- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gurabli
őstag
válasz
gurabli #39203 üzenetére
Hátha tudtok segíteni.
Milyen szoftverrel tudnám legjobban megoldani egy word doksi automatizált összerakását?
Fix layout, mindig egy oldal. Adott helyen van egy kép, ami mindem esetben cserélődik, ahogy kb. 5 adat, amit egy Excelbol hívna be. Utóbbira még jó is lehet a Word körlevél funkciója, úgy latom meg tudom oldani a dolgot.Utána az elkészül oldalakat egyenként kellene menteni, fájlnév pedig lehet pl. a Heading1. Erre láttam fizetős megoldást, de hátha könnyen megoldható.
Ez már Word és Excel kérdés
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
gurabli #39201 üzenetére
Szia!
A Word körlevél funkciója lesz neked jó. A körlevél forrása az adott Excel fájl. Ha nincs benne fejléc sor, akkor tegyél bele egyet beszúrással első sornak.
Ezután összekapcsolod a Worddel és szépen kiválogatod, hogy melyik Excel oszlop hova kerüljön a Word levélben (ezek nem labelek, hanem mezők lesznek a Wordben).
Egyszer megcsinálod a körlevél "sablont", utána csak görgetni kell a rekordokat vagy meghatározhatod azt is, hogy mettől-meddig készítse el a dokumentumot.Üdv.
-
Delila_1
veterán
-
lappy
őstag
válasz
gurabli #15620 üzenetére
Szia!
Na most az a kérdés hogy milyen sokszor szeretnéd átmásolni azt az egy képletet!
Ha viszonylag kevés cellába akkor a következőt tedd!
1. Beilleszted a képletet a megfelelő helyre.2. kijelölöd addig a sorig ameddig nem kell a képlet (mondjuk H10 ben van képlet és a következő a H16 be kell, akkor H10-H15 kijelölöd)
3. És utána a kijelölt cellánál megfogod a kis + jelet és végighúzod az oszlopon!!
-
gurabli
őstag
válasz
gurabli #15620 üzenetére
Sajnos már nem tudom szerkeszteni. És utána egy olyan makró kellene, ami a bekerült képlet által keletkezett eredményt átalakítja értékké és nem képlet lesz. Tehát a H10, H16, H22, és így tovább cellákban szereplő szám érték lesz és a képlet eltűnik.
Tudom, hogy sokat kérek, de nagyon kellene a segítség és nagyon hálás vagyok Nektek érte!
Közben az fkeres használatát sikerült megoldanom egy youtube videó segítségével, és még működik is, a gond csak ott van, hogy azokba a cellákba, ahol az adat táblában nem szerepel adat, hibát ír ki. No, azt törlöm manuálisan.
-
Delila_1
veterán
válasz
gurabli #15599 üzenetére
A makró beírása úgy történik, hogy Alt + F11-gyel előcsalod a VB szerkesztőt. Bal oldalon ráállsz a füzeted nevére. Insert menü | Module. Jobb oldalon kapsz egy üres felületet, oda másold be a makrót.
Visszalépsz a füzetbe, ott Alt + F8-cal bejön a makrókat tartalmazó ablak, ahonnan indíthatod a makrót.
-
Delila_1
veterán
válasz
gurabli #15595 üzenetére
Minden feladatra van több megoldás. Lappy válasza is biztosan jó, én mást agyaltam ki.
Úgy látom a csatolt képen, hogy azon a lapon, ahonnan másolni kell, az N oszlopban folyamatosan vannak adatok, ezért ebből az oszlopból veszem az utolsó sort.
A két Set kezdetű sorban írd át a lapok nevét.Sub Tizenhat()
Dim sorIN%, sorID%, usorIN%, WSIN As Worksheet, WSID As Worksheet
Set WSIN = Sheets("Innen")
Set WSID = Sheets("Ide")
usorIN% = WSIN.Cells(Rows.Count, "N").End(xlUp).Row 'utolsó sor az Innen lapon
sorID% = 10
Do
For sorIN% = 2 To usorIN%
WSID.Cells(sorID%, "G") = WSIN.Cells(sorIN%, "N")
sorID% = sorID% + 6
Next
Loop While sorIN% < usorIN%
End Sub -
lappy
őstag
válasz
gurabli #15595 üzenetére
Egy hasonló macro a problémára!
Sub Makró1()
For i = 0 To 298 'ez az oszlop első 298 celláját másolja
Range("A" & i + 1).Select 'másolandó cella kijelölése (pl A1, A2, stb...)
Selection.Copy 'cella másolása
Range("B" & i * 16 + 1).Select 'célcella kijelölése (pl B1, B17, B33, stb...)
ActiveSheet.Paste 'cellába másolás
Application.CutCopyMode = False 'kijelölés megszüntetése
Next
End Sub
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Lenovo S10-2 Intel Atom retró csajszis netbook eladó
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged