Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • WestBam

    Topikgazda

    válasz Vlah #64889 üzenetére

    Fentebb írtam tapasztalatot TIR lencsés thrower lámpáról Manker MC13 van itthon próbálgatni, érdekelt milyen, szereztem egyet.
    Engem nem kápráztatott el, mert gyakorlatilag egy hotspot van, a szórt fénye pedig olyan kevés, hogy távol az már nem érzékelhető, nem szól bele a vetítési képbe, közel meg igazából sok mindenre nem elég, csak ha turbó módban tolod a lámpának, de akkor meg merül és melegszik is. Kérdés az Acebeam csapata mennyire tudta ezt összerakni, mert ha az is "lézer szerűen" világít azzal a 2mm2-es LED-del akkor számunkra haszontalan, még őz lesre is sokkal komfortosabb volt a P30 (95e cd) mint az MC13 (144e cd), hiába volt fényerőben előnye, nem láttam egy picit sem jobban vele, mint a másikkal. Ellenben a P30 szórt fénye megvilágította a teljes környezetüket, míg az MC13 szinte csak 2 állatot a 3-ból, amik összeverődtek a mezőn. Szóval erősen kompromisszumos is lehet egy ilyen, de ha kicsit is több a szórt fény, mint pl. az Olight egyes lámpáinál, akkor még jó is lehet.
    Főleg ezért kellene 1-2 épkézláb teszt képekkel, hogy látszódjon a lényeg, bár a fotók sem tudják 100%-ban visszaadni azt, amit a szemed lát. A hosszú záridő sajnos a szórt fényt sokkal erősebbnek is mutathatja, mint ami a valóságban van, én is szoktam pár próba fotót lőni ha nem sima egyszerű flood lámpát fotózok, hogy melyik beállítással van leginkább közel a valósághoz az elkészült kép. Még így sem lehet a közeli és távoli dolgokat egyformán lefotózni olyannak, mint amilyennek látod mikor ott állsz mellette.

    ⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐

Új hozzászólás Aktív témák