- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Realme GT Master Edition - mestermunka
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Carasc0
őstag
válasz
azopi74 #27896 üzenetére
De nem, ez sem úgy működik ahogy kellene. Te is kipróbálhatod. Írjál be -100-at. Akkor azt fogod látni hogy kiakad a mérő balra.. De ez nem jó. Az adatsáv bevan állítva -325 - 325 tartományra. Ebben kell mozognia attól függően, hogy mit írok be abba a felső cellába. Ha azt írom be hogy -50, akkor csak -50-el mozduljon el a csík balra.
-
Carasc0
őstag
válasz
azopi74 #27888 üzenetére
Nos akkor még egyszer! Az ábrán bekarikáztam azt a részt aminek szerepe van a problémába. Előre megjegyzem hogy az ábra nem teljes, jobbról hiányzik egy rész.
A Piros körrel jelzett cella az a cella, ahová néha néha írnék be számokat. Vagyis beírom a számot, majd kitörlöm.
A SZINTEK feletti hosszúkás egyesített cella az a cella amire be van állítva a feltételes formázás. A zöld körrel jeleztem a kiinduló pontot (függőleges kis vonal) innen indulna a csík balra vagy jobbra. Most abba a cellába a 0 érték van.
Na most azt megtudtam csinálni, hogy ha a Piros körrel ellátott cellába beírom hogy pl. 50, akkor a csík elindul jobbra 50 egységgel. Ez eddig ok. De nekem a következő kell:
Ha kitörlöm a piros körrel jelzett cellából az 50 értéket, akkor a csík maradjon meg, és ha megint beírok egy értéket a piros körrel jelzett cellába, akkor a csík a meglébő állapotához viszonyítva változzon.
-
csongi
veterán
válasz
azopi74 #27883 üzenetére
Olyat szeretnék..
A1 cellába beírt értéktől függően legyen a d1 cella értéke 1vagy nulla, az alábbi érték tartományokon belülVagyis ha A1 értéke 501és 750 közé esik (pl 515) és b1=" Bkny "vagy "Bkny Kfny" akkor d1=1
Bármely 3 feltétel közül valamelyik nem teljesül akkor a d1=0
vagyis 500 értéknél d1=0 751nél D1=0, vagy B1 cellába nem szerepel a " Bkny "vagy "Bkny Kfny" -
Carasc0
őstag
válasz
azopi74 #27884 üzenetére
Na akkor pontosítok! Az A1 cella egy olyan cella ahová bizonyos időközönként írnék be számokat. Az A2-es cellára viszont be van állítva adatsáv szerinti feltételes formázás. Ha beírom a feltételesen formázott cellába hogy =A1+A2 akkor hiába írok be bármit az A1-be meghibban(kiakad) a csík ami ugye elmozdul.
-
Carasc0
őstag
válasz
azopi74 #27881 üzenetére
Oké sikerült aktiválnom, de rájöttem hogy úgy nem fog működni! Leírom a folyamatot:
Tehát kiindulás: A1 = üres A2 = 01. Beírom az A1-be hogy pl. 5 >>>>>>>> A2 = 5
2. Kitörlöm az A1-et. >>>>>> A2 értéke is törlődik. Na ez a bajom! Maradjon meg!
3. Beírom A1-be hogy 10 >>>>>>>>>> A2 = 15
4. Kitörlöm A1-et.
5. Beírom A1-be hogy 100 >>>>>>>> A2 = 115és így tovább... nekem ez kéne.
-
bumlet
csendes tag
válasz
azopi74 #27875 üzenetére
Egy ilyesmi kellene hogy legyen:
https://www.dropbox.com/s/tvgv1bjwkrjs3r9/pr%C3%B3ba2.txt?dl=0
-
Szaszati
tag
válasz
azopi74 #27699 üzenetére
Hmm, még mindig okvetlenkedek kicsit, bocsi
Ez még nem tökéletes mert így valóban kilistázza az összes terméket, de azoknál, ahol egy sem volt eladva, ott is beteszi az összeghez az egységárat (mert ugye a terméklistából veszi). Így meg olyan mintha minden termékből legalább egy el lett volna adva, s ez is eltolja a számokat
-
poffsoft
veterán
válasz
azopi74 #27685 üzenetére
pl. egy adatoszlopból egy új listába "felajánl" egy képlet értéket, de ezt sok esetben felül kell írni. az érték törlésével az eredeti képlet visszaírása csak kényelmi funkció.
makro nélkül is megoldható, egy segédoszloppal...
=HA(ÜRES.E("Számcella");"Képletcella";"Számcella")szerintem.
-
Szaszati
tag
válasz
azopi74 #27670 üzenetére
Hú, nagyköszi, ezzel már jót haladtam
Konvertálta egyből 2013-as formátumra, picit tettem-vettem benne a mezőket, és most már úgy néz ki, ahogy szeretném, csak egy bajom maradt: továbbra sem látszanak benne azok a termékek, amikből az adott időszakban nem történt eladás
Tehát a formátum, megjelenés, sorok, oszlopok és még a színezés is tökéletes, pont így kellene kinéznie, ahogy most, csak pluszban ennyi kéne, hogy megjelenjen az összes kategória, és azokon belül az összes termék, akkor is, ha éppen nulla eladás volt belőle. Ebben még tudnál/tudnátok segíteni?
Itt van a mostani változat, ami minden egyéb szempontból tökjó. Azt hiszem ez már csak 2013-as Excelben nyitható.
Köszi!
-
csongi
veterán
válasz
azopi74 #27685 üzenetére
Mivel komplikált, átszerveztem a füzetet.
Más:
Lehet e olyat, hogy beteszek egy gombot, ha arra klikkelek akkor egy adot cellába mindig összesíti egy másik cella változó értékeit. Összeadja, és csak akkor nulláza, ha egy másik vezérlő bombbal nullázva lenne.Illetve lehet e úgy nyomtatni, hogy a kijelölt celláknál az érték ha nulla, akkor az a sor nem kerül nyomtatásra?
-
azopi74
addikt
válasz
azopi74 #27680 üzenetére
Szia: itt a megoldásom:
szóval a függvény a 6-odik oszlopban:
=SUMPRODUCT(Table1[ANYAGSZÜKSÉGLET AZ ADOTT MUNKÁHOZ]/Table1[GYÁRTANDÓ MENNYISÉG],Table1[6.])
7-ik oszlopban:
=SUMPRODUCT(Table1[ANYAGSZÜKSÉGLET AZ ADOTT MUNKÁHOZ]/Table1[GYÁRTANDÓ MENNYISÉG],Table1[7.])
és így tovább
Lehetne még rugalmasabbá tenni, hogy oszopbeszúrásra is immunis legyen, és mindenhol ugyanaz legyen a képlet, de ahhoz kell egy kis indirekt() függvény is, azt már rád bízom
-
Szaszati
tag
válasz
azopi74 #27662 üzenetére
Jujj, bocsi, ezt nem vettem észre
Köszönöm szépen, ezt elkezdem olvasni, de addig is itt megtalálod az excel fájlt, ha belefér, meg is mutathatod, sosem használtam power pivotot, sőt pivot táblát is most először próbálgattam.
Eddig úgy történt a kimutatás, hogy egy munkalapra egy hét adatai kerültek, ebben soronként voltak a termékek (ezek subtotallal kategóriánként összesítve), míg az oszlopok a napok voltak, minden terméknél és kategóriaösszesítőnél az adott napi eladás darabszámban és összegben is. Valami ilyesmit kéne megoldani most is, csak ez képletekkel volt, és nagyon kezdett haladni a káosz felé a dolog, ráadásul időigényes is volt. Ha kell, meg tudom osztani azt is, ahogy eddig készült (ha van kedvetek szörnyülködni
)
Előre is köszi a segítséget
-
Delila_1
veterán
válasz
azopi74 #27533 üzenetére
Tömbképlettel:
{=HAHIBA(INDEX($A$2:$A$12;HOL.VAN(0;DARABTELI($B$1:C1;$A$2:$A$12);0));"")}
Egyszerűbben, ha tartománnyá alakítjuk az A1:B12 területet, az A2:A12-nek Lista nevet adunk:
{=HAHIBA(INDEX(Lista;HOL.VAN(0;DARABTELI(B$1:$B1;Lista);0));"")}
Ez utóbbi a lista bővülésekor automatikusan bővíti a kigyűjtést.
-
azopi74
addikt
válasz
azopi74 #27533 üzenetére
Egyébként Excel 2016-ban van erre egy gyorsabb és elegánsabb megoldás is (Excel 2010-ben és 2013-ben is megoldható csak kicsit máshogy, de kell hozzá az ingyenes Power Query bővítmény):
Alakítsd táblává az "ismétlődéssel" oszlopot (jobb egér, insert table), aztán Data->Get&Transform-> From table
Utána kattints a query editorban a Remove Duplicates-be, nevezd át az oszlopot "Ismétlődés nélkül"-re (rename), és szúrd be a query-t B1-be. (Close and load to.. existing worksheet)Ezután ha frissül (vagy bővül) az A oszlopban az ismétlődéses lista, ha manuálisan a B oszlopban az ismétlődésen, az is frissül. Vagy megadhatsz neki akár percenti frissítést, vagy hogy minden megnyitáskor frissüljön.
Vagy akár VBA-val eseményvezéreltté is teheted a frissítést - ha frissül az alaplista, frissítsen rá automatikusan az ismétlődés nélkülire.
-
ueva
csendes tag
válasz
azopi74 #27489 üzenetére
Szia!
Igen így oldottam, meg a DARABTELI-vel, nagyjából, ahogy írtad. (=DARABTELI($A$1:A1;A1)=1)
Próbálkoztam a HOL.VAN-nal is, de sikerül úgy megbonyolítanom, hogy magam sem értettem.Feltételes formázásban nem igazán vagyok jártas.
A másik kérdésem is az A oszlopra vonatkozott.
pl.
Kategória1
alma
körte
szilvaKategória2
dió
körte
eper
málnaKategória3
szilva
banán
...stbA kategóriákon belüli első előfordulásokat formázza, a kategórianeveket ne.
-
róland
veterán
válasz
azopi74 #27485 üzenetére
Utóbbi megállapításoddal vitatkoznék. Általános használatra elég jók az ingyenes alternatívák. (Bár végre lehetne "szabvány" a függvények használatában, hogy ne kellene minden táblázatkezelőnél megnézni, hogy mi is pl. a szeparátor az egyes paraméterek között, vagy mondjuk a paramétereket ne eltérő sorrendben kelljen megadni.)
A makróprogramozástól tekintsünk el, az már nem az általános célú felhasználás területe.
-
róland
veterán
válasz
azopi74 #27483 üzenetére
Mivel OpenOffice.org-ban kezdte el készíteni a táblázatát, így célszerű abban, vagy közvetlen alternatívájában válaszolnom. (Mellesleg én is elég gyakran ezen ingyenes MS Office alternatívákat használom, s néha akár Google Docs-ot is.)
Attól eltekintve, hogy miben készült, a bemutatott megoldások mindegyik táblázatkezelőben működnek. (Csak annyi a lényeg, hogy NE szolgaian átmásolja a függvényeket, hanem az adott táblázatkezelő elvárt formátuma szerint használja azokat.)
-
Delila_1
veterán
válasz
azopi74 #27304 üzenetére
Megjegyzésbe tettem.
Előbb egy ciklusban megjegyzéseket fűztem az A oszlop celláihoz, amik az E oszlop adatait tartalmazzák. Ezt 1× kell lefuttatni. Utána eseménykezelővel az aktuális sorban végeztem el ugyanezt.
Range("A" & sor).Comment.Text Text:=Range("E" & sor).Value
-
csadi0011
őstag
válasz
azopi74 #27227 üzenetére
De egyszerűbb, csak én erről nem tudtam
De amúgy ez így cellaformázással hibásan ír nálam. Mindig van 1 hónap alacsonyabb értékeknél. Nagy számoknál meg, ha felfelé mész, néha csökken, néha nő az évek száma
Nem rontom el a kerek.le függvénnyel a számítást. Annyi a baj vele, hogy nagyon nagy számoknál már nem pontos, mert az excel kerekíteni fog.
Elmondom akkor, hogy hogyan működik. és akkor érthető lesz a kerek.le. Menjünk el akkor csak addig, hogy másodpercet és percet mutasson.
Meghatározom, hogy a kívánt bevételhez szükséges idő mennyi: E1/B1
Ez percben kifejezve: E1/B1/60
Ha egymás mellé írod, hogy E1/B1/60&E1/B1, akkor nem azt kapod, hogy hány perc és hány plusz másodperc az idő, hanem megkapod az időt percben, és másodpercben is. Ezért azt kell megoldani, hogy a másodperc ne mutasson annyit, amennyit a perc már kifejez.
Szóval a másodpercből ki kell vonni annyi másodpercet, amennyit a perc kifejez.
Példának vegyük azt, hogy 330 másodperc lesz a végeredmény.
A problémás képletben így nézne ki: 5,5 & 330Most jön a kerek le:
KEREK.LE(E1/B1/60;0)
Ezzel az 5,5-ből 5 lett, mert nulladik számjegyig kerekít függvény lefele, és ennyi percre van nekünk szükségünk. Azt a 0,5-öt amit lecsíptünk, azt majd kifejezi a másodperc.Mivel a másodperc is lehet nem egész szám, ezért én azt is lekerekítem:
KEREK.LE(E1/B1;0)A lekerekített percet megszorozzuk 60-nal, mert annyi másodpercet képvisel ő, és ezt ki kell vonnunk a másodpercből és megkapjuk a helyes másodpercet a perc mellé.
Tehát csak a másodpercek száma:
KEREK.LE(E1/B1;0)-KEREK.LE(E1/B1/60;0)*60Helyes képlet:
KEREK.LE(E1/B1/60;0)&" perc "&KEREK.LE(E1/B1;0)-KEREK.LE(E1/B1/60;0)*60&" másodperc"És ezt lehet tovább csinálni órákkal, napokkal, évekkel, amíg akarjuk.
Szerk: Feltöltöttem a táblázatom: [link]
-
csadi0011
őstag
válasz
azopi74 #27216 üzenetére
Áhááá. Köszönöm
Nem volt bajom az összefűz-zel, csak érdekelt ez a beleírás dolog. Nem foglalkozom már 2-3 éve excellel, de azelőtt mintha tudtam volna beleírni ilyenekbe. De ezek szerint csak a szövegesekbe.A kerek.le-s kérdésedet nem értem. Egyszerűen csak lefelé kerekít a megadott számjegy helyéig. Ennél tudományosabbra van szükség?
Btw. Köszi még egyszer a segítségeteket
-
karlkani
aktív tag
válasz
azopi74 #27211 üzenetére
Naugye...
Megcsináltam úgy is, ahogy írtad, viszont azt vettem észre, hogy ilyenkor az a cella, ahova a képlet került automatikusan jobbra zár. Miért, hisz nincs beállítva semmi?#27212 csadi0011
=ÖSSZEFŰZ(KEREK.LE(J1;0);" óra ";KEREK.LE(N1;0);" perc ";KEREK.LE(S1;0);" másodperc") -
karlkani
aktív tag
-
Delila_1
veterán
válasz
azopi74 #27162 üzenetére
Javítva
Function Karaktercsere(Szoveg As Range) As String
Dim strTemp As String, hossz As Integer, b As Integer, sor As Long
Dim sz As String
sor = Szoveg.Row
sz = Szoveg.Value
hossz = Len(Szoveg)
For b = 1 To hossz
If Mid(sz, b, 1) = "2" Then
strTemp = strTemp & "k.csavar"
ElseIf Mid(sz, b, 1) = "5" Then
strTemp = strTemp & "k.csavar2"
ElseIf Mid(sz, b, 1) = "7" Then
strTemp = strTemp & "l.alátét"
ElseIf Mid(sz, b, 2) = "10" Then
strTemp = Left(strTemp, Len(strTemp) - 1) & "+x.menet"
b = b + 1
Else
strTemp = strTemp & Mid(sz, b, 1)
End If
Next b
Karaktercsere = Cells(sor, "A") & "+" & strTemp
End Function -
Fferi50
Topikgazda
válasz
azopi74 #27103 üzenetére
Szia!
Gondolom annyi történt "csak", hogy más fejlesztette az excel és más a VBA függvényeket és nem sikerült megfelelően "összefésülni" ezeket (pl. van olyan vba függvény ami ugyanazon a néven mást csinál, mint a munkalap függvény, vagy másként kell paraméterezni... fúj Redmond).
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
azopi74 #26855 üzenetére
Szia!
Akkor marad egy kis makrós történet benne...
A sok üres sor miatt egy kicsit meg kell szerintem "simogatni" a függvényt:
Function JoinAll(InputArray As Variant, delim As String) As String
Dim join1 As String
join1 = Join(InputArray, delim)
Do While InStr(join1, String(2, delim)) > 0
join1 = Replace(join1, String(2, delim), delim)
Loop
If Right(join1, 1) = delim Then join1 = Left(join1, Len(join1) - 1)
If Left(join1, 1) = delim Then
JoinAll = Mid(join1, 2)
Else
JoinAll = join1
End If
End FunctionÍgy nem marad benne egymást követő határoló, továbbá az elején és a végén sem.
Üdv.
-
Zozzy
aktív tag
-
azopi74
addikt
válasz
azopi74 #26760 üzenetére
Ha nem csak az új beírást akarod ellátni időbélyegzővel, hanem a cella értékének változását is, akkor szükség lesz egy segédoszlopra is, mondjuk legyen az a B, és C legyen a monitorozni kívánt oszlop, ekkor írd B2-be ezt:
=HA(C2="";"";HA(VAGY(A2="";ÉS(SZÁM(B2);C2=B2));B2;C2))
A2-be (időbélyegző) meg ezt:
=HA(ÉS(C2<>"";B2<>C2);MOST();HA(C2="";"";A2))
(iteráció itt is 1 legyen)
-
dellfanboy
őstag
válasz
azopi74 #26742 üzenetére
a 5000 sor az különböző azonosítókon(id) a költség, az oszlopok pedig időszakok ill. különböző országok
pl. első sor anyag ktg 2014-13 január (24 oszlop)+2015 kína+ japán
és akkor ezen adatokból vannak különböző riportok/nézetek létrehozva hogy az anyag ktg így nőtt ebben az országban másikban csökkent a maintanence meg így alakult szóval minden amit el tudsz képzelni és ez van beképletezve egy summary sheet re. -
azopi74
addikt
válasz
azopi74 #26730 üzenetére
Jobban mondva, ha a "Keres" nevű munkalapon keresel, akkor
=HA(G351="";"";KERES(2;1/((Keres!E:E=E351)*(Keres!F:F=F351)*(Keres!G:G=G351));Keres!L:L))
Ja, és ez nem tömbfüggvény (nem kell Ctrl + Shift + Enter), mint a tied, mert a KERES() függvény eleve tömbben (ilyen paraméter túlterheléssel egészen pontosan vektorban) keres, és az L oszlopban lévő értéket adja vissza
Ugye ez a vektor zéróosztós hibákból és 1-esekből álló vektor lesz, és ha a keresett érték nagyobb, mint bármelyik érték (jelen esetben 2, de mindegy, írhatnál mást is, csak az a lényeg, hogy 1-nél nagyobb legyen) , az utolsó számértéket adja vissza találatként, jelen esetben az utolsó 1-est, ami akkor 1, ha mindhárom feltétel teljesül (E oszopban E351, F oszlopban F351, G oszlopban G351)
-
Sanki
addikt
válasz
azopi74 #26486 üzenetére
Miben hiányos? Mire lenne még szükség?
A #26468 hsz-ben leírt makró aránylag jól működik, most annyi gondom van vele, hogy van olyan terület, ami egyszer sem lett felosztva. És fontos lenne auditálni minden területet, legalább 2x. (Az eloszlásnak is kb. úgy kellene kijönnie, hogy a legtöbb terület 2x legyen, néhány pedig lehet 3x)
-
hhheni
tag
válasz
azopi74 #26445 üzenetére
"A területek max. 3x ismétlődhetnek."
eleve kizárt, mert 3*34>80
"(és lehetőleg egy személy kettő ugyanazon helyre ne menjen)."
eleve kizárt, mert egy személy az oszlopból 4 egymás utáni cellát kap, de az oszlopban a "periódus" 34
szerintem solverrel nekem ennél egyáltalán nem egyszerűbb -
Fferi50
Topikgazda
válasz
azopi74 #26483 üzenetére
Szia!
Úgy gondolom, abba most nem érdemes belemenni, hogy ki és miért döntött a lokalizálás mellett (nyilván ezer meg egy indok volt pro és kontra és a pro "győzött"). Az egyéni véleményeket is tiszteletben tartom/tartjuk. Annyit azonban még hozzá tennék - nem hiszem, hogy az egyébként nagy %-ban angol nyelvvizsgát (is) abszolváló felsőoktatási hallgató számára olyan bonyolult dolog lenne, ha az életben nem a magyar, hanem az angol nyelvű excellel/worddel stb. kellene elboldogulnia. Sokkal nagyobb bajnak tartom, hogy még mindig ezen programok alapfunkcióinak meg (nem) értésével vagyunk tele ezen a fórumon is (és igen, ifjaktól is...)
A vállalkozásoknak - a multiknak és a magyaroknak is - természetesen joguk van ahhoz, hogy egységes it rendszereket üzemeltessenek (sőt ez hatékonysági követelmény is!), a munkavállalónak meg kötelessége, hogy ehhez is - mint minden más, munkáltató által támasztott feltételhez - alkalmazkodjon.Itt a fórumon pedig általában a segítés a célunk és talán egy kis %-ban a (nép)nevelés. Elsősorban a kérdező által felvetett problémára próbálunk megoldást találni - sokszor gondolatolvasásra kényszerítve -, figyelembe véve a "hatékonyság" kritériumát is... Ha azt látjuk, hogy magyar függvényneveket használ, akkor nem fogunk neki angol függvényeket feldobni és viszont. Persze sokat segít, ha ismerjük a működő excel verziót is.
Ez szakmai vagy politikai kérdés? Szerintem, ha abból indulsz ki, hogy létezik magyar verzió az office-ból, akkor bizony szakmai a kérdés. Mint ahogy az is szakmai, hogy melyik "évi" excelt használja valaki. "Politikai" kérdéssé akkor válik, amikor el kell dönteni, hogy melyiket vezessük be a cégnél.
Mindent összevetve - és Delila kenyerét nem elvéve - úgy gondolom, ebben a topikban teljesen jogos a magyar és angol függvénynevek verziófüggő jelenléte akkor amikor képletezésekkel oldunk meg feladatokat és teljesen egyértelmű, hogy a makró használatban viszont a nemzetközi verzió a "menő".
Más:
Nagyon örülök a jelenlétednek, máris sok hasznos dolgot tanultam Tőled, pedig több 10 éve használom az excelt.
Tartsd meg a jövőben is az aktivitásodat. Egy kis szakmai vita mindig jól esik.Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
azopi74 #26479 üzenetére
Szia!
Bocsi, hogy beledumálok a polémiátokba:
"angol excelből, be tudok szúrni magyar makrólapot?"
Senki nem mondta, hogy egy makrólapnak magyarnak kellene lennie, a makrólap nemzetközi.
Egyébként pedig van formulalocal tulajdonság a VBA-ban, amelyik "megérti" a magyar (ill. a lokális) függvénynevek beadását a cella képleteibe. De ez csak azon a nyelven működik akkor, amelyikre be van állítva."akkor az angol függvények bárki számára elérhetőek, a lokaizáltak viszont csak a lokalizálton"
Állította itt valaki az ellenkezőjét? A makrólap nemzetközi, az excel függvények nevei pedig zömmel le vannak fordítva lokális nyelvre, hogy az angolt nem tudók is értve használhassák. Semmi szükség a "visszafordításukra". A lokalizációra pedig írtam az előző bekezdésben.Üdv.
-
Delila_1
veterán
válasz
azopi74 #26475 üzenetére
Szerinted miből van több? Multiból, vagy egyébből?
"...szerintem általánosan a topicban ésszerűbb lenne amúgy is áttérnünk annak a használatára - legalább a függvényeknél"
Igazad van, használjunk angolt, és hétfőn is legyenek zárva a boltok, hiszen akkor én sohasem vásárolok be.
Nem kell külön progi, elég, ha beszúrsz egy nemzetközi makrólapot.
-
Delila_1
veterán
válasz
azopi74 #26467 üzenetére
Elég sok országban élő Excel alkalmazóval van kapcsolatom, minden országban lefordították.
Szerintem ha válaszolni akarsz a kérdésekre, mindenkinek azon a nyelven írd a függvényeket, ahogy a kérdező kéri. Másképp nincs értelme a segítségnek, nem segítség, hanem bosszantás.
-
Gravity1234
tag
válasz
azopi74 #26462 üzenetére
Hmm hmm hogy tudnam jobban elmagyarazni mit szeretnek.
Kell a summa, pont az a lenyege....Plusz info hatha igy erthetobb:
Van 5 kollega.
Van X fele kulonbozo feladat.A oszlopban vannak felsorolva a feladatok, ahol ertelemszeruen ugyanaz a feladat tobbszor is elofordulhat mas kollega nevevel.
Igy ugye lehet hogy van olyan feladat ami csak egyszer szerepel az A oszlopban (hisz csak 1 kollega van mellette), de lehet hogy van olyan feladat ami 5x szerepel (hisz mind az 5 kollega van mellette).Szeretnek egy olyan osszesitest latni egy cellaban (summa) ahol latom hogy osszesen hany "kulonbozo" feladat van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- World of Tanks - MMO
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Óra topik
- 3D nyomtatás
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- OLED TV topic
- Honor 200 Pro - mobilportré
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest