- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
🔦Üdvözöllek!🔦
A topik elsősorban az elemlámpákról, fejlámpákról, akkukról és a velük kapcsolatos technikai és tapasztalati beszélgetésről szól.
Új hozzászólás Aktív témák
-
WestBam
Topikgazda
válasz
xcsabo #62707 üzenetére
Írjuk is ki:
Astrolux FT03 mini XHP50.2
BGFMXH - 36,99$
BGASTROLUX - 39,96$
Astrolux FT03 mini SST40
BGFMSS - 31,99$
BGASTROLUX - 36,76$ -
ZozzV6
senior tag
válasz
xcsabo #62420 üzenetére
Tehát ólommenteset. A gyártásban már nagyon meg kell indokolni hogy mihez használhatnak ólmos ónt környezetvédelmi szabályok miatt. Konkrétan már xsak olyan dolgoknál engedik ami emberéletre befolyással lehet. Mint pl autó ABS vagy légzsák vezérlőjében és hasonló helyeken. A legtöbb autó elektronika is ólommentessel készül már ami nem okozhat életveszélyt ha elromlik.
-
-
PHM
addikt
válasz
xcsabo #62407 üzenetére
Ez esetben a válaszom második fele érvényes, annyi kitétellel, hogy
először az egyenirányító híd diódáit érdemes külön-külön kimérni,
s ha az rendben, utána lehet a primer oldali tranzisztorral foglalkozni.
A termisztor a bekapcsolási áramcsúcsot hivatott egyébként csökkenteni.
Ha zárlat van, azon ennek a cseréje nem segít.
Ha megtörtént a primer oldali alkatrészek ellenőrzése, és sehol nincs zárlat,
lehet úgy tovább keresni a hibát, hogy a betáppal sorba kötünk 1 40W-os izzót.
Így a biztosíték nem old le, viszont méréssel be lehet határolni a hibát.
Ezt azonban mindenképp szakemberre kell bízni, mivel nem veszélytelen. -
PHM
addikt
válasz
xcsabo #62404 üzenetére
Az a termisztornak nevezett valami nem varisztor véletlenül?
Ha igen, egyszerűen ki kell cserélni.
Az eredeti funkciója a túlfeszültség elleni védelem volt egyébként.
Nézd meg multiméterrel, ha a két láb megkapja a fázist és a nullát,
akkor varisztor, ki lehet forrasztani.
Ha mégis termisztor, akkor sorba kell legyen kötve valamelyik tápággal.
Ez esetben lehet tovább keresni a zárlatot. Ilyenkor a primer oldali
kapcsolótranzisztorral érdemes kezdeni. -
xcsabo
senior tag
válasz
xcsabo #62384 üzenetére
Most gyorsan megnéztem.... kb. 1.5 mm-rel magasabb a kelleténél,
és akkor még az O gyűrű nincs rajta. Valszeg az aljából fogok leszedni,
de akkor változni fog a fókuszpont és a sugárzási szög. A tuti megoldás
az lenne, ha a pereméből is le lehetne kapni, mert akkor eleve kintebb
kerülne és nem kellene az aljából annyit lekapni. -
ZozzV6
senior tag
válasz
xcsabo #61940 üzenetére
Ha jössz a holnapi talira ingyé viszek neked. Azt hiszem ez nem kereskedés a fórumban ugye admin úr?
Én csak kiszedem az XM-L2-ket. Nem használom már őket újra. Színhőben milyet preferálsz? Ha esetleg akad több fajta. Ha alu csillagon volt akár csillagra forrasztva is tudom vinni. -
Lacerta
aktív tag
válasz
xcsabo #61940 üzenetére
Arra tippelnék, hogy amikor leszakadt a helyéről az emitter, vagy a csillagon belül sérült meg a vezetősáv/szigetelő réteg, vagy az emitterben pattant meg valami. Vagy esetleg nem lett jó a forrasztás. Ezt ki kellene mérni.
A melegítés rásegíthetett, igen.Én a Kaidomain-en néznék körül, mondjuk egy jó kis SST40-est DTP csillagon...
-
Lacerta
aktív tag
válasz
xcsabo #61919 üzenetére
Arra gondolok, ami van.
Elsőnek én is műszerész satuba fogtam a csillagot, és alulról melegítettem pákával. Ezzel mondjuk 50% körül volt a siker / végleges elb@szás arány. Többnyire a csillag ment tönkre, szakadt/rövidzáras lett a vezetősáv.
A rezsó egyel jobb választás, ha van.
Még jobb a 6 dolláros PTC platni.
Még annál is jobb a 70 dolláros hőszabályozós kályha.De ami nincs otthon, azzal nem tudsz dolgozni.
Azt mondanám, hogy a 6 dolláros már jól használható ( nekem is az van ), ha rendelsz egyet, azzal nem ütsz lyukat a családi budgeten, és évekig nem fogod kinőni.
Ha gyorsan meg akarod csinálni, akkor rezsó, illetve láttam BLF-es arcoknál gáztűzhelyes megoldást is. Tegyél rá egy jó vastag lemezt ( akár többet is ), és tedd a lemez legszélére. Ha nem olvad meg az ón, akkor tudod a melegebb részek felé tolni. A kontaktokon lévő ón jól mutatja, hogy mikor olvad meg az emitter alatt is. Legyen csipesz kéznél, amivel tudod tologatni, illetve le tudod venni a csillagot, amikor kész, hogy ne sütögesd tovább feleslegesen.
Hogy milyen hőmérséklet szükséges, az ón függő. Ha ólmos forrasz van alatta, akkor 190 fok körül. Ha ólommentes, akkor kb. 220.
Amikor én forrasztok magamnak, akkor szigorúan ólmos forraszt használok ( a háttérben zokognak a fókabébik ), mert a) kisebb terhelés éri a csillagot és az emittert b) az ólommentes forrasz sz@rul fut, de legalább rideg amikor megszilárdul. -
gyapo11
őstag
válasz
xcsabo #61844 üzenetére
Rengeteget forrasztottam pisztolypákával, persze nem smd-t. Van előnye, egyrészt könnyű szabályozni a hőfokát a kapcsolóval, másrészt a hegye vinni tud folyasztószert, nem égeti szét, mint az állandó hőfokú pákák. Ha fölviszed a folyasztószert majd valamiért nem sikerül jól a forrasztás, akkor megint ofa kell juttatnod valahogy, míg pisztolypákát csak belemártod és már javítod is a forrasztást.
-
xcsabo
senior tag
válasz
xcsabo #61806 üzenetére
még egy kis fejlemény m200 témában. lehet én vagyok a béna, de az is lehet, hogy a minősége nem elsőrangú, mindenesetre ahogy a drivert toltam vissza a fejbe ez egyik kábel
megakadt a mikrokapcsolóban és szépen lekapta azt. szóval a forrasztása nem volt túl erős. mindenesetre valahogy vissza kell applikálnom majd. az a baj, hogy csak pillanatpákám van, az túl ormótlan a feladathoz. úgy is akartam másikat venni. mert néha kell finom forrasztanom, de nincs tapasztalatom. milyet érdemes venni? 240v-ost, vagy olyat ami tápegységgel megy? esetleg valami olcsóbb állomást? a conradnál néztem elég nagy választék van náluk. olvastam erről az új T100-as pákáról amiben már giroszkóp is van, de szerintem nem éri meg az 50 dollárt ez az úri huncutság. -
gyapo11
őstag
válasz
xcsabo #61774 üzenetére
NiCd és NiMH-nál ha nulla közeli a feszültség, akkor párhuzamosan ráfogok egy jó cellát, ez fölrántja 1.2 közelire és a töltő (ipc-1) elkezdi tölteni. De nem sok reményt fűzök olyan cellához, ami leült nullára, a kémiájától függetlenül. Persze lehet játszani vele, valamennyi töltést meg is tarthat valameddig, de túl sok a ha.
-
Lacerta
aktív tag
válasz
xcsabo #61774 üzenetére
A sokkolós módszer megfelelő elszulfátosodott ólomakkuknál és passziválódott NiCd celláknál. Lítiumnál kifejezetten káros, és veszélyes.
Valamelyik nap tettem be az Opusba egy hulla 18650-est ( szivárog a szeparátor, 0V-ra kisül álló helyzetben ), simán elkezdte tölteni.
Tapasztalataim szerint csak azokat az akkukat nem kezdi el tölteni, amiket rövidzárként vagy szakadásként érzékel. -
ZozzV6
senior tag
válasz
xcsabo #61739 üzenetére
A rétegvastagság ennél 0.2mm volt ami nem a legszebb le lehet menni 0.1mm-re is a 0.4mm-es fúvókaátmérővel de ha fele a rétegvastagság akkor 2x annyi a nyomtatási idő. Plusz teljes nyontató szétszedés és összerakás után ez volt az első rendes nyomtatás és még nem volt minden jól beállítva. Tud ez szebbet is. Lépcsők a ferde részeken mindig lesznek mert nem tudja máshogy megoldani. Most épp nyomtatódik a megerősített darab 0.1mm-es rétegekkel. 2 óra 15 percig fog tartani. Pedig csak 14g anyag megy bele.
-
-
ZozzV6
senior tag
válasz
xcsabo #61649 üzenetére
A Skilhunt az még piskóta. A régi Astrolux MF01 és MF02 bezel na azt volt igazán nehéz leszedni meg az Imalent RT70 bezelt. Amúgy ha le tudod valahogy takarni a gumigombot akkor ha hőlégfúvóval átmelegíted a csövet a menet közelében az segít csak vigyázni kell a gumigombra ne olvadjon meg. Na meg a kezedre melós kesztyű hogy azt se égesd meg.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
xcsabo #61604 üzenetére
Így érdemes mérni 1-2 A áram fölött mert akkor már a sima vezetékes mérésbe sok veszteséget raksz és fals értékeket kapsz. Pluaz a legtöbb multi árammérés maximuma vezetékkel 10A. Ez a lámpa elküldheti a biztosítékot benne.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
xcsabo #61597 üzenetére
PETG. Ez jóval nagyobb hőfokot kibír mint a PLA. És erősebb is. Az MX5-re gopro tartó konzolokat nyomtattam belőle amit a vonószemre lehet rögzíteni. Az autót meg tudtam vele mozgatni akkor egy pici fejlámpának is jó lesz. Az ABS-t nem szeretem mert körülményes. Abbóp kiindulva hogy a Wizard pronak is merev műanyag a tartója és kényelmes lehet ez is az lesz. Ha nem akkor alakítok rajta vagy nagyon vékony szivacsréteget ragasztok a fej felőli oldalára.
-
ZozzV6
senior tag
válasz
xcsabo #61592 üzenetére
A kiálló kupakszerű rész aljába bele lesz ragasztva egy 18x3mm-es mágneskorong ami a 18350-es-re rövidített H03-at könnyen megtartja mivel annak is van mágnes a tailcap-ben. A lámpa feje csak 5-6mm-el fog jobbra kiállni a műanyag síkjából. Pluaz maga a tartó merev így a pántot egyformán fogja terhelni. Az volt a cél hogy övcsipesszel együtt gyorsan kivehető legyen. Azzal is amennyire lehet a homlokhoz közel legyen hogy ne csavarja a pántot előre. És ne kelljen fejtetőn 3. pántot használni.
Közben úgy véltem feleslegesen sok az anyag benne így csináltam egy filigránabb verziót is. Ha végre megcsinálom a nyomtatómat azt próbálom ki elsőnek. Hátha nem lesz törékeny. -
WestBam
Topikgazda
válasz
xcsabo #61540 üzenetére
Ha sok akku kell drágák. Ha csak 1-2 minőségi, megbízható akku kell akkor szerintem nem. Nyilván nem a liitokala vásárlókat célozzák meg, én BG-ról vettem ilyen akkukat, nem tudtam, hogy importálják őket ide is hivatalosan. Mivel a napokban is elő került a keeppower mint márka gondoltam megosztom nyilvánosan is. Van piaca ezeknek is
-
vince
őstag
válasz
xcsabo #61519 üzenetére
Tartaléknak legfeljebb. Ezeknek az akkuknak valószínűleg megnövekedett a belső ellenállásuk, a nagy áramot erős feszültségeséssel honorálják.
Kisfiamnak karácsonyra vettünk egy WLtoys 12428 1/12-es távirányítós autót, amit két, sorba kötött 18650-es akku működtet. Van kb. 15 db, szintén laptop akkuból bontott cellám, kipróbáltuk ezeket az autóban (vettem kettes és négyes akkutartó dobozt és csatlakozót a buheramentes akkucseréhez), de gyakorlatilag ott használhatatlanok, az első nagyobb gyorsításra lemerült akkut jelez a kocsi. A nagy áramra beesik a feszültségük, a járgány elektronikája pedig letiltja a további mókát. Négy Samsung cella van, amit tudunk használni, de ezeket is csak úgy, hogy a kocsi teljesítményét levesszük ~50-60%-ra.
-
WestBam
Topikgazda
-
BaLee
addikt
válasz
xcsabo #61418 üzenetére
Szerintem kamu bolt. Sok hasonlóba futottam mostanában, ha egy konkrét termékre kerestem akkor a legolcsóbb ár feléért árulták kb. Közös jellemzőjük, hogy nincs paypal fizetési lehetőség, csak bankkártya adatokat kell megadni vagy utalni lehet. Valamire való webshop paypal nélkül ma már nem létezik. Az email címük is gmailes...
-
Gargouille
őstag
-
chrlee
lelkes újonc
válasz
xcsabo #60914 üzenetére
A védelem nélküli 21700 akkuk jellemzően 71mm alatt vannak, és az Opus BT-3100 slot 72mm hosszú, így nem lehet gond. A képen egy Samsung 21700 akku van az Opusban, és ennyi hely marad mellette (1-2mm), de még kényelmesen, feszegetés nélkül betehető és kivehető.
A védett 21700-asok hossza viszont akár 75mm fölött is lehet (pl. KeepPower P2170K), ezek már nem férnek bele az Opus slotba, de ezek nagyon ritkák.
-
1stVikman
senior tag
válasz
xcsabo #60733 üzenetére
Ok, azért dobtam be, hogy véleményezzük.
Szerintem árához képest nem rossz, tekintve, hogy anno a boruit rj-02 is kb.ennyi volt akku nélkül, és beugró lámpának egész sokan vettek. (Én is, és kb. 10 percet nem használtam, mert nem sokkal később megjött az X1R.)
Nyilván nem lesz egy ajánlott darab, csak érdekességként, hogy ennyiért ilyen is van.Mondjuk furcsa, hogy egyik képen a fejen van a klipsz, ahol szépen illeszkedik, másikon, meg a testen, ahol bénán áll.
-
Ra3
őstag
válasz
xcsabo #60721 üzenetére
Amikor dobálják akkor egész órakor kitesznek egy fix mennyiséget, nyomni kell ezerrel az appban vagy asztaliról már 5-10mp-el korábban. Ez eddig bejött.
Kínai rendelős topicban volt téma mikor utoljára volt ilyen lehetőség.
Ez az ingyenes, nagyon jó 10/5, 50/20-as kuponokra igaz, a pontokért vehetők általában lassabban fogynak el.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetni (keresem típusú is) és reflinket beilleszteni az ÁSZF III/10/16-17 pontja alapján tilos, az ilyen tartalmú hozzászólások moderálásra kerülnek!
- Bemutató Convoy M1 és M2 elemlámpa bemutató
- Bemutató Convoy L2 2016 elemlámpa
- Bemutató Convoy C8 bemutató - Előre mutat
- Bemutató Convoy L2 - már majdnem prémium
- Bemutató Convoy S2+ bemutató - A szükséges plussz
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- További aktív témák...
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G7 - i7-10GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest