- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Köredzésen járt az Exynos 1680
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Azonnali navigációs kérdések órája
Hirdetés
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gem Geza
csendes tag
Hali!
Van valamilyen egyszerű megoldás, amivel egy táblázat több oszlopában lévő üres cellákat számolom össze?
Eddig csak bonyolultabbnál- bonyolultabb ötleteim születtek amik nem is működtek....és Macróban egyáltalán nem vagyok otthon....Előre is köszi a segítséget
GG -
Gem Geza
csendes tag
Hali, megint lenne egy segitseg keresem.
Felteteles formazassal szeretnek beszinezni cellakat.
A cellakban datum adatok lesznek es a MA() fuggveny erteketol fuggoen szeretnem beszinezni az alabbiaknak megfeleloen:
1. Matol visszafele 14-IG zoldre
2. Matol visszafele 15-29 napig sargara
3. 30 napnal regebbi adatok eseten pirosraA feltetelek kozott a datum tipusunal talatam egy olyat, hogy az "elmult 7 nap", de nekem ez nem elegendo (Sajat intervallumot meg ITT nem egedelyez megadni), a cellaertek kozott meg "a kovetkezok kozott" meg nem mukodik datumnal, vagy csak en adtam fel tul koran a probalkozast.
Tudnatok segiteni, hogy mivel probalkozzak?
Elore is koszi az agyalast es a probalkozasotokat.
Szep tablazatot Mindenkinek!
Udv GG
-
Gem Geza
csendes tag
válasz
Fferi50 #27281 üzenetére
Hali,
Próbálkozok-próbálkozok, de csak nem akar összejönni. A kézi formázás nem járja, túl sok munka lenne vele. Készítettem egy magyarázó táblát
.
Az X tengelyen a Fő egységeket jeleníteném meg, az Y tengelyen a hónap napjait (+1 nap áthozat), a Z tengelyen a fő egységen belüli mérési pontokat.
Az oszlop az adott napnak megfelelő színt venné fel. 1 nap esetén 1x1x1-es kocka rajzolódnak ki azon a színen, ami az adott napnak megfelel.
Ha jól gondolom ez 32 diagram in 1 diagram.A makrót nehéz megtanulni? Sajna abban teljesen süket vagyok.
Köszi GG
-
Gem Geza
csendes tag
válasz
Fferi50 #27253 üzenetére
Hali,
Köszi a válaszod, lehet kicsit körülményes vagyok, mert a feladat sem tiszta még és kicsit bonyolultnak tűnik.
Szóval a lényeg: Van egy 32 munkalapból (hónap napjai + áthozat) álló táblázat, amiben 4 oszlopban 60 sorban találhatóak az adatok. Ezekből a táblákból egy függvény olyan végeredményt generál aminek az értéke a következő: zöld, sárga, piros, fekete. Minden munkalapra elvégződik ez a vizsgálat és minden munkalapon ua-a helyen meglesz az eredménye. Ezekből az eredményekből kellene egy olyan 3D-s 4 soros, 60 oszlopos diagramot létrehozni, aminek az oszlopai az adott értéknek felelnek meg.
Ha jól csinálnám akkor egy olyan oszlopdiagramot kaphatnék, ami 240db akár 4 színben megjelenő oszlopokat fog tartalmazni.Az általad említett cella függvény sajnos nem működik. Legalábbis nekem nem sikerült vele dűlőre jutnom.A függvényemet nem sikerült beletennem.
Segítségedet előre is köszi
GG -
Gem Geza
csendes tag
Hali,
Nem tudom, hogy volt-e már ilyen kérdés, így előre is bocsi ha nem találtam meg a megoldást a 27000 hozzászólásotok között...
Szóval adott egy táblázat (60 sor 5 oszlop; első oszlop állandó, a többi (A;B;C;D) függvény által generált tartalommal), a többszörösen egymásba ágyazott HA() függvény végeredményeként vagy nincs benne semmi (egyébként ha egyszerűbb úgy megoldani ez akár lehet "zöld"-el kitöltve), vagy pedig színek nevei találhatóak (piros, sárga, fekete,). Azt kellene megvalósítanom, hogy ezeket a színeket egy 4 soros 3D-s táblázatban az első oszlopban található állandó adatok mellett megjelenítsem. Addig eljutottam, hogy a 4 soros 60 oszlopos adatkupacból készítettem oszlop diagramot, de sehogyan sem tudtam a színeket megjeleníteni.
Arra lenne szükségem, hogy ahol a cellában van szín megadva (ha nincs nem kell csinálnia semmit), ott a táblázatban is legyen egy pl oszlop a megadott színnel (a magassága irreleváns, mert az adatot a szín jelenti).Segítségeteket előre is köszönöm
GG
Új hozzászólás Aktív témák
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- 4 db érhető el (130/131/132) - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 49SE3KE-B 49" Full HD LED monitor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest