- Apple Watch
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- VoLTE/VoWiFi
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- iPhone topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csadi0011
őstag
válasz
csadi0011 #33528 üzenetére
Bocs a dupláért, már nem tudok szerkeszteni. Kicsit hülyén írtam. Nem is a webcím összeillesztése a lényeg, hanem hogy legyen egy cella, ami weblapról kér le adatot, de ez a cella vigye tovább a működését, ha kitöltést csinálok. Szóval ha saroknál a + jellel húzom.
Tehát mondjuk összerakok magamnak egy url címet=$A$1&B1
ilyen egyszerűen, aztán lesz még a táblázatomban adat, akkor kitöltöm az alatta lévő cellát, A1&B2 cellaegyesítéssel kapott címen lévő adatok megjelenjenek. -
Delila_1
veterán
válasz
csadi0011 #28980 üzenetére
Néhány dolgot nem írtál meg. Az 1-es lapon hol van ez a bővülő sor? Ebbe a sorba billentyűzetről viszed be az adatokat, vagy képlet írja be az új értékeket? Hol legyen a szelektált sor?
Írtam egy makrót, ahol a lap első sorában vannak a jelenlegi adatok (pillanatnyilag 56 db, az A1:BD1 tartományban), és ebből az egyedi értékeket a 2. sorba írja be abban a sorrendben, ahogy az elsőben előfordulnak. A makrót a lapodhoz kell rendelned.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim oszlop As Long, uoszlop As Long, CV As Object
If Target.Row = 1 Then
Application.EnableEvents = False
oszlop = 1
uoszlop = Range("A1").End(xlToRight).Column
Rows(2) = ""
For Each CV In Range(Cells(1, 1), Cells(1, uoszlop))
If Application.WorksheetFunction.CountIf(Rows(2), CV) = 0 Then
Cells(2, oszlop) = CV
oszlop = oszlop + 1
End If
Next
Application.EnableEvents = True
End If
End SubKérlek, olvasd el a Téma összefoglalót, és legközelebb az ott leírtaknak megfelelően tedd fel a kérdésedet!
-
lenkei83
tag
válasz
csadi0011 #28980 üzenetére
Jó reggelt!
Akkor képletelés helyett manuális megoldást tudok még javasolni:
Az excelnek van egy olyan funkciója, hogy ismétlődések eltávolítása
- Adatok/Adateszközök/Ismétlődések eltávolítása - menü alatt taláod.Működése elég egyszerű, kijelölöd a vizsgálandó tartományt, megnyomod a menüben az Ismétlődések eltávolítása gombot, itt látod a kijelölt tartomány oszlopát (választhatsz, hogy fejléccel vagy anélkül jelölted e ki), nyomsz egy OK-ot és kész.
De ez ugyanúgy kézi megoldás, mindig meg kell csinálni amikor változik az alaptáblád. Képlethez nem igazán találtam használható megoldást. (Ez nem azt jelenti, hogy nincs)
üdv
-
lenkei83
tag
válasz
csadi0011 #28978 üzenetére
Ha biztosan nem lesz több az 56 sorból, és lehet beszúrni 2 oszlopot a táblába, akkor a pivot is jó. 2 kattintással frissíthető a tartalma, és szerkesztgetned sem kell.
Ha növekszik az elemszám, akkor bizony kicsit bele kell ásni magadat a pivot rejtelmeibe. Youtube-on rengeteg videó van róla.Ha belinkeled a táblát megnézem, és hátha közben másnak is eszébe jut valami más megoldás.
-
csadi0011
őstag
válasz
csadi0011 #28967 üzenetére
Bocs a dupláért.
Megoldódott. Kerekítés oldotta meg még is a helyzetet, csak így kell hozzá egy plusz oszlop.
Még egy kérdésem lenne:
Több sornyi cellából szeretnék csinálni egy oszlopot. 220 celláról lenne szó, szóval elég ciki egyenként csinálni.Úgy nézne ki, hogy a B20-től W20-ig, B23-W23-ig, B26-W26-ig ... B47-W47-ig tartó cellák tartalmát szeretném ilyen sorban megjeleníteni a B49-tól B268-ig tartó cellákban. Hivatkozás lenne, szóval =B20 lenne a B49-ben.
-
Mutt
senior tag
válasz
csadi0011 #27258 üzenetére
Hello,
...miért csak számhoz tudok hozzáírni cellaformázással?...
Szövegnél is működik, csak meg kell adnod a formázás negyedik részében a kívánt alakot.
A formázás elő része a pozitív számokat, a második a negatívokat, a harmadik a nulla értéket és az utolsó a szövegeket tartalmazó cellákra vonatkozik.pl. "Pozitív szám:" Normál;"Negatív szám:" -Normál;"Nulla: 0";"Szöveg a cellában:" Normál
üdv
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
csadi0011 #27254 üzenetére
Szia!
Egy cella tartalmát úgy átírni, hogy az eredeti szövegét másra átírod - azaz saját magára hivatkozol vissza - általában nem lehet csak makróval. A feltételes formázással a cella megjelenését (kinézetét) alakíthatod a kívánalmaidnak (feltételeidtől függően) megfelelően - a tartalmát nem.
A makró viszont köthető eseményhez - pl. ha beleírnak egy cellába, akkor fusson le. Viszont azt nem tudom, hogy a Google Drive-on levő excelben működnek-e a makrók.Üdv.
-
azopi74
addikt
válasz
csadi0011 #27222 üzenetére
Hát bocsi, de elég sok felesleges dolgot csinálsz még mindig
Nem lenne egyszerűbb ez a képlet? :=E1/B1/86400
Aztán a cellaformátumot meg beállítod mondjuk ilyenre:
é "év" h "hónap" n "nap" ó "óra" p "perc" m "másodperc"
Egyébként lehet, hogy én vagyok nagyon értetlen, de azokat a KEREK.LE dolgaidnak az értelmét még mindig nem sikerült ép ésszel felfognom, a magyarázatod ismeretében sem. Szándékosan akarod elrontani vele a kalkulációt?
-
csadi0011
őstag
válasz
csadi0011 #27221 üzenetére
Bocs a dupláért. Muszáj javítanom magam. Elég felesleges dolgokat csináltam abban a függvényben.
A másodpercből kellett volna kiindulni, nem órát csinálni belőle, majd visszafejteni másodpercre.Most így csináltam meg:
=KEREK.LE(E1/B1/60/60/24;0)&" nap "&KEREK.LE(E1/B1/60/60;0)-KEREK.LE(E1/B1/60/60/24;0)*24&" óra "&KEREK.LE(E1/B1/60;0)-KEREK.LE(E1/B1/60/60;0)*60&" perc "&KEREK.LE(E1/B1-KEREK.LE(E1/B1/60;0)*60;0)&" másodperc"Ha van még javaslat erre a dologra, szívesen meghallgatom.
-
azopi74
addikt
válasz
csadi0011 #27215 üzenetére
Nem tetszik az összefűz? Használj &-et
a te függvényedve nem tudosz beleírni ilyet, mert az nrm szövegfüggvény. csak cellaformázásos gányolással, ahogy amúgy csináltad eredetileg is. Egyébként mi a tudományos magyarázata a kerek.le-nek?Karlkani: nem tudom, késôbb este megnézem, mert mobilról vagyok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- REpont és hulladékgazdálkodás
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Autós topik
- Futás, futópályák
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Apple Watch
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Formula-1
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest