- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
twine
veterán
válasz
hchefi #72691 üzenetére
A többiek ajánlatai mellett ez nem biztos , hogy alternatíva, de esetleg hátha mégis...:
[link] BetaFPVCetus FPV Kit
Igaz ugyan Brushed, de egy szett motor 6000 ft hozzá, és van itt olyan topictárs, aki imádja a brushed motoros gépeket....(Bár talán ő nagyobb gépeket/motorokat használ)
Amiért be mertem dobni ötletként, az az ára(57.000+aksi pakk), és a jövőben használható szemüveg, és transmitter...
Ráadásul a transmittert, ha minden igaz, bármelyik szimulátorra rá tudod akasztani pc-n, és mehet a gyakorlás esőben is...
Aztán ha úgy érzed megfogott a hobbi, akkor lehet bele vödörszám önteni a pénzt716 brushed motoros gépekről találsz youtube-on is sok videót...
De itt egy kevésbé profi saját videóm, hogy beltérben hogyan repül egy "kisbrushed"...
Szélcsendben kint is ugyanígyFélre ne értsük, nem akarom ráddumálni...a többiek ajanlatai a brushless motorokkal fényévekkel erősebbek/jobbak, de talán ez is megér egy gondolatot
Egyébként "ugyanez"(BetaFPV Cetus Pro FPV Kit) csak brushed gépben épp ott van árban ahol, és amit a többiek ajánlottak...cca.81.000.- +aksi pakk
-
Szancsó
aktív tag
válasz
hchefi #72691 üzenetére
Én csak kiegészíteném a DJGABI által írtakat:
- elkezdeni kb. bármelyik szettel lehet, akár az Eachine E013 -al is, nekünk is hasonló volt az első. Plusz tipp a fenti linkekhez: Emax EZ Pilot Pro. (Ez is kereteden felül van, de nehéz szettet ajánlani, mikor egy szemüveg / táv / gép ára van ekörül.)
- 65mm körüli whoop kintre azért kevés és halmozottan hátrányos helyzetű (keret miatt a szél belekap, egyébként is könnyű és viszonylag gyenge, szóval odébb löki / földhöz csapja), de szélcsendben én is próbálkoztam vele. (Nekem a kicsik amúgy is instabilabbnak tűnnek, ha nem full gázon megy az ember fia - talán inkább ilyen 2.5" környéki dolgot néznék kintre, kezdetben akkor gáz limittel, hogy ne menjen el olyan gyorsan.)
- olcsó szettekben azért a szemüveg kicsit kompromisszumos lehet (272p/300p felbontás épp használható, de ágakat/kórókat nem lehet látni vele kint), de kezdésnek jó - mi 1.5 évig elvoltunk ilyennel.
- valamit úgyis venni kell még a szetthezÁltalában min. akkut, akkor már egy párhuzamos töltőt, tartalék propellert, stb.
-
DJGABI
addikt
válasz
hchefi #72694 üzenetére
Szerintem pici (mind a szemüveg, mind kijelző, mind annak a felbontása), kolléga mondjuk dicsérte [link] Ez ilyen 3 coll körüli, az EV800 5", kb pont dupla annyi pixellel. Annak is van előnye-hátránya, nyilván egy kisebb szemüveg könyebb is.
Rivjúkat nézz.
Van aki még az Auk-ot is ajánlja kezdőknek[link]
TH2 [link] (számomra már csak a rádugós propeller miatt kiesik, szívtam eleget amiatt Trashcannél)
Joshua elégedett volt a TinyGO-val [link] (de úgy látom ennél sincs lecsavarozva propeller [link] ütközésnél repül mindenfelé, sok sikert megtalálni a fűben) -
DJGABI
addikt
válasz
hchefi #72691 üzenetére
Kezdésnek talán ez: [link]
Minden van benn, de
- a szemüveg nem a legjobb
- a távirányító toy grade
- a gép is kevés lehet kintreEz egy fokkal komolyabb, de ezt is inkább beltérre írja még: [link]
Külön sem igazán fér bele 50-be, mert
FS i6 távirányító - 20k [link]
EV500 szemcsi szintén egy 21k [link]
Kintre valami toothpick gép - 37k [link] de ez nem flysky-os
De még a múltkori UR85HD whoop is 27k [link]
és akkor még akksiról, töltőről nem is beszéltünk.Ez a szett most eléggé bestbuy-nak tűnik, de majdnem 80 ezer meg kezdésnek erős lenne: Eachine & Atomrc Auk [link]
Ezek is korrekt szettek, szintén 80 körül
EMAX Tinyhawk II [link]
GEPRC TinyGO [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest