- Mobil flották
- Kikristályosodik a Razr 60
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Treff
aktív tag
válasz
WestBam #65007 üzenetére
De akkor mire írják a 11h és 15h értékeket. Nem értem. Papíron elég meggyőzők az adatai.
Vagy az említett Energizert vagy a Sofirn SF11-et venném apumnak 6000 Ft-ért leolcsósitva a kint álló autó kesztyűtartójába, mert ezek tudnak nagy fényerőt viszonylag olcsón AA elemmel.Nitecore EA41 tetszik a legjobban paraméterek alapján ilyen kritériumok mellett, de 20-26k-t nem adok egy elemlámpáért.
-
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #64993 üzenetére
Azért a P7R Core és Signature is tudja a 20 kcd -át, igaz csak 10 mp -re. És igazán, 10 kcd körül érzik magukat otthon. A MT14 pedig még erősebb, még huzamosabban tudja ezt a fényerőt. Sok esetben, a fák között, 10 kcd is elég. Tisztáson, viszont a 20 kcd is kevés lehet. Esti sétán, viszont, a LL szórt fénye, ezt TE is tudod, egészen jó. A fejüket viszont be kell járatni (a MT sorozat ebből a szempontból jobb).
A MH12S, P12GT fénye is jó. Sőt. Pláne ha valaki már a reflektoros lámpákhoz szokott. Én is gondban vagyok, mikor mi a jobb választás.
-
sarajhvh
tag
válasz
WestBam #64922 üzenetére
Ez az ajándékozási koncepciód visz mindent!!! Nem rossz stratégia.
A Nitecore HC-35 nyilván más kategória, más jellegű lámpa, a korábban említettekhez viszonyítva.
Nem is keresek most cél lámpát, annyi volna az elvárás, hogy 21700 legyen, az nem hátrány ha belemegy a húsosabb cella, (mint pl. Olight seeker 2) és rendelkezzen belső töltéssel.
Szeretem a szórt fényű lámpákat, de ez esetben mindegy lenne, hogy throver, vagy flood.Beszéltem az Armyn Trade-vel, negyed évente kapnak árut, ez esetben december hónapban jönnek lámpák, elvileg lesz közötte HR-35r, de lehet hogy mégis a PD 40r v2 lesz a választott, majd még megálmodom. Vannak helyek az országba, ahol már kaphatóak az említett típusok, de én tőlük szeretek vásárolni több okból kifolyólag, a kupon, meg még pont lenne az í-re.
-
-
iatti
aktív tag
válasz
WestBam #64948 üzenetére
ennek se pici a feje.megnéztem hirtelen flashaholic videóját,ennek is kellemes floodos a képe mint a wizzardnak,meg van mágneses talpa. ejtésállósága milyen lehet? a wizzard már 4-5-ször koppant a betonon-földön
ez hogy bírná? igazából a nichia miatt starolnák rá esetleg
-
sarajhvh
tag
válasz
WestBam #64915 üzenetére
Jópofa vagy! Nagyon köszönöm a hosszas érvelést.
Megfontolom amit leírtál, mert tényleg szerelem első látásra, és az nem minden.
Nekem van egy Fenix TK-35 UE 3200 Lum. lámpám, amit nagyon szeretek, de akarok még egy lámpát, ami 21700-at eszik, és rendelkezik belső töltéssel.
Nagyon tetszik az LR-35 r-ben, hogy több led kisebb teljesítménynél nem melegszik túl, a fényerő pedig ott van a szeren.
Tetszik még a Nitecore HC-35, amit Te is birtokolsz, hisz kézi lámpaként is megállja a helyét, és szinte mindennel etethető.
Fejlámpaként kicsit nagyollom, de gyalogos kiruccanásokra szerintem jó lehet. Te ezt hogy tapasztalod? -
sarajhvh
tag
-
saril
senior tag
válasz
WestBam #64907 üzenetére
Igen, igazad van, nem szép dolog, elvileg az akku élettartamán is ront, és nem is kampányolok amellett hogy márpedig forrasszon mindenki akkut, sőt, írtam is hogy tisztában vagyok vele hogy nem biztonságos, de a youtube tele van azzal, hogy akkupakkokat csinálnak és a sok szerencsétlen forrasztja, nem ponthegeszti, ezért kértelek meg arra hogy linkelj olyan cikkeket ahol ebből baj lett, mert én nem tudok róla...
Ezért rendeltem én is egy akkumulátoros ponthegesztőt egyébként.. -
saril
senior tag
válasz
WestBam #64835 üzenetére
ezt te sem gondolod komolyan, milliónyi egy ember forrasztja az akkut én is tudom hogy nem szerencsés, de linkelj már olyan cikket vagy forumot ahol leírják hogy valaki járt már úgy 18650es vagy bármely más cellável hogy a forrasztás miatt tűz keletkezett vagy bármi..
-
sarajhvh
tag
válasz
WestBam #64870 üzenetére
Azzal szerintem semmi gond nincs, hogy a gyártó, jelen esetben az Olight, gyárt, vagy gyártat a lámpáihoz megfelelő áramú speckó akkut.
A részünkről az az aggály, hogy mi van akkor, ha majd idők után nem biztosít megfelelő akkukat a lámpáihoz.
Kósza hírek szerint, a 26650-est "egyoldali két pólussal" , már nem gyártja az Olight, holott vannak olyan lámpái, amelyekbe ilyen rendeltetett.
Szerintem sok lámpatulajdonos, boldogan megvenné a gyári akkut, akár borsosabb áron is, de nincs, és mint ahogy említed, még csak után gyártott sincs.
Míg egy HC-35-be, mindig lesz mit belerakni. -
bedvóter
tag
válasz
WestBam #64884 üzenetére
Hát persze hogy Acebeam, csak elírtam.
Azért az biztató, hogy nem pl. egy 4000 lm-es lámpáról van.
Már sokszor bebizonyosodott, hogy a lumenháború vesztesei a felhasználók. Lásd közeli példaként a Nitecore MH20GT vs MH23-at.
A paraméterek szépek, a vetítési képről viszont még nem tudni semmit. Meglátjuk.
A fejmérete azonos kategória, mint a Nitecore P30-é vagy a Lumintop GT Mini-é.
Paramétereiben veri a New P30-at, pedig az is 21700-as akkuval megy.
Szerintem nem lesz sok szórt fénye. Ilyen fejméret, lumen szám és hatótáv mellett nem valószínű. De ne legyen igazam. -
sarajhvh
tag
válasz
WestBam #64865 üzenetére
Ennyire részleteibe kivesézni egy lámpát, és ilyen profi módon tálalni, rengeteg munka lehet benne.
Nagyszerű kis lámpa, mint ahogy azt már az Olight-tól megszokhattuk, ízléses egyedi külső, és megbízható műszaki tartalom.
Mint ahogy írod is, a természetbe elkel a lumen. El lehet botorkálni 100-200 Lumennel is, de a fejlámpát én is 500 Lumennel használom, a kézi lámpát meg 1000-2000 Lumen között kapcsolgatva. Nyilván elég lehet a kevesebb is, de én szeretek látni.
Ami engem kissé eltántorít a gyártótól, az a speciális akkuk használata.
Nem akarom taglalni, de ami megtörtént a 26650-es akkuval, az megtörténhet a 18650-nel, és így tovább.
Nyilván ez nem ma fog bekövetkezni, meg meglehet mókolni mindent, vagyis nem nagy gond a negatívot elvinni a pozitív oldalra, hogy tölthető legyen a lámpába az akku, de ez azért már tákolás.
Én az olyan lámpákat szeretem, mint a Nitecore HC-35, Fenix PD 40r v2, megesznek mindent, és ráadásul bírják a strapát.
Köszönjük a nagyszerű cikket! -
-
Gargouille
őstag
válasz
WestBam #64806 üzenetére
Csak egy 10-est dobtak még rá az árra, szerény!
Ha jól látom magán a lámpán annyit változtattak, hogy van egy nagyon rövid extra turbó fokozat, gyorsabban tölti az akkut és újra design-olták. Bár ez ízlés dolga, nekem a régi logo-juk jobban tetszett, egyedibb volt. Remélem azért majd eljut egy a kezedbe és tesztelni fogod.
-
sarajhvh
tag
válasz
WestBam #64710 üzenetére
Szia! Hamarosan vennem kell egy 21700 kézi lámpát.
Amit kinéztem, a Fenix PD 40r V2, és az Olight seeker 2, vagy 2pro.
Olvastam a cikkedet az utóbbiról, és azt nem értem, hogy az akkut miért nem lehet tölteni sima töltővel? A negatív pólus áthelyezést értem, a H2r novámon is hasonlóképpen van megoldva, de attól még a negatív, az akku talpán is él nem?
Én úgy értelmezem, hogy a lámpa műkszik sima 21700 akkuval is, csak a lámpában, a saját mágneses töltőjével nem lehet tölteni, mivel ugye a sima akku elején a pozitív pólus mellett nincs negatív.
Még említetted, hogy nem minden 21700 megy bele.
Segítsél légyszi! -
-
BennyRay
tag
válasz
WestBam #64671 üzenetére
A Surefire is egy olyan márka, ahol nem értem a fejlődés ívét. régen volt a 15 és 100 lumen fokozatú "gázpedál kapcsolós" lámpájuk (L2 Lumamax), amelyik konkrétan annyira jól használható, hogy feleségem még midig az éjjeliszekrényén tartja. Most meg pl.: a Tactician 5 és 800, EDCL2-T 5 és 1200 lumen kiosztású, egyszerűen nem is értem, hogy mire gondoltak. Annyira bosszant, hogy ott a "gázpedál" és a "taktikai" kapcsolójuk, mindkettő zseniális, aztán nem találok semmit a kínálatukban, amit birtokolni akarnék.
Rant OFF
-
BennyRay
tag
válasz
WestBam #64666 üzenetére
Igen, a P20i kezelése nekem is szimpatikus, hozza, amit én elvárok egy városi EDC lámpától, csak az az 1800 Lumen turbóról 280 Lumenre visszaugrás, mondhatni sajátságos elgondolás. Lenne egy 800 Lumen környéki, nem visszalépős fokozata, tökéletes lámpa lenne.
Olight elektromos kapcsolót már sokszor megbeszéltük KP-n
-
zaskar
senior tag
válasz
WestBam #64588 üzenetére
Közben a videók ill. a user manual alapján kiderült számomra, hogy ha van benne AAA elem, akkor arról működik, ha nincs, pedig a beépített akkuról. Arra nem jöttem rá, hogy az elemek lemerülése esetén át tud-e váltani akkus működésre. Az egyik videóban egy nem túl elegáns megoldással egy kis szigetelőlapot helyeztek az egyik elem érintkezője alá, hogy átkapcsoljon a belső akkura.
Súly: tény, hogy a HM65R a 18650-ről működő fejlámpák között kedvező súlyúnak számít a maga 150 grammjával, de szerintem nem elhanyagolható a súlykülönbség a NU35 javára, ami 80 gramm a beépített akkuval. Ha az AAA elemek benne vannak, akkor sem több 115 grammnál.
Számomra éppen a hibrid működés miatt lett szimpatikus. Előfordult már, hogy a tölthető akkus fejlámpámat elfelejtettem feltölteni, és nem állt készen az azonnali használatra. Viszont AAA elemem mindig van itthon, így elvileg nem érhet meglepetés, ha éppen futni indulnék, és már sötét van. -
Beri
addikt
válasz
WestBam #64517 üzenetére
A VC2 plus master bemenete nem usb. A VC2S viszont érdekesnek tűnik, viszont a kijelző állítólag hiába néz ki fancy-nek (az ápgrédelt darabon), elég limitált:
"The marketing highlight of this product is the upgraded display, which unfortunately is useless for the intended purpose. The large bright voltmeters display the (cutoff? ) voltage instead of metering the actual battery voltage. Obviously I assume their intention is to display a "gas gauge" effect where the voltage dial climbs as you charge, however it will only ever display 4.2V for li-ion and 1.45V for NiMh."
Ezen kívül hiába van felsorolva 21700 a támogatott cellák között, fizikailag nem fér bele a töltőbe. Nincs LiFePo támogatás sem, úgy, hogy a Lii S2-ben 8 dollárért igen. Magyarán: ez egy gyorsan összedobott bugtenger. Kár érte, pedig elvileg mér belső ellenállást is, meg minden... -
Beri
addikt
válasz
WestBam #64503 üzenetére
Ez baromira vicces, valahogy nem volt meg, hogy ilyen létezik
Épp kétágyas töltőket nézegettem, mindenféleképp standard USB (micro, vagy méginkább typeC) porttal, mert jó lenne valami kompaktabb dolog, hogy észre se vegyem, ha magammal kell vinni, nameg 26650-eket is töltenék, amiből sok 4ágyasba kettőnél több úgyse nagyon megy bele. A LiitoKala Lii-S2 szimpatikus, vagy az XTAR SC2 (ami ráadásul QC3-at is tud, bár elég bézik), de valahogy nem találok ilyen paraméterekkel, de több funkcióval rendelkező töltőt...
Van ilyen? -
-
csibe1
addikt
válasz
WestBam #64430 üzenetére
"Mivel a fejlámpáik elég régi modellek ezért cikket nem valószínű, hogy fogok róla írni."
Értem, nem tudtam mikori modellek, fejlámpáról nem is tudtam, én csak a töltőit ismertem eddig az XTAR-nak.A guggli találta amikor rákerestem az XTAR S1-es lámpára.
Tényleg van egy csomó cucc 44-45-49€-ért
Azért kérdeztem rá, mert nem tűnt egészen kósernek, de már a reg sem sikerült.
Az meg külön fura volt, hogy nem lehet PayPal-el fizetni, gondoltam inkább rákérdezek.
Köszi -
csibe1
addikt
válasz
WestBam #64427 üzenetére
Néztem az oldalad, de nem igazán találtam XTAR lámpákról teszteket.
Az XTAR oldalán van egy csomó elemlámpa és 3db fejlámpa is a töltők mellett.
A fejlámpákról várható valamikor teszt?
Találtam egy XTAR S1-es lámpát készletbe, akkuval, töltővel, táskával: [link]
Elég fura, hogy a kapcsolat résznél nincs konkrét fizikai cím feltűntetve, az oldalcím alapján német az oldal. Találtam még pár dolgot a lámpán kívül ami igen jó árban van: [link]
[link]
[link]A képeken ott az Extreme Digital vízjel, érdekes.
Valaki rendelt már erről az oldalról? -
FBLLMAG
senior tag
válasz
WestBam #64427 üzenetére
Érdekes az biztos. Szerintem kicsit nagy. A Nitecore NU05 sorozata, szerintem jobban átgondolt. Nekem a NU05 KIT van meg. Bicajra, táskára, testre, de akár faágra téve, jelzőfénynek is használható. A pánttal karra, fejre is feltehető, a gumikarikával gyűrűként ujjra is húzható. Mivel van rajta állandó 35 lm -es fehér fény, a fejlámpát is kiválthatja, ideiglenesen. 10 g körül van a tömege, 3 cm x 3 cm a mérete, elveszik a zsebben. Persze, akinek a színes ledek tetszenek, vagy katonai beállítottságú, az is megtalálja számításait.
-
Tartarus
tag
válasz
WestBam #64350 üzenetére
Skilhunt fejpántot senkinek se javasolnám. Nekem a gyári kevesebb, mint egy év alatt használhatatlanul szétnyúlt és a fröccsentet műanyag csatok miatt még csak nem is cserélhető egy röltexben vettre. Ellenben Sofirné szerintem sokkal minőségibb anyag, szerencsére nekem még épp megfelelő volt teljesen kiengedve, elején kicsit szoros, de mint minden gumi ez is idővel nyúlik. Ráadásul normális csatokkal van megoldva és később simán lehet cserélni, barátnővel újat varratni rá
. Szóval kis varrogatással együtt is jobb lehet nagyfejűeknek, szerintem. Remélem a visszajelzések alapján növelnek rajta azért idővel.
SP40 szerintem ár/érték bajnok, csökkenő fényerőt se igazán lehet felróni neki, mert így lényegesen hosszabb az üzemideje. Például villanyszerelésnél ki lehet húzni vele egy egész munkanapot akár, illetve bármikor rá lehet tolni egy telefon töltőt. Elox kár, hogy gyenge, de fejemen szerencsére ritkán karcolódik.
Ja és a mágnese is fényévekkel jobb, mint Skilhunt H03-é.
Persze értem mindenkinek más jön be, de azért a gagyikkal egy lapon emlegetni nem hiszem, hogy életszerű.
Sofirn-nak lehetne esze és piacra dobhatna belőle optikásakat is. Helyette ahogy néztem böszme nagy és nehéz két LED-es Wurkkos lesz az irány -
Zoli-bácsi
senior tag
-
zolikaDB
veterán
válasz
WestBam #64276 üzenetére
Ez a fejlmápás lista megállja még a helyét vagy vannak újabb érdekes versenyzők a különböző kategóriákban? -
-
Gargouille
őstag
-
blueye
veterán
válasz
WestBam #64229 üzenetére
Adsz egy linket ahhoz amit te most megvennel es hasonlo a tudasa a Liitokala Lii-500-hoz?
Kozben elolvastam az osszefoglalo ide vonatkozo reszet, ettol fuggetlenul elore is koszi!
(dronozasnal megtanultam h ezen nem szabad sporolni, termeszetesen mindent tuzallo zsakban toltok...) -
spileraaa
senior tag
válasz
WestBam #64219 üzenetére
tudom egyik funcionak lőttek de jobb mint hogy most csak a port fogja mert napra nem mertem felszerelni
de ha lesz több akkum (az alis amit linkeltem vajon eredeti?) így is elég jól kitudom használni mivel van pár helyiség ahol törni zúzni kellene hogy a másik végében is legyen világítás
ezzel pedig kitudom váltani ha így biztonságos -
gyenesmartin
őstag
válasz
WestBam #64218 üzenetére
Egyetemre vittem be egy 18650-es cellát. Az ottani kalibrált Keithley és Fluke asztali multiméterekkel (amik vagy 8 tizedesjegyig mérnek ebben a tartományban) megmértem a feszültségét, majd megmértem az én kis ZT102-es multiméteremmel is. Addig tekergettem rajta, trimmert, míg azt nem mutatta amit az asztali multiméterek.
A lényeg az volt, hogy a 4,200V-ot pontosan mérje.
Érdekes, hogy a 4,24V-ot is úgy mértem, hogy kivétel után vártam vele vagy 2 órát. -
xcsabo
senior tag
válasz
WestBam #64138 üzenetére
Ha ezt nézzük akkor elég kb. 5-6 lámpa. Egy edc ami mindig ott van a táskában. Egy a kulcsra ha nincs ott a táska nálam. Egy fejlampa szerelésre megy egy túrára. Egy muhelylámpa. Egy az ágy mellé. Egy a macskákhoz. Egy-egy a bringákra. Egy a kocsiba. Egy erősebb túrázni a fejlámpa mellé. És egy-egy tartaléknak meg ajándéknak. Lehet hogy több lett? Maradhat?
-
Lacerta
aktív tag
válasz
WestBam #63978 üzenetére
Én refiset vettem H04R RC-ből, az elég szűken hord.
Nem túlságosan, de zárt térben már nem igazán jól használható. Kintre jó.
Kb. hasonló lehet beamshotok alapján, mint a HC30.Azért vettem refiset, mert belevaló TIR kapható hozzá utólag, reflektor viszont nem.
És persze vettem is hozzá egy sor TIR lencsét. Most éppen egy 20 fokos van benne, a gyári talán 30. Ezzel is nagyon széles, de nem annyira, mint a gyári TIR lenne.Bicajozni most ezt a lámpát, ezzel az optikával hordom.
Még mindig elég széles, ha szerelni kell valamit út közben, és közvetlenül magam előtt mindent meg tudok világítani vele.
Messzebbre pedig van erős ráépített lámpa a bicajon. -
saril
senior tag
válasz
WestBam #63953 üzenetére
Azért az Olight-nak ilyen téren még sokat kell fejlődnie, Fenixnek régóta erre két kategóriája is van a BT és a BC szériák, a régebbi de mai napig egyik legjobb a BC30R oled kijelzővel és microusb töltési lehetőséggel, de az új sem hagy cserben a BC35R.
Összesen 11 fajta első világítást kínálnak a kerékpárokra, nem ma kezdtékRám lehet is mondani hogy elfogult vagyok mert nekem épp egy BC30R lámpám van 4 éve, használom és tökéletes a mai napig. Meg van egy Skilhunt H03 és egy Zanflare F1 az is több éve, azzal is meg vagyok elégedve mondjuk.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- AliExpress tapasztalatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen routert?
- Milyen széket vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Tomato firmware
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- SkyShowtime
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8RAM 256GB / Gyárifüggetlen / 12 Hó Garancia
- Bezámítás! Lenovo Legion 5 17ACH6H Gamer notebook - R7 5800H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN11
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3036
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest