- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nyitott könyv a Pixel 10 Pro Fold
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Honor 200 Pro - mobilportré
Hirdetés
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
Szaszati #42971 üzenetére
A nyers lapra vegyél fel két oszlopot. G1 legyen Hét, G2 képlete =HÉT.SZÁMA(C2).
H1 legyen Hét napja, H2 képlete =HÉT.NAPJA(C2). Ennek az oszlopnak a formátuma nnnn.
A kimutatásnál a szűrőkhöz Típust és a Hét oszlopokat vidd be, az oszlopokhoz a Hét napja kerül, a sorokhoz az Órák, Percek és Idő, az értékekhez kétszer az Összeg (összegként és mennyiségként).
A kész kimutatásban a Mennyiség/Összeg2 címet átírhatod Db-ra.Érdemes a nyers lapon az adatokat táblázattá alakítani – még a kimutatás létrehozása előtt –, akkor a kimutatásnál nem kell átírni a forrást a bővítéseknél, elég egy frissítést ráadni.
Szerk.: a nyers lapon törölheted az M oszlop tartalmát.
A szűrőkhöz a Dátum-ot is berakhatod. -
azopi74
addikt
válasz
Szaszati #27693 üzenetére
ez nagyon egyszerű, csak a mezőlistában változtasd meg, hogy honnan szedje az árat (ne a kavezo tablaból hanem a termekek táblából) vagyis szedd ki a pipat a kavezo ár mezőjéből és tedd be a termekek ár mezőjébe) (Analyze - Show - Field list)
Utólagos engedelmeddel rámentettem a onedrive-odra a változtatást
-
azopi74
addikt
válasz
Szaszati #27667 üzenetére
Szia, hozzáadtam data model-hez a két táblát és beállítottam az adatkapcsolatot, a pivot sheeten most már olyan statisztikát tudsz csinálni, amilyet akarsz a szokásos pivotos módszerrel.
ide mentettem el: [link]
Sajnos ezt most Excel 2010-en csináltam, , powerpivot add-innal, mert most olyan gépen vagyok ahol csak az van de excel 2013-ban egy kicsit máshogy (egyszerűbben) kell megcsinálni (addin nélkül) , ezért képernyőfotókat nem lövök fel most, nehogy összezavarjalak
(de a kettő teljesen kompatibilis egymással, csak a felhasználói felület más)
-
azopi74
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Régebbi játékok profilját frissíti az új GeForce driver
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Battlefield 6
- Honda topik
- Gyúrósok ide!
- Azonnali fotós kérdések órája
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- iKing.Hu - Samsung Galaxy S25 Edge Használt, újszerű állapotban 12 GB RAM / 512 GB tárhely
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- 4 db érhető el (130/131/132/133) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest