- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- iPhone topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Az Euronics is elkezd használt mobilokkal foglalkozni
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
nortsen
aktív tag
válasz
thomasvold #68050 üzenetére
Arra tud valaki választ adni esetleg, hogy amerikából behozott drónt (fcc) be lehet hozni a vámon?
-
Peti N95
aktív tag
válasz
thomasvold #68500 üzenetére
Akkor majd kiderül az évek alatt, mert egyhama nem tervezem a cserét... Mondjuk azzal meg hosszabbítható lenne az élettartalma, ha minden bekapcsolásnál nem kellene kalibrálnia eggyet, mert forgatja minden irányban rendesen... De gondolom ez nem kikapcsolható neki..
-
Sanyabá
senior tag
válasz
thomasvold #68498 üzenetére
Igen, megértettem. Csak ez majd nem a duplája amit erre szánnék.
-
Peti N95
aktív tag
válasz
thomasvold #68498 üzenetére
Szia. A Platinumnál a gimbal szalagkábel ugyan olyan gyenge pont mint a sima Mavic Pronál, vagy azon is fejlesztettek? Lehet erről tudni valamit?
-
F.E.K..
senior tag
válasz
thomasvold #68175 üzenetére
Szintén azt használom, remekül működik (némi kóválygás után az "RTH" is egész jól visszatalált), csak a repeateren keresztül van gondom
-
F.E.K..
senior tag
válasz
thomasvold #68117 üzenetére
A TELLO játék kategória, ezért viselkedik így (és így még jobban érthető az a 10 méteres limit
).
Szélcsendben el lehet vele szórakozni, pláne amikor elkezd vele az ember kipróbálni a maga által "alkotott" programozott manővereket. Erre is való.
-
blu79
addikt
válasz
Szia, mennyi idő alatt jött meg ? Berendeltem én is egyet
(ali)
-
MR007RM
addikt
válasz
Eldobható, egyszer használatos?
Kíváncsian várjuk a teszt eredményt!
-
F.E.K..
senior tag
válasz
thomasvold #67953 üzenetére
Nekem már nem "áll a kezemre" a képernyő, megszoktam a fizikai kontrollert egyszerűen.
Sebaj, kontroller is úton, nomeg akku (egy akku nem akku ugyebár) is lesz nyilván
Kifejezett fura hogy milyen nyugis a slow módban, de lakásban elég az bőven!
Ennyiért kár lett volna otthagyni a boltban, nem mai darab de még mindig jópofa
Ja igen, tipp: wifi jelszót érdemes beállítani, ha másét nem akkot azért mert a rajta lévő dhcp kiszolgáló csak egy címet kezel! Véletlenül (akár automatikusan is) rácsatlakozik egy közeli telefon, neked meg oda a kapcsolat a drónnal... RTH meg ugye nincs benne, szóval nem vicces...
(Ha meg valakinek fent van az alkalmazás és direkt csinálja akkor pláne nem jó a jelszó nélküli wifi rajta...)
-
F.E.K..
senior tag
válasz
thomasvold #67922 üzenetére
Szintén befutott!
(ha valaki gondolkodna ilyenen: KELL kontroller, a telefonon tapizva számomra legalábbis borzasztóan kényelmetlen/nehézkes...)
-
válasz
Én sehogy nem tudtam megrendelni. A weboldal nem engedte beírni a szállítási címem. Felbasztam magam és bezártam.
-
kirusz1
őstag
válasz
Nekem is úton
-
Jim-X
őstag
válasz
thomasvold #67904 üzenetére
Arra, hogy egy polcon porosodjon boven eleg a TELLO is
-
Jackal2
senior tag
válasz
thomasvold #46838 üzenetére
Elméletileg Inspire-höz van hőérzékelő kamera is, csak piszok drága, ilyen 1.5 milla a géppel együtt és az is csak 18 percet repül sajna...
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz
thomasvold #46848 üzenetére
Szép lassan lecsiszoltátok a paramétereket, úgyhogy én is árnyalnám a képet.
(Mivel erdőről van szó és megfigyelésről/elrettentésről, feltételezem, hogy az erdő FELETT akarsz repkedni)Ha látni akarod a tolvajokat, akkor nincs mese: GPS-es drón + gimbal + kamera.
Az ok egyszerű: Nem tudod a drónt is irányítani és lefelé is nézni egyszerre. GPS támogatással a drón tartja a pozícióját, míg te kukucskálsz (a lombkorona illetve a zoom hiánya miatt így is max. annyit látsz, hogy van mozgás a területen, a felbontás nem elég az azonosításhoz). Ha nincs GPS támogatás, a drón sodródni fog a széllel, és nem tartja a magasságot sem.
Ezt a verziót nagyjából kitárgyaltátok.Ha csak az elrettentés, a jelenléted jelzése a cél, akkor elég lehet egy játék-kategóriás quad is FPV szettel. Ez esetben valami nagyobb testű madár kell, hogy a sündörgők is lássák/hallják.
A cheapskater setup egy akciós SYMA X8-as-on alapulhat (a wifi-st sokszor látni 50-60 dollár körül, a hatótáv kb 300-400 m, a 350-es diagonállal elég nagy és hangja is van).
LOS-ban kb. 100 méterig tudod repülni a mérete miatt, 2S-es, így a legtöbb FPV-s cucc átalakítás nélkül megy vele, az akku elég nagy egy 10-15 perces mókához.
FPV szett:
Akármilyen kamera: 10 dollár körül (én filter nélkülit tennék rá, az sötétedéskor is használhazó marad)
Adó: az erdő miatt én egy 600mw-ost raknék rá, körpolarizált antennával. Kb 20 dollár
Vevő: Telefonra bedugós kismillió csatornás izéke, szintén CP antennával: Kb 25 dollár. ekkor nem kell venni monitort/HMD-t és rögzítheted is a képet a telóval. (OTG-s/UVC-s telefon kell, az MTK csipesek nem jók).
Ha jobb képet akarsz rögzíteni, akkor a gyökér kamera helyett rakhatsz rá egy RunCam2-est (50-60 dollár között akciózzák. Ez rendes, repülésre optimalizált akciókamera, megy 2S-en is, és van analóg kimenete. A súlya nem okoz gondot a Syma-nak)És említsük meg a Jackal verziót is:
Vegyél egy racert. Erdőt már nem kell hozzá venned, nyomhatod a close proximity-t a fák között. A fatolvajok meg garantáltan beszarnak, ha elhúzol mellettük 80-100-zal... -
twine
veterán
válasz
thomasvold #46838 üzenetére
Félve kérdezem, mert ez mégis egy drónos topic, tehát ha lehet drónokat ajánlanak a kollégák...
De ebből a gondolatmenetből kiindulva:
"A drón elrettentésként első körben, meglátjuk megállja-e a helyét."Egy termetesebb 9mm-es gáz riasztó, nem hatásosabb "elrettentésként"?
Esetleg a területileg illetékes vadásztársaságot megkeresni...Megkockáztatom, ha vannak földjeid, erdőid szerintem még ismered is őket,,,Nekem vannak vadász barátaim, jártam hajtásokra, nagyjából ismerem a "miliőt", ők sem szeretik a "rapsicokat"...Némi kis bartert kilátásba helyezve (méz, etc...) biztos meg lehet velük valamit beszélni, hogy merre sétáljanak, vagy hova üljenek ki adott időben...
Nem, itt nem arra gondolok, hogy lőjék le a delikvenseket (még mielőtt valaki felbújtással vádolna),csak arra, hogy ha random, de relatív sűrű időközönként puskás emberek járnak bizonyos területeket, onnan valszeg egy idő után elkopnak az ilyen gyökerek...
De ha kihúzzuk a vadászokat a képletből, és maradunk a drónnál, és légi felvételnél,,,akkor a logika azt feltételezi, hogy tudod, hogy merre vannak az emberek....ilyenkor jön a képbe a gáz riasztó, mint birtok, és tulajdonvédelem, két tanúval akik bizonyítják "hogy megtámadtak"...Nem keménykedésre gondoltam itt....és tényleg te ismered a területedet, és az ott élőket,
de nekem "necces", hogy hamar "leparittyázzák" a drónodat,,legyen az Bayangtoys, vagy DJI, tök mindegy....
Egyszerűen nehéz elképzelnem, hogy a "butafejű" futásnak ered mert meglát egy drónt...inkább pont azért mert "butafejű", leírtja a cél érdekében, ha másdszor-harmadszor meglátja...Persze ettől még vegyél drónt, mert nagyon jó móka
Csak félek a problémádon ez nem fog segíteni....
De ez is csak egy vélemény a sok közül
Peace -
Jackal2
senior tag
válasz
thomasvold #46789 üzenetére
Szia, összefoglalva, amit már a többiek is írtak, illetve néhány gondolttal kiegészítve:
Régebben megkeresett valaki ilyen témában, hasonló feladatkörrel, de vadkár ellen akartak használni a drónt. Eltekintve a jogi és egyéb problémáktól, az alábbiakat kell figyelembe venned (jah és a projekt 500-1 milla között állt meg):
- a járőrözések száma, terület nagysága, beláthatóság
- fényviszonyok, időjárás
- élőerő nézi a felvételt, vagy pedig visszanézed valamikor
- milyen sűrűn kell ismételni a tevékenységet
- át kell-e látni a növényzetenKiindulási alapnak nyugodtan felejtsd el az összes gyári drónt, leszámítva a DJI modelljeit, mondom miért:
Mindenképpen szükséged van az alábbiakra:
- gimbal, hogy le tudd fordítani a kamerát
- nagy hatótávolságú, digitális FPV kép és videó, mert az tuti hogy te PAL/NTSC analóg adásban 50 méter magasból semmit nem fogsz látni, de arcokat biztosan nem
- hosszú üzemidő, minimum 30 perc (ugye 15 oda, 15 vissza)
- autonóm repülési képességek, hogy tudjál útvonalat tervezni, ehhez értelemszerűen valamilyen GPS alapú, megfelelő szoftverezettségű gép kell
- komolyabb kamera rendszer, akár hőérzékelővel vagy infrávalEz így ránézésre 500.000 Ft...Alsó hangon
Ha csak próbára kell, akkor sem adnám lejjebb egy brushless, kamerás gépnél, de erre a Bayangtoys alkalmatlan, mondom miért:
- van rajta egy szar kamera, amit nem lehet lefordítani
- a videók szerint kúszik össze-vissza hiába a GPS
- nincs normális FPV-d
- nincs normális üzemidőd
- pocsék a minősége a Bayangtoys összes termékének, ráadásul olyan gondok vannak, mint rossz forrasztás és hasonlókÉn vennék egy használt Phantom 2-t és kijátszanám magam, abból már érezni fogod, hogy kb. mire van szükséged.
-
ezoltan
tag
válasz
thomasvold #46789 üzenetére
Érdemes Jackal ide vonatkozó blogbejegyzését is áttanulmányozni a tisztábban látás kedvéért:
[link] -
varadigabor
senior tag
válasz
thomasvold #46786 üzenetére
Nincs mit!
Vtx az a video transmitter, ami küldi az képet, Vrx az ami a videó vevő, Van jó sok rövidítés
BEC, FC, ESC, ACC stb stb..
-
twine
veterán
válasz
thomasvold #46786 üzenetére
"ahol én lakom, drónokat esetleg filmben láttak az emberek, szóval tuti elűzi őket..."
Ezek után beindult a fantáziám... Ha "rácelluxozol" még egy piros lézer pointert , és "megvilágítod" a delikvenst, lehet hogy le tudod követni hazáig fosch csíkot...
-
varadigabor
senior tag
válasz
thomasvold #46763 üzenetére
Nekik mennél egy fél kilós racerrel 120al, lehet kibirnák nevetés nélkül
Amúgy ha eterjed a híre hogy sokat repkedsz vele az erdőben lehet, nem szívesen mennek majd oda lopni. Raceremre is mindenki azt hiszi hogy rögzít is, amatőr úgy se tudja mennyire jó az a kamera a gépen.Szerk: láttom rendeltél is. Tanács hogy mezőn teszteld, az RTH-t és ott is gyakorolj. mert erdő fölött elvesziti a jelet, és ha véletlenül nem jön vissza. Kb soha nem találod meg.
-
Baku
aktív tag
válasz
thomasvold #46778 üzenetére
Sok szerencsét!
Aztán ha segítség kell az elinduláshoz, és a feljlesztéshez, (akku, töltő, vtx, rtx, stb... itt mindig kapsz ötleteket .....
Viszont egy okos töltőt már most nézhetnél hozzá, nem fogod megbánni .... (Pl. iSDT)
Kelleni fog, hidd el .... -
Baku
aktív tag
válasz
thomasvold #46776 üzenetére
Szívesen!
Igen, ez az. Ár /érték arányban most talán ez a legjobb vétel.
Meg kell keresni a legjobb árat, és EU szállítást választani ....(Ha nem lenne már egy rahedli drónom (meg egy ruháskosár tartozék és alkatrész hozzájuk) ,
biztos vennék egy ilyet, de már félek, hogy a családom kirak az utcára a "szarjaimmal " együtt ...) -
Baku
aktív tag
válasz
thomasvold #46771 üzenetére
Az X21 még mindig magasan veri a Bayangtoys - t (legalábbis a paraméterek alapján)....
A B.toys csak egy GPS alapú magasságtartást kapott, ami nem egy nagy durranás, valamivel megbízhatóbb, és pontosabb, mint a baromezrikus, de igazából csak divatosabban hangzik ...
Az X21-ben azonban jóval több a navigálást segítő, könnyítő GPS alapú funkció van.
A leírás alapján (egyelőre senkinek nincs, ezért csak arra lehet alapozni), "hazajön" gombnyomásra, kijelölhetsz egy pontot, amit "meglátogat", aztán hazatér, mozgás közben (pl. motoron, vagy kerékpáron ) követi a nálad lévő távot, (azaz téged)....Használható FPV - t meg CSAK akciókamera + 5.8 Ghz-es es nagy teljesítményű adó (vtx), és a távon hasonlóan nagy teljesítményű vevő, (rtx) + monitor vagy szemüveg lehet elképzelni.
A Wi-Fi-t el kell felejteni, mert csak szobai gyerekjátéknak jó....Ez sajnos 50-ből qrvára nem jön ki.....
Durván kb.50 a gép + 50 az FPV (ennyivel célszerű számolni, aztán ha pár ezres megmarad, az a meglepetés faktor....)Ja, és akkor nem beszéltünk a + akkukról (mert 1 akku nem akku) és a plusz akku nem árt, ha nagyobb, izmosabb, mint a gyári, aztán kell egy tisztességes töltő is, mert amit adnak hozzá az egy gagyi szar....
-
mobbo
senior tag
válasz
thomasvold #46771 üzenetére
nemtom mekkora az erdő és mennyi a kár amit okoznak, de 5kiló körül van olyan drón amivel egyáltalán körbe lehet repülni egy kisebb erdőt, nagyfelbontású élőképes és a kamerája alkalmas erdészeti célokra (infravörös, NDVI, stb)
-
mobbo
senior tag
válasz
biztos vagy benne, hogy fogsz látni valamit a fatolvajokból ezzel a kamerával?
-
Baku
aktív tag
válasz
-
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
Ó, jön majd a "ne kamerázzá!"
Amúgy a WiFi FPV megoldások közt nem mész sokra.
Sajnos ilyen célra csak drágábbak közt találsz megoldást. De talán elijeszteni talán el lehet, ha fölé repülsz, mert azt nem tudja, hogy nem látod ki is, de talán ő azt hiszi. -
Baku
aktív tag
válasz
Pedig a dupla GPS támogatás miatt ég és föld a különbség ....
Csaknem "hülyebiztos" az utóbbi, míg a Bayangtoys csak magasságtartással bír, és semmi több extra....
Neked, - mint kezdőnek - fontos, hogy megtámogasson egy GPS..... -
vandor01
senior tag
válasz
thomasvold #46759 üzenetére
esetleg az x21-st is rakd be listadra...
pont a heten volt itt a tema esetleg lejebb lapoznál... [link] -
varadigabor
senior tag
válasz
thomasvold #46756 üzenetére
Bírtok védelem mit takar?
Időben azért nem olyan sokat tudnak repülni, wifi miatt meg ez szerintem nem is fog nagyon messzire menni.
-
zoli03
őstag
válasz
thomasvold #46756 üzenetére
Erre még rászámolhatod az ÁFA-t meg a kezelési költséget is, úgy meg már 45e Ft-hoz fog közelíteni. Vagy rendelsz GearBestről EU Express szállítással, aztán akkor nem kell az ÁFA-t rászámolnod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- PlayStation 5
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Villanyszerelés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen légkondit a lakásba?
- Okos Otthon / Smart Home
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 . 128GB , Kártyafüggetlen , 100% akku
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest