- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sordoran
addikt
Na ezt megnézném, erről a videóról piviben jöhetne egy link.
Amúgy én is láttam már más magyar youtubernél aki rendszeresen vágott be légi felvételeket videóiba Budapest közepéről, és ott is nagyon erősen kérdőjeles számomra hogy legálisan készültek-e. Jó, főleg a Duna felől mutatta a partot, vagy a hidakat, szóval itt ténylegesen nem (korábbi évekbeli értelmezés szerint se) lakott terület fölött volt, de azért más kisebb városokban is csinált felvételeket, és nehéz elhinni hogy előre 30 nappal ezeket már tudta intézni (bloggernél azért nehéz elérni hogy 30 napra előre tudja mikor hol fog forgatni).
Próbálkozom megfelelni a szabályoknak én is, tudom hogy sokszor lehetetlen szinte, de itt még keresem a végét: azaz hogy a repülésbiztonsági elemzés mennyire problémás, vagy esetleg költséges. Az biztos, hogy a reptér.hu által kínált ügyintézés ára hobbira nem éri meg. Ha pedig nem tudom elintézni magam ingyé', akkor ez van. Marad az, hogy ahol megoldható, ott úgy készítek a város egyes részeiről, épületeiről videót, hogy a drón ténylegesen ne a lakott terület fölött legyen. -
abzo33
újonc
Köszönöm a segítő szándékot és értékelem de sajnos ezt már elolvastam és így nem működik úgyhogy valami más probléma van.... Az se értem hogy miért nem tudom kikapcsolni csak ha rádugom a töltőre se a drónt se a controllert.. Most ebédeltem és újra indítok mindent elölről kezdve lehet hogy most jó lesz de tényleg köszönöm a szándékot....
-
Grillo
őstag
Én pont ezt a kettőt használom cégben, és az is nagy különbség, hogy ahol a P4 összeszed valami jelet és megy neki a falnak, ott a Mini 3 simán repül gond nélkül. Azért van köztük pár év. Ettől függetlenül én a Mini optikáját nem kedveltem meg igazán fotóra, videóra igen. De ez lehet egyedi készülékadottság is. De persze az, hogy berakom a zsebembe, aztán 1 perc alatt már a levegőben van, az megfizethetetlen.
Remélem sikerül a Mini 4-re váltani, vagy az Air 3S-re, bár utóbbihoz már kelleni fog valami táska biztos. -
Tudom, hogy mit jelent a professzionális minőség -- apám filmrendező volt, én meg sokszor rendezőasszisztens mellette, és ha csak tehettem, ott figyelemmel kísértem a technikai műveleteket is.
Erről a vonalról és máshonnan is tele van továbbá az ismeretségi köröm profi fotósokkal, videósokkal, beszélgetünk és látom a munkájuk gyakran lélegzetelállító gyümölcseit.Mégis többre értékelem a rendelkezésre állást (a vele kapcsolatban gyakran fellépő minőségi kompromisszumokkal együtt), mint a minőségbeli tökéletességet. Rengeteg olyan felvételem van, amely mai szemmel már gyakorlatilag értelmezhetetlen minőségű, mégis rendkívül sokat jelent -- mivel elkészült.
Van továbbá egy érdekes és nyilván baromi szubjektív jelenség: nem egyszer fordult már elő, hogy a profi minőség valahogy zavaró volt. Sterillé tette a felvételt, elidegenítette a nézőtől, olyan lett, mintha a moziban nézném. Gyakran pont a kisebb hibák teszik hitelessé az emlékeket. Persze csak egy bizonyos mértékig...
MaCS
-
Ejj de jó ezt olvasni! Teljesen egyetértek veled. Mindenkinek más az elvárása és másban találja meg az örömöt.
Én már pár hónapja alig nézem vissza az FPV-s, AVATA-s felvételeket, mert főleg örömrepülni megyek ki. Azt élvezem ami ott és akkor történik. Amúgy is ritka mostanság a jó idő...
-
Facebookon is nagyot ment.
Ha állami megrendelésre csinálta, akkor megvolt ott az engedély sztem
Nagyon turistacsalogató szagú, amivel nincs gond, csak hát ugye ha ezt sima halandó akarná legálisan, az kb. a lehetetlen kategória lenne.
A videó nagyszerű. Lenne, ha nem akadozna, remegne az egész a 30 fps erőltetése miatt (gondolom ezért van). FPV-vel 60fps a minimum, főleg ilyen gyors mozgásoknál. Nem lett flow, még akkor sem ha a motion blur fel van tolva. Olyan, mint 3D videojátékot nézni egy elégtelen teljesítményű PC-n. Szaggat...
Kár érte.
-
twine
veterán
Lejárt a szerk. idő :/
Én nagyon megkedveltem a sajátomat...Sok helyről hallottam, olvastam, hogy copás az összerakása...az egyik nagy "csalódásom" Oscar Liang volt aki azt írta a tesztjében hogy ő végül ki is hagyta a két kis apró "nehézkesen beszerelhető" alkatrészt...
Én ennyire azért nem éltem meg c0pásként...
Viszont nagy kedvencem lett a Mario5 DC...baromi jó "terepen" használni...ezért az árért amibe kerül, szerintem zseni...rengeteg ideig őrlődtem, a DC vázon, mert hobbiból gyakorolgatom a freestyle-t is,,de melózom is a géppel, viszont én nem építek annyi gépet mint itt páranAzt kell mondjam, kár volt félnem...fel kell mérni az embernek mekkora tudása,,és ha nem egy Vanover, vagy Steele, skillekkel rendelkező, akkor szvsz. alig érezni az X, és a DC között a különbséget....
Szóval éljen a DC vázMost épp az a terv, hogy "feszesebb" legyen a gép, mert végre úgy érzem kezdem megérteni a szűrést, és a PID lényegét, és el tudtam kezdeni értelmesen használni a blackboxot, amit eddig egyetlen gépemen sem tettem meg...Órás hála Chris Rossernak és csatornájának.
Eddig hiába néztem utána rengeteget, vagy olvastam utána, nem éreztem azt a fajta megvilágosodást, mint a napokban...
Uh, amint lesz időm, irány a mező, Marioval és a notebookkal...
Szeretnék két profilt létrehozni....egy GoPro-s, és egy GoPro nélkülit is...
Mert amikor nem melózik, csak hobbyzik a gép, szerintem az O3 Air Unit mellett, teljesen felesleges a GoPro...
Számomra egy csoda , hogy pár év alatt ez a hobby az analog FPV technikából ide jutott, hogy az FPV kamerámmal GoPro nélkül ilyen minőséget rögzíthetek..Szóval én javaslom az O3 Air Unitot a Mario-ba.
-
-
-
szerintem én ebbe benne vagyok, körbe nézek, köszi
ja, hogy ja. Repcsire szeretném, nem multirotorosra, azért is írtam az elején hogy lehet kicsit off
Van egy Bixler 2-esem ami üres. Motor, szervok vannak benne, egyszer LOS-ba berepülte. Erre szívesen pakolnék mondjuk digitális videó cuccokat
-
-
vandor01
senior tag
én is FW verziora gyanakodtam..... de kulonbozo FC-ek kulonbozo FW verziokkal van 5-6eves HM a regi 2.0-as verzio raddevil es tarsaikor jott a piacra... ott is elofordult mar hasonlo.... az a helyzet hogy annyi gepem van hogy mar nem is tudom oket 1 enkent visszaemlekezni ki kivel melyik mikor mi tortent max a videokat visszanezve tudom beazonositani
5% -os alapjarat beallitas....
nem ertem miert igy kell megadni emlekeim szerint regebben rpm -re volt lehetoseg sot a szenkefeseknel meg ma is rpm-es az alapjarat..... ertem en... egy gepet mindig ugyanugy hasznalja a tulaj ha 4S re epitette akkor nem varial.... de van mikor a 6S gepet 4S-el tolom vagy 4S-t 3S sot nemelyik meg 2S-el is.... na es 5% eseten? az alapjaratok osszevissza valtoznak....mindenesetre az ajanlott 5% -> 2000rpm kornyeki (4S-5colll) hoz kepest most megemeltem +50/60%-al vagyis altalam hasznalt kis motoros 2000 helyett 3000/3500 kornyekere (3,33%) megtesztelem azt kiderul hogy eldobja e magat vagy sem ha kell meg emelem 4000rpm-re 3.99%-ra!
alapvetoen 5% is jo lehetne de ekkor mar nem sok kell hogy elemelkedjen a kis pocskoszoru kb 7%-nal mar emelkedik ugye ARM/DIASRM-al le-fel kapcsolgatja az ember leszallsz foldhoz kozel disarm azt viszlat....
de jatszik az ember probalkozik es az a legnagyobb problemam az 5%-al kisgepnel 5000/5500 rpm indulasnal meg OK..... de leszallaskor nem lehet olyan finoman letenni hogy ne pattagjon utanna a foldon persze ertem disam... de akkor is jatek az jatek
lerakom ne pattogjon alljon be alapjaratra
de nem mert a pattogastol csak izgatja magat a giro vagy accelerator sensor es porgeti fel a motort azt csak megjobban pattog....a videokon latszik megporgetem es lehuzom a gazt nullara majd 2 sec utan eldobja magat.... szoval motor leallas... hogy mitol? FW? akar lehet az is...
de inkabb alapjaratira szavazok most megmert ami jatszik a foldon a finom kis 2000rpm az mar lehet fent a levegoben mikor pont loopolom
ki tudja a motorra a propellere milyen ero hat lehet pont forgairannyal szembeni legaramlat van es akkor konnyen leallitja a kis alap rpm-es tomeg nyomatek nelkuli kis meretu motort...???
jatek az jatek
majd beszamolok....
-
-
cd334
tag
Szerintem a kommunikáció más fórumokra terelődött. Kinőtt egy egy nagyon jó whoop-os közösség, ahol szerintem megvan a régi hangulat. Illetve a nagy fpv gépeseknek is van hasonló közösségük(DRH). A whoopos közösséget a TinyDrones csapat kezdte szervezni és nagyon jól sikerült, bárki csatlakozhat, a fő kommunikáció discordon van, de nagyon sokat segít, hogy viszonylag sűrün van verseny, ahol személyesen is találkozhatunk. Sokan építenek ott is 5" is és tényleg nagyon segítő a légkör. Ha szeretnétek csatlakozni szóljatok.
A következő TinyDrones whoop verseny az Óbudai Egyetemen lesz május 25-én. Érdemes kimenni. Mindenféle pilóta van és a kezdőket is várunk versenyzőnek is, de nézőként is jöhettek beszélgetni bandázni.
Ez a reklám helye volt
-
-
El Joe
tag
"GDPR Fogalommeghatározások
1. „személyes adat”
azonosított vagy azonosítható természetes személyre („érintett”) vonatkozó bármely információ; azonosítható az a természetes személy, aki közvetlen vagy közvetett módon, különösen valamely azonosító, például név, szám, helymeghatározó adat, online azonosító vagy a természetes személy testi, fiziológiai, genetikai, szellemi, gazdasági, kulturális vagy szociális azonosságára vonatkozó egy vagy több tényező alapján azonosítható."Így személyes adat pl. a képmás (fotó, videó), ebből következően adatrögzítő eszköz minden olyan eszköz amely személyes adat (foto/videó) rögzítésére alkalmas (sic -Függetlenül attól, hogy be van-e kapcsova vagy van-e benne memóriakártya. Önmagában az a tény, hogy az eszköz "alkalmas" rá).
-
Schaf
tag
Azért az rendesen ott van a sorok között, hogy neked sincs sok fogalmad a szabályokról.
...és ebben az értelemben igen, "menő", hiszen ideológiai alapon megmagyarázza, hogy neki miért nem kell betartania a törvényt.
Az nem érdekes, hogy nem tudja mit kéne betartani... akkor se tartja be, mert "betarthatatlan".
FPV gépeknél 250g alatt jogsi se kell, életkori határ sincs. Felette meg a mező, ahol 1km-re is elmehetsz, ha jól csinálod.
Biztosítás? Sokallod egy évre a 19 EUR-t? Vagy csak szintén fogalmad nincs mik a szabályok és lehetőségek ebben a kérdéskörben?
De ahogy írtad.. az a barom, aki az épített gépével 15km-re vaganykodik a felszállás helyétől 3km magasságban, az az a fajta hülye, aki miatt csak nektek dronosoknak lesz rosszabb.
Én tudom mik a szabályok, mik az igényeim, mivel mit lehet és hogyan. Ennek megfelelően vettem gépet...
Szóval könyörgöm... ha másért ne, azért tanuljátok már meg az alapokat, hogy legalább a kérdezőket ne etessétek hülyeségekkel.... 30-as IQ felett nem egy lehetetlen dolog.
De találgatni, meg egy szakmai fórumon "hallomásból" tudni valamit, az szerintem több, mint véleményes.
Azt pedig el se kezdem magyarázni, hogy miért van a szabályozás, mi az az USpace meg UTM, aminek a bevezetése után az EU kb "ketrecbe fog zárni" minden FPV drónost. Lévén más lehetősége nem lesz...
... és elhihetitek, hogy ha az EU-nak választania kell a pénz és a hobbitok között, nem fog sokat gondolkodni. Ha erre még ürügyet is adtok, az csak könnyíti a jogalkotó dolgát, mondván "lám-lám az alapokat se tartják be".
PEACE
-
trialboj
őstag
Megtörténhet hogy én tévedek, nem az én madaram, kölcsön kaptam egy filmezéshez, és úgy értettem hogy lehet vele proxyt felvenni. A "streamelt" videót, úgy érted hogy az összes felirattal a kijelzőről? Ezt őgy rögzíted hogy indítasz egy screen recordot felvétel előtt? Mert akkor nem erre gondolok. Én csak biztosra szeretnék menni, és rögzítenék egy backup videót is, még ha csak FHD felbontás akkor is legyen valami ami nem zuhanhat vízbe
-
twine
veterán
Ja és a Betaflight is beszarás mit fejlődött az utóbbi időkben. Rég nem frissítettem, de a napokban felraktam a 4.4-et, és még a régi őskövület F4-es FC-re feldobtam az új firmware-t, és a számat tátottam, mennyire kezd felhasználóbarát lenni....
Értem én hogy az "igazi férfi CLI-ben programoz", de azért jó hogy az ilyen amőbákra is gondolnak mint én -
twine
veterán
Kiugrok a bőrömből...
Carbon alkatrész gyártásnak semmi akadálya..este megrajzolom,és küldöm is a srácnak...
Nagyon normális arcnak tűnt...úgy látszik ez a projekt most csupa ilyen jóindulatú és kedves emberrel hozott össze.
A lényeg, hogy úgy néz ki a végén "full gyári" lesz a kis szeretett mArmotte vázam, és az egész projektet egy új váz töredékéből ki lehet hozni.Pedig már elkezdtem szemezni egy új vázzal...
De őszintén örülök, hogy maradhatok a jól bevált kis szerelmemnél.
-
twine
veterán
....legyen válasz is a kérdésre
"Thanks for your support.
We will ship the package from China if you purchase products on our SpeedyBee official website.
Free shipping on orders over $30.00.
Generally speaking, it takes 2-3 weeks. If you pay extra for Expedited Shipping ($29.99), it will take 1-2 weeks.
After you place an order, we will submit it to the shipping department on the same day or the next day to arrange delivery:)We are sorry that our prices do not include tax or vat.
Under normal circumstances, if the package is checked by customs, you need to pay customs duties.If you have any questions, please feel free to contact me.
Thanks for your support of our products.
Have a nice day~" -
tknof1871
őstag
A munkahelyemről írtam. Ezek a tartályok tulajdonképpen tornyok. Ahogy nőtt a cég körbeépültek. Én nem akarok felmászni, hogy megnézzem mennyire vannak feltöltve.
A terv, kimegyek a csarnokból, elindítom a drónt (ja quadcopter), 7 méter magasságban már a csarnok fölé repülhet és onnantól csak a kamera képe alapján tudom merre jár. 3 tartályt kell megnézni. Olyanok, mint a gabonasilók. Különböző magasságokban van rajtuk néhány ablak. Onnan lehet látni meddig vannak megtöltve. De egyiknek se ugyanabba az irányba néznek az ablakai. -
Zoagel
csendes tag
A te neveden van, neked kell levetetni, az ügyfélkapun tudod intézni.
Schaf: köszi a Drone Hungary társalgóban megtaláltam a kérdéseimre a választ, nem akarlak itt tovább fárasztani a kérdéseimmel.
-
icm
tag
Köszi a válaszod!
Az építkezést ebben a témakörben kihagynám. Annyi mindent építettem már, mert a bolti jó... de lehetne jobb isna ugye ez innentől a pénzszórás
Kipróbáltam volna egy karmát, de nem tudtak párosodni.
Kicsit a gombhoz kabátot esete, de megmondom miért: azonos lenne a videó mindenhol. Nem lenne képfeldolgozó processzorok közötti különbség, nem lenne jobb vagy nem lenne rosszabb felvétel. Lehet észre se venném... de ha nem is adom meg a lehetőséget arra, hogy ugyanolyan legyen akkor nem is leszDJI sparkra van lehetőségem ki is próbálni, jóbarátomét. Max semelyiket se veszem meg
-
DJGABI
addikt
Elvileg mindent jól csinálok, mégsem párosodik. Azt olvastam sokan pont régebbi FW-re downgradelnek, mert kivették a D8 támogatást (?) [link] enyémen lévő fw-ben van. Majd otthon megnézem pontosan mi van rajt.
Rendeltem egy használt frsky AIO lapot, pont ma jött meg, megnézem azzal is.
-
Nálam van pár. Bár ahogy mondtam neked komplett gépként fogom valószínűleg eladni, így gondolom nem okés neked így. NewBeeDrone mind és sajnos jst 1.0 csatisak, tehát kisebb, de van rajtuk motor forrpadok is.
2db BeeBrain Brushless V2 - 1-2S, 25mW, 12A ESC
1db BeeBrain Brushless V3 - 1-2S, 120mW, 12A ESCBetaFPV-nek volt ilyen, én is azt használtam, de mindig beszarik rajta a VTX...
-
DJGABI
addikt
Ennek [link] a leírásában láttam én eddig csak AIO VTX-es FC-t, de ahogy írod ezek 1S-esek. Gondolom súly/feszültség miatt, megússzák a fel/le konvertálgatást.
Sima 2S AIO-k mennyiért mennek? Lehet mégiscsak feltámasztanám a Trashcant is [link] itt van egy 18k-ért, az jó ár nem? Mondjuk ehhez még kell receiver (többi sallangot talán át tudnám építeni). Kínából csak 20 ezer felett láttam, de lehet rosszul kerestem.
-
vandor01
senior tag
-
Plebi
senior tag
Ne értsd félre én is így vagyok vele, nem erre való és ha valami történik, akkor szabályozzák be az olyanokat hülye törvényekkel akik ésszel repülnének. Láttam már horgászokat drónnal etetni, annak még látom is értelmét, de az akkor is 100-200 g, nem kilók, illetve van erre speciális kis hajó is, ami még többet is elbír.
Azt lehet mondani, hogy egy pohárig még elbír egy mavic, de már ott is nehéz az irányítás, felette meg marad az ipari/mezőgazdaségi, de az meg elfújja a násznépet
-
cd334
tag
Tavaly én a 1102 9kkv-s GEPRC motorokból építettem tootpicket. Ezt a vázat vágattam ki, nem rossz, de az akku rögzitést egyenlőre nem tudtam normálisan megoldani(nincs 3D nyomtatóm, hogy egy normális akku holdert nyomtassak), illetve a thinigs file-ban a furatok kicsik voltak, után kellett furni. Illetve itt belelátszódik a propeller.
Ez az a build, amivel nem tudok lassan menni, mint a whoopokkal. Egyszerűn ugrik mint a veszett fene, ez az a gép amivel fák tetejére ugrálok és diveolok. Mondjuk a gyorsasága miatt többször is van crash, de ez a hobby része
-
vandor01
senior tag
mindig akartam vmi kefementes pocskoszorut.... de
mindig rafaragtam hol az FC-re hol a motorra hol mindkettore!
azt mikor jottek az AIO-ok 25,5x25,5 FC-ek es lattam hogy fossak szet magukat
nem neveztem be a silfly reddevil crux es egyeb happy cuccokba
a whoop designes vaz sem vonzott... inkabb a hagyomanyos vazszerkezet
azt a vegen maradt a szenkefes meg a 2collos 1104-es configuracio!
valszeg maradok ezen az iranyvonalon
16x16 vagy 20x20-as meretu FCek tornyok
a negycsavaros motrok..... Xm+, taranis....
szoval nekem bejon a smart16.... ha torik a vaz? hullik a motor?
a torony meg jo lesz masik gepbe.... a "hagyyamanyos" vazba es 1104 motorhoz
a kb 30euro buktat nekem megerhet kiprobalni? ha meg bejon? akkor hasznalom!
aksik az 1S es 2S kefesbol van eleg...... -
Peaceliker
addikt
annyiba faja, turtle eladható akár 12be és akkor meg fc árban volt az egész
Tényleg minden toothpick váz olyan ,hogy látom a kamera képen az első propokat?
thingiversen nézz vmi deadcat forma vázat és vágasd ki...de amúgy 45 fokos kamera szög és nem fog látszani...jó "lassan" lehet úgy menni vele -
vandor01
senior tag
A multheten rendeltem a geprcsmart16bol mert beakcioztak 114ejro volt receiver nelkul..... felve varom mert nalam ezek a kis nano pocskoszoruk 11xx alatti motorokkal eddig csak csalodas volt..... de majd MOST! megfogtam az isten labat? csak nehogy budos legyen
0803-as 3csavaros M1,4-es csavarokkal.... max 2S! na majd kiderul..... de lagalabb a torony 2-4S 12A-as! csak torony 80ejro/db.... 4motor 50/60ejro kamera 20ejro vaz 20ejro....
-
Peaceliker
addikt
úgy, úgy 2,5col kell ezek alá...bár max 2s és még úgy is éhes lesz, de sebaj, megy majd mint az ökör
Váz kb bármi, nekem legutóbb capri vágta itthon. Az gyors és tán már nem is drágább. 2mm vastag elég, de 3mm en sem horror nehéz és ez a gép bírja.Nekem az ilyen custom toothpick gépem az 50g inno 1103 7000kv és nagyon megy, nagyon stabil.
Csa ha építesz egy ilyet, utána 85ös whoop a port fogja majd csak -
cd334
tag
Nagyon örülök, hogy egy kis beállítással ennyit javult a élmény!
Nekem valamiért a 75mm 1s mobula7 v3 vázban nagyon jellos volt, attetem egy mobula7 v2 vázba és láss csodát yello eltünt(igaz új propokat is kapott). V4 vázat kéne kipróbálni, de most nagyon elszálltak az árak...Már én is repültem a héten, azért meglátszott a téli kihagyás.
Most akksit kell beszerezni, mert az 1S aksiaim már két évesek és már eléggé legatyásodtak. 2S-ből is kell némi frissítés, mert amit tavaly 90% használtam (több mint 40 start) azok is eléggé ernyák lettek. De ez már csak egy ilyen buli...
Most azon filózok hogy 1s esetén maradjak ph2.0 vagy térjek át gnb27-es csatira. Elvileg van már itthon egy marék gnb27 csatim és a kedvenc sárga gnb akksijaim mind kaphatóak ezzel a csatival, csak a drónokon és a custom töltő boardomon kéne cserélnem. Valahogy BT2.0 nem tudom.
Illetve az ELRS rendszerről most már van annyi tapasztalatom, hogy 100% megérte leváltani a crossfire rendszert. A vevők olcsóak, szinte mindenki gyárt hozzá mindent és sw-es szolgáltatásban is nagyon szépen fejlődik, egy deka FS se volt. Már csak a két legkisebb gépemen maradt a beépített spi vevő, mert ott minden gramm játszik(mondjuk ott a redpine protokollt kéne kipróbálni).
Most még minden gépemen 4.2.x BF fut de nagyon kacérkodom a 4.3-mal, bár még csak RC.
Már nagyon várom a jó időt...
-
BEndre34
tag
Szia!
Hasonlón töprengek én is. Bár még csak 1 gép van, így is fájna a csere, viszont amikor élőben láttam a DJI szemüveg képét.... hát, maga volt a csoda.
EV800D van, amibe betettem egy +1.0 szemüveget (persze a szára nélkül) és azt hittem, így már mindent is látni fogok. Hittem ezt addig, amíg a fejemen nem volt a DJI V2 és szemüveg nélkül mindent is láttam rajta, de olyan jól, hogy azóta fáj rá a fogam. Csak az a fránya összeg... -
Én csak a FatShark-ra szeretnék kicsit kitérni. Konkrétan a HDO2-re. Mindenki oda van érte. Az én véleményem hogy ha igazán jó képet szeretnél látni ennél sokkal, de sokkal jobb a Skyzone és Orqa bármely oled kijelzős szemüvege az analóg vonalon szerintem.
A Fatshark egyetlen nagy előnye a színek. Nagyon jó kontrasztos képe van. De dynamic range konkrétan zéró. Azaz túl sötétben és túl világosban semmit nem látni a másik két brandhez képest. Cserében ha optimális a fényviszony neki akkor jobban látni benne a mélységeket az élénk színek miatt. Azt is megemlíteném hogy a kép zajos, vibráló.
A Skyzone és Orqa színekben a Fatsharkhoz képest fátyolosnak hat, de sokkal-sokkal kiegyensúlyozottabb. Mindig látni benne minden részletet a dynamic range miatt. Vaj sima és bármiféle zajtól mentes a kijelző.
Ám azt hinnéd a Skyzone-t használom, de nem. A Fatsharkot, mert az a legkényelmesebb nekem az új Uruav nagyon vastag pihe-puha szivaccsal amibe szívem szerint belefeküdnék olyan puha.
És persze nem tértem ki a Skyzone vevő problémáira, meg a Fatshark béna 16:9-es képére HDMI-n keresztül ha digitálisra akarnánk ugrani...
-
vandor01
senior tag
nekem meg sem fordult a fejemben hogy digire csereljek.....
arra az 500-600meteres sugaru korben az analog boven sok
valamint szemcsire meg akadna.... de 30+gepet upgradelni??maradok par evig az analognal....
de lehet 1x csak plusbe veszek digi megoldast is
csak minek? van boven mivel repkednem......olyannak erzem hogy lemenni a balcsira csobbani lehet VW-el is!
minek oda ferrari vagy akarcsak audiRS? sot egy 20eves susuki swift is
levisz balcsira furdeni vagy ebben a gigantikus nagy orszagban barhova -
venge
aktív tag
Hali!
Nem hagy nyugodni ez a DJI FPV dolog.
Csak azon gondolkodom, hogy veszek egy DJI kontrollert, meg egy szemüveget. Majd, ha már eléggé megy a szimulátor, akkor megveszem mellé a drónt.
Hogy használod szemüveggel a szimulátort?
Letöltöttem a Liftoffot, kaptam kölcsön egy full alap kontrollert, amit csak szimulátorral lehet használni, viszont valami gáz van az egyik karjával: nem tudom úgy betrimmelni, ahogy mozognia kellene. A jobb oldali le-fel működik, viszont oldalra csak 45 fokban hajlandó fordulni, és így nem adja vissza a játékélményt. -
venge
aktív tag
Kérdezek egy hülyeséget!
Nálad a szimulátor számítógépre van letöltve, az összekötve a szemüveggel, vagy a vezérlővel? Vagy, hogy kell elképzelni?
Gondoltam arra is, hogy eleve a DJI vezérlőjét, szemüvegét venném meg, ehhez a szimulátort, és akkor később a drónt.
Csak akkor van egy százas körüli bukta. -
-
Peaceliker
addikt
nem tudom milyen szinten vagy skillben, így amit írok, az én nézőpontom kis gépek terén...az én skillem 1-2 fényévnyire van SP!T től.
szóval ha meg tudod faragni a gépet jó könnyűre, akkor nekem 75mm sokkal jobban fekszik, azonos setuppal. 65ös és 75ös gépem között amúgy 1-1,5g difi van (19-21 grammosak tán vagy 18,5-20, mindegy is). Akkuben 300 vs 450, de 75ös 2x annyit repül és minimum 2x erősebb. Szóval ha építesz én 75mm t javaslom. Ahhoz nagyon prónak kell lenni, hogy gyengébb 65ös géppel ügyesen repüljön az ember, kicsit erősebbel könnyebb sokkal, főleg trükközni -
SZERK: Most néztem hogy megdrágul a posta az NBD oldalán szóval minden amit ide írtam értelmét veszti... Nem is értem mi történt. Eddig 16-17 dollár körül volt. Most meg 50!
Tervezek csinálni majd valami nem repülős videót ahol véleményezem az ilyesmiket. Csak sokkal szöszölősebb mint egy repüléses videót összerakni mivel nincs tapasztalatom benne. Meg nem is tudom mennyire van értelme.
Én nagyon szeretem a newbeedrone holmikat és alapvetően nem is olyan drága a szállítás csak nem mindegy mit raksz a kosárba. Általában $16-17 a szállítás, ha erre figyelsz, ami nem vészes ha USA-ból rendelsz és nem 1db dolgot. Sőt pár alapvető cucc olcsóbb mint a konkurens gyártóknál és a postával kb azonos árra jön ki. Pl a BeeEye kamera:
Maga a kamera $12,99 + $3,5 ÁFA, tehát összesen $16,5. Nem nagyon kapni ma már ennyiért banggoodon sem kamerát, bőven 20 USD-tól indulnak.Másik amit szeretek tőlük rendelni a motorok, mert nagyon jó árban adják pl most épp az NBD Gold 0802 motor $25,99, ami ÁFA-val $33. Manapság egy szett ilyen motor $40-50.
Máris közel megspóroltad a $16-17 postát és még nem is említettem hogy elég gyakran van 10% OFF minden newbeedrone termékre amit facebookon általában megosztanak.
-
Köszi! Most egy ideje a következő a gép, amit azért kedvelek, mert acro és angle módban egyaránt fekszik nekem: Meteor65 váz, BetaFPV 1-2S full AIO vezérlő, Newbeedrobe BeeEye kamera és BeeBrain V2 canopy. A motort gyakran cserélgetem, de az egyik kedvencem a newbeedrone 0802 20kkv Gemfan triblade proppokkal. Elég strapabíró. Illetve BT2.0 csatikkal Tattu 300mAh. ~21gramm ha jól emlékszem. Nem a legkönnyebb, leginkább a motorok miatt. Ez 2gr/db a szokásos 1.7-1.8gr/db helyett.
-
Szancsó
aktív tag
Szimulátor az jó, de azért nem helyettesíti az igazi repülést.
Sajna nekem is csak előbbi van most: egyébként is max. heti egyszer jutottam ki 3 akksira, most meg pár havonta... A szimulátor arra jó/elég nekem, hogy ne felejtsem el melyik kar mit csinál5" géppel Debrecen környékén a reptér miatt amúgy sem egyszerű legálisan repülni, hiába a vizsgra + reg. + biztosítás. Pedig jó lenne valami állandó hely, ahol van mit kerülgetni és nem jön kutyasétáltató 2 percenként. (Akkor vagy leszállok én is, vagy csak messzire megyek lebegni míg eltávolodnak. Pl. valami nagy cég telephelyének sarka jó lenne, amit hétvégén nem használnak, de beengednének, vagy ilyesmi.)
Építés jó móka, csak drága kicsit, illetve ilyen felhasználás mellett másik gépet fölösleges lenne építenem, de tartalékba még venni szeretnék egy 30x30 -as ESC -t plusz egy 5" vázat, esetleg egy kamerát.
Mondjuk mikor eladtam a 3" gépet, motorokat meg tartalék vázait abból is maradt annyi fölös itt-ott eldugott cucc, hogy egy 3" cinewhoop szerű cuccot összeraktam belőle(Na az sincs agyonhasználva.) Ja, és kellene egy 2.5" toothpick a gyereknek, mert a 75mm whoop kint kicsit lassúcska már neki.
-
F.E.K..
senior tag
Engem a szabályozás (igazából az akadályoztatás pontosabb kifejezés lenne rá) fékez meg az időhiányon kívül... szimulátor, illetve lakásban a gyerekkel megy a reptetés.
(jó időben lehet tesztelem a népet, kiviszek egy kameramentes pici gépet, és megnézem rámszólnak-e, esetleg megjelenik-e a hatóság... ha sok időm van már gondolkoztam a trollkodás ezen fajtáján
-
ecaddsell
aktív tag
Nálam az árak mellett (most karácsony előtti akciókat néztem, nem volt olyan akció ami megfogott volna) az, hogy gyakorlatilag be vagyok szorítva egy súlykategóriába vissza fogta a lelkesedésmet. A kisebbek (szobacirkáló) nem az én világom, felülről meg ott a 250g limit (meg most a hideg is).
A múlt héten meg a gyerek miután hazaküldték online-ra a szimulátoros gépet foglalta el egész nap (gyak. odaköltözött teljes iskolai cuccával; a másik géppel gond volt) így az is kiesett, előtte meg pl. az ünnepeknél nem lehetek annyira antiszociális, hogy akkor most a család helyett gépeznék.
Szóval minek rontsam itt a hangulatot, de már meg is tettem...
Egyébként a múlt héten beestem az egyik fűszerboltba milyen madarat látok a polcon: 121g (ahhoz képest tényleg nagy), kamera (papír szerint fullHD) és rajta Operator ID and flyer ID not required. Aha, mondjuk alig fogja valaki érteni meg arra 10 percre (de lehet csak 2) amíg még egyben van minek is (20k).
Na ez itt a szint. -
SpydeR3412
aktív tag
Én nem szimulátorozok, akkor már inkább kis géppel a lakásban, de az sem igazán érdekel mostanában. Tavaly mentem néhány napot vele, ami arra pont jó volt, hogy vissza szoktassam magam az acro-ra és stabilan tudjam vele csapatni. De ennyi, más dolgok foglalkoztatnak mostanában.
-
cd334
tag
Sajnos a telem eléggé mással telik. Sajnos a munkámban most nagyon intenzív időszak van egy mérőműszer újratervezésért vagyok felelős rövid határidővel, így a hobbira sajnos nem jut idő.
Amit tervezek/terveztem a téli időszakra:
Jelenleg apró téli teendők lennének. ELRS verzió frissítés mindenhol.
A 85mm whoopokat átvizsgálni javítani. Ezek voltak a legtöbbet használva és kicsit viseletesek most. Itt még motorváltást is tervezek(HM->GepRC). Illetve esetleg HM Fyujon-nal updatelni.
100mm toothpick-nél még találni egy jobb antenna elhelyezést, meg némi kábelezés a feladat, esetleg itt is Fyujon update. Illetve valami normális akkumountot találni hozzá.
65mm whoop kb. rendben van.
A 75mm whoop nagyon yellozik, valszeg váz vagy motorprobléma, ezt megtalálni javítani.
80mm 1S whoop jelenleg darabokban van esetleg feltámasztani, vagy a 75mm whoppal összevonni, így két gépből lehetne egy jót csinálni.TX16S, kacérkodom az EdgeTX-re való áttéréssel. Bár most probléma nélkül működik az utolsó OpenTX.
Ha kijön a Betaflight 4.3, akkor majd flottafrissítés.Szimulátorozni sincs idő.
-
vandor01
senior tag
ahogy elnezem az elmult 5evet....
en megragadtam a 2020-as evek technikajanal
Xm+ meg 200mw es EV800D.... analog vonalon....
de nincs is igenyem kesztetesem... valtasralatom merre megy "piac" es tok jo hogy akkora valasztek van mar
TAVbol, LR bol es digitalbol.... de arra az 5-600 meter sugaru korben
egy-egy jot porogni? boven jo vagyok....probaltam az EV800D-et lecserelni de zsakutca lett a probalkozas
a CobraX nalam nem jott be a bennelevo vevo kaki... es a ceg nemigazan
halmozza el a tulajokat jobbnal jobb FW-ekkel.... raadasul
az alkalmazott "tukros" megoldassal pont megszivta a szemem
ha sajat szemcsivel hasznalom akkor tul kozel van a kep a szememhez
ha szemcsi nelkul hasznalom akkor meg tul tavolra kerul a kep..
igy is ugy is nekem nem tiszta a kep.... pedig faja kis fpv goggli lene
minosegibb mint az EV800D.... de vissza kellett downgradelnem...
a 250ejros CobraX varja a szebb napokaten repulok azert mostanaban is, ha jo az ido? akkor jarok reptetni
jelenleg a 2S 1020-as kefeseket dietaztatom... a cel a max 60gramm
na es tessek ezek is mar oskovuletekde a jatek a lenyeg
https://rotorbuilds.com/build/27253 -
törölt tag
Köszi szépen.
most szimulatort tolom csak mert hogy is mondjam, kurva nehéz kezelni a gépet.pláne ha első drónja az embernek. Viszont motivált vagyok és szeretném minél jobban megtanulni ezt az egészet.
Egyebkent pedig nagyon úgy tűnik tényleg van sorrend. Legalábbis először mindent összedugni, majd szemüveg és távirányító, végül mehet a program indítása pár másodperccel később. Így eddig mindig bejött. -
ecaddsell
aktív tag
Túl sok pénzt videó antennákba beleölni nem érdemes, van viszont néhány dolog amit jó tudni.
Első és legfontosabb, hogy az adó és vevő polarizáció meg kell egyezzen. Tipikusan az analóg az RHCP adót és vevőt jelent, a DJI digitális meg LHCP-t (sokszor csak simán R meg L jelöléssel). Ugye ez azért van mert a DJI nagyobb bitrate-en több helyet foglal (https://oscarliang.com/fpv-channels/) el és a különböző polarizáció nyújt valamiféle elválasztást. Nagyságrendileg ez az elválasztás kb. 20dB.
Persze semmi sem tiltja meg, hogy valaki akár az analóggal is LHCP-t használjon, viszont akkor az adó és a vevőoldalon is LHCP kell, mert a kevert használat itt is nagyságrendileg 20dB jelesést jelent a vevő kimenetén (azaz 100mW-os VTX mintha 1mW-ra esne vissza).A VTX-re kötött antennával szemben mivel minden irányban egyformán jól kell sugározzon (hiszen máskülönben a jel annak függvényében változna éppen hogy fordult a quad) olyan követelmények kerülnek előtérbe, mint robusztusság (mert ha leszakad az antenna és a VTX nem eléggé védett pl. termikusan tönkremegy attól, hogy nem jut ki belőle a teljesítmény) vagy súly stb. Azaz itt nagyot alkotni nem lehet.
A vevőnél, ha van egy adott irány ahova jobban eltávolodik a quad (vagy éppen nagyobb a veszteség) érdemes nagyobb nyereségű antennát tenni. Itt tényleg lehet akár 8-10-12dB is. Ez persze még mindig nem túl sok és pl. egy rosszul megválasztott polarizáció bőven elviszi (akár jelölés is lehet hibás, már láttam ilyet videón).
Persze kérdés, hogy a kb. 2.5dB-es omni antennához képest ez a 8-10-12dB nyereség mire elég, de lehet olyan eset amikor pont annyi kell.Amire vsz. még szintén érdemes figyelni, hogy ha már omni akkor legalább emelkedjen ki, hiszen sokat nem ér pl. hátra, ha a szemüveg viselőjének a feje betakarja. Szintén ha oldalra néz az SMA (mint pl. a RapidFire vagy Skyzone) akkor az antennának praktikus, ha derékszögű a csatlakozója, ha meg felfelé (mint pl. a dobozos szemüvegek) akkor meg jó ha egyenes. Persze vannak ilyen átalakítok, de minél több dolog, annál több hibalehetőség.
Azaz ilyen kb. 2.5dB-s (azaz omni) antennákat, amik még elég picik is ami helyből kérdésesé teszi mennyire lehet jó omni a betakarás miatt még nagyon olcsón se biztos, hogy vettem volna, lévén annyi más alternatíva van, de ráadásul ezek még nagyon erősen is vannak árazva.
Annál a TBS Triumph Pro-nál is kicsit vastagon fogott a ceruza, persze lehet mechanikailag jó, de elektromosan nem látom mi lenne rajta annyira pro.Egyébként ha a polarizáció rendben van akkor a Foxeer patch és az Xtreem között minimális különbség kellene legyen. Egy kicsit szélesebben lát, de kicsit kisebb a nyeresége és vice versa. Ha ennél több van, akkor felvetődik a hibás (akár címkézés szinten) polarizáció vagy gyári hibás példány (vagy SMA átalakító, ha van).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- További aktív témák...
- Olcsóbb lett! Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Welock Touch 51
- BMW E39 - 540i V8 Touring - Komplett Motor Felújítás, Friss Műszaki, Hibamentes
- Noblechairs HERO, 1 hetet használt irodai/gamer szék
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest