- DIGI Mobil
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Milyen GPS-t vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
HI!
Egyenlőre minden magyarázat nélkül pár (sok) munka közbeni kép a majdnem kész HTPC-m ről. [link]
a konfig :compaq 815-s lap, 512 sd 1300 mhz tuaceleron ati 9600 se low profil 100 gb notivinyó, dvd/rw pici compaq táp.
Nemsokára kész leszek vele, és akkor asszem lesz egy logout blog belőle.
A "konkurenciánál" is lehet fiygelemmel követni.[link]szoftverileg még szinte 0-n állok, de magyarított win xp mce+ Meedio tűnik befutónak.
A cél a régi DVD lejátszó kiváltása, ami nem tud divx-t, és esetleges fájlszerver, ill letöltőgép építése volt ami megy a Házimozihoz.
Tudtok olcsó usb-s mce távirányítót ajánlami?
.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!
-
ssolitude
őstag
válasz dabadab #2597 üzenetére
Mivel rip-ek, ezért nem lehet a felbontásuk HD. Szerintem a HDrip xvid-eknek a szokásos felbontásuk van. A nyersanyag miatt jó minőségűek.MOD Pl.: Dr.House HDTVrip 624x352
[ Szerkesztve ]
''If I could start again \ A million miles away \ I would keep myself \ I would find a way...'' from Hurt by Johnny Cash
-
Joe fiú
senior tag
válasz JagelloZ #2592 üzenetére
Egyáltalán nem,a torrentoldalakon levő sorozatok képe vagy 100*szor jobb minőségű ha csak abba belegondolsz h a kábeltv-n jövő jel ilyen 5xx-anyas felbontású az LCD tv-k meg ugye 1360*768 így elég ratyi képe lesz szvsz,de ez embertől is függ h kinek milyen minőség a jó,de sztem magas felbontású tvk-nél,monitoroknál nemtud jó képet produkálni teljes ablakban nézve egy tunerkártya
[ Szerkesztve ]
-
canniball
nagyúr
válasz JagelloZ #2593 üzenetére
Bár nem tőlem kérted, de parancsolj!
https://tinyurl.com/ycoexz4o *** Only the good die young...
-
JagelloZ
tag
Azt a minőséget fogja visszaadni, amit az LCD TV-n látok? Nekem olyan kellene...
Van aki így használja? Szívesen megnéznék valamit amit így mentettek merevlemezre...
Azok a sorozatok elmennek, amiket így torrent oldalakról lehet leszedni. Azokat is így rögzítik, ugye?http://www.valcoldesign.hu
-
Jimmy66
senior tag
Haveromnál tegnap néztem a PVR 2000-t. Nem volt nagyon gáz, bár a képminőség nagyban függ a szolgáltatótól ( kábelTV ). Felvett egy filmet magyar adóról, kidobtuk belőle a reklámokat, kiírtuk és DVD lejátszón megnéztük. Nekem ok volt.
Egyébbként én először asztali DVD felvevőt akartam venni, de ez jobb megoldásnak tűnik. -
canniball
nagyúr
-
hati
addikt
Nekem Leadtek PVR2000, Hauppage PVR150 MCE van, ugyan azt a képminőséget produkálja mindkettő (sztemm gyengét).
-
JagelloZ
tag
Sziasztok!
TV tuner érdekel, ami már bevált valakinél, aki HTPC-ben használja.
Felvétel lenne a lényeg merevlemezre amit hardware-esen tesz meg.
Köszi Jagihttp://www.valcoldesign.hu
-
dabadab
titán
A Hauppauge tunerek nem rosszak, arrol meg aztan vegkepp nincs szo, hogy mindenhol atallnanak digitalisra. Az lehet, hogy lesz DVB-T OTA, ki tudja, milyen csatornakinalattal, de az tuti, hogy az UPC nem fogja atallitani a kabelhalozatat DVB-C-re, az marad analog.
DRM is theft
-
Jimmy66
senior tag
válasz atomiapa #2572 üzenetére
Szia!
A HD160 jó választás . 600W szerintem sok, max 500W elég, szellőzésről gondoskodik a ház 2db 80cm-es ventije. Ezeket 5V-ra csatlakoztatod (adják a házhoz az átalakítót) így nagyon csendes. Proci hűtőben keress PWM-est(CNPS 9700NT, CNPS8700NT) ezzel a vezérlés is megoldott. Az alaplap, proci, vga gyéni választás és kell még egy TV tuner.
Persze, hogy működőképes lesz! -
róland
veterán
Létezik, mert a Tv-knek kisebb a felbontása, mint a monitoroknak, s a tunerek bizony a szabvány TV felbontáshoz vannak igazítva. (Ezért monitoron nézve rosszabb minőségű képet adnak.)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
róland
veterán
Szerintem a táp kicsit erős, ha nem tuningra akarod használni. Bőven elég lehet egy 400W-os FSP is. (Amúgy a Zalman belseje is FSP, de az ismertebb? márkanévért plusz pénzt kell kiadnod.)
Igazából a 2 GB memória is soknak tűnik egy csak mozizásra használt HTPC-be, de mivel olcsó a memória így érdemes többet venni.
A legfontosabb a szellőzés. Minél halkabb legyen, lehetőleg passzív hűtés minedn alkatrészen. Szóval ha valamit ventilátorral kell hűteni, akkor inkább nézz egy másik eszközt. (Pl. VGA - Nehezen tudom elképzelni, hogy a csúcs HD3000-es sorozat passzív hűtéssel készüljön. Majd talán valamelyik középkategóriás társa. S a HTPC-s igényekhez az is bőven sok lesz.) Az AMD Phenom 9500 helyett is néznék valami kisebb fogyasztású processzort, van az AMD-nek 65W alatti processzora.
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
JagelloZ
tag
Nem néztem át pontisan a konfigodat, de az egyik legfontosabb a zaj a HTPC-nél. Ugyanis nem jó ha túl nagy zajt keltenek a ventillátorok. Háznak nem rossz ha 12 cm-es ventijei vannak, a tápnak szabályozható 12 cm venti, vga-nak és cpu-nak pedig venti nélküli hűtés.
Szerintem...http://www.valcoldesign.hu
-
atomiapa
csendes tag
Hello!
Szeretnék építeni egy HD-ra kihegyezett HTCP gépet, egy mindenevő, jövőbiztos lejátszót a nappaliba. (Blu-Ray, HD-DVD, 1080p mkv. ) Játék, TV-tuner, felvétel, írás: nem lesz.
A fórumot visszaolvastam, ennyi az összes ismeretem.
Elképzelésem a következő:
ház : Zalman HD 160
táp : Zalman 600w
alap :ASUS M3A32-MPV Deluxe Wifi-AP
proci: AMD Phenom 9500 Hz (95w) +hűtő:Zalman CNPS 9700
mem: Geil Ultra 2048 MB DDR2 800 Hz kit
vid:Shappire HD 3870 512 MB GDDR4 Atomic
DVDolvasó: LG GGC-H2OL Combo (Blu-Ray/HD-DVD olvasás)
ház szellőztetés ?: néhány db ventill+ szabályzó
Hát ez lenne az agyrémem. Biztosan sokat lehetne (kellene) csiszolni rajta.
Mit szóltok hozzá? Egyáltalán működőképes lenne?
Szívesen vennék minden észrevételt, természetesen a negatívakat is.
A segítséget előre is köszönöm. (Egy 63 éves gazdálkodó) -
horux
csendes tag
Üdv,
Örülök, hogy megtaláltam ezt a fórumot, remélem tudtok segíteni.
Pénteken volt a születésnapom, és akkora szerencsém volt, hogy ölembe pottyant egy Asus S-Presso [link], tök ingyen.
A szépséghiba mindössze annyi, hogy leégett a tápja és az alaplapja.
A problémám az, hogy sehol nem tlaálok az alaplapja helyett egy másikat. Alapból ASUS P4P8T volt benne, ez egy mATX-nél is kisebb alaplap, mindössze 9.8"x7.9".
Sajnos nem minden gyártó írja le a honlapján, hogy mekkora is az alaplapjuk, méret szerint meg nagyon nehéz keresni.
Tudtok ekkora méretű, jelenleg kereskedelmi forgalomban lévő alaplapról? Bármilyen jó lesz, csak legyen...Előre is kösz a segítséget!
Project Torque-ban vice néven körözök
-
toto92
csendes tag
Hello!
Én most valami HTPC féleségben gondolkodok.
Legalább is valami olyasmiben, hogy nem vennék új gépet, hanem a meglévőt használnám játékra és htpc-ként is. Tehát 2 monitorra lenne rákötve, egyiken gépezni, másikon tv-ni lehetne. Azt szeretném megkérdezni, hogy ez így megoldható-e?
Létezik-e olyan TV- tuner, amely kb 70cm(28") környékén szép képet produkál?
-
gardener
senior tag
Windows server 2003-at futtató gépet is lehetne használni HTPC-nek?
Mert akkor belevágnék.
-
-
JagelloZ
tag
Super Flower SF-101 HTPC házba akarok rakni Abit IP35 Pro alaplapot.
Szerintetek menni fog?
SF-101 hátulról
Abit IP35 Pro hátulról
Ha nem, akkor mi a megoldás?
Van, aki már épített ilyen HTPC-t? SF101...http://www.valcoldesign.hu
-
JagelloZ
tag
Super Flower SF-101 HTPC házba, E6750 procira akarok olyan hűtést venni, ami majd később Quad procit is megfelelően hűthet.
Van aki tud segíteni, hogy melyik jó erre a célra, ami még be is fér a házba?
Köszihttp://www.valcoldesign.hu
-
dabadab
titán
válasz zsagabe #2548 üzenetére
Eleg hosszu ideje hasznalok SPDIF osszekottetest, de ilyet meg soha nem tapasztaltam, hogy barmi megzavarta volna. Egyebkent az elektromos zavarok ellen remek megoldas az, ha az ember nem koaxot hanem optikai kabelt hasznal.
Az alaplapi (es nem alaplapi) kartyaknal a gyakorlatban egyetlen problema merulhet fel, nevezetesen az, hogy nemelyik fixen 48 kHz-en mukodik, vagyis minden hangot (a CD 44.1 kHz-es hangjat is) atkonvertalja 48 kHz-re. A dolog semmikeppen sem azon mulik, hogy hol van a hangkelto, egy csomo alaplapi korrektul mukodik (masok meg nem), ellenben pl az Audigykkel.
DRM is theft
-
beencee
őstag
válasz hakos1987 #2549 üzenetére
Ezt inkább a Modding és elektronikai kérdések topikban...
-
hakos1987
őstag
Hali!
Bocs az off-ért, de van egy sürgős és fontos kérdésem: van egy potis ventiszabályzóm, és egy chieftec ventim... hogy tudnám rákötni? a ventin piros, fekete, sárga kábel van, alaplapi és tápcsati is van rajt... a szabályzón piros, fekete... mit, hova kéne bekötni?
előre is thx!
[ Szerkesztve ]
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
zsagabe
csendes tag
Sziasztok! HTPC -hez akarok hangkártyát keresni magamnak.
(kb 3 éve történt, hogy) egy Santa Cruz kártyát kötöttem össze digitális kimeneten egy onkyo erősítőhöz. Ezzel az volt a bajom, hogy ha a másik szobában lekapcsoltam a villanyt, akkor egy pillanatra megállt a zene (gondolom vmi szikra megzavarta a digitális jelfolyamot). Ha analóg kimeneten kötöttem össze a hangkártyát az erősítővel, akkor azonban ment minden folyamatosan.
Volt másnak is ilyen tapasztalata? a jelenlegi htpc audio részeit nem zavarja, ha a közelben vmi szikra van, amit akár egy egyszerű villanykapcsolás is okozhat? Hogyan küszöbölitek ki az esetleges külső elektromos környezeti hatásokat?
Más: miért érdemes (illetve érdemes-e) az alaplapi hangkártyát kiváltani egy minőségi hangkártyával, ha csak a digitális kimeneten kötném össze az erősítővel?
A rendszert zenehallgatásra filmnézésre és egy kismértékben TV műsorok felvételére kívánom használni (utóbbi esetben a hangminőség nem annyira fontos).
-
micro
addikt
Kezd összeállni a HW konfig (elméletben):
Antec Fusion 430
Asus P5E-VM HDMI
Intel E2140
Zalman CNPS7700 AlCu
Asus 1814 BLT DVD+-RW
Samsung 400GB SATAIIVélemények?
Remélem mindent kapok majd.
A ház már félre van téve.A mostani kis VIA C3 alapú gépből meg lehet lesz egy internetező gépecske...
Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
-
Pare
csendes tag
Szia!
Szerintem is kevés az alaplapi vga mkv-hoz. Nekem egy HD2400 PRO szalad a HTPC-mben, és eddig 720p alatt nem tapasztaltam szaggatást, (Full konfigomhoz katt névre ) pedig az Elit Alakulat 10000bitrátája megdolgoztatja
Nem bánom a vételét, még passzív is a kari, szóval sztem ideális HTPC-be.BE2300 van nekem is, elég hűvös proci, film nézés közben 30-32 fok körül mozog gyári hűtővel, úgy hogy visszavettem 50%-ra a ventit rajta.
Nem lesz gond az ethernet sebességével, néztem már a nagygépről is mkv-t és nem akadt meg soha. -
omani
tag
HDTV is kerül majd később rá, egyelőre viszont csak egy csima projektoros TV-m van, plusz a 720p-s proji.
Közben eszembe jutott még egy fontos szempont, a proci teljesítmény kelleni fog mert AVHCD-s filmeket is le akarok játszani, ahhoz pedig kell a kakaó.
Sokat gondolkoztam azon hogyan osszam el a dolgokat. Van egy laptopom amin dolgozom és egy asztali PC-m amin minden mást csinálok (fényképek, videó editálás, videó anyagok tárolása, játék, internet, letöltés stb). A filmeket eddig divx játékossal néztem ami ugye nem tud hd-t. Ezért azt találtam ki hogy csinálok egy fileszervert a mostani gépemből lebutítva a VGA kártyát, amin minden adatom rajta lesz és építek mellé egy HTPC-t a nappaliba. Jóval később ha úgy alakul építenék HTPC-t a hálóba / gyerekszobába, a lényeg hogy közös tartalmat érjenek el. Sajnos az asztali PC-t nem tudom megspórolni, de legalább csak 1 rendszervinyóval fogom építeni, illetve ami még tetszik ebben a felállásban hogy a HTPC is lehet kicsi, nem kell helyet szorítani a HD-knak, elég bele egy kis csendes laptopvinyó. Nézegettem flash alapú HD-kat is, de azért egy 8Gb körüli kellene az pedig még horror árban van.
http://www.flickr.com/photos/diego_rivera/
-
omani
tag
Sziasztok,
Pár HTPC-s tanácsra / tapasztalatra van szükségem. 720p-s projihoz akarok HTPC-t építeni, amit másra nem is nagyon használnék. Ami bizonytalanná tesz az a VGA része. Itt azt írja a srác (a fórumban) hogy az alaplapra integrált Ati Radeon x1250 mkv-hoz kevés, szaggatnak a filmek. Én viszont éppen a 720p-s mkv miatt építeném a gépet. Van tapasztalatotok vele?
Valószínű mATX-es házat veszek, ehhez keresek olyan alaplapot ami DVI - esetleg - HDMI-t tud, optikai audió kimenettel. Platformot nem döntöttem még el, bár a A62 X2 BE2300+ szimpatikus processzornak tűnik melegedés szempontjából. ASUS M2A-VM? Msi K9AGM3-FIH? Asrock 4Core1333-FullHD? Fogalmam sincs.
A mozik külön file szerveren lesznek, így egy sima 80-as laptop HD szerintem elég bele. Amit viszont nem nagyon tudok hogy ethernet hálón akadásmentes lesz-e a lejátszás. Persze a sávszélesség alapján annak kéne lennie, de sosem próbáltam még.
Köszi és üdv o
http://www.flickr.com/photos/diego_rivera/
-
ajani
aktív tag
Sziasztok,
Megoldható, hogy az asztali gépem videókártyájára 2-ik monitorként rákössem az LCD TV-met? Jelenleg a monitorom a D-SUB csatin van, a TV a DVI-ről menne (DVI-HDMI kábellel 10m ).
Köszi,
ajani''Egy igazság akkor is fontos, ha nincs semmi értelme.'' - Rejtő Jenő
-
YouCanCANON
aktív tag
ha érdekel valakit HTPC-be PCIexpress x1 csatolós GbE LAN, digitális vagy dual tuner esetleg FireWire800 kari, irjatok
You Can CANON * eladó minőségi szervercuccok: http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=96871 *
-
hbooo
csendes tag
Egy par kerdesem lenne:
Egy ilyen konfigban gondolkozom:
Antec NSK 2480
Abit Fatal1ty F-I90HD
Intel Core 2 Duo E4300
1G RAMA hazba ugye van tap, ezert kerdem:
Specka meretu a tap, tehat ha kiveszem es egy atx-es passziv tapot bele tudok tenni?
Milyen huto jo meg a ninjan kivul (ami halk)?
Az abit deszka helyett esetleg valami masik? ASUS M2A-VM HDMI? -
beencee
őstag
Természetesen túloztam a megfelelő drámai hatás elérése érdekében és nem is ilyenkor van gondom, amikor a HTPC konfigja egy végiggondolt koncepció és felhasználási mód, speciális feltételek-szükségletek alapján áll össze. Ha ennek kapcsán indokolt az erős hardver, akkor persze. És pont azt mondom, hogy így kell csinálni, de ha csak hanglejátszásra, tévézésre, dvix filmekre, néha HD-re, stb.-re kell, akkor nem kell feltételenül erőgép... És persze az örök mániám: igények-->front-end-->op.rendszer-->konfig
-
Bermi
aktív tag
válasz beencee #2521 üzenetére
ja azért ne kapj sikítófrászt, pihi idő van
kinek mire és miért kell, kicsi a lakás és mindenképp szerettem v9olna felvenni műsort a gépemmel, ekkor jött az ötlet, hogy szüntessem meg a dobozt a földön és fektessek egy szép házat az lcd tv alá. ugyanakkor sokat játszom ezért jó gépemet nem akartam elkótyavetyélni, hanem kompromisszumot keresni és az előző hszben leírtakkal bővítve még (passzív vga és proci), csak vész esetre rászerelt és bekapcsolt ventikkel teljesen egyenértékű igazi "kis" htpc-kel is fel fogja venni a versenyt hangban, azért vettem óriás tápot direkt, mert ennek meg se kottyan a gépem teljesítménye és még egyszer se kellett felemelnie a sebességét, így viszont olyan halk, hogy tényleg nem hallani (alacsony) fordulaton a 14cm ventit. crysis alatt se kapcsolt fel.
sztem sokan lesznek idővel akik szintén csak kisebb kompromisszumokkal akarnak htpc-t. és remélem egyike leszek azoknak akiknek sikerül megmutatni, hogy egy jó htpc házban is lehet passzív (majdnem), halk de fullos géppet belerakni.
nyilván majd eldöl mikor beszereztem a felsorolt további kellékeket.szóval, mint látod egyszerű az oka, hogy 26magos és 1900wattos tápot raktam bele
[ Szerkesztve ]
F1.....
-
Bermi
aktív tag
válasz canniball #2519 üzenetére
azt hittem valami gáz van és rossz házat vettem
tapasztalat eddig nem sok, a szerelés sztem egyszerű volt, minden keretet kivettem beleraktam a cuccot a régi házamból, minden rezgéscsillapított, még a tápot rögzítő alátét is.
egyelőre az időt és a ki/be kapcsoláson, és a medi player kezelésén kivűl sokat nem tudtam beállítani, nyilván ez az op rendszer miatt is van, hogy ennyire bonyolult.de amint eldölt, hogy milyen tunert veszek és fent lesz az új op rendzser is, akkor majd tudok mesélni a tapasztalatokról.jelenleg amit hallok az csak a hypertx ventije, valszeg csere lesz és alaposan utánajárok, hogy egy x2 6400+-hoz létezik-e passzív táp, szerencsére 13cm magas is lehet.
ja a kötegelés és az adott kábelelvezetők, szorítóknak nagy hasznát vettem, a ház tisztán tud szellőzni. még egy dolgon gondolkozom: a vinyok alá be lehetne szerelni egy kicsi ventilátort is, mert szerintem a ház azon része nem szellőzik eleget és ma másolásnál 48 fokra felment a hőmérséklet, de ezt majd akkor ha a hyper tx-t kiiktattam és a 8800gt-re is megszereztem a passzív bordát (halk a jelenlegi spéci venti is, de olvastam tesztekben hogy vannak jó bordák hozzá), szóval azt is cserélem.
ja hdd világítást lehúztam, nekem jobban tesszik, hogy csak a vfd halvány kékre állított kijelzője világít.
F1.....
-
beencee
őstag
Húha, pörög a topic , ez jó.
micro
Én ilyen témákban elfogult vagyok, mert sikítófrászt kapok, amikor HTPC-kbe, 26 magos processzort, 1900W-os tápot, 8900GTX-OCQ-SUPER videokártyákat, meg ilyeneket raknak... Szerintem is elég akár egymagos proci is, de pl. időtállóság miatt egy olcsó, kisebb kétmagos persze, hogy jó.htpccsaba
Ilyen nickkel ilyen kérdéseket legalábbis eléggé magabiztos nickválasztás. Különösen a "tv-kábel" kitétel tetszett, de a többi se rossz... Ennek analógiájára: szerinted melyik kábel a számítógép-kábel
A másik: egy HTPC-t természetesen egy TV bármely "kép", vagy akár "hang" bemenetére köthetsz a kompozittól kezdve a HDMI-ig, a különböző analóg bemenetektől kezdve a különböző digitálisokig. Természetesen a dolog konkrét megoldási módja attól függ, hogy milyen kimenetek vannak a HTPC-den, milyen bemenetek a TV-den, használsz-e valamilyen erősítőt (hogy ebbe az erősítőbe is be akarod-e vinni a video jelet, vagy csak a hangot), a TV adást TV kártyán akarod-e fogni a HTPC-ben, vagy a TV beépített tunerjét használod és még ezer féle kombináció...
A time-shiftet nem bonyolult használni: amikor meg akarod szakítani az adott adás nézését, megnyomod a megfelelő gombot, majd ha folytatni akarod, akkor megint... Ennyi. Egy picit olvasnod kellene a téma után, ha mást nem, mondjuk ezt a fórumot, egyéb HTPC-s fórumot.Jimmy66, Bermi
Azt, hogy milyen front-end szoftvert használj, azt az igényeid mondják meg. Ha nem zavarnak a fixre belehegesztett megoldások, elegendő a funkcionalitása és nem akarod bővíteni, nem zavar, hogy teleszemeteli a zenei és egyéb könyvtáraidat, stb. akkor teljesen elegendő akár az XP-s, akár a Vistás Media Center. Ha bármelyik ezek közül nem teljesül, akkor kezd el nézelődni a front-end szoftverek között, sok szempont szerint válogathatsz. Ha választottál egyet, akkor az alá azt az oprendszert és azt a hardvert tedd, amilyet az igényel.[ Szerkesztve ]
-
Jimmy66
senior tag
Az oldalán-ra nem a ház oldalát értette, hanem a honlapját szerintem. Én is sokat olvastam a PH tesztjét a házról anno és segített a döntésemben is.
Kiváncsian várom a véleményed és majd a tapasztalaidat a HD160-ról.
Üdv Jimmy
-
Jimmy66
senior tag
Üdv!
Én MCE-nel használom a gépemet, Szerintem nagyon jól működik, én úgy töltöttem le egy ...oldalról. Hátránya, hogy csak angolul elérhető és a magyarítás a Media Center-re nem működik csak az XP-részére. De az nagyon jó. A véleményem az. hogy ha nem vagy nagy gamer akkor Vista Home Premium-ot tegyél fel. Ha sokat játszol akkor marad egyenlőre az XP a driverek miatt.
-
Bermi
aktív tag
hali!
sikeresen beköltöztem egy zalman hd160-as házba.
az aláírásomban szereplő konfig megy benne és a cm hypertx proci hütő is elfért benne
így komolyabb kompomisszumokra se volt szükség. egyedül egy moduláris tápot kellett beruháznom (a házon kívűl )..
egy napos folyamatos használat után, a proci se, a vga-k se, egyedül az alaplap (38C) és a vinyók (40C) lettek pár fokkal melegebbek, mint az előző házamban. de úgy gondolom ennyi belefér.plusz ventiket nem raktam sehova a hátsó gyári 2 elegendőnek viszonyul alacsony fordulatra állítva.
most kezdem el olvasni a fórumot, nyílván lesz majd csomó kérdésem.
jelenleg azt nem tudom eldönteni, hogy az xp media center editionát használjam vagy a vistát (sajnos nem találtam fellelhető forrást a media center változathoz, ha valaki tud segíteni, írjon priviben )
erre kérnék tanácsot (igen elkezdek visszaolvasni igéremF1.....
-
htpccsaba
csendes tag
Nem egy konkrét programlól kérdeztem, csak úgy általánosságban.
Sajna nemtudja a tv-m.
2 tv-tunerrel HTPC szoftveren keresztül megoldható?ss
-
htpccsaba
csendes tag
Értem értem.
A timeshift-et bonyolult használni?
Hogy legyen PIP, azt meg lehet valahogy oldani?ss
-
htpccsaba
csendes tag
Sziasztok pár dolog nem tiszta nekem a HTPC-vel kapcsolatban.
A HTPC-t a tv hdmi bemenetére kell kötni ugye?
Ha a tv-kábelt bevezetem a tv-tunerbe és a tunerból átvezetem a tv-be, akkor a képminőség mennyiben fog változni?
ss
-
micro
addikt
válasz beencee #2501 üzenetére
(1) Pipa!
(2) Total commanderes mérésnél nagy fájlokat mozgattam.
(3) Jelen pillanatban a HDD-röl 1 max 2 helyről mozgatnék adatot.Szóval első körben ez igy megfelel mert csendes és nem fogyaszt sokat.
Másik kérdés: Mekkora proci kellhet a HTPC-be, hogy gond nélkül tudjon lejátszani bármilyen formátumú filmet. E2140 elég?
Lassan összeáll a rendszer...
Köszi a segítséget.
Klaviatúra, képernyő, EGÉR!, meg az a doboz, tudod a gép LELKE..
-
beencee
őstag
No, akkor már közelebb vagyunk...
(1) A 3MB akkor 3 MByte/sec, ami ugye 24Mbps, ami már szebb érték, szerintem HD-re is elég, a 720-ra mindenképpen
(2) A Total Commanderes "mérés"-ről annyit, hogy figyelni kell, hogy mekkora fájlok másolásánál nézed, teljesen más az eredmény egy rakat kis fájlnál, mint egy nagynál, ennek okai most messzire vezetnek.
(3) Akkor az is kiderült, hogy persze, hogy nem a router (illetve annak a switch része, a router funkció ilyenkor nem játszik) és főleg nem a Samba a szűk keresztmetszet, meg nem a vinyó, stb. lassú, hanem az USB csati. USB csatira én legfeljebb egy időnként használt backup eszközt tennék, nem pedig egy on-line elérésre szánt, főleg esetleg több gépről történő konkurens elérésre szánt vinyót...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk