiféle perverz örömöt látnak abban(bocs srácok), hogy x éves architekturákat nyúzzanak, míg én csak a kurrenssel szeretek bencselni. szóval, aki azt mondja nincs vagy csökken az oc mögött emberi tudás, nem csinálja elég komolyan ha ilyeneket állít.
AMD témaára...
az, hogy a mi procijaink mit fognak érni, majd a piac eldönti, de előbb lássuk gamingben egy összehasonlítást mit megy 4K-ban egy alap 7700k kontra 1700X, majd 5GHz-es 7700k kontra Ryzen. Mert konnyen lehet, hogy a 4magos Kaby gyorsabb lesz és akkor a gamert nem fogja érdekelni a +4/8 mag/szál mert úgysem profitál belőle arra amire neki kell a gép. na meg tudjanak majd eleget gyártani belőle és teríteni, mert ha csak egy két országban létezik a cpu és amugy senki nem tudja megvenni akkor nem lehet binnelni se és az árakat se nagyon fogja befolyásolni. Ahogy pedig matteo is irta, egy egy válogatott cpu ára nem igazán fog változni, ugyanúgy el tudjuk adni majd, még ha a 7700k piaci ára esni is fog. Az átlag usert pedig aki már megvette és tervezett ezzel a procival mondjuk 3évet, nem fog rajta többet bukni mint amúgy is bukna. szerintem kár előre ezen törpölni 1-1 cpu-val a zsebünkben, ez legyen a nagykerek fejfájása.Ryzen órajel...
szerintem ezek még nagyon korai eredmények, de nyilván amilyen irányba haladunk az utóbbi években, ahogy egyre nő a procik komplexitása annál kisebb órajeleket és nagyobb hatásfokot várhatunk el. szerintem ez bármennyire meglepő de normális jelenség. ott a broadwell-e azis alig megy 5GHz-nél többet extrém körülmények között. meg is lepődtem volna, ha 7GHz-et menne a Ryzen is. de ne felejtsük el, hogy a 4 magosról még semmit nem tudunk, lehet, hogy jóval nagyobb órajelre lesz képes mint a 8magosok. megint csak spekuláció, mint ahogyan az is, hogy az az 5.4GHz amit most a világ 3 legjobb AMD tuningere kihozott az architekturabol mennyire lesz átlagosnak mondható OC mondjuk 1-2 hónapon belül.nagyon nehéz megállni, de ez most a kivárás és latolgatás időszaka, nem a kőbe vésett tények megvitatásáé.
jones965: szerintem is jó döntés volt.
-
matteo_szg
őstag
válasz
kicsipapucs #8430 üzenetére
Attól miért kell félni, hogy az Intel korrigálni kénytelen bizonyos termékcsaládok árait? Bár, véleményem szerint ez nem egy ennyire egyszerű művelet lesz, hanem szépen kidolgozott portfolió frissítés, variálás, árak frissítése.
Ami az 1-es pontot illeti, hát hajrá, mert ez is segít felpörgetni az egész komponens piacot, illetve hazánkban is talán megoldhatóbbá válik az eredményes tuningolás, ami kisebb-nagyobb publicitást is kaphat. Bár itthon majd a 6 és 4 magos példányok lesznek igazán izgalmasak tuning szempontjából.
A 2-es pont sem ennyire egyszerű szerintem, ha van egy jó CPU-d, ami válogatva van, bazijól megy, annak az értékét nem befolyásolhatja csak úgy egy friss belépő. Az eredményesség értéke szerintem többet ér, mint a konkrét lapka piaci beárazása. De, ha álmodozom, ébresszetek fel.
Nem mondom, hogy két hét múlva már 6 GHz-et fognak döngetni, de elképzelhető, hogy nyárra - pl. Computexre - már komolyabb órajelekre lesz képes a cucc. Jelenleg nem világos, hogy a CPU tud csak ennyit, vagy az AMD és partnerei örülnek, hogy alaplapi-BIOS szinten legalább 5,2-5,4 GHz-en még kezelhető a dolog. A Crosshair VI Hero legutolsó BIOS verziója, ami sajtónak már küldhető -> 5704. Gondolhatod, hány verzió volt előtte...
Szépen össze fog ez csiszolódni, és mehet majd a 6 GHz ostroma...ha viszont mégsem, akkor pedig vonzó lehet, hogy talán ez az 5,1-5,4 GHz-es határ nem lesz annyira elérhetetlen egy halandó extrém tuningos számára sem.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #8428 üzenetére
no para, mindenkinek kell a tanulópénz
nem tudom ki látta, vagy ki maradt le róla:
XFastest leak: 1700X beats 5960Xtegnap a Ryzen bemutatón együtt nitrozta az 1700X-et elmor, SF3D és Macci
a videó lekerült NDA miatt, de valaki már ujra felrakta: AMD Ryzen 1800x LN2 LEAK Cinebench R15 Multi-Thread World Record
bár a képek 5.14GHz-ről tanuskodnak én ugy olvastam máshol, hogy ez 5.4GHz volt. mindenesetre ez elég állejtő, hogy fogja a 6GHz-es 5960X-et Cinebench-ben, nem gondoljátok? -
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #8425 üzenetére
bocsánat de engedjük már el a rambazárt. tudom énis jóban voltam Ősivel, de nagyon sokan panaszkodnak rá, énis jártam már úgy, hogy rendeltem tőle anno és 1 hónap múlva sem jött meg a cucc és nem is értem el, hogy mi történt. fogtam megrendeltem külföldről és megjött 1 hét alatt. ennyi.
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #8423 üzenetére
Nem, már ott tartok, hogy visszamondom a rendelést és beszerzem saját magam. Szerintem már 3 hét alatt bárhonnan megkaptam volna.
Köszi az elismerést.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #8413 üzenetére
van Apexed? a kis sunyi
és ln2 is lesz?
kiváncsi vagyok mocf-el is lesz e olyan cbb mint nekem a sima ocf-ben.5G 1.22v R15 pass vizzel, 1.23 léggel
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #8411 üzenetére
az már baráti, ez is 1.136 vid-es. szóval az még akár jó is lehet
milyen lapban nézed, asrock? -
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #8367 üzenetére
-
Plasticbomb
addikt
válasz
kicsipapucs #8316 üzenetére
keress valami log fájlt.
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #8314 üzenetére
én azt hiszem a 2010, vagy 2012 verziót szoktam alkalmazni.
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #8312 üzenetére
vcredist x86. ezt próbáld meg futtatni.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #8310 üzenetére
osztom. el nem tudom képzelni ki unatkozik annyira, hogy ezt nézze streamen. órákig nyektetjük a rendszert, néha eredménytelenül, itt a nézők számára nem az oda vezető út az izgalmas hanem az a néhány (másod)perc amikor összeáll minden és a végére kiadja a soha nem látott eredményt.
bár én eleve nem nézek kb semmit streamen, szerintem azt sem izgalmas nézni, ahogyan más játszik. maximum addig amig eldöntöm, énis megveszem e az adott gamet de erre a youtube is tökéletesen megfelel. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #8271 üzenetére
grat, kompival nem rossz eredmény. énis már várom, hogy 32M-ezhessek Kaby-vel
más:
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8271 üzenetére
-ba van hűtve hogy ne lenne helye.
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8234 üzenetére
Egyértelműen
6.1 felett nem tudtam róla több hőt elvonni,paszta csere után jobb lesz.
05 meg always <3 -
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8176 üzenetére
sokadlagos.
-
Alpi.
addikt
válasz
kicsipapucs #8163 üzenetére
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8161 üzenetére
valami pontosabb ?
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8158 üzenetére
csalnak ?
-
stoon
addikt
válasz
kicsipapucs #8133 üzenetére
rendben , köszönöm!
-
törölt tag
válasz
kicsipapucs #8126 üzenetére
Ha kingpin-nél csak 5200MHz tud a proci az bizony nagyon rossz előjel.
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8113 üzenetére
104-en már cb free volt.
ramokkal meg az idő szűkössége miatt nem volt alkalmam sokat játszadozni de ha egyszer neki tudok kezdeni időben,jó lappal,meg egy friss xpvel akkor azért még lesz beleszólásuk.
2500k 2 maggal is ugyanannyit megy,ott a vége,próbáltam. -
04ahgy
nagyúr
válasz
kicsipapucs #8086 üzenetére
Nincs AMD lefogató sehol. A régin lukak sem voltak, ezen azért vannak, hogy a potot felfogathasd. Az AMD hűtő kerete nem szerelhető fel, ahhoz kicsi a furat, és nem is fér el. Ez csak pottal használható.
HGyu
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #8066 üzenetére
megkergetek egy GTX 580-at nitro alatt. nem sok tapasztalatom van még vga nitroval de kell a hardver pont boton.6.3 skylake elég szépen megfuttatja majd reményeim szerint.
-
toyone
őstag
válasz
kicsipapucs #7988 üzenetére
(#7987) players111
(#7988) kicsipapucs
A csx-ramok nem úgy mentek mint akartam, így csak single Crucialom volt, azzal meg nem láttam értelmét.
Plusz ami nagyon tetszett, alig lehetett rendesen lehűteni, iszonyat fűt, zabálja a nitrót.(#7990) Achill3uS
Ezekkel még jobban elvagyok mint az új hullámos cuccokkal.
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #7757 üzenetére
ja igen,az is volt,miután beállítottam magamra hogy 35 fok akkor a majdnem forrásban lévő vízben mutatott 75-t..
hát mindegy,célnak megfelelmod: és hol van még a vége
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs #7730 üzenetére
4*4 mert másképp foscsi az eff.
ezek se valami tuningos ramok úgyhogy leginkább bohóckodni jók.players,brekk
-
Speed®
titán
válasz
kicsipapucs #7704 üzenetére
5:4..azt nem értem, ezeknél minek volt pivot mód
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #7704 üzenetére
köszönöm! dell 1708
kb a szokásos 5-6 óra.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #7661 üzenetére
köszi
a héten nyomok egy rebench-et, hogy splave XP-n készített wprime-jait megdöntsem, és a geekbench első helyet megpróbálom elvenni loud-tol ln2-es rammal. a gond az, hogy tudom, hogy másnak van már 6.2-es cpu-ja, csak még nem rakott fel eredményt vele, szóval reménykedek, hogy a második sessionnél nem lesz paszta gondom és -160-on ebből is még ki tudok szedni 100-200mhz-et. -
Speed®
titán
válasz
kicsipapucs #7639 üzenetére
Csak nem szívóznak ezzel is..ha már nincs szorzóval bűvészkedés /Kn kívül. Azzal még megértem, hogy genyóztak.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #7557 üzenetére
jogos, mindig elfelejtem, hogy a 2 magosok is globalt érnek. szörnyű
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #7554 üzenetére
170 blk is the highest I've seen so far [link]
szerintem tényleg ennyi a vége. azért nem egy OC lapról beszélünk.
mod. bár van ott az asztalon H170_bclk250.jpg
-
Overlocker
veterán
válasz
kicsipapucs #7544 üzenetére
Nitrogénnel csak +20% tuning? Hát az nem túl kecsegtető...
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #7544 üzenetére
a bclk limit feloldásra reagálva, még mindig nem tudni szoftveres vagy hardware-es hack van a dolog mögött, vagy a supermicro lapon kívül bármi másban menni fog-e. a képen látható forrasztás állítólag csak vcore mérőpont.
-
kirjak
aktív tag
válasz
kicsipapucs #7444 üzenetére
Szerintem ti betegek vagytok!
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #7516 üzenetére
nálunk kb 130 liter LN2 van a 2 napra, és főleg 3D lesz terítéken Skylake és Haswell-E platformokon.
egyébként a topicban nem nagyon reklámozták a srácok de holnap a Veletech-en a Gigabyte standnál csak ugy mint tavasszal is volt, most is lesz extrém tuning: 04ahgy, over, subaru és toyone vezénylésével.
szóval a topic elég nagy része kint lesz élőben
-
Brekk
addikt
válasz
kicsipapucs #7480 üzenetére
Víz, de annyira vállalhatatlan a paszta, hogy alapból 50fokon indul... Viccet féretéve, Achival binneltünk vagy 25procit, ameddig lehetett kapni. Amióta így fekment az ára azóta nem csináljuk. Sajnos nem tudjuk ennyiért megvenni őket... A playit miatt vettem egyet, és disznó mód belenyúltam. Eddig kb azon a véleményen voltam, hogy 1.5V alatt 5GHZ-en menő 6700K az csak photoshop, mert nem igaz hogy ennyiből egyet se találtunk. Most én egyet. Sztem Achi agyon fog verni.
-
Overlocker
veterán
válasz
Azta, gratulálok, majdnem meglett a 8Ghz! Grat srácok!
Ez nekem is egy régi álmom volt!
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #7449 üzenetére
Ezt nehéz lenne megmondani, de ha a felszereltséget vesszük alapul, akkor mindenképpen az extrem.
Most számolom össze, ha a Black Edition lapokat is beleveszem, 6 db különböző asus extrem lapom van. -
Johni5
őstag
válasz
Az az egy óra babrálás azért jóval több volt.A videó szövege odavágós lett.
Úgy gondolom elég jó napot zártunk.Alpival sikerült kimaxolnunk a rendszert,célunk a 9000 pont átlépése volt.Mivel a Giga lap feladta a küzdelmet,ezért az Asrock lapomban folytattuk a tortúrát.A pot fizikailag akkora,hogy itt is a ramok áztak el gyakorlatilag,úgy mint a Gigában.Az Asrock tuning szoftverével viszont könnyű szerrel sikerült elérni a 6600-as frekvenciát.-Szeretném megköszönni Speed(R)-nek az új profil képemet.
-CC 2015 Háttérképe hivatalosan,mint mindig megkésve.A már felkerült eredményeknek nem tudom mi lesz a sorsa.
-
válasz
Köszi a szervezést a helyszínt és legfőképpen a lehetőséget!
Mellékes infó hogy, 7266.863Mhz-hez 1.75V-ot kért a proci. Sajnos elázott a lap az NB környékén, ezért itt meg is állt.
Nem hiába Maxi II, P5E64-WS Evo-val még addig sem jutottunk. Azért köszönöm a lehetőséget a gazdájának!Utólag is gratulálok mindenkinek az eredményekhez!
-
Johni5
őstag
válasz
kicsipapucs #7432 üzenetére
Sziasztok!
550 BE procival nyitottam:
-Frekvencia 6240 MHz [link]
-Geek bench 3 maggal : 8491 pont WR [link]A rendszer nem volt kimaxolva közel sem.
FX-4300 :Itt csak a frekvencia érdekel :7700-ig jutottam,7830 korrupt lett. [link]Az eredmények saját készítésű pottal születtek.Azt hiszem elégedett lehetek.
-
Brekk
addikt
válasz
kicsipapucs #7427 üzenetére
Nem az a kérdés, hogy ez mi, hanem hogy hogyan találtad.
-
Brekk
addikt
válasz
kicsipapucs #7422 üzenetére
Bármilyen, van vagy 50féle raktáron.
-
-
Brekk
addikt
válasz
kicsipapucs #7297 üzenetére
Örülj neki.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #7291 üzenetére
jaja 1366ban énis szerettem az eatx rampage lapokat. jobban elfér rajta az ember. hozzáteszem ln2-re szigetelni nem lesz kis miska ezt a lapot. lebontani az összes covert és heatsinket.
ez 7200GS és az első, azért van még életben
-
Johni5
őstag
válasz
kicsipapucs #7238 üzenetére
60x60x45-ös réz tömbből + 54-es rézcső.6e ft-volt az egész asszem.
-
Johni5
őstag
válasz
kicsipapucs #7233 üzenetére
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #7209 üzenetére
kb 3kg körül van, kicsit könnyebb mint az F1EE, ezért szeretem mert nagyon jó balanszban van a gyors és a lassú pot között.
az már a vcore miatt van, 1.80v alatt még 0 fok alatt marad. és nem fullpoton járatom, hanem csak -145C-n.
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #7144 üzenetére
mivel out of the box ln2 volt, hirtelen ennyit sikerült belőni nitro alatt, 2800 nem ment első próbára de gigában simán tudják, tehát a ramokban benne van.
azért eléggé ki van maxolva a szigetelés, a ramok és a pot közé nem sok minden fér. de kingpin-nek jár egy minuszpont a fém lefogatás ötletéért, 2 perc alatt fagy rommá és folyik a víz a pot oldalán le. a régi szürke polikarbonát megoldás jobb volt sokkal. viszont maga a pot minősége eszméletlen. a taiwani cnc-sek nem viccelnek
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #7022 üzenetére
köszönöm srácok
igen az 5960x + 980ti páros eléggé ette a nitrot még ilyen alacsony hőfokok mellett is, mindkettőnek coldslow-ja volt -70-80 körül szóval -60on tartottam őket. az ujabb batch-ek nem is szeretik a magas vcore-t állítólag. fura. a Champion és a Rampage 5-tel is olyanokba futottam, hogy bizonyos hőfokon a szorzó leugrott 40-rol 24-re, de ha visszamelegítettem megint felugrott. az 5820k-nál ilyet sosem tapasztaltam. coldslow volt ott is, de az 1200mhz-en indult akkor. nem ment közben váltott le szorzót.
vga-rol annyit, hogy zzolio powercardot egy referencia 980ti-t amit én is nitroztam. és 1700mhz-et értek el vele. ami nem rossz, de ebből is látszik mennyire gyengén mennek a sima 980 vagy a TX-hez képest. még kell nekik egy kis idő. talán jobb bios. de jelenleg azt tudom mondani aki ilyen kartyat akar Galax-ot vegyen. énis olyanra fogok benevezni majd ha lesz rá cash.
egy két eredményt feltöltöttem, egy kettő még ssd-n van. azt kell mondjam nagyon pozitivan csalódtam a Rampage 5-ben, nem egy könnyü lap, de ha kiismeri az ember a bios-t, és van kéznél egy elmor akkor csúnya dolgokat lehet benne művelniCinebench - R15 - 2207 cb - Core i7 5960X @ 5499MHz
2 cpuval is 5G uncore easy boot, 3000c11 supertight viszont érdekes, az imc hidegben gyengébben megy, több vdimmet kérnek a ramok mint levegőn. championban ilyet nem tapasztaltam, az is igaz 3000c11-et se teszteltem eddig. kegyetlen jók voltak a tesztre kapott 3300c16-os kingston kitek.
az eventről fogok még irni, amint hazaérek. rengeteg képem van computexrol is.
már uton vagyok haza épp pekingben várom a csatlakozásomat és irány pest. -
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #6941 üzenetére
Köszi!
Értelem szerűen a célom a 80K volt, nem sok választott el.
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #6887 üzenetére
Jones bácsi alapból ilyen, egyébként nem. Mellesleg over-el folytattunk egy kis szakmai csevejt.
-
regener
veterán
válasz
kicsipapucs #6867 üzenetére
GT730
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #6560 üzenetére
single card + high clock FTW
-
jones965
Modder
válasz
kicsipapucs #6558 üzenetére
01-re mindenképpen xp, de 03-hoz már win7 kell.
Már leírtuk, teljesen értelmetlen xp alatt 780 Ti sli-ben hajtani.
Talán nem véletlenül nincs hozzá driver support. -
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs #6558 üzenetére
hasonlitsd össze a single card és az sli eredményeket: [link]
hány sli eredményt találsz xp-n? én egyet sem. lehet h oka van
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Kerékpársportok
- Windows 11
- Magisk
- Gaming notebook topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged