Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- One mobilszolgáltatások
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- IFA 2025: Nem is látszik, hogy strapatelefon
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Google Pixel topik
- Fotók, videók mobillal
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
Szia,
mértem egyet az imént:
- Superbad c film 720p-ben
- 780g platform, 4850e cpu, 500 gb Samsung hdd, 2 giga ram
- MPCHCFogyi nyugalmi állapotban: 55-56 watt
Fogyi lejátszás közben (DXVA engedélyezve):59-62 watt
Fogyi lejátszás közben (DXVA nélkül): 69-72 wattSajnos a mobil vincsimet bent felejtettem a melóhelyen, azon van 1080p-s source is, legközelebb azzal is kimérem.
-
bikmakk
tag
Ez relatív: gyakorlatilag minden HTPC ház drága... 25 ezer Ft önmagában sok pénz, az ember eleve nehezen ad ki ilyen sokat egy házra (szerintem). Persze ez nem a Te hibád, mert gondolom Te is drágán vetted. Ha hibátlan állapotban van, szerintem előbb-utóbb (erősen valószínű, hogy inkább utóbb) el fogod tudni adni ennyiért. ~10-12-vel olcsóbb mint újonnan, ha ennél olcsóbban adnád akkor már majdnem féláron lenne
A lanyha érdeklődésen meg ne csodálkozz: azért az emberek sokkal kisebb %-a használja a gépét HTPC-nek mint játékra.
-
K4jusz
tag
Üdv!
Igen, van róla teszt a PH-n, teljesen korrekt, azthiszem írják, hogy a winyo rezonálhat a sima fémlapon.Nálam ez nem jelentkezett, de ez szerintem könnyen kezelhető probléma lenne. Hőfokok is jobbak, de ez is konfig kérdése.
Még mindig kérdés, túl sokat kérek érte?
(off: Hardveraprón van hirdetve egyébként)
-
dqdb
nagyúr
válasz
wassermann #4794 üzenetére
Van jobb is a képeknél. Nem is emlékeztem erre a tesztre.
A HTPC házakat gyártó cégek szerintem versenyeznek, hogy melyikőjük tud a termékeiről minél sterilebb, minél semmitmondóbb képet feltölteni a weboldalára. Néhány kis felbontású kép, sokszor az is csak render, így eléggé nehéz bármi mellett is dönteni ...
-
K4jusz
tag
Üdv!
Lehet kicsit off, de ide írok, mert lényegében egy htpc-ről van szó. Eladnám a Silverstone lc02-s házam, van benne táp, 1,5 éb gari...
Az a kevés ember is akiket érdekelne sokallja a 25 000Ft-os árat érte, pedig szerintem ez teljesen reális érte. Erről szeretném kikérni a véleményetek, kapzsi lennék?
Köszönöm!
-
radi8tor
MODERÁTOR
-
bikmakk
tag
Fölösleges egymást piszkálni ilyenekkel, ki ebben hisz, ki abban. Egyébként ha az ember egyszerre csak egy dolgot csinál, tényleg elég lehet egy CPU is. A 3 éves notim is akadás mentesen játssza a releaserek készítette HD videókat, de pl. az ingyenesen letölthető hivatalos Egon és Dönci kiadás jobban hasonlít rajta képregényre, mint filmre. Mindenki azt vegyen, amit szerinte ki is használ, ennyi
-
Magnat
veterán
válasz
band1103 #4784 üzenetére
"Nos ha a proci max csak 30%-on megy akkor a cpu ventije leáll és csendesebb lesz a konfig. De te ezt nem értheted hisz projektorral nyomod tehát neked nem számít a zaj de sok embernek igen." - a tápventi akkor is menni fog úh nem oszt, nem szoroz (ok, ha egy Prescott magos géped van, annak lehet hangosabb a hűtője, de a mostani cpu-knak még a gyári ventije sem hangosabb egy átlagos tápnál)
"Na én pont ezért gyúrtam gyúrok az UVD2-re, és szvsz nem, vagyok egyedül akik bérből és fizetésből élünk és nem projektorral nyomulunk csak valami olcsó LCDTV-vel azt is 24 havi részletre. Közben a családot pedig etetni, öltöztetni, iskoláztatni kell." - örülnék, ha abbahagynád a személyeskedést, tudomásom szerint én sem kóstolgattalak eddig. 1ébként meg lennél lepve, ha megtudnád, h valszeg kevesebbért vettem a projektort, mint te az lcd tv-det. (5 jegyű szám)
"Én most 100%-ban tudok az UVD2-re támaszkodni és a tendencia marad mert a releaser csapatok is maradnak most már a DxVA komp. kódolásnál és ez addig fog kiváló képminőséget produkálni ameddig nem jönnek az UHD filmek (kb 10év)." - Igen, talán most már tudsz az uvd-re támaszkodni, a cpu-k meg hány éve tudják a hd-t dekódolni, 3-4? (igaz, én csak 720p-ben gondolkodom, nem mindenki engedheti meg magának a 1080p-t) Akinek meg annyira számít minden forint, vesz 6-8 ezer forintért egy 1 magos P4-es cpu-t használtan, és 720p-ig nincs akadály ... nem kell ahhoz uvd2 kompatibilis vga.
"A kapható igen de ez azt jelentené hogy venni kellene bele, de minek vennék új cpu-t ha a feladatnak bőven elég a mostani is? Hiszen a releaser csapatok is maradni fognak a DxVA -s kódolásnál." - jah, vagy vehettél volna egy új cpu-t (720p-hez új sem kell, elég egy 3-4 éves) és maradhattál volna a régi vagy alaplapi vga mellett ...
"Ez mind nagyon szép és jó de félreértetted a cikket! Nem a 1080p-s filmekről szól a cikk de te mégis erről beszélsz. A cikk az 1080-p kijelzőkről szól! Vagy úgy gondolod hogy nincs értelme 1080p-s filmet nézni 720p-s kijelzőn? " - igen, úgy gondolom ... kipróbáltuk ismerősnél, még full hd tv-n _sem_ látszott a difi a 720p és a 1080p Planet Earth között ... le volt töltve két felbontásban ugyanaz, a 720p pont fel volt méretben, mint a 1080p ... 3 méterről senki nem tudta megmondani, h melyiket nézzük... persze ha fél méterről nézed, talán észreveszed, de nekem telik 3 méteres szobára :-)
-
Whito
csendes tag
válasz
radi8tor #4781 üzenetére
"Az is beállítható, hogy csak akkor kapcsoljon ki, ha a gépet kikapcsoltad."
Lsz. ha tudod írd meg, hogy ezt hogyan kell beállítani. Már más fórumokban is kérdeztem és 1 hónapja keresem a megoldást, de nem kapok konkrét infót senkitől. Legújabb driver és kezelő SW van fent nekem, de azt a francos kijelzőt nem tudom rajta véglegesen kikapcsolni. Van egy olyan opció, ami valami olyasmi, hogy a háttérfényt kikapcsolja, hogy ha az Imon SW éppen nem fut. Ha ezt az opciót bekapcsolom, akkor ha a futó windowsban lezárom az Imon SW-t, akkor tényleg elsötétül az LCD, de amint a gépet shutdow-nal állítom le, akkor bekapcsol automatikusan és elindul rajta az óra (ami ráadásul valami nagyon ocsmány betűtípussal, nem azzal, mint ami bekapcsolt Imon esetében be van állítva) és bugosan írja ki az időpontot (pl. 4-es helyett 9-et ír ki, és 14:44-kor 19:99 az aktuális időpont
). A backlight pedig annyira erős, hogy a sötét szobát bevilágítja. Ez esetleg az Antec Fusion hibája és abban van gányolt VFD? Arra esetleg van lehetőség, hogy a backlight-ot teljesen kikapcsoljam, de a kiírás megmaradjon? Az én VFD-men csak csökkenteni lehet a backlight-ot, de legkissebben is olyan erős, hogy alig tudom elolvasni a feliratot, így számomra teljesen használhatatlan a kütyü.
-
band1103
őstag
"...nem nagyon izgat, ha közben a cpu terhelés 40-50% ..."
Nos ha a proci max csak 30%-on megy akkor a cpu ventije leáll és csendesebb lesz a konfig. De te ezt nem értheted hisz projektorral nyomod tehát neked nem számít a zaj de sok embernek igen.
"...ha vkinek olyan gyenge a cpu a gépében, h az nem bírná el a hd tartalmakat ..."
Na én pont ezért gyúrtam gyúrok az UVD2-re, és szvsz nem, vagyok egyedül akik bérből és fizetésből élünk és nem projektorral nyomulunk csak valami olcsó LCDTV-vel azt is 24 havi részletre. Közben a családot pedig etetni, öltöztetni, iskoláztatni kell.
"...csakhogy mivel sokáig (még most sem teljesen) nem lehetett 100%-ban az UVD-re támaszkodni,..." Én most 100%-ban tudok az UVD2-re támaszkodni és a tendencia marad mert a releaser csapatok is maradnak most már a DxVA komp. kódolásnál és ez addig fog kiváló képminőséget produkálni ameddig nem jönnek az UHD filmek (kb 10év).
"...addigra a legratyibb kapható proci is régen fogja tudni dekódolni a 1080p-s..."
A kapható igen de ez azt jelentené hogy venni kellene bele, de minek vennék új cpu-t ha a feladatnak bőven elég a mostani is? Hiszen a releaser csapatok is maradni fognak a DxVA -s kódolásnál.
"...aminek a közhiedelemmel ellentétben nem sok értelme van)..."
Ez mind nagyon szép és jó de félreértetted a cikket! Nem a 1080p-s filmekről szól a cikk de te mégis erről beszélsz. A cikk az 1080-p kijelzőkről szól! Vagy úgy gondolod hogy nincs értelme 1080p-s filmet nézni 720p-s kijelzőn? A rendes HD filmek esetében talán, de gondold végig hogy mi általában HDrip-ekről beszélünk ahol viszont előjöhetnek kódolási zajok-hibák. Hidd el sokkal szebb képet ad egy 1080p-s mkv film (DVD9 méretben) a nagyobb részletességéből adódó kisebb zajossága miatt mint egy 720p-s mkv film (DVD5 méretben) még egy 720p-s kijelzőn is! A zajosság a lényeg mert ez elég erősen rombolhatja a film élményét! -
Magnat
veterán
Még nekem sincsen (nem lehet kapni, amit akarok), de az Imon modelljei elég népszerűek és adnak hozzá vmi frontendet is.
1ébként egy projektor nem drágább, mint egy lcd tv, 200-ért már 720p-s is van, de ha megeléxel 1024x768-cal, akkor akár a feléből is vehetsz... inkább a felhasználásában korlátozott, szal az az ideális, ha tévé mellé veszed ... én a htpc-t projektorral használom (220cm körüli képet vetítek 100 inches vászonra), tévézni meg van egy sd plazmám. -
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
Icewind #4755 üzenetére
Ezeknek a gépházaknak a Power led adja a bekapcsoló gomb háttérfényét, ha nem kötöd az alaplapra a Power led-et akkor nem fog világítani.
iMON VFD be tudja kapcsolni a gépet a Power gomb alaplapra kötése nélkül is, mivel a VFD-t kell az alaplapra kötni, és a Power gomb kábelét a VFD-be.
A VFD kikapcsolható a saját szoftverével, illetve megadható neki, hogy mit mutasson (dátum/idő, grafikus EQ, hírek, HDD tárhely, stb...). Az is beállítható, hogy csak akkor kapcsoljon ki, ha a gépet kikapcsoltad. Készenléti üzenetnek megadhatsz 1 db SPACE-et és akkor nem mutat semmit...
-
Atocha
senior tag
Értem. Projektorral már tényleg nagyon hasíthat.
Nekem egyenlőre álom marad, örülök az LCD TV-nek is.
Távirányító? Huh fogalmam sincs. Sajnos egyenlőre a megfelelő szoftvereket sem ismerem, tehát ha ebben is tudnál(tok) segíteni, az is nagyon jól jönne.
Egyenlőre valamilyen wi-fi-s bill+egér lesz az irányítás, később pedig fejlesztünk egy távirányítóra. Szóval ajánlhatsz párat. -
Atocha
senior tag
válasz
wassermann #4778 üzenetére
Köszi hogy utánanéztél! Elvileg tényleg elviszi.
Az alaplap 15-25 W, a CPU Max. 45 W, 2,5" Wincsi átlag 2 W, ram passz - nem hiszem hogy sok lenne -, DVD olvasó nem lesz benne.
Úgy gondolom átlag 50 W kőrül fog fogyasztani, ami egész jó.
Az egész cuccban egy ventilátor lesz, amit később kicserélek majd egy komolyabbra, amihez majd jár fordulatszám szabályzó is. -
wassermann
addikt
Egy korszerűtlenebb, régebbi m-ITX JETWAY alaplapról találtam ezt:
Power Consumption: The JNC62K is likely to draw up to 80-110W with a 45W CPU and additional components and 100-130W with a 65W CPU and components.
Ha csak egy darab notebook vinyót és egy optikai meghajtót teszel bele mennie kell!
-
Magnat
veterán
Ma és holnap sajnos nem tudom kimérni, mert nem vagyok otthon, de próbálom észben tartani. Nekem 200 wattos a táp, az persze bírja, most csak ennyi tudok mondani.
Itt a házam: Klikk Nem egy kimondott htpc ház, de nekem nem annyira számít a külseje, mert nincs feltűnő helyen. (projektorral nyomom, szal mögöttem/fölöttem van)
Sajna a zajról nagyon nem tudok nyilatkozni, mert mind a projektor, mind a táp ventije hangosabb mint a procié, de sztem ha hangosnak találod (amit kétlek), egy profibb hűtővel még csendesebbé tehető. 1ébként egy kis 4-5 centis venti van még a házban, gyári darab, sok vizet nem zavar semmilyen tekintetben.
Távirányítót milyet akarsz bele?
-
Atocha
senior tag
Nagyon örülnék ha kimérnéd a dolgokat. Izgat, hogy a 96W-os táp tényleg elviszi-e majd a rendszert rendesen. Bár reményeim szerint igen.
Megvagy elégedve a 780g+4850e kombóval? Mik a tapasztalataid és milyen házban van neked. Plusz a zajszint milyen? Csak a procin van ventid, vagy van máson is?
Bocs, hogy ilyen sokat kérdezek, csak nagyon ráindultam erre a témára.
Szinte mindenem megvan már, csak a lap hiányzik, ami kicsit húzós, de nagyon minőségi.Eredetileg egy divx-es dvd lejátszót akartam venni, de lemondtam róla, mert dvd-re nem fogom kiirkálni a filmeket az fix. Meg utána jöttek az igények az asszony oldaláról is, hogy ha htpc lenne, akkor ágyból internet nagytévén, meg ilyenek.
-
Magnat
veterán
45 watt a tdp-je, de mindig ki akarom mérni az egész rendszeremet, h mekkora a fogyi, ha a proci dekódol és mekkora, ha az igp, csak már rendre akkor jut eszembe, amikor már megy a gép és nem dugtam be a teljesítménymérőt... ha egyszer mégis eszembe jut időben, akkor közzéteszem
Szerk: Nekem is 780g+4850e kombóm van.
-
Atocha
senior tag
Sziasztok
Előre is elnézést kérek, hogy nem olvastam el közel 5000 hsz-t.
Most veszek egy J&W MINIX™ 780G-SP128MB [lap] alaplapot és tanácsot kérek az itt lévő régebbi motorosoktól.
Az épülő HTPC-én kizárólag film és netezés lesz. Játék kizárt, arra van más.
Tehát semmilyen teljesítményigényes alkalmazás nem fog rajta futni. Milyen AMD cpu-t tegyek bele, ami elegendő lesz számomra. Mindenképp egy X2-est szeretnék, egymagosokat már hanyagolnám.
Egy Mode Com Feel 202-es kisházba raknám bele és arra is kíváncsi lennék, elegendő-e a kis 96W-os táp a fent felsorolt tevékenységre.Előre is köszönöm a tanácsaitokat.
Atocs
-
jayjay
tag
válasz
muveszur #4737 üzenetére
Én is írtam a ps3 fórumba, ugyanilyen problémám volt.PS3??, Notebook, vagy HTPC??.
A PS3-ról írták, hogy sosem lesz a linux-al olyan, mint a PC.A feliratokkal meg gáz van.Én a HTPC-ben maradok, nem is játszom annyit.Egy korábban belinkelt házat vettem imon-nal, ami jónak tűnik. -
Magnat
veterán
válasz
band1103 #4767 üzenetére
Szia,
igen, ez a cikk tényleg azt írja, ebben a mondatban:
"UVD2 is implemented in the Radeon RV7x0 and R7x0 series GPUs. This also includes the RS7x0 series used for the AMD 700 chipset series IGP motherboards."
Csakhogy a link, amire hivatkozik a "AMD 700 chipset series" mondatrésszel, pont az a cikk, amire hivatkozva állítottam én, h csak +-t tud. Szal kicsit olyan, mintha a cikk szerzője nem olvasta volna végig a hivatkozott cikket, vagy azt időközben módosították.
De ahogy mondtátok, tényleg nem lényeg az egész, sőt, ahogy már jeleztem is, kicsit hype-nak érzem ezt az egész UVD dolgot ... pontosan mire jó? Ha van egy htpc-m, akkor én azt elsődlegesen filmnézésre akarom használni, tehát nem nagyon izgat, ha közben a cpu terhelés 40-50% (de még nem is lenne annyi), mert pontosan az a dolga, h dolgozzon. Egyedül ott tudom előnyként értékelni (eltekintve attól a pár speciális esettől, amikor két kijelző van a gépen, az1iken vki nézi a moviet, a másikon meg más vki mást csinál a géppel), ha vkinek olyan gyenge a cpu a gépében, h az nem bírná el a hd tartalmakat ... csakhogy mivel sokáig (még most sem teljesen) nem lehetett 100%-ban az UVD-re támaszkodni, így mire 100%-os lesz a megbízhatósága (még ha ez nem is az ő hibája), addigra a legratyibb kapható proci is régen fogja tudni dekódolni a 1080p-s (aminek a közhiedelemmel ellentétben nem sok értelme van) moviekat is.
-
dqdb
nagyúr
válasz
band1103 #4767 üzenetére
Az általad linkelt Wikipedia oldalon (én is innen vettem az információt) tavaly decemberig még UVD+-ként volt feltüntetve a 780G/790GX páros.
Én az AMD oldalának szeretnék hinni, csak ehhez fel kellene vinniük a specifikációkhoz a korrekt információkat
Szerintem zárjuk ezt a témát azzal, hogy ha valaki talál korrekt UVD/UVD2/UVD+/UVD2.2 leírást/összehasonlítást hivatalos AMD-s forrásból, akkor kérem, linkelje be ide (főleg az utolsó kettő érdekelne, mert az első kettőről van egy-egy whitepaper). Addig meg "tudatlanul" élvezzük az UVD/AVIVO HD előnyeit
-
band1103
őstag
Annyira azért ne örüljünk mert abban a cikkben lévő UVD verzió-GPU táblázat a wiki régebbi táblázata. Viszont a cikk jó, a fórumtárs is megbízható szakember a témában. Na most akkor higgyünk a wikinek vagy ne?
Nem csak az a baj az AMD oldalával hogy a hd4350és 4550-nél a UVD2-es szerepel és nem a 2.2, hanem az hogy még a hd4800-asoknál sem a 2.2 szerepel hanem csak a 2-es. Akkor most kinek higgyünk? Szvsz ezen nem annyit rágódni. Én HD filmeknél teljesen meg vagyok elégedve a 4550-es karim DxVA tudásával.Magnat: Ez is wiki [link] és mégis UVD2-t ír az IGP-re.
-
dqdb
nagyúr
Nem kell mindent elhinni a wikiről.
Ezért is írtam, hogy sajnos az AMD oldalán nem találtam meg. Most ismét nekifutottam a keresgélésnek, és itt tölthető le több flyer és whitepaper a témában. Konkrét táblázat természetesen nincsen. A legrégebbi AVIVO HD dokumentumban a HD2xxx sorozatot említik, ami biztosan UVD-s. A HD3xxx sorozatról az AVIVO oldala hallgat, az ATI oldalán pedig a specifikációknál csak UVD szerepel (tehát semmi UVD+). Az ATI oldala szerint a HD4xxx sorozat tagjai mind UVD2-t tartalmaznak (külön UVD 2.2-nek nyoma sincsen a HD4350 és HD4550 kártyáknál). Az UVD+ szöveg pedig nem szerepel az AMD oldalán ...
Köszi a logout-os linket, korábban már olvastam, de teljesen elfeledkeztem róla. Jó látni, hogy valakinek azért az AMD oldalának ködösítése ellenére sikerült összeszednie az információkat
-
Sipi-
őstag
válasz
wassermann #4382 üzenetére
És ilyeneket hol lehet megvenni?
-
dqdb
nagyúr
válasz
band1103 #4760 üzenetére
Azért az nevetséges, hogy az UVD verziójára vonatkozó információ az AMD oldalán nem található meg.
Én csak azért találkoztam eddig egy problémás videóval, mert főleg sorozatokat nézek. Ott ugyanaz a 3-4 release team készíti az mkv-kat, ők pedig korrekt levelt állítanak be (nemrég kíváncsiságból megnéztem néhány fájlt). Ha meg mégsem, akkor a sorozatoknál szokásos 720p miatt az sem jelent túl nagy problémát
Az MPCHC mellé Vistára csak azért raktam fel hetekkel később a Vista Codec Package-et, hogy legyen a WMV-ken kívül a többi videónak is előnézeti képe ...
-
band1103
őstag
Én nem csak 1 filmet találtam hanem annál sokkal többet mikor teszteltem a 780g-met. A wiki egy fórumra hivatkozik ahol írják hogy seggfogalmuk sincs mi az igazság de nem is akarnak vele törődni mert van fontosabb dolguk is. Viszont amióta megvan a HD4550-esem azóta a tesztfilmjeim között nincs film ami szaggatna, vagy lassulna vagy elmenne a szinkron. Tehát elmondhatjuk hogy a 780G nem UVD2-es hanem UVD+-os. Ha sima UVD1-es lenne akkor még annyi filmet sem tudna mint eddig.
Én is a tiszta rendszer+MPCHC híve vagyok. -
dqdb
nagyúr
Hmmm, eddig úgy tudtam, hogy a 780G/790GX UVD+, de most már UVD2-t írnak. Próbáltam az AMD oldalán is utánanézni, de ott marketing bullshiten kívül érdemi információt nem találtam. Mindenesetre dddig egyetlen 1080p-s H.264-et találtam, amit nem tud gyorsítani.
Az MPCHC-hez már hozzászoktam, pont annyit és úgy tud, ahogy az nekem kell. Működő DXVA mellett pedig a seek is gyors benne.
-
Magnat
veterán
Sajna a Stargate Atlantis-t pont nem láttm, szal nem tudom, h milyen lett volna anotimon ... viszont a seek lejátszófüggő ... ha jól tudom, az mpchc nem szippantja be a headert a memóriába, azért ilyen lassú a seek ... próbáld ki a KMPlayert (ha eddig nem tetted), ott minden seek egy villanat.
Köszi a linket, sajna ahogy látom, a 780G csak sima uvd-t tud...
-
dqdb
nagyúr
1ébként melyik vga támogatja az uvd+-t és melyik az uvd2-t?
Itt van egy lista. Biztos van megfelelő lista az AMD honlapján is, de ezt gyorsabb volt megtalálni. És íme egy másik, ha az NVidiát választod. Bár nincsen odaírva, de tapasztalatom szerint a DXVA AGP-s ATI kártyával kész katasztrófa. AGP-s HD2400 Próval a lejátszás megakadt, szemetes lett a kép, lefagyott az egész gép ... Mivel sejtésem szerint ennek az AGP szintű okai vannak, NVidiánál AGP-s esetben ugyanez várható. A PCIe/integrált ellenben tökéletesen működik.
Általában problémamentes volt a 720p lejátszás a 3000+-szal (csak a seek volt tetűlassú), de néhány Stargate Atlantis release nézhetetlen volt rajta.
Visszatérve a lejátszáshoz: egy üres XP-re/Vistára kiindulásként elég egy MPCHC minden extra codec nélkül. Ha menet közben találkozol egy problémás videóval, akkor azt a codecet felrakod, és nem kell egy (rosszabb esetben több) teljes codec packot a gépre telepíteni.
-
Magnat
veterán
Hmm, ez a 3000+ azért nagyon érdekes, mert nekem az 1.8 Dothanon soha nem ment 60-70% fölé 720p-s sourceoknál a cpu használat.
Olyan filmmel meg én soha nem találkoztam, amit ez a cpu ne tudott volna lejátszani rendesen, az egész mizériára, miszerint úgy dekódolták, h tudja a gpu vagy nem, csak később figyeltem fel, amikor összeraktam a htpc-t.
Az AC3 kodekkel mert eljátszottam tegnap, ami te is javasoltál, coreavc nem volt ott nálam kéznél, de legközelebb nekifutok azzal is. -
dqdb
nagyúr
Félreértettetek ... szarul kódolt filmen azt értem, h a gpu nem tudja dekódolni. Vhol olvastam egy cikket, h a h264-es kódolást csak ilyen és ilyen paraméterekkel használva fogja a gpu dekódolni, a többit nem.
Akkor te értettél félre, mert pont erre gondoltam
Ezen paramétereket szerencsére időközben megtanulták használni (ugyebár nem mindig a legnagyobb szám jelenti a legjobbat), valamint a DXVA támogatás is fejlődött és kevésbé "válogatós" (ATI például az UVD+ -> UVD2 váltásnál megnövelt egy rakás bufferméretet).
Elsőként próbáld meg az MPCHC-t olyan beállításokkal, hogy csak a beépített codeckeket használod (ez az alapbeállítás, de a View > Options > Internal Filters alatt lehet állítani). Ha így megy, akkor valami codec pack okozhatja ezt a csúszást. Ha nem megy, akkor rakd fel a CoreAVC-t, a View > Options > External Filters alatt add hozzá a listához, és állítsd be Prefer státuszúnak. Mivel nálad a hang csúszik, ezért lehet, hogy az AC3 Filterrel ugyanezt el kell játszani majd.
Nekem anno a 3000+-on néhány 720p release határeset volt lejátszáskor (ott a kép akadt), hiába volt mindegyik kódolása DXVA szempontból rendben (ezt upgrade után néztem meg).
-
Magnat
veterán
Félreértettetek ... szarul kódolt filmen azt értem, h a gpu nem tudja dekódolni. Vhol olvastam egy cikket, h a h264-es kódolást csak ilyen és ilyen paraméterekkel használva fogja a gpu dekódolni, a többit nem. De ebből a szempontból ez nem is lényeges, lévén, h vmi régi 5200-es nvidia van benne, szal mindenképpen a cpu dekódol, csak az a gond, h a hang elcsúszik, és nem egy filnél, hanem mindegyiknél. A 2.8p4-nek meg bőven vinni kéne, mert ugyanezeket a filmeket az 1.8 Dothan magos notim is vitte hangelcsúszás nélkül, ami kb egy 2.4-es asztali p4-nek felel meg. Szal ezért gyanaxom más hibára.
-
dqdb
nagyúr
Igen, rosszul kódolt filmnél nem segít a GPU. De az olyan filmeket ez a processzor sem fogja vinni izomból rendesen, bármilyen codeckel próbálkozik ...
band1103: filmeknél ez nyerő megoldás lehet a több release miatt, sorozatoknál már kevésbé. Bár ott meg eddig alig találkoztam rosszul konfigurált kódolással.
-
band1103
őstag
Támogatom dqdb kollégát mert szvsz-is az MPC-HC a legjobb a saját codekjeivel de csak ha nem zavar be semmi más codek.
Csodacodec meg nem létezik ami le tudna játszani a szarúl kódolt filmeket ilyen kicsi cpu-val. Ráadásúl ha egy film szarul van kódolva akkor nem az a megoldás hogy erősebb procit veszek hanem olcsóbb ha letöltöm egy másik rip csapat munkáját. Van miből válogatni szerencsére. Az UVD2-es GPUk meg minden normális filmmel megbirkóznak. Ami meg nem normális azt meg letöltöm egy másik csapattól. -
Magnat
veterán
válasz
urbanjozsi #4745 üzenetére
Mármint a home cinemat? Feliratos filmekkel mit csinálsz?
-
Magnat
veterán
Urak,
ki milyen codecet használ h264-hez? Tegnap jártam úgy egy ismerős gépével, h az általam használt ffdshow szarakodik, állandóan elcsúszik a hang. Feltettem mellé a Haali splittert, meg az ac3 decodert, de semmi, ugyanúgy csúszik. A vas p4 2.8, sza vígan vinnie kéne a 720p-t (a képpel nincs is gond 1ébként, csak a hang csúszkál el)
-
Magnat
veterán
válasz
muveszur #4742 üzenetére
Szia,
tényleg nem akarok itt ps vs pc vitát generálni, meg 1ébként is a te döntésed, h mit veszel, de azért az elgondolkodtató, h ha így van, akkor pc-re miért nem terjedt el a joystick, pedig már egész olcsón is lehet kapni ... mégsem találkoztam még élő emberrel, aki pc-n azzal tolta volna az fps gamékat. Persze repülőgépszimulátoroknál van értelme, de az sem az a típusú joy, ami a konzolok kontrollerén van. 1ébként meg mexokni bármit meg lehet, de azt a tényt tudomásul kell venni, h a kontrollernél a kialakítása miatt 4 ujjadat tudod használni, pc-nél neg akár mind a 10-et (vagy 5-öt a billentyűzeten, 3at az egéren, plusz az egeret mozgató egész kezed) ... tehát ergonómiailag erősen hátrányból indul a konzol.
Abban mondjuk igaza van Wassermann kollégának, h a konzol nagyobb prioritást élvez a játékgyártók körében.
Tehát ha rám hallgatsz, azt veszel, amit akarsz
Mod: meg ahogy lejjebb említették, az sem mind1, milyen gaménak hódolsz ... lehet, h Fifában tényleg jobb a kontroller, azt még pc-n sem próbáltam soha.
-
muveszur
addikt
Szia! az mkv-kat linux alól játszanám le, konvertálgatás nélkül. Néztem a ps3 fórumot is, sokan tolják ott is joy-jal az fpseket, állítólag 2-3 hét alatt meg lehet szokni az irányítást.
Mindenesetre van még időm gondolkozni, hamár nem is sok, valszeg az lesz hogy ha el tudom adni a gépem akkor ps3, hanem akkor átépítem htpcnek. -
Icewind
aktív tag
"nem értem az egész konzol-mizériát, h egy ennyire sarkallatos pontban, mint az irányítás, fényévekkel a pc mögött van és így akar versenyképes lenni ..."
...azért ez így nem igaz! Melyik miben erős, a konzol valóban nem egy FPS-re termett darab pl, de mondjuk bunyos gamekben 10x jobb a joy, sztem platform gamekben is, de az autoversenyekkel sincs gond..más jellegü gamekre termett, ennyi (XBOX360 tulaj vagyok).
-
Magnat
veterán
válasz
muveszur #4737 üzenetére
Szia,
azért gondold meg kétszer is, mielőtt ps-t veszel ... az mkv moviekat (a legtöbb hd source ebben van) állandóan konvertálni kell majd, mert a ps alapból nem viszi (ok, csak a headert cseréli, szal kb addig tart, míg átmásolod innen oda, de azért elég idegesítő tud lenni, mikor kapsz 100 giga filmet, és akkor neki kell ugrani konvertálni) Jah, és ha jól emléxem, abba a formátumba csak egy hangsávot lehet betolni, feliratokra nem emléxem pontosan, de mintha azokkal is lenne vmi gríz ... ráadásul (bár ez itt off) én fel nem foghatom, hogy lehet a konzol versenyképes egy pc-vel játék terén, főleg fps gamékban, de pár másikban is bill+egér nélkül ... ok tudom, lehet hozzá tenni, de aranyárban van az a kütyü, amivel rá tudod kötni, szal nem túl elterjedt ... egér nélkül fps-t tolni meg röviden: muhaha. Másik példa, haverom ps-en tolja a gta 4-et, én pc-n ... sokkal később kezdtem, és már befejeztem, ő meg a felénél nyűglődik. Kipróbáltam nála én is, és rájöttem, miért: azzal a szutyok kontrollerrel az 1 db hüvelykujjaddal kellene úgy irányítani az autót, mint pc-n a mutató-középső-gyűrűsujj trióval ... komolyan, nem értem az egész konzol-mizériát, h egy ennyire sarkallatos pontban, mint az irányítás, fényévekkel a pc mögött van és így akar versenyképes lenni ...
-
Magnat
veterán
Szia,
sztem meg ha csak htpc lesz belőle, akkor az 5050e bőven elég ... csont nélkül kell vigye a 1080p-s tartalmakat, tehát HTPC szempontból ez is simán jó bármire ... persze a videó kódolás nyilván egy gyorsabb cpu-n gyarsabb, de ha van időd rá (márpedig miét ne lenne, hisz nem fox egész nap filmet nézni a htpc-n), akkor szvsz felesleges a 8450 ... a htpc egy kompromisszum kell legyen, ami elég erős, h elvégezze a dolgát, de közben ne melegedjen, ne fogyasszon sokat és főleg ne legyen zajos ... én a helyedben, ha már mindenképpen el akarnám költeni a 23k-t, inkább egy halkabb hűtőt vennék az 5050e-re vagy egy halkabb tápot, amennyiben az a leghangosann eleme a gépnek (kivéve, ha te is projektoron moviezol, mint én, mert akkor nem ilyen lényeges a hang, a proji coolere úgyis hangosabb :-))
-
muveszur
addikt
válasz
wassermann #4736 üzenetére
Köszönöm válaszodat!
Ott rejtőzködik(?) az igazság ott van, egyből megláttam h ez az amit kerestem: "Viszont, ha vágysz rá, miért kérdezel?"
Ez lesz az amiért ps3 lesz, köszi szépen mégeccer. -
muveszur
addikt
válasz
wassermann #4734 üzenetére
És megérné lecserélni egy ps3ra? Egy szép házra ugyis rámenne vagy 30k, annyiból egy ps3 is kijönne ha eladnám a gépem. Az nem kérdés számomra h játékban jobb a ps3. De filmezést is el tudná igy látni mint a mostani gépem v az sokkal kompromisszumosabb lenne mint ez. Az az igazság h az nagyon csábító nekem, főleg a játék + külső téren. Te mit javasolnál?
-
muveszur
addikt
Sziasztok! Nehéz döntés előtt állok, nemsoká meglesz a laptopom, és akkor a pc-m felesleges lesz, így hát vmit csinálnom kell vele:
A Nagy Kérdés: PS3 vagy HTPC a jelenlegi alkatrészeimet felhasználva
Fontos szempontok:
-Jó külső, illeszkedjen a szobámba
-Halk
-Játszani is szeretnék rajta(Fifa napi 1-2 óra, stb)
-HD filmek lejátszása, főleg mkv
A Ps itt bukik el, ha menne nem lenne kérdés h melyik legyen. Linux alol megy, ezért még van remény h őt választomHTPC-ben lehet egy izmosabb vga, mint az enyém, elfér benne?
Valamint házakat tudnátok ajánlani, nemsokat találtam belőle a neten.
Ti melyiket választanátok és miért? Köszi! -
werman
tag
hi! HTPCét akarok én is össze dobni, van már egy gigabyte GA-MA78GM-DS2H lapom, és már csak prockó kell. Csak amd vonalon nem vok naon otthon de az árak alapján két olyan jelöltem van amik nagyon tetszenek, persez ez igy csak sejtéseken alapul
AMD Athlon X2 5050e AM2 45W Boxed kb 15e /ez meg kimélné a a tárcát
/
AMD Phenom X3 8450 AM2+ Boxed kb 23e /gondolom ez simán jóbármire/
egy fsp 400as táp lesz hozzá, és agyári hütöket használnám. Ház egy szokványos mATX(vmi noname
) semmi extra,no tuning és csag az igp-ét használnám. Ja és win vista home prem-el, és jó lenne ha elvinné a 1080as tartalmakat,és a családi videók kodolása se lennegyen rajta akadály, elöre is köszi
-
tothl
addikt
válasz
dabadab #4729 üzenetére
Szia !
Anno meg xbox 1 -en hasznaltam, egesz szepen folfejlodott...
1 baj van vele, es ugy latom mindenkinek, a forumok tanusaga szerint, nevezetesen ha 60 hz-ra allitod a frissitest, akkor akadnak a filmek. Kulonosen a 24 fps-es HD tartalom. Nem eroforrasok miatt hanem a frameket kezeli vacakul a cucc. MPC-n hibatlan a lejatszas.
24p -n mukodik minden, de azt nem szeretem, mert ez magan az xbmc feluleten meg a desktopon is latszik sajna...24 fps nem valami baratsagos..Belefutott valamelyikotok ebbe ?
-
Ha Linuxot nezel, akkor nezd meg az XBMC-t, ahogy neztem, a linuxos port is teljesen jol hasznalhato mar. Szinten linuxos tema, hogy iden, amolyan karacsonyi ajandekkent, az nV meg az ATI is vegre produkalt olyan drivereket, amik vegre tamogatjak a HW-s videogyorsitast, szokas szerint a nV driverek tunnek stabilabbnak.
TV tunerbol en a magam reszerul a Hauppauge cuccait valasztanam (legalabbis analog adasra (most nezem, hogy nincs DVB-C kartyajuk?...)), annak viszont erdemes utanajarni a DVB tuneres topikban, hogy (ha nem csak az m1-et meg a Dunat akarod nezni) a CAM modul supporttal mi a helyzet.
-
válasz
PeterPH #4725 üzenetére
Mivel az SPDIF szabvany nem hataroz meg maximalis orajelet, ezert elvileg tenyleg mbarmit at lehet vinni rajta - a gyakorlatot tekintve viszont igazan az az erdekes, hogy van-e barmi szerkezet, ami ezt tamogatja is, marpedig nem tudok arrol, hogy barmi erosito tudna kezelni SPDIF-en DTS-HD-t v Dolby TrueHD-t.
-
tothl
addikt
Sziasztok !
Úgy tűnik HTPC eszkábálására adom a fejem, lévén drágállom a Popcorn-t és keveslem a tudását is...
Visszaolvastam jópár oldalt, de van még pár homályos pont amiben tanácsot kérnék.
Az asus m3x78 és m4n-h szériáját nézegetem, illetve a gigabyte hasonló termékeit.
Melyiket ajánljátok jobban, a Ati, vagy a Nvidia chipsetes termékeket ? Felmerült bennem, hogy Linux alatt is ki lehet alakitani már jó Media Centereket, viszont az Ati Drivertámogatása még mindíg eléggé harmatos....Persze valószínűbb, hogy Win alapú lesz a cucc, tetszik is ez a MediOS, biztosan kipróbálnám.
Másik kérdés, hogy elegendőek -e teljes mértéknen ezek az integrált grafikus megoldások a nagyfelbontású filmek tökéletes lejátszásához..És végül, de nem utolsósorban esetleg egy TVtuner is bekerulne. Olyat szeretnék, aminek szép képe van, minden szempontból kifogástalan, és menne vele az mpeg4 -es digitális HD adás vétele.
Prociból egy 3 magos Phenomra gondoltam, nem e-s kiadásúra, egy marha nagy passzív bordával hűteném és egy extra halk ventivel. -
-
Icewind
aktív tag
válasz
wassermann #4721 üzenetére
Speciel nem a többcsatornás hang miatt, hanem a zenei minőség miatt gondolkodom külön hangkártyában
Azokon meg nem nagyon van hdmi..
-
wassermann
addikt
válasz
Icewind #4720 üzenetére
A HDMI digitális jelátvitel, emiatt jó lehet az alaplapi is. A csatornaszám (5.1 7.1... ) pedig automatikusan beállítódik, mert pl. az LCD TV "visszaszól" a PC-nek, hogy ő csak sztereó.
Ha sok csatornás hangot akarsz akkor kell egy HDMI-ki és bemenetes erősítő, amit a TV és a PC közé kell "befűzni". Ez leveszi a hangot, illetve a TV-től "megkérdezi" mennyi ideig tart a képfeldolgozás és a megjelenítés. Ennek megfelelően késlelteti a hangot, nehogy a kép lemaradjon a hanghoz képest -
Icewind
aktív tag
thx a válaszokat.. bár ez csak kezdeti ( anyagi
) megoldás lenne, előbb utobb asszem beszereznék egy külön hangkártyát, talán illendőbb egy HTPC-hez mint alaplapiról hajtani..
valaki arra, hogy ugye koaxon(vagy akár optikain) is átjönnek a hd hangzások? -
Icewind
aktív tag
...mégvalami, alaplapi (gigabyte) integrált vga és hang esetén, tudok az alaplapi HDMI-n keresztül hangot is vinni? Illetve ha nem, és veszek külön hangkártyát, akkor - bocsi a láma kérdésért - ugye digi coaxon keresztül át tudom vinni a HD hangzásokat is, ahhoz nem kell feltétlen HDMI kábel mint a képhez...?
-
Icewind
aktív tag
Hali
Egy Antec Fusion és egy Thermaltake DH101 között filozom..
Késöbb még biztos lesznek kérdéseim az egyéb kompotensekkel kapcsolatban is, de most egy "lényegtelenebb" dologra vagyok kiváncsiMégpedig arra, hogy egyrészt mindkettőnek világít a bekapcsoló gomba - no ezt ki lehet-e lőni valahogy? Vagy ha "szoftveresen" nem, akkor meg tudom-e csinálni, hogy a gomb vezetékét bekötöm, de a ledjét nem, vagy egybe megy a kettő? Ha ez sem megoldható, és mondjuk egyáltlán be se kötöm a gombot, egy imon távirányítóval bekapcsolható a gép enélkül is?
Illetve hasonló a kérdésem az imon VFD-vel kapcsolatban, ezt nyilván nem huznám ki, viszont este ha filmezek sötétben, nem túl jó h a szemembe világít, tehát állítható-e a fényereje, illetve lekapcsolható-e teljesen(ugy h a gép megy közbe és az infra is működik)?
köszöntem előre is
üdv
-
wassermann
addikt
válasz
Dre_Powell #4710 üzenetére
A netet nem olvastam... bocs.
Viszont az STB-kről tudnod kell, hogy felvenni csak az analóg kimenetükről tudsz majd és csak azt a csatornát ami épp a TV-n megy. Ha mást szeretnél rögzíteni, akkor a PC-hez külön STB kell majd. Ki van ez szépen találva : (
-
Alex91
félisten
válasz
Dre_Powell #4708 üzenetére
Erre nagyjabol valoban egy HTPC a megoldas...
-
Dre_Powell
tag
válasz
wassermann #4709 üzenetére
Tudomásom szerint a t-home sat tv beltéri nem tud rögzíteni. De, ha tudna és vennék egy olyan vagy hasonló eszközt mellé, mint amit linkeltél, akkor sem tudnánk még netezni a tv-n, és a dvd lejátszás/ írás sem menne.
-
wassermann
addikt
válasz
Dre_Powell #4708 üzenetére
A szolgáltatóktól kapott SETTOPBOX-ok tudnak esetleg rögzíteni, de azt neked kell kiderítened melyik szolgáltató milyet ad. A meglévő fájlok lejátszására jelenleg a legolcsóbb és legkorszerűbb cucc a WD HD TV. Egy korábbi hozzászólásomba a képét és linkeket is tettem: KATT IDE
-
Dre_Powell
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek. Nem vagyok otthon a hdtv+ htpc, vagy egyéb médiacenter témában, ezért is írok ide.
A napokban tervezem egy hdtv és egy normális házimozi vásárlástát erősítővel és mostanában fogják bekötni a t-home sat tv-t is.Ehhez szeretnék egy olyan eszközt (htpc, médiacenter, stb.), ami a lentebb felsorolt pontokban kíváló, minden más szempont másodlagos, vagy egyáltalán nem fontos.
Nem feltétlenül kell HTPC, ha létezik más megoldás is. Ha nem HTPC, akkor szeretném, ha konkrét típust tudnátok mondani. Az asztali PC és a TV között nagy a távolság( ~40 m.). Létezik oylan eszköz amiben van dvd író (esetleg blue-ray), HDD( bár ez nem is lenne fontos, ha hálózati támogatással rendelkezne és az asztali gépen tárolnék mindent), és még netezni is lehetne vele?
- minél kevesebb pénzből megvalósítható legyen
- internet
- ha nincs HDD, akkor a PC-n tárolt média tartalom elérhetősége
- átlagos média funkciók, zene, kép, videó
(AAC, AC3, FLAC, MP3, OGG, WAV, WMA, AVI, H.264, MPEG-1, MPEG-2, MPEG-4, DivX, WMV, XviD formátumok nagy részével nem ártana, ha boldogulna)
- hd video lejátszása (mkv) akár hálózaton keresztűl is
- t- home beltérin érkező hd adás rögzítése megoldható? A T beltéri egységre szükség van egyáltalán? PC-hez tudom, hogy van DVB-S CI kártyanyílás, gondolom más kompakt eszközök is léteznek DVB-S kártyanyílássalKöszönöm előre is a segítséget.
-
Magnat
veterán
ATI-ra itten van vmi módszer.
-
wassermann
addikt
-
band1103
őstag
Nem akartam hülyének nézni senkit
. Én még nem találkoztam olyan feladattal amit mindenképpen csakiscsak clon-ban lehet megoldani. Ha filmet akartam nézni akkor megnyitom a filmet, áthúzom egérrel a másik képernyőre és go! Így közben bármit mást is csinálhatok a másik képernyőn. Pl.:internet, lemezírás stb...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- Mini-ITX
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bluetooth hangszórók
- Óra topik
- Okos Otthon / Smart Home
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro Touch Bar(13-inch, M1, 2020)- 181 Ciklus - 96% Akku -8GB/256GB SSD - Ezüst -MAGYAR
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Space Grey -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2050, 100% Akkumulátor
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest