Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • qnadam

    veterán

    a linux + xbox tuner kockásodása (néha egész rendben van, néha folyton széthullik a kép, mindezt egy csillapító után is) után gondoltam egy nagyot, és beizzítottam az astrometa/auzeuner tunert windows alatt. ekkor még nem sejtettem, hogy a rendőrség fizetett ügynöke ilyen küzdelmes lesz.
    nulladik lépés, próbáljuk ki linux alatt, hátha az idők során fejlődött a driver. nem fejlődött (meg egyébként is nálam wines gépen egy virtuális ubuntu volt csak a tvh-nak fenntartva)
    első lépés: telepítsük fel a drivert. astrometa honlap, 2019-es driver letölt, telepít. nextpvr nem talál csatornákat, saját programjával kipróbál, működik. másoknak meg de... próba dvbviewer demóval, az csak a T tunert látja... a honlap alaposabb szemrevételezése után kiderül, hogy van a T és C driver. külső alkalmazással csak a C fog menni, a 2019-esből csak az T-t csinálták meg, a korábbiaknak meg már lejárt az aláírása... A 19-es teljesen megegyezik a 17-essel, csak új aláírással (persze ez kínai viszonylatban még jónak is számít, van akik egyáltalán nem írnak alá semmit). ZaiKo leírása alapján 17-es C felerőszakol, nextpvr működik.
    második lépés: konfiguráljuk fel a nextpvr-t. a cél elsősorban az, hogy neten keresztül kodival tudjak tévét nézni, így szépen megnéztem a beállításokat, feltettem a kodi addont, pin beállít, portforward, ééééés... nem megy. keresgélés, a nextpvr config.xml-jében kell egy sort átírni: <AllowRemoteStreaming>true</AllowRemoteStreaming>. megtörtént, megy a stream, nem kockásodik, stabil, boldogság.
    vagyis csak részben, a boldogsághoz még el tudnék viselni pár extrát, ami a tvh-nak nem jelentett gondot: a webfelület (hiába van beállítva) nem kér jelszót, simán tudok névtelenként felvételt indítani stb. a webfelületről nem lehet már elindult felvételt törölni, kodiból viszont korábban felvett videót nem sikerül, felvétel idejét módosítani sehonnan se. a http streamekhez sincs se token, se jelszó. az epg weben áttekinthetetlen, és csak adott nap éjfélig lát előre. valamint nem kezeli a szolgáltatótól érkező csatornasorrendet, így az adókat frekvencia szerint teszi sorba.
    de ugye legyünk nyitottak, nem szabad egy programhoz ragaszkodni: argus tv nem települ fel, mediaportal szintén (vagy felment, csak nem indult? nem emlékszem), mythtv-t nekem kellene winre fordítani, és bda tunert nem kezelne, dvbviewer media server drága és nincs demó belőle, és asszem ennyi volt, amihez van kodi addon.

    istálló? gazemberség? hupákolás?

Új hozzászólás Aktív témák