Hirdetés
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
- iPhone topik
- Milyen robotporszívót vegyek karácsonyra? (2025)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Megyünk a CES-re! Mi várható?
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Extrém tuning topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
jones965
üzenetére
ez az egyetlen probléma jones:
The ASUS ROG X299 motherboards are expected to launch in late June.
addig tűkön ülés

szép nagyon ez a Zenith, meg jót tesz a versenynek a Thredripper és baromira örülök ennek a rivalizálásnak Intel és AMD között, legalább egy évtizede nem volt ilyen de magunk közt szólva ez a platform nem nekünk extrém tuningosoknak készül. Már a Ryzent is sokkal macerásabb volt subzeroban tesztelni mint bármilyen Intelt az utóbbi időben. szóval az X299 várósabb a számomra.
players: intel roadmapon is 7740X van. az lesz a hivatalos neve.
-
jones965
Modder
válasz
matteo_szg
üzenetére
Felfokozottan várjuk a fejleményeket. A kézzel foghatónak tudunk igazán örülni.

-
subaruwrc
félisten
válasz
matteo_szg
üzenetére

-
matteo_szg
őstag
Na pupákok...készüljetek!
ROG’S ZENITH EXTREME MOTHERBOARD IS COMING FOR AMD’S MONSTER RYZEN THREADRIPPER CPU -
törölt tag
Der8auer bekezdett egy 7740k procival.
[link] -
h1mpi
félisten
válasz
#Morcosmedve
üzenetére
LOL

-
AzŐsgén2
tag
Ma delidelés közben véletlenül megsértettem a cpu nyák felületét. (lakótársam idióta kutyája megijesztett, annyira koncentráltam a műveletre, hogy nem vettem észre, hogy bejött a szobámba, és megbökte a lábam, én meg úgy megijedtem, hogy megrándult a kezem, és megszaladt a kés...
)Kilátszik a zöld felület alatti réz huzalozás, vagy minek hívják. Mellékelek egy képet, mobillal csináltam, ennél jobban sajnos nem tud zoomolni. A jobb alsó sarokban látszik egy kicsit.
Szerintetek működhet még így, vagy kuka? Bele merjem rakni a lapba? Ha igen, és nem működik, milyen gondod okozhat? Kinyírhatja a lapot is?
-
jones965
Modder
válasz
matteo_szg
üzenetére
Főleg ha egy 12 core-t tartalmazó i9 cpu-val lesz megspékelve.

-
Achill3uS
nagyúr
tegnap megejtettem az utso sessiont ezzel a 7700k-val (és valszeg a Kaby Lake-el is) mint feljebb írtam el lesz adva.
a fő célom egy 3dmark03 CR lett volna amire már régóta ácsingóztam de sajnos az égiek nem akarták, hogy elég jó legyen hozzá az effem. viszont egy 03 single card CR azért befigyel így is.3DMark03 - 301485 marks - GeForce GTX 1080 Ti
valamint hamár ott voltam a végén bedobtam a GTX 580-at is egy 01 körre, a GTX 570 ilyen cpu órajelen 174 ezret hozott, az a 100mhz pont elég lett volna még a 183-hoz ami a listában simán felkerülhetett volna a 3. helyre ha nem vizel le közben a ramom és nem kezd el fagyogatni a rendszer. így csak a 4. helyre volt elég de ez az asus dc2 egyszer még meg lesz nitrozva nagyon jó darab

3DMark2001 SE - 180327 marks - GeForce GTX 580 @ 992/1200MHz
köszönöm az ASUS és az Oáziscomputer támogatását, nélkülük nem jöhettek volna létre ezek az eredmények a Kaby Lake platformon, nagyon rég volt ennyire élvezetes és sikeres minden egyes session. ez főleg az architekturának és a Maximus IX Apex-nek tudható be, sajnálom is félrerakni ezt a rendszert de computexen szerintem nagyot fognak szólni az uj platformok el kell kezdeni spórolni rájuk. addig majd alkalomadtán Ryzennel ütöm el az időt, over and out.
-
Brekk
addikt
válasz
kicsipapucs
üzenetére
Ez jól skálázódik, de nitróval ki tudja mit megy. Lehet egy atom golden procin ülsz, lehet az enyemnel is rosszabb. Ott lement 1.19V a cine mégsincs meg még a 6900Mhz valid se.
MEg kel nitrózni.
Mondjuk Achi procija is az enyém.
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
nitroval.
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
pár fok is sokat számít,ráejtett hűtővel 1.275v is cinkes volt,fostosabb lapban.
mikor tolod meg rendesen ? -
-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
~80°C körül megfogja a deepcool borda + 2500rpm venti.
-
-
-
törölt tag
Brutál jó procikkal toljátok.

-
Achill3uS
nagyúr
sziasztok,
sajnos nem volt túl sok időm a hétvégén, de azért egy gyors beszámolót rittyentek. mint tudjátok Csabival teszteltünk az új Oázis üzletben, és 2db Maximus IX Apex + 7700K kombó került megnyúzásra.
sajnos a reményeink egy golden prociban elég hamar szertefoszlottak, a léggel az enyémnél 3 tizeddel kevesebb vcore-t kérő (1.19v 5G cinebench pass) proci végül fullpot alatt elvérzett és legalább 100mhz-es lemaradásban volt ami a benchmarkokat illeti. próbáltunk játszani és megtalálni a feszültségeket amit szeret de nem sikerült áttörni a jeget így azt a konfigot Csabi rövidebb abajgatás után fel is adta és inkább sörözött
én személy szerint 3 dolgot terveztem be, a két SuperPI magyar rekordot megdönteni és a GTX 570 3DMark01 GFP-t beütni. az a helyzet, hogy az este folyamán elég időszűkében voltam mivel sajnos asszonypajtás meghatározott időt szavazott meg az esti programomnak (
), valamint tovább nehezítette a dolgokat, hogy kissé felkészületlenül érkeztem OS ügyileg. így 2 gyors XP telepítés után ezeket az eredményeket sikerült végül 2 óra leforgás alatt kihozni:2x CR
SuperPi 1M: 5sec 266ms - Intel 7700K @ 6901MHz
SuperPi 32M: 4min 30sec 719ms - Intel 7700K @ 6801MHz
1x GFP
3DMark2001 SE - 177087 marks - GeForce GTX 570 @ 972/1050MHza 01 konkrétan 2x futott le, 6700-on dobott 174 ezret és utána kis vga tuninggal és 6800-ra ugrás után be is dobta a kellő pontszámot az első helyhez
nem is nyúztam tovább, idő volt, bontás idő 
szóval végülis ha sebtiben is de jól összerakott session volt jó eredményekkel jó hangulatban uh köszönöm ezúton is Csabinak és az ASUS-nak a támogatást mint mindig
jaj és a lényeget majd elfelejtettem, az eredményeket Máténak dedikáltam mivel a szülinapján készültek 
-
Brekk
addikt
Este megnézzük a csudajó 7700K-t, tesség Achinak, meg nekem drukkolni.
-
Laraxior
titán
Csak úgy offban, de hátha ti már láttatok...
Yorkfield (S775) processzorok forrasztottak, vagy meg lehet skalpolni?
Nem nagyon találtam semmit, ezért én azt gondolom, hogy forrasztott. Ezért volt annak idején csak a polír nyerő?

Van egy QX9770-em, azzal akarok valamit kezdeni
-
tom_tol
addikt
Sziasztok!
Elnézést az off-ért, de talán itt normális válasz kapok. Tuning lehetőségeket mérlegelve Asus X99-E WS/USB 3.1 mennyire alkalmas alaplap ?
Köszönöm -
Achill3uS
nagyúr
valakinek nincs egy eladó gpu potja? tek9 vagy ilyesmi elfekvőben.
-
Ciccuka
veterán
-
-
Achill3uS
nagyúr
köszi örülök, hogy tetszik nektek
az a baj a többi multithreaded bencsbol nincs értelme kirakni abszolut eredményt mert azt egy multicore szerver is tudja hozni ami meg már nem OC téma. szóval szerintem kb a legacy teszteket van értelme kiírni.kicsip: not saying but showing

-
-
Achill3uS
nagyúr
csináltam egy kis lokális oc rekord dashboard-ot a téma tudnivalókhoz amit update-elnék a jövőben az extrém tuning topic postjai alapján. tudom, hogy van a phtoplista.interact.hu még mindig de igen zavaró az egész felület és hogy nincs benne 2d benchmark és legfőképpen nem elérhető itt a topicon belülről.
ha bármit szerintetek még érdemes lenne beletenni (csak abszolut rekord szinten) szóljatok, ha valamit elírtam, mégsem a fent lévő eredmény az aktuális CR szóljatok, ha bármi vélemény van a témáról pls szóljatok

-
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
kicsipapucs
üzenetére
1.19v 5G Cinebench R15 pass.
Csabi légyszives ne csinald nekem a moderációs munkát

-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
k@rva finom kávét főz!
-
-
Brekk
addikt
Megjöttek az MX34VQ-k.

-
válasz
Swiftmendi
üzenetére
Inkább a Skylake és Kaby Lake topikban tedd fel az ilyen kérdésedet.
-
Swiftmendi
tag
Sziasztok!
Tanácsért fordulok hozzátok. I7 6700k-m alapon renderelés alatt 60-65 fokra melegszik liquid freezer 240 hűtővel, amit fel szeretnék húzni 4,3-4,4 re. Így delid nélkül érdemes nekifogni ezekkel a hőfokokkal? Bár sok jót hallottam a deliddel kapcsolatban de én még sosem csináltam és egyelőre nem is merek nekifogni. Mik a tapasztalatok?
-
Achill3uS
nagyúr
válasz
subaruwrc
üzenetére
sorry lemaradtam a gratula train-ről

az elmult hetekben próbáltam énis egy régi retro projektemet megvalósítani:
végre szereztem 2db 8800GTX-et, kaptak fullcover vízblokkokat (hatalmas köszönet Destructo-nak a zsírúj blokkokért, ez egy 10 éves hardware-nél már művészet) és egy kis szoftveres kínhalál után (szintén hatalmas köszönet az SLI driverért Johni5-nek, nem volt kis feladat összehozni ráment pár napom) végre összeállt a rendszer, amikor megjelent az gpuz-ben az enabled (2gpu) felirat már a számban éreztem az eredmények ízét.
mivel az évek során volt alkalmam pár 8800-as kártyát megölni sikertelen powercard modokkal és ln2-vel ezúttal úgy döntöttem a víz is elég lehet pár hw pont gyüjtésére ln2-es kaby lake mellett.
persze ez jórészt nem igaz, mert global first place-t nem osztogatnak ingyen, szinten minden elso 5-10 submission ln2-es gpuval készül, így tudtam, hogy vizezett gpuval maximum 3DMark01-ben van igazán esély az aranyra, azért bizakodóan álltam neki a tesztnek. (másrészt azért, mert tudtam, hogy az Apex nem fog cserben hagyni és nem kell 2 órát idegesen nyomkodnom a cmos cleart és várni a biosra mint a Crosshairnél
)
sajnos a két kártya tuningpotenciálja nem egyforma, eredetileg az egyik referencia változat de már léggel annyira jól ment, hogy megkínáltam a legdurvább oc biossal amit csak találtam a techpowerupon, stock coolerrel 660/1566/1030 is stabil volt, vízzel 730/1870/1100 volt a vége 1.30@1.40vgpu-n (terhelve).
a második kártyához nagyobb reményeim voltak EVGA lévén de léggel is már 648-on is fagyott a gpu, vízzel 684/1670/1100 lett a stabil vége még 1.4v+ gpu feszen is így nem eröltettem. az órajelek szinkronban járatása egyedül 01-ben nem volt fontos, de ott a 7700K se végig 6.8-on futott (a korábbi 980Ti-s 01 rekordom alatt már kitapasztaltam) nature és a low tesztek alatt stabil volt még a 6.9GHz is
3DMark2001 SE - 144470 marks - 2x GeForce 8800 GTX @ 684/1100MHz
a többi tesztben ahogy említettem, hatalmas gpu limitem volt, azaz 10-20mhz húzás is többet számítana a gpu-n mint még 100-200mhz a prociban. mindazonáltal ezeket is kimaxoltam amennyire csak tudtam. kivéve, reggel 6ig teszteltem és olyan apróságok elmaradtak mint a 05 eredményhez 6ghz-ről 6.8ra húzni a procit vagy az Aquamark eredmény ellenőrzése, hogy sikerül e feltölteni a fájlt - szokás szerint invalid

3DMark03 - 89757 marks - 2x GeForce 8800 GTX @ 684/1100MHz
3DMark05 - 48890 marks - 2x GeForce 8800 GTX @ 684/1100MHz
3DMark06 - 30301 marks - 2x GeForce 8800 GTX @ 684/1100MHz
a teszt végén gyorsan rá akartam nézni az XTU-ra, hogy megnézzem a kingpin paszta tényleg olyan jó e mint mondják (amellett, hogy eddig sem volt paszta reccsenés, ezt azért grizzly-vel is elég gyakran sikerült abszolvalni) és bírja e a kiképzést ekkora hőterhelésen is.
3866c12-es ramprofil mellett elkezdtem 6GHz-ről emelni 100mhz-esével a cput. összehasonlítási alapom nem volt, ezzel a cpu-val nem XTU-ztam még, de Cinebench R15 6.6GHz körül futott le. végül 1.80vcore-on 6.5GHz fölé sikerült jutni pár perc alatt. sajnos már nagyon hulla voltam és screenshotot sem lőttem a 65x100.6 bclk-s futásról de 65x100.4-ről azért megvan. legközelebb kimaxolom.XTU - 2211 marks - Core i7 7700K @ 6560MHz
Még1x köszönöm a Team Hungary, az ASUS és az Oáziscomputer támogatását, kis pihi következik, elfáradtam

-
subaruwrc
félisten
válasz
kicsipapucs
üzenetére
thx

nincs jobb inkább úgy mondanám,ez meg ingyen volt
ramok régóta nem futottak,nem jutott rá elég időm h behangoljam őket,cpu raw freki érdekelt.
valószínű tudnák. egyszer néztem egy 6-11-7-et de az 51-es kód lett úgyhogy hanyagoltam
cpu imc se túl acélos ( 24-es szorzó off ) úgyhogy az effen még tudnék mit csiszolni.
több idő kéne összenézni a rendszert aztán jó lehetne,
cb 11.5-ben talán egy második helyet ki tudnék taposni ha nagyon úgy sikerülne de most a maradék pár literrel még superpizni akarok majd![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
-
subaruwrc
félisten
válasz
Overlocker
üzenetére
inkább mondjuk úgy hogy hardware rank 1

PG

ui: reméltem h 49.7 pontos sub lesz de utólag láttam hogy ez még nem ért annyit,csak a 11.5

-
-
subaruwrc
félisten
tegnap retroztam egy kicsit én is

https://prohardver.hu/dl/upc/2017-04/20/91661_vgrbozw56neqpqxm_1177_hwb.thumb.jpg
elsőre kpc kék pasztával,reccsent ahogy kell,úgy látszik a delidelt cpu mindig reccsen ha nem jól van összerakva.
ki sírtam magam,aztán grizzlyvel össze raktam megint,immár kicsit bővebben a pasztát ( próbáltam spórolni a kpc-vel,nem jött be ) majd a rugókat is vissza építve a lefogató rendszerbe ( nem lehet kihagyni,kell hogy utána menjen a szigetelés összehúzódásának ) és ez lett az eredménye.
bőven éjfél után végeztem,de megérte

eddig mindenhol azt olvastam hogy delid után leromlott az ivy bridge cpu maximuma 2-300mhz-et ( valószínűleg a nem megfelelően kivitelezett összerakás miatt ) én viszont 60mhz-et nyertem vele és az S3-as LN2 biossal a lapon.
-
Achill3uS
nagyúr
köszi srácok
őszintén szólva nem is bánom, kicsit elég volt ennek a platformnak a nyűgjeiből, jó lesz visszamenni intelre és legacy-zni megint.btw boldog nyulat mindenkinek ezzel a sárkánytojással

Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó ez a Bypass 6x Gigabit LAN PEG6BPI6-SD :1.1 kártya (285)
- Eladó bontatlan Intel Core i7-12700KF
- AMD Ryzen 9 9950X3D - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel G3950 , 3930, G4400, G5420 Procik Akciósan!
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Szóval ne mostanság menj el szabadságra!

)

jaj és a lényeget majd elfelejtettem, az eredményeket Máténak dedikáltam mivel a szülinapján készültek