- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
imrestabel
lelkes újonc
válasz
Pulsar #74586 üzenetére
Nnnna, akkor tehát lemondhatok a Homo sapiens megnevezésről tényleg... de már tényleg meg vagyok kavarodva a sok névtől... A mini(1)-re írtad, hogy wifi-s a mini 2 pedig már nem, tehát ha az Air-nek ugyanaz a jelátvitel, mint a mini 2, akkor az sem wifi-s.
Én kb. azóta guglizok (majd jól se...be is leszek rúgva), de csak megtaláltam, amit kerestünk
https://rendeljkinait.hu/tesztek/hobbi_jatekok/dron/dji-mavic-air-dron-teszt/
Konkrétan nem írja, hogy wifi-s, de:
"A DJI Mavic Pro-nál kisebb gépek ugyanis nem ismerik az Occusync protokollt, emiatt lényegesen kisebb is a hatótávjuk, esetenként akár 50 méteren is megszakadhat a kép, és ez bizony mind a Spark, mind pedig a DJI Mavic Air-re igaz."Vagyis bármilyen hasonlóságot is találtam a jelátviteli értékek között, pedig gyári honlapról lestem, attól még az nem ugyanaz.
Így akkor az Air kiesett... -
imrestabel
lelkes újonc
válasz
Pulsar #74583 üzenetére
Nem tudom elégszer megköszönni!
Én műszakilag nem értek ehhez, csak a mini 2-vel hasonlítottam, és úgy tűnt, szinte ugyanaz az adatátvitel. De wifi-st én sem vennék már, sikerült lebeszélni róla.
Mini2:
2.400-2.4835 GHz
FCC ≤ 26 dBm
CE ≤ 20 dBm
SRRC ≤ 20 dBm
5.725-5.850 GHz
FCC ≤ 26 dBm
CE ≤ 14 dBm
SRRC ≤ 26 dBmMavic Air:
2.400 - 2.4835 GHz
FCC: ≤28 dBm
CE: ≤19 dBm
SRRC: ≤19 dBm
MIC: ≤19 dBm
5.725 - 5.850 GHz
FCC: ≤31 dBm
CE: ≤14 dBm
SRRC: ≤27 dBmEgy tesztnél meg úgy emlékszem azt írták, hogy az Air a Pro utódja. Persze ebből nem következik egyenesen, csak azt hittem, hogy kb. ugyanazt tudja.
Csak már annyi mindent olvasok, hogy kezd betelni a vinyómés keveredik minden...
-
krokk
senior tag
válasz
Pulsar #74578 üzenetére
nem a kamerától függ a vizsga! Attól az függ, hogy regelned kell vagy sem. C0hoz itthon nem kell vizsga.
#74577imrestabel ha nem nagy gépet veszel (249gig bezárólag) akkor nincs korlát életkorra. Azt látom, hogy írtad hogy okostelefonja nincs, márpedig a legális repüléshez kb kelleni fog. Mivel be kell jelenteni a repülést amit mobilon kellene.
Ezt így együtt nagyon sok olyan dolog lett ami nem fog összeérni... legalábbis nem ennyiből. -
imrestabel
lelkes újonc
válasz
Pulsar #74576 üzenetére
Köszi!
Ebből több használt van a FB marketplace-en 1, 2, 3, ha esetleg ilyet vennék, akkor mire kell figyelni? Mert ezek mondjuk árban alatta vannak a hardveraprósnak, de a FB hirdetésekkel óvatosabban bánnék, azért kérdezem a figyelnivalókat.
illetve van egy Spark is, bár azt még senki nem ajánlottaMeg hát van az eredeti kérdésfelvetéseim között a vizsgák, engedélyek témája is, az még aktuális, ha bárki tud segíteni eligazodni...
Most ott tartok, hogy a 14 éves fiam helyett nekem kell vizsgáznom, ha kell, és csak lakott területen kívül, és csak szemmel láthatóan repülve, meg applikáció is kell, ahhoz személyi (nekem csak jogsim van, mindenre azt használom), és jobban járok az osztrák vizsgával, mert az ingyenes. Viszont egy csomó hirdetésben meg azt olvastam, hogy "249 gramm, engedély nélkül is használható", de akkor ez mi? -
imrestabel
lelkes újonc
válasz
Pulsar #74573 üzenetére
Köszi, ezt még nem olvastam, mikor írtam az előzőra a válaszom
Szóval akkor ez a Mavic lehet, hogy jó? Kifutott, hát kifutott, de mint írtam, a használt is opció, ha jó és megérős.
Itt az aprón ezt a mini2-t találtam, mondjuk itt épp van a keret fölött, a Mavic meg épp a határán. -
twine
veterán
válasz
Pulsar #73939 üzenetére
ooo b@sszus...elnézést kérek,,"osztom itt az eszet", közben meg kiderül, hogy full vakon vagyok
csupaszárnyban én egyáltalán nem vagyok otthonCsak, hogy mégis kicsit hátha segítség...O3 Air Unithoz úgy tudom mindenképp szükséges egy FC, mert amíg nem ARM.olsz, addig energiatakarékos üzemmódban van kicsi adóteljesítménnyel, és 6Mbps képátvitellel a fullos 50 helyett...
Olvastam erről régebben a "repcsis" srácoktól, hogy "sznvednek vele emiatt" de csak fél szemmel, mert nem voltam érintett..nem tudom FC helyett találtak e már ki erre megoldást.
"HD FPV tulajdonos" FB csoportban olvasgattam régebben erről.... -
twine
veterán
válasz
Pulsar #73937 üzenetére
Most jól kinevettem saját magam, mert "ajánlgatom" neked a használt piacot, közben még ehhez a sporthoz szerintem én még soha semmit nem vettem használtan, legfeljebb csak eladtam...de azt is csak nagyon kevés dolgot ,és ritkán,szóval nem vagyok ebben a használt piacban olyan nagyon otthon...
egyetlen ilyen csoportot ismerek, az pedig anagyon remélem,hogy egy ilyen "apró" nem számít itt hirdetésnek...
"csak nem tudom mit rakjak bele :D"
basszusazért azt előbb találd ki egyáltalán mire szeretnéd használni a gépet, és akkor utána biztos tudunk tanácsot adni mekkora legyen. és milyen alkatrészeket érdemes nézni hozzá
valami kis digitális 3"-os cine,, vagy egy "normális" 5"-os b@szatós, vagy egy 7"-os cirkálós LR gép
ezeknél kisebb kis whoopokat azért nem kérdeztem , mert az jellemzően még analóg kategória.. -
twine
veterán
válasz
Pulsar #73935 üzenetére
Szia!
digitális adó csak! az o3 air unit még egyben receiver is, de csak a a dji fpv remote controller 2-vel működik együtt...nem nagyon használja a közösség így...mindenki "saját" transmitter/receiver kombót használ inkább...és ennek meg is van az oka...(videó jelvesztes esetén lecsatlakozik a transmitter a receivertol, és kb 5-10masodperc mire reconnectál...szóval hiába van akár visual contactod a géppel, b@szhatodén a helyedben vennék a használt piacról egy kész gépet mert sok esetben jóval olcsóbban kapod meg így a teljes alkatrészsort ami a gépen van...ahogy te is írtad , egy V2-es szemüveget, mert talán megint az ami a használt piacról "értelmes" árban beszerezhető...
A többi járulékos dolgot meg úgyis tudod...transmitter, aksik töltő etc...
dji air unitokat már tényleg "nagyon olcsón " lehet kapni, de én az O3 air unitot javaslom...nem olcsó, de én nagyon szeretem... gyakorlatilag egy plusz ( pár éves) GoProt kivaltasz vele...,így aztán könnyebb lesz a gép, stb...
-
-
válasz
Pulsar #73532 üzenetére
Egyáltalán nem rossz a Fimi, és az is benne van a képletben, hogy én még nagyon kezdő vagyok, és amennyit használni fogom a drónt, vélhetően sosem leszek igazán tapasztalt.
Sőt, megkockáztatom, hogy az ár/értékaránya a Fiminek jobb, mint a DJI Mininek (személyes preferenciák dolga...). De egy kicsit mindenben gyengébb, és ez számomra azért fájó egy picit, mert ezek már nem mérnöki bravúrt igénylő tételek, simán odafigyelés kérdése. Azért még reménykedem egy komolyabb frissítésben is, hiszen elég új típus.
MaCS
-
válasz
Pulsar #73527 üzenetére
Újat akartam venni, és a Mavicra egyébként sem gondoltam. Lényegében a DJI Mini 2 volt az egyetlen potenciális alternatíva, de azonos kiszerelésben még használtan is 60-70e Ft-tal lett volna drágább, mint a Fimi újonan.
A Fimiről ráadásul kifejezetten dícsérő hangnemű teszteket láttam, olvastam.
Talán az éjszakai felvételek minőségét érte bírálat.
MaCS
-
kriszbon
őstag
válasz
Pulsar #72327 üzenetére
Akkó most a számot ráragasszam vagy ne a gépre he?
Amúgy meg marha jól le/beleírták a szöveget:
"Tájékoztatom az ügyfelet, hogy a pilóta nélküli légijármű-rendszer akkor veheti igénybe a magyar légteret, ha a légközlekedési hatóság nyilvántartásba vette"
Hiszen ők küldték a papírost hogy nyilvántartásba vettek, ilyen számmal+az adataimmal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Windows 10
- Autós topik
- BestBuy ruhás topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- EA Sports WRC '23
- Stellar Blade
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- További aktív témák...
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép játékra! I5 14400F / RX 6900 XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest