- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
cof
veterán
válasz
SunMount3r #20209 üzenetére
Ilyen kínai Astrometa tunereim vannak nekem is mint sokaknak. [link]
Én még anno UPC-n kezdtem ezzel az egésszel szórakozni aztán megtetszett, azóta már Digis vagyok a kódolatlan csatornák miatt.
Windows-ra nem ismerek ingyenes sokrétű megoldást szóval lehet nem véletlenül beszéltek le mert a boxot csak bedugod és használod. DVBviewer, ProgDVB ezek jók de meg kell vásárolni a teljes verziót.
TVHeadend szerver az Windows-on nem megy, bár lehet feltenni már valami Linux emulátor félét és akkor úgy lehet telepíteni, de sose próbáltam.
Ha tudod használni LibreELEC-el PC-n akkor jó lehet, másképp nem ajánlanám. Na meg elsőre a beállítás sem olyan egyszerű mint egy box-on a rengeteg lehetőség miatt.
Régen én is PC-n akartam megoldani csak sajnáltam ezért azt a pár 10W-ot is, na meg azért hangja is van egy WinTV-quadHD PCI-E kártyát akartam volna venni ha találok olyan miniPC-t amibe bele lehet tenni ezt a kártyát, de aztán félbemaradt a projekt.
Most nálam 2 ilyen Astrometa tuner van egyszerre használatban, egy az élő TV-re, egy meg a felvételre várakozhat, de 3 db van belőle itthon jelenleg, még nem volt rá igény, hogy beépítsem ezért most tartalékként funkcionál. Én elégedett vagyok így ezzel a rendszerrel.
-
Bozek
nagyúr
válasz
JTAGSHOP #20154 üzenetére
"2 pc pörög és kapcsolódik össze"
Ha PC-n nézed, akkor ott a DVBViewer. Igaz, hogy fizetős, de megéri az árát és a Kodi-hoz tartozó PVR is tökéletesen működik. Nekem egy 4 tuneres PCIe-s kártya van, plusz egy dual tuneres USB-s cucc. Előbbi DVB-C-re, utóbbi DVB-T-re.
Mondjuk kódolt csatornákat mostanában nem néztem, de anno a MindigTV-vel ment.
-
Bozek
nagyúr
válasz
SunMount3r #20138 üzenetére
"azért szabadabbak a rögzítési lehetőségek. Pl. gondolok itt HEVC-re is (mármint, hogy abban rögzítse, mert tudom, a stream alapból nem az)"
Ha tudsz is realtime kódolni (a DVBViewer például felvételt csak utólag tud), akkor is mi értelme? A minőség jobb nem lesz, csak a méret kisebb. És azért HEVC-hez kell egy erős PC is, ha jó minőséget akarsz. Mert bár van NVENC, de az nem lesz minőségi.
Egyetlen egy okból van értelme, márpedig akkor, ha az adást máshová streameled és gyenge a neted. Ezt mondjuk egy box-al (legalábbis az olcsóbbakkal) nem tudod megoldani.
-
Ired
csendes tag
Sziasztok
kabeles digi tv-t szeretnek nezni PC-n, ezert egy ilyen eszkozt vettem:https://www.conrad.hu/p/dvb-t-es-dvb-c-usb-s-vevo-taviranyitoval-terratec-cinergy-ta-tv-160650-2304832
https://www.terratec.de/details.php?artnr=160650&lang=ende a hozza adott dvbviewer nem talalja a csatornakat..
tamogatja ez egyaltalan a dvb-c-t? conrad szerint igen, de a sajat site-on nincs kiemelve.van itt vki aki hasznal ilyen eszkozt?
bp digi-hez valo ini file-t tudna valaki atkuldeni?
..vagy valami otlet mi lehet a hiba.. -
Bozek
nagyúr
válasz
gulyasa #19620 üzenetére
"a PC-nek azon a héten folyamatosan, éjjel-nappal bekapcsolva kell lennie"
Egy PC általában bekapcsolva van (legalábbis én hátul sose nyomom le a tápot). Az, hogy milyen módban, már más kérdés. Ott az alvó mód, amiből képes felébreszteni a PC-t a Windows, vagy akár manuálisan (vagy telefonról automatizáltan) is megoldható WoL-al, ha kikapcsolta (S5-ből mondjuk nem mindegyik alaplap tudja visszahozni). De amúgy sem írta azt, hogy a felvétel közben nincs a gépnél."Ha közben áramszünet lenne, akkor máris bukva a további programozott felvételek, mert a PC nem fog bekapcsolni."
Ez csak BIOS beállítás kérdése. Három dolgot lehet áramszünetre beállítani: mindig bekapcsoljon (ami hülyeség, mert minek, ha előtte nem ment); visszaálljon az előző állapot (ha be volt kapcsolva, akkor bekapcsol, különben kikapcsolva marad); mindig maradjon kikapcsolva."Ezért szokás ennek megoldására célhardvert - normális PVR képes beltéri vevőt - használni."
Ha mutatsz olyant, ami költséghatékony és legalább 2 tuner van benne (mert többször egyidőben se ártana felvétel két különböző frekvenciáról), egyből meg is veszem. Eddig csak olyant találtam, ami több mint 100 ezerbe jönne ki.Nálam egy Hauppauge quadHD (ez egy 4-es cucc) üzemel, a felvételeket a DVBViewer kezeli. Miután minden este 11-kor lefut az EPG frissítés, a DVBViewer Media Server automatikusan beállítja a keresésnek megfelelő adásokat felvételre. Mivel ezek általában este vannak, így külön a gép ébresztésével nem kell foglalkoznom. Ha mégis, akkor WoL-al felébresztem telefonról. Ez utóbbi mondjuk nálam egyszerűbb, mert az Asus routerekben van gyárilag IFTTT támogatás, így elég csak egy ikonra böknöm, de a routert a saját alkalmazásával is bárhonnan elérem (persze ehhez fix IP vagy dinamikus DNS szolgáltatás kell, utóbbi szintén gyári tartozék az Asusnál).
-
Bozek
nagyúr
DVBViewer Recording Service (vagy a fizetős Media Server), ha azon belül megvan az EPG. A következő dolgok kellenek hozzá:
1. Először a Search EPG-nél be kell állítani a keresést, hogy tényleg csak azt vegye fel, amit szeretnél. Itt beállítasz a Timer Settings-nél mindent, és kipipálod az Auto-create recording timers-t. Majd alul adsz egy Preset name-t neki, aztán elmented. Így fent a Search preset lenyíló menüben ott kell lenni a megadott névnek. Ha már nem kell a keresés, akkor fent a Search preset-nél kiválasztod, majd alul a Delete-el törlöd.
2. A Timer-nél kiválasztod, hogy Internal Task Timer, majd nyomsz egy New Timer-t. Itt már csak beállítod, hogy mely napokon fusson le (érdemes mindig, amikor lefut az EPG Update), majd alul kiválasztod a Create timers automatically-t, aztán elmented.Így a kiválasztott időben leellenőrzi az EPG-t és ha a mentett keresésnek megfelelő adást talál, akkor beállítja hozzá a felvételt. Én egy időben így állítottam be mindig a Juventus meccsek felvételét, csak ott arra is kellett figyelni, hogy az "élő" szöveg a címben volt, a "Juventus" meg a description-ben.
Ja, és ha a Media Server-en (nekem ez van meg) belül állítottál be E-mail-t, akkor küld is egy üzenetet, hogy milyen felvételeket állított be neked. Nem tudom, hogy ez RS-ben hogy van, de úgy emlékszem, hogy az is tartalmazta ezt a lehetőséget.
Szerk: Én xEPG-t használok az EPG letöltésére, ott a beállításoknál van olyan, hogy Call Auto Timer after import. Ezzel elvileg a 2-es pont ki is iktatható, bár nem próbáltam.
-
Hieronymus
veterán
válasz
bena_butus #19024 üzenetére
"De mivel a kettőt nem lehet egyszerre úgy használni, hogy az egyik T2, a másik C driverrel menjen, gondolom, kellene egy teljesen másmilyen C-s. "
Ez egyáltalán nem lehetetlen.Nekem i van egy ilyen tunerem. A driver hozzá egy nem túl barátságos.
Elméletileg a DVBViewer kezeli dupla tunert.
Ha mégis akarsz egy másikat venni, akkor a meglévőt érdemes használni a -C-re. A DVB-T2 tuner olcsóbb mint a -C. -
Bozek
nagyúr
válasz
qnadam #18994 üzenetére
"dvbviewer media server drága és nincs demó belőle"
Azért a 19 euró nem olyan drága szerintem a mai világban. Én régóta azt használom, van hozzá Android-ra alkalmazás is, amivel még egyszerűbb az élet.
A tunerem saját programját is előveszem néha, de csak azért, mert az kezeli a 4 TV-adást egymás mellett.
-
a linux + xbox tuner kockásodása (néha egész rendben van, néha folyton széthullik a kép, mindezt egy csillapító után is) után gondoltam egy nagyot, és beizzítottam az astrometa/auzeuner tunert windows alatt. ekkor még nem sejtettem, hogy
a rendőrség fizetett ügynökeilyen küzdelmes lesz.
nulladik lépés, próbáljuk ki linux alatt, hátha az idők során fejlődött a driver. nem fejlődött (meg egyébként is nálam wines gépen egy virtuális ubuntu volt csak a tvh-nak fenntartva)
első lépés: telepítsük fel a drivert. astrometa honlap, 2019-es driver letölt, telepít. nextpvr nem talál csatornákat, saját programjával kipróbál, működik. másoknak meg de... próba dvbviewer demóval, az csak a T tunert látja... a honlap alaposabb szemrevételezése után kiderül, hogy van a T és C driver. külső alkalmazással csak a C fog menni, a 2019-esből csak az T-t csinálták meg, a korábbiaknak meg már lejárt az aláírása... A 19-es teljesen megegyezik a 17-essel, csak új aláírással (persze ez kínai viszonylatban még jónak is számít, van akik egyáltalán nem írnak alá semmit). ZaiKo leírása alapján 17-es C felerőszakol, nextpvr működik.
második lépés: konfiguráljuk fel a nextpvr-t. a cél elsősorban az, hogy neten keresztül kodival tudjak tévét nézni, így szépen megnéztem a beállításokat, feltettem a kodi addont, pin beállít, portforward, ééééés... nem megy. keresgélés, a nextpvr config.xml-jében kell egy sort átírni: <AllowRemoteStreaming>true</AllowRemoteStreaming>. megtörtént, megy a stream, nem kockásodik, stabil, boldogság.
vagyis csak részben, a boldogsághoz még el tudnék viselni pár extrát, ami a tvh-nak nem jelentett gondot: a webfelület (hiába van beállítva) nem kér jelszót, simán tudok névtelenként felvételt indítani stb. a webfelületről nem lehet már elindult felvételt törölni, kodiból viszont korábban felvett videót nem sikerül, felvétel idejét módosítani sehonnan se. a http streamekhez sincs se token, se jelszó. az epg weben áttekinthetetlen, és csak adott nap éjfélig lát előre. valamint nem kezeli a szolgáltatótól érkező csatornasorrendet, így az adókat frekvencia szerint teszi sorba.
de ugye legyünk nyitottak, nem szabad egy programhoz ragaszkodni: argus tv nem települ fel, mediaportal szintén (vagy felment, csak nem indult? nem emlékszem), mythtv-t nekem kellene winre fordítani, és bda tunert nem kezelne, dvbviewer media server drága és nincs demó belőle, és asszem ennyi volt, amihez van kodi addon. -
Bozek
nagyúr
Ahogy már írták, smart card olvasó kell. SD-be bele se menne a kártya. A gyári szerintem nem, én DVBViewert használok, az Oscam-mal megy. De volt egy másik program (a neve most nem jut eszembe), ahhoz még Oscam se kellett. Csak az a folyamatos timeshift miatt nem jött be nekem annyira.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Diák66 #18801 üzenetére
DVBViewer-t vettem meg anno, a hozzá tartozó Recording Service (bár nekem ebből is a fizetős Media Server van meg) csinálja a felvételeket. Ehhez van Android-os kliens is.
"Ugyanakkor rendszeres a pixelesedés, valamint egy-egy képkocka kimaradás."
Ebben az esetben nézd meg a kábeleket és a csatlakozásokat is. Ugyanis attól szokott ilyen lenni. Nekem is voltak széteséseim az alacsony frekvenciákon, aztán miután kicseréltem a kábelt, jó lett minden.
"Halál pontosra nem lehet beállítani a felvételt."
EPG-ből szoktam beállítani, de sokszor az se a legjobb. Viszont nálam előtte és utána van 10 perc ráhagyás, hogy biztos felvegye. Bár múltkor pár képkockáról lemaradtam, mivel 10 perccel korábban kezdődött a sorozat, mint ahogy a műsorban volt... A reklámok meg ilyenek, azokat így is, úgy is ki kell vágnod. Amerikában jól működik a VideoRedo reklámkeresője, nálunk már kevésbé.
"Itthon csak SAT van CI modullal a TV pedig DRM fájlt csinál."
Amúgy most akkor mi is van nálad? Mert ha SAT TV-d van, akkor az említett DVB-C-s cuccok biztosan nem jók hozzá, ahhoz DVB-S cucc kell.
-
törölt tag
Ezt egy szóval sem mondtam. De annál valahogy nem érzem azt használat közben, hogy "na ez mé' pont itt van?", ez útban van, ez sallang, stb... A DVBViewer GUI-ja nekem roppant mód nem állt kézre soha sem. Valahogy egy teljesen eltérő filozófia alapján van felépítve. Sok funkció meg láthatóan öncélúan van túlbonyolítva, de ez elmondható a ProgDVB-ről is. Nem értem miért jó ez. Ezzel akarnak komoly sw benyomást kelteni?
-
Bozek
nagyúr
válasz
Hieronymus #18642 üzenetére
De legalább könnyű beállítani, ott van hozzá a TransEdit. Én a ProgDVB-vel sokat szenvedtem, pedig azért értek az ilyenekhez.
A DVBViewer meg pont azért jó, mert sokat tud. Én egy-két netes stream-et is beraktam, mert azt is lehet.
-
Hieronymus
veterán
OK.
Amikor én találkoztam elsőre a DVBViewer programmal, érthetetlen és használhatatlan volt.
Egyszerűen túl sokat tud. A kettőzött számítógép orientált és tévé orientált felület tovább komplikálja a helyzetet. Miután végigjártam a ProgDVB, AltDVB ... vonalat, másodszor is rátaláltam a DVBViewer programra.
Én megértem, ha valaki nem kedveli a DVBViewert. Pedig valóban a legjobb. -
-
flexxx
tag
Hali!
Nekem vannak sztorijaim az Astrometa DVB-T tunerjével kapcsolatban... Úgy hallottam mondjuk, hogy a TVHeadend fel sem ismeri. Én DVBViewer-rel használtam, semmi mással nem volt hajlandó discontinuity hibák nélkül működni, és abban is kizárólag akkor, ha a jelerősség jelzését eltüntettem. Egy másik tunerrel is bepróbálkoztam, szintén USB-ssel, azzal viszont bármit csináltam, folyton kockásodott az adás, pedig torony közelben lakom, és a box is hibátlanul vett mindent. Szóval nekem az a tapasztalatom, hogy az USB-s tunerek alkalmatlanok a DVB-T vételére, de persze ez csak az én véleményem.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Toninho13 #18516 üzenetére
Köztes állást próbálj meg, de azt ki kell tapasztalni, hogy mi a jó. Nem csak a túl gyenge, hanem a túl erős jel is problémát okozhat.
Nem tudom, hogy milyen programot használsz a gépen, de a DVBViewer-hez jár a TransEdit, amiben van lehetőség a frekvenciák analizálására. Lehet nézni az elveszett csomagokat, így láthatod, hogy mennyire jó a jel. Ha sok csomag veszik el, akkor az gond. Persze ajánlott átnézni a kötéseket is, mert az is okozhat problémát.
-
rollerk
tag
válasz
#65675776 #18442 üzenetére
A DVBViewer honlapján csak ezek vannak a demo "herélések" között:
45 minute time limitation
no recording possible
no weather information
no audio visualizations
no recording service support
no OSD games
no EPG export
no OSD Plugins
limited COM interface
no ability to change the OSD skin
no h.264 filler data removal
Demo Text is displayed the whole time -
Bozek
nagyúr
válasz
rollerk #18439 üzenetére
A kép alapján talált 11 TV-csatornát és 3 rádiót. A bal oldalon láthatod ezeket, ha lenyitod a Video, illetve az Audio sort. A Digikábel transpoder lista biztos jó? Mert úgy tűnik, nem a tunerrel van a probléma az előbb említettek szerint.
A TransEdit meg ott van abban a mappában, ahová telepítetted a DVBViewer-t, csak el kell indítani. Feltéve, ha telepítéskor felraktad azt is. Ha nem telepítetted, akkor indítsd el a telepítőt és pipáld ki. Az adataid nem vesznek el, frissítéskor is újratelepítés van.
-
rollerk
tag
Szia!
Köszönöm hogy írtál!
Az M2 HD-n egy Tankcsapda koncert lesz, és csak egyszer adják le.
Valamiért nem találja a Terratec tunerem. Pedig a DVBViewer látja az eszközt.
Lehet hogy ettől még mindig driver gondja van?Fel tudnád venni a transport streamet érintetlenül?
Mit kérsz érte?
Köszönöm előre! -
rollerk
tag
Sziasztok!
Szerettem volna felvenni egy másfél órás adást az M2 HD-ről .ts-ben.
Sajnos DVBViewer-el nem működik valamiért Terratec DVB-C sticker.
Tudna valaki felvenni egy másfél órát október 14-én? Szívesen meghálálnám a dolgot(!). Köszönöm előre is.😊 -
unravel
őstag
válasz
#65675776 #18303 üzenetére
"Vagy még mindig választanom kell, hogy az összes QAM vagy SR végigpróbálásával lassítsa feleslegesen?"
Soha nem kellett végigszkennelni az összes létező frekvenciát a QAM és SR próbálgatásával. Csak azokat amire szükség van. Honnan tudná a DVBViewer, hogy a szolgáltatód milyen frekvenciákat használ.
De erre van egy nagyon nagy segítség a TransEdit SCAN NIT funkciója. Itt egy NYOLC éves írás róla. -
Hieronymus
veterán
válasz
#65675776 #18313 üzenetére
"Etalon a mai napig a Terratec megoldása."
Nem véletlen.
2014-ben, az addigi szoftverüket lecserélték a DVBViewer, leegyszerűsített változatára.Upsz. a link lemaradt.
http://terratec.ultron.info/Receiver/DVBViewer/ -
klaczi
aktív tag
válasz
Köszönöm a kimerítő választ.
De.....hadd zárjam rövidre, mindkét gépemben két tunert használok!
Technisat dvb-C és a sokat szidott Delock tunert.
A másik gépben, ami egy irodai öreg HP szintén egy Technisat és egy Astrometa dolgozik.
Ez a gép set-top boxként működik, egy bazi nagy, de elég régi tévé van rákötve. Nincs benne digitális tuner.
Tehát a gyári kezelőprogramokkal nem mennék semmire.
Az EPG a Digi felöl valóban problémás. Már beletörődtem. Próbáltam vacakolni a fórumon ajánlott megoldásokkal, de macerásnak tartottam és abbahagytam.
Egyszerűen újraindítom a programot és akkor egy darabig jó az EPG. Kijelölöm mit szeretnék látni az elkövetkező napokban és békén hagyom az egészet. Persze a felvételeket mindkét helyről tudom nézni.
Tehát úgy vélem, hogy mivel ilyen TV nézési szokásaim vannak a DvbViewer felel meg a legjobban.
Snassz miiiiiiiiiiii..................
Volt az analóg időkben Terretec kártyám, nagyon jó volt.
Használtam még Avermedia usb ultra dobozkát. Az még jobb volt. Később digitalizálásra használtam egy ideig, elfogytak a kazettákTud még Dvb-Tét, arra most nincs igény.
Bozek
A transeditbe csak egy valós frekvenciát meg a salangjait kell beíni és egy tökéletes ini fájt állít elő. Valahová, már nem emlékszem, de mindig megtalálom, csak egy pipát kell rakni. -
Bozek
nagyúr
válasz
A keresésre van program, ami a DVBViewer része, nem kell külön letölteni. Szerintem ez alapvetően nem probléma, mert azért a TransEdit többet tud egyszerű keresésnél, például azt is kiszűri, hogy melyik kódolt és melyik kódolatlan csatorna. És mint írtam, a beállítása se nehéz, mindössze három paraméter kell: a frekvencia alsó és felső határa, valamint a lépésköz; a moduláció és a symbolrate. Utóbbinál lehet probléma a Digi-nél, mert a közszolgálatiaknál más ez, de max. duplán néz végig minden beállított frekvenciát.
Az EPG-vel nem értem, hogy mi a problémád. Ha az a baj, hogy nem tölti be, akkor az inkább a szolgáltató hibája. Én a WebGrab++ nevű programot használom xEPG-vel, musor.tv-s ini-vel. Igaz, ez utóbbit én szerkesztgetem néha, mert más nem foglalkozik vele.
-
Bozek
nagyúr
válasz
Nem tudom, hogy hogyan van a keresés a DVBViewer-ben, már rég használtam azt a funkcióját. Ott a TransEdit, ami jár mellé, be van állítva a frekvencia 210-800-ig, 8-asával, a Symbolrate 6875000-ra, a moduláció meg 5-ösre (az a QAM256). Így 74 keresést csinál. Igaz, elég lenne kevesebb is, mert jelenleg úgy néztem, hogy a Tarr 26 frekvencián ad DVB-C-t, de múltkor is változtattak (762-re jött egy plusz, valamelyik frekvencia megszűnt és lett helyette másik), ezért így biztosabb.
-
Hieronymus
veterán
válasz
Letudod gyártani magadnak a szolgáltatód adatai alapján. Szerintem már valaki le gyártott, csak keresni kell.
[SATTYPE]
1=4000 << für die meisten europäische Kabelnetze
2=Austria/Name << Name des Kabelnetztes (zur Auswahl im Programm)
[DVB]
0=42 << Anzahl der Transponder
1=306000,5,6900,|Anmerkung
2=322000,5,6900,|
3=330000,5,6900,|
...
42=818000,5,6900,|Például.:
[SATTYPE]
1=4000
2=DIGIKABEL[DVB]
0=8
1=354000,5,6900
2=362000,5,6900
3=370000,5,6900
4=378000,5,6900
5=834000,5,6900
6=842000,5,6900
7=850000,5,6900
8=858000,5,6900digi.ini néven kell menteni, a következő helyre.
C:\Program Data\CMUV\DVBViewer\TranspodersA transedit is bevethető a feladatra.
-
fpeter84
senior tag
Azért van még jópár paraméter a tvh és vlc-ben is... Viszont lehet itt a linuxok oldalán lesz a gond...
RPi raspbian stretch és PC-n futó ubuntu:
DVB-T: se VLC, se tvheadend nem hajlandó a MindigTV-t megtalálni se az RTL2832U, se a Geniatech T230-al
DVB-C: a T230-al tökéletesen megy a digi DVB-CPC-n futó windows:
DVB-T: mindkét adapterrel megy VLC, dvbviewer, mediaportal tv server-el is
DVB-C: még nem találtam olyan programot ami hajlandó lenne használni a T230-atPC-n futó ubuntu:
DVB-T: egyik adapter sem vesz semmit sehol
DVB-C: a T230-al tökéletesen megy a digi DVB-CLinux kernel log dmesg-ben nem látszik semmi hiba, a firmware-ek betöltődnek, eszközök megjelennek tvh-ban, vlc is elméletben próbálkozik de hibaüzenet nélkül a végtelenségig csak malmozik
A MindigTV egyébként nem közvetlenül jön antennáról, hanem valahol az épület tetején van az antenna és szét van osztva 200+ apartmanra az épületben, de ugye windows alól mindkét tuner látja azonnal 762 és 482MHz-en is a kabhegyi adásokat magas jelszinttel. Előfordulhat hogy van valami aktív erősítő eszköz a hálózatban ami módosít a bandwith/constellation/fec stb stb paramétereken?
Más használ itt linux alól tvheadend-et? Nektek működik úgy ahogy kell? Vagy más is szív hasonlóval?
-
Bozek
nagyúr
válasz
kungzi #18022 üzenetére
Muszáj lesz megnézni azt.
Nálam most épp az a probléma, hogy kipróbáltam az új TransEdit-et (frissítettem a DVBViewer-t is) és nem hajlandó kezelni a dual tunerem. Látja, de ha megy a TV, akkor nem keres csatornákat. A 3.9.6.0-val jó volt ez a része, de ott meg Symbol Rate-nek 6875 helyett 6875000-t kellett írnom az INI-be, így a lementett csatornalista meg nem ment a DVBViewer-ben, amíg vissza nem írtam 6875-re.
-
Bozek
nagyúr
válasz
kungzi #18019 üzenetére
CTRL+A-val kijelölsz mindent, majd van ott a jobb alsó részen egy olyan, hogy Export to file. Ezzel lemented, majd a DVBViewer-en belül a Csatornaszerkesztő-nél CTRL+I és beimportálod a megadott fájlt.
(#18020) kungzi: Ez nem túl szép. Nézd meg az USB-s cuccnál a kötést. Esetleg ha tudsz máshonnan szerezni egy tunert, próbáld meg azzal.
-
kungzi
veterán
üdv
Digikábelem van! Ilyen eszközt használok. Dvbviewer Pro van meg eredetiben. Az ONT-ből megy a koax egy osztóba ami a padláson lévő 5-ös osztóba megy, ez osztja a szét az egész házba a tv-t. A másik ág megy az én tv-mhez és usb-s cuccomhoz, ami egy noti windows 10-el. Itt is van egy osztó külön a TV-hez és egy usb-s cucchoz. A TV-n 100 a jelerősség és 92 a jelszint és hibátlan a kép. Az usb-s cuccon viszont szétesik a kép és alacsony a jelszint. Erre szeretnék rájönni, hogy mi okozza. Hasonló splitter mind a kettő. A ház többi TV-jén, van 5 mindenhol jó a kép és a jelszint.
Köszi előre is
-
Bozek
nagyúr
válasz
Atomantiii #17988 üzenetére
Mit értesz vakkeresés alatt? Én az ilyen keresésekhez a TransEdit-et használom, az alapból jár a DVBViewer mellé.
-
SlyChocolate
senior tag
Urak van egy ilyen tunerem:
Ami digi tvnk van és debrecenben ha ez fontos lehet .
A nagy tv-nken szépen bejön az m1HD, m2HD, DunaHD stb...
De Pc-n egyszerűen semmilyen beállítás mellett sincsenek meg ezek a HD adások.
Mi lehet a gond és pontosan, hogy kéne belőnöm a DVBViewert, hogy legyenek gépen is ezek az adók? -
Bozek
nagyúr
válasz
papasoft80 #17889 üzenetére
Melyik szolgáltató? Milyen operációs rendszer?
Windows alá ott a DVBViewer. Igaz, a program fizetős, de szerintem megéri az árát. Ha felteszed a Recording Service-t is (a program megvásárlásával alapból jár), akkor akár távolról is tudod kezelni a felvételeket, időzítőket és streamelni is tudod az adást otthonról. A Recording Service-t mondjuk már nem frissítik, a Media Server lépett a helyébe, ezért viszont pluszban fizetni kell.
-
Bozek
nagyúr
válasz
StevieWonder #17855 üzenetére
Sose használtam a gyári programját egyik eszköznek sem, azoknak mindig vannak hiányosságai. Nálam a DVBViewer van fenn a gépen, szerintem megéri érte kifizetni 20 dollárt. De van ingyenes alternatíva is, a ProgDVB.
Más: Van 6-os verzió a DVBViewer-ből, elvileg már lehet hozzáadni online TV-t és rádiót is.
-
Bozek
nagyúr
válasz
farkas-j #17774 üzenetére
Nem tudom, nekem az összes gomb be van programozva. Sőt, úgy oldottam meg, hogy a kikapcsoló gomb a HiFi-t kapcsolja ki, valamint a hangerőt is azon szabályozom, a többi meg a DVBViewer-t irányítja. Így nem kell a két eszközhöz váltogatnom köztük.
Egyébként a tanításnál nekem is volt vele gondom régebben, hogy nem ment valamelyik gomb. De azóta rájöttem, hogy amiről tanítom, azon éppen csak meg kell nyomni a gombot, nem kell addig nyomva tartani, amíg a SilverCrest ki nem írja, hogy Success.
-
Bozek
nagyúr
Szoftit nem adnak hozzá, csak szoftvert.
Amúgy igen, amennyiben van BDA drivere a tunernek (a linkelt kínainak van), akkor bármilyen másik szoftverrel kezelhető. Én DVBViewer-rel használtam, amíg fel nem adta, azóta most egy AverMedia-t nyüstölök.
De lehet, hogy rendelek még 2 kínait, hogy normálisan menjen a PiP, valamint fel is tudjak venni még mellette.
-
Na elküldtem a TBS-nek a reklamációt ide, a driver javítása érdekében:
http://www.tbsdtv.com/contact-us.html
De a szövegdoboz túl hosszú szöveget nem engedett beírni, a végét mindig lecsapta, url-t sem engedett berakni, így a csatornalistát sem tudtam nekik belinkelni a pastebin.com-ról. Még videókat is linkeltem volna nekik hogy mi a hiba, ezt sem tudtam sajnos, rövidre kellett fognom,
Végül ennyi lett az egész(ennyit engedett a szövegdoboz):
Dear TBS support,
Recently I bought a TBS6221 TV tuner card to use it for decoding un-encrypted cable -so not terrestrial- digital TV channels. Unfortunately the card seems to be faulty. This is what I observed:
-It doesnt find channels on all frequencies. After performing two consecutive scans a channel might be found at the first attempt but the card doesnt find it during the next search attempt. So result might be different after each scans.
-It can also happen that an already stored channel cannot be displayed later on.
The softwares I used -with identical results- were: DVBviewer, TransEdit
Another user has already complained about a similar problem, affecting the tbs6281 tuner card, its driver was fixed after the complaint. I believe my problem could be solved with fixing the driver as well, since these two bugs are quite similar. I respectfully ask you to fix the tbs6221 tuner card's driver.A technical supportra és a software installation and debugging-ra is beküldtem, nem vagyok túl bizakodó de hátha javítják a drivert.
Gróf egy hosszabb levelet írt nekik, csak kérdés hogy ugyanide, vagy valahova máshova? Vagy amikor még ő reklamált nem korlátozták a panaszlevelek hosszát? Mail címet nem találtam ahova lehetne nekik írni. -
Kaptam karácsonyra egy TBS 6221-t, de teljesen hektikus hogy melyik frekvencián talál csatornákat. Nagy nehezen kikönyörögtem tőle hogy nagyjából az összes adó bejöjjön, ezt úgy értem el hogy azokon a frekvenciákon ahol nem talált semmit ott a transedittel többször megismételtettem a keresést és ez a frekvenciák nagyrészénél eredményt hozott, van ahol még így sem talált adókat. Olyat is szokott csinálni hogy dvbviewerben egyes csatornáknál fekete képet kapok és csak többszöri oda vissza kapcsolgatással érem el hogy az adott csatornán legyen adás. Ez elég gyászos, a technisat cablestar 2 sokkalta megbízhatóbb... csak az pci-os, én meg pci-e ra akarok váltani. Kipróbáltam tavaly egy avermedia a757-t is, azzal is hasonlóan gyászos volt az eredmény, igaz mindent megtalált, de a kép az nézhetetlen volt... Írtam is róla anno az avermedia topicban. Digi-t néznék a kártyával. Amúgy a TBS-sel 99% a jelszint és ha nagy nehezen de rálehet venni hogy a csatornákat behangolja, de ez amiket csinál akkor is nagyon idegesítő! Szerintetek is driver hiba ez? A lakásban két LG lapos tv is van kitünően jönnek a csatornák, nomeg a régi technisat tuneremmel sincs gond. Ennyire hitványak a mostani PC-s tunerek? Volt már valakinek TBS-sel hasonló problémája??
-
envagyok
veterán
válasz
azbest #17576 üzenetére
Terhelés alatt néztem.
Bedugtam a playbe egy hubot (táp nélkül), bele a vevőket.
És az egyik szabad kimenetén néztem a feszt.Viszont csináltam egy nagyobb tesztelést, elég furcsa eredménnyel:
Felraktam az Intel N3540-es laptopra a libreelecet, elfelejtettem megnézni, de gondolom azon a legújabb kernel fut.
Aktív hubbal is kifogástalanul ment a fenti kártya, sőt (048D:9135) Hauppauge WinTV MiniStick, ami még Win alatt se volt hajlandó elindulni, lefagyott vele a dvbviewer,most linux alatt megy. Csak hülyeségből dugtam be, teljesen abban voltam, hogy hibás a vevő (villámcsapás,stb.) Minden más tuner is hibátlanul ment (mygica t230, PCTV andoriDTV). Egyikkel se voltak se vételi, se semmilyen problémák. Minden adás tökéletesen bejött.
Gondoltam visszadugom a Wetek Play-be a a hubot, hátha... Persze a szokásos felállás fogadott:
Nem ment egyik sem.
Aztán visszadugva a kínai 2832u-s ( [link] ) és az Alcor DTV ( [link] ) usb vevőt (hub nélkül) azok tökéletesen mennek.Van egy olyan érzésem, hogy ezek inkább firmware problémák, a V4L driverek sincsenek benne a wetekben, vagy az usb kezelés nem okés. Weteken eleve van vmi usb hub több is:
Bus 001 Device 005: ID 1f4d:d803 G-Tek Electronics Group
Bus 001 Device 004: ID 0bda:2838 Realtek Semiconductor Corp. RTL2838 DVB-T
Bus 001 Device 007: ID 096e:0006 Feitian Technologies, Inc.
Bus 001 Device 006: ID 2252:0106
Bus 001 Device 003: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. Hub
Bus 001 Device 002: ID 05e3:0608 Genesys Logic, Inc. Hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 002 Device 002: ID 0781:5581 SanDisk Corp. Ultra
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hubMegvárom a voltmérőt, megrendeltem.
Ha nem lenne sat vételem is, már rég egy rapberry pi-ből csinálnék szervert.
Ma este teszek egy tesztet a pi-vel is.
Kíváncsi leszek rá nagyon. -
Bozek
nagyúr
válasz
nfsu17 #17522 üzenetére
Szerintem a SmartDVB-ben a szerver IP-címét tudod beállítani, nem azt, amelyiken fogni akarod. Próbáld meg úgy, hogy ott beírsz egy a hálózaton nem használt IP-t, majd az említett formában ezt írod be az M3U-ba.
DVBViewer-ben legalábbis így van, bár ott beállítottam a Recording Service-t jól, onnantól fogva nem kell variálnom vele, látom weboldalon keresztül az összes adót. Na meg Android-ra van külön alkalmazása is, úgyhogy arra is egyszerűen tudok streamelni.
-
-
Bozek
nagyúr
Van itt valaki, aki Avermedia TD310 tunert használ DVBViewer-rel?
Leírom az én történetem:
- Felraktam a drivereket, a DVBViewer látta is a tunert, de adás nem volt.
- Felraktam az AverTV-t, ott meg is találtam a csatornákat, csak a program nem jön be.
- Véletlenül a háttérben futott a DVBViewer, amikor újra elindítottam az AverTV-t (már 4 beállított csatornával), erre elindult az adás a DVBViewer-ben... A másik probléma ezzel, hogy ha átváltok DVB-T-re, akkor utána megint el kell indítanom az AverTV-t, hogy menjen a DVB-C a DVBViewer-ben...Van valami megoldás, hogy ezt az utóbbit ne kelljen mindig eljátszanom? Így sajnos a Recording Service se úgy működik szerintem, ahogy kellene.
-
Bozek
nagyúr
válasz
khron78 #17424 üzenetére
"Egyébként mi az oka, amiért CI+-os kártyát nem lehet használni PC-ben, ha sima CI-s van?"
Már leírták: "CI+ ujabb, CI slot meg regebben volt hasznalatos illetve nehol ma is". Egy DVB-T-s tunerrel se tudod fogni a DVB-T2-es adásokat, mert más technológia. Ugyanúgy a CI és a CI+ is különbözik.
(#17426) khron78: Win 10-el nem próbáltam, 8.1-el még simán elment. Szerintem amúgy 10-el is, mert folyamatosan frissítik. Mivel rendelkezik BDA driverrel, így megy DVBViewer-rel is.
-
unravel
őstag
-
Bozek
nagyúr
válasz
wwenigma #17312 üzenetére
Köszi, akkor ez a hiba is javítva van már. Innentől fogva a linkelt hozzászólásokból továbbra se lehet azt a következtetést levonni, hogy a tuner hibás.
Van amúgy egy Alcor DTV Duo cuccom a DVB-T-re (amikor még MindigTV előfizető voltam). Na, az már Win8 alatt se megy. Nagy nehezen felhekkeltem a drivert, de amint elindítom a DVBViewer-t, jön a kedves kis kék halál.
-
beldeczki
aktív tag
Ugye a Mediaportal 1-et telepítetted nem a kettőt?
2 volt fent elsőnek, de miután írtad feltettem az 1-et. Adás megy, műsorújság sehol ugyanúgy (kivannak jelölve listában).
Viszont simán DVBViewer behozza szóval nem tudom mi nem jó.
Itt a log fájl (töröltem, majd két csatornát kliensen néztem, így a logban is csak ez szerepel, bár az epg stop-on kívül mást nem tudtam kivenni belőle): link
-
envagyok
veterán
Terratec S7-el van tapasztalata valakinek?
Win alatt dvbviewerrel kék halál van (win10 64bit legújabb driver a gyártó oldaláról)
Linux alatt megy, de csak az sd adások. -
pavicevic
tag
sziasztok!
kérlek segítsetek....vettem egy Avermedia TD310-es tuner kártyát UPC digitalhoz, természetesen az ingyenes fogható csatornákhoz, viszont se dvbviewer, se progdvb, se a smartdvb nem talál sehol csatornát.
a TV megtalálja a csatornákat, tehát van jel, viszont a tuner kártya nem. ezeket a beállításokat használom (6900 symbolrate, qam64, frekvencia kinézve a táblázatból)
másnak működik a tuner kártyája upc digitallal, tehát valamilyen beállítás nem stimmel nálam, csak azt nem tudom, hogy mi.
köszönöm előre is a segítséget!
-
unravel
őstag
Heló,
Hogyan tud működni kettő DVB-C tuner a DVBViewerben? Nem sikerül beállítani.
Ha mindkét tuner aktív akkor seképsehang.szerk: Channel Groups? próba!
-
Szép karácsonyt!
Készítettem a Progdvb-hez egy leírást
[link]
A leírás digikábelhez (dvb-c) készült. A leíráshoz Technisat Cablestar HD2 tunert és a Progdvb standard x64 verzióját használtam.
Használjátok egészséggel!
Szerintem van olyan jó mint a dvbviewer, csak a beállítások szétszórtak, ez az útmutató segít az első lépések megtételében.
A leírás olvasásához LibreOffice szükséges! -
Működik az xepg megoldás, de -60 at be kellett írnom az Adjust time zone by minutes-hez, mert el volt csúszva egy órával az epg. Az automata társításnál jópár csatornát nem talált el, kézzel kellett helyretenni.
Ahhoz képest hogy elvileg a legnépszerűbb dvb néző program a dvbviewer az epg kezelése katasztrófa. -
válasz
klaczi #16852 üzenetére
Az EPG Collector a dvb adatfolyamból grabbeli le az epg-t és teszi be dvbviewer alá, csak a digi nincs benne a szolgáltatók listájában, de kézzel hozzáadtam és beírtam a 121.5mhz-et mire nit-tel megtalálta szépen az összes csatornát, de a grabbelés után már nem tudta berakni az epg-t a dvbviewer alá, folyton valami hibára futott.
Az xepg meg webes szolgáltatásokból szedi az epg-t. Két különböző megoldás.A progdvb grabbelés nélkül is korrekten kezeli az epg-t a legtöbb esetben. De csak egy gombnyomás legrabbelni és akkor biztosan minden csatornánál lesz epg-d.
-
válasz
klaczi #16847 üzenetére
Elvileg ezzel [link] lehet dvbviewer alá korrekt epg-t varázsolni, de nekem nem sikerült.
Az a 48% ami az állapotsoron látszik igencsak aggasztó, amennyiben ez az élő adás jelerősségét mutatja...
Marad a Progdvb ott korrekt az epg, nem felejti el, egyhétre előre le is lehet grabbelni, meg fogom majd venni a pro verziót amivel felvenni is lehet és időzíteni is.
Igaz az osd skinekből nincs sok és azok is igénytelenek, dehát valamit valamiért.
Te is próbáld ki a progdvb-t a fenti leírásom (#16842) alapján. -
-
törölt tag
válasz
attilav2 #16842 üzenetére
EPG Grab: Ezt nagyon tudom hiányolni sok alkalmazásból. Rengetegszer segítene pedig, amennyiben elkeveredtek dolgok. De a legtöbb alkalmazás akkor frissíti csak, amikor az adott muxra lép az ember. Vagy még akkor sem. Régebben ezzel is komoly gondjai voltak a DVBViewernek. Az AverTV is hasonló. Ha pár napig nem indította el az embert, akkor egy teljes EPG-hez végig kell lépegetnie az összes muxon. Mondjuk az AverTV EPG megvalósítása is elég béna.
A ProgDVB legnagyobb baja az össze-vissza szétszórt beállítások. Néha semmi logika sincs benne, hogy egyes dolgokat hol talál meg az ember. Sehogy sem bírt kézreállni. A felületét ebből a szempontból kellene teljesen átépíteni, és máris egy nagyon kezes program lenne. Plusz ugye túl sok mindent akar egyszerre megmutatni. Mintha azt feltételeznék a fejlesztői, hogy a gépén az ember csak és kizárólag a ProgDVB-t futtatja, nem akar melette semmit csinálni.
-
válasz
klaczi #16833 üzenetére
"+1
De...........a Digi esetén tényleg gond van az EPGvel."Igen, gyakran eltűnik vagy a másnapi műsort mutatja, ez főleg a dvbviewerben jött elő. Egyébként minden más tekintetben a dvbviewer elég jó, sőt ez a legstabilabb dvb program. Ajánlom a progdvb-t kipróbálásra, a standard verzió ingyenes így korlátlanul lehet próbálgatni, csak nem tud rögzíteni, a pro verzióban van műsorrögzítés de fizetős, 21 napig kipróbálható. A progdvb nem annyira stabil de elmegy, a felülete nem annyira egyértelmű és "ergonomikus" mint a dvbvieweré de sok tekintetben többet tud nála. Az EPG is klasszisokkal jobb úgy tapasztalom. Az epg eltűnések elég ritkák progdvb alatt, lehet epg grabot csinálni ekkor 1 hétre előre letölti és szinte minden adónál lesz epg.
Próbáljátok ki ti is a progdvb-t és írjátok le a tapasztalataitokat!
A progdvb konfigurálása nem annyira egyértelmű, ezért írtam egy összefoglalót az első lépésekről amivel használatba vehető a program dvb-c esetén: [link]
A leírásban a digi transzponderlistája van, akinek más a szolgáltatója annak értelemszerűen szerkesztenie kell, a frekvenciákat az ászf-nek tartalmaznia kell, elvileg a qam és symbolrate-t is, de ezeket nem mindig tüntetik fel, az adott szolgáltató topicjában bizonyára van ezekről infó.
A leíráshoz még annyit hogy a magyar nyelvi fordítása a progdvb-nek elég hiányos, a leírás magyar beállítással készült, a nyelvet a Settings / Options user interface alatt lehet átállítani. A leírásban nem a legfrissebb verzió van linkelve, elég gyakran frissül, innen szerezhető be: http://progdvb.com/download_progdvb.html a "Free of charge rész alatt találhatók a standard 64 és 32 bites verziók, a Shareware alatt a fizetősek.
A részletes EPG a Service / EPG menüpont alatt érhető el, az epg ablak Tools / Update menüjében lehet epg grabot készíteni, ekkor minden adóról letölti a műsort ahol van epg. -
törölt tag
válasz
klaczi #16833 üzenetére
Hogy használsz tiszta gépet, ha a gyártók elvárják tőled, hogy több sw-rel is kipróbálld az adott hw-t? Eleve csak így lehet sok hibát előhozni. A DVBViewernek meg mindegy, hogy van-e más sw a gépen. Ha magában van, akkor sem lehet csak úgy simán kilőni, akár tiszta gépről is van szó. Ilyen esetekben csak és kizárólag a reset vagy restart segít. Más sw-ek esetén ez nem jellemző. Ha van 3-4, vagy akár több sw is a gépen, és csak az egyiknél (jelen esetben a DVBViewer) jelentkezik a probléma, akkor az nem lehet a rendszer hibája. Ez színtisztán a sw viselkedésében levő hiba. Egyébként az, hogy van pár hasdonló célú sw a gépen még nem egyenlő az "összevissza telepített lejátszókkal és tunerekkel". Amivel a legtöbb kárt lehet okozni, az a mindenféle teljesen felesleges codec-csomagok telepítése.
Érdekes a Digi EPG-vel kapcsolatos problémázás. Ilyennel soha nem találkoztam még. AH-nál sokkal inkább. Annak az EPG megvalósítása olyan, hogy minden esetben a sw-eket (PC-s és TV-s egyaránt) kellett módosítani, mert a szabványos eljárásokkal hibás eredményt adott.
Majd ha lesznek szívesek egy olyan próbaváltozatot kiadni, ami hajlandó (F)HD adásokat is dekódolni és megjeleníteni, akkor fogok vele foglalkozni. Megvenni csak úgy látatlanba nem fogom, még akkor sem ha 1€-ért adják. A Terratec által adott verzió nem ebben volt korlátozva, szóval majdhogynem teljes értékű volt. A hangkezelése mondjuk egy hányadék volt még a VLC-hez viszonyítva is. Pedig az is messze van a kulturálttól.
bzoley: A DVBViewer elleni utálatom a gyakorlati tapasztalataimra vezethető vissza. Annál jobban csak a PrestoPVR!-t utálom, de az tényleg mindennek a legalja. Talán még a Pinnacle programozástechnikai selejtjei is jobbak nála. Pedig azokat alulmúlni azért már (nem is kicsi) teljesítmény.
Kernel: Belső tunert kissé nehéz átdugni másik USB-be.
A desktop széléhez tapadó ablak egyébként Windows feature már Vista óta. Az, hogy a DVBViewer eddig nem így működött, megintcsak azt bizonyítja, hogy nem igazán jól van megírva.
Ha tényleg jó PIP képességet akarsz látni, akkor a Compro sw-ét tanulmányozd meg. OK, ehhez kell Compro tuner is, de abban messze jobban volt ez megvalósítva már 4-5 éve is, mint a legtöbb alkalmazásban manapság. Szintén kelemetlennek tartom, hogy a legtöbb sw még két tunerrel is csak kűzd. Vagy akár egy tuner egy multiplexével. A Compro DTV4 egy dual tuneres kártyával akár egyszerre 16 csatornát is megjelenít. Abből a szempontból a legkomolyabb korlátja az volt, hogy egy tuneren csak 8 csatornát tud megjeleníteni, amennyiben azok egy multiplexen vannak.
-
Kernel
nagyúr
válasz
#65675776 #16831 üzenetére
DVBViewer ilyen sajnos, fagyás esetén lelőni nem lehet, jöhet a reset. Próbáltam már alacsonyabb prioritásra váltani, de nem ezen múlik. Szerencsére nem gyakori, de hiba esetén hihetetlen makacs bír lenni, nem is nagyon értem, miért kellett ilyenre csinálni.
Néha problémája van a driverrel, tunert nem érzékel, ilyenkor átdugom másik USB portra, beállításoknál hardver / újraérzékelés, már megy is.
Mégis a legjobban bevált, praktikus okok miatt, amit nem is könnyű felsorolni. A napi használatban derül ki.
Az új verzióban már a desktop széléhez tapadó ablak van. Böngészés közben kiteszem a jobb alsó sarokba:
...az egeret ráviszem, a görgővel szabályzom az ablak méretét. Vagy duplaklikk, teljes képernyő.
Egy időben kihasználtam 2 db tunerrel a PIP képességet, távszabályzóval is konfigurálva (itt előny a praktikus konfigurálhatóság is). Reklám alatt átváltottam másik műsorra, közben a PIP ablakban láttam, hogy mikor vége a reklámnak. Mondjuk ez már nem nagyon érdekel, mert leszoktam azokról a műsorokról.
Egy régi szokásom maradt, a DVBViewer minden este 19 órakor elindul (automatikusan) és nyomja az RTL Híradót a képembe. Vagy ha más program fut, akkor átvált oda. Alvásból is fel tudja ébreszteni a gépet.
-
bzoley
veterán
válasz
#65675776 #16831 üzenetére
Korábban úgy fogalmaztál, hogy utálod a DVBViewer-t. Ez a post ezt maximálisan alátámasztja. Ha valami nem szimpatikus, arról nehéz másmilyen véleményt alkotni, hasonlóan utáltam mindig a WMC-t. Lehet, hogy ehhez a tapasztalt hibák is hozzá járultak, de pl. az epg-vel kapcsolatos megjegyzéssel egyáltalán nem tudok egyetérteni. Ugye nem kell részleteznem, hogy az epg mennyire a gyengém volt mindig? Elsőre nem éreztem túl kényelmesnek, de azelőtt csak rosszabbakkal találkoztam(kivéve persze a PVR2-t). És ez is csak amiatt volt, mert még nem nagyon ismertem. Most elég sokoldalúnak találom. Eleve kétféle megjelenési mód(ablakban, vagy osd-n), és mindkét módban több variáció, nézet is elérhető egyéb lehetőségekkel. Apróbb hiányosságok itt-ott előfordulnak ugyan, de összességében nagyon elfogadhatónak tartom. Elég egy fotel, meg a távirányító, vagy egérrel egy katt az előjegyzésre, hogy ne felejtsek el átkapcsolni egy későbbi, érdekes műsorra.
De úgy általában, amilyen lelkesedéssel te tudod utálni, legalább annyira tudom szeretni
Az említett probléma nyilván nem érint, még ha jelen van is, mert nem akarok más szoftvert használni, így nem szükséges kitakarodnia. Ami számít, hogy képes egész nap problémamentesen működni, távirányítóval is kényelmesen használható, szinte pazar epg, sok lehetőséggel. Nem foglalja el a gui harmadát maga az ablak, és annak díszítése, és még a külön vezérlőpult sem hiányzik.Értem én, hogy nem tetszik, de nem érzem, hogy ilyen rossz lenne a helyzet, sőt...
-
törölt tag
válasz
attilav2 #16829 üzenetére
Még a kezdeti field test idején próbáltam a ProgDVB-vel és a DVBViewerrel is. Ment mind a kettővel, csak ugye utóbbi a demo miatt nem jelenített meg képet egyetlen HD csatornán sem.
Igazából soha sem értettem mitől tartják olyan jónak a DVBViewert. Szerintem az EPG megoldása pl az egyik legrosszabb, amivel találkoztam. Rendszeresen deadlock-olt is, ráadásul ilyenkor ki sem lehetett lőni csak úgy a rendszerből. Amikor vagy 20 perc után volt szives kitakarodni, akkor meg ugye semmilyen tunerkártyát nem látott egyetlen más program sem, szóval újra kelett indítani a gépet. Erre biztosan azt mondják a rajongók, hogy akkor a gépemmel van probléma. Ennek erőteljesen ellentmond az, hogy csak a DVBViewer viselkedett így. Semmilyen más tuneres programmal nem tapasztaltam hasonlót. A korlátolt keresési megoldásáról már inkább nem is beszélek. A Terratec HomeCinema megette reggelire, és még csak nem is böfögött utána. Ezért sem értettem a Terratec miért cserélte le a DVBViewerre. Ráadásul abból is egy korlátozott verzióra.
-
válasz
#65675776 #16791 üzenetére
Azért a dvbviewer elég értelmes szoftver, talán az egyik legjobb, ha nem legjobb dvb fronton.
Gondolom valami régi verzióját próbáltad ki. Én megvettem és olyan mint egy örökélet előfizetés, mindig letölthetem a legújabb verziót. Most 5.5.2 nél jár.Avernova T2+C-ről találtam egy orosz cikket, ráadásul az IXBT-n ami itt is sokszor hivatkozási alap.
[link] úgyhogy biztos nem írnak hülyeséget.
Külső programmal ugyan nem tesztelték de megemlítik hogy mielőtt külső programmal (BDA kompatibilis programok) használnád akkor be kell állítani egy kis tool-al hogy a dvb-c vagy a dvb-t vevőt lássák e a programok. Avermedia A757 connector tool a neve van róla kép a cikkben.
Összességében ami a csomagolást és a távirányító kivitelezését illeti egy nagyon korrekt darabról van szó, a távkapcsoló design tetszik, a 2 gombelem megoldás is tetszik. AV kábeleket és low profile hátlapot is mellékelnek a csomagban.
Viszont ami aggaszt hogy még a rangos ixbt sem tesztelte külső programmal, sem az avermedia szerint kompatibilis progdvb-vel, sem a dvbviewerrel, és ahol már connector toolokkal kell szórakozni az lehet hogy nem vagy nem teljes mértékben működik együtt külső fejlesztésű programokkal. Kipróbáltad a progdvb-vel az avernova t2+c t? Ment vele? Gondolkodok hogy megrendeljem e mondjuk az ipon-ról, karácsonyig ideérne? -
törölt tag
válasz
attilav2 #16790 üzenetére
Felébreszti, használtam már nem is egyszer.
DVBViewer-hez volt szerencsém, mikor a Terratec valami beteg gondolattól vezérelve lecserélte a Homecinema-ját arra. Erőteljes visszalépés volt. Régebben mondjuk mintha az lett volna a demoban a korlátozás, hogy nem jelenített meg HD stream-et és MPEG4-et sem dekódolt.
Szintén használtam egy időben ProgDVB-t. Az a felület nekem sehogy sem állt kézre. Annál talán csak az Astrometa sw-e rosszabb számomra.
Ha NIT-ből hangol, akkor kb mindegy, hogy állítható-e vagy sem. Más Aver tunerekkel lehet állítani, szóval nem sw korlátozás.
-
válasz
#65675776 #16789 üzenetére
Ha időzített felvételt állítasz be akkor az Avertv fel tudja ébreszteni alvó módból a gépet?
Dvbviewer tudja, meg is vettem, de az averrel nem biztos hogy működne, lehet nem vagy nem teljesen bda kompatibilis a drivere, ha a qam-ot és symbolrate-t nem engedi állítani, persze lehet hogy ez csak az avertv hülyesége és szó sincs semmilyen hardveres korlátozásról. Ezért mondom hogy próbáld ki progdvb-vel, amit beraktam transzponderlista általában mindenhol ugyanaz csak a helyi tv-k frekvenciái különböznek azthiszem.
Ha egyszer beállítgatod a progdvb-t nagyon kényelmes tud lenni. Mondanám hogy próbáld ki a dvbviewert de annak csak egy 15 percenként leálló demo verziója van, valamiért ezt az idióta korlátozást tették bele.A progdvb epg-je biztos hogy sokkal jobb mint az avertv-é.
-
válasz
#65675776 #16779 üzenetére
"Ami esetleg zavaró lehet az a SR és moduláció álíthatatlansága."
Ez elég nagy baj, mint ahogy a muxok frekvenciája úgy ezek sincsenek kőbevésve. Progdvb-ből sem állítható? Dvbviewerből? Megy egyáltlalán dvbviewerrel, mert a honlapján csak progdvb kompatibilitás szerepel? Bda kompatibilis drivere van?
Progdvb-t kipróbálnád?
Innen szedhető a 64 bites:
[link]
innen a 32-es [link]
Kell még hozzá lavfilter mert csak azzal megy jól tapasztalatom szerint:
[link]
A lavfilter-t pedig így konfigolod:
Lav video configuration, a Hardware decoder to use résznél ha ati kártyád van akkor DXVA2 (native), nvidia-nál meg gondolom az nvidia cuvid, de lehet hogy oda is jó a dxva2.
A threads for multi threading-nál pedig kiválasztod hány magos a procid, ezzel kész is vagy.Megkeresed a c:\program files\progdvb\transponders\cabfiles\all.list -et, notepad++ al szerkeszd mert így engedi felülírni, megkeresed a hungary részt azon belül a városodat, majd a transponderlistát módosítod erre:
region:Hungary
city:Digi Szeged
114500,6000,256-QAM
121500,6000,256-QAM
128500,6000,256-QAM
135500,6000,256-QAM
362000,6900,256-QAM
370000,6900,256-QAM
378000,6900,256-QAM
706000,6900,256-QAM
714000,6900,256-QAM
722000,6900,256-QAM
730000,6900,256-QAM
738000,6900,256-QAM
746000,6900,256-QAM
754000,6900,256-QAM
762000,6900,256-QAM
770000,6900,256-QAM
778000,6900,256-QAM
786000,6900,256-QAMEzek a szegedi digi frekvenciák, értelemszerűen a városodnak megfelelően javítod, a digi oldalán megnézed van e eltérés. A city hez beírod a kábelszolgáltatód nevét. Mented.
Elindítod a progdvb-t. Bemész a beállítások menü, beállíások-ba, megkeresed a video kódekek részt és kiválasztod mindenütt a lav video decoder-t, rámész az audio kódekek részre és ott lav audio decoder mindenhova. Nyelveknél Audio és Felirat elsődleges nyelv: Hungarian. Irányításnál rámész a gombok társítása-ra, ott egyelőre nem társítasz semmit hanem a Gombok fület választod, ott Bal jobb: Hangerő, Fel/Le: Csatorna váltása beállításokat választod.
Beállítások TV források, (első indításkor lehet hogy ezzel kezd) kiválasztod a kábeltunert, majd multiplex gomb itt a hungary-t majd a városnál a szolgáltatódat amit előbb a transzponderlista fájl szerkesztésével hozzáadtál. Multiplex szerkesztőre most nincs szükség hiszen a traszponderfájlt közvetlenül szerkesztettük. LeOKzod, ilyenkor van hogy felajánlja egyből hogy megkeresi a csatornákat, ha nem akkor Csatornalista menü Csatorna keresése és itt kiválasztod a kábeltunert, ilyenkor egyből megindul a keresés nem jelenik meg újabb ablak.A sima verzió ingyenes minden funkciója működik kivéve a felvételt, azt a Pro tudja az fizetős.
Nahh ez hosszú volt, remélem másoknak is hasznos lesz. -
törölt tag
Az rengeteg. Nálam az M4 Sport HD átlag 3% terhelést jelent. Szóval igen, az a 9-13% sok. Elég csúnya ha ez DXVA-val ilyen sok.
bzoley: Nálam is voltak vele vételi problémák. A királyi multiplexeket a gyári sw pl szinte soha meg sem találta, ProgDVB és DVBViewer is kínlódott vele sokat. Időnként mindenféle ok nélkül leesett a jelszint 5-6% környékére bármelyik muxon. A lakásban gyakorlatilag minden kábel ki lett cserélve, de ez sem segített rajta.
Méretileg pedig hatalmas. Eleve nem is tudtam a gáp hátuljára dugni, mert letakarta volna az összes többi USB csatlakozót. Hosszabbítóm pedig nincs. Emiatt a monitor oldalán levő USB portban használtam, de a mellette levő ezáltal használhatatlan volt.
De hogy pontosan mit is jelent az, hogy nagy? Az Aver TD310 negyedakkora ha van. Sajnos összehasonlító képet nem készítettem róluk.
DVBViewer-t meg utálom. Nem igazán fogott el tőle az "ezdekurvajó" érzés. Sőt, mikor a Terratec a saját Homecinemaját lecserélte DVBViewer-re, akkor az egyértelműen visszalépés volt kb minden szempontból.
attilav2: A korai szériás A757-ek esetén volt ez probléma. Azóta frissítve lett a hw és Magyarországra már csak az újabb verzió jön. Verziószám nem változott, az egyik chip lett újabb verzió rajta. Panasonic NM88472 frissült NM88473-ra (plusz kissé eltér a PCB színe, de ez apróság). Az utóbbi verzióval az összes mux jelminősége 100%. Ami esetleg zavaró lehet az a SR és moduláció álíthatatlansága. Ezeket a paramétereket csak a stream-ből képes kiolvasni. Állítólag hw korlátozás, mert más tunerekkel az AVerTV-ben állítható ez a paraméter. Egyébként nem probléma, megtalál minden muxot még a régi verzió is.
-
bzoley
veterán
válasz
#65675776 #16773 üzenetére
Egyelőre nem tapasztalom azokat a korlátokat, mondjuk szigorúan csak tévézésre használom az Astrometat. De egyelőre úgy érzem, hogy a DVBViewer-rel ez a legjobb páros, amit eddig használtam. A kezelőfelületet magamra szabni, és a programot beállítgatni eltartott egy darabig, de azóta teljes a luxus. Kibővítve két fekete Leadtek távval, a kanapé két oldalán, minden megvan.
Egyedül ez a zsákbamacska dolog foglalkoztat néha, nem tudom meddig fog működni, talán kéne még egy tartalékba.
A nagy méretet nem értem, nagyjából akkora, mint a korábbiak(kivéve Palmtop TV kategória). De ha kétszer ekkora lenne sem érezném hátránynak, elfér a gép mögött. Az összes eddigi hasonló vevőm 50 centis zsinóron lógott.
Persze az ideális egy normális, belső vevő lenne, de azon kívül, hogy nem foglal kívül plusz helyet, más előnyét hirtelen nem érezném. -
Az usb nek nagy az overheadje, jobban terheli a procit, ezért nagyobb az esélye hogy szaggasson kockásodjon a kép, különösen ha több minden fut mellette. Mohdjuk laptopnál más alternatíva nincs, esetleg minipcie, expresscard. De nem sok olyan laptop van ami ilyen bővítőhellyel rendelkezik, illetve az antenakábelt a minipcie kártyához bajosan tudod bevezetni, az expresscardhoz be lehet mert azt eleve úgy designolták hogy hozzáférhető legyen, de ritka mint a fehér holló, a foglalat is a kártyák is. Usb tunernél, különösen asztali gépnél, megvan a lehetősége hogy vagy a kütyü vagy az usb foglalat tönkremegy. Asztalinál a port magasabban van, a tuner a "levegőben lóg" ha erre még csatlakoztatom a fémcsatlakozós rg6-os jóminőségű(trishield) koaxot akkor lefelé húzza a tunert, egy idő után meg vagy a foglalat vagy a tuner kontaktos lesz. Laptopnál még elmegy mert az usb port pont az asztal síkjába esik, de ott is vigyázni kell véletlenül meg ne rántsuk a koaxot. Lehet persze usb hosszabbítót használni de ez ronthatja a jelátvitelt. Ezért is vettem anno a pci-os technisat cablestar hd2-t, ami még mindig jól szolgál, de az alaplapokról eltűnik a pci foglalat így váltanom kell. Az avermedia val annyi aggodalmam van hogy nem vagy nem teljesen bda kompatibilis így esetleg nem megy vele a dvbviewer, amit megvettem. Progdvb vel a leírás szerint, ez is van olyan jó mint a dvbviewer, a sima verzió ingyenes is, de felvenni csak a pro tud és azt megintcsak meg kéne vennem. A másik aggályom hogy mi van ha a digi közszolgálati transpondereket nem fogja rendesen, többeknek is volt ilyen problémája különféle tunerekkel, a tbs support reagált a problémára és javította. Kérdés hogy az aver mennyire lenne készséges. Tbs 6618 pont annyiba kerül mint ez az aver, de csak dvb-c t tud, de dvbviewer kompatibilis és van CI foglalata, de nem tudom ci+ cam+kártyával menne e.
-
Ehhez mit szóltok, itthon is kapni és egész jó specifikációi vannak:
[link]Az ára is egész jó!
Eddig tbs-ben gondolkodtam de ez az avermedia elgondolkodtatott! A tbs dvb-t/c kombó pcie tuner nagyon drága, ez az avermedia feleannyi. Alapvetően digihez lenne, de néha néznék mindigtv-t is. Valaki vett már ilyet, van tapasztalat? A leírása szerint megy progdvb-vel is, ha azzal megy akkor dvbviewerrel is mennie kell nem? Egyábként a progdvb is nagyon szimpatikus egy hete tesztelem. -
válasz
attilav2 #16644 üzenetére
Főleg ha minden szempontból meg vagy elégedve a jelenlegi Technisat-tal.
Minden szempontból azért túlzás, csatornaváltás lassú, távirányítóját (ts35) nem tudtam rendesen ráprogramozni a dvbviewerre, ha van értelmes kiosztásod a cablestar távirányítóra rakd ki a file-t valahova. -
válasz
Poplacsek #16639 üzenetére
Én váltok mindenképp ha lesz rá pénz, nem várok addig amíg nem lesz pci slot az alaplapokon. Ne akkor kelljen rohanni lecserélni, ha lesz rá lehetőségem meg is rendelem a 6618-ast, ne lóhalálában kelljen. Meg gondolom a pcie-s kevesebbet is fogaszt és a képről nézve a 6618-as tuner egysége jóval kisebb mint a cablestar-é, tehát kevésbé melegszik, korszerűbb technológia a tbs kártya.
Az egytuneres 6618-ast vetted?Az elhangolódások nem a technisat kártya hanem a dvbviewer korábbi verzióinak hibája lehetett, beleértve a kártyához adott butított TE-t is. A legális pro verzióval nem tapasztaltam.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
attilav2 #16638 üzenetére
Mondjuk én se váltottam volna csak azért, hogy PCIe-s legyen a TVTuner kártya. Szerintem várj nyugodtan, majd ha egyszer rákényszerülsz megléped. Főleg ha minden szempontból meg vagy elégedve a jelenlegi Technisat-tal. A csatorna elhangolódásokat, fekete képernyővel indulást én is tapasztaltam a CableStar-al, de a free DVBViewer Technisat Editionnal is.. Az alátámasztom én is, hogy a fizetős DVBViewerrel semmi gond, hibátlan. Ha valamiért megérte pénzt adni akkor ez az.
-
válasz
Poplacsek #16637 üzenetére
TBS6618 - 1db DVB-C tuner, 1db CI slottal
84 euro, nem olcsó. De a jövőt tekintve biztos megéri. A cablestar2 képminőségével szerintem nincs probléma, legkinkább a kódekektől függ a képminőség, SD csatornákhoz a LAV filtert HD adásokhoz a Microsoft dtv-dvd decodert(dxva hardveresen vga gyorsított) használom, ez a kombináció nekem elég jó képminőséget ad, de a csatornaváltás lassú. Én is megvettem a dvbviewert, de azért mert a törött verzióban állandóan elhangolódtak a csatornák(változó pid és egyéb értékek) és nem frissítette őket, gyakran fekete kép fogadott és teljes újrahangolást kellett csinálni. Most hogy a legális verziót használom ilyen gond még nem volt. Folyamatosan letölthetem a frissítéseket. Mindenkinek csak ajánlani tudom hogy vegye meg, mert windowsra nincs más épkézláb dvb program.
-
Poplacsek
senior tag
válasz
attilav2 #16635 üzenetére
Én alaplap csere miatt kényszerültem a váltásra és nagyon nem bántam meg! Technisat CableStar HD2-ről váltottam TBS6290-re és nagyon rendben van a TBS kártya. Gyors a csatorna váltás és nagyon szép a képe, működik vele a Tarr-os CAM modul stb. Meg is vettem hozzá a DVBViewert, mert ez már megérdemli!
Nem kell a TBS-t kínából rendelni, én is németből rendeltem ebből a webshopból. 5 munkanap alatt kézhez kaptam. Paypal-al lehet fizetni.
TBS6618 - 1db DVB-C tuner, 1db CI slottal
TBS6680 - 2db DVB-C tuner, 2db CI slottal
TBS6290 - 2db DVB-C tuner és 2db DVB-T/T2 tuner, 2db CI slottalA TBS supportról meg annyit, hogy gond volt a driverrel, mert nem találta meg az adókat bizonyos frekiken. Megírtam nekik, hogy szerintem driver hiba erre 5 órán belül jött a válaszlevél a javított driverrel.
-
kungzi
veterán
üdv
digikábel adásait nézem dvbviewer progival. Valahogy nem lehet külső epg-t beállítani?
-
Kernel
nagyúr
válasz
Zotya0218 #16553 üzenetére
C-multiplex 770 MHz, M4 az A-multiplexen jön, 610 MHz-en.
De megnézheted még B-multiplexet, ahol a C8 fogható szabadon, vagy az E-multiplexet, ahol a Euronews. A különböző multiplexek különböző minőségben jöhetnek.
Frekvenciák: [link]
Egyéb táblázatok: [link]
VLC próbára jó a leírt módon, de így kicsit fapados használni. Kényelmesebb készíteni hozzá egy lejátszólistát, utána egyszerűbb a programváltás is.
Vagy ha a VLC megy, akkor már menni kellene a DVBViewer vagy más programmal is, ami többet tud nyújtani.
-
azbest
félisten
válasz
starman3 #16502 üzenetére
Valószínűleg kellene valami plugin a dvbviewerbe, ami vezérli a conax chipet. Amennyire sikerült kihámoznom nem szoftveresen kezeli a kódolt adást, hanem van beépítve rá hw megoldás. A HiTV-hez biztosan mellékeltek olyan modult, ami kifejezetten ahhoz a tunerhez van, úgy tudja támogatni a conax-ot.
Úgy emlékszem, hogy a dvbviewerban valahol mintha lenne egy pipa, ami a ca modul kezelést kapcsolhatja be, de ha a rendszer számára ez nem látszik, akkor gyanítom nem fogja érzékelni.(#16504) Bozek:
Ha a rendszer nem látja pcsc (vagy más fajta) kártyaolvasóként, akkor nem látja az oscam sem. Külső sima kártyaolvasóval persze ugyanúgy tud működni mint az fta tunerek mellé téve. -
Bozek
nagyúr
válasz
starman3 #16502 üzenetére
1. Miért vetted meg kétszer a DVBViewer-t?
2. Esetleg Oscam + Acamd plugin-al megpróbálhatnád, az kezeli a kódolt adást. Vagy nézd meg Homesys-el, hogy látja-e egyáltalán a gép a kártyát vagy csak a gyári programmal. A Homesys egyébként nagyon jó program, csak egy baja van, folyamatosan timeshift-el.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- LG 27GR93U-B - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- Bezámítás! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook- Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB SSD W11
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest