- Honor 600 Lite - koffein nélkül
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- 200 MP-es főkamerával és dupla periszkóppal jön az Oppo Find X9 Ultra
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
Új hozzászólás Aktív témák
-
ledgeri
nagyúr
Rendben, "különbség mértékére" matematikai-fogalmilag nem gondoltam, mindig a "változás/változtatás" jutott csak eszembe, "annak irányával eggyütt"...
Meg a nyomást is, ablszolút értéken kezelve többször hallottam mostanában, így a vákum is inkább 0 nyomás-ként jött elő bennem, inkább mint a legkör alap, átlag nyomásához képesti eltérések negatív irányba-összefoglalója, ahol meg az az értéke végett lehet "nagyobb", "kisebb".
Nem mindegy a fenti különbsége, ha pl az a kérdés, hogy: "Egy 200kPa-s, és egy 100kPa-s légkörben van egy-egy 1kPa nyomású labda. Melyikben van nagyobb vákuum?"De nyugi, tudom már hogy én vagyok az aki a "Mi a világ legnagyobb hegyének neve?" kérdésre sem tud egyből válaszolni, mert... (kérdésre, kérésre kifejtem, míg az oldalsávban benne a topik, és látom, hogy jött kérdés., de lehet gondolkozni!)
-
Bog
HÁZIGAZDA
A porszívók esetében ez nem a tényleges "erőt" jelenti a szó fizikai értelmében, hanem a vákuum mértékét (statikus nyomáskülönbség), amelyet az eszköz generálni képes. A porszívó motorja alacsony nyomást hoz létre a készülék belsejében. Mivel a külső légköri nyomás magasabb, a levegő beáramlik a szívófejen keresztül, magával ragadva a port. Minél nagyobb ez a különbség (tehát minél magasabb a Pascal érték), annál nehezebb tárgyakat vagy mélyebben ülő port képes megmozdítani a gép. Vagyis a Pascal nem szó szerint szívóerő ebben az esetben, csak úgy jobban átmegy az enduser felé, hanem a statikus nyomáskülönbség, csak ezt senki nem írja oda, mert most rajtad kívül érti még mondjuk 300 ember.
-
Graphics
Jómunkásember
-
-
Graphics
Jómunkásember
Nem rossz, de a Mova V50 Ultra akcióban jobban megéri az L10s Ultra Gen3 helyett.
-
ledgeri
nagyúr
Hagy legyek annyira lusta -igazából az utánajárás "nyúlüreg" effektusát akarom elkerülni ez alkalommal-, hogy csak rákérdezzek, hogy egy fizikát olvasva értő ember számára, számomra, valaki magyarázza el, hogy a "35 ezer Pascal szívóerővel"-t hogyan kellene értelmeznem.
Én a Pascalt, mint nyomásérték ismerem, így mint szívóerő furi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Tőzsde és gazdaság
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- Milyen routert?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AsRock H510M i5 11400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Formula Air Mesh G3 600W
- AKCIÓ! Asus Z170 Deluxe Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 27% - Samsung ViewFinity S70D Monitor 3840x2160 / 5ms / 60hz
- Asus 17 TUF Gaming FHD IPS 144Hz G-Sync Ryzen7 7435HS 16GB 512GB Nvidia RTX 4060 8GB Win11 Garancia
- Dell Latitude 5410 - 14", Core i5 10210U, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest