- iPhone topik
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Akciófigyelő: kedvezménnyel nyit az Earfun Air Pro 4+
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csadi0011
őstag
válasz
azopi74
üzenetére
De egyszerűbb, csak én erről nem tudtam

De amúgy ez így cellaformázással hibásan ír nálam. Mindig van 1 hónap alacsonyabb értékeknél. Nagy számoknál meg, ha felfelé mész, néha csökken, néha nő az évek száma

Nem rontom el a kerek.le függvénnyel a számítást. Annyi a baj vele, hogy nagyon nagy számoknál már nem pontos, mert az excel kerekíteni fog.
Elmondom akkor, hogy hogyan működik. és akkor érthető lesz a kerek.le. Menjünk el akkor csak addig, hogy másodpercet és percet mutasson.
Meghatározom, hogy a kívánt bevételhez szükséges idő mennyi: E1/B1
Ez percben kifejezve: E1/B1/60
Ha egymás mellé írod, hogy E1/B1/60&E1/B1, akkor nem azt kapod, hogy hány perc és hány plusz másodperc az idő, hanem megkapod az időt percben, és másodpercben is. Ezért azt kell megoldani, hogy a másodperc ne mutasson annyit, amennyit a perc már kifejez.
Szóval a másodpercből ki kell vonni annyi másodpercet, amennyit a perc kifejez.
Példának vegyük azt, hogy 330 másodperc lesz a végeredmény.
A problémás képletben így nézne ki: 5,5 & 330Most jön a kerek le:
KEREK.LE(E1/B1/60;0)
Ezzel az 5,5-ből 5 lett, mert nulladik számjegyig kerekít függvény lefele, és ennyi percre van nekünk szükségünk. Azt a 0,5-öt amit lecsíptünk, azt majd kifejezi a másodperc.Mivel a másodperc is lehet nem egész szám, ezért én azt is lekerekítem:
KEREK.LE(E1/B1;0)A lekerekített percet megszorozzuk 60-nal, mert annyi másodpercet képvisel ő, és ezt ki kell vonnunk a másodpercből és megkapjuk a helyes másodpercet a perc mellé.
Tehát csak a másodpercek száma:
KEREK.LE(E1/B1;0)-KEREK.LE(E1/B1/60;0)*60Helyes képlet:
KEREK.LE(E1/B1/60;0)&" perc "&KEREK.LE(E1/B1;0)-KEREK.LE(E1/B1/60;0)*60&" másodperc"És ezt lehet tovább csinálni órákkal, napokkal, évekkel, amíg akarjuk.
Szerk: Feltöltöttem a táblázatom: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Battlefield 5 PC SteelBook és játék
- Star Wars The Old Republic Collector's Edition
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- AKCIÓ! Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Árváltozás+játék DVD: Borderlands 2 Ultimate Loot Chest Limited Edition
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GR93U-B 27 4K 144Hz IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3579, 94% Akkumulátor
- Bomba ár! HP Elitebook 855 G8 - Ryzen 7 5850U I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- HP 14 Elitebook 840 G7 FHD IPS i5-10210U 4.2Ghz 16GB 256GB SSD Intel UHD Graphics Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Fferi50