-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
twine
veterán
Köszönöm,,,valóban ez a megoldás...de sajnos nem bírja jobban mint a gyári...
Egy kedves forumtarsunk nekem nyomtatott egy lappal
Megkaptam mint egy gyógyszeres lapkát, csak ki kell belőle pattintani...ha valakinek szüksége van rá , szóljon, és megpróbálom levélben feladni...
Nem szeretném ha kárba veszne a munkája a kollégának.
Nekem már nincs rá szükségem...
Csak vártam ,hogy a nagy akciós bevásárlások után majd jelentkeznek a topicban a törött pórul jártak...
Akkor gondoltam bevetni a gyors segítséget -
vandor01
senior tag
en is nezegetem ezeket a "toy" jellegu taviranyitokat....
szerintem a lenyegben egyformak cc2500/4in1/ELRs etc
ezeket mar mindegyik brand tudja nyujtani...
valszeg ezeket egyforman tudjak.... valasztani kell!
a zoro megjelenesevel kivantam rá....
de lehet inkabb olyant kene vennem ami arban jobb?
20-30-50 euros kulonbsegek vannak hasonlo funkcional
olyanokat erdemes atgondolni?
- pontosan milyen tipusura van MOST (plus max fel ev) szukseged CC2500/4in1/elrs
nem biztos a jovore kell gondolni mi lesz 1 ev mulva? azt akkor kell megoldani!
- hogy all a kezben?? a gombok helye es mukodese??
a billenos fem gombok? VS muanyag "pockok"
- aksi tipusa toltese?
beepitett aksi? 18650? 18350?
- mit kapsz meg melle?
pl a tokot mashol 30ejroert meg kell venni
a zorrohoz az ujfajta aksi plus a tok meg 50 euro...
ehhez meg adjak atokot.... es aksibol meg jo a "normal" 18650!
- van-e rendes antennaja vagy utolag kell belefaragni pl a zorro
- esetleg kiesik a kezedbol??? mennyire serulekeny? mi hogy log ki belolle?etcetcetc.. a Valasztas a te privilegiumod
-
ecaddsell
aktív tag
Jó eséllyel igen, hiszen az inverter tranzisztort az RX-re is rá lehet tenni, nemcsak az F4-es FC-re. Ha mégsem így van és megveszed akkor sem buksz nagyot vele (max lesz egy tartalék RX-ed ha már van Flysky RX-ed) mert az eddigiek alapján már teljesen át kell lásd, hogy az IBUS, SBUS átjárható.
Viszont nem látom mivel leszel előrébb. Ezt is forrasztani kell, sőt még vezetéket sem adnak hozzá. Lehet, hogy írtad már, csak átsiklottam felette, de azt hittem van valami Flysky IBUS-os vevőd és azt akarod használni. Vagy ragaszkodsz a csatlakozóhoz (amiről szintén nem tudjuk, hogy van-e az RX-hez való csatlakozód) és ezért ragaszkodsz az SBUS-hoz? Ha már van valami Flysky RX-ed, akkor számomra nem világos miért éri ez meg neked a még extra pénzt és várakozást.
Számomra a Flysky/Frsky a múlt, én ma már egy fillért nem tennék bele ezekbe az RX-ekbe (persze ebben az is ott van, hogy van tartalékom is), mióta megjött az ExpressLRS.Mindenesetre ezt nem ragoznám tovább. Ez eddigiek alapján minden információd meg kell legyen, hogy NEKED miért és melyik verzió a jobb/kell, ne várd el, hogy itten készen kapsz minden részletet. Ennek a hobbinak a része az is, hogy a dolgok szerelgetős részével is valamennyire képben vagy, ha kell utánamégy az információnak és döntesz, vagy ha nem tudsz dönteni kipróbálod valamelyik verziót akár érzésre. Az változó, hogy ez kinél mennyire hangsúlyos, de erre képesnek kell lenned, hiszen egy crash után bármikor szükség lehet az átépítésre.
-
ecaddsell
aktív tag
Nem, ezzel a mondattal azt akarták mondani (csak nem sikerült nekik elég érthetően), hogy a második soros port bemenete van invertálva (mert több soros port is van, de csak itt van invertált bemenet). A zölddel jelzett a nem invertált (Rx2), a sötét sárga/barna meg ugyanaz a bemenet (Rx2) invertálva, azaz SBUS.
-
ecaddsell
aktív tag
Ezen a kevésbé homályos képen jó eséllyel az Rx2-t lehet használni az IBUS-hoz (ez ugyanaz az FC hátoldala?) a másik homályos képen meg azt ahova a nem Frsky-t kötik mert ugye az Frsky az SBUS (invertálós) bemenetet használ.
Természetesen Betaflight-ban is be kell állítani az IBUS-t jó eséllyel (mert SBUS lesz ott is alapból). -
ecaddsell
aktív tag
Az SBUS az invertált az IBUS meg nem. Ezt leszámítva mindkettő egy soros port. A Flysky az IBUS.
Mivel a F4-es mikro nem tud magától invertálni, ehhez egy külön tranzisztor szoktak használni az SBUS (invertálós) bemenethez. Ha nem a csatlakozót használod az FC-n (mint a képen), hanem forrpontokat akkor jó eséllyel van nem invertált bemenet is, azaz mehetne a Flysky RX is. Nézd meg jobban az FC-t, hogy nincs-e rajta nem invertálós RX forrpont.
Hátrány forrasztani kell azaz ugrik a csatlakozó és kell valami normális FC leírás... -
ecaddsell
aktív tag
Szinte biztosan igen, mert bármelyik mostani/modern RX-hez csak egy szabad soros port kell, az meg itt vsz. van bőven mert egy F722-es FC-t adnak hozzá, azzal a felkiáltással, hogy ez itten DJI kompatibilis (ez DJI HD videót jelent ami esetleg még az RC is).
A koncepciót azt viszont nem annyira látom, mert ennek a DJI HD konvertálása a fél cucc kidobását (ok fiókba rakását) jelenti, a DJI air unit meg már önmagában többe kerül mint ez és a szemüveg hozzá még 3x annyi. Szóval tippem szerint ilyet senki sem csinált még ezzel, pláne, hogy már DJI air unit nélkül is nehezebb mint sok DJI-os cucc nagyobb propokal (ja és azokban is csak F411 van pl. GEPRC). Az meg, hogy a motorokat tartását ABS-re bízták hát na...
-
cd334
tag
Szia!
A drónt nem ismerem sem a cinewhoop kategóriát, de diatone az általában minőséget gyárt.
Viszont szerintem érdemesebb lenne egy külön távot venni, különösen ha hosszabb időre tervezel a hobbical. A vele adott táv eléggé "játék" kategória és csak egyfajta protokolt tud. Szerintem érték és jövőállóbb lenne egy jumper T-lite, amit később is tudsz használni. Ez szerintem ár érték arányban egészen ott van.
-
Peaceliker
addikt
-
kriszbon
őstag
Köszönöm a válaszod.
Sajnos én azt nem ismerem, ezért kérdeztem.
Annyit sem tud mint az SQ12 DVR kamera(FHD)?
[link]
Csak mert ilyenem van, és tudja az FHD videót, a minőség olyan amilyen(csak bent próbáltam lámpafénynél).
Viszont nem látom mit Videózok le, tehát ha annyit tudna akkor a kacat még is jobb ha látom mit csinálok, vagy rosszul gondolom?Amiket írsz kamera típusokat, azoknál sincs kijelző, tehát kilőve, na meg az életükért sem adnék annyi pénzt nem hogy egy kameráért.
Rettentően bánom hogy eladtam az Andoer kamerámat.
Lehet marad még is a telefon kamerája oszt kész.Nem akar valaki jó (magas)áron SQ12 Kamcsit?
-
-
DJGABI
addikt
Nagy kkv, 300mah, 1s, mennyit repül ez, 1 percet? Trashcan 1S-en legalábbis nekem kb annyit tudott.
Tomtop hírlevélben láttam őt: [WLtoys XK X450] vtol repcsi
Picit megmozgatta a fantáziám, már csak valami AIO kamera kéne rámondjuk vicces h level módban többet tud, mint normál repülőként, fordítva gondoltam volna
-
vandor01
senior tag
megkapjuk ezekre meg az AFAt meg adot meg vamugyintezest?
18,5gramm 73ejro.... a tortarany felvasarlasa meg [link]
6K 4000ft/gramm..... szoval aranyaron jon a "dragasag" kinabol!hiaba nem tobb mint 40 gramm?
mivel kameras? reg +jogsi +bizti +legterengedely +App koteles!
de ezzel tuti meg lehet lesni a NER lovagok dacsajat!
es 100milla bunti is jar hozza! -
Peaceliker
addikt
akkor már egyszerűbb fogni egy balance csatit, aminek két szélső pinjére forraszt az ember egy xt60 at
igaz akkor nem balanceolja kijesc ből csak free 48khz t toltam fel tinyhawk ra, mert jazzmaverick-el szenvedett, de többi gépemen faja a jazzmaverickes free cucc
sima blhelis is tudja 48khz et is?
toljad rá 48khz es fw és min 40% ot nyersz majd repidőben
legalábbis 75ös és 65ös gépeim ordenáré modon többet repülnek...toothpick en már nem nagyon vettem ezt észreamúgy ah már így reklámozod hogy törhetetlen
bérnyomtatsz is?
Én most keresem, hogy milyen canopy lesz nekem jó, amit nem nyírok ki pikk pakk
TPU elvileg ok, bár az elég súlyos whoop cuccokra
-
vandor01
senior tag
ja... itt is vagyok.... ez volt a hozzaszolas [link]
a kiegeszites hogy....
nem kell mind a 6 kabelt megmokolni eleg csak egyet es azt mindig hasznalni
ez csak balance programmal ajanlatos hasznalni a toltorol es kellenek hozza:
balance boardok
balance kabelek
a kulonbozos csatlakozok fugg milyent veszel -
kriszbon
őstag
Várd meg vandor01 kollégát, mert ha jól rémlik ő anno "tákolt" valamit, hogy tudja tölteni az XK 251 2S aksit amin csak balansz csati van(meg mást is).
Lehet kell hozzá board is, de nem emlékszem.
Csak be kell őő.. csapni a töltőt ha minden igaz.Hmm... de jó kis gép volt az.
-
twine
veterán
Igen, jól látod.
Én táp nélkül vettem, és egy régi 90w-os HP notebook táppal etetem...
Ehhez vettem egy ilyen kábelt, aminek az egyik felét levágtam és forrasztottam rá egy XT60-as csatit. -
twine
veterán
Hasonló felhasználásra iSDT Q6 nanot vettem...eddig nagyon elégedett vagyok vele...
1S aksikhoz volt egy Boldclash B06-os töltőm...ehhez gyártottam egy xt60-xt60 kábelt.
Az isdt q6 használható tápegységként, igy arra akasztva az 1s töltőt az xt60 kábellel azokat is tudom tölteni... -
Fuhur
kezdő
Alapvetően az számít, hogy mekkora áramot tud szolgáltatni az adott csatlakozási pont. A VTX áramfelvétele viszonylag nagy. Pl. 25 mW esetén 5 V-os táplálásnál 5 mA kell (kicsivel több ha RF teljesítményt adtak mert mert biztosan nem 100% a cucc hatásfoka), de 100 mW esetén ugyanúgy 5V-os táplálásnál 20 mA! Mivel egy cellás táplálásnál ezt a feszt egy belső tápegység állítja elő (felkonvertáló) ennek max. áramkimenete a döntő. De kis panelről, kis tömegről van szó, így "böszme" koveter, pontosabban ahhoz tartozó kondik és tekercs nem építhető be. Ezért olyan helyre kell kötni ahonnan ezt a teljesítményt fel is tudja venni. Az akku csati jó, ha amúgy a VTX tud menni a teljesen töltött akkufeszzel is!
A linkelt képen a 3,3 V-os pont erősen sanszos, hogy nem fogja tudni a kívánt teljesítményt adni (a forrpont méretéből gondolom). Ebből a szempontból, ha az 5V-os pont kimenet, akkor inkább arra kötném. Ha bírja az akku kapocsfeszültségét akkor meg arra. De figyelj, mert két cella LiPoly töltve 7,4V vagy akár több is ha HV típus.
-
SpydeR3412
aktív tag
Hali! Itt nézz szét: quadkopter.blog.hu
Meg fpv Betyárnak vannak yt videói a témában. -
Losthighway
újonc
Nekünk is megjött R11. 3 gyerek 3 db-ot kapott. Mivel nekünk nem volt soha drónunk, nem tűnt picinek
, sztm többet repül mint vártam, és a kamera is valóban béndzsa. De. nekem az állam lesett, hogy ezek a falusi gyerekek mi mindent művelnek vele pár nap után. Az 5 éves emeli fel a legfinomabban és simán leteszi. A kislányom sopánkodik, hogy nem olyan ügyes mint bratyója, de megkerüli a diófát, a legnagyobb (10) tegnap berepült a tyúkokhoz megnézni mennyi tojás van, amit kicsinek közvetített a szemüveggel, ma este meg tök sötétben repült úgy hogy kikapcsolta a jelzőfényt. Szóval gyerekeknek nagy élmény, minden nap új sztorit fűznek rá. Nem ez lett az életük de egy nap 30-40 percre kiszínezi az itthonlétüket. Megkockáztatom hogy a finom motoros, térlátós készségüket is fejleszti. Szóval köszönöm nektek, hogy megmutattátok ezt a "lehetőséget"
. Ide kívánkozik az is, ahogy sohasem drónoztam, úgy életemben nem is fórumoztam, így nincs összehasonlítási alapom, de látatlanban állítom, hogy űber támogató brigád vagytok és kikapcsolódás olvasni benneteket, annak ellenére, hogy max a 10 %-át értem
.
-
vandor01
senior tag
szerintem a drone is tok jo.... csak szemcsi nelkul
egesz jol szedi a virgacsait kis pottom lettere
23,5 ejroert GLS-el szallitva dron+szemcsi.... nincs elvarasen csak egy toltesnyit birtam vele korozni azt gyorsan meg is hirdettem még 2 masik kefes dronnal mint kezdo csomag...... mar vki mast boldogit
-
vandor01
senior tag
nekem lassacskan mar 1 honapja megjott 611328432092
kb 5 perc alatt ra is untam..... azota osszeraktam egy kezdo FPV csomagot
szemcsi aksik toltok tavok 3darab FPV drone azt arulom..... hatha vki lecsap ra -
Blizzardking
őstag
Az a helyzet, hogy csak vaktában lövöldözünk. Tipszmixűünk. Én arra tippeltem, hogy ez valami kapcsoló funkciót lát el. Rendkívül nehéz megmondani, hogy ha a nem megfelelőt teszed be, mi fog történni. Mivel egy ellentétes polaritást túlélt, szerintem max az adott alkatrész füstölne el, ha pedig beteszed a párját, azzal működne.
Ha cd334 tippje jön be, és ez valami rádió cucchoz egy tranzisztor, ami tök más irány, akkor még nehezebb a helyzet, mert annak sokkal több paraméterének kell stimmelnie.F.E.K.. - áruld már el mi volt az! Mostmár tudni akarom!!
Nincs valakinek pár fölös ilyen 19kkv vagy ilyen 18kkv mocija? Alkatrésznek kéne 1-2 db, ha használt, ha új, érdekelne. Kifogytam a tartalékból, és ha mégegy meghal közülük, várnom kell 2 hónapot mire ideér az utánpótlás.
-
vandor01
senior tag
nekem sincs....
akkor marad a muanyag vagy akar az aluminium/réz? meg a papir model....
ezek azert 1-2 keziszerszammal furo, reszelö, vago... val konnyen formalhatoak!
kameratartohoz aluminiumot hasznalok percek alatt formazhato gyorsabb mint a muanyag nem torik ha elhajlik akkor visszahajlitom
es konnyebb mint a 3D nyomtatott muanyagok.... -
vandor01
senior tag
az x251-el az volt a fo problema sehol egy egyenes felulet... mint B2C
eloszor alulra raktam a kamcsit a hozzavalo gyarit FOV 80..??
es alul eleg rizikos... odaverodik, letorik leesik etc...
aztan szetfaragtam az x251-est
ezzel az volt a baj hogy vissza nem lehet csinalni.....
de megalkottam az elso 3D felvetelre kepes dront 6 honappal a kinaiak elott
sajna meg ez is feltakony ragasztos volt hajszaritoval adapterezheto
a vegen inkabb faragtam ra IKEAs muanyag dobozbol azt az adaptert ket kotegelovel bombabiztosan felteheto ha nem kell leveheto..... fent a kiallo arboccal be van vedve a kamcsi az antena etc.... lehet vele borulni... jo szolgalatott tett aztan elengedtuk a kezet most mas hajtja ha meg megy???aztan a "mester" darab
good luck....
mostanaban mar vannak nagyon jo kis 3D nyomtatok nem kell az IKEA-ba menni -
DJGABI
addikt
Inkább szerintem. Ez már vállalhatóbb.
Bezártam a számolós oldalakat, de a lényeg: 1000mAh-s akksi 1A fogyaszóval 1 órát bírja. Ha kisebb a fogyasztó akkor nyilván tovább, a nagyobb akksi szintén tovább bírja időben. Nálad ugye az akku a kérdés, a fogyasztást előző hsz-ben írtam. A többi rajtad áll, hogy mennyire tervezed időben, meg hogy a gép mennyit bír egyáltalán emelni (súly).
vandor01 tapasztalt, érdekes lesz még a rögzítését is megoldani a plusz cuccoknak a gépre...
Azt néztem a géped gyári akkuja ilyen saját design cucc, hiába az xt30 csati, ha az a gép hasában van, azzal sokat nem kezdesz. Bár balance plugról is lehet hogy meg lehetne etetni a kamerát, de gányolós...
(#68923) vandor01 anno megrendeltem, még nem ért ide... utána mondjuk néztem quadcopter101 videóját, azt mondta beltérre nem az igazi. hát kintre meg...
-
vandor01
senior tag
annak idejen az x251-esre raktam eachine tx02 200mw kamerat es 1S 150mah kis aksival repulesenkent cseréltem... majd raktam 1S 500mah azzal 30perc mukodes kenyelmessen megvolt lehet elment volna 1 orat is?.... de a biztosra mentem azaz a dronban 3x cseréltem nagy aksit amivel repult 7-8percet leszallasnal gyors ellenorzes nagy aksi csere.... 3x10perc majd utanna kis aksi csere is a kamerahoz.... szoval sac/kb szamold ki teszteld ki etc ... biztos hogy kell hozza 3S aksi? nem eleg vmi 1S? nem kell nagy C meg bika aksi.... ar/suly inkabb szamit?
birni fogja a gep?? 45g aksi kamcsi VTX.... sum: 70gramm?lehet ide uj aksi se kell! olyan is jo ami mar 1-2 szezonos mah még van benne csak mar a C bol elhagyta a nagyjat
ilyennel repulok ez csak 40gramm turnigy 3S 450
de mar a multevieket eladtam.....de erdemes a pupos gyereket oltoztetni? minden meg lehet csinalni es mukodni is fog de most nezz ra en is mit alkottam
persze jo jatek faragni varialni probalkozni de csak piiizkidobas... inkabb vmi gyari megoldast bele!?
-
DJGABI
addikt
Mármint a gyári akkun kívül még ezt is rá akarod fogatni? El fogja bírni? Vagy csak erről akarod hajtani a gépet is meg a kamerát is valami Y kábellel?
7V-ról már megindul, meg FPV kamerákhoz ilyen 3-400mAh-s akkukat szoktak max ráakasztani a gépekre pluszban.
600mW az 7.4V-n számolva 81mAh, az a fenti akksival is 3-5 óra elméletben.
Szerk: ja közben látom ők tényleg 3S-t ajánlanak, meg 310mA-val számolnak [link]
-
Bigemperor
senior tag
Köszönöm,hogy jelezted,amiket olvastam róla,annak alapján tartottam tőle,na és ez a nevetséges árképzés a kamu akciozassal is még hozzá.Január környéki akcióban 69 dollár volt, gyanús volt a viszonylag magas alapár. De így hogy használhatatlan voltaképpen, röhej. A jjpro X5 5G mennyire ajánlott,most 2 motorral olyan 140 dodó kb,tudsz róla valamit?
-
vandor01
senior tag
ez azert nem az occco fos kategoria! szoval valamennyi zsetont vissza kell toluk szerezni es venni belole par darab jo aksit toltovel! azt mehet a jaték
multkor vettem 1,1grammos kamerat majdnem 20 ejro volt.... hááát b+ ez mar aranyaron megy es kinabol??? 14kar tortarany kb 8e ft/gramm
-
Bigemperor
senior tag
Ez tényleg jó vétel? Nekem volt eddig két bolondbiztos, egyszerűbb drónom, az általad írt drónról elég megosztó értékeléseket/teszteket láttam eddig. Valami egyszerű, könnyen kezelhető drón tetszene, nekem meg épp ez a szemüveges irányítás nem begyere. Ez árban elég jó, ha tényleg használható.
-
vandor01
senior tag
akkor x100-ast vegyetek bele az tenyleg csak 8mmx20mm!
es azok a motorok "annakidejen" tenyleg jok voltak!
5-8 oras repido varhato vele!ha valodi x100-as motort kuldenek... mert a kinaiaktol minden kitellik!!??
akkor ide szerintem a kabele rovid lesz es toldani kell!
ha meg megis lotyogne a helyen azt a felminimetert kis takonnyal meg lehet fogni! -
vandor01
senior tag
háááát? ha tenyleg a 8020 jo bele?
akkor Xk x100-as mocikat vegyetek bele ez meg a jobbik fajta!
vagy Hubsan motorokat de azt aminek az aljam "MD" felirat van!
ilyesmi csak ugye 8020-as meretben!
a KingKong is "MD" seket hasznal.... lehet nem veletlen?
esetleg meg a chaoli is jobb fajta ha van 8020ban?
ennek az aljan 2db kinai jelecske van a muanyagban....persze ami jo minosegu volt paréve?
az már lehet leromlott ebben az evben..."kinai"
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Autószerelők, autószerelés
- Építő/felújító topik
- Nintendo Switch
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autós topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest