- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magyarított Android alkalmazások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Nem várt platformon a OnePlus Nord 5
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
-
Mobilarena
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
válasz
szabi__memo #5998 üzenetére
Azert, mert a max savszelessege csak egy hajszallal tobb, mint amennyi a 24 fps-es 720p-hez kell (ami a (legalabbis elvben) letezo legkisebb savszeligenyu HD formatum).
-
dabadab
titán
válasz
szabi__memo #5978 üzenetére
Csak mondjuk HTPC-hez abszolut hasznalhatatlan, mert a wireless USB savszelessege keves ahhoz, meg mondjuk eleve a drotos USB-e is, ez vmi VNC-szeru dolgot hasznalhat a videojel atvitelere, ami Office-hoz meg youtube-hoz eleg, komoly videozasra sajnos nem.
-
zodo
nagyúr
válasz
Gabbana #5994 üzenetére
Itt találsz kijelzőket: Link
Vagy van a gyári Imon család.Kapcsolókat, nyomógombokat akármelyik villamossági boltban lehet kapni. Link
Vagy szétbontasz valami régi kütyűt és újrahasznosítod.
Ez akár a házra is vonatkozhat.Itt a ph-n van egy topik abból ajánlanék egy kis csemegét: urbanjozsi tagtárs művét.
-
Gabbana
aktív tag
Azt hiszem belevágok a htpc ház építésbe, szerintem fából.
Tudnátok abban segíteni, hogy találhatok kapcsológombokat, esetleg valamiféle kijelzőt?
Valami igényes házat kellene összehoznom ami passzol a kurv@drága házimozihoz...Van valami hazai link, vagy fórum?
-
Alex91
félisten
válasz
szabi__memo #5992 üzenetére
Szerintem kell egy infra tavkapcsolo vevo, meg egy Logitech Harmony taviranyito, ami szinte mindent visz...
Hosszabito kabel az infra vevonek IMHO.
-
szabi__memo
nagyúr
Úgy látom ez a távirányitás probléma igen aktuális, nemrég még alig akadt ilyen felvetés
(#5908 hozzászólás után van 1-2 lehetőség felsorolva, esetleg hasznos lehet)
Tényleg elég brutál áron árulják a komolyabb távkapcsolókat sajnos. De ez a kis Conceptronic elég jó. Igaz nagyon alap, de legalább olcsó.
Úgy nézem infrás. Lehet ezzel vezérelni ha hátul van az usb csatlakozó??? Mondjuk van hosszabbitókábele, de jobb lenne ha nem kéne..Van ilyen valakinek? Tapasztalat erre, tartósságra, gombok minőségére? Ugyen nem csak 1 hetet bir ki? :-o -
asus27
tag
Sziasztok megvásároltam eme remek házikót, csak ebbe nincs "media lab"
Thermaltake Mozart IP VF3000BNS
Most már csak a távirányitást kellene megoldani, nézegetem külön a "media lab"-t, de nagyon drágának tartom 20-25k között mozog, valami más megoldás kellene, de olyan cumó kellene amivel be is tudom kapcsolni a gépet, valakinek van valami jó ötlette. -
GuMiSZu
tag
Hahó!
HTPC-re melyik lenne a jobb?
JW MINIX™ 780G-SP128MB
ZOTAC GEFORCE 8200-ITX WIFI AM2+ 3ÉVsacc/kb hasonló az ár , a wifi nem érdekel igazán csak nem tom, hogy videógyorsításra a HD3200 v. a 8200-as a jobb
előre is köszi...ja és milyen procival
nézegettem az ION-t is, de az kb ugyanennyibe fájna, és eléggé korlátozottak a lehetőségei bár kevesebbet eszik... de az nem érdekel nem non stop gép lesz arra ott a "rúter"
-
asus27
tag
Szia köszike a választ, nagyon kedves, Chieftec HT-01SL-OP , én meg vásárolnám ezt a házat össze is raknám, de a távirányítási problémára milyen megoldást tudtok ajánlani,
én szívem szerint vezeték nélküli billentyűzetet vennék azzal biztos tudnák mindent irányitani, de egy kicsit nagy lenne. -
Alex91
félisten
-
asus27
tag
tisztelt hölgyek és urak
valaki segitsen nekem hogy milyen házikót vegyek a htpc-hez, és hol lehet egyáltalán venni, kombo ház kellene, ami nagy és kicsi alaplapot is befogad.
-
k2laci
tag
válasz
szabi__memo #5981 üzenetére
Még a távirányitás kérdését kell megoldani okosan és nem drágán .....
-
szabi__memo
nagyúr
Bár nem HTPC épités, de ez a kütyü????
Fujitsu a VIA Eden processzoros FUTRO S100 -
szabi__memo
nagyúr
-
band1103
őstag
"Szerintem nagyon ki van hegyezve a VGA-s lejatszasra."
Nem is lenne másra használva."Ha szoftveresen nem sikerul beloni, akkor gond lesz"
Úgy mondod mintha csak szerencse kérdése lenne, de ez valójában félelmen alapuló káros előítélet. A "Ha"-val kezdődő mondatok mindig azok. Csak a PH! tudását felhasználva könnyedén veheti ezt a feladatot (szoftveres belövés) főleg ha esetünkben már 20 éve a porondon van.
Az ION-os rendszer sw-s belövése HD filmekre rutinmunka."minel kisebb fogyasztas sem lenyeges"
Persze nem közvetlenül mert ahogy mondtad plazma mellett mellékes, de Közvetetten igen fontos lehet. Kisebb fogyi=halkabb rendszer -
Alex91
félisten
válasz
band1103 #5974 üzenetére
Szerintem nagyon ki van hegyezve a VGA-s lejatszasra. Ha szoftveresen nem sikerul beloni, akkor gond lesz. Meg nem tudom, hogy lesz-e benne esetleg tartalek?
Itt volt a PH-s teszt is, szerintem is tisztabb, szarazabb egy erosebb CPU. A minel kisebb fogyasztas sem lenyeges, plane, ha mellette mondjuk egy plazma lesz
.
-
Alex91
félisten
30k-bol mit hozol ossze? IMHO ha csak lejatszasra kell, akkor WDTV. Ha esetleg halozati tamogatas is, akkor Popcorn Hour, 70k-bol megvan az is.
Az ION-os megoldast meg annyira nem tartom jonak. Ha a fogyasztas, meg esetleg a kicsit nagyobb meret nem szamit, akkor valami erosebb CPU-val valami HTPC alaplap.
-
band1103
őstag
Az a jó hogy nem vagy kezdő a számtech.-ben ezért felmerülnek benned az esetleges buktatók
. Elég nagy rajongótábora van a WDTV-nek és van külön topikjuk. Szvsz minden olyan kérdésre találsz ott választ ami mint buktató jut eszedbe. Ha windowsos vagy linux-os gépet szeretnél hogy egyszerűben lehessen kikerülni a fejlődés miatti esetleges akadályokat akkor még mindig ION-os rendszer építését javaslom.
-
k2laci
tag
válasz
band1103 #5966 üzenetére
Ami a WDTV-t illeti én valóban inkább a célhardverre hajlanék (média lejátszó), csak attól félek, hogy ott firmware tekintetében ki vagyok szolgáltatva a gyártónak. Pl. van amikor nem ékezetes a felirat, nem jó helyre esik, nem fér ki a képernyőre, nem ismer bizonyos szabványú video file-okat stb.
A HTPC mivel windows alapon fut, ezért ezek a gondok könnyen kiküszöbölhetőek.De minden ötletre nyitott vagyok, még csak a tervezés fázisában állok
-
k2laci
tag
válasz
band1103 #5966 üzenetére
Dehogy tudom...
Azt tudom, hogy az Asusok általában jók, de HTPC-ben semmi tapasztalatom. Most tervezek venni egy HD-s plazma TV-t és mellé akarnék valami HTPC-t összepakolni. Csak filmnézésre lenne semmi másra, viszont jó lenne ha mondjuk az 1080-as MKV-k se akadoznának rajta .... -
Gabbana
aktív tag
Ez az xbmc nagyon jó progi, de nem tudom kitenni teljes képernyőre a tvre (2es monitorra) tud segíteni vki?
-
band1103
őstag
Csak filmre? Semmi net vagy más? Akkor WDTV a te választásod!
Valódi PC élményt akarsz ami halk és fullHD ready? Akkor nVidia ION-os rendszerben gondolkodj-> Cuda-s CoreAVC-vel bármilyen film akadás mentesen menni fog Az ASUS ezen kategóriás lapjait nem ajánlom de te tudod hisz van 20éves tapasztalatod.
-
k2laci
tag
A segítségeteket kérném ....
Anélkül hogy el kellene olvasnom az előző 5000 hozzászólást, szeretnék egy HTPC-t építeni.
A lényeg, hogy halk legyen, a fullHD-s filmeket akadás nélkül játsza, lehessen távírányítani.
Nagyjából ennyi ...20 éve foglalkozom számítógépek építésével és szervízelésével, de ez a terület új nekem.
Nyilván az is szempont, hogy azért ne kerüljön annyiba mint egy kisebb afrikai állam éves költségvetése ...Egy szép házíkó kellene halk táppal, egy jó alaplap (elsőre az Asus M4A78 HTPC találtam), egy megfelelő teljesítményű CPU, RAM, halk HDD, DVD stb.).
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Hamár itt tartunk az atom-os lapoknál megkérdezném ,hogy ezek mennyire teljesítmény centrikussak ?
Úgy értem mit lehet egyídőben elvégezni ,hogy még ne döcögjön a rendszer sebesség. -
Alex91
félisten
De tan tud 0,1-et az NVidia szerint. Akkor jo lehet POINT OF VIEW ION ATOM 330.
Amugy ez van a hazba szereltben is, de akkor keresni kell hozza egy megfelelo hazat.
-
Gabbana
aktív tag
-
Gabbana
aktív tag
Ez jónak tűnik, de ennyi lét...
Most azon agyalok, hogy a mozi pont a pc alatt lenne kb.
Meg lehet az oldani, hogy lefúrom a hdmi kábelt a hang, meg a kép miatt, a gép meg marad fent. A gép képét kitenném valamivel a lenti tv-re, és onan tudnék kezelni mindent.
Ebben az esetben csak egy távirányító kéne csak nem? Csak milyen?
-
Alex91
félisten
válasz
Gabbana #5947 üzenetére
HDI Dune HD Base 2.0, de ez se lesz olcsobb
.
Ja, epithetsz egy HTPC-t. Az is 100k-korul kijon...
-
Gabbana
aktív tag
eehh.. bluray mappákat nem tudja.. csak majd a c-200 as popcorn... EEHh..
Én ezt nem értem. a blurayes lejátszó 399USD induló árral startol majd. itton lesz mininmum 100.000, de inkáb 130-150.000.
Ennyiből akkor már inkább építek mégegy gépet nem? ebből kijönne egy htpc is a moziszobába. A fogyasztás nekem mindegy sztem, mert csak akkor kapcsolnám be mikor a szobában vagyok.Köszönöm a válaszokat azért, de nem tudom mi legyen..már majd 1 millában van a mozi, és fáj már minden forint
-
Alex91
félisten
válasz
Gabbana #5945 üzenetére
Pontosan, ahogy irod
. Popcorn Hour NMT A-110
De a halot el kell vinni a lejatszoig!
-
Alex91
félisten
válasz
Gabbana #5943 üzenetére
A lenyeg, hogy a gepet nem kell mukodtetni, es egy kis fogyasztasu celeszkozod van az adatok tarolasara, tovabbitasara. Ezt tobb eszkozrol elerheted. Ha WiFi routerre kotod, akkor ugye vezetek nelkul is! Mondjuk a HD mkv-khoz nem biztos, hogy eleg lesz a vezetek nelkuli atvitel, de vezetekesen menni fog. Tehat kell egy LAN kabelt huzni a lejatszo eszkozhoz. Ami lehet egy HTPC, vagy mondjuk egy halozatos medialejatszo.
Nem olcso mulatsag, mint latszik, de szerintem ez (egy) jo megoldas! Mondjuk megteheted, hogy a mostani gepedrol osztod meg a tartalmat a halozaton, es a TV-hez veszel egy lejatszot...
-
Gabbana
aktív tag
lejárt a limitidő..
Szóval, ez a NAS arra jó hogy pl 2TBos vinyót veszek bele, és ráteszek mindent ami csak eszembe jut.
- Képet, ami nem egy nagy durranás
- videokat (nekem van dvd, avi, mkv, full hd filmek, bluray mappa)
- zenék (leginkább flac, ape, mp3)Akkor pl, a kép továbbra is a HD4850es videokártyámon megy ki a tvbe?
A hang az alaplapi kártyámról megy az erősítőbe?Szóval nem értem hogy keveredik a NAS a rendszerembe. Hogy juttatja tovább a gépem teljesítményét? Ennyiből vehetnék vinyót a gépembe is nem? MIt nemértek?!
-
Alex91
félisten
válasz
Gabbana #5941 üzenetére
Ha csak filmlejatszas kell, akkor ezt ajanlom: WD MyBook 1000GB World New Edition, de csak ezt az "uj edisont", a regi nem tud ennyit!
Aztan ugye a csillagos eg...
. Mondjuk a Synology es QNAP mellett meg ezt erdemes megnezni: Netgear ReadyNas RND2000
PC-bol is lehet, termeszetesen. Csak kerdes az ar, meg a fogyasztas, valamint a meret. PC-re meg a FreeNAS-t ajanlom!
-
-
Gabbana
aktív tag
Sziasztok!
Van egy gépem a nappaliban hd 4850 videokarival, össze van kötve a tvvel meg erősítővel. Mivel a gyerek egyre nagyobb, és csinálja a fesztivált, az alagsorban építenék moziszobát.
A tvbe most is jó drága 10m-es hdmi kábel megy, le tudnék pakolni mindent, csak a gépet nem.
Tudom valahogyan normálisan irányítani lentről? Mivel?
-
illes
csendes tag
válasz
New Age #5932 üzenetére
Az Antec házak mo-i forgalmazója a Senerit Hungary Kft (http://www.seneritstore.hu/). Rá kell kérdezni, hogy mennyiért hozzák be, majd jelezd itt is.
HTPC:
Rövid olvasgatás után úgy látom, hogy két párosítás most a menő:
ZOTAC GeForce-9300AE alaplap Intel processzorral és Asus M4A78-EM alaplap AMD Athlon II X2 250 CPU (sAM3) processzorral. Vagy inkább AMD Athlon X2 5050e?Engem az alacsony fogyasztás felette érdekel (24/7-s szolgálat), így két kérdésem:
1. Intel proc HD lejátszáshoz, de kicsi áramfelvételű. Melyik?
2. X2 250-ből jön ki alacsonyabb órajelű, így kevesebbet fogyasztó proc? Mikor? -
New Age
csendes tag
Hali!
Én pont fordítva vagyok. Elmúlt 4-5 év asztali készüékei után most inkább HTPC-t csinálnék (ami mellesleg teljes értékű gépként is használnánk).
(Van is itthon PCH A110, mediatek MT1389 chipsetes playa-ból vagy 20db, két BD playa, sunplus stb)HTPC-hez kapcsolódóan:
Hosszas nézegetés után ANTEC NSK1480 házat néztem ki. Tud vki mo-i forgalmazóról, boltról ahol ez a konkrét típus kapható? Google értelmes találatot sajnos nem adott.
Előre is köszi.
New Age
-
PrinczA
őstag
Sziasztok. Próbálkoztam én is HTPC összerakással, Linuxal, Vistával, XP-vel, ilyen-olyan HTPC szoftverekkel, adataimnál szereplő vassal, de feladtam.
Ezt választottam: Popcorn Hour NMT A-110.
Remélem nem bánom meg. -
VincentVega!
csendes tag
Egy friss teszt aktuális HTPC alaplapokról:TESZT
-
band1103
őstag
Nem vagyok okos csak egy 780G tulaj
. Ha a ASUS M4A78-HTPC-hez adnak távirányítót akkor jobban jársz vele mert ez a lap:
-Kevesebbet eszik (fejlettebb energiagazdálkodás és gyártástechnológia)
-minden csati van rajta ami csak kelhet egy HTPC tulajnak
-nem kell bele VGA kari
-HD filmek lejátszásához elég egy olcsó cpu is hozzá (a legkisebb is ami még belemegy) amennyiben az mkv film DXVA ready (a filmek 78%-a már az és az arány napról napra javul) de hamarosan lesz stream támogatás a teljes GPU-ra amivel már a nem DXVA ready filmeket is le tudja jól játszani.
-Éppen ezek miatt a jövőbe mutat -
asus27
tag
Sziasztok, már sokat olvasgatam a topikot, én is HTPC - ét építek.
Nem tudom hogy milyen alaplapot vegyek, edíg kettőt találtam:
1: ASUS M2N-VM DH
2: ASUS M4A78-HTPC
A második korszerübnek tűnik és minden rajta van ami kellene (wifi nincs), de árba drágább, az első olcsóbb de azon meg van wifi antena, az meg fontos lenne, én a másodikat venném meg.
Kinek mi a tapasztalata, és milyen lapot ajánlatok.
A HTPC csak filmezésre készülne LCD tv-vel, divx,xvid,dvd,hd.Ja persze a házikórol is ki kérném a véleményeteket, az a következő lenne:
AeroCool Aero Cube táp nélküli fekete ház
[link] -
Thusor
őstag
Sziasztok!
Olyan jellegű kérdésem lenne, hogy van elfekvőben egy régebbi asztali gépem. Ebben Intel Celeron D 2,66GHz processzor 1GB DDR ram van. Ha ehhez vennék mondjuk egy Ati Radeon HD3450 512MB-os AGP-s kártyát, akkor képes lenne zökkenőmentesen lejátszani a HD videókat? Vagy ehhez gyenge ez a konfig?
Segítségeteket előre is köszönöm.
-
dabadab
titán
Ha mar taviranyito: tud valaki olyan USB-s vevot ajanlani, ami sleepbol fel tudja ebreszteni a gepet?
-
szabi__memo
nagyúr
Látom távirányitó ügyben nincs túl sok lehetőség...
Más: ION2
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
radi8tor #5919 üzenetére
Legalabb bluetooth-ost gyarthatnanak. Sok laptopban beepitve is van masreszt sok usb-s bluetooth adaptert is lehet venni. Nem igazan ertem miert van ez. Nem hiszem, hogy ennyire nincs ra szukseg. Es meg bonyolultnak sem bonyolult. Draganak meg nem is ertem mitol kene draganak lenni.
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz
szabi__memo #5918 üzenetére
Mostanában már nem gyártanak rádiós távirányítót.
Én végül egy bluetooth-os egér mellett döntöttem. De egy hasonló mini-billentyűzet is jó szolgálatot tehet (Logitech) -
szabi__memo
nagyúr
A Leadtek-es kártyához konkrétan az érzékelőt hátulról kábellel kell előre hozni. Jól nézhet ki...(eleve elegem van már a sok kábelből) Az usb-s kütyüiken pedig beépitett IR érzékelő van, igy ehhez rálátás kell, tehát hátulról gondolom nem működik.
Ezért kérdeztem, hogy valami RF-es? Valamelyik másik gyártótól. Én nem találtam. Valaki? -
szabi__memo
nagyúr
válasz
band1103 #5914 üzenetére
Igen, néztem ilyeneket, de mindhez IR távirányitó van. Nem tudom, ezekre nem kell rálátás? Gondolom valahova előre ki kellene vezetni az érzélelő részt, vagy nem?
Szerintem sem egy ModeCom Feel ITX-es házhoz sem egy készgépbe (pl. az ASRock) nincs lehetőség beizzitaani. De javits ki ha nincs igazam. Én csak örülnék neki ha mégis lenne rá lehetőség.
Egyénként pedig távirányitás szempontból azt sem tudom, hogy ezekkel lehetne-e valami media frontend-et irányitani, vagy csak a saját gyártói szoftverjüket?Várom az okositást!
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
Redbullking #5915 üzenetére
Ez tévedés, az ASRock ION 330 az az. Tény hogy nincs benne wifi és tvtuner sem (bár nem tudom, talán bele lehet tenni).
Es nem is kell az A-s, elég a D-s, mivel a az emlitett házhoz van táp is. -
Redbullking
tag
válasz
szabi__memo #5913 üzenetére
csak az nem mini-ITXes és nincs benne TV-tuner
és alaplapbol meg nem lehet kapni A-E-t itthon
-
band1103
őstag
válasz
szabi__memo #5913 üzenetére
A LEADTEK PxDTV2300 nem TV tuner? Abba az egybegépbe bele lehetne tenni? Vagy már benne van?
-
band1103
őstag
válasz
Redbullking #5909 üzenetére
Egyetértek szabi__memoval!
Ami az erejét illeti persze lehetne venni i7-et is mert az (is) erősebb az ionnál na de arra amire te szeretnéd használni bőven elég erővel fog rendelkezni az általad kinézet konfig. -
szabi__memo
nagyúr
válasz
B-E helyett A-E vagy a D-E -t ajánlom. És máris tökéletes.
Egyébként mindenképpen épiteni szeretnéd?
-
Alex91
félisten
válasz
Vegyel egy normalis lapot normalis CPU-val! Annyival nem fogyaszt kevesebet, mint amennyivel gyengebb, IMHO.
-
Redbullking
tag
Sziasztok!
Szeretnék építeni egy HTPC-t netezni tv-ről filmet felvenni és filmet nézni szeretnék rajta szeretném ha kicsi, halk lenne és keveset fogyasztana.
Én ezt néztem kíváncsi vagyok mit szóltok hozzá a keret 90kZOTAC IONITX-B-E 33k
KINGMAX TinyBGA 2048Mb DDR2 800Mhz 6k
SAMSUNG 320GB SATA2 11k
MODE COM Feel 202 17k
SAMSUNG SN-S083B/BEBE Fekete 8k
LEADTEK PxDTV2300 H 15kÖssz:90k
szerintetek így jó?
-
szabi__memo
nagyúr
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy ki milyen távirányitási megoldást tud javasolni egy ITX-es HTPChez.
Mindenféle kütyű érdekel, de nem igazán láttam, hogy ezeken az alaplapokon nagyon lenne bármiféle kártyahely, igy az usb-sek (ráadásul a ház hátsó részébe dughatók ami müködik rálátás nélkül is) a leginkább, mivel azok készen vásárolt géphez is használhatók.
Az iMon 2.4G LT-t brutál drága csak erre. Egyéb lehetőségek? Mondjuk tv tunerek amikkel szintén lehet egy htpc-t irányitani?
Várom ki milyen lehetőségeket javasol.
Köszi -
VincentVega!
csendes tag
Találtam még egy olcsóbb de szintén minimáldizájnos házat, ez is tetszik:
Thermaltake SD200És a keresgélés közben találtam egy hozzánki is szállító német webshopot, innen fogom megvenni a két ház közül valamelyiket, mivel itthon egyik sem kapható
:
Caseking.de -
VincentVega!
csendes tag
-
BxL
csendes tag
válasz
Enszuke #5901 üzenetére
Ez jó
Sokat egyszerűsítene a dolgon...
Egy dolog miatt vetettem el a netbookot, hogy nincs hozzá rendes hangkártya, amin kijön 24/192 hang sztereoban, ill. 24/96 5.1-ben.
Amúgy a saját cuccom jelenleg így van összerakva: HP8710P noti + SB Audigy ZS PCMCIA + HannsG monitor, a hang meg megy optikán az 5.1-es erősítőbe.
Lehet, hogy a legjobban egy ExpressCardos netbookkal járnék, benne egy SB X-Fi hangkártyával?
Bár nem tudom, van-e ilyen netbook, azokból ki szokták spórolni az expresscard csatit.Ahhoz ért valaki, hogyan lehet leszedni egy netbook LCD-panelét?
Lehet, hogy ezen a kicsit perverz ötleten elindulokVégülis a netbook + táp + USB-s vinyó + kábelek behegeszthetőek egy fekvő házba...
-
VincentVega!
csendes tag
Sziasztok!
Elég sokáig visszaolvastam, és szeretném megköszönni a sok infót meg tanácsot amit itt olvastam. Van két régebbi PC-m amiből szeretnék én is egy HTPC-t gyártani. A ház kiválasztása okozta a legnagyobb problemet, de végül az is meglett. Azt hiszem ez a konfig elegendő lenne HD film nézés/internetezés/esetleg játék kategóriákban:
ASUS P5B-VM mATX alaplap (ez van, ha nem muszály nem vennék újat)
Intel Pentium Dual Core E2200 2.2GHz
Gyári Intel proci hűtő egyelőre de aztán lecserélném erre:
Scythe "SHURIKEN" 3Heat Pipes CPU Cooler
2 x 1 GB Kingston DDRII memória
SAPPHIRE HD 4550 512MB DDR3 PCI-E 1G HM HDMI low profile fanless
Pioneer DVD-RW DVR-110 (ez van egyelőre, amíg a Blu-Ray meghajtók végre jobb áron lesznek)
Silverstone Milo ML01B-R ebben táp is van de sajna nem szabvány méret, ha ehelyett tudnátok ajánlani egy hasonló tulajdonságokkal ellátott, de nem spéci tápos házat akkor még egy passzív tápot is beszereznék majd, hogy minél csendesebb legyen.
Samsung 500 GB SATA + Seagate 250 GB SATA vinyók (egyelőre, az ML01-be csak 1 vinyó fér hivatalosan, de ahogy láttam egy kis moddinggal simán egymás fölött el lenne 2 is)
SMC 10/100 Mbit lan (mert a gép netmegosztó "routerként" is üzemelni fog)
B-Tech USB Bluetooth kulcs
Logitech EX100 vezetéknélküli billentyűzet és egér
iMON 2.4G LT távirányítóMindez egy HD-Ready 82 cm-es LG LCD-re lesz rákötve.
A ház témában várom az ötleteket, és a konfiggal kapcsolatban érdekelne a véleményetek.
Kis kalkuláció:
Alaplap: 16400 Ft
Processzor: 14700 Ft
Memória: 7200 Ft
VGA: 10900 Ft
DVD-RW: 4000 Ft
Ház+Táp: 38400 Ft
Vinyók: kb. 10000 Ft
LAN: kb. 1500 Ft
Bill+Egér: 5500 Ft
Távkapcs: 17300 FtÖsszesen: 125900 Ft (amíg 20% az áfa
)
Azért elég sokminden megvan már hozzá, de így hogy a válság gyűrűzik, talán év végéig össze tudom rakni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tudástár Mi is az a HTPC?
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 MAX 36GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L480 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- MSI CYBORG 15 A13V
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest