- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
muszty
tag
Sziasztok!
Van egy ilyen képletem.
Valami matematika zseni, akinek vág az agya, meg tudná mondani, hogy számolhatom ki az Y-t, ha csak az X-et és a Z-t ismerem?X - (X / Y + 1) = Z
Köszi előre is!
-
muszty
tag
Sziasztok!
Én egy pozíció méretező kalkulátort szeretnék csinálni.
Ehhez viszont szükségem van egy állandóan változó adatra, amit egy adott tőzsde adott termékének az ára ad. Ezt az árat szeretném valahogy excelbe beilleszteni, hogy a kalkulátor dolgozni tudjon vele. Lehetséges ilyesmi? Ez egyébként csak egy egyszerű számsor, egy ár.Köszi előre is a választ!
-
muszty
tag
válasz
Fferi50 #33679 üzenetére
Igen, igazad van, én hibáztam. Rosszul írtam be a számokat a táblázatba. Tehát a táblázat számai a következőek (kerekítés nélkül, ha a kék mezőben a szám 758 és a szorzó 2,4)
1
2,4
5,7
13,8
33
79,6
191
458Kerekítéssel:
1
2
6
14
33
80
191
458Valaki meg tudná nekem csinálni? Természetesen megtérítem az árát.
-
muszty
tag
Sziasztok!
Segítségetekre lenne szükségem. Egy olyan táblázatot szeretnék készíteni, aminek az értékei attól függően változnak, hogy mennyit adok meg.Nyolc részre szeretném osztani a KÉK mezőbe beírt (jelen esetben 500) értéket úgy, hogy a számok 2,4-es szorzóval növekedjenek. Ennek a szorzónak is jó lenne egy külön mezőt csinálni, hogy később módosítani tudjam. Néha 2,3-as szorzóval szeretném használni.
A képen manuálisan vannak megadva a számok, amiket előre kiszámoltam és lekerekítettem. Tehát a lényege az lenne, hogy ne kelljen számolgatnom az értékeket, hanem amikor módosítom a kék mezőben lévő számot, akkor az összes érték annak függvényében változzon. A nyolc érték összeadva megegyezik a kék mezőben lévő értékkel.
Tehát.
Első: 1.
Második: 1 * 2,4= (kerekítve) 2
Harmadik: 2 * 2,4= (kerekítve) 5
Negyedik: 5 * 2,4= (kerekítve) 12
...stbElőre is köszönöm a segítségeteket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest