- Samsung Galaxy S25 Edge - a tegnap határán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Kínosan környezettudatos a HMD
- Yettel topik
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
n42
tag
válasz
Delila_1 #35196 üzenetére
Szia! Én úgy gondoltam, hogy (pl) A1 cellát kitöltöm, akkor A2 cellában megjelenik a dátum és idő!
Ami még talán nehézség, hogy azt is ki szeretném számolni, hogy hány percig tartott a termelés, tehát az első mintavételtől az utolsó mintavételig tartó idő is kellene, ami ráadásul egyik napról átnyúlhat a másik napra. -
n42
tag
Sziasztok, excelbe egy statikus dátumot szeretnék egyszerűen beszúrni, de egyszerűen nem tudom megoldani. A legegyszerűbb megoldás a ctrl+; ugye, de nem működik a parancs ("nincs ilyen cella", WTF?), de az lenne a legjobb, ha automatikusan csinálná az excel, amint kitöltök egy adott cellát (MEO naplóhoz kéne).
Előre is köszi a választ!
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
dgyuri50 #35189 üzenetére
Szia!
Az FKERES függvény (és a többi kereső függvény is!) képes rá, hogy szövegtöredéket keressen. Ehhez használni kell a csillag (*) joker karaktert:
"*ap*" megtalálja az első olyan cellát, amelyben valahol előfordul az ap.
"*ap" megtalálja az első olyan cellát, amely ap végződésű
"ap*" megtalálja az első olyan cellát, amelynek kezdete apAz FKERES negyedik paraméterét ilyen esetben HAMIS-ra (0) kell állítani.
Ehhez nem kell rendezni azt az oszlopot, amelyben keresel.Üdv.
-
dgyuri50
újonc
Sziasztok!
Egy olyan problémám lenne, hogy egy oszlopban lévő cellák (pl. A10:A1200) tartalmában akarok keresni függvénnyel. De úgy, mintha ctrl + F után beírnám a keresés mezőbe a szót és a kijelölt tartomány első cellájába, amiben a benne lévő szöveg tartalmazza ezt a szót, egyből megtalálja.
Az a baj, hogy a KERES, FKERES, VKERES függvények csak akkor működnek, ha a keresendő szót tartalmazó cella és a keresés helyét jelentő cellák valamelyike teljesen egyezik, vagyis nem elég ha csak tartalmazza a keresett szót, de mondjuk hosszabb a szöveg.
Ráadásul esetemben nem lehet emelkedő sorrendbe se helyezni a cellák adatait, anélkül kell megtalálja az első olyat, ami a keresendőt tartalmazza.
Van valami ilyen függvény, ami ezt megoldja?Köszi a választ előre is!
-
-
föccer
nagyúr
válasz
BullZeye #35185 üzenetére
Pontos értékre keresésnél lehet gond, hogy nem találja meg, ha nem sbc sorban van a forrás tartomány első oszlopa. Legalábbis régen így volt, lehet már túlléptek ezen a problémán, én rutinból mindig sorrende rakom (illetve szereincsére a kiexportált adatállományaim mind sorrendbe vannak, így nem is kell vele külön foglalkoznom)
-
BullZeye
veterán
Na, megint szükségem lenne egy excel okosságra.
150ezer soros Excel tábla (Alma.xls)
'A' oszlopban cikkszámok, B oszlopban egy link (hivatkozás), összesen 150ezer700 soros Excel Tábla (Barack.xls)
'A' oszlopban 700 sornyi cikkszám, B oszlop üres.Hogyan tudnám az Alma.xls-ből áttenni a Barack.xls-be a cikkszámok alapján az URL-eket?
Pl
Alma.xls
A:100 = p5123o
B:100 = google.comBarack.xls
A:340 = p5123o
B:340 = (üres)Végeredmény amit szeretnék:
Barack.xls
A:340 = p5123o
B:340 = google.com -
válasz
Melorin #35177 üzenetére
Kód:
=OFFSET(C1,MATCH(A24,$A$1:$A$21,0)+MATCH(B24,OFFSET($B$1:$B$21,MATCH(A24,$A$1:$A$21,0)-1,0,ROWS($B$1:$B$21)-MATCH(A24,$A$1:$A$21,0)+1,1),0)-2,0)
Esetleg módosítandó értékek:
C1 - ár oszlop első sora
$A$1:$A$21 - megnevezés oszlop
$B$1:$B$21 - méret oszlop
A24 - keresési felétel - megnevezés
B24 - keresési felétel - méret(persze a no price értékekkel nem fog tudni túl sok mindent kezdeni)
-
Melorin
addikt
Sziasztok!
Hogy tudnám megoldani azt, hogy az fkeres függvény attól függ melyik tartományban keres, hogy mi van egy cellában?
Tehát pl vannak pólók és vannak cipők. A két ruhaneműnek mások a mértékegységei, míg az egyik betűkkel (S-XL) a másik számokkal (36, 43, stb).
Ha beírom (vagy kiválasztható listát használok) az egyik oszlopba a ruha típusát, a mellette lévő oszlopba pedig a méretet, ki kéne dobnia az adott ruhaneműnek az árát és a cikkszámát amit a táblázat egy másik része tartalmaz. Csatolok 2 képet ahol ezek megtalálhatóak, hátha érthetőbb lesz
A legfőbb gondot az okozza, hogy ugyanolyan méretekkel többféle ruha is található, ezért kellene a beírt szó alapján irányt mutatni az Excellel, hogy melyik tartományban keressen attól függgően hogy mit tartalmaz a cella (pl. póló avagy nadrág)Ilyesmivel próbálkoztam de nem jött be:
=HA(E7="Póló";FKERES(F7;'Kódok-árak'!C2:D7;2;0)*HA(E7="Védőnadrág , melles kék";FKERES(F7;'Kódok-árak'!C8:D14;2;0));"")
-
Van itt valaki, aki olyan mélységben ismeri a VBA bugyrait, hogy tudja, hogy hogy lehet .NET OLE objektumokat inicializálni és hivogatni? Főleg a statikus objektumok/függvények kezelése érdekelne.
mscorlib.dll - File.Open elérése és/vagy FileStream objektum létrehozása lenne a téma. -
Fferi50
Topikgazda
válasz
Pakliman #35172 üzenetére
Szia!
Ehhez annyi segédoszlop szükséges, ahány számpárost keresni kíván.
A Ha függvény az értékeket fordítva adjaebben a formában.
Nem is szükséges a HA függvény,=ÉS(DARABTELI(A1:E1;1)>0;DARABTELI(A1:E1;2)>0)*1
adja a jó eredményt, mivel az IGAZ az Excel táblában 1-re konvertálódik.Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
attilalr2 #35171 üzenetére
Szia!
Az alábbi felhasználói függvénnyel megoldható:
Function bevizsgal(ByRef hol As Range, ByRef mit As Range)
Dim sr As Range, van As Integer, mr As Range
van = 0
For Each sr In hol.Rows
van = van + (Application.CountIf(sr, mit.Cells(1)) > 0 And Application.CountIf(sr, mit.Cells(2)) > 0) * -1
Next
bevizsgal = van
End FunctionA függvényt egy modullapra kell beírni. (Alt F11, menüben insert - module, majd bemásolod)
Ugyanúgy kell használni mint egy beépített függvényt. Ha húzni szeretnéd a képletet, akkor az első paramétert $ jelekkel kiegészítve kell megadnod.A füzetet makróbarátként kell elmentened, ha meg akarod tartani a függvényt.
Üdv.
-
Pakliman
tag
válasz
attilalr2 #35171 üzenetére
Szia!
Ezt a DARABTELI függvénnyel meg tudod oldani.
Segédoszlopot célszerű alkalmazni, amiben 1 vagy 0 értéket ad a függvény attól függően, hogy az adott sorban a 2 szám együtt szerepel-e:=HA(ÉS(DARABTELI(A1:E1;1)=0;DARABTELI(A1:E1;2)=0);1;0)
Esetleg 2 cellát is használhatsz, amibe a keresendőket írod, így bármikor változtathatod.
Ekkor pl::
=HA(ÉS(DARABTELI(A1:E1;$G$1)=0;DARABTELI(A1:E1;$H$1)=0);1;0)A SZUM()-al összesítheted.
-
attilalr2
újonc
Sziasztok!
A következőben szeretném a segítségeteket kérni:
Adott egy számsor, egy cellában csak egy szám van, soronként 5-10 szám van (kb. 800 sorról van szó).
Szeretném, ha kiírná, hogy soronként hányszor szerepel 2 adott szám egyszerre az összes sort vizsgálva.Egy egyszerű példa, ami azt nézi, hogy az "1" hányszor szerepel a többi számmal egyszerre. Természetesen a párosításokat pl 1:2 beírom manuálisan, csak az eredményeket kéne számolnia.
Előre is köszönöm, ha van valakinek ötlete.
-
Pakliman
tag
válasz
the radish #35165 üzenetére
Szia!
Ezt "kényszerből" írtam, mert sokszor volt/van szükségem darabolásra.
Használható cellában és makróban egyaránt.Public Function Darabolt(darabolandó, rész As Long, Optional elválasztó As String = " ", Optional elválasztó_egyben_használandó As Boolean = True, Optional trim As Boolean = True) As String
Dim delim
Dim s
Dim i As Long
s = IIf(trim, Application.Trim(darabolandó), darabolandó)
If elválasztó_egyben_használandó Then
delim = elválasztó
Else
delim = Mid(elválasztó, 1, 1)
For i = 2 To Len(elválasztó)
s = Replace(s, Mid(elválasztó, i, 1), delim)
Next i
End If
On Error GoTo Hiba
Darabolt = Split(s, delim)(rész - 1)
Exit Function
Hiba:
Darabolt = ""
End FunctionHasználata:
darabolandó= "dara bolandó napok"
rész= lásd eredményeknél
elválasztó= " n" 'ha nem adod meg, akkor 1 db szóköz
' elválasztó_egyben_használandó= ha nem adod meg, akkor IGAZ
' trim= ha nem adod meg, akkor IGAZ
elválasztó_egyben_használandó= HAMIS (=a szóköz is és az n is elválasztóként használandó)
trim= HAMIS (=feldolgozás előtt a dupla/tripla stb szóközöket NEM cseréli 1 db szóközre)
eredmény rész=1 --> "dara"
eredmény rész=2 --> ""
eredmény rész=3 --> ""
eredmény rész=4 --> ""
eredmény rész=5 --> ""
eredmény rész=6 --> "bola"
eredmény rész=7 --> "dó"
eredmény rész=8 --> ""
eredmény rész=8 --> "apok"
'-------------------------------------------------
darabolandó= "dara bolandó napok"
elválasztó= " n"
elválasztó_egyben_használandó= IGAZ (=KIZÁRÓLAG a " n" sztring az elválasztó!!)
trim= IGAZ (=feldolgozás előtt a dupla/tripla stb szóközöket kicseréli 1 db szóközre)
eredmény rész=1 --> "dara bolandó"
eredmény rész=2 --> "apok" -
Fferi50
Topikgazda
válasz
the radish #35167 üzenetére
Szia!
A Chr(34) jelenti az idézőjel karaktert. Ilyen esetekben egyszerűbb ezen a módon használni (néha nem is lehet másként).
Egyébként duplázni kell az idézőjeleket, hogy egy szövegben (stringben) idézőjelként maradjon benn és ne szöveghatárolóként.
Ha azt szeretnéd, hogy az idézőjel is benne maradjon a szövegben, akkor a +1 részt ki kell törölni.Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
the radish #35165 üzenetére
Szia!
Dim cl as range
For Each cl In Range("A1:A250").Cells: cl.Value = Mid(cl.Value, InStr(cl.Value, Chr(34)) + 1): NextÜdv.
-
the radish
senior tag
Egy újabb akadály.
Adott A1:A250 tartomány, változó számú és karakterű kezdettel, majd egy ", azaz idézőjel.
Pl.:
25654 "Horváth
145 "Magyar
6549318 "KovácsMakróval szeretném az idézőjel előtti karaktereket eltüntetni. Ez megoldható valahogy?
Előre is köszönöm.
-
lappy
őstag
válasz
the radish #35160 üzenetére
Sub RemoveAllButLastWord()
'Updateby20140612
Dim Rng As Range
Dim WorkRng As Range
Dim xChar As String
On Error Resume Next
Set WorkRng = Application.Selection
Set WorkRng = Application.InputBox("Range", xTitleId, WorkRng.Address, Type:=8)
xChar = Application.InputBox("String", xTitleId, "", Type:=2)
For Each Rng In WorkRng
xValue = Rng.Value
Rng.Value = VBA.Right(xValue, VBA.Len(xValue) - VBA.InStrRev(xValue, xChar))
Next
End Sub
pl -
Fferi50
Topikgazda
válasz
the radish #35160 üzenetére
Szia!
Makróval
Range("A1:A250").Replace What:="alma",Replacement:="",lookAt:=xlPart
Ugyanez az idézőjelre:
Range("A1:A250").Replace What:=Chr(34),Replacement:="", lookAt:=xlPartDe a Keresés - Csere párbeszédpanelben ugyanezt meg tudod csinálni, ha kijelölöd a tartományt.
Arra kell figyelni, hogy ez a párbeszédpanel megőrzi az előző keresési beállításokat! (vagyis azt, hogy miben keressen, egész cellát nézzen-e stb.)
Üdv.
-
the radish
senior tag
Sziasztok!
A1:A250 tartományban található szövegből szeretném makróval törölni a " jeleket és az alma szavakat.
Meg lehet valahogy oldani, vagy marad a Helyette függvény?
Előre is köszönöm.
-
DeFranco
nagyúr
válasz
marchello1 #35155 üzenetére
az utolsó paramétert töltsd ki (alapesetben
HAMIS
-sal vagy0
-val, egyéb esetben olvasd el a függvény súgóját én még soha nem használtamIGAZ
vagy1
-el) -
Overtaker
csendes tag
válasz
marchello1 #35155 üzenetére
A B3 : C16 táblázat idő szerint emelkedő sorrendben legyen, akkor rendesen működni fog. (Bár nem tudom, hogy az eredmény akkor megfelelő lesz-e, ha esetleg másodperc részletességű időket keresel).
-
marchello1
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok:
Van egy adattáblám amiben szintidők vannak megadva és hozzátartozó pontok.
Azonban valami oknál fogva az FKERES képlettel nem tudom lehívni a valós pontokat.
Valamint ha egy bizonyos időket írok be akkor "HIÁNYZIK!" hiba üzenetet kapom vissza.
Feltöltöttem egy képet róla:
[kép]Köszönöm előre is a segítséget!!
-
trisztan94
őstag
Sziasztok
Egy Visual Basic-ben jártas emberkét keresnék egy relatíve sürgős munkára.
Ha tudtok valakit aki érdekelt lehet, légyszi küldjetek egy email a hello@heureka-kreativ.hu-ra "VBA programozó" tárggyal - privit nem nagyon nézem.
Köszi!
-
Ptech
addikt
Sziasztok,
Egy makróval szenvedek, ami a következőket csinálná:
Adott jópár közös mailbox, amikből bizonyos almappákból kiexportálja az összes email mezőit:To
From
Subject
Categories
ImportanceValaki csinált már hasonlót? Próbáltam összeollózni kódot, de sehogyan sem birom működésre birni.
(Excel 2007, Outlook 2007)
Ezek után van egy csomó kalkuláció és mailboxonként, kategóriánként, high importance flag szerinti számolás, de az a része működik a makrómnak, viszont ezt a kiexportálós dolgot nem vágom egyáltalán.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Zimmy88 #35147 üzenetére
Szia!
Tudom, nagyon szép a pivot
, de mi lenne, ha a SZUMHA függvényt használnád?
A oszlop B oszlop C oszlop D oszlop
nevek Telephely arányok képlet:
Kál --------------------1 =SZUMHA(A:A;$A1;HAVIADATOSZLOP)*C1
Göd Göd1 0,35
Göd Göd2 0,65
Pér --------------------1
stb.A HAVIADATOSZLOP a külső hivatkozás a havi fájlra.
Az oszlopok pedig akár havonta jöhetnének egymás után....Üdv.
-
Delila_1
veterán
válasz
Zimmy88 #35147 üzenetére
Nézd meg a kimutatást..
Ha sikerül összehozni (képletekkel) a letöltött adataidból a bal oldali táblázat első oszlopát, nyert ügyed van. -
Zimmy88
tag
válasz
Fferi50 #35144 üzenetére
Szia!
Egyféle költségről van csak szó, mindig csak tárgyhavi adatokkal, a 10 oszlop csak részletezés (hány db, milyen méret, milyen egységár), de nekem csak az összeg a lényeg a telephelyenként. A felosztási % éves szinten fix. Úgy képzelem, hogy valahogy meg lehetne adni a pivotban, hogy a gödi telephelyek összesített költségét 2 sorban mutassa, egy előre beírt arány alapján bontva.
A számított mezőt eddig csak arra használtam, ahol a pivot minden soránál ugyanazt a műveletet kellett elvégezni, pl eredeti összeg nettóját akartam látni, vagy éves összeget átlagolni munkanapokra (elosztva 250-nel). De itt úgy lenne az igazi (csak nem tudom, meg lehet-e valósítani a pivotban), ha a gödi, budapesti, stb adatok esetében nem egy plusz oszlop lenne, hanem egy (kettő, három, stb) plusz sor, ahányfelé bontani kell. -
alevan
őstag
Sziasztok. Lenne nekem egy címlistám, ilyen adatokkal:
És ebbe a sorrendbe szeretném rendezni:
Jelenleg ha próbálom rendezni hagyományosan, vagy nem szám szerinti sorrendbe rakja, vagy különveszi a betüt tartalmazó és nem tartalmazó cellákat.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Zimmy88 #35143 üzenetére
Szia!
A 10 oszlop az 10 különféle költség és ezeket kell összesítened?
A havi tábla csak a tárgyhavi adatokat tartalmazza, vagy halmozott adatokat?
A felosztási % éves szinten fix, vagy valamilyen költség - bevétel - létszám stb. alapján számítódik?Egy 50 soros mintát véletlen adatokkal feltehetnél szerintem valahova, talán nem nagy munka, benne azt is megmutatva, hogyan szeretnéd és mi alapján bontani az adatokat.
Üdv.
-
Zimmy88
tag
válasz
Fferi50 #35142 üzenetére
Azért gondoltam a számított mezőre, mert meg lehet adni képletet (csak azt nem tudom, hogy ennek milyen korlátai vannak, pl ha-függvényt használhatok-e).
Alaptábla: külső forrásból származik, 10 oszlop és kb ezer sor, minden hónapban megkapom. Ebből kell készítenem egy listát, hogy melyik telephelyen mennyi költség merült fel az adott hónapban.
A probléma, hogy egy településen lehet több telephely is, és az alaptábla csak település bontású. Ahol több telephely van egy településen, ott adott egy felosztási %, ami alapján az adott teleülésen felmerült költségeket osztanom kell. Eddig "manuálisan" csináltam a bontást, tehát ahol nem kellett arányosítani ott a pivotbeli értéket másoltam a végleges táblába, ahol pedig osztani kellett, ott a pivot értékét 3-6felé bontottam a megadott %-ok alapján, és így került a végleges táblába.
Ezen szeretnék egyszerűsíteni, ha lehet.
Ja és '13-as excelt használok. -
-
Zimmy88
tag
válasz
Fferi50 #35139 üzenetére
Az a baj, hogy az alaptábla közel 1000 sor, és több olyan település is van, ahol bontani kellene, van ahol 5-6felé. Így elég körülményes minden hónapban végignézni az alaptáblát, hogy melyik az a sor amelyik bontandó, és beszurkálni alá a bontásokat. Ezért gondoltam, hogy a pivot számított mezőit csak 1x kell megcsinálni, utána már minden további hónapban számol magától a pivot frissítésével.
-
Fferi50
Topikgazda
válasz
Zimmy88 #35135 üzenetére
Szia!
Úgy gondolom, számított mezővel körülményes megcsinálni, hiszen új adatokat kellene beszúrni, a régi bontásával, a régi 1 helyett 2 vagy több új adatot, új megnevezéssel.
Szerintem kellene egy olyan "segédadat" oszlopot/sort csinálnod, amelyben a bontott tételek is szerepelnek a nem bontandó városokéval együtt, a bontott tételek nevei is szerepelnek:
pl. Kál 500
Göd 1000
Pér 800
helyett:
Kál 500
Göd1 350
Göd2 650
Pér 800Persze a bontást képlettel is megoldhatod.
Üdv.
-
Fferi50
Topikgazda
-
Zimmy88
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem az alábbi probléma megoldásában.
Adott egy alaptábla, amelyben különféle költségek szerepelnek településenként. Ebből készítek pivotot, ahol azt szeretném látni, hogy az egyes településen összesen mennyi költség merült fel, eddig ok. Vannak viszont olyan települések, ahol tovább kellene bontani egy megadott arány szerint (pl. Göd1 35%, Göd2 65%) a költségeket a pivotban. A cél tehát, hogy a végső pivot jelenítse meg a nem bontandó települések mellett a teljes összeget, a már szétbontott települések esetében pedig az arányosított összeget (tehát a Kál - 500Ft, Göd - 1000Ft, Pér - 800Ft helyett Kál - 500Ft, Göd1 - 350Ft, Göd2 - 650Ft, Pér 800Ft). Számított mező beszúrásával próbálkoztam, de eddig nem jártam sikerrel.Nagyon köszönöm előre is!
-
kopogo
tag
Hello!
Ismét egy kérdés adott a képen látható oszlopok,a B oszlop értékeit keresem az A oszlopban úgy ,hogy bárhol lehet az A oszlopban (nem csak egymás mellett) és ha talált térjen vissza a C oszlop értékével ami mellette van. -
kopogo
tag
válasz
Juditta_56 #35128 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm nektek
-
Traxx
őstag
Igen, feltételes formázással. Tegyük fel, hogy az A oszlopban van a színezendő adat, a B-ben a dátum.
A1 cella képlete sárga színre, 1 héttel korábbi jelzéshez:
=ÉS(B1>=MA();B1<=MA()+8;NEM(ÜRES(B1)))
A képlet akkor, ha lejár a határidő:
=ÉS(B1<MA()+1;NEM(ÜRES(B1)))
A feltételes formázásnál pedig nyilván a megfelelő formátumot beállítod
-
Sziasztok!
Van egy excel táblázatom melyben az egyik oszlopban vannak nevek a másik oszlopban pedig vannak dátumok.
Meglehet-e valahogy oldani, hogy ha közeledek időpontban egy dátumhoz, akkor a a sor váljon előbb sárgává, majd még közelebbi (pl. egy hét) után pirossá? -
kopogo
tag
Helló!
Érdeklődnék adott két excel fájl mindkettőbe adott két oszlop amit össze kellene hasonlítani. Az azonos értékeknél pedig irja be egy harmadik oszlopból az értéket egy új oszlopba.
-
Pikkolo^^
addikt
Arra van lehetőség, hogy adott lap meglétét ellenőrizzem valahogyan?
-
DasBoot
aktív tag
Kellemes délutánt, Mindenkinek! Azt kérdezném, hogy egy munkalapon hogyan tudok egy beillesztett képre hivatkozni? Cellára való hivatkozás egyértelmű, de Én a konkrét képre szeretnék. Üdv.: Joe
-
kezdosql
tag
Sehogyanse boldogulok a pivot tablakkal.
Ha valakinek lenne majd egy kis raero ideje, ram pirithatna, hogy milyen modon nem veszem eszre a megoldast. -
Jazz
veterán
Sziasztok,
egy oszlop diagramba egy maximum értéket azaz egy maximum vonalat belehet valahogy rakni normálisan? Tehát ne úgy (ez az eddig ismert egyetlen megoldás) hogy az alakzatok hozzáadásánál egy vonalat szemre behúzok és kész. Azaz egy cellából hivatkozva, vagy egy beállított pontos értékkel, mondjuk 34,65-ös értéknél legyen egy vízszintes színes vonal egy oszlop diagramban.
Köszi!
-
PistiSan
addikt
Sziasztok!
Van egy táblázatom, ahol sorba kellene rendezni ilyen adatokat mint ezek.
10 c
101 a
101 a
101 b
101 b
101 d
102 a
107 c
109 c
11 b
11 b
11 cAz excel állította fel ezt a listát, de nekem úgy kellene, hogy így alakuljon a lista: 10 c, 11 b,11 c
Most a 10 c után a 101 a-t hozza... lehet ezzel valamit kezdeni? -
foresz
tag
Sziasztok! Segítséget kérnék. Ha két cella különbségét szeretném egy harmadik cellában (pl: A1-B1 l és mindezt a C1 cellában) de úgy, hogy csak akkor jelenítse meg az eredményt ha A1 és B1 be is írtam értéket mert most ha nem írok semmit azt nullának veszi és így végzi el a műveletet . A segítséget előre is köszönöm.
-
Dilikutya
félisten
válasz
Fferi50 #35102 üzenetére
Hello! Ez tökéletes! Először nem értettem, minek az osztás bele, de világos, hogy autokitöltéssel csak így fog működni, mivel a két képletet felváltva írja be az Excel, és a szám páronként növekszik. Szükség szerint csak az OSZLOP() utáni értéket kell módosítani, ha nem az első oszlopból indul a számolás.
-
Dilikutya
félisten
Hello! Ezt hogy lehetne autokitölteni?
Vízszintes sorok, az adatok így jönnek: 1F, 1M, 2F, 2M, 3F, 3M... stb, elég sok oszlop.
És több ilyen felépítésű tábla is lesz. Sima autokitöltéssel nem fog menni, az biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nők, nőügyek (18+)
- Battlefield 6
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux felhasználók OFF topikja
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Építő/felújító topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- 27%-OS ÁFÁS SZÁMLA I Jogtiszta Microsoft digitális és fizikai termékek I DIGITALKEYZ.COM
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Path of Exile 2 early access kulcs
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest