- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A34 - plus size modell
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
_X10Dead_ #60441 üzenetére
Egyelőre magamat győzködöm. De sztem mostmár megvárom a dji idei eresztését, hátha villantanak valami érdekeset, amit vagy érdemes lesz megvenni, vagy megszaporodnak tőle a használtpiacon a phantom 4 pro-k. Megvételre pl tudna érdekelni egy 1"-os szenzorral szerelt Mavic - persze nem dupla áron egy használt p4 pro-hoz képest.
-
válasz
_X10Dead_ #60397 üzenetére
Vannak pozitívumai, de nemigazán győzött meg...
"6 motor, ha egy kimegy még le lehet szállni" - Ez valóban érv, de halt már be valakinek jól karbantartott phantom 4 motorja? Ráadásul a nagyobb madár többet eszik, ergo egy nomád túrára több akksit kell venni+cipelni.
"Felhúzható lábak, összecsukható karok" - a yuneec eleve jóval nagyobb, ránézésre összecsukva se lesz hordozhatóbb a Phantomnál.
"Nem lógnak bele a propok a képbe", "360 fokos kamera/Nagyobb FOV" - az alap 24mm-es kamera szűk látóterénél ez aligha lesz valós probléma. Viszont érdekelne egy nagylátó előtétlencse a kamerához, ami tényleg gond lehet a "családi ékszereket a lába közé húzó" phantomnál...
A meccs még nem eldöntött nálam - de mivel fontos szempont a teljes rendszer hordozhatósága (sokáig valami Mavic-klón zsebdrónt akartam venni), inkább a phantom felé hajlok.
-
Johnny_vT
senior tag
válasz
_X10Dead_ #59992 üzenetére
(#59992) _X10Dead_ és (#59994) Allien köszi a tippeket!
Közben teljesen rácuppantam a UAVfutures YouTube csatornára és úgy döntöttem megpróbálkozom egy saját budget racer összerakásával. Kezdésnek az is elég, ha repül, aztán ha már elégszer összetörtem, akkor beszerzek minőségibb alkatrészeket és elkezdem csiszolni a dolgot alaposabban.
Kérdés 1:
Ilyen célra mennyire alkalmasak a webáruházakban árult kitek? Ezt csak példának dobom be ide, hogy kb. ilyen csomagokat árulnak 90-250 euró közötti ársávban.
Pro: Minden passzol mindennel, csak forrasztani és programozni kell.
Contra: Vélhetően ultra-budget minőség még az árhoz képest is; a sok apró csomag várásának élménye elmarad; az alapos kutatás + megértés + tervezés élménye elmarad.
Kifejezetten imádok apró csomagokat külön-külön várni, de van egy kis félsz bennem, hogy ha egyesével rendelem meg az alkatrészeket Banggood-ról, akkor valami nem fog passzolni és felülök a szopórollerreKérdés 2:
Ez a kontrollerekre, protokollokra és a programozásra vonatkozott volna, de előbb még kutatok ebben a témában is, feleslegesen nem kérdezek. -
ezoltan
tag
válasz
_X10Dead_ #59972 üzenetére
Az említett x215 pro-t nem ajánlom személyes tapasztalatok alapján (persze simán lehet hogy én fogtam ki egy péntek délután összedobott példányt).
-kamerája már a bekonfigoláskor elhalálozott
-noname motorjaiból kettő alapból iszonyat lötyögős volt
-pár akksi után a vtx is elköszönt
-még pár akksi után a FC-ből eltávozott a gyro ill. gyorsulásmérő, "NOGYRO" hibaüzenet
-a forrpontok 70%-át újra kellett forrasztani,gyalázatos munkát végeztek
-a napokban elszállt a 4in1 escViszont jól néz ki a karbon mintázata
Gyakorlatilag lassan kicserélem minden alkotórészét ennek a szemétdombnak.Olcsó húsnak... itt nagyon helytálló az esetemben.Kapott Runcam Swift2-t,új Kakute F4 AIO-t,Holybro Atlatl vtx-et,Emax RSII 2306 motorokat,Foxeer pagodát...Most előállt az esc hibával.
Most kb itt tartok vele: Állapotom -
Johnny_vT
senior tag
válasz
_X10Dead_ #59972 üzenetére
Nézegettem a Hubsan H501S X4 AIR PRO modellt, amire azt mondják elég jó az ár-érték aránya, de pont a kameraképe az, amiben kicsit instabil. Ilyesmi méretű és kategóriájú gépekre nem igazán lehet utólag gimbalt + akciókamerát tenni ugye? Nem bírná el gondolom, meg hát gyorsabban is merülne az akksi.
Az X215 Pro-hoz: tudnál adni egy weboldalt vagy leírást, ahol a szükséges/ajánlott cuccok össze vannak gyűjtve? (Távirányító, FPV szemüveg, ki tudja mi még, hiszen nem értek hozzá
)
A GPS-es érvelésedet értem és kisebb piackutatás után úgy látom ebben az árkategóriában már kvázi alapfelszreltség.
-
ot93
senior tag
válasz
_X10Dead_ #56887 üzenetére
Köszi a választ.
Most már biztos, hogy isdt lesz, q6 plus vagy lite, mert a q6 pozitívumai fontosabbak, mint az s60 estén és a negatív szempontok is az s60-nál nagyobbak (legalábbis nálam). Meg aztán Te is inkább az ISDT - t ajánlod...
Vagy várok, hogy valahogy vámhatár alá menjen, vagy megveszem a lite - öt EU raktárból 49.99-ért banggood-on... -
válasz
_X10Dead_ #56840 üzenetére
Nos, feltúrtam a netet Devo 7 táv moddolás után, de nem találtam eddig egyértelmű infót.
Furcsa, mert rengeteg ilyen táv van embereknél szerte a világon, ugye a walkera a modelljei mellé dobálta mint a fruttit..
quadkopterhez találtam olyan S-Bus vevőegységet ami köthető FC-re:
[link]
Ez épített, avagy nem miniatűr quadhoz jó, ám esetemben a protokoll bővítés lenne az érdekes, úgy lenne 'elérhető' egyéb gyártmányú, épített kész quadkopter, whooper.Ezeknél a multiprotokollos egységeknél nem vagyok teljesen képben hogyan működik..
Pl párhuzamosan megy a rádió jel sugárzás a normál illetve a multirprotokoll által, avagy ilyenkor lekapcsolódik az alap jelkimenet? -
Baku
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #56348 üzenetére
Másfél éve próbálok drónozni, és rájöttem, hogy az egészben a lehető legnehezebb dolog olyan ideális helyet találni, ahol gondtalanul lehet(ne) reptetni. Értsd ezalatt: Nagy, nyílt, szabad terület, emberek, házak, gyerekek, kutyák, villanypóznák, magas fák, patak, folyó, tó NÉLKÜL ....
-
syler123
veterán
válasz
_X10Dead_ #56154 üzenetére
Mondjuk azt én sem értem, ha ezekben normális gyro van, akkor ha ráteszem a gép tetejére a kamerát, akkor miért húz hátrafelé a gép, miért nem pörögnek jobban a hátsó motorok, hogy ne induljon el hátra a gép?
Mondjuk nem izgat, mert úgyis teszek rá acro firmware-t, ott nem lényeges, de nem értem miért van ez, miért nem törekszik vízszintre a gép. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
_X10Dead_ #55399 üzenetére
Én is ilyet használok, de egyszerre hármat vettem "tuti ami biztos". Mindhárommal szuper mindkét MT826 multiméterem, amit FLUKE drága műszerhez hasonlították, és elég jól szerepelt az MT826. 0,005v a referenciától az eltérés 5v esetében, 7v esetében ez 0.001 vagyis elvárásaimnak kiváló!
-
-
-
válasz
_X10Dead_ #52769 üzenetére
Őszintén műszaki emberként nem feltétlenül akarom "lespórolni a legózást" , és látom a topicban is nyomják rendesen
. Kb olyannak tűnik már ez, mint egy komolyabb gamer PC-t összerakni, kicsivel kell többet tanulni hozzá.
Ezek az alien h4 és hasonló összecsukható szereldmagad gépecskék nagyon szimpatikusnak tűnnek, még művelődök a témában (+méregetem, mekkora fér el), és lehet tényleg belevágok
. Egy drón biztos lesz a családban, a gyerkőc rimánkodik érte - de ez valami kis egybekínai bogárriasztó lesz, amiért nem kár, ha elviszi a szomszéd macska.
-
Geller72
veterán
válasz
_X10Dead_ #52769 üzenetére
Remélem, nem rám gondoltál, amikor ezt a fizetett dolgot említetted.
. Én ugyanúgy várom a Peri-t is, mert szerintem agyonveri a Sparkot, de az Air közelébe is kerülhet, ha nem nézem a repidőt szigorúan. Én személy szerint a jó eszközöket szeretem, és nem érdekel, hogy mi van ráírva, ha az a legjobbak egyike.
A Vitus nekem is tetszik, de nem ismerem és az ára relatíve közel van a Mavichez - igaz azt sem vennék és nem is azt vettem, amikor el kellett döntenem, hogy mire van szükségem. Azt az éjszakai kamerát azért megnézném magamnak. A Walkera is tudja azt, hogy mondjuk összekötöm a tabot/telefont a távval és VR szemüvegen, tabon, app segítségével nézem a repülést, amolyan FPV szemszögből, van head tracking a gimballal összeköttetésben, és hasonlóak? Jó lenne ha mesélnének olyanok is, akiknek van Walkera kameraplatformos gépük, mert itt a topicban ez szinte teljesen fehér terület.
-
-
válasz
_X10Dead_ #52727 üzenetére
Ha gyári drón, akkor igen, a Mi jól néz ki, bár az a méret gond lesz. Pontosabban ekkora méretbe már az összecsukhatós alien h4 450 is belefér, ami esetleg elbír egy 300g-os kamerát 200g-os esővédő házikóval és egy gimballal. Ezt a Mi nem tudja.
-
Geller72
veterán
válasz
_X10Dead_ #52293 üzenetére
Én anno pont a nagyobb súlya miatt vettem meg a P4-et, mert a Mavic nekem könnyűnek tűnt. Repültünk együtt kollégával, kicsit nagyobb szélben a Mavic lényegesen többször/erősebben kényszerült korrigálni. Kár, hogy nincs meg a képem arról, amikor a Phantom rátámaszkodott a szélre és ott állt csak, mozdulatlanul.
Természetesen nem szeretek kimenni szélben, de sajnos nem mindig hibátlan az idő.. -
techie_guy
tag
válasz
_X10Dead_ #52237 üzenetére
Nagyon szeretnék már én is egy reptetni egy drónt, viszont gyengébb minőségűt nem akartam venni, a DJI Mavic Pro ára viszont kiütötte az ingerküszöbömet. Ez az Air viszont elég jó darabnak tűnik elsőre, kb. pont tud mindent, amit egy dróntól elvárnék.
Mit tippeltek az árára, mire hozzánk elérkezik? 200-250k? -
Baku
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #50796 üzenetére
Köszönöm!
Megint tanultam valamit....
(És még mennyi mindent kellene..... )Ami mégis furcsa, hogy az F36 mégsem csinálja ezt (és az E-011sem).
Bár vicces, és izgalmas amikor "belegabalyodik" a saját maga által keltett turbolenciájába, de azért földhöz nem veri magát úgy, mint az E-010 ..... -
Baku
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #50771 üzenetére
"...Minél "gyengébb" a gép, annál kisebb a seggre-esés veszélye, mivel jó néhány másodperced van felfogni, hogy elfogyott az akku, mielőtt leesik...."
Ezt nem igazán értem, hiszen hiába fogom én fel, hogy jön lefelé ezerrel, hiába is készülök rá időben, (hiszen tudom már tapasztalatból milyen kehes a jószág), odatolom neki a csutkára gázt, de szarik rá, és földhöz veri a seggét, viszont ugyanazzal a lendülettel már emelkedik is vissza, mintha a perkettát ugródeszkának használná ....
És itt az én esetemben nem is csak 2m- ről van szó, mert a lakás belmagassága 4m....
Szóval lehet hogy ugyanezt csinálná 15m- ről is.... nem tudom....
Mkndenestre motort fogok cserélni benne nagyobbra az tuti.... Már csak kíváncsiságból is.... -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
_X10Dead_ #49261 üzenetére
megláttam az árakat és azon agyaltam, hogy fillérre van -e lebontva
Maradok a keskeny pofájú kombifogónál, és azzal frankón összenyomkodom, bár időben sokkal többet kell töltenem vele, de nem vagyos se fogtechnikus, se tolvaj, hogy ilyenre költsek egy vagyont
Eszméletlen árak.
-
stefi81
tag
válasz
_X10Dead_ #48363 üzenetére
Én kb. 10x reültem a q95-el és nagyon tetszik. Legutóbb a nagy szélben az jó móka volt...
Itt jól repülnek vele.
Az osd-t be lehet kötni.A kamera állítható, csak előtt be kell hotglue-val ragasztani a lencse tartót. Borus időben szar a képe, de napsütésben kiváló csak fura a 170fok körüli látószög.
Párszor falnak lett csapva, de semmi baja, csak a légcsavarokat kell állandóan visszahajlítani.
A motorok a képek alapján mások mint a lizzy-ben, remélhetőleg ez nem fog megdögleni.
Szerintem a 200mw-t vtx állítás nagyon jó. Meg ami különösen tetszik hogy normális vevő van benne alaból. XM+ amivel 760m-t mentem már, szóval a hatótávval nem lesz gond. -
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #48360 üzenetére
Jah hát így is lehet fogalmazni
Amikor megláttam, hogy PPM-ben van a vevő, elkezdtem túrni az Frsky manualt, hogy ez olyat is tud? De aztán láttam, hogy az UART portok is ki vannak kapcsolva és oneshotban van az ESC, na ekkor már gyanús volt, hogy ennek nem így kéne lennie
-
Baku
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #48303 üzenetére
Köszönöm! Megint okosabb lettem (egy kicsivel)....
A vezetékes összeköttetés gond nélkül menni fog, ezt már tudom, vannak videók a YT-on is róla, szóval azzal nem lesz gond....A vezeték nélküli megoldást azért erőltetném, mert a SONY PS3 sixaxis - gamepaddal gyönyörűen működött, és nagyon kényelmes volt, hogy nem kellett a vezetékkel bajlódni, nem lógott, nem gubancolódott, nem akadt bele semmibe stb.....
Nem a távolság miatt kell tehát, hanem csak hogy a táv és a VR szemüvegbe rakott mobil között ne legyen kábel. Csupán praktikussági és kényelmi szempont lenne....
Nem tragédia az sem, ha nem jön össze, akkor marad a madzagos megoldás.
A dongle-t megrendeltem, próba szerencse, (csakis 2€ volt) de ha nem jön össze az sem gond, mert a laptopomban nincs bluetooth, ahhoz majd jó lesz.... -
Baku
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #48286 üzenetére
Lehet, hogy igazad van, hisz jobban tudod/ismered mint én, de (és nem okoskodni, mégkevésbé kötözködni akarok) akkor sem értem hogy miért nem?
Hiszen ha a devo7e a mini usb kimenetével összeköthető egy telefonnal, tehát adatokat továbbít, akkor egy OTG kábelen (ami ebben az esetben csak egy szimpla fordítóként funkcionál mini usb-ről normál usb-re) miért ne küldené ki ugyanazokat az adatokat?
Vagy lehet, hogy nem szabványosan van bekötve (a mini usb aljzat), nem ad ki 5V- ot, és így nem hajtja meg a bluetooth dongle-t??? (Csak kérdezem ....) -
Baku
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #48269 üzenetére
Félreértettél (bár valószínű, hogy én nem fogalmaztam elég érthetően )....
Arra gondoltam, hogy a táv és telefon közötti kábeles összeköttetést váltanám ki bluetooth kapcsolattal ....
Mivel a telefon képes receiverként működni, ez a része megoldott ....
A távra azért kell otg kábel, mert bluetooth dongle (transmitter) csak nagy USB dugaszvéggel kapható (legalábbis én nem találtam még mini USB-ser eddig)... -
Baku
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #48175 üzenetére
Az ingyenes posta nem (mindig) jelent egyet, a regisztrálatlan küldeménnyel.
(Gyakran jön ingyen posta ajánlott, regisztrált küldeményként)Imgyenesen, és regisztrálatlanul is jön gyakran 20€ feletti cucc.
Szóval van itt minden, és nem következik automatikusan az egyik a másikból... -
vandor01
senior tag
válasz
_X10Dead_ #47892 üzenetére
pedig pont az OSD miatt izgultam ra... de egyefene elrepkedunk azert vele
ahogynezem a vaz ugyanaz mint a lizard-e.. mas a kamerafelfogatas valamint
a "board" nem tolti ki teljesen a helyet a vazban mint a lizardnal...
a lizard 3 "szintes torony" mig a furybee csak 2 szintes
marad ott meg szuk 1cm-es res... de min: tobb mint fel cm-esha befer a 2szintes es lezuzom a vazat? lehet atrakom vmi KKEGG100/130ba
-
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #47815 üzenetére
Tervezem, hogy ha megjött az über töltőm, akkor elkezdek egy akkumulátor naplót vezetni belső ellenállásokkal és hasonlókkal, és megnézzük, hogy hosszabb távon milyen különbség alakul ki.
Más: SEGÍTSÉG kellene, DJI Spark tulajoktól:
"Kezdő vagyok, s megérkezett a DJI sparkom
Nem tudom használni frissítéseket kér. Elméletileg megcsinálta
Még azonban mindig valami nem jó a firmwareval
Nem találok normális leírást
Videót ami közérthető
Tudnál segíteni?
Vagy Kecskeméten esetleg valaki akiért hozzá?"Ehhez tud valaki hozzáfűzni valamit?
-
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #47612 üzenetére
A QX7 tokozása tényleg nem egy nagy szám, szerintem is kicsit igénytelen, de engem ez nem zavar, lévén simán lerakom a földre a dzsuvába, meg ráhányom a cuccokat, szóval engem nem érdekel, nem várom el, hogy mart alumíniumból legyen, meg szuper minőségi puha rücsis anyagokból. Persze lehet ha egyszer a kezembe fognék egy 500 dolláros Futaba-t vagy egy Horust, azt mondanám, huh ez kell.
Én használom azokat, amiket mondtam:
- arm értelemszerű
- buzzer is
- a black boxot azért kell kitenni, mert iszonyat sokat irkál a kártyára on állapotban, szóval azt inkább csak kikapcsolom és ha kell, akkor be
- a fail safe nekem biztonságot ad, ha leesik a drón, átklattyintom és így hozom vissza, persze ez inkább csak alűr, simán szét is húzhatnám, akkor sem tudna véletlenül beindulni, viszont fail safeben akkor is csipog, ha pl, a buzzer kapcsolód valamiért nem működikMást nem használok, LED-eket, gimbalt ilyesmit, de biztos van, akinek kell ilyesmi.
Bevallom, anno majdnem vettem egy DEVO 10-et a 4 in 1 modul miatt, de aztán úgy voltam vele, hogy már nem nagyon veszek olyan RTF gépet, ami miatt kellene, hanem inkább belerakok egy Taranis vevőt. Nyilván ez egy ilyen new age dolog, és régebben mindenki Devot meg Futabát vett volna, de szerintem nekünk quadkoptereket reptetőknek már nincs rá szükség, de ha helit, merevszárnyút, meg mindenféle egyebet reptetnék különböző protokollokkal, akkor érdekelne a DEVO 10.
De feladtam, szerintem már szükségtelen.
-
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #47577 üzenetére
Nem ismerem az UI-t de ha ugyanazt a funkcionalitást tudja jobb minőség mellett, akkor miért találkozom fényévenként egyszer ezzel a távval? (mármint tényleg kérdezem, nem cinikusan) És akkor is inkább a 7 vagy 7e-vel, mert az elsőt beszopta valaki valamelyik túlárazott Walkera modellel, vagy kispénzűek megvették az utóbbit multiprotokollos távnak (amiben látok fantáziát).
Én most 9 csatornát használok, de a mikro quadkopon nem azért nem tudsz ennyit ellőni, mert nem lenne mire, hanem mert rá se tudsz rakni olyan vevőt ami elfér
Az Arfunom teste akkora mint az XSR vevő kb
Szóval oda mindenki XM+-t használ, az meg 8 csati.
A kameraplatform gépeknél tudjuk hogy a végtelen csatorna sem elég, racernél nem kell ilyen sok, de az ember rá tud szokni a jóra
Néhány ötlet:
- 4 ugye az alap
+ 2 az extended alap: arm + mode választó
+3 (amit én használok): buzzer, black box, fail safe
------
Ez eddig 9, de
+1 Runcam Split
+1 LED vezérlés (pl. ha éjszaka repkedsz, mert elvileg vannak már ilyen kamerák, és egy jó LED-del és buzzerrel azért azt is lehet)
+1 iNAV nál ha van több repülési mód, nem elég a háromállású, hanem két kapcsoló mixét használhatod, mint a Flysky FS-i6S-ben
+1 ha akarsz ratet, expót állítani, pl. azért mert van egy cruiseolós és egy agresszív pálya állás a távodon, akkor az is lehet csatiPersze a puritanizmus hívei alap 4 csati + arm+buzzerrel tolják, hiszen ha nincs csati a módválasztón, automatikusan acroban van a gép
Szóval elég a 6 is
A HALL tényleg elég drága, asszem darabja 7K volt a QX7-hez, úgy viszont már 45E-be fáj...ami eléggé borsos.
-
-
Allien
veterán
válasz
_X10Dead_ #47127 üzenetére
Megérkezett hozzám is qrva lassan a Jumper. Amit felsorolsz, nagyjából egyet értek, de kérdés, hogy pl a belsejét át lehetne-e rakni más "vázba". Akár a devoba. megpróbálom lecsekkolni.
Ami még "fontos". Választható nyelv! példul:
afrikaans, romana, és Magyar is! Azé ez nem semmi.
Gyorsan ki is próbáltam az XK X250-l. Gond nélkül blindelt. Alap beállításokkal csak "repül", azaz 4 csatornára van beállítva. Külön kell beállítani ugye a többit, mint kamera, vagy flippek. Ehhez jó lenne egy csatorna térkép, hogy az eredeti csatorna kiosztás mi lehet. Ez sajna adott a többi modellnél is, valahonnan pl jó lenne tudni, hogy a Bugs 2-3-s quad 5-6-7-8 (talán) csatornái melyek is.
De, agilisebb még a Taranula x6 távjánál is az X250!Ráadásul, ennél a távnál már adottak a görbék, meg egyéb finomra hangolások is.
-
Baku
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #46851 üzenetére
Bár okafogyottá lett a dolog, mivel újdonsült fórumtársunk már megrendelte az X21-et,
mégis - a "szőrszálhasogatás" szándéka nélkül - pontosítanék, tapasztalataimra támaszkodva:".....A cheapskater setup egy akciós SYMA X8-as-on alapulhat... "
Ebben az esetben (hátha bakker még ebben gondolkodik) én CSAK az X8G verziót ajánlanám,
a JÓVAL ERŐSEBB ÉS STRAPABÍRÓBB motorjai miatt, és egy X8HW boarddal, hogy legalább magasságtartás, és headless legyen már....
Kvázi a jobb vétel az X8HW lenne, a "G" motorjaival....
Én ilyenre építettem át az enyémet, és mondhatom, hogy egész jó lett....
Gond nélkül viszi az SJCAM4000 - et a Walkera gimballal (+3s akkupakk),
a headless meg az altitude hold meg (majdnem) felér egy fél GPS-sel....
Ettől többet (irreálisan bonyolult, és költséges mókolás nélkül) nemigen lehet kihozni az X8-ból, de szerintem ennyit még érdemes ..... -
Baku
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #46853 üzenetére
Köszönöm szépen, de nem ez volt a kérdés ....
A csatlakozó kiosztása kitalálható volt, a mellette lévő slotra lettem volna kíváncsi,
és arra, hogy miért olyan kiemelkedő kiképzésű az optika, esetleg kézi fókusz, vagy zoom állítás lehet-e mögötte???A kép a netről van, és nem vennék ilyet, ha nem adnának a 44k- s X21-hez egyet belőle ....
-
vegyszer
addikt
válasz
_X10Dead_ #46810 üzenetére
Nagyon nagyon nagyon off...
“Nagyon boldog ember voltam. Már több mint egy éve jártunk imádott barátnömmel és el is határoztuk, hogy összeházasodunk. Csak egy dolog aggasztott! A gönyörü szép húga… Jövendőbeli sógornőm 22 éves volt, nagyon szűk miniszoknyákban járt és legtöbbször melltartó nélkül. Rendszeresen lehajolt mikor a közelemben volt, s így mindig csodálatos látvány tárult elém. Biztosan szándékos volt, mert sosem csinálta más előtt. Egy napon, a hugica hívott és megkért, hogy menjek át leellenőrizni az esküvöi meghívókat. Egyedül volt mikor megérkeztem és azt suttogta, hogy olyan vágyat érez irántam, amit nem tudott leküzdeni. Azt mondta, szeretne velem szeretkezni, csak egyszer mielött megházasodom és elkötelezem magam a nővére mellett. Nos hát…. teljesen lesokkolt a dolog, s egy szót sem tudtam kinyögni. Azt mondta: – Felmegyek a hálószobámba, és ha szeretnél még egy utolsó örült, vad kitörést, akkor gyere és tégy magadévá!” Meredten figyeltem, ahogy felmegy a lépcsőn. Mikor felért, lehúzta a bugyiját és ledobta rám a lépcsö aljára. Egy pillanatig ott álltam, majd megfordultam és kivágtattam a bejárati ajtóhoz. Kinyitottam, majd a kocsimhoz rohantam. Körös körül ott álldogált az egész jövendőbeli családom, mind tapsolva! Apósjelöltem könnyes szemekkel ölelt át és mondta: – Nagyon örülünk, hogy átmentél a kis tesztünkön! Nem is akarhatnánk nálad jobb férfit a lányunknak. Üdvözlünk a családban!” A történet tanulsága:
Mindig a kocsiban tartsd az óvszert!” -
Roli5
tag
válasz
_X10Dead_ #46187 üzenetére
Sziasztok.
Nekem van egy XK DETECT X380, 4-szer repült, 5-ször volt akksi töltve. 58000,-Ft - ért vihető, 3 hetes a drón, származási papírokkal, de a garit az új tulajdonosnak kell lebonyolítani a webshoppal, ha szüksége lesz. Nem zuhant (ahhoz külön tehetség kell ezzel zuhanni szerintem) Számot privátban adok, meg nem is linkelhetek, de hardverapro.hu - n fent van.
Rendeltem egy Phantom 3 SE - t, ezért válok meg tőle. -
Baku
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #44455 üzenetére
.... és most nevetséges összegért meg lehet csípni az alin (9€)
Arról esetleg van valakinek infója, vagy tapasztalata, hogy az X8 táv "belét" át lehet ültetni az X5 táv kasztnijába???
Csak mert (nekem legalábbis) sokkal inkább szimpatikus az x5 táv fekete-króm dizájnja, mint az X8 fehér-piros gyerekjátékra emlékeztető fizimiskája ....
Annyit nem ér, hogy az ember órákat küszködjön vele, de ha esetleg kompatibilis lenne, egy 15 percet rászánnék az átültetésre .... -
Teréz Atya
senior tag
válasz
_X10Dead_ #44332 üzenetére
Ez az a híres fehér ragasztó, amit mindenki az egekbe dicsér, de senki nem vette, csak kapta valamelyik modellhez? Sajna én egy deka ragasztót nem kaptam.
Amúgy újranéztem Bruce videóját az EPP ragasztásról. Ő valszeg nem használt aktivátort a pillanatragasztóhoz. Aktivátorral sokkal erősebb a kötés, mert kvára felmelegszik tőle a pillanatragasztó és picit megolvasztja a műanyagot. Gyakorlatilag ugyanaz a hatás amiről ő a takonyragasztóval kapcsolatban beszél. Csak ne lenne olyan kva rideg a CA.
Ja, megtaláltam a flexibilis pillanatragasztót is.
De még mielőtt lerohanom a Hobbykinget, elugrok a másik modellüzletbe tanácsért, de az olyan kva messze van, hogy az ablakból már-már látszik a Szabadság-szobor. Meg 99% h lesz flexibilis ragasztójuk, mert az eladók nagy ott vannak a toppon. Próbálok ilyen fehér trutyit is szerezni. -
Teréz Atya
senior tag
válasz
_X10Dead_ #43834 üzenetére
Köszi a kiegészítést, egy kivételével egyet is értek.
Az ER 130 váza nem valami hűde tartós, pont a kamera mögött fut keresztbe két értelmetlen könnyítés, ami feleslegesen gyengíti a vázat. Peaceliker tudna róla mesélni.Amúgy gondolkoztam h jobban bele menjek az ER130 és a tartott összehasonlításába, de részben már nem gyártják, részben már Seby leírta, ígyhát maradt így.
-
fape
senior tag
válasz
_X10Dead_ #43634 üzenetére
Ezek jó részt csak az elektrolit kondikra igazak amit írsz. Bár való igaz eddig is ezek volt csak szó. Egy fokkal jobbak lennének a kerámia kondik. Sokkal jobban simítják a nagy frekvenciákat is, (frekvencia miatt kell a low esr az elektrolitból. Cserébe kicsi a kapacitása. De vannak kerámiák is drónra pl [link1], [link2]
Legjobb lenne megmérni és utána méretezni és berakni a kondit. De sok embernek nincs oszcilloszkópja otthon. Pláne nem használná repülésközben. 1,5-2x csak best practice, eddig bevált
Valamint a fizikai méretek sem utolsó szempont. A 35-50V-s már akkor, mint egy gyárkémény. Szal sztem a 3S 16V, 4S 25V, 5S 32V tökéletes párosítás.
Plusz egy videó: Best Low ESR Capacitor for ESC?
A lényeg: próbapados teszteken jobban szerepel a 25V-s mint a 35V-s 4S-nél. -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
_X10Dead_ #43487 üzenetére
Nem nagy kaland az igaz, csak, ha rossz információk szerint rakom össze... Az alapján középirányba ismétlődtek a DVR által megjelenített karakterek, de a kamera által látott kép nem jelent meg.
Én a tápot úgy oldottam meg, hogy bekötöttem egy egy BEC-et arra a pontra, ahol az akku beérkezik a szemüvegbe az audióra meg nincs szükségem, így azt ki is hagytam. Video ki-be volt érdekes, amire meg is találtam a dedikált pontokat. Most működik, de valamiért furán kezeli a Kingstone 32GB SDCA3 kártyát.
Egyszer tudtam rá rögzíteni, azóta kártyahibát dobál. Lehet csak rosszul kezelem azt a "bonyolult" három gombot a DVR-en...
Egy akkuőrt be kell raknom, mert olyan szépen alámerítettem (6.7V) az akkumat, hogy ihaj. -
Jackal2
senior tag
válasz
_X10Dead_ #43305 üzenetére
Nos nem. Amikor használtam az ecalc tervezőt, akkor rajzoltattam grafikont a kameraplatformok lebegési pontja miatt. Ha kicserélted az akkumulátort egy nagyobb cellaszámúra, akkor megnőtt az üzemidő, a lebegési pontnál.
Jól mondtad, munka az U*I, ha az egyik tényezőt megemeled, jelen esetben a feszültséget, akkor kevesebb áramot fogyaszt. Ha ugyanannyival száldosol körbe, nagyon kicsi áramfogyasztással kell számolnod (nekem ilyen 10-12A volt a Fuutonnál, de mondjuk az nagyon könnyű). Nekem ebből az következik, hogy megnő az üzemidő.
Ennek a hatékonyságát persze rontja, hogy a súlya több, tehát nem arányos a nyereség, de hát ez ilyen. Nekem ez gyakorlatban is működött, amikor elkezdtem acroban repülni, 10-12 perceket mentem 4S 1500 mAh-val
-
Baku
aktív tag
-
Baku
aktív tag
válasz
_X10Dead_ #43076 üzenetére
Köszi szépen!
Jáááááájjjj!!!! A sírba tesztek ezekkel a hárombetűs szakrövidítésekkel!
Mi a tököm az a "pwm" ???
Van ezekhez a rövidítésekhez valahol egy szótár????
(Valaki összedobhatna egyet egy szeles, esős napon....)A szimulátorozás vezeték nélküli összehozásához kell nekem a PIN-ezés???
(Lehet, hogy rosszul gondolom, de sztem nem, mert fixre ráforrasztom az 5V- ot, meg a kimenetét, aztán annyi. Max. 4 madzag....??) -
grimm2015
senior tag
válasz
_X10Dead_ #43011 üzenetére
Hagyjuk már ezt a témát... amíg az összes 250gram alatti gép játéknak számít a jogszabály szerint.
Csattogófogsorral véditek a 250gramm alatti pilótákat, pedig a 250gramm alatti gépekről beszélek.
Hiába száguld az 130+km/h sebességgel több százméteres hatótávval, semmi sem kell rá, nincs rá szabályozás. Pont ezt figurázták ki a drónszabályozásnál...." Fú, sok szuklatokuro burokrata, alig várom h eletbelepjen a 250g alattiakra vonatkozó tervezet, kimegyek a rendőrség elé a 247 grammos 4s gepemmel és szanaszét repkedem az épületet. Durvább hangja van mint az 5 colos versenygepemnek. Törvényileg megtehetem, nem?"
" Drón jogszabályok Igen "Az megint más, hogy megbüntethet, csak más miatt.
A 250gramm alatti játék, amit bárhol és bárki használhat, míg egy 25km/h 251grammos 50méterhatósugaró drónt regisztrálni kell(ene) + e-tanfolyam.
Ennyiben hagyom, ha erőltetni akarod írj levélben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- BestBuy topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Béta iOS-t használók topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Proxmox VE
- Gumi és felni topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Netatmo Weather Station
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 38000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest