- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
woodworm
veterán
Tehát az első táblázat termékenkénti darabszámát be szeretném szorozni a második táblázat méret értékével. A harmadik táblázatban pedig szerepelne partnerenként összesítve (mindig) felkerekítve.
Ha ez lenne egyelőre a végeredmény megelégednék, majd később tovább csiszolnám. -
Dilikutya
félisten
Nem erre gondolok. Van két oszlop, amit folyamatosan töltenek fel adatokkal, és az egymás mellett lévő A és B adatot a C számolja ki. És azt szeretném, hogy amíg A-ba és B-be nem kerül adat, addig a C-ben a képlet a szerkesztőlécen se látszódjon.
Feltételes formázásnál látszik a szerkesztőn, mi van a cellába írva, a HA fgv. pedig értékekkel dolgozik, de nekem A-ban és B-ben lehet bármi, nulla, pozitív, negatív, csak az a lényeg, hogy amíg nincs érték, addig abban a sorban a képlet se látszódjon a szerkesztőn. Lehet nem fogalmaztam pontosan.
Nem életem fő problémája, meg nem is egy nagy horderejű dolog, csak idegesít, hogy láttam ilyet, de nem jöttem rá, hogy kell megcsinálni. -
MostaPista
tag
Csinaltam egy mintapeldat openoffice-ban, ha adsz egy mail cimet, el tudnam kuldeni, erdekelne, hogy ez alapjan szerinted hogyan oldhato meg gant-ban.
Illetve masnak is szivesen elkuldenem, aki jartas Escelben, hogyan lehet ezt megoldani.
Ott tartok, hogy 4 munkalapon levo adatokat kellene osszesiteni, de a hogyanrol fogalmam sincs.
-
-
-
Ukeve
tag
Igen, ezzel tisztában vagyok. Csináltam egy Vizsgalat nevű függvényt a Uselist mintájára, amit csak a C oszlopra alkalmazok. Ebben a függvényben szeretném ugye megkeresni a B oszlop adott cellájának az értékét az 'adatok' munkalapon. Abban nem vagyok biztos, hogy kell-e még módosítanom a többi függvényen, ahhoz hogy a Vizsgalat jól működjön.
A Vizsgalatnak ez a kódja:
=INDEX(ValData;1;HOL.VAN(Adatbevitel!B2;adatok!$1:$1;0)):INDEX(ValData;Counter;HOL.VAN(Adatbevitel!B2;adatok!$1:$1;0)) -
carlosss
friss újonc
Köszi, megtaláltam a banális hibát, amit elkövettem. Az alap munkalapon a beírt eredményeknél kis háromszög a sarokban, ha megfelelő helyre mentem pici felkiáltójel, hogy a szám szövegként szerepel. Bár a cella formázást számra állítottam, de ez nem volt elég neki. A felkiáltójelnél ha rányomtam, hogy alakítsa számmá, máris megoldódott a probléma. Ég a bőr a képemről
-
bundiku
csendes tag
abbyy-t használok konvertáláshoz, de mivel rengeteg a pdf, és az adatok sem mindig ugyanoda esnek, így ez a módszer (nekem) lassabb, mint a ctrl+c ctrl+v megoldás.
(nekem konvertálás után a [mindenféle szükségtelen adat] eltüntetése tovább tart, mintha csak másolok és beillesztek.)
Ha van valami spéci, ilyen problémára kitalált külső program azt szívesen veszem.
-
spe88
senior tag
ezt néztem én is, amikor rákerestem . Nekem olyan kéne hogy full automatikus, nem kérdez semmit. Ebben sok a messagebox. Pl amikor lementi a pdf fájlt, akkor mindig az aznapi dátumot írja bele a fájlnévbe, így nem lesz olyan hogy felül kell írni stb. Nem kéne tallózni stb.
Ha értenék, hozzá megoldanám.
Megpróbálok majd belőle alkotni vmit, de nem hiszem ,hogy sikerrel járok.
Köszi
-
bozsozso
őstag
Az alap arányokat azt tudom, de nem szeretném végigírni annak függvényében, hogy melyik nap van. A minta táblában az arány oszlopom pl. hétfőre vonatkozik. Keddi napon szeretném ha a túra arányt adná meg. A túra arányt most én töltöttem ki úgy ahogy működnie kellene. Elnézést ezt kifelejtettem és nem írtam le. Tehát ha van túranap mind a 2 szállítónak akkor megtartja az eredeti arányt ha nincs akkor annál a szállítónál lesz 100% amelyiknek van túranapja a másik az 0%
-
Skizz
addikt
de épp ez az, hogy a táblázat, amiben keresnék, minden esetben ugyanaz a cellától-celláig kijelölt érték. Kizárólag a keresendő érték cellaszáma változik, de amiben keresek, illetve az oszlop sorszáma mindig ugyanaz. És hol #hiányzik, hol hülyeségeket ír.
Pl.: Ha "kijavítom" az előző cella függvényének a keresendő érték részét manuálisan, és az A5-öt átírom A9-re, hisz az új keresendő érték már az A9, akkor rögtön átvált #hiányzik-ra. Pedig ott van, rákattintok és írja ez a szar, hogy A9 cellán állok, és ott van benne az érték.
És arra keresnék rá, és marad ugyanaz a keresési tábla kijelölve, hiszen korrekt, és a 4. oszlop, hiszen korrekt, csak az A9 értékét kérem, de az már #hiányzik, míg az A5 megvan neki. És ott az A9 értéke feketén-fehéren, spéci karakter és minden anyám kínja nélkül.
-
woodworm
veterán
Ne haragudj, de ez nekem túl általános. Tehát pontosan hogyan lesz a két munkalap neveiből egy átadót és egy átvevőt tartalmazó külön munkalap? Ebből pontosan hogyan kerülnek a megfelelő helyre a nevek és az adatok?
Összeollóztam egy jegyzőkönyvet és két munkalapot, itt egy pár kép. Az becsomagolt fájlokról tudok gdrive linket adni, ha szükséges. -
woodworm
veterán
Olyan "körlevél", ahol nemcsak a címzettek, hanem a feladó is szűrhető egy adatbázis fájlból.
Korábban már kérdeztem az office topikban, ott nem kaptam rá választ. A lényegi ez lenne:
Napi szinten létrejövő dokumentum elkészítését szeretném meggyorsítani. Egy esemény rögzítése a cél formanyomtatványon. A dokumentum nagy része ugyanaz, ami változik az esemény, dátum, az átadó, átvevő személye és hozzájuk tartozó személyes adatok.
Itthon, LibreOffice-ban meg tudtam oldani a körlevél funkcióval, de két munkalapot használtam a két névmezőhöz (nincs vagy nagyon ritka a két csoport átfedése), mindkettőt leszűrtem az adott névre és úgy kinyomtattam fájlba, majd papírra. Ez sajnos nem megy a Wordben, mivel csak az első excel munkalapot tudja használni. -
Zoty4
őstag
adat, weblapról-> lehúztam két db tablet, és onnan kivettem két paramétert egy új unkafüzetre. ezeket kéne összeszorozni
csak ugye xxx.xx kénr szerepelnek a paraméterek és nekem xxx,xx ként kellene
mint ha pl innen venném ki:
https://www.portfolio.hu/tozsde_arfolyamok/bet_reszveny_arfolyamok.htmlhelyette fg tökéletes volt, közszi
-
Delila_1
veterán
Nagyon jó. Ezt találtam.
-
repvez
addikt
A fuggvény leirásában csak annyi szerepel hogy a névérték a körvény értéke.
néztem videokat is rula, de mindenki arra a helyre csak számokat irt, hogy mennyi a betett összeg.
Az elso 3 részhez, oda dátum kell, hogy mikor kezdődott a betét, mikor van az elso kamatfizetés és mikor van a fordulonap, ezután a kamatláb , hjogy mekkora a kamat rá. és ezután jo a névérték rész és végul, hogy éves , féléves vagy negyedéves a lekötés -
andreas49
senior tag
Szerintem az Excel-nél van valami hiba. (2020-2021)
Valamikor úgy régen tanították, hogy, ha az utolsó hét három napból áll, akkor az a hét a következő év első hete. Ha négy napból áll, akkor az az előző év év utolsó hét száma lesz.
A hét száma nem kezdődhet a hét közepén. Vagy vasárnap (1)vagy hétfőn (2) kezdődik.
Nálam a Microsoft 365 ezt csinálja most, akár 1 vagy 2 az 'eredmény_típus' -
-
Fferi50
Topikgazda
Szia!
Nem tudom, hogy a későbbi Excel verziók engedik-e a tömbképletet a feltételes formázásban, a 2016-os még nem.
Ezért egy segédoszlopot lenne érdemes csinálni, ahol a tömbképlet a következő:VAGY($b1:$y1>0,2)
A képlet eredménye IGAZ vagy HAMIS lesz a cellában.
A feltételes formázásban pedig az adott oszlop cellájára kell hivatkozni a képletben, pl.=$AA1
Üdv. -
p5quser
tag
Sajnos nem. Már párszor töröltem és újrakreáltam a comboboxot, default fonttal, színnel, mérettel, de ha több gépen használják, meghülyül egy idő után. A tulajdonságainál rögzítettem a méretarányát és a helyét (nem mozog a cellákkal). Mindegy hogy csak O365-tel használják vagy csak 2016-tal. 2016-tal kreálva ugyanez. Ja, és a textbox is ugyanez. Szóval passz.
Köszi! -
Lulu új
lelkes újonc
Csak abból lehet főzni ami van! Ha az alapbetegségeket minősíteném, akkor hamisítanék! Így is sokszor kellett az interneten ellenőriznem, hogy a különböző néven nevezett, de azonos "alapbetegségeket" össze tudjam vonni.
Az azért egyértelmű, hogy a szív- érrendszeri betegségek toronymagasan vezetnek (elérik az 50%- %-ot), utána jönnek a különböző légzőszervi betegségek, majd a cukorbetegek. Egy demens (3,15%), vagy autista beteg kórházi kezelése nagyon nehéz, előfordulási mennyisége, pedig nem illeszkedik az általad feltételezett propagandába!
Köszönöm a segítségedet, egyedül nem tudtam volna megoldani! -
Lokids
addikt
Nem így értem.
Macroval hozom létre a WB-t és másolok/állítok be rajta mindent.
Viszont ennek a ws change makrónak a létrehozott WB-n kell futnia.
Az a cél, hogy egy gombra rányomva majd az asszisztens kislány is képes legyen előállítani. Ő nem fog utólag a létrehozott excelbe makrót illeszteni.
Ezért kérdem, hogy makróval hogyan tudok makrót illeszteni egy létrehozott WB-be. -
-
-
-
-
McArtois
csendes tag
A konkrét feladat:
Van több formázott (látvány elemekkel felturbózott) nagyker árlistám és abból szeretnék egy klasszikus/egyszerű adatbázist (táblázatot) létrehozni, amiből felépíthetném a webáruház alapját. Mindezekhez szeretnék makrót készíteni, hogy az időről időre érkező újabb csicsás listákat a lehető legegyszerűbben tudja kezelni a majdani kolléganő. (bár lehet, hogy rajtam marad, mint a szamáron a fül)Ami már nem konkrét, de előre mutató:
Aztán rátaláltam az általad is küldött linkre, ahol szembe jött velem a cellák egyesítése és felosztása. Nyilván nem formai, hanem inkább tartalmi szempontból. Persze mindez újabb gondolatokat ébresztett bennem, hogy akkor még mi van a KuTools tarsolyában?Dióhéjban ennyi....
-
McArtois
csendes tag
Szia!
Köszönöm a válaszod. Szétnézek az oldalon, amit ajánlottál. Az angolom alap, az excelem felső-haladó. Csak gondoltam magyarul hamarabb megértem, megtalálom amire szükségem lehet.
De nálam az is opció, ha valaki magánóra keretében felvilágosítja az elmémet és ezért cserébe némi áldozatot is vállalok. :-) -
HREH
senior tag
Biztos, hogy használ (.xlsm formátumú), de ha megnyitom a makró fület, akkor teljesen üres az ablak, egy makró sem látszódik... gondolom le van jelszavazva.
(#45046) Fferi50
Jó lenne, de a második kérdés akkor is fennáll, hogy hogyan kéne megoldani.
Azért kéne az én példámban lévő menü, mert ott szépen kategorizálva vannak a lehetőségek (ahogy látszik is), így Data Validation-nél csak egy listából lehet kiválasztani, ami eléggé zsúfolt. -
zsolti_20
senior tag
Próbáltam körül nézni találtam is valamit.
Sub TestCOMPort
Const ForWriting = 2, TriStateFalse = 0
Dim fso, f
Set fso = CreateObject("Scripting.FileSystemObject")
Set f = fso.OpenTextFile("COM1:", ForWriting, False, TriStateFalse)
' Write data to the port
f.Write Chr(26)
f.Write Chr(32)
f.Write Chr(27)
f.Close
End Sub
Megadtam neki hogy COM6:9600, illetve f.Write Chr(49), felprogramoztam az arduinot hogy figyelje a serial portot és ha kap egy 1-est akkor kapcsolja fel a ledet de semmi nem történik. Amikor futtatom a kódot, akkor felvillan a led, de aztán nem tudok rá küldeni semmit sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztalos klub
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest