- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
A legfőbb bajom (azon kívül hogy béna vagyok
), hogy a kis Meteor75 Pro nekem sok még zárt térben, könnyen elveszítem a fonalat, aztán faltól-falig pattogok (hihetetlen hogy mit kibír egyébként, még nem tört, pedig kirepültem vagy 40-50 akksit). Kint a kertben magamhoz képest egész jól megy, ott jobban jönnek a sikerélmények, de oda meg túl kicsi a gép. Pl. az elmúlt 2 hétben nem is volt szinte olyan nap amikor tudtam volna használni kint, mert apró szellőre is érzékenyen reagál. Meg aztán ott a brutál jello is, de annyira még nem zavar, azon a hídon majd átmegyek ha odaértem, és ez lesz a legnagyobb gondom vele
A Pavo20 Pro-t ajánlanád egy kezdőnek ilyen kerti fpv-zésre? Vagy esetleg helyette valami mást, O3/O4-el?
de sajnos valami varázslat okán gépre dugva a unitot egy formázatlan adattárolót kaptam
Nem lehet, hogy nem volt beaktiválva?
-
-
-
-
-
Egy ilyen ügy érdemi kezelésére én is kíváncsi lennék, mert eddig főleg azzal szembesültem, hogy próbálják lerázni őket magukról. Teszem hozzá: én eddig a személyiségi jogi oldallal, nem pedig a hatósági tettérési ügymenettel akadtam össze.
MaCS
UI: Tolatókamera-ügyben meg tényleg azt hittem, hogy valami általam nem ismert belsős kifejezésről van szó, mivel a drónok hátrafelé ugye pont nem látnak.
-
Ezügyben "precedens" per biztosan nem lesz. Több okból sem. Egyrészt azért, mert Magyarországon ahhoz, hogy egy bírósági döntés "precedens" szintű legyen, nagyon nagy, elvi jelentőségű kell, hogy legyen, és mint ilyen, el kell, hogy érje a Kúria szintjét, és akkor sem lesz abszolút értelemben precedensértékű, ha azt a BHGy-ben lehozzák. De az egyszerűség kedvéért: a Kúria döntései lesznek precedensértékűek, aminek előfeltétele, hogy elérjék a Kúria szintjét. Drónügyben ennek jelenleg nem látom realitását.
Másrészt: a bíróságog a hatályos jogszabályok alapján döntenek. Amiről nincs jogszabály, ott a polgári jogviszonyok (vö. szerződések) döntenek, együtt a mindezzel kapcsolatosan kialakult fogalomértelmezési gyakorlattal. (Ami csak távoli hasonlóságot mutat a precedensekkel.)
Nem tudom, hogy milyen tolatókamera van a tinywhoopokon, és őszintén szólva nem is tudtam, hogy létezik külön tolatókamera drónokra. Az viszont adott, hogy ha egy szköz értlkelhető képet tud rögzíteni, akkor azt sajnos így kell figyelembe venni. Nincs meghatározott határ, de a léc nagyon alacsonyan van.
MaCS
-
twine
veterán
Feliratkozás, és like-olás részemről pipa
Sajnos én a magam részéről most az anyagiak miatt kicsit háttérbe szorítom a whoop-ot.Beszippantott a digitás világ, és a nagyobb gépekbe raktam a kis pénzmorzsákat...
Uh. most jelenleg a két gyári DJI masinán kívül a "kis" 5"-os drágaságom épp így tölti napjait...:
Kis szeretgetés, kis molyolgatás, kis forrpad tisztogatás, kis forr.gyanta eltávolítás..kis tervezgetés....Viszont szeretném kérdezni, itt a régi topictársak közül, rémlik mintha valaki vágatott volna carbont.
Nekem egy ugyanilyenre lenne szükségem:
Csak kb. 3-5mm-el szélesebb kiadásban.Szerintetek van erre valahol Magyarországon lehetőségem?
-
-
vandor01
senior tag
-
twine
veterán
Köszönöm neked, és mindenkinek akitől kaptam ötletelést, és linkeket!
Miután megláttam, hogy cca. 30.000.- forint egy ilyen AIO deszka mire első blikkre gondoltam, átértékeltem a dolgot és rájöttem, hogy nem a "gombhoz fogom a kabátot varrni", hanem fordítva...
Elengedem a 85mm whoop váz vonalat, és utána nézek egy hasonló méretű toothpick carbon váznak...Ennek annyi az értelme, (elképzelésem szerint), hogy megvalósítható egy "mini" magasságú toronnyal talán ugyanaz amit szerettem volna, tehát Crazybee F4 Fc, fölötte egy diamond vtx, azon a canopy egy kamerával....
így pár db ezresből megvan a váz,, és nem 30db ezresből kell vennem új lapot csak azért, hogy ráférjek egy +VTX-el a whoop vázra...A motor "szett" egyébként a pár hónapja leütött 4csavaros T-MOTOR-1103 -11000KV lenne.
Köszönöm mindenkinek,
-
vandor01
senior tag
itt egesz jo aron adjak! oilcsobb mint az Alin akciosan? [link]
holland raktaros cucc.... DHL-el szalitajak mondjuk az HU-ra nem occo 16ejro!
de meg igy is occobb es talan gyorsabb is?
nem ucsorog rajta meg a posta vagy mas? plus zsetonert?
vagy pl a 2db aksi 18350 10ejro alatt.... TAV doboz 25....
de meg csak CC2500-as elerheto!
nekem eleg az is csak Xm+-os gepeim vannak nem tervezek mast...ZORRO CC2500 vagy 4in1 plus doboz+aksi
Alirol 150ejro vagy 170 (150felett? lehet kulon kell rendelni)
innet 130ejro vagy 160na es alirol az aksik 2honapig jonnek!
na majd valamit rendelek... alszom ra meg1-et.... -
twine
veterán
"Ám azt hinnéd a Skyzone-t használom, de nem. A Fatsharkot, mert az a legkényelmesebb nekem az új Uruav nagyon vastag pihe-puha szivaccsal amibe szívem szerint belefeküdnék olyan puha.
"
Igen, a csatornádon valamelyik előnézeti képen láttam hogy HDO2 van a fejeden.."kifigyeltem"
Az URUAV Lycra-ban egyetértünk...A Fatshark gyári műbőr szivacsát egy percig sem használtam...teljesen újként a dobozban pihen..a Lycra viszont valami zseniálisan finom...Amiben nem értünk egyet, az a " túl sötétben és túl világosban semmit nem látni a másik két brandhez képest."
Mondjuk kicsit megbicsaklik a dolog ott hogy a "többihez képest" mivel valóban nem használtam még a két egyéb szemüveget...
Viszont a Fatshark"hoz" az 5"-os gépen egy Foxeer predatort használok, és tavaly volt olyan, hogy rámsötétedett kint miközben repülgettem(bokrok,fák, ágak között)...
És mikor ez tudatosult bennem, mint egy kisgyerek az új játékával, vettem le raktam fel a szemüveget, és nem akartam hinni a szememnek, mert "világos szürkület" volt a szemüvegben az, ami valójában szemüveg nélkül konkrétan sötét volt...
Ugyanez volt rally közben a vakító napsütésben, tökéletes volt minden , amikor pedig sajnos nem figyeltünk oda égett a gopro képe mint a veszedelem....Szóval semmiképp nem elvitatva a véleményed, hogy akár jobb lehet a fent említett két szemüveg, azt erős túlzásnak tartom, hogy "semmit nem látni benne sötétben"...
talán csak elég sok múlik a kamerán is amit használ az ember hozzá...
(és persze akkor itt jön elő az, hogy azonos kamerák mellett a 3 szemüveg....blablabla...)
Ilyesmibe semmiképp nem szeretnék folyni,,,van ilyen tesztből rengeteg a youtube-on... -
twine
veterán
Így már értem, hogy eddig miért szeretted a NBD cuccokat...én csak a mostani árszabást ismertem...
minden esetre azért köszönöm, hogy jót akartál, és megosztottad a gondolataidat.
Én armattanquads-ról szoktam rendelni ezt azt, az 5"-os géphez, de az ottani 25$-os(cca.8000HuF) árral is meggondolom kétszer mikor, mit, és mennyit rendelek, hogy "megérje"...de azért összeszorított foggal néha néha megteszem.
De az 50$ (cca.16.000HuF) szállítási költség az valóban horror -
twine
veterán
Köszönöm az infót...
Ez ügyben szeretnék tőled kérdezni...
Nemrégiben "utána néztem"(mert gondolkodtam, hogy átépítem a mobula 7-et) a videóid alatt ,hogy milyen configal repülsz, és hasonló dolgokat találtam, mint amit most leírtál...
Rákerestem a Newbee holmikra, de a newbeedron.com-on olyan szállítási árakkal szembesültem, amitől majdnem leestem a székről.(Pedig nem tartom magam egy "fogtechnikus" lelkületűnek, de ez horror volt.)
Te honnan rendeled ezeket a cuccokat?
(pld. Newbeedrobe BeeEye kamera és BeeBrain V2 canopy.)ha reklámnak minősül, és nem túl nagy megterhelés neked leírni , esetleg megköszönöm priviben is
-
SpydeR3412
aktív tag
Ez még mindig 6os gép? Sajnálom a mocikat. Am az se0802/25kkv elég jól bírja, annak semmi baja.
De szépen tolod így is, én már baromi messze kerültem ettől. Illetve itt azért nem is voltam soha, de látszik a kihagyás. Stab-ban tolom jelenleg, de most vissza akarom szerezni a rutint. Lehet nem is a 7esbe teszem most a 25kkv-s mocikat, hanem az fc-t teszem a 6osba.
-
twine
veterán
"Mhmmm.... persze...."
Aztán véletlenül megnyomunk egy gombot a füled mögött, és kiderül hogy.............Nagyon durva ahogy repteted ezeket a kis whoopokat
-
-
twine
veterán
Elképesztő....eelképesztő...
(szokás szerint)
Komolyan élmény téged/titeket nézni
Tényleg minden mozzanata a repülésnek besz@rás...de engem az ilyenek nagyon meg tudnak fogni, mint ez a pillanat... -
Fuhur
kezdő
Hi,
Ez úton is nagyon köszönöm, hogy ott voltatatok! Szept. 24-e meg egy éjszakába nyúló örömrepkedés lesz. Legyen nálatok sok aksi! Nagyon várlak benneteket. És természetesen mindenkit aki látni akar benneteket vagy beszélgetni szeretne veletek élőben
Üdv,
FuhurUi.: A rektorral szerintem nem találkoztatok csak a helyettesével
-
vandor01
senior tag
SEHOGY..... ugyeskednek probalkoznak.... mar a valtozasok elott is!
rendeltem EU speces szallitassal ahol emlegetik hogy elore fizetik a sarcot.....
nos ez nem igaz.... sunda bunda volt! raadasul amit megadtak TN-t
az nem egyezett azzal a TN-el amit a posta VAM kuldott..... gozom se volt
milyen megrendeles? nezegettem a mozgasokat vmi finn posta es DHL-es osszjatek?
mire kiderult hogy ennek mas TN-je is van addigra visszakuldtek a Xnitehez!
- 20% levonasa utan visszafizette a Xnite a piiizem!szoval Xnitetol
vagy vallalod hogy SARCos lesz!
vagy ha 100%ban vmi okosban jon lehetoleg a EU-s postai vonalak kikerulesevel! -
twine
veterán
"Volt bármi történés azzal kapcsolatban hogy mi van ha rögzítésre alkalmatlan, ám kamerás és 100gr alatti whoop-al repülünk közterületen?"
Azóta a jogszabály semmit sem változott...
de az én személyes véleményem, hogy pont le kell sz@rni, ha nem vagy rosszban a szomszédokkal...
Én magam legalábbis így teszek...minden szomszédommal jóban vagyok, és épp ők kértek a múltkor a frissen rendezett kertjükről "légi fotókat"...Valszeg nem fognak feljelenteni
A meló az más tészta...épp azért intézem a gépek papírjait...de most a whoopokra biztos lehetsz benne, hogy nem fogok semmit intézni...
Egyszerűen életszerűtlenek tartom, hogy megbüntetnek egy whoopal, amikor Phantom méretig rendben vagyok a papírokkal....
De ha a meló miatt nem lennék "védve",a whoopal akkor sem foglalkoznék...
igen, van ilyen jogszabály, de egyszerűen elképzelhetetlennek tartom, hogy egy 75-85mm-es whoop miatt amit ráadásul nem is küldesz 10-20m-re fel, hanem nagyjából 3-5m magasságig használjuk az esetek többségében,azzal bárki is foglalkozzon...
Hacsak nem egy borzasztó rosszindulatú szomszédod van, vagy te b@sztatod folyton a whoopal a szomszéd macskáját -
twine
veterán
Nagyon sokat segítettél , köszönöm szépen...."Ha van helyed repkedni én javaslom próbáld ki a 85mm 2s-t, azt tényleg mindenki szereti, szerintem okkal."
Múltkor linkeltem, elnézést a többiektől az ismétlésért:
Van helyem repkedniA 85mm készen van, csak sajnos két motorom tönkrement(nem volt taknyolva az állórészhez a kábel, így lassanként leszakadt, és végül forraszthatatlanná vált) ezért rendeltem motor"szettet", ami még úton van...
Ez a gép nem is kérdés,,,ez nekem úgy jó ahogy van...A 75mm "hezitálás" több dologból áll össze...
Egyrészt elkezdtem a mobula7-el hajlitgatni a 0802 16000kv motor tengelyeket, és mivel kezd fogyatkozni a motor alkatrész szám a dobozomban, gondoltam rendelnék valami értelmesebb motort a "sima" mobula7-be is.
És mivel a Mobula7 HD-ben ahogy utána néztem gyárilag 1102 motor van valahol 8500-10000kv között, gondoltam mekkora szuper jó lenne , ha a két "géposztályomban" ugyanaz a motor lenne, igy megkönnyítve magamnak az alkatrész ellátást...Aztán ugye kiderítettük azt is, hogy jobban védik a tengelyt a csavarral lefogatható propos motorok, ezért kezdtem ilyeneket keresni...
Hát ennyi a történet, de mivel minden kérdésemre türelmes választ kaptam, amiért nagy köszönet ismét a türelmes topiclakóknak, ezért most már rajtam a sor, hogy eldöntsem mit is akarok...
Tényleg köszönöm neked is, és mindenkinek... -
Peaceliker
addikt
Hát valamit valamiért
ha kell a nagyobb kv dinamika akkor nagyobb motorral sem nagyon lehet elengedni a fordulatot.
Sajna kis proppal tré a hatásfok, főleg hogy itt súly egyből több mint 4g al elszalad.
Moblite gépek is azért olyan jók mert semmi súlya, más varázslat nincs -
twine
veterán
Meggyőző a gép...
A te tudásodat, már joparszor méltattam... csak ismételni tudnám magam.respect!
Tehát túl.kep. sokmindenben megkaptam a választ...
75mm mobula7 váz adott, ehhez a 1102 is rendben van ahogy látom...
A kérdés, hogy kell e nekem 1102-n ilyen magas KV
Ilyesztően soknak tűnik...
Az általam választott 1102/9000KV meg akkor kevés?
Jelenleg 3:00-4:00perc között repkedek a kertben a 0802/16000kv-val attól függően mennyire forgatom a gépet.
Tetszik ez az agilitás amit a videón látok, de félek ,hogy
-az én tudásomnak még túl sok
-az aksikat percenként fogom cserélni
Helyére tennétek ezeket a kérdőjeleket a fejemben , ha megkérlek titeket!?
Köszönöm előre is. -
twine
veterán
Köszönöm neked is, és mindenkinek aki válaszolt
Úgy látom, nem vagyok egyedül az érzéssel, hogy a "kis" happymodel motorok egy csomag szotyit sem érnek...
Nem törtem el őket, viszont egészen pici crash-től is félelmetesen hajlik a tengelyük.
V2 vázban van a mobula7, erre a vázra nekem egy rossz szavam sem lehet...(kivéve persze, ha tényleg ez "hajtogatja" nekem a tengelyeket)
Ellentétben a motorokkal...
Pikk pakk észre lehet venni, a tengely hajlást, mert az addig makulátlan kamera képen megjelenik fckn jello...
1636-os gemfan propokkal használom a mobula7-et...
Ezek "csavaros" propok, de sajnos a 0802 happymodel viszont nem az
Ellenben ha megjön a 1102 geprc ott mindenképp megfogatom két csavarral, és akkor elméletben védve van a tengely... Vagy legalábbis kicsit jobban kellene, hogy bírja...Peaceliker;
Próbáltam én utána nézni ezeknek a fogpiszkáknak, de egyelőre az az érzésem , maradok a 2S-3S 75-85mm whoopoknál.
Én nagyon élem most ezt...
Irgalmatlanul meg tud indulni a mobula7 2S-en is, (néztem videót, ahol 60-80km/h-t mértek )
És ebben a környezetben, amiben használom zseniális...
Nem mondom, hogy nem lehet jó a fogpiszka...
Elhiszem,,
de engem egyelőre az 1-2s oda vissza repkedős videók, amiket találtam, nem győztek meg... És nem arról nem győztek meg hogy jó vagy nem.., biztos tök jók... Csak valahogy én a videókban azt a fajta repülést amit láttam, nem éreztem magaménak...
Akkor már inkább egy 3" 3S,a whoop és az 5" közé
Írtam a múltkor, hogy lehet hogy eljött akkor az idő az átépítésre... De visszavonom -
twine
veterán
Gratulálok!
Nagyon ügyes vagy....
Bevallom, eddig egyetlen versennyel kapcsolatos videódat láttam, ami a lépcsőn "felfutós" volt, de az tényleg szájtátós volt....
Most megnéztem, a linkelt videót, és a csatornádon még párat, és úgy is maradt a szám tátva
A whoop configról lehet valamit tudni? -
Peaceliker
addikt
Nálam csak egy jumper t8sg (v1) volt kézben de az nagyon flysky szerű (alja minőségi) érzetet keltette bennem.
Volt x9d m, az sem volt vmi nagy was ist das amúgy. De batár mérete miatt váltottam én is x-lite-ra na és ez...ez sokkal minőségibbnek érződik.
Gimbal maga ami kisebb, kisebb úton jár, de nekem pont kényelmes, nem repülök máshogy vele, sokat szokni sem kellett. Persze nem repülök közel sem pron és sticktime sem jón bazi sebesen, lehet ezért megfelelő ez nekem.
Én nem bántam meg, usb töltés hiányzott csak belőle, azt 10usd s lappal behekkeltem és most már tökéletes nekemJah vettem még egy tüskés stickendet mert hüvelykujjal botozok, arra gyári kaki
-
vandor01
senior tag
de mint tudjuk aksi es aksi kozott is van kulonbseg.... raadasul meg ugyanolyan kozott is! Hetfo keverek es sutes vagy pénteki?
vagy egy ZOP power nincs egy lapon egy Tatuval.....de miert raknanak egy olcsositott EV800D be azaz TR be 2x1200-at? mikor spec szerint is csak 1200van.... az is vami hulladek fos aksi! es jo vastag is!
szoval EV800-as karcsu aksi tobbet tud mint a dupla vastag FOS aksi! szoval akkor csak jobb lehet?
sakkozd ki mi a jo neked....
EV800 80x32x2mm 34gramm 2000mah ha hosszabb ido kell?
van ott hely rakjal belole duplan? meg mindig csak 2x2mm azaz 4mm lesz?
akkor lesz 4000mah es 68gramm... huzzza a fejedet a foldnekamit linkeltel az meg 74x30x11mm (jo vastag) 48gramm 3200mah
HABAR amit a kinaiak megadnak mereteket?
hossz, suly kapacitas??? fele sem igaz... magadra vagy utalva! -
vandor01
senior tag
nalam meg 50 percet megy az aksi de ez csak kb fele az EV800D nek!
ez a kulonbseg 1S1200mah vs 2S1200mah kozott
de szerintem a sima EV800-as aksi csontnelkul belemegy
1S2000mah.... talan kicsit vastagabb de belevalo meret!
vagy marad a kulso etetes powerbank vagy ha van olyan kabeled mint az EV800D hez? akkor kulso 3S aksirol uzemeltetheto! -
cd334
tag
A 3.5 és a 4.1 BF között ég és föld a különbség. Igazából ez nem lehetséges, vagy nagyon nem egyértelmű. A 3.5 óta ez a része a BF-nek szinte teljesen kicserélőtt.
Én most fogok az egyik whoop-nál BF 4.0-ról 4.1+Jesc+rpm filter kombóra átállni. Egyenlőre repül, tesztelni nem volt időm. Még itt is nagy az ugrás. -
Peaceliker
addikt
Többen panaszkodtak beépített vevő range-re de nekem nem volt gond. Mondjuk nagyon nem repülök ezekkel messzire, max 50m szte, de lehet annyi sem, nem arra valóak ezek...addig meg jók ezek is.
3s en szokásuk megdögleni. De 1 árban vannak kb, cbf4 v3at vennék, az 3s t is bírja vígan.500as hv bolt 2s akkuval szépen repül, bírja, az elég nehéz akku, 34g tán
mákos vagy, 3s en elég hamar be tudnak sérülni azok az FC k
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest