- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
A Microsoft Excel topic célja segítséget kérni és nyújtani Excellel kapcsolatos problémákra.
Kérdés felvetése előtt olvasd el, ha még nem tetted.
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilalr2
újonc
Sziasztok!
A következőben szeretném a segítségeteket kérni:
Adott egy számsor, egy cellában csak egy szám van, soronként 5-10 szám van (kb. 800 sorról van szó).
Szeretném, ha kiírná, hogy soronként hányszor szerepel 2 adott szám egyszerre az összes sort vizsgálva.Egy egyszerű példa, ami azt nézi, hogy az "1" hányszor szerepel a többi számmal egyszerre. Természetesen a párosításokat pl 1:2 beírom manuálisan, csak az eredményeket kéne számolnia.
Előre is köszönöm, ha van valakinek ötlete.
-
attilalr2
újonc
Karakterek tömeges cseréje.
Sziasztok!
Arra a problémára keresem a választ, hogyan lehet karaktereket gyorsan, tömegesen cserélni egy excel oszlopban. A problémám az, hogy a nyersanyagom kódolása hibás, pl "á" betű helyet "á" látszik. Megtaláltam minden ékezetnek megfelelő kódot a neten, ki is tudom cserélni őket CTRL+F mindet cseréli módszerrel, de így elég nyűgös megcsinálni az összes ékezetes betűvel.
Azt szeretném, ha megadhatnám valahogy azt, ha egy oszlopban pl "á" -t talál, akkor írjon a helyére "á" betűt. Ha "é" -t talál "é" betűt, stb.
Természetesen összefüggő szöveget tartalmaznak a sorok.Köszönöm előre is az ötleteket.
-
attilalr2
újonc
válasz
Delila_1 #27314 üzenetére
Szuper!
Ez már nagyon közel van! Annyiban különbözik, az elképzeléstől, hogy azokat a termék-kategória párokat amik már előfordultak két másik oszlopba copyzgatnám és onnan kéne behúznia a kategóriák elnevezését. Ennek az az oka, hogy különböző gyártók adatbázisában ugyanaz a termék más-más néven is szerepelhet.Pl.: Zanussi ZRT18100WA Hűtőszekrény vagy Zanussi ZRT18100WA Hűtőgép vagy Zanussi ZRT18100WA
Így ha jön egy új párosítás, akkor csak hozzádobom az "Adatbázishoz" és kész.
Próbáltam átírni amit küldtél de csak bénázok
Csatoltam képet, azon talán jobban látszik mit szeretnék. -
attilalr2
újonc
HELP! CELLÁK AUTOMATIKUS KITÖLTÉSE MEGFELELŐ ADATOKKAL
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni egy probléma megoldásához.
Termék nyilvántartó táblázatot kéne csinálnom, de elakadtam a következő pontnál.
A termékek nevéhez automatikusan kéne hozzárendelni a kategória neveket.
Az elképzelés az, hogy egy oszlop tartalmazza a termékek nevét és a másik oszlopba automatikusan írja be a kategória nevét.
"Tanítható" táblázatra gondoltam:
Ha jön egy új termék, akkor természetesen manuálisan írom be hozzá a kategóriát, viszont ha újra jön (pl. más beszállítótól), akkor már magától kéne, hogy mellé kerüljön a kategória neve.
Valahogy úgy kéne megoldani, hogy a táblázat szélén befognék két oszlopot, egyikbe bevezetném a termékek nevét, a másikba pedig a hozzájuk rendelt kategória nevet (ez lenne az "adatbázis"). A lényeg az lenne, hogy ez alapján, ha a táblázatba bekerül egy termék, ami egyszer már szerepel a listában, akkor automatikusan dobja hozzá a két oszlopban lévő adatok szerint a kategória nevet.
Példa:
Az A1 mezőben szerepel a termék neve: Zanussi ZRT18100WA
A B1 mezőbe be kéne írnia magától: HűtőszekrényEzt az alapján kéne kitöltenie, ami a fent említett két oszlopról írtam, amennyiben abban szerepel ez a párosítás.
Ha nincs, akkor tegyen mellé valamit (pl. X), ebből látom, hogy még nincs ilyen párosítás, ebben az esetben beírom kézzel és hozzáteszem a listához.
Ez így lehet bonyolultnak tűnik, de remélem van aki tud segíteni.Köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Death Stranding (PC)
- Bluetooth hangszórók
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Linux kezdőknek
- Windows 98/ME kérdések és válaszok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged