- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Magisk
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Power Query-ben szenvedek egy ideje, az Egyéni oszlop alapján szeretném szétbontani a táblázatomat külön-külön sheet-ekre.
Tehát hozzunk létre egy külön sheet-t a Bolt-nak, Foxpost-nak stb, úgy, hogy az értékek megmaradjanak soronkként.
[kép]Nagyonköszi,
P -
Torry
addikt
Sziasztok!
Lenne egy egyszerű sales pivot táblám, napi szintű adatokból dolgozik.
Hónapok a sorok, évek az oszlopok.
Hogyan oldom meg azt, hogy year to date adatokat lássak %-os arányban az előző hónaphoz képest?
Azt szeretném látni, hogy adott hónapon belül arányosan mennyire állok jól vagy rosszul bevétel szempontjából a korábbi hónaphoz képest.
Tehát ha ma július 26 van, akkor minden havi adatom csak 26-áig számoljon.Köszi,
P -
Torry
addikt
Sziasztok!
Segítsetek kérlek, lassan agybajt kapok.
Feladat:
Ha A2-ben szerepel a "0,5L" szöveg, akkor osssza el C2-t 0,5-el.
Továbbiakban ha 0,33L-t talál akkor 0,33-al ossza, stb, stb, de odáig el sem jutok.
Mit csinálok rosszul?
=HA(SZÁM(SZÖVEG.KERES("0,5L";Munka1!$A2));Munka1!$C2/0,5;"nemtalal")Köszi!
-
Torry
addikt
Nem is tudom, hogyan köszönjem meg, óriás segítség volt. Még 1 dolgot be kellett építeni, de az sima IF függvénnyel ment, és hibátlan a végeredmény.
Abban segíts még kérlek, mert 20 perce keresem.
Hogyan tudom cserélni az "alatta" lévő forrásfájlt amiből dolgozik? Itthon egy próba csv-re építettem, de az irodai gépen máshonnan kell majd szívnia az alap táblát.Köszi!
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Első hsz-ben nem találtam erre utaló tiltást, foglalkozik-e valaki mini projektekkel?
Régebben sokat dolgoztam együtt VBA fejlesztővel, ezért gondolom, hogy a lenti feladat egy tapasztalt embernek nagyjából 1 óra lenne kávéfőzéssel
A feladat annyi, hogy egy alap termékimport fájlból készüljön egy 3 árat tartalmazó árlista fájl
Termékimport ár: 100
Ár1: 100
Ár 2: 100*0,95
Ár 3: 100+200A makrónak ennyit kellene tudnia:
-töltse fel adott szöveggel az első sor oszlopneveit
-a termékimport fájlban található fájlból másoljon át 3 oszlopot (terméknév, termékkód, ár)
-minden sort triplázzon meg 3 sorba és számoljon árat a fentieknek megfelelően
-további 2 oszlopot töltsön fel adott szöveggel
-mindezt mentse le egy csv-beNekiültem én is, valamennyit haladtam, de ha összeollózok valami förmedvényt stackoverflow-ról akkor is napokba kerülne.
Természetesen mindezt nem ingyen.
Köszi,
Péter
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA CM 750W
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest