- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
joysefke
veterán
válasz
joysefke #34778 üzenetére
végül csak sikerült!
A műveletek sorrendje fontosnak tűnik:
Először a forráslistát kell elnevezni, majd utána a táblázatot kijelölni (ami csupán egy rovatfejjel nagyobb mint az előző lista) és létrehozni.
Ez után az érvényesítés dialógusablakban F3-ra már megjelenik a lista.
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Magyar Excel 2016
Adatérvényesítéssel szeretnék legördülő listát létrehozni, méghozzá úgy, hogy a lehetséges listaelemek halmaza később bővíthető legyen, lehetőleg úgy, hogy egyszerűen a további listaelemeket a meglévők alá írom a forrás-táblázatban.
Kipróbáltam a dolgot úgy, hogy
-(1) Az adatérvényesítés dialógusablakban a listaelemek tartományaként egy a tényleges listánál nagyobbat adtam meg, benne üres pozíciókkal, ahová majd a későbbi új listaelemek kerülnek. Ez nem tetszett, mert a legördülő listában az üres pozíciókat mutatja először(!!) és a tényleges listaelemekhez pedig görgetni kell a legördülő listában.-(2) Kipróbáltam úgy is, hogy a listaelemek tömbjét kijelöltem és elneveztem, (ekkor a név amit a tömbnek adtam megjelent a névkezelőben) majd az adatérvényesítés dialógusában már nem tól-ig tartományt adtam meg a lehetséges listaelemek forrásaként, hanem a tömb nevét. Ez nekem azért nem tettszik, mert a lehetséges listaelemek halmazának bővítésekor át kell szabni a tömbhatárokat a névkezelőben, ez meg nem mindenkinek olyan magától értetődő (barátnőmnek (is) csinálok egy táblázatot és ő csak használni szeretné, nem mókolni vele).
Mi a standard megoldás erre?
Előre is köszi!
J. -
joysefke
veterán
{=SZUM(HA(HIBÁS(SZÖVEG.TALÁL(Alapadatok[Útvonal],[@Út])),HAMIS,Alapadatok[Szint]))}
Köszi!
letöltöttem az Excel mintádat és kipróbáltam: működik. Azóta persze megcsináltam már pontos egyezéssel és
FKERES
-sel.Nem nagyon értek az Excel-hez meg annak a szintaxisához sem, ezért elmagyaráznád, hogy mi történik a fenti függvényben (SZUM-mal illetve MAX-szal), illetve mit csinál a '@' operátor(?)? Illetve Az [Útvonal] meg az [@Út] milyen hivatkozások? Szeretném megérteni...
Kimásolva ezt a képletrészletet:
SZÖVEG.TALÁL(Alapadatok[Útvonal],[@Út])
egyébként hibát kapok...Előre is köszi!
-
joysefke
veterán
Köszi mindenkinek (föccer, OP1) a tippeket a szintösszegzéshez. Végül nem sikerült összehozni amit OP1 írt, tehát egyszerűsítettem a problémát: Az útvonal megnevezésnek pontosnak kell lennie, és
FKERES
-sel fogom az alapadatok lapon található táblázatból a szintértékeket behelyettesíteni az Edzésnapló soraiba.Na erre van egy működő megoldásom, de szeretném szebbé tenni.
Tehát az
FKERES
feltölt nekem egy oszlopot számokkal és#HIÁNYZIK
hibákkal melyeket összegezni szeretnék, értelemszerűen csak a számokat. Ez megy a=SZUMHA(X5:X28;">0")
képlettel, de én a SZÁM(...) függvényt akarom használni. Ezt hogyan kell?A
=SZUMHA(X5:X28; SZÁM(X5:X28)=IGAZ)
nullát dob ki (pedig vannak benne pozitív számok). Miért? Esetleg aSZÁM(X5:X28)=IGAZ
kiértékelése azonnal megtörténik a teljes tartományra ésHAMIS
-at ad eredményül és ez a SZUMHA összes lépését leállítja?Hogy kéne a SZUMHA-t és a SZÁM-ot kombinálni, hogy jó legyen?
-
joysefke
veterán
A fentit még parsolom
Addig is egy kérdés: Függöleges tömbkonstansot létre tudok hozni: ={1; 2; 3} +CSE
de ha vízszinteset próbálok (pontosvessző helyett vesszővel) akkor szintaktikai hibát kapok. Miért?? -
joysefke
veterán
válasz
föccer #34500 üzenetére
kicsit kínai amit mondasz, de úgy veszem ki a szavaidból, hogy az egy nem automatikus hanem manuális megoldás lenne., amit szeretnék elkerülni...
Nekem itt olyasmi kéne mint SQL-ben egy join: A két táblázatot az útvonal megnevezés mentén (ami az útvonalak táblázatban kulcs) joinolja és szinteket összegezze minden 14 egymás után következő sorban (minden napra két sor jut)...
-
joysefke
veterán
válasz
föccer #34495 üzenetére
Két lépésben is tökéletes
Tehát arra gondoltam, hogy az
Edzésnapló
lapon (az itt található napi adatok vannak hetenként összegezve és grafikonon megjelenítve) létrehozok egy új oszlopot, ami azEdzésnapló!G
oszlopban található szöveghez keresi meg a hozzátartozó szintet (amennyiben van ilyen, mert ugye csak néhány útvonalon van szint) azAlapadatok
lapon található Útvonalak táblázatból. A keresésnek akkor kéne eredményesnek lennie, ha azAlapadatok!L
oszlopban található szöveg benne van azEdzésnapló!G
oszlopban található megjegyzésen. AzAlapadatok!L
természetesen több bejegyzést fog tartalmazni, nem csak a képen látható egyetlen egyet.Például, ha az
Alapadatok!L
oszlop egyik cellájának tartalma például "HHH sétaút
" és az Edzésnapló!G oszlop egyik cellájának tartalma "HHH sétaúton lassú kocogás
", akkor legyen illeszkedés és azAlapadatok!N
oszlopának megfelelő sorának tartalma kerüljön be azEdzésnapló!
valamelyik (itt nem látható) oszlopába.A kereséshez itt milyen függvényre lenne szükségem?
Előre is köszi!
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Nem tudom melyik függvény kell ehhez a feladathoz!
szeretném az
Edzésnapló!G
oszlopában található megjegyzésekben megkeresni (ha benne van) azAlapadatok!L
oszlop kulcsait. A képen látható, hogy a "HHH sétaút" szöveg 4X szerepel. engem ebből a négyből csak az a kettő érdekel, ahol AzEdzésnapló!D
oszlop tartalma"=Futás"
.A cél az lenne, hogy a futással (Edzésnapló!D) megtett szinteket (Alapadatok!N) minden hétre összegezzem, hogy a heti adagot majd meg tudjam grafikonon is jeleníteni.
Milyen függvényre van szükségem?
(Magyar Excel 2016)
Előre is köszi!
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Magyar Excel 2003-ról áttértem Magyar Excel 2016-ra.
A problémám az, hogy a kérdéses excel doksiban a magyar számformátumot (tizedesvessző) mindenhol átkonvertálta amerikaira (tizedespont). Most átraktam az Excel 2016 alapértelmezett nyelvét magyarra (a virtuális gépen amint fut a Windows angolra van állítva, innen szedhette az angol nyelvet), de ettől nem javult meg a dolog.
Tehát mit kell tennem, hogy a táblázatokban visszaváltson tizedesvesszősre a számformátum?
Előre is köszi!
J. -
joysefke
veterán
Sziasztok!
Magyar Excel 2003-am van.
Nincs benne
SZUMHATÖBB
függvény, pedig pont arra lenne szükségem. Hogyan tovább??Előre is köszi!
J. -
joysefke
veterán
-
joysefke
veterán
Hogyan tudom a grafikonról a nulla értékeket kiküszöbölni? Excel 2003 magyar
Sziasztok!
A hét napjain mérem a testtömegemet, melyből veszek egy heti átlagot és ezeket a heti átlagokat szeretném (egyelőre) oszlopdiagram formájában megjeleníteni. Azokon a heteken ahol egyszer sem mértem testtömeget ugyebár nem lesz heti átlag és ott 0 magas lesz a diagramon hozzátartozó oszlop. Na most én azt szeretném, ha az oszlopdiagram oszlopai fölött megjelenítem az oszlop magasságát, akkor a nulla értékeket ne írja ki...
Jelenleg így néz ki a dolog:
heti átlag számolása (ebből 53 darab van):
=HA(DARAB(N138:N151)>0; ÁTLAG(N138:N151);"NINCS ÉRTÉK")
Az ötlet itt az lenne, ha tudunk átlagot számolni, akkor kiszámítjuk, ha nem, akkor szám helyett szöveggel töltjük fel a cellát
Heti átlag átvétele a diagram-adattáblába:
=INDIREKT("Edzésnapló!N"&((SOR()-2)*17+16))
Eddig jó, szépen átjönnek a testsúly értékek, illetve amelyik héten olyan nincs, ott a "NINCS ÉRTÉK" szöveg.De és itt a probléma: a diagramon az oszlopok fölött 0 értékeket állít be ott is ahol szám helyett szöveg ("NINCS ÉRTÉK") a diagram értéke.
Ezt hogyan küszöböljem ki?
Előre is köszi!
-
joysefke
veterán
Nah, megvan
=INDIREKT("munkalap!L"&SOR()*17+16)
A futó N változó értékét itt a SOR() függvény adja meg (cella melyik sorban van)
-
joysefke
veterán
Sziasztok!
Excel 2003
Szeretnék sorban egymás után a "munkalap" L16, L33, L50, L67 etc celláira hivatkozni, azok tartalmát egymás után megjeleníteni. A hivatkozott cellák címét ez az egyszerű képlet írja le: L. oszlop, 16+Nx17. sor
Hogy tudom ezt megtenni, anélkül, hogy kézzel kéne beírnom, hogy
=munkalap!L16
,=munkalap!L33
,=munkalap!L50
etc...Köszönöm!
J.
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Prémium gépház most fantasztikus áron!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! HP Elitebook Folio 9470m - i5-3GEN I 8GB I 480GB SSD I 14" I DP I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest