- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozsozso
őstag
Szuper ez így jó lesz köszönöm.
Annyit módosítottam, hogy nem sum kell hanem különböző sorok darabszáma.
Tudom sok bajom van, de most jelenleg fixen meg van határozva, hogy pl. 50 sorom lesz így az átrendezésnél az 51.sorba rakom. viszont ha valamelyik oszlopban a sorok száma meghaladja az 50-et az nem fog megjelenni. A kérdésem csak annyi, hogy ezt lehet valahogy dinamikusan változóra csinálni? Tehát a max sorok száma határozza meg, hogy hová kerüljön az összesítés.Pl.: a max. sorok száma 50 így az 51-be kellene az összesítés, de ha a max.sorok száma csökken 30-ra akkor a 31-be legyen az összesítés, ha ezek után úgy változnak az adatok, hogy 70 sor lesz akkor a 71-be kerüljön.
-
marchello1
csendes tag
Szia,
Nem teljesen erre gondoltam, ugyanis ez így nekem átalakítja szövegre és eltünteti a Hiperhivatkozást.
Én arra gondoltam, ha bemásolok egy linket akkor hosszú URL címet mutatja alapjáraton. De meg lehet adni, (Word-ben is) hogy ne a link jelenjen meg hanem mondjuk "LINK" vagy "ide katttints" stb.
Bocsi a virág nyelvezetértÉs azt szeretné ha, bemásolok egy URL címet akkor az automatikusan "LINK" szövegre alakítsa át a hosszú címet.
Nem tudom mennyire voltam érthető
köszi
-
Gravity1234
tag
Koszi.
Szerintem ez sem jo meg. Valoszinu az elnevezeseim nem egyertelmuek, mert most ahogy nezem te a kiserletbol kivontad a bedobottat, viszont a kiserlet az igazabol a "kihagyott" dobas, a bedobott ertelemszeruen a bedobott, tehat a ketto osszege az osszes radobas, azert adtam ossze eredetileg.
(mezonydobas kiserlet. - bedobott mezonydobas), de itt a mezonydobas kiserlet az C+d meg E+F. -
Torry
addikt
Nem is tudom, hogyan köszönjem meg, óriás segítség volt. Még 1 dolgot be kellett építeni, de az sima IF függvénnyel ment, és hibátlan a végeredmény.
Abban segíts még kérlek, mert 20 perce keresem.
Hogyan tudom cserélni az "alatta" lévő forrásfájlt amiből dolgozik? Itthon egy próba csv-re építettem, de az irodai gépen máshonnan kell majd szívnia az alap táblát.Köszi!
-
m.zmrzlina
senior tag
Köszönöm a választ!
Közben én is közelebb jutottam kicsit. Az eltűnt lista egy másik munkalapra való hivatkozással volt beállítva kb így
=másikMunkalap!$B$2:$B$20
Van néhány másik lista is ezen a lapon amivel nincsenek bajok de ott Named Range (mi ennek a magyar neve?) segítségével van megadva a hivatkozás a másik lapra.
Nem tudom pontosan a kollégának milyen Excel verzió van az új gépén (ezt majd ma kiderítem) de én úgy tudom hogy Excel 2010 után már nem szabad hogy gondot okozzon a közvetlenül tartományra való hivatkozás. De mindegy is a Named Range használata szerintem megoldást fog hozni.
Amit írtál azt is leellenőriztem de az nincsen tekintettel arra hogy milyen formában van megadva a hivatkozás. Ha bekattintom a None opciót akkor az összes lista eltűnik nem csak a tartományra hivatkozó. -
törölt tag
Az a baj, hogy valójában vágólapnak használnám az Excelt. Első sor: második sor, ezt rakja a C oszlopba. Termékadatlapok gyártói oldalról való kimásolásánál van hogy ez a legjobb megoldás.
Ezek szerint nincs olyan megoldás, hogy egyszerűen kikapcsolom a dátumosító funkciót vagy ilyesmi?
-
bexinho23
őstag
Szia!
Köszönöm a válaszod. Az első opciót tegnap írták a word topikban, mint lehetőséget. Sajnos az 18 dokumentumnál elég macerás, nem lehetne nem lenne túl gördülékeny és gyors a végrehajtása.
Viszont a második opció az az lesz, amit igazából kerestem. Nagyon szépen köszönöm! Ezzel sok időt tudok megspórolni.
-
törölt tag
Helló! Na, ez lenne a tökéletes megoldás! Amennyiben fogom tudni telepíteni a céges gépre. Abban azért kételkedem, amilyen biztonsági beállításaik vannak hozzá.
Arra, hogy nincsenek megfelelő sorban, rájöttem, ezért dolgozom azon, hogy lehetne megszerkeszteni okosan. És azért keresek valami megoldást, hogy amikor beillesztek egy új hetet, akkor lehetöleg ne kelljen túl sokat melózni, mert az adatok kibányászása is igen melós, és a hetek elörehaladásával egyre könnyebb elrontani a képleteket, mi mire hivatkozik.#41699 Fferi50: Ugye nem gondolod komolyan, hogy feltolom a komplett céges anyagot. Ez szemléltetné mit kellene átalakítanom. A sorokból van 200+, az oszlopokba pedig hetenként jön egy B, Y, R hármas be. Az összes 200+ sorhoz.
Gondolkoztam olyanon, hogy valahogy sorba rendezést átforgatva oszlopba lehet-e csinálni referencia megtartással? Átforgató parancs tudom, hogy van az excelben.
-
Polllen
nagyúr
Szia!
Köszi! Igazából itt nem egy hetet kell összegezni, csak kiválasztani az utolsó értéket (ami pont hétvége) két táblából és összeadni.
De az ötleted alapján ez tökéletesen működik:
DATESBETWEEN(Dátum[Dátum];LASTDATE(Table1[Dátum]);LASTDATE(Table1[Dátum]))
Illetve megtaláltam ugyanezt a problémát az SQLBI-n egy quiz formájában.
A megoldás az, hogy minden maradhat az eredetiben, de LASTDATE() helyett a MAX() kell...
-
bozsozso
őstag
-
bozsozso
őstag
Az első szorzatösszeg példa azért nem jó, mert nem egyeznek meg a sorok és az oszlopok száma.kb.100 termék és kb 20 anyag. Eddig ezt a megoldást használtam csak bővültek a termékek és az anyagok így mindig változtatnom kell rajta.
A második nem akar működni.
Nekem valahogy ebben a cellák nem állnak össze. Az INDEX függvénynél a tömb az oké, hogy csak az értékekre vonatkozik, de miért van fixen a 0.sor megadva?A b3 cellában nem a B$1-et kellene keresni a HOL.VAN függvénnyel?
-
spe88
senior tag
Egyelőre csak évente, de lesz olyan helyzet is, hogy havonta és millió másik fájlból kapja a forrásadatot.
Tényleg nincs erre valami egyszerűbb megoldás?
Ha nincs megpróbálom, amit mondtál, de sokat sajnos nem értettem belőle.
Azt hittem csak nem ismerek valami fv.-t vagy simán valami megoldást. -
vmk
tag
Szia.
Köszönöm. Próbálkoztam ezzel, de nagyon amatőr vagyok benne.
Megpróbálok jól kérdezni, bocsánat, ha kicsit kusza:Hogyan tudom megoldani azt a körlevélben, hogy csak akkor írja rá az ebédjegyre, hogy pl "2-es menü" ha abban az oszlopban annál az embernél van érték valóban? (És akkor sem az emberhez tartozó darabszámot szeretném kiíratni, hanem, hogy az hanyas menü)
Szerk: jelenleg annyi a nehezítés, hogy Office XP-vel kellene megoldanom. Ha nagyon lehetetlen, akkor tudok újabb Office-os gépet keresni.
-
huan
őstag
Köszönön eddig is!
Ctrl+Shift+Enter-el kell majd bevinni
Ezt pontosan hogyan kell?
30-31-es sorok szerintem készen vannak
Késznek is lehet tekinteni, de alap esetben azt tekintem késznek, ami vagy teljes mennyiségben, vagy jó mennyiség+selejtmennyiség=teljes mennyiséggel van kész, tehát nem csak az előzőleg "átadott" mennyiség. -
bartucz911
tag
Köszönöm segítségedet, de szerintem az én példám jó volt, inkább azt nem sikerült átadnom hogy mit szeretnék.
Mivel a 7-es sorban a 10-es érték szerepel, melyhez 6 lépés után talál 10 es értéket megint, az igaz, de én a keresési tartományt mindig bővíteni szeretném az utána következő számmal (amennyiben az nem volt még).Szavakkal leírva a 7-es sorban a függvénynek azt kellene csinálnia hogy nézi keresi a 8as sorban a 10-es értéket. 43as áll ott, így megy tovább a kereséssel, de ekkor már a 43-ashoz is nézze. Szóval a 9es sort amikor nézni, megnézi hogy ez 10-es e vagy 43-as. Egyik sem nyert mivel ott 25 áll. Akkor megy tovább és a 10es sorban keresi hogy "10 vagy 43 vagy 25" áll. Egyik sem mivel 5 áll ott. Oké, akkor megy tovább a 11-es sorra ahol keresi hogy "10 vagy 43 vagy 25 vagy 5" Itt már talál egyezést mert ott 25 áll. Ez 4 lépés volt. ezért a 7es sorban az érték 4 lépés lesz.
Tehát a feladat csak az lenne hogy hány lépést kell mennie addig még egyezést talál valamelyik alatta említett értékkel.
Természetesen, ha mondjuk 1től 30ig lennének a számok és a 31. szám 30-as lenne megint, akkor értelemszerűen csak az az egy egyezés lenne az egész táblában, így az első sorba az kerülne hogy 31 lépés múlva talált egyezést (30-30). A 2. sorba pedig az kerülne hogy 30 lépés múlva talált egyezés (szintén a 30-30).
Szóval gyakorlatilag azok az értékek már csak csökkennek 1-el 1-el, mert nincs más. -
Lev07
csendes tag
-
Edorn
senior tag
Köszönet!
Magamnak megjegyzem, viszont most egy irodába kellene olyanoknak, akik nemiagzán értenek az excelhez, így a legegyszerűbb, legfapadosabb, leggyorsabb megoldás kell, amire szerintem telejsen jó a feltételes formázós, ami kiemeli a problémás helyeket és kezeli az ismétlődéseket is.
-
bteebi
veterán
Szia!
Kipróbáltam, működik
. Le a kalappal a képletek előtt, a nagyobb részüket már meg is értettem.
Aztán a végén véletlenül szinte biztos, hogy találtam egy hibát: a K oszlopban lévő képlet látszólagosan figyelmen kívül hagyja az autótípust, és a márka és szín alapján szűr (bár azok alapján, arra a két paraméterre, jól):
Az ELTOLÁS függvény és a névkezelő viszonyát nem értettem, ezért erről beteszek egy képet:
Az Érvényesítésnél meg ez van:
Ettől teljesen függeltenül írtam egy makrót, ami egyelőre látszólag teljesen jól működik, és némi hibakezelés is van benne. Bemásolom ide, még jó kiindulási alap lehet másnak.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
Dim rendszamok As String
Dim sor As Long
Dim usor As Long
'utolsó sor megkeresése
usor = Sheets("Feladat").Cells(Sheets("Feladat").Rows.Count, 1).End(xlUp).Row
For sor = 2 To usor
'Oszlopok összehasonlítása és a megfelelő rendszámok hozzáadása a rendszamok nevű listához
If Sheets("Feladat").Cells(sor, 1) & " " & Sheets("Feladat").Cells(sor, 2) & ", " _
& Sheets("Feladat").Cells(sor, 3) = Sheets("Feladat").Range("F2") Then
rendszamok = rendszamok & Sheets("Feladat").Cells(sor, "D") & ","
End If
Next sor
'Ha valamiért nem lenne megtalálható az adott típus, pl. hibás adatbevitel, akkor lépjen ki
If Len(rendszamok) < 1 Then
Application.EnableEvents = False
With Sheets("Feladat").Range("G2")
.ClearContents
.Validation.Delete
End With
Application.EnableEvents = True
MsgBox Sheets("Feladat").Range("F2") & " típusú autó" & vbCr & "nincs a listában. Ellenőrizd.", vbCritical, "Hiba!"
Exit Sub
Else
'Az utolsó vessző eltávolítása
rendszamok = Left(rendszamok, Len(rendszamok) - 1)
End If
'legördülő lista létrehozása a "rendszamok" nevű lista elemeivel
With Sheets("Feladat").Range("G2").Validation
.Delete
.Add Type:=xlValidateList, AlertStyle:=xlValidAlertStop, Formula1:=rendszamok
End With
End SubHa van találat:
Ha nincs találat:
-
atyca
senior tag
Tökéletes!
p.s:
Jó ide járni.
53 évesen már egy picit nehezen férnek a dolgok a fejembe, nagy segedelem ha hozzáértő emberek támogatásával megoldódnak az excellel kapcsolatos problémáim.(volt már néhány)
Az pedig külön öröm, ha a Ti tudásotokra támaszkodva sikerül valamit önerőből megoldanom.
Még egyszermindenkinek!
-
atyca
senior tag
Köszi!
Erre a részre gondoltál? ;"é";"")
Ha azt szeretném, hogy az utolsó éjszaka "é" helyett "áv"-ként jelenjen meg, akkor a vége fordítva van?
;"é";"áv");"")ps.
Kipróbáltam így:;HA(HÓNAP.UTOLSÓ.NAP(MA();0)=MA();"é";"áv");"")
Sajnos nem nézi az utolsó napot, az összes módosított cellában (28.-ától 31.-éig) kicseréli az é-t áv-reBocs,ha nagyon láma vagyok....
-
oke
senior tag
Sziasztok!
A fenti segítséget kaptam anno egy duplikáció vizsgálattal kapcsolatban, viszont újabb kritériumra lenne szükség benne vagy lehet csak az új is elég lenne:
Azt kellene most vizsgálni, hogy az a+e+f+g+n oszlopok összefűzése esetén ha több azonos is van, akkor a Q oszlopba rakjon a 2. 3, stb... előforduláshoz egy X-et, az első előfordulás meg maradjon üresen.
Van egy kimutatás és azon csak azokat a tételeket számolom meg, ahol a Q oszlop az üres, így kiszűröm a duplikációkat.Itt a tábla minta, az N (nap) oszlop nem dátumként szerepel, hanem így :
=TNÉV(SZÖVEG(C2;"hh.nn"))
-
bozsozso
őstag
Az előző megoldás jobbnak tűnik, mert 1 gyümölcshöz tartozhat jelenleg max 30 szám, de ez változhat és ha emelkedik akkor már nem jó. Az alap táblázatom az folyamatosan bővül számokkal és hozzátartozó gyümölccsel.
Jelenleg kb.150 sor és kb 50-60oszlop. Ezekből akarok kimutatással külön munkalapokon mindig megfelelő adatot megmutatni ami folyamatosan frissülne. Amit kérdeztem az csak egy fajtája a kimutatásoknak. Eddig ezek külön táblázatokban voltak most 1 nagyot akarok csinálni amiben minden adatot megtalálok a megfelelő munkalapon. Fontos még az is, hogy az adatoknál amit módosítok az minden munkalapon módosuljon ezért is akarok 1 táblázatot használni.
Még egyszer köszönöm.
-
oke
senior tag
Szia!
Köszönöm a részletes bemutatást, nagyon hasznos
Valóban több sorból áll, csak kiemeltem néhányat, az egész így néz ki:Párosít
=MFÜZET.KIJELÖLÉS("SQL Res";"SQL Res")
=LÉP("i";2;DARAB2(!$A:$A);1)
=KIJELÖL(ÖSSZEFŰZ("S";i;"O12"))
=AKTÍV.CELLA()
(adat kód)
=KIJELÖL(ÖSSZEFŰZ("S";i;"O3"))
=AKTÍV.CELLA()
(Feladat elnevezés)
=KIJELÖL(ÖSSZEFŰZ("S";i;"O1"))
=AKTÍV.CELLA()
(N ID)
=MFÜZET.KIJELÖLÉS("Adatlap";"Adatlap")
=KIJELÖL("S2O1")
=KÉPLET(A5)
(adat kód)
=KIJELÖL("S4O1")
=KÉPLET(A8)
(Feladat elnevezés)
=KIJELÖL("S6O1")
=KÉPLET(A11)
(N ID)
=KIJELÖL("S29O2")
=AKTÍV.CELLA()
(NULL)
=KIJELÖL("S5O4")
=AKTÍV.CELLA()
(END)
=HA(ÉS(A24="Igen";A27=0))
=MFÜZET.KIJELÖLÉS("NULL";"NULL")
=KIJELÖL("S2O7")
=AKTÍV.CELLA()
(sor ahol van a NULL-os kód)
=KIJELÖL(ÖSSZEFŰZ("S";A32;"O4"))
=AKTÍV.CELLA()
(helyettesítő kód)
=ÖSSZEFŰZ(A35;"_";Adatlap!B2)
=MFÜZET.KIJELÖLÉS("Adatlap";"Adatlap")
=KIJELÖL("S2O1")
=KÉPLET(A37)
(Helyettesítő kód)
=HA.VÉGE()
=KIJELÖL("S6O4")
=AKTÍV.CELLA()
(Feladatidő)
=MFÜZET.KIJELÖLÉS("SQL Results";"SQL Results")
=KIJELÖL(ÖSSZEFŰZ("S";i;"O9"))
=KÉPLET(A44)
=KIJELÖL(ÖSSZEFŰZ("S";i;"O10"))
=HA(A44>0;KÉPLET("Igen");KÉPLET("Makróban nincs"))
=KÖVETKEZŐ()
=VISSZA() -
benkez
újonc
Egy szöveges dokumentum, nem excel fájl. Tartalmaz kb. 500-1000 karaktert. Nekem a lényeges adatokra van szükségem belőle (200-300 karakter). Azokat illessze be adott excel munkalap adott sorába, majd a következő dokumentumból is ugyanazon típusú adatokat a következő sorba stb.
-
patesz
csendes tag
szia,
Még egy kérdéssel fordulnék hozzád:
Most azzal próbálkozom, hogy egy másik munkalapra képlettel összegyűjtsem csak a "D:" előtagú sorokat minden oszlopával és ezeket egymás alá rendezzem. (Ne legyenek üres sorok közöttük.)
Tehát ha van az első munkalapon 1000 sorom de abból csak mondjuk 55 ami fontos, akkor csak ezeket pl a második munkalap első 55 sorába írja ki.
Később ez lehet 63, de lehet csak 10 db "D:" sor is.KERES, INDEX, HOL.VAN, FKERES, DARABTELI, függvényekkel, illetve ezek kombinációjával próbálkozom de nem járok sikerrel.
(Illetve megpróbáltam alkalmazni itt is a tömbképletes függvényt amitől megint iszonyatosan belassult az egész.
Túl sok az adat, így az nem járható most sem.)A korábban meghatározott tartományokhoz tartozóan ki tudom íratni, hogy melyik "D:" sor tartozik egy tartomány soraihoz, de ezt ki írja a csoport minden sorához. (=FKERES("D:";Munka1!$A3:$M$23001;3;HAMIS))
Tehát pl. egy csoport 25 elemből áll + a "D:" sor, akkor egymás alá 26-szor kiírja a "D:" sor tartalmát.Nem tudom 1 db-ra redukálni, úgy hogy a következő is 1 db legyen és így tovább.
Ez képlettel megvalósítható, vagy csak intelligens szűrővel?
üdv
-
kvoaksz
csendes tag
Szia!
Nagyon köszönöm! Teljes mindenre kitérő a válasz, ha már nem tudtam rendesen feltenni a kérdést!
A SZÁMÉRTÉK függvény használata részemről leleményes ám de kicsit buta megoldás volt, mint ahogyan a az első szóközig is nagyban leegyszerűsítette a függvényt!
Ez ami nekem kell: =HELYETTE(BAL(A2;SZÖVEG.TALÁL(" ";A2));".";",")*1000&" users"Köszönöm!
-
spe88
senior tag
Értem, köszi. Sejtettem, hogy ez makró nélkül nem fog menni. :/
@Fferi50: Ezt a verziót ismerem, csak mint tudjuk, ami nem automatikus és emberi beavatkozást igényel, az egyszer biztos el lesz felejtve vagy rontva.
Google sheetben próbálkozott már valaki makróval? Ahogy elnéztem mégiscsak létezik, én úgy tudtam ahhoz a GS buta. Ha létezik, akkor meg lehetne azt oldani, hogy ha az adott cella nem üres, mert magától beírta az adott dátumot, akkor azt copyzza be ugyanoda értékként, ahogy azt Fferi50 is említette.
-
szilvásbukta
tag
Szia!
A UnsavedFiles mappa sajnos üres volt, ahogy vártam. Kipróbáltam a Recuva-t, az ugyan talált valami kis maradványt, de az meg sajnos sérült, az Excel nem tudja megnyitni. Nem voltak illúzióim a dologgal kapcsolatban, de egy próbát megért.
Azért köszönöm a tippet.
Ezt a programot nem ismertem és amúgy jónak tűnik. A net tele van mindenféle kamu-szagú programmal, amikkel nem szívesen kísérletezek, mert a legtöbb semmire se jó. Arról nem beszélve, hogy könnyű belefutni valami francos beépülő programba, ami akkor is felmászik a gépre, ha telepítésnél leszedem róla a pipát... aztán meg rámegy fél nap, mire kiirtom a rendszerből...
-
Laciahegyrol
csendes újonc
Ez komoly, köszi az infót!
Pl. van egy bő 1000 termékből álló lista, amit naponta vizsgálni kell. Csupán annyi, hogy ne kelljen minden nap a feltételeknek megfelelően végig kerestetni vele, hanem pl. az első 100 már nem fog változni és nem kell vele foglalkozni, akkor ne a 2. sortól vizsgálódjon.
Üdv: Laci -
wednesday
őstag
Szia!
Köszi szépen mégegyszer.
Van valami, amiről előzetesen nem beszéltem, mert nem is gondoltam rá. Arra van lehetőség, mikor generál egy új lapot a makró, akkor a kiinduló lap nézetés és elrendezését is másolja le?
Fejléc, lábléc, sor- és oszlop beállítások, formátum stb.
-
Laciahegyrol
csendes újonc
-
escsé
tag
@Mutt, köszönöm
Adott lapokra szeretnék ugrani, de benéztem a videót, mert nem pont azt csinálja, amit szeretnék a táblázatomba.
Most úgy állok, hogy minden lapon van egy névtartomány (egy cella), amire ugrok. Ezek a névkezelőben jelentős helyet foglalnak (ezt nem bánnám, ha nem lennének).Ma használtam a táblázatom és most már duplán nem jó a választott utam. A táblázatot mentettem más néven (a munkához rendelve e nevét a táblázatnak) nem állítódik a képletben át a munkalap neve (Művdok2). Így nem jó a hiperhivatkozás sem.
Jelenleg így állok:
Keresem azt megoldást, amivel egy legördülő menüben kiválasztva az adott lap nevét a lapra ugrik.
Ne legyen a munkafüzet nevére érzékeny.
Lehetőleg dinamikus legyen, ha hozzáadok még hivatkozásokat.Az alapom:
Van egy "T" nevű tartalom lapon, amelyen vannak a lapokra a hivatkozásaim (43 db és bővül folyamatosan). Ezen hoztam létre egy "LapNevek" táblát és név tartományt, ami az össze hivatkozást tartalmazza. -
escsé
tag
Szia!
Köszönöm a segítséged. Mind eközben úgy csináltam, hogy kimásoltam a tartalmat jegyzettömbe és keres és cseréllel kicseréltem a tabokat vesszőre. Ezzel megkaptam a programba be importálható állományt, amit a program nem kezel valami oknál fogva. Sajnos így szükségtelen a konvertálás, pedig jó lenne, mert sok-sok sorról van szó. (mindegy egyszer megcsinálom a programban és elmentem a bekáppra, így meglesz)
Köszi még egyszer
-
wednesday
őstag
Nem is űrlapnak nevezném. Legyen pl: átadó. Jön egy ember egyik nap, elvisz 3-4 dolgot (3-4 sor). Adatlap megvan róla, nyomtatás, majd átemelni a másik fülre a táblába, adatlap törlés. Következő, 2 sora van, következő 6 sora van stb.
A lényeg, hogy minden átadót közben folyamatosan vezetek egy excel táblába. Tehát a sorok száma nem fix, ez változó. Tehát jó dolog az utolsó üres sor megkeresése. Viszont egy névhez és egy dátumhoz több sor tartozhat. Ennek jobb elrendezése volt a kérdés.
-
marec1122
senior tag
Köszönöm szépen. élnék még egy kérdéssel ha lehet. Ha úgy akarnám megoldani hogy van eleve elrendelve 3 időszak(kategória) ami csak simán szöveg 6-8;8-12 és 12-. És az lenne a feladat hogy ahogy lehúzom az oszlopon (persze több napnyi adatmennyiség van) írja ki hogy az adott időpont mondjuk 2018.09.03 6:12 melyik kategóriába tartozik bele. ez az uccsó megígérem
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Parfüm topik
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gitáros topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Linux kezdőknek
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 5900X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged