- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- iPhone topik
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Hamarosan körbefotózza a Google a Balatont
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel 10a – évismétlés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Macrodroid
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
föccer
nagyúr
Jó estét!
Akkor most egy nagy falat. Aki ebben érdemben tud nekem segíteni, annak jövök egy pizza/sör/pálinka kombóval.
Makróval kellene meghatároznom egy adathalmazból kiértékelhető exponenciális trend görbe fuggvényét. Pont azt, amit a diagrammokra le lehet kérni 1 gombnyomással.
Természetesen minden kék adatpontnak megvannak a koordinátái, és amire rettenetesen szökségem lenne az a trend görbének a matematikai függvénye. Ha ez megvan, akkor megváltom a világot
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
A lányeg, hogy elég nagy, dinamikus adatmennyiségen kellene elvégezni egy olyan elemzést, amihez az átlag görbétől való átlagos eltérést (szórást) számítok. Különböző paraméterek mellett leszűrök egy listából néhány adatpontot, amire szórást kellene számítani. (egyes adatpontok száma pártucattól 100-150 darabig terjed.
Eddig mindig úgy csináltam, hogy a leszürt adatokat betettem egy külön táblázatba és manuálisan beírtam a függvény paramétereit, amiből már az excel számolni tudott. Igen ám, de ha automatikusan akarom elvégezni az elemzést, akkor ez a "lenézem és beírom" nem működik.

Köszi szépen.

üdv, föccer
Új hozzászólás Aktív témák
- Fallout 4 Pip-Boy Edition eladó
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4520
- AKCIÓ! MSI ThinA15 B7VF-449XHU Gamer notebook - R7 7735HS 16GB DDR5 1TB SSD nVidia RTX 4060 8GB
- Xbox Game Pass Ultimate előfizetések kedvező áron
- HP 255 G8 - 15.6" FullHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR - ÚJ AKKU
- Ultimate előfizetés akár 3856 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Fferi50