Hirdetés
- iPhone topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Baseus Inspire XH1 – nyomokban Bose-t tartalmaz
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lulu új
lelkes újonc
Megint segítséget kérek:
Egy oszlopban csak "férfi" vagy "nő" szöveg lehet. Az oszlop 30000 sort tartalmaz, de van benne 40 olyan cella, ami nem felel meg ennek a feltételnek. Hogyan tudom megtalálni ezeket a cellákat? -
Lulu új
lelkes újonc
Csak abból lehet főzni ami van! Ha az alapbetegségeket minősíteném, akkor hamisítanék! Így is sokszor kellett az interneten ellenőriznem, hogy a különböző néven nevezett, de azonos "alapbetegségeket" össze tudjam vonni.
Az azért egyértelmű, hogy a szív- érrendszeri betegségek toronymagasan vezetnek (elérik az 50%- %-ot), utána jönnek a különböző légzőszervi betegségek, majd a cukorbetegek. Egy demens (3,15%), vagy autista beteg kórházi kezelése nagyon nehéz, előfordulási mennyisége, pedig nem illeszkedik az általad feltételezett propagandába!
Köszönöm a segítségedet, egyedül nem tudtam volna megoldani! -
Lulu új
lelkes újonc
válasz
Delila_1
üzenetére
Köszönöm a segítséget!
December 17-ig megvizsgáltam az elhalálozott COVID 19 betegek alapbetegségeinek előfordulását.
Összes elhunyt beteg: 7522 fő
Összes betegség: 1290 (egyes betegségek több elnevezéssel is szerepelnek, amit tudtam, azokat összevontam)
Elhunytak átlag életkora: Nőknél 78,5év, férfiaknál 73,1 év.
Az első 30 leggyakrabban előforduló betegségek és %-os aránya:
magas vérnyomás
27,52%
cukorbetegség
8,04%
iszkémiás szívbetegség
3,76%
demencia
3,15%
krónikus vesebetegség
2,35%
szívelégtelenség
2,29%
COPD
2,29%
szívritmus zavar
1,66%
veseelégtelenség
1,66%
szívbetegség
1,66%
pitvar fribrilláció
1,62%
érelmeszesedés
1,38%
adat feltöltés alatt
1,18%
daganat
1,13%
vérszegénység
1,08%
Parkinson kór
1,01%
Stroke
0,98%
tüdőgyulladás
0,93%
agyi infarktus
0,90%
pangásos szívelégtelenség
0,78%
Alzheimer kór
0,77%
asztma
0,76%
tüdőbetegség
0,72%
epilepszia
0,63%
érszűkület
0,59%
általános érelmeszesedés
0,58%
reflux
0,58%
elhízás
0,58%
csontritkulás
0,49%
tüdődaganat
0,47% -
Lulu új
lelkes újonc
válasz
morgusz
üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Az alapbetegségekkel kapcsolatos véleményedet vitatom! Egyes országok a statisztikájukban nem számolják azokat akiknek valamilyen betegségük volt. Pl. ha valakinek COPD betegsége van, ami gyógyíthatatlan, de karban tartható és a Covid 19 hatására a tüdeje összeomik, akkor nem Covid fertőzöttként szerepel a statisztikájukban. Nálunk, meg mindenki aki Covid 19 fertőzött és meghal, az szerepel a statisztikában!
Evés közben jön meg az étvágy: szeretném azt is megállapítani, hogy melyek a leggyakoribb együttesen előforduló betegségek az elhunytaknál.
-
Lulu új
lelkes újonc
Excel 2010-et használok. Ha egy oszlopban meg szeretném számolni, hogy bizonyos karakterláncok (szavak) hányszor fordulnak elő, azt hogyan tudom végrehajtani. Nem titok, a vakcinainfo.gov.hu elhunytak alapbetegségeit szeretném összeszámolni. Az oszlopon belül egy-egy sorban több alapbetegség is előfordul ","-vel elválasztva. Ha csak egy betegség van a sorban, akkor a DARABTELI függvény működik, de a felsorolás estén nem!
Erre nem találok megoldást!
Másik problémám, hogy azonos betegséget több néven is jeleznek pl. COPD, krónikus obstruktív tüdőbetegség, idült obstruktív tüdőbetegség ugyanazt a betegséget jelenti. (Nem is értem miért nem használják a BNO kódokat?) A számolást az is bonyolítja, hogy a nyilvántartás nem homogén, gyakran használnak u-t az ű helyett, o-t az ő helyett stb. Ezeket a problémákat a csere funkció segítségével oldom meg, igen macerásan.
Ha van ötletek, segítsetek!
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 WIFI R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natural Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Egy oszlopban csak "férfi" vagy "nő" szöveg lehet. Az oszlop 30000 sort tartalmaz, de van benne 40 olyan cella, ami nem felel meg ennek a feltételnek. Hogyan tudom megtalálni ezeket a cellákat?
Fferi50