- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atillaahun
veterán
válasz
Delila_1 #16879 üzenetére
Igaz!
Mármint ezzel már tegnap is próbálkoztam, csak sortörések, meg egyéb hülye karakterek voltak a szövegben, és folyton beleakadt a tagolás. De most rátaláltam a csodálatos tisztít függvényre, és így máris jól viselkedik a szöveg. -
atillaahun
veterán
válasz
Delila_1 #16877 üzenetére
Köszi.
Ebbe inkább bele se gondolok hogy működik.
Tegnap óta próbálom egyébként egy xls-be exportált visszapattanó email halomból (levelek tartalmából - body) kinyerni a konkrét címeket, hogy aztán kitörölhessem őket a küldő adatbázisból, de sehogy sem jövök rá egy hatékony megoldásra.
Majd mindegyik levélnek más a szövege, tehát máshova esnek bennük a címek, ráadásul 2-3-4-5-... db cím van is minden levélben.
Tudsz esetleg erre egy kézenfekvő megoldást, ami valahogy a hivatkozásokat tudja másolni, vagy jobb ha elkezdem őket egyesével, kézzel kiszedegetni?
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #16871 üzenetére
Range("J3:J15000") = "=COUNTIFS(A:A,G3,B:B,H3,C:C,I3)"
Ennél a sornál hal most meg nekem a makró (ld #16868. hszt)
Egyszerűen nem írja ki munkalapra a makró a megadott cellába a képletet. Ha kitörlöm az "="- t a fv neve elől akkor kiírja munkalapra (szövegként természetesen, és persze nem számol)
Maga a fv jó mert ha kézzel
odabiggyesztek elé egy "="-t akkor jó eredményt ad.
A baj az hogy makróval nem tudom kiírni a fv-t a munkalapra.Illeteve nekem úgy is jó lenne ha a makró számolná ki az eredményt és már csak azt írná ki munkalapra. (ez volt az eredeti koncepció #16867 hsz)
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #16869 üzenetére
Szia, köszi a választ!
Azért ragaszkodom a makrós megoldáshoz mert nem én fogom használni a munkalapot ezért szeretnék mindet amit lehet a "gombnyomásig" leegyszerűsíteni. Ha nekem kellene akkor a DARABHATÖBB()-es megoldás is jó lenne.
Az a koncepció, hogy a felh. egy üres munkafüzetbe beimportálja a szükséges adatokat,elmenti, bezárja. Aztán megnyitja a makrós munkafüzetet elindítja a makrót (betallózza az előbb mentett adatbázisát) és a makró kikeresi neki a szükséges adatokat.
A szerkezet amit a képen látsz az már a makró elejének a munkája, egyszerűbb volna nem a felhasználóra bízni a képletírást.
-
artiny
őstag
válasz
Delila_1 #16864 üzenetére
nekem valahogy nem olvasta be rendessen....voltak jol beolvasott szamok es voltak rosszak randonban...
azota kicsereltem a . ,-re es most jo
most egy olyan függvényt keresek ami megtalalja abszolut ertekben a 2 legnagyobb erteket
(pl. -9 , 8 ,-0,5, 4 ,-4 >>> egyik a -9 a masodik pedig a 8 lessz)
-
Bishop1
tag
válasz
Delila_1 #16856 üzenetére
Nem igazán akar működni a makró, az új oldalt megcsinálja, a neve a dátum, eddig stimmel.
Viszont a t nevű munkalapról az autószűrővel szűrt adatok nem kerülnek át az új munkalapra.
Megvallom, cseppet sem értek a makrókhoz, makrórögzítővel raktam össze a fenti programot (egyébként tökéletesen működik csak annyi kellene hogy dátum legyen az új munkalap neve ami nem frissül)
Amit csináltál megcsinálja az új munkalapot, névként megvan a dátum aztán hibát ad a következő üzenettel:
Run-time error 1004 és debug módban a következő sort jelzi hibásnak: Selection.CurrentRegion.Select (Ln17 , Col1).
Amit csináltam az egyébként leszűri a t munkalapon lévő táblázatból az üres sorokat, nyit egy új munkalapot, beszúrja, fölé betesz egy dátumot, vissza t-re, autószűrő kikapcsol, vissza napi-ra (ahol a gomb van ami az egészet indítja) és üríti a vágólapot.
Jól sejtem hogy a tiédet még valahogy össze kell kombinálnom az enyémmel? -
Bishop1
tag
válasz
Delila_1 #16830 üzenetére
Köszönöm, közben megoldódott.
Érdekes hogy egy másik gépen szintén nem sikerült vízszintes léptető nyilat húzni, egy harmadikon meg igen...
Közben új kérdések merültek fel.
Hogy tudnám a következő makrót úgy módosítani hogy a megnyitott új munkalap neve az aktuális dátum legyen? Sokat bonyolítana hogy ha többször nyit új munkalapot egy nap akkor egy számlálóval a végére beszúrjon egy számot?Sub Gomb80_Kattintás()
'
' Gomb80_Kattintás Makró
'
'
Sheets("t").Select
Range("A1").Select
Range(Selection, ActiveCell.SpecialCells(xlLastCell)).Select
Selection.AutoFilter
ActiveSheet.Range("$A$1:$D$66").AutoFilter Field:=4, Criteria1:="<>"
Selection.Copy
Sheets.Add After:=Sheets(Sheets.Count)
Columns("A:A").ColumnWidth = 24
ActiveSheet.Paste
Range("A1").Select
Application.CutCopyMode = False
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=TODAY()"
Sheets("t").Select
Selection.AutoFilter
Sheets("napi").Select
End SubIlletve a másik kérdésem hogy meg lehet megoldani hogy minden 20-al kezdődő nevű munkalap adott két celláját (pl c1 és d1) egy munkalapon visszakapjam egymás alá listázva?
-
atillaahun
veterán
válasz
Delila_1 #16846 üzenetére
Jéé ... nagyon menő dolog ez a darabteli.
Azt hittem ezt csak úgy lehet használni, ahogy múltkor mutattad. Mármint akkor ugye még csak azt számoltam, hogy az adott helyen hanyadszorra szerepel az adott cella az oszlopban.
Köszi.Egyébként megcsináltam én már ezt régen egyszer FKERES-el, csak már akkor is olyan bonyolult volt, hogy azóta elfelejtettem.
(#16845) Excelbarat
Természetesen köszönöm a te megoldásod is, valószínűleg előbb üzemeltem volna be, mint a saját régi fkeres-es varázslatomat. -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #16759 üzenetére
Ez OK értem a logikáját a megoldásodnak csak az a baj, hogy mivel a valódi formon van 9 db kérdés számtalan optionbuttonnal, ráadásul a későbbi kérdéseknél olyan szövevényes összefüggéseket kellene kezelni hogy nem merem bevállalni ezzel a módszerrel.
Közben találtam valamit itt a How to prevent a UserForm from being closed by using the Close button rész után aminek a logikája mentén megcsináltam ezt:
Private Sub Frame14_Exit(ByVal Cancel As MSForms.ReturnBoolean)
If OptionButton53.Value = True And TextBox7.Value = "" Then
If MsgBox("Add meg a kutyáid számát!", vbInformation, "Adatbeviteli hiba!") = vbOK Then
Cancel = True
End If
TextBox7.SetFocus
End If
End SubEz a megoldás nem engedi elhagyni a Frame-t amíg nincs kitöltve rendesen.
-
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
Delila_1 #16756 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Az afterupdate-es megoldást azért vetettem el először mert ott mindjárt a kattintás után felugrik a figyelmeztető ablak (hacsak nem textboxt töltöm ki először) amitől számomra feleslegesen "izgága" lesz a program mivel már akkor is jelez ha a felhasználó még nem felejtette el begépelni a darabszámot csak nem ért még oda a kitöltésben.
Így próbáltam afterupdate-tel: (természetesen az előző hsz-ban a kép csak illusztráció ezért mások a vezérlők nevei)
Private Sub OptionButton53_AfterUpdate()
If OptionButton53.Value = True And TextBox7.Value = "" Then
If MsgBox("Add meg a kutyáid számát!", vbInformation, "Adatbeviteli hiba!") = vbOK Then
TextBox7.SetFocus
End If
End If
End SubAz volt az elképzelésem hogy ha a felh. belekattint a következő kérdés frame-jébe azt már lehet úgy értékelni, hogy befejezettnek gondolja az első kérdést és ekkor már kezdhetem kiértékelni az esetleges hibákat.
-
Excelbarat
tag
válasz
Delila_1 #16716 üzenetére
Ahogy Matisz Nagypapa mondaná: E örö e bódottá
-
Excelbarat
tag
válasz
Delila_1 #16712 üzenetére
Hi már többször láttam hogy visszahivatkozol a saját írásaidra, van valami opció amivel látod a saját összes hozzászólásodat vagy egyszerűen a keresőben beírod a 2008 as hozzászólásod egyik szavát? (amire még mindig emlékszel
) Többször jól jött volna hogy lássam az összes hozzászólásom... hátha van ilyen funkció csak én nem találom
-
Wasquez
senior tag
válasz
Delila_1 #16680 üzenetére
Lehet, hogy valamit nem értek jól, vagy elbeszélünk egymás mellett!
Ha kézzel kell beirkálnom a sor mellé a csoportot, ahová tartozik, azt megette a fene.
Holnap megnézem, hogy-hogyan tudom azt automatikusan megoldani!?Jól értem, az amit elképzeltem, hogy egy képletben vizsgáljon többféle lehetőséget, azt ilyen egyszerűen nem lehet VAGY kapcsolattal vizsgáltatni?
-
Wasquez
senior tag
válasz
Delila_1 #16668 üzenetére
Nem így van, hanem van egy oszlop, amiben vannak elnevezések, mint pl ez:3254 DMU 125T ez egy gép, van vele egy csoportba tartózó másik gép, az a 3254: DMU 125T
Ezek csinálnak egy hónapban több problémát, aminek van költsége.
Ezeket kellene összegeznem egy cellában. De előre nem tudom, hogy melyik cellákban fognak szerepelni és hányszor.
Köztük természetesen van még egy csomó másik csoportba tartozó xy gép.
Ez a kettő egy csoport.3254 DMU 125T 100.000Ft
xy
xy
3252: DMU 60E 50.000Ft
xy
3254: DMU 125T 90.000Ft
3252: DMU 60E 15.000Ft
xy
3252: DMU 60E 20.000Ft -
Attas
aktív tag
válasz
Delila_1 #16636 üzenetére
Még egy kérdés. A nyomtatási területtel van gondom. Mivel a makróban van egy olyan sor, ami kitörli az előző kereséskor átmásolt találatok sorait, az előzőleg kijelölt nyomtatási terület is megváltozik. Lehet ezt módosítani úgy hogy csak az értékeket törölje?
WS2.Rows("8:5000").Delete shift:=xlUp
Vagy egy olyan makró ami A1:I50 újra kijelöli mint nyomtatási területet?
A nyomtatás makrórögzítéssel....hogy ez miért nem jutott eszembe...Köszönöm előre is
-
nimmy001
csendes tag
válasz
Delila_1 #16595 üzenetére
Ez a ctrl+c és ctrl+v, amit ki akarunk kerülni, és makróval megcsinálni. Forrásfájlokból sok van (sok lehet), mindegyikben mások az adatok, más a fejléc, a célfájlt arra akarjuk használni, hogy az eltérések a két új oszlopba bekerülnének (az egyik képlettel számol a forrásfájlból átmásolt adatok és a másik oszlopba kerülő adatok alapján), majd innen nyomtatni, ezt gyorsítani akarjuk, ezért akarjuk a forrásfájl(ok) adatainak behívását makróval megcsinálni és nem manuális másolással. Csak nem találom, hogy lehetne makróban, mert most visszakiabál az eltérés miatt.
-
repvez
addikt
válasz
Delila_1 #16570 üzenetére
Köszönöm ismét csak a segitséget, müködik is,de lenne egy kis javitani való vagy csak én nem csináltam jól.
Ezzel a szürés modszerrel sikerült is kiválasztani a dolgokat viszont nem tudom hogy az eredeti listából kihez tartoznak az adatok.Ezért irtam, hogy az eredeti lista A-T oszlopait is vigye magával a szüréskor és lehetöleg a képlet értékét a neki megfelelő sora után irja ki.
-
-
-
peterszky
őstag
válasz
Delila_1 #16522 üzenetére
Csak az oszlopot szeretném paraméterként megadni az eljárásnak, hogy ne kelljen mindig átírni a kódban négy helyen a "Q"-t, ha másik oszlopra szeretném futtatni a makrót.
Tehát pl.:
Sub mm(p_oszlop As String)
...
If UCase(Left(Cells(sor%, p_oszlop), 3)) = "E (" Then
... -
peterszky
őstag
válasz
Delila_1 #16496 üzenetére
Kiegészítettem a kódot azzal, ami még hiányzott belőle, így remekül segíti a dolgomat ez a kis makró
Sub search(p_sorszam As Integer, p_sheet As Worksheet, ByVal p_field As String)
Dim row%, WS As Worksheet
Set WS = Sheets("IG2KH")
row% = 3
p_sheet.Cells(p_sorszam, "B") = "T" & p_field
Do While WS.Cells(row%, "A") <> ""
If Cells(row%, "A") = p_field Then
p_sheet.Cells(p_sorszam, "C") = "P: " & WS.Cells(row%, "D") & ", H: " & WS.Cells(row%, "E")
Exit Do
End If
row% = row% + 1
Loop
End Sub
Sub mm()
Dim sor%, usor%, WS As Worksheet
Set WS = Sheets("Sheet1")
sor% = 3
usor% = WS.Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).row + 1
Sheets("IG2KH").Select
Do While Cells(sor%, "A") <> ""
If UCase(Left(Cells(sor%, "Q"), 3)) = "E (" Then
Call search(usor%, WS, Mid(Cells(sor%, "Q"), 5, Len(Cells(sor%, "Q")) - 5))
WS.Cells(usor%, "A") = "P: " & Cells(sor%, "D") & ", H: " & Cells(sor%, "E")
usor% = usor% + 1
End If
sor% = sor% + 1
Loop
End SubPastebin [link]
-
csferke
senior tag
válasz
Delila_1 #16464 üzenetére
Szia Delila!
Ezzel Double-val akadt egy kis gondom Az As Double helyett így is írhatod: Dim MyValueSzám#
A tizedes ","-t "."-ot jól értelmezi mivel mostmár számról van szó csak nem jó helyre rakja.Ha egész szám a bevitt (pl. 5800) akkor jól viszi be a cellába =>5,800.00
Ha nem egész szám a bevitt szám (pl. 1,23) akkor nem jó a bevitt érték =>123.00
Megoldás?Esetleg. Hogyan lehet megvizsgálni a MyValueSzám-ot, hogy egész szám-e vagy tartalmaz-e tizedesjelet vagy valahogy? Ebben az esetben:
If MyValueSzám egész then
ActiveCell = MyValueNum
else
ActiveCell = MyValueNum/100
endif -
Oly
őstag
válasz
Delila_1 #16426 üzenetére
Szia
A valóságban külön sheeteken vannak a táblák és a problémát az okozza, hogy minden költéshez van egy megjegyzés oszlop is, melyet a pivot nem tud betenni.
Így a Te makrós megoldásod hegeszthetem, de az összegző táblán elakadtam.Úgy akarom megcsinálni, hogy A1 cellába beírom a kívánt dátumot és akkor kilistázza, hogy adott napon kik mennyit költöttek az adott boltban (én mellé kiírja nekem a megjegyzést is, ezért nem jó a pivot)
Szóval, hogy tudom neki megadni, hogy rakja be új sorba az emberkét, ha nincs a listában?
Próbálkoztam, hogy beraktam egy ONERROR-t és akkor tegye be a változót egy új sorba, de valamiért folyton hibára fut:Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$A$1" Then
Dim sor%, usor%, sorB%, oszlopB%, WF As WorksheetFunction
Dim nev$, uzlet$
Set WF = Application.WorksheetFunction
usor% = Sheets("data").Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
uszem% = Cells(Rows.Count, "A").End(xlUp).Row
Range("b2:u60") = ""
For sor% = 2 To usor%
If Sheets("data").Cells(sor%, 1) >= Range("a1") Then
nev$ = Sheets("data").Cells(sor%, 2)
uzlet$ = Sheets("data").Cells(sor%, 3)
On Error GoTo makesor
sorB% = WF.Match(nev$, Columns(1), 0)
GoTo vansor
makesor:
MsgBox "Hozzuk létre? " & nev$
Cells(uszem% + 1, 1) = nev$
sorB% = WF.Match(nev$, Columns(1), 0)
vansor:
oszlopB% = WF.Match(uzlet$, Rows(1), 0)
Cells(sorB%, oszlopB%) = Sheets("data").Cells(sor%, 4)
Cells(sorB%, oszlopB% + 1) = Sheets("data").Cells(sor%, 5)
End If
Next
End If
End Sub -
Mutt
senior tag
válasz
Delila_1 #16384 üzenetére
Sziasztok,
Hadd osszak meg én is 3 ide vágó trükköt.Egyik sem saját találmány.
1.
Az első legyen egy kattintás nélkül, dinamikusan változtatható grafikon.
Az eredeti innen van: http://chandoo.org/wp/2011/07/20/interactive-dashboard-using-hyperlinks/Ide felraktam egy mintát és hogy hogyan lehet megcsinálni.
2.
A másik trükk hasonlóan műkődik mint az 16384-es hozzászólásban megadott minta ahol egy objektumot elrejtünk vagy felfedünk attól függően, hogy mit választott a felhasználó.Az eredeti koncepció a www.clearlyandsimply.com blogról való, és bemutatja hogy mit lehet tenni ha túl sok oszlop van, és nem akarunk folyamatosan görgetni hogy lássuk a képernyőről "lelógó" értékeket.
A lényeg, hogy egy automatikusan felugró kis ablakban (ez valójában egy szövegdoboz) mindig megmutatja a sor nem látható értékét.Itt az eredeti fájl.
A saját megoldást nagyon átdolgoztam, megosztani nem tudom, de az ötlet innen jött.3.
Ez a megoldás az Excel 2010-ben bevezett kimutatás szeletelőt (Pivot - Slicert) használja. Szerintem nem sokan ismerik, miközben nagyon könnyen lehet interkatív kimutatásokat készíteni vele.A http://chandoo.org/wp/2010/12/08/dynamic-dashboard-video-tutorial/ oldalon láthatjátok.
üdv.
-
Oly
őstag
válasz
Delila_1 #16415 üzenetére
Szia
Nagggyon jó... az első...
A másodikon faragnom kell, mert a dátumokat nem vette figyelembe és egyéb apróságok.
Ezért lenne egy olyan kérdésem, hogy miként tudnám belevarázsolni azt a lépést, hogy a beviteli táblában új sor, vagy oszlop létrehozásánál az összegző táblához adja hozzá azt a számélyt, vagy üzletet.
Úgy gondoltam, hogy a sorB% = WF.Match(nev$, Columns(1), 0) hibára futása esetén kérdezzen rá, hogy "hozzá adja az új sort?"
Miként tudom erre a kérdésre rávenni?
IFERROR-ral? -
mr.nagy
tag
válasz
Delila_1 #16366 üzenetére
Szia!
Az elsőkörben számomra a te megoldásod a jobb, de van egy kis gond. Ha a táblában netán tört szám kerül, akkor kiakad .
Pedig néha előfordul ugyanis a plusz (gyakorlatilag felesleges cikk) és mínusz (hiányzó cikk) is a különböző készlet mozgások számított eredménye. Ezen felül van egy kevés méterárú is ahol lehet a valós készlet is tört.Tudsz rá valami okosságot vagy muszály kerekíteni egészre ezeket az adatokat?
-
gepesz13
tag
-
Excelbarat
tag
válasz
Delila_1 #16345 üzenetére
Sajnos nem működik
[>1] #,0" h";[=1] #" h"
Az eredmény az lett hogy mindenhova kiteszi a 0-t viszont ha 0 az érték (magának a számnak) akkor ########## ír be.
Jah lehet hogy rosszul fogalmaztam mármint elsőre mert a számot nem 1hez kell viszonyítani ( pl van 40,5 32,5 ..... tehát random csak az a bánatom hogy pl ha 30,0 van akkor csak simán 30 írjon) -
Excelbarat
tag
válasz
Delila_1 #16340 üzenetére
Köszi! Működik
Hatékonyabb mint ahogy azt gondoltam
Ha "mechanikusan" csináltam néha belefagyott az excel(van benne pár rejtett sor és néha teljesen összeomlik miatta másolásnál, legalábbis ha felfedtem őket sosem fagyott ha rejtve volt pár darab akkor legtöbb esetben fagyott....
)
Még egyszer Köszi! -
Delila_1
veterán
válasz
Delila_1 #16340 üzenetére
Ebben kiküszöböltem a hibát, ha valaki új név megadása nélkül enterezné le az inputboxot.
Sub valami()
Dim nev$
nev$ = InputBox("Kérem a hónap nevét", "Névbekérés")
If nev$ = "" Then Exit Sub
Sheets(Array("Alap adat", "Alap kimutatás")).Copy after:=Sheets(Sheets.Count)
Sheets("Alap adat (2)").Name = nev$ & " adat"
Sheets("Alap kimutatás (2)").Name = nev$ & " kimutatás"
End SubA makró bármelyik lapon állva indítható, mert fixen az Alap adat és Alap kimutatás nevű lapokról készít másolatot.
-
mr.nagy
tag
válasz
Delila_1 #16316 üzenetére
El kalkuláltam magam, ezt a táblát most gyorsan csináltam példának.
Egyébként pont e miatt szeretném a lehető legjobban automatizálni a feldolgozást! Egy néhány száz soros ilyen táblázatnál manuálisan ki silabizálni az ilyen javaslatokat finoman fogalmazva sem öröm és sok hibalehetőség is van benne.
Igen az 5. a címsor és pont ilyen az oszlop elrendezés!
-
mr.nagy
tag
válasz
Delila_1 #16313 üzenetére
Igen a 6. sor az alap értékek tartalmazza amit fel kellene dolgozni, tehát az alap táblának változatlanul kell maradnia. Csak mellé vagy akár egy másik lapra kerüljön a feldolgozási javaslat.
"A 10-es üzletből mind a 9 db-ot átteszed a 19-esbe, ennek eredményeként mindkét üzlet nullás lesz." Igen pont ez a cél! Tehát minél több üzletben 0 legyen az eredmény vagy legalább a mínusz előjelek tűnjenek el a lehető legtöbb helyen.
Mondjuk azt, hogy a plusz szám az felesleges készlet, a mínusz pedig hiányzó készlet az adott cikkből. A cél, hogy olyan javaslatot tegyünk amivel a lehető legtöbb hiányzó készlet eltűnik, ha elvégezzük az eredményben megkapott cikk átszállítást a másik üzletbe.
-
mr.nagy
tag
-
Delila_1
veterán
válasz
Delila_1 #16304 üzenetére
Az előbbi makrónak hibája, hogy ha az első üzleteknél negatív értékek vannak, azok úgy maradnak.
Kiegészítettem, az új részt az End Sub fölé kell betenni.For sor = 2 To usor
For oszlop = 33 To 15 Step -1
If Cells(sor, oszlop) > 0 Then
For O1 = 32 To 14 Step -1
If Cells(sor, O1) < 0 Then
Cells(sorFelír, "AK") = Cells(1, oszlop) & " " & sor & ".sor_" & Cells(sor, oszlop) & " db"
Cells(sorFelír, "AL") = Cells(1, O1) & " " & sor & ".sor_" & Cells(sor, O1) & " db"
Cells(sor, O1) = Cells(sor, O1) + Cells(sor, oszlop)
Cells(sor, oszlop) = 0
sorFelír = sorFelír + 1
Exit For
End If
Next
End If
Next -
nimmy001
csendes tag
válasz
Delila_1 #16296 üzenetére
Köszi, ennél egyszerűbb volt a megoldás, többen dolgoznak vele, és nem kerül elmentésre csak mailben küldésre.
Van ugye egy kiinduló fájlunk (nevezzük munka1-nek), ami tartalmazza a forrást, mindenféle hivatkozással, amitől nagy lesz az egész, meg egyébként se kell mindenkinek látni ezeket, meg miután ezt kitöltik megfelelően, egy gombra kattintva keletkezik egy célfájl a segédfájlon keresztül, amit előzőleg létrehoztam (nevezzük munka2-nek), és ebben már csak a végeredmény kell, hogy látsszon, semmi hivatkozás meg egyebek (mint ha irányított beillesztést használnánk), az egészben felül van pár összevont cella, és azok nem működtek jól.
Végül az oldotta meg a dolgot, hogy az üres munka2-ben beállítottam a nyomtatási nézetet pont úgy, ahogy kell majd nyomtatáshoz, illetve azoknak a celláknak a magasságát beállítottam ugyanebben a fájlban, rámentettem, és így működik, így már az összevont cellákat is jó méretre hozza ki, és egy oldalra, amit egy oldalara kell, minden gépen, minden módosítás után.
Köszi még egyszer, aki hozzászólt. -
q13579
senior tag
válasz
Delila_1 #16251 üzenetére
Sziasztok!
A következő lenne a problémám:
Van egy 800.000 sorból álló állományom, amelyből szeretnék törölni bizonyos szűrés alapján, azonban teljesen megakad a gépem..
A gép 8 magos, 4 giga rammal, tehát az erőforrás nem lehet probléma... Érdekes a dolog, mert memóriából nem használ csak 700-800 mbye-ot, de efőlé egyszerűen nem akar menni. A prociból is 12-14 %-ot eszik.
Tudtuk esetleg tippet adni, hogy hogyan tudnám ezt megvalósítani?
-
Excelbarat
tag
válasz
Delila_1 #16258 üzenetére
Persze, ráadásul activex vezérlőt kicsit jobban is lehet konfigurálni de ahogy észrevettem ebben otthon vagy
Egy két bemutatónál jó jön, vagy netán dashboard-nál (bár még nem foglalkoztam velük) de tervbe van vévelassan odaérek
amúgy Powerpivot-ot használja valaki?
Ingyenes excel bővítmény [minimális leírás] -
Excelbarat
tag
válasz
Delila_1 #16256 üzenetére
Feltöltöttem ide is:
[bal felül Fájl - letöltés] -
Excelbarat
tag
válasz
Delila_1 #16251 üzenetére
Csináltam egy kis táblát ahol látszik mi a különbség a két vezérlő közt. (megjegyzem amit csináltál is ActiveX vezérlő
)
[itt a minta] -
rtom
senior tag
válasz
Delila_1 #16238 üzenetére
Nem nagyon jön össze nekem, az adatok kijelölése opciónál teljesen más ablakot dob fel, mint a táblázatodban mutatsz (lehet, mert xlsm-ként mentettem?). Feltettem ide, ránéznétek? A cél annyi, hogy max. 500 sorig bármennyi adatot feldolgozzon a táblázat, és a diagrammok is az adatmennyiséghez igazodjanak.
-
-
BenJoe80
senior tag
válasz
Delila_1 #16096 üzenetére
Az 1. kérdésre: Bocsi, de be kellett fejeznem időre.
A 2. kérdésere: Alkalmaztam, csak utólag.Különben meg nem értem mi bajod? Az, hogy nem ültem tűkön, amíg valaki nem válaszol? Amit írtatok most már tudom és a későbbiekben tudom hasznosítani. Ezért hagy ne kérjek már elnézést!
-
Bocimaster
csendes tag
válasz
Delila_1 #16113 üzenetére
nagyon köszi
BUT
=ZVOLIT(POZVYHLEDAT(Kiadásoktbl[@kategória];táblázatKategóriák[kategória neve];0);táblázatKategória1[Ügyiratok, megkeresések];táblázatKategória2[Adatbázisok];táblázatKategória3[Egyeztetések, tárgyalások];táblázatKategória4[Munkacsoportok, projektek, Képzés, előadások];táblázatKategória5[Nem kategorizált];táblázatKategória6[6. kategória];táblázatKategória7[7. kategória])
A kiemelt résznél hibát ír, és még nem jöttem rá miért...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Intel Core 2 Quad Q9550 2.83GHz LGA775 Processzor
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest