- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Delila_1
veterán
válasz
föccer #37252 üzenetére
Makró.
Sub Jeloltek()
Dim CV As Range, ter As Range
Dim U As Integer, L As Integer
Set ter = Range("B1:B" & Range("B1").End(xlDown).Row).SpecialCells(xlCellTypeVisible)
For Each CV In ter
Select Case CV
Case "U", "u": U = U + 1
Case "L", "l", "i", "I": L = L + 1
End Select
Next
Range("L1") = "U: " & U & " db"
Range("L2") = "L: " & L & " db"
End Sub -
andreas49
senior tag
válasz
föccer #37077 üzenetére
De, megy a másolás és értékbeillesztés, de valószínűleg rosszul fogalmaztam: nekem arra van szükségem, hogyha változik az E oszlop értéke (amely az utána következő f-z oszlopok összesítése), akkor automatikusan változzon a C oszlop értéke és automatikusan Z-A rendezve legyen. A táblázat mintegy 200 sort tartalmaz.
A táblázatban látnom kell mindig a fenti minta B,C,D,E oszlopokat. -
Bazs-
tag
válasz
föccer #37072 üzenetére
Köszönöm
SZUMHATÖBB függvény megvan. Nem sz összegzéssel van a problámám.Azt nem tudom megoldani, ,hogy automatikusan létrehozza megadott formátumban a sorokat. Tehát az "A" oszlopban lévő számlaszámokat rakja át az "F"-be, viszont ha a "B" oszlopban már változás következik be, akkor az "F" oszlopba ne az "A" oszlopból vegye a következő egy adatot, hanem a "B"-ből vegyen ki egyet. Utána viszont folytassa az "A" oszlopból.
Példával: Az A2-A6-ig átteszi az adatokat az F2-F6-ba, de ott érzékeli, hogy a B7 már nem egyenlő a B6-al, így az F7-be már a B6 értékét teszi. Majd ezután az F8-F10-be már az A7-A9-ig másolja az adatokat, majd mivel ismét nem azonos a B9 és a B10, ezért az F11-be már a B9 értékét másolja. És így tovább. Több száz soros a teljes excel és nincs ötletem hogy tudnám ezt megvalósítani.Nem tudom mennyire érthető, amit leírtam
Köszönöm
-
cigam
titán
válasz
föccer #36671 üzenetére
Kezdem azt hinni, hogy már értem, pedig a példa azt mutatja, hogy nem.
Az E oszlopba copy/paste módon másoltam be, hogy mit kell keresnie, tuti nincs elírás. Ennek ellenére az
=FKERES(E2;osszesen.D:M;9)
függvény butaságokat ad vissza.Ahogy a képen látszik, bármelyiket találja is meg, mindég 00:04:32-t kellene mutatnia, viszont 00:03:35-t mutat.
Sőt!
Van olyan keresési találat is amikor #HIÁNYZIK hiba(?)üzenetet ad.
Ugyanakkor a
=DARABHATÖBB($osszesen.D:$osszesen.D;E2)
mindég eltalálja hogy hány darab van belőle. -
cigam
titán
válasz
föccer #36656 üzenetére
A darabhatöbb szépen megszámolja, és tudok olyan listát készíteni,hogy
béla, 73
jenő, 12
ervin, 153
béla, 73
ervin, 153Hogyan tudom úgy leszűrni, hogy minden névből csak egy maradjon?
Viszont az fkeres-el meggyűlt a problémám. Ha csak 1 oszlopot adok meg, akkor megtalálja, működik.
=FKERES(E67;E:E;1) -> Az E67 cella talmát mutatja, ahogy elvárhatóAmint több oszlop van megadva, hibát mutat.
=FKERES(E67;A:E;1) -> "#HIÁNYZIK" -
allein
addikt
válasz
föccer #36614 üzenetére
Köszi szépen, működik. Azt nem tudom megcsinálni, hogy minden oszlopból kivegye? Tehát amikor az B oszlopból eltávolítom az ismétlődő rendeléseket, többi oszlopból is kivegye az adatokat.
Szerk: Nem található ismétlődő érték, ez jelenik meg
Szerk: Megvan, csak a B oszlopon hagytam a pipát, így már jó lett.
Nagyon szépen köszönöm a segítséget
-
-
BullZeye
veterán
válasz
föccer #36381 üzenetére
Nem az összeadással van a baj, hanem hogy ha valami nincs a listában, akkor nem tudom hogy oldjam meg, hogy ignorálja :\ Mert ezzel most szépen megcsináltam, hogy kiírja az összes üzletnek az adott termékekre vonatkozó össz árát, viszont a 30 üzletből még nem látom melyik a legolcsóbb, mert ahol hiányzik a termék, ott 0 értékként szerepel, ahol egyik termék sincs, ott 0 a végösszeg, és így borul az egész.
Erre esetleg van valami ötletetek? Egész pontosan azt szeretném elérni, hogy itt, ha van üres cella (nincs termék az üzletben), akkor az essen ki a versenyből, hisz ott pl nem kapható alma, oda már nem tudok menni.
Ami nehezíti, hogy ne kelljen folyton képleteket huzigálni (erőforrásigényes művelet, i7es procit is megakasztja), lehúztam most 20 cellát, de ha csak 4 termék van, akkor az első 4 sorban vannak, utána pedig üres cellák, azokat ignorálni kellene, viszont az első 4 cellában ha hiányzik valami, akkor azt jelölje pirosan, és a végén ne legyen SZUM, és ne használja legalacsonyabb árként.
Ebben a táblában szeretném pl, ha a Media Markt, Euronics, Piac üzletekkel ahol nincs valamely termék ne is foglalkozzon a végén a képlet, és jelezze zölden, hogy pl a legolcsóbb a Tesco, mert ott minden van, és végösszeg a legalacsonyabb érték.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #36285 üzenetére
Szia!
Ezzel és Delila megoldásával is "csak annyi" a baj szerintem, hogy a teljes munkalap minden értéke törlődik - beleértve a fej és oldalrovatokat is!
A kérdező viszont a lapmásolás után a másolt lapon a meglevő, régi adatok helyére szeretne új adatokat beírni úgy, hogy először kitörölné a zavaró, régi adatokat. (Ha rosszul értettem volna, majd kijavít,)
Így viszont már nem olyan egyszerű a feladat. Ahhoz sajnos ismerni kellene a munkalap szerkezetét, hogy tisztességes makrót lehessen hozzá írni.Üdv.
-
0P1
aktív tag
válasz
föccer #36267 üzenetére
Erre érdemesebb Get&Transformot használni, azt pont ilyenek automatizálására találták ki. És ez annyira egyszerű feladat, hogy scriptelni se kell, csak pár egérkattintás az egész.
Olvasd be a táblát (Data/Get&Transform/From Table), állttsd be a négy szűrést a négy oszlopban (ugyanúgy műxik, mint a régi autoszűrő funkció, válaszd ki a két oszlopot, amiket át akarsz másolni (Manage Columns/Choose Columns) aztán Close&Load. Ennyi. -
Delila_1
veterán
válasz
föccer #36267 üzenetére
A Kr1:Kr4 (kritériumok) változóknál a helyfoglalásnál nem állítottam be a típust (string, double, boolean, date, stb. lehet)
Az adatokat tartalmazó listát táblázattá alakítottam, a neve Adatok.
Sub Szures()
Dim Kr1, Kr2, Kr3, Kr4
Kr1 = Range("L1"): Kr2 = Range("L2"): Kr3 = Range("L3"): Kr4 = Range("L4")
' Inputboxban is bekérheted a szűrő feltételeket
ActiveSheet.Range("Adatok").AutoFilter Field:=1, Criteria1:=Kr1 'A oszlop szűrése
ActiveSheet.Range("Adatok").AutoFilter Field:=3, Criteria1:=Kr2 'C oszlop szűrése
ActiveSheet.Range("Adatok").AutoFilter Field:=5, Criteria1:=Kr3 'E oszlop szűrése
ActiveSheet.Range("Adatok").AutoFilter Field:=6, Criteria1:=Kr4 'F oszlop szűrése
End SubSub Szuro_Reset()
ActiveSheet.Range("Adatok").AutoFilter Field:=1
ActiveSheet.Range("Adatok").AutoFilter Field:=3
ActiveSheet.Range("Adatok").AutoFilter Field:=5
ActiveSheet.Range("Adatok").AutoFilter Field:=6
' Az ActiveSheet.ShowAllData utasításnál minden adat látszik, de
' a szűrő feltételek megmaradnak. Ekkor a sorazonosítók kék színűek
End SubSub Szurt_Oszlop_Masolasa()
Sheets("Munka2").Columns(1).ClearContents 'előző másolat törlése
Range("B1:B" & Range("B1").End(xlDown).Row).Copy Sheets("Munka2").Range("A1")
End SubSub Rejtett_e()
If Rows(7).Hidden = True Then
MsgBox "Rejtett"
Else
MsgBox "Ne rejtett"
End If
End SubSub Szuro_ki_bekapcs()
Range("A1").Select
ActiveCell.CurrentRegion.AutoFilter
End Sub -
Pakliman
tag
válasz
föccer #36241 üzenetére
A ThisWorkbook modul "Workbook_BeforeSave" eseménykezelőjébe kell beírni egy kódot.
Ez minden "mentés" esetén lefut, itt tudsz jelszót kérni és ha azt nem tudja az illető, akkor elhajtani a ...
Pl.:Const ValódiJelszó = "MentésiJelszó"
Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
Dim sPass As String
sPass = InputBox("Mi a jelszó?")
If sPass <> ValódiJelszó Then
Cancel = True
MsgBox "Nincs jogod menteni!!"
End If
End SubÉs persze magát a munkafüzetet és azon belül a VBA kódot is jelszóval védeni. A VBA kódnál nem engedjük meg a betekintést sem, hiszen akkor megtudná akárki a szükséges jelszót
-
föccer
nagyúr
válasz
föccer #36211 üzenetére
Ó, és nem ez volt a hiba (csodálkoztam is volna, mert azt a 2 cellát fixen felül kell írni minden ciklusban, szóval baj nem lehetett belőle, hogy nem nulláztam őket.
Ellenben ilyen eset is régen történik velem...
Az optimalizációs algoritmust én építettem fel, moat, hogy futtatom kell rájönnöm, hogy túlságosan is jól készítettem fel és okosabb mint én...
Ugyanis bele tettem egy olyan lépést is aminek az alaplépései nem jelennek meg a végeredmény táblázatban, csak a végeredménye és az istenért nem akartam rájönni, hogy mégis miért nem nem azt látom amit. Ugyanis megtörtént, hogy az bementi alapadatok táblázatában el van írva valami és ezt az elírást a hibakereső rész automatikusan felismerte és korrigálta...
Epic, inkább megyek aludni...
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #36205 üzenetére
Szia!
Jó sok időt szánhattál rá! Gratula!
Ami a kérdésedet illeti:
"rá tudom-e venni macróból a számolótáblámat ..."Természetesen rá tudod venni. Ciklussal végig kell menni a paraméterlistán, átírni értékadással a számolótáblád megfelelő cellájába a paramétert.
Ha ki nem kapcsolod az újraszámolást - a tábla automatikusan újraszámolódik minden egyes cella változásakor(!).
Makróban:
automatikus számolás kikapcsolása: Application.Calculation=xlCalculationManual
visszakapcsolás: Application.Calculation=xlCalculationAutomaticAz újraszámoltatás makróból :
Application.Calculate => az összes nyitott munkafüzet újraszámolása.
Worksheets(1).Calculate => az 1. munkalap újraszámolása
Worksheets(1).Range("A2:A3").Calculate => az adott cellák újraszámolása.Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #35938 üzenetére
Szia!
Valami ilyesmit fogsz látni a rögzítés után:
Sub Makró2()
'
' Makró2 Makró
'
'
ActiveChart.ChartArea.Select
ActiveChart.FullSeriesCollection(3).Select
ActiveChart.FullSeriesCollection(3).Trendlines.Add
ActiveChart.FullSeriesCollection(3).Trendlines(1).Select
Selection.DisplayEquation = True
End SubEbből látod, hogy itt pl. a 3. adatsorhoz csináltam trendvonalat.
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #35936 üzenetére
Szia!
Szerintem ezt az adott adatsorhoz tartozó trendvonal címkéjének leolvasása adja meg, szövegként. Pl.
trendcimke=charts(1).seriescollection(1).trendlines(1).datalabel.text
tartalmazza mind az egyenletet, mind a szórásnégyzet értékét.
Ezt már meg tudod manipulálni a kedved szerint.
(Javaslat: makrórögzítéssel tedd fel a trendvonalat és a függvény ill. szórásnégyzet megjelenítést, így tudni fogod, melyik adatsorhoz tartozik a trendvonal, ha nem egy adatsorod van.)Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #35933 üzenetére
Szia!
Előljáróban: az összefűz függvény helyett a & operátor használatát javaslom, ami ugyanazt jelenti és az Excel celláiban is így működik
(pl. =A1 & A2 )
, rövidebb és elegánsabb is.Egy cellába a Formula tulajdonsággal adhatsz meg képletet, ebben az eseten mindig ANGOL nyelven kell megadni a függvény nevét és vesszővel elválasztani a paramétereket
(pl. Range("A1").Formula="=SUM(A2:A4)" )
, szövegként. Itt problémát jelenthet az esetleg szükséges idézőjelek bevitele, amit vagy az idézőjel duplikálásával, vagy a CHR(34) függvénnyel adhatsz meg. Ügyelni kell arra, hogy a szövegek rendesen legyenek megadva, pl.Range("A4").Formula="=SUBSTITUTE(A2,""mb"","""")".
Ezeket a képleteket megnézheted, ha a VBA nézet Immediate ablakába beírod pl.?Range('A1").Formula
Lehetséges magyar nyelven is a függvények megadása, a FormulaLocal tulajdonsággal. Ebben az esetben magyar függvényneveket használhatsz, de a munkafüzet nem lesz hordozható, más területi beállításnál nem fog működni, mert nem ismeri fel a képletet.
Végül, de nem utolsósorban: Egy csomó munkalap függvény használható a VBA-ban is, ezeket a Worksheetfuntion "gyűjtemény" tartalmazza. Ami itt van, az működik Application előtaggal is (Worksheetfunction nélkül!), akkor más a hibakezelési lehetőség.
Ha a cellába nem a képletet szeretnéd beírni, hanem magát a számítás eredményét, akkor a Cella Value tulajdonságát kell használnod. Pl.
Range("A1").Value=Application.Sum(Range("A2:A4").
Ebben az esetben tehát más módon kell megadnod a számításhoz a képletet! Viszont ilyenkor az adott cella is szerepelhet a számításban, tehát lehetne A1:A4 összegét beíratni az A1 cellába.
Kísérletezéssel sokat fogsz előrejutni.
Ennyit így éjfél előttre. Bizonyára maradtak még kérdéseid, azokat oszd meg velünk újra.Üdv.
-
Delila_1
veterán
válasz
föccer #35928 üzenetére
Dim a
On Error Resume Next
Set a = Sheets(Range("C2"))
If Err.Number <> 0 Then
Sheets.Add.Name = Range("C2")
On Error GoTo 0
End If
Columns("A:D").ColumnWidth = 20Az alsó sor az A:D oszlopok szélességét állítja be, és teszi ezt az újonnan létrehozott lapon, mert hivatalból az új lap az aktív. Ha másik lapon akarod a szélességet beállítani, akkor ezt jelezni kell.
Sheets(1).Columns("A:D").ColumnWidth = 20
-
föccer
nagyúr
válasz
föccer #35922 üzenetére
No, csak kellene bele tenni hiba javítást, mert úgy egyszerűbb lesz az életem.
Le kellene elleőrízni, hogy a C2-ben megadott nevű munkafüzet létezik-e, és ha nem akkor létrehozza azt, és bemásolja a megfelelő cellákat.
Ugyan itt szökség lenne arra is, hogy az oszlop szélességeket beállítsam. Erre melyik bojektum, melyik paraméterét kell módosítanom?
(fene egye meg, hogy nem ismerem még az objektum listáját sem
)
Köszi .
üdv, föccer
-
Delila_1
veterán
válasz
föccer #35879 üzenetére
Rossz hírem van. A másolandó tartománynak először a formátumát másolom a másik lapra, hogy azonosak legyenek a cellaegyesítések. Ennek ellenére az azonos formátumú másolandó területet nem képes az Excel beilleszteni. A lenti makróban kihagyhatod a csillagokkal jelzett sort, mert ott megbukik. Meg kell szüntetned az egyesítéseket, akkor jó lesz.
Sub Masolas()
Dim sor As Long
If Sheets(2).Range("A5") = "" Then
sor = 5
Else
sor = Sheets(2).Range("A" & Rows.Count).End(xlUp).Row + 2
End If
Sheets(1).Range("AD18:AD21").Copy
Sheets(2).Range("A" & sor).PasteSpecial xlPasteFormats '***
Sheets(2).Range("A" & sor).PasteSpecial xlPasteValues
End Sub -
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #35863 üzenetére
Szia!
Ezt a makrót is megpróbálhatod:
Sub masol()
Dim rrange As Range
Set rrange = Range(Range("A22"), Cells(Range("A22").End(xlDown).Row, Range("A22").End(xlToRight).Column)).SpecialCells(xlCellTypeVisible) ' a szűrés után látható cellák
If rrange.Areas.Count = 1 Then 'ha egybefüggő a tartomány
Set rrange = rrange.Rows(2) 'a második sor kell nekünk
Else
If rrange.Areas(1).Rows.Count >= 2 Then 'ha az első terület legalább 2 sorból áll
Set rrange = rrange.Areas(1).Rows(2) 'a második sora kell nekünk
Else
Set rrange = rrange.Areas(2).Rows(1) 'az első terület egy sorból állt, ezért a második terület első sora kell nekünk
End If
End If
With Rows(18) ' a 18. sorba átírjuk az értékeket.
.Cells(1).Value = rrange.Cells(1).Value
.Cells(5).Value = rrange.Cells(5).Value
Range(.Cells(1, "o"), .Cells(1, "x")).Value = Range(rrange.Cells(1, "o"), rrange.Cells(1, "x")).Value
End With
End SubEz akkor működik hibátlanul, ha a szűrősorodban és az adattábládban mindenütt van adat, a tartomány végéig, nincsenek üres cellák közben.
Üdv.
-
Delila_1
veterán
válasz
föccer #35863 üzenetére
Szűrés után futtathatod a modulba másolt makrót.
Sub sorszam()
Dim sor As Long, oszlop As Integer
For sor = 23 To 1000
If Rows(sor).Hidden = False Then
For oszlop = 1 To 5
Cells(1, oszlop) = Cells(sor, oszlop)
Next
For oszlop = 15 To 24
Cells(1, oszlop) = Cells(sor, oszlop)
Next
Exit Sub
End If
Next
End Sub -
Fferi50
Topikgazda
válasz
föccer #35861 üzenetére
Szia!
Bármily meglepő legyen is, de elsőre nem értem, mit szeretnél... Próbálok következtetni.
Tehát van egy táblád, amit leszűrtél valamilyen szempont szerint.
Ebben a táblában szeretnél megkeresni egy másik értéket valamelyik oszlopban, olyat, amelyik nem képezi a szűrés tárgyát? De akkor mit kellene kiírni az A18 cellába, hiszen a keresett értéket elvileg ismered...
Az, hogy egy cella benne van-e a szűrésben vagy nincs, a sor hidden tulajdonsága mutatja meg:
Activecell.Entirerow.Hidden ha False, akkor látható a sor, ha True, akkor nem látható.
A szűrésben levő látható tartományt a SpecialCells alkalmazásával lehet megkapni:Set latszik=ActiveSheet.UsedRange.SpecialCells(xlCelltypeVisible)
hozzárendeli a latszik változóhoz a látható cellákat. Figyelem: ez általában nem összefüggő tartomány, hanem területek(Areas) összessége és természetesen benne van a fejléc is. Ezt figyelembe kell venni, amikor használod a változót.
Ebben a tartományban természetesen lehet keresni a Find metódussal, vagy megtudni, hogy egy adott cella szerepel-e a tartományban az Intersect metódussal.Sajnos munkalap függvények szerintem nem jöhetnek szóba, mivel azok nem érzékenyek a láthatóságra (kivétel a részösszeg...).
Ha kicsit pontosabb a kérdésed, akkor többet tudnánk segíteni.
Üdv.
-
aclandiae
senior tag
válasz
föccer #35428 üzenetére
Működik!
C, Létezik valami megoldás, hogy az egyik oszlopban lévő 0 értékeket kiszedje? (ne látszódjon)
D, Hogyan tudom kijelölni az összes cellát, amiben adatok vannak? Az üresek nem kellenek.
E, Van olyan képlet, hogy pl. csak az látszódjon ami 3-5cm között van vagy pl. csak a pontylazacokat mutassa?
-
Delila_1
veterán
válasz
föccer #35372 üzenetére
Érdemes makrót rögzíteni a programozás megismeréséhez.
Utána erőteljes gyomlálás szükségelteik, mert tele rakja Select utasításokkal, meg olyanokkal, amik alapértelmezésben be vannak állítva..Pl. rögzítsd, hogy félkövérre állítod egy cella karaktereit. Az esetleges több soros makróból elég 1 sor:
Range("D5").Font.Bold = True
-
-
lappy
őstag
válasz
föccer #35364 üzenetére
Sub nyomtat()
b = Worksheets("névsor").Cells(1, 2).Value
b = b + 1
For a = 2 To b
Sheets("névsor").Select
Range(Cells(a, 2), Cells(a, 2)).Select
Selection.Copy
Sheets("Sima").Select
Range("C3").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteAll, Operation:=xlNone, SkipBlanks:= _
False, Transpose:=False
Application.CutCopyMode = False
ActiveWindow.SelectedSheets.PrintOut Copies:=1, Collate:=True
Next a
MsgBox "A nyomtatás kész, ügyes vagy!!!"
Sheets("Sima").Select
Range("C3").Select
Selection.ClearContents
Range("A2").Select
End Sub -
Delila_1
veterán
válasz
föccer #35353 üzenetére
Egy másik módszer.
Ha jól értem, egy listából választod ki a paramétert, és ezt akarod másik cellákba másolni.A B5 cellában van egy érvényesítés, amiből kiválasztod a megfelelő paramétert. A laphoz rendelt makró ezt bemásolja a Range(...) felsorolásában lévő cellákba, mikor a B5-ben változtatsz.
Private Sub Worksheet_Change(ByVal Target As Range)
If Target.Address = "$B$5" Then
Target.Copy
Range("D3,D5,D7,D10").PasteSpecial xlPasteValues
Application.CutCopyMode = False
End If
End Sub -
lappy
őstag
-
-
0P1
aktív tag
válasz
föccer #34944 üzenetére
Excel 2016-ban van MINHA és MAXHA függvény, azok pontosan azt csinálják, amit szeretnél, teljesen egyszerűen, kacifántos tömbképletezés nélkül. (lehet több feltételt is megadni, angolul MINIFS és MAXIFS, de valamiért mégsem MINHATÖBB-re és MAXHATÖBB-re magyarították). Sőt, van AVERAGEIFS is (ÁTLAGHATÖBB)
-
0P1
aktív tag
válasz
föccer #34569 üzenetére
"makróval ki lehet szedni a cella színét, de (tudtommal) függvénnyel ezt nem lehet megcsinálni"
De igen, GET.CELL() függvénnyel lehet különböző cellainformációkat kinyerni, a cella színét (background color) a 63-as argumentummal, viszont ez a függvény csak name managerben műxik, és nem frissül automatikusan.
itt a teljes argument lista :https://www.mrexcel.com/forum/excel-questions/20611-info-only-get-cell-arguments.html
-
joysefke
veterán
válasz
föccer #34500 üzenetére
kicsit kínai amit mondasz, de úgy veszem ki a szavaidból, hogy az egy nem automatikus hanem manuális megoldás lenne., amit szeretnék elkerülni...
Nekem itt olyasmi kéne mint SQL-ben egy join: A két táblázatot az útvonal megnevezés mentén (ami az útvonalak táblázatban kulcs) joinolja és szinteket összegezze minden 14 egymás után következő sorban (minden napra két sor jut)...
-
joysefke
veterán
válasz
föccer #34495 üzenetére
Két lépésben is tökéletes
Tehát arra gondoltam, hogy az
Edzésnapló
lapon (az itt található napi adatok vannak hetenként összegezve és grafikonon megjelenítve) létrehozok egy új oszlopot, ami azEdzésnapló!G
oszlopban található szöveghez keresi meg a hozzátartozó szintet (amennyiben van ilyen, mert ugye csak néhány útvonalon van szint) azAlapadatok
lapon található Útvonalak táblázatból. A keresésnek akkor kéne eredményesnek lennie, ha azAlapadatok!L
oszlopban található szöveg benne van azEdzésnapló!G
oszlopban található megjegyzésen. AzAlapadatok!L
természetesen több bejegyzést fog tartalmazni, nem csak a képen látható egyetlen egyet.Például, ha az
Alapadatok!L
oszlop egyik cellájának tartalma például "HHH sétaút
" és az Edzésnapló!G oszlop egyik cellájának tartalma "HHH sétaúton lassú kocogás
", akkor legyen illeszkedés és azAlapadatok!N
oszlopának megfelelő sorának tartalma kerüljön be azEdzésnapló!
valamelyik (itt nem látható) oszlopába.A kereséshez itt milyen függvényre lenne szükségem?
Előre is köszi!
-
0P1
aktív tag
válasz
föccer #34454 üzenetére
transzponálgatás nélkül is megoldható:
Kijelölöd a táblázatot, Rendezés és szűrés->egyéni sorrend->Beállítások gomb -> balról jobbra (felülről lefelé helyett) -> OK -> kiválasztod, hogy melyik sor alapján rendezze (első) és OKszlovákul nem tudom, de angolul:
Editing, Sort&Filter/Custom sort/Options/Sort left to right -> select sort by row (first one) , OK
-
KAMELOT
titán
válasz
föccer #34452 üzenetére
Lényeg, hogy érthető legyen.
A legfelső sorban láthatóak számok. Én azok szerint akarom sorba tenni úgy, hogy az az abban az oszlopban lévő összes adat is átrendeződik.
A kijelölt sorral való rendezés az melyik funkció? Nekem szlovák EXCEL van ezért lenne jobb ha valaki képet is rakna melllé lépésenként, hogyna járjak le.80 oszlop és 2300 sor van a táblázatban
-
PistiSan
addikt
válasz
föccer #34409 üzenetére
Elhiszem!
Sajnos anno suliban hiába tanultam sok ilyet, amikor nem tudnak életszerű példát hozni rá, hogy mire is jó ez, akkor könnyen el lehet felejteni a dolgokat.
A munkahelyemen mostanában egyre több a 20-as évei elején járó fiatal, gyakran ECDL vizsgával jönnek, borzasztó hogy még egy szum függvényt sem ismer a legtöbbje, mondom is nekik mindig, hogy ennyi tudással, és megbuktattalak volna téged.
Nekem is van sok olyan függvény, amit nem használtam nagyon régen, vagy nem igazán tudtam mire is való, aztán egyszer előjön egy probléma, és lám van rá egy kész függvény, csak használni kell, sokszor pedig ismerős is, hallottam már róla.
Örülök nagyon, hogy még vannak ilyen topicok is prohardveren, ahol ilyen szinten megy az egymás segítése, sok helyen csak a cseszegetés megy.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Borderlands 4
- Nintendo Switch 2
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Linux kezdőknek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hegesztés topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Gyermek PC játékok
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Macbook White 13" unibody
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest