-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz
Sordoran #74707 üzenetére
Nem volt / nincs több pénzem.
Abszolúte kezdőként vagy ez, vagy pedig a Neo jöhetett számításba, de ahogy utóbbit elnézegettem, az csak egy vicc ehhez képest. Jó lesz ez nekem.
Soha nem akartam drónozni (bár mindig irigykedtem a szép drónfotókra, videókra) , de szombat délután a fotós haverjaimmal voltunk egy rövid fotós túrán (DSLR és MILC gépekkel), és a már említett srác kihozta a Mini 2-jét, és teljesen beleszerelmesedtem.
-
-
válasz
Sordoran #74647 üzenetére
Én úgy vagyok ezzel, hogy most egyfajta átmeneti időszakot élünk. Újdonságnak számít az, hogy egy kamerát fel tudunk küldeni a megszokott belátási akadályok fölé. Aztán meglátjuk, hogy merre tovább, azaz teljes elektronikus kontroll lesz, vagy egyszerűen úgy hozzászokunk ehhez is, mint anno az instant fotográfiához a XIX. században.
MaCS
-
-
Takax12
csendes tag
válasz
Sordoran #74632 üzenetére
Amit te linkeltél az az olcsóbb verziós változata, kisebb vezérlőegységgel, és gyengébb aksival, egyszerűbb kamera stabilizátorral, rövidebb rep idővel, memória kártya nélkül.
Amit én néztem, annak ez a videója, bár nem kicsomagolós próbálós, hanem reklámozós.
link 1
link 2
Nem ragaszkodom mindenképpen ehhez. Ha tudsz mást, jobbat ajánlani ennyiért szívesen fogadom. Köszi! -
-
twine
veterán
válasz
Sordoran #74618 üzenetére
Távol álljon tőlem, hogy bárkit a legális útról próbáljak más irányba terelni , pusztán mint egy érdekességet mesélem el:
Egy eléggé elhiresült Magyar youtuber, akinek azért már bőven vannak szponzori tartalmai, és elég szépen megél abból amit összerakott, volt egy videója ami konkrétan , nem is titkoltan egy hosszabb reklám volt....(Nem akarok nevet írni, nem célom a seriffkedés, meg "felnyomkodás")
Na ebben a videójában is, mint szinte mindegyikben, voltak drónos jelenetek, és ezt így vezette fel...
"Mekkora szerencse, hogy itt a sétánk közben pont találtunk egy memóriakártyát a járdán,és pont légi felvételek vannak rajta erről a területről!"
NAgyon meglelpődtem, hogy még ő is így nyomja..... -
aronpapa
tag
válasz
Sordoran #74516 üzenetére
Át kell böngészni a biztosítási feltételeket.
-
krokk
senior tag
válasz
Sordoran #74493 üzenetére
Szerintem jól mondod bár én sem néztem mélyebben utána. Ami közvetlenül nem érint azt nem mindig tudom teljes részletességgel.
Itthon ha papírjaid vannak, a gép matricázva van és használod az appot akkor szerintem max szóban mondjanák erre, hogy máskor kisebb akksival. De ha ellenőriznek akkor az valószínűleg lakott terület környékén lesz és mert valaki bejelenttet, hogy nem tetszik neki amit csinálsz, akkor meg kevésbé az akksi lesz az probléma. Ha meg esetleg tiltott helyen repül az ember és azért, akkor szintén ez lesz a legkisebb problémaattól függetlenül én inkább viszek magammal 3 normál akksit, minthogy ebből probléma legyen, de az az én személyes dolgom
-
válasz
Sordoran #74476 üzenetére
Szeretni fogod a 4-est, jó kis drón. Próbáltad már? Ugye mennyivel halkabb mint a 2-es?
Én nagyon szeretem, meg is van hozzá egy csomó kiegészítő. A táskát nagyon tudom ajánlani, mert nem kell hajtogatni a karokat. Kiveszed, bekapcs és már mehetsz is. Pikk-pakk megvan, gimbalvédő sem kell.
-
Roland861010
veterán
-
-
válasz
Sordoran #74374 üzenetére
Bele fog férni a lidar 249 grammba? Kétlem. Ezek a jutuberek csak találgatnak, régebben én is megnéztem párat, de atom hülyeség az egész.
Mini 3 pro és 4 pro között a 360 fokos akadályérzékelés volt a lényeges különbség azoknak akik használják. Ez kb. 100 ezerbe kerül a használt piacon. Plusz van még néhány apróság, de ezek nem olyan lényegesek. Ha pl. gogglessel akarod használni, az más tészta (sztem néhány % aki ezzel használja). Ja és ne felejtsük el a 120m vs. 500 métert sem.
-
válasz
Sordoran #74370 üzenetére
1"-es szenzorral orra fog esni szegény kis mini
Mini to the Max!
Minek ebbe 1" szenzor? Akinek az a vágya, vegyen egy nagyobb gépet. Mondjuk oké, el kell adni az Air 3s kameráját nagyobb tömegben is. De ez nem Hasselblad... és nem Sony, mint az Air 2s-é volt. Meglesem majd egyszer, ha lesz alkalmi vétel 3s-ből
-
-
-
Roland861010
veterán
válasz
Sordoran #74363 üzenetére
Igen nagyon jó áron van.
Viszont én is ilyen vagyok hogy mindig próbálok úgy vásárolni hogy jó legyen és a lehető legjobbat.
Első drónnak nem akarok 150-nel többet kiadni.
250ig is mehetnék de ha azt verem a földhöz vagy megyek neki valaminek a szemem is kitépnén nem csak a hajamat.Az a baj nem enged az eladó a Mini 2 árából mert bontatlan.
-
-
-
etnies
senior tag
válasz
Sordoran #74210 üzenetére
Rajta van a matrica. Érdekes, pedig mindent updateltem.
Ha lesz végre egy eső mentes nap, kipróbálom. Köszi az infót, én úgy tudom, hogy bár UK már nem EU-tag, de az összes EU-ban érvényes szabály itt is él, csak egy pici módosítás van azokhoz képest. A magyarnál mindenesetre egyszerűbb, nincs eseti légtér meg ilyen baromságok.
-
-
-
-
-
-
Kis Tigris
tag
válasz
Sordoran #74057 üzenetére
Nekem ma jött meg az üzembetartói és a lajstromszám is
Következő teendő, akkor a lajstromszámot a gépre felragasztani? Majd kimenni a legközelebbi mezőre, s ott belépni a MyDroneSpace progiba? S ott fel kell valahol vinni a lajstromszámot és a regi számot? Vagy hogyan tovább?
-
Kis Tigris
tag
válasz
Sordoran #74042 üzenetére
Köszönöm, sikerült
A lajstromszám kérelemre hiánypótlásra küldött levél iktatószámával elküldtem a befizetett összegről a bizonylatot.
Csakhogy közben pár napja elküldtem a kérelmet az üzembentartóival kapcsolatban is. S ahhoz sem volt csatolva bizonylat. De ezt a bizonylatot is elküldtem, hivatkozva a kérelmemre, ön-hiánypótláskéntVagy elfogadják így utólag, vagy majd küldik a hiánypótlásra felszólítást, s úgy már hivatalosan iktatószámmal tudom pótolni a bizonylat bemutatást...
Pff, meg van ez úgy bonyolítva, mintha Magyarország lenneDe itt még kérdéses lesz, a biztosítás nem megléte is
Hogy elég e nekik az a nagy X.
Mert ugyebár, hiába 250g alatti (mondjuk nekem majd ne nagyon kezdjék el méricskélni, mert vetem rá propellervédő burkolatokat, s azal már 251 vagy 252g), a kamera megléte miatt álítólag már biztosításköteles...
-
Kis Tigris
tag
válasz
Sordoran #74034 üzenetére
Ezer köszönet, ez hiánypótló
07.12-én hitelesítettem és nyújtottam be a lajstromszám iránti kérelmet. S 07.19-én vagyis pénteken érkezett a felszólítás a befizetéssel való kiegészítésre. Ha azt elküldöm, lehet már nem sietnek annyira a lajstromszámmal és a nyilvántartásba vétellel
Bánnám, mert jó lenne minél hamarább "legálisan" drónozni, mert a kis caros Mini 2 meglepően jó képeket és videókat készít
Mondom ezt fotósként
-
-
-
-
válasz
Sordoran #73984 üzenetére
Ne hülyéskedj már, sosem mentél még 51kmh-val lakott területen belül? Vagy nem előztél 91kmh-val országúton? Esetleg pályán nem szaladsz bele 140-be? Na ugye. Kb. ugyanaz a szabálysértés. Csak a dórnozás nem okoz akkora balestetet, mint egy autó okozhat. Plusz a sok jóember, aki a drónozás oktatásából él, azt szajkózza hogy Úristen MEGBÜNTETNEK!!! Gyere hozzám tanfolyamra! Pénzt!!!
Senki nem fog rád szólni sem ha a kertben repkedsz egy kicsit, sem ha az országúton, bicikliúton. Nem 1984-et írunk, érti aki érti Orwellt. Természetesen elítélek minden illegális és a népre nézve rendkívül veszélyes dróntevékenységet és arra bíztatok mindenkit, hogy ha akár csak 10 percre felszáll a mező közepén, azt is be KELL jelenteni, regisztrálni, és legyen rendben a kötelező biztosítás is. A szegény védett madarakat pedig hagyjuk költeni a Zemplénben, mert a drón nagyon zavarja őket, a kiherélt kipufogós crossmotorosok nem. Nekik szabad tolni az erődben, nekünk drónosoknak nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 SUPER 6GB Rampage Everest 500W
- Samsung Galaxy A41 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged