- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- One mobilszolgáltatások
- Nem minden Nothing Phone (3) születik egyenlőnek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
kriszbon #72680 üzenetére
Szívesen! Nekem is csak azért lett fb accountom, mert oda költözött a drónos világ jó része. Nagy gépes világban nem igazán vagyok otthon, de drh adok-veszek, multikopter adok-veszek, drone hungary. Aztán ha elkezdi az ember beírni a keresőbe pl a drón/drone/multikopter/stb szavakat, akkor ki fogja adni a csoportokat.
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
kriszbon #72676 üzenetére
Szia! Esetleg ez megfelelő lehet számodra? (úgy látom nem engedi normálisan linkelni. Alin szó szerint bírtam, amit keresel és nekem adott ki találatot)
Mondjuk én azt is elképzelhetőnek tartom, hogy lapul néhány embernek még ilyen cucc a fiók mélyen. Emiatt esetleg érdemes lehet rákérdezni a megfelelőbb helyeken (pl. FB csoportokban). -
cd334
tag
válasz
kriszbon #72652 üzenetére
Szia!
Itt mindig az a kérdés mire kell neki. Sajnos ezek a 100$ allatti drónok a full játék kategória. Amit linkeltél az nem használható hagyományos drónos távval vagy FPV szemüveggel.
Videózni úgyhogy az értékelhető eredményt adjon az sajnos nem itt kezdődik. Sajnos a minőség pénzbe kerül.Egy gondolatkísérlet egy kis whoop kompletten 100$-nál indul, amit linkeltél az feleannyi, szerinted mi van benne?
Először a barátod pontossan fogalmazza mit szeretne. FPV repkedés, vagy videózás, mert ez a kettő nagyon más irány.
-
ecaddsell
aktív tag
válasz
kriszbon #72513 üzenetére
Tényleg viccesre szántam, de
Megvesz most valami RTF (ready to fly) cuccot (Kínából vagy a fűszerboltból) 20k-ért vsz. a kérdésből ítélve nem sok tapasztalattal és sanszos hogy néhány percen belül odacsapja valahova és ha szerencséje van akkor pl. kétkomponensű ragasztó vagy 1 hónap (alkatrészrendelés) után ismét mehet a buli.
vagy
Vesz valami jobb távit (vagy még +5k környékén valami szimulátort a steam-ről, de ezt már szinte meg sem merem említeni) és hosszú ideig mehet a buli és ha még mindig kell akkor lehet válogatni a BNF (bind and fly) cuccok közül úgy, hogy egy húszassal beljebb van.
Nem mellékesen a RTF szinte mindig a legalja (na jó a 400$-os kategóriánál már talán nem), BNF-nél meg mivel már van legalább egy távija a vevőnek azaz ott lehet a válogatósabb közönség miatt kevésbé a legagyibb cuccokat próbálják elsózni (nyilván még itt is erősen árkategória függő).
Persze lehet magamból indulok ki (messze nem vagyok annyira jó benne mint itt a legtöbben), azaz aki tehetségesebb annak nem kell a szimulátor, rögtön lehet csapatni, de ez jobb ha előbb derül ki mint 20k kidobása után.
Szerintem.
-
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #72498 üzenetére
bezony bezony....
euroban szamolva sokminden a duplaja lett forintba meg 3x-sa... benne van minden piaci hatas az AFA raszamolasa a csiphiany a covid etc...
masfel eve 22ejros csomiba belefert 2db akcios (11eu) XM+ az alirol
vagy 3db aaakcios (6,5eu) eachines TX200-as vtxde ma mar egy alap kis 20x20-as 12-15A toronyka is duplaba faj!
annak idejen kaptam emaxos-magnumot 30ejroert ma mar 70-esmost fenem a fogam geprc smart16-ra 130ejro lepontozva kb 110
osszejon a pont veszek kettot mert alkatreszenkent
csak a torony VTX-el 80ejro lenne... erdemesebb duplan venni -
cd334
tag
válasz
kriszbon #72475 üzenetére
Szia! FlySky kezdtem(FS-i6x) és kipróbáltam mindenféle FlySky RX-t úgyhogy tisztában vagyok a dolgokkal. A FlySky oldalon talán X6B a legjobb vevő, tudom ez se kilóméter bajnok, de 500m azért el lehet várni tőle és egy kezdőnek szerintem ez is megfelelő(váltottam eladtam az összes RX-t, de egy X6B megtartottam). FrSky lehet jobb hatótávban de néha a firmware verziós játék(lbt, nem lbt, accst, access, melyik verzió mivel kompatibilis, plusz a 4in1 modul korlátozottsága) miatt egy kezdőnek talán ezzel nehezebb. A FlySky szög egyszerű ebből a szempontból.
Én váltottam ELRS-re, és nem bántam meg(crsf is volt előtte). Whoop FC-k esetén (beépített RX) meg a TX16S 4in1modulja miatt azt veszem ami olcsóbb. Csupán ennyi volt a motiváció a javaslatom mögött(nem vagyok szemellenzős, és mindenki azzal repül amivel szeretne). -
Zsoca1991102
újonc
válasz
kriszbon #72358 üzenetére
A helyzet az az, hogy egyenlőre lemondtam a drónozásról. Itt a sok válasszal sikerült el venni a kedvem.....
Szeretnék el kezdeni még mindig, csak túlságosan bonyolult a bele kezdése és úgy érzem rengeteg pénzbe kerülne már az, hogy meg próbájam.
Ami még nem garantálja a sikert.
Az lett volna a király, ha kapok 3 cucc nevet (Távirányító, drón és a szemüveg).
És esetleg egy kis útmutató, hogy kell össze hangolni a 3 cuccot.
Ha esetleg tönkre megy a dolog, akkor meg elkezdeni megismerkedni az alkatrészekkel.
Az, hogy én (azt ami a képen mutattál) 0-ról össze rakjam, kizárt.
Építőiparban dolgozom heti 50-60 órát, nincs se energiám, se időm arra, hogy ezzel foglalkozzak ennyit.
Én nem építeni szeretném, csak használni és javítani, ha kell. -
-
Celtis
veterán
válasz
kriszbon #72240 üzenetére
Ott van világosan. Vagy a kötvényszám kell vagy a nyilatkozat, hogy nem kötelezett a biztosítás kötésre.
Egyre biztosabb vagyok, hogy az általam választott és javasolt megoldás a jó, azaz az üzembentartói regisztráció kérelem felelősség biztosítás szám sorában fel kell tüntetni a drón adatait és melléírni, hogy a súlya miatt nem biztosítás köteles.
Mindezt amiatt a bődületes idiótaság miatt (már párszor írtam), hogy az üzembentartóinál az UAS-t a kötvényszám alapján akarják azonosítani. Vagy másfelől nézve a biztosítást és az üzembentartói regisztrációt nem minden egyes konkrét eszközre, hanem csak magára az üzembentartóra kellene kötni. Ez így a jelenlegi formában egy átgondolatlan katyvasz.
-
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #72152 üzenetére
Na fiúk senki nincs aki válaszolna?
Meg arra is kíváncsi lennék, hogy Alin ugye most már hozzáteszik az ÁFÁT is.
Úgy látszik Ali belépett abba a rendszerbe ahol előre beszedik az Áfát hogy itt nálunk könnyebb gyorsabb legyen az ügyintézés.
Most akkor kell itt is fizet vagy nem kell?Legyen már valaki olyan jó hogy ad némi magyarázatot ezekre.
Nagyon megköszönném a segítséget. -
-
twine
veterán
válasz
kriszbon #71978 üzenetére
Légügyi Felügyeleti Hatósági Főosztály : [link]
Az én egyik üzembentartóim március7.-én lett beadva...azóta várom...erre az alábbi szinte sírós hangon "könyörögve" elmondott mondatokat kaptam...
Azt mondták, most kezdték a márciusi anyagokat feldolgozni a kolléganők...kettő vagy 3 kolléga dolgozza fel a 6000 kérelmetSzinte megsajnáltam a hölgyet, akivel beszéltem
de komolyan tök kedves volt, és hallottam a hangján, hogy valami durva sz0pórolleren ülnek ők is ...
-
Fuhur
kezdő
válasz
kriszbon #71646 üzenetére
Persze, meg jó pár más rendszer is tudja ma már, de amit linkeltem az majdnem 10 évvel ezelőtti állapot volt ...
és akkoriban a "bele rakták" mi magunk voltunk. Nem más dolgait ragasztottuk össze. Mi terveztük, szimuláltuk, építettük, programoztuk.... mindenét
És hát volt a fejlesztésnek egy kevésbé publikus aspektusa is. Talán nagy vonalakban annyit róla, hogy mivel teljesen saját rendszer volt, nem is lehetett (a mai napig sem lehet) "hagyományos" módon blokkolni a működését. -
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #71600 üzenetére
jo van na.... de azert ne essunk tulzasokba whop meg a barometer
igaz most vettem HAKrc -es AIO bordot beepitett baroval....
de majd kirakom kepernyore es majd fel is veszem aztan tube ra is felrakom
csak hogy a hazmesterek kukkoljak
azt amint 121-et mutat nyomkodjak a feljelento gombot
vegul nekik is lehet egy jo napjuk -
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #71597 üzenetére
en sem.... de mar nem csodalkozok semmin es meg sem lepodok
ja CTR
na igen direkt megyunk a repter kozelebe? eddig is elkerultem ezutan is az lesz!
ok 40m elfogadva.....de amugy hogy tartom be? meregetem centivel?
vagy vki majd hoz letrat es odaugrik felszalad rajta majd megallapitja 121-41m
itt a 20e ft bunti csekk? az 50grammos whopival 41m-en torvenytszegtem?
ahh nevetseges ez az egesz dobalozni a meterekkel gramokkal!
folosleges.... ez a resze fizikailag szinte megfoghatatlan......
persze ami kezzel foghato azt meg kell probalni low budgetba!
ingyen jogsi OK regisztralas OK bizti OK lakott terulten kivul OK
jon egy hazmester-rendor ezeket a papirokat lehet lebegtetni... ennyi! -
twine
veterán
válasz
kriszbon #71515 üzenetére
Működött... De élvezni nem hagyta magát
Már másodszor járok úgy, hogy erről a rhdt 1102 motorról leszakad a vezeték...
Elmondtátok régebben itt a topicban, hogy az álló részhez kell taknyolni, és akkor jó lesz, (mert amúgy mindegyik ilyen f0s)de mivel nem használtam a gépet, erről megfeledkeztem...
Én hülye meg csinositottam a gépet, valszeg nagyon osszetekerhettem a három kábelt , és így egyszer csak a "semmitől" (valszeg túlságosan megfeszult az összetekeréstől ) levált az egyik, majd javítás forrasztás közben másik kábel is... Végül már sehol nem találtam a tekercsek véget, ahová forraszthatnám a kábelt...
Magyarul és röviden ....bec0pt@m
Nem lett kipróbálva a kertben...
Ami a legrosszabb , hogy egyelőre uruav 1102 9000kv-t nem is találok sehol (banggood,, AliExpress) készleten...
Szóval most nagyjából készülök agyérgörcsöt kapni a méregtőlMajd ha lesz, rendelek .. Addig viszont várakozás hetekig... És álmodozom róla, milyen jókat is lehetne csapatni ezzel a géppel...
De ha megjön a motor... úgy megragasztom a kábelek tövét.... De úgy.... Hogy csak naNincs valakinek a fiókban egy használaton kívüli uruav 1102 9000kv véletlenül?
nagyon sokmindenre hajlandó lennék most egy ilyenért hetero témakörben
-
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #71512 üzenetére
Ez a törvény már megjelenéskor elavult, és összetákolt valami csak, és ezt nem csak az országunkra értem.
mielott kopkodunk a torvernyre az orszagra a tisztanlatas miatt szet kell valasztani!
EU vs HUN
a torveny alapja az EU-s iranyelvtol fugg! ez a dronos dolog mar 2000 kornyeken kerdes volt es az EU eldontotte hogy megrendszabalyozza ezt kozpontilag nos kellett nekik majd 20 ev mire kijottek a nagy okossaggal..... de mit varhatunk az unorkagorbito es vakcinabeszerzo bandatol!!
szoval az EU irja elo alapbol mit kell es mit nem kell regelni!
ok fogalamaztak meg az alapokat(16)
Figyelembe véve a magánélet tiszteletben tartását és a személyes adatok védelmét érintő kockázatokat, a pilóta nélküli légi járművek üzemben tartóit nyilvántartásba kell venni, amennyiben olyan pilóta nélküli légi járművet tartanak üzemben, amely fel van szerelve személyes adatok rögzítésére alkalmas érzékelővel. Ez azonban nem szükséges, ha a pilóta nélküli légi jármű a játékok biztonságáról szóló 2009/48/EK európai parlamenti és tanácsi
irányelv (3) értelmében játéknak minősül.1 amin erzekelo van azt regelni kell nincs minoseg es technikai leiras
2 regisztralas es azonosio kiadas alap 1x-ri regeles eleg azt csok
3. 250 grammos hatar
4. nincs kotelezo legter manageles foleg 250g alattezt az adott tagallam szigorithatja de nem lazithatja ez HUN ban
1 az erzekelo az erzekelo
2 gepenkent honapokig tarto 2 koros regeles mindenhol zse lehuzas
3. 120 gramm (pofanb...va a modelezok)
4. legterhasznalati manageles 250g alattszoval a fos 20 eves elavult EU-s gondolatokat meg itthon megfejeltek folosleges hulyeseggel....barki barmit csinalhat de 6sec alatt azonnal illegal lesz! mindenfele burokratikus papirok es engedelyek, Appok hasznalata ellenere is!!
MINDENKI torvenyszego lehet!
talan csak pistike a tescos 80grammos tejfolosdobozos jatekkal lesz LEGAL?
talanAz egesz egy eletszerutlen kotoszkodesi lehetoseg a joemberkedo feljelentoknek es elobb utobb majd a piizbehajto bunteto egysegnek... .... ha valtoztatni akarnank rajta akkor ahhoz kell megint 20 ev! mi mar reg a fellegek felett dronozunk mikor ezen vki valtoztatni mer/fog etc etc....
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
kriszbon #71510 üzenetére
Igazából az a baj, hogy nem ismerem a törvény minden betűjét, kiskapuját. Viszont az tudom, hogy úgy alkotják meg őket, hogy ha egyszer úgy hozza a sors, akkor ők ki tudják hozni belőle az ellentetjét is, mint amiről a törvény szól. Sokan gondolják őket hülyének, szerintem a többség nem az. Csak sajnos mindenki a saját és önző érdekeit nézi. Valamint.... hogy is fogalmazzak... Az nem jó kifejezés, hogy nem értenek hozzá, mert ez ugye tény. De hogy hívják azt, aki nem is kéri ki hozzáértők tanácsát, sőt nem él a fel ajánlott segítséggel sem és úgy mondja meg a tutit? 🤔😁
De ha jól belegondolok, akkor az világlik ki előttem, hogy a kamerának rögzítenie kell a képet (megha csak 0.001mp-ig is), hogy tovább tudja küldeni. Na erről kinek mi a véleménye? Biztos vannak itt, akik erről nálam többet tudnak.
Meg én tényleg őszintén örülök, hogy van akinek könnyített az életén a szabályozás. Nekem sajnos pont az ellentetje van.
És borzalmasan zavar, hogy szeretnék ugyan legál repülni én is, de nem láttam olyan lehetőséget eddig, hogy ne kelljen hazudni és csalni mellette. Szóval innen úgy látszik, hogy a törvényhozók mindenképp arra buzdítják az embereket, hogy szegjék meg a törvényt. -
twine
veterán
válasz
kriszbon #71464 üzenetére
"Óóó.. de sajnálom azt a szép kis gépet.
Én is, de a sört részecskegyorsítóval(pálinka) bejuttatva, hamar feledtette a szomorúságom...
Viccet félre téve...ennél már csak Armattanék gyorsabbak...
egy éjszaka alatt vissza is jött az email a kupon kódommal, ami nullázza a rendelést....
0$ a main plate 47 helyett...
A speedpost nem olcsó, 25$ de decemberben a legnagyobb csúcsban is nálam volt 10nap alatt a holmi(ami lehetett volna 7 is, de itthon ment a p*csölés)..és mivel amúgy is gondolkodtam egyéb alkatrészek beszerzésén tőlük,így most all in one beleszorítom az egyszeri postába ezeket...Szóval szomorúságra semmi ok, ez a crash benne volt...mindig is úgy gondoltam a racerezésre, mint a motorosokra mondják:"van aki már eldobta magát, és van aki el fogja...)
"Heggeszteni" szerintem nem fogom...7-10 napot volt, hogy eddig simán állt a polcon a gép munka, család, vagy bármi miatt...
azért ez nem a kinai bármikor megjöhet 2 hét és 3 hónap között free shippinges rendelés... szóval inkább türelemmel kivárom(hiszen pontosan lehet tudni mikor érkezik)
De a tanácsot a szerelésre nagyon szépen köszönömÉn ezek után is nem cserélhető karú váz párti maradok
"Amúgy nem leszólni akarom ne értsd félre, de a törést nézve nem valami sűrű szerkezetűre készítették a lapot, így nem is annyira erős, viszont könnyű."
Legalább ezt is tudjuk már...ha nem töröm szét, nem látjuk a belsejét
Ami a céget és termékét illeti, én nagyon elgédett vagyok...írtam is fent, hogy nagyon durva dolgokat élt már meg ez a váz/gép/motorok gond nélkül...
ez most igy sikerült, de bizonyítottak, és egy nap alatt szó/kérdés nélkül "küldik a csere lapot"... azt gondolom elég korrekten tartják magukat a szavukhoz...úgy, hogy én már az elején kaptam tőlük "garanciában" egy TOA premium motort, és egy ESC-et is...A gép mint legutóbb megmértem, 670g. teljes "menetfelszerelésben"... az azért nem kevés ha egy sarkára veri oda az ember...de amivel nem "dicsekedtem" itt az még az, hogy épp ez a sarka kb.2-3 hete már kapott egy beton villanyoszlopot...ez lett abból az incidensből...
Mint látható szeretek ezekről a dolgokról beszélgetni, de nem zsibbasztanálak titeket tovább, mert csak f*ngfűrészelés...
Az alkatrész gyorsan megjön, én átdobom a gépet az uj deszkára...és mehet tovább a "mutatványozás"
Csak egy pöppet körültekintőbben.... -
twine
veterán
válasz
kriszbon #71452 üzenetére
Szép masinák...látszik , hogy van bennük idő, és gondoskodás
itt is inkább a második gép ami jobban magával ragad, hasonló a "style" mint az enyémnél, csak a tied "kockafejű"teteszenek ezek a "fejes" gépek...
látom, hogy a profik freestyle gépei nem ezt a vonalat követik, hanem inkább az egyenes test és a végén abban a testben a kamera...az nekem furcsa vizuálisan...Geprc, Diatone, Armattan,,ezek használnak "fejet"...vagy legalábbis valami kerekítést a kamera környékén...az tetszik..
(de hát ilyen ez...van aki használja, és profi, és a cél mindenek felett, hogy gyors legyen,....és van olyan mint én aki használgatja, és közben m@tyizgat is rá)
4in1 esc nem lesz probléma...irgalmatlan mennyiségű képet, videót megnéztem ezzel a vázzal kapcsolatban. Való igaz, lapos a váz, nincs nagy helybőség, de egy ESC, és egy FC kényelmesen szellősen elfér egymás alatt...VTX már semmiképp, de annak hátul megvan a helye...nem is kell, hogy klasszik torony legyen egymás hátán...
A méretezés mánia nállam...lehet, hogy sokaknál ellenszenvet váltok ki ezzel, de részemről ez nem "flxelés", hiszen ezt már milliószor megbeszéltük itt, hogy sokaknak akár csak itt a topicban is, százszor több ,jobb, drágább gépük van.. Én meg esetenként hónapokat, éveket várok egy-egy (számomra)"komolyabb" holmi beszerzésével...
de szeretem, ha nem a gép, vagy alkatrészei a leggyengébb láncszemek, hanem én...szeretem, ha biztos lehetek a dolgomban, és ha "valami hínár van a dologban", akkor tudhatom, hogy valszeg én vagyok a hülye, az én tudásom, szakértelmem a kevés, nem pedig a vas c0p@t...
Nem utolsó sorban valahol megmaradt a koczka énem, tetszik a minőségi technika...
annó száz éve(kb.15-18) , mikor még sehol nem volt ekkora RGB PIMP láz mint manapság, nekem már volt, hogy ház nélkül a nappali falára volt szerelve az asztali pc...(alaplap betiplizve, VGA damillal, megtartva.stb...) szóval nem csak használom, hanem "vizuálisan élvezkedem" is kicsit ezekben a technikákban...
Uh. valszeg abból is olyan lesz választva, amit az életben nem használok ki...
De erősen szúrja az oldalam, hogy ne csak ESC, hanem egy "kis stack" legyen kompletten...
Kipróbálnék valami más technikát szívesen...Hogy miben más, mért jobb vagy rosszabb a gyakorlatban két különböző stack...De ez még nagyon a jövő zenéje...
Most egyelőre Ooooonlyyyy Yoooouuuuuu<3(5249-es lapátokkal)Szerk: Töltődnek az aksik. Ma lesz pár órácskám család nélkül,,uh. irány a mező...
-
-
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #71191 üzenetére
mar latom ha minden rendben?
pl mint az auto!
jogsi?
forgalmi es muszaki?
vilagitas?
index?
fek?
elakadas haromszog?
egezsegugyi doboz?
izzokeszlet?ohhh hat az egyik tartalek izzo hianyzik! vagy
ohhh ez az egeszsegugyi doboz 2 hete lejart!lesz minden meg figyelo is meg app is...
ohhh sajnos a szamok nem olvashatoak 100meterrol!- itt a 30e-es csekk... koszonjuk az egyuttmukodest!
-
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #71188 üzenetére
ahh dehogy csinaltam volna valamit is... csak ulok es ugatom a holdat!
meg kulfoldon varom a vakcinat hogy lehessen hazahuzni!
visszaalljunk a normaliskozeli allapothoz....de kivancsivagyok mi lesz ebbol!
szerintem 1 gepet regelek biztositozok de a legocccobat pl a modelbizit
azt hasznalom a kapott szamot mindenhova... marahova felfer! es nem lesz 10karakternel hosszabb vagy a ketto kozul azt amelyik rovidebb!!?? vmi kulcsmasolosnak gravirozok 5-10darabot vmi ragtapaszos alulapra azt az aksi ala talan elfer???
mindenfele papairt mert lesz boven!!! jogsi gepregeles uzembetartoiregeles biztositas laminaltatok azt jon vmi okoskodo lapozhatja.... azt jol megkuur ha nincs figyeleo pont ki van kapcsolva az appp vagy lefagyott vagy akarmi -
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #71164 üzenetére
mivel nincs tapasztalat ezert csak ugatom a holdat
eloszor a gepet kell regelni es ha nem ceges akkor ezt a verziot:
UAS nyilvántartásba vétele természetes személy esetén:
na most epitett gepeknel a kinabol rendelt szedett vedett mindenfele alkatreszekbol osszerakott cuccnal! Nem lesznek ezek:
gyarto
tipus
altipus
sorozatszamitt lejebb azt irjak hogy uresen hagyod vagy fantazia nevet adsz neki!
mivel semilyen mas infot nem kernek aksi motor vaz prop megcsak a sulyt sem!
na most akkor ezzel kaptunk egy taknyot ami nyulhat 1grammtol 4kg ig!
ezzel megfoghato, hogy ezeket kurvara nem a dron erdekli hanem nehogy
veletlen videozzak a lopott piizbol szerzett ingatlanokat!
es mivel azt csak gyari geppel lehet?? regeltetni akarjak a gyartasi szamot
ha elcsipik a gepet akkor megtalajak az uzembetartot...
latszik sotetek..... aki akar az felvetelt csinal nem regelt es akarmilyen geppel!
gyarival vagy epitettel..... de az elrettentes volt lenyeg...
de nekunk mindegy mi nem kukkolunk hanem csak hobbyznank
eddig se mentunk dacsak kozelebe ezutan sem fogunk
viszont ezzel a reggel mar barmikor barmere ha akarnak cumiztathatnak
HA kell valakiknek az 50-100e-es csekk bevetel? kiadjak parancsba azt hajra!Ha esetleg tudod pl a vaz nevet? vagy esetleg vmi kit-et raktal ossze pl Tyroxxx
akkor is erdemesebb vmi fantazi nevet adni a gepednek mert egy regelessel
a taknyot rahuzod a kovetkezo es majd a kovetkezo gepre addig mig nem torlod
a nyilvantartasbol!Ha ez meg van? kapsz toluk vmi lajstromszamot?
4000ftlajstromszam? na erre vigyazz veletlen sem add el a geppel egyutt!!
nos ezutan eldontod hogy akarsz-e biztositast vagy sem?
7000-20000-25000 ft/ev!7000-ert modell bizti de ez csak mint halottnak a beontes! csak rendezvenyekre ervenyes de ott nalad a hatso kertben mar nem viszont van kotvenyszamod!
20-25e-ert nos ez meg leginkabb a munkavallaloknak van akik az esetek nagyreszben (99%) legterengedellyel meloznak es lehet sokx lakott teruleten.... ez megint nem OK a hobbyzoknak
Ugy gondolom.... eddig is a pusztaban reptettunk vagy legalabb is nem tomeg felett nem lakott terulet felett es a legnagyobb bajunk az volt keresni kelett a gepet fara akadt vagy RTH vissza kinyaba azt nem talaltuk.... szoval a bizti? extra luxus 20-25e.... talan a model bizti csak hogy legyen vmi??
eldontotted a biztit utana kuldesz uzembetartoi kerelmet ha van bizti odarakod a kotvenyszamot es az a lajtstromszam ervenyes 1g tol 4kg ig....
ha a kotvenyszamot kihagyod akkor ervenyes 1g-250grammig
(hivatalosan)uzembetartoi regelest ha nem ceg vagy ezt kell veluk levelezni etc
UAS üzembentartó nyilvántartásba vétele természetes személy esetén:
Vagy vmi ilyesmi! ??? de majd alakul????
valahol olvastam a Mydrone App juliustol lesz kotelezo nyomkodni
szoval ezek a regisztralasok sem lesznek meg sokkal hamarabb -
Danielo
csendes tag
válasz
kriszbon #71140 üzenetére
Tulaggodjátok ezt a dolgot. Kinek van hitelesített sebesség és távolság mérője a 19m/s- hez meg a 150 mhez? Mert mérni csak hitelesen szabad!
Nekem új spotterem lesz. Bernathegyinek hívják. 3m-nél közelebbre nem enged senkit. Kíváncsi vagyok ki teszteli a szakértelmét.... -
twine
veterán
válasz
kriszbon #71016 üzenetére
Szerintem ez nagyon "kényes " téma...és nem vagyok benne biztos, hogy bárki őszintén ,tiszta szívvel oda mer állni és nyugodtan ajánlják neked ebben a kategóriában....
Ezzel nem a kamera képességeit akarom becsmerelni,távol álljon tőlem...csak azt mondom, hogy "ennek a kategóriának mindig van valami nyugje...mind a felvételek minőségében, mind a használhatóságban....
Nem egészen 6000ft banggoodon...sok kamerához ennyibe kerül csak a tok....vagy kb egy aio fpv kamera ára...
Leírásban:"(A kép minősége kissé eltér a valódi 4K-tól)"Ilyet melyik ép elméjű gyártó ír a termékhez
Én tudom ,hogy az sjcam-nek elég nagy rajongó tábora van, de szerintem a kérdésedre tényleg csak te magad tudsz választ adni, ha megveszed....
Neked megfelelő e!?
Ha igen , boldogan használod...ha nem , 3-4000ft-ert eladod, és buktad 2nagy zacskó chips árát
Még ha úgy is tűnik, tényleg nem.lehuzni akarom...nincs vele személyes tapasztalatom...
Csak azt mondom, ezzel a kategóriával vagy együtt tud élni az ember, vagy nem...de jó lelkiismerettel nem beszélünk rá erre a termék kategóriára senkit -
Schaf
tag
válasz
kriszbon #70954 üzenetére
Tessék már megérteni, hogy NINCS EU "szabály". Direkítíva van,aminek MINIMUM meg kell felelni, de a tagállamok szigorúbbak is lehetnek.
Az, hogy a magyar szabályozás jó vagy nem, szerintem az idő meghozza.
egyelőre a két vizsga után azt gondolom, hogy 5e Ft körüli összeg azért, hogy utána bárhol lakott területen kívü reptethessem a drónom egy 1 perces procedúra után légtérigénylés nélkül, az haladás. Az is érthető és szerintem jogs is, hogy ne lehessen csak úgy repkedni, mint az ökörhugyozás... meglehet nézni pl. Budapesten mi lett a sok kerékpáros után...
A biztosítás is tök jogos... errő mindenki csak addig gondol mást, amíg neki nem okoz egy biztosítás nélküli tetemesebb kárt...
Jelenleg az osztrák papírral egyébként ugyanúgy repülhetnék itthon, mint a magarral, 900gr-os súlyhatárig, kamera nélkül... csakhogy a magyarchatóságnál van még egy dolog amit meg kell ugrani és az pedig a lajstromozás, ami jelenleg nem elérhető.
-
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #70954 üzenetére
Apropó jut eszembe, mikor indult ez a mizéria hogy bevezetik nálunk is(folyik a törvényalkotás), mert az Unioban már van rá bevezetett törvény, akkor írtam én valamit.
Mégpedig, hogy amire itt nálunk zöldágra vergődnek a törvénnyel, meg be is vezetik, addigra épp annyira vagy közel annyira elavult lesz mint a régi volt a mai eszközökhöz.
Valami olyant írtam hogy addigra már lehet szitakötő méretűek lesznek a dronok.
Nos vagy 2-3 napja láttam egy doku filmet valamelyik csatornán(ami már nem is mostanában készült) hogy újabban már mini dronoknak kémkedéshez stb, rovarokat, bogarakat használnak.
Melyik mekkora mennyit bír el, annyi cuccal szerelvényezik fel.
Mutogattak rövid bejátszásokat is, volt ott csótány, szarvasbogár, meg ki tudja milyenek.
Egész furán néztek ki a rájuk pakolt kamera, adó, antenna, stb. cuccokkal. :-)
Na de mivel a bogár arra repül amerre akar, így csak azt láthatnák/rögzíthetnék amerre önállóan repül.
Így az idegdúcaikba elektródákat vezettek, és ha te közbeléptél vezérléssel, akkor oda repült be/el ahova te akartad, és ott is szállt le, majd ugye továbbította az adást.Úgy látszik nem tévedtem nagyot amikor szitakötőt írtam, mert a nagyobbakra elég sok minden rápakolható.
Tehát vigyázzatok ha nagyobb bogár berepül hozzátok, vagy követ, mert előfordulhat hogy kémbogár.
Tényleg azokra kell pilóta engedély vagy sem, és minek minősül, mert autonóm repülésre is képes, és csak egy bogár, amíg bele nem nyúlsz hogy irányítsd?
-
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #70910 üzenetére
es ha kicsit jobban olvasgatod valahol emlitve van a 24-25V is!
szoval a maximum 24-25V az felett kategoria valtas van!
faszsag az egesz! felesleges fejvakargatni!ami ingyen van azt meg kell szerezni pl jogsi!
ha szigorodik a helyzet akkor azt ami occoo!most en ugy kepzelem!
ha az app hasznalhato azaz nem szivat a 120meteres legterrel mert 15km-el vki egyedivel befoglalta akkor hasznalom... ha szivat? akkor felesleges! viszont igy hiaba van sokmindened ugyanugy illegal vagy mint voltal.... minden mas felesleges....maximum 1 gepet regeleg biztositok azt hasznalom mindet....
mert eddig mi volt?
sajat felelosegre repulunk ha balhet csinaltunk akkor rajtunk vertek el a port!
innet hany ember csinalt balhet? en nem ismerek senkit!
olyan helyen repulunk ahol senkit nem zavarunk 99,99% ban
ezutan is ugyanott fogunk racerkedni nem pedig DJI-zni a varosban!
most ha el lesz lehetetlenitve es a sok kondiciobol vmi hianyzik??
akkor is rajtunk verik el a port! szoval semmi nem valtozott.... -
Fuhur
kezdő
válasz
kriszbon #70896 üzenetére
különféle nyelveket meg szerintem igen prózai oknál fogva nem biztosít a rendszer. Ausztriában készült, ingyenesen elérhető vizsga. Akkor miért és főleg miből finanszírozva készítse el egy Osztrák hivatal más nyelveken a tesztet? És ha már idegen nyelv akkor melyik? És miért pont az? Akkor már az összes tagállam nyelvére el kellene készítenie. De ki fizeti meg? Szóval teljesen érthető, hogy csak németül van. Készítse el hasonló módon az összes többi tagállam is
-
DJGABI
addikt
válasz
kriszbon #70880 üzenetére
Fuhh ja, valamikor hétvégén akadtam erre a cikkre én is, linkelni akartam, csak utána meg már nem találtam meg. Írekhez mindenféle igazolvány kell, nekem vasárnap óta a hitelesítésen ülnek. Tényleg jobb az osztrák. Azzal én tegnap próbálkoztam, egy 10 év német tanulás (meg bő 10 év nem használat) után csináltam önerőből egy 47%-osat, kb tippeléssel jobban jártam volna. Majd fordítóval próbálkozok én is szerintem. A felületet ezzel a linkkel át lehet bökni angolra, de nem hinném hogy a teszt is az lesz: [link]
-
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #70872 üzenetére
jo legyen az a reg pontos ám!
odatalaljon a postas honapvegen az allam altal eladott levego szamlajavalmenni fog ez
kerdes percalapu fizetes lesz mint a parkolasnal?
uyanaz a szisztema! elinditod leallitad azt mar vonjak is a mobilhoz kotott egyenlegbol!
csak az inovacio jegyeben! Az allam es annak haramiai nem fognak lemondani az ingyen loviirol az extra profitrol! Az allam nem fog lemondani a 120meter alatti legterrol! foleg ha valakik joljarnak ezzel! na nem mi! mi csak App-al foglalunk es majd csengetunk! Az EU ban eloremutato rendszerunk lesz! Ami jo pelda lesz hogyan kell piiizt beszedni a parasztoktol.... lesznek kovetoink! :)
Meg kulonben is 1milla munkahelyet igertek! kell meg parezer!
majd jarnak a legterellenorok az atkepzett parkoloellenorok azt osztjak a csekket -
kriszbon
őstag
válasz
kriszbon #70861 üzenetére
Nahh.. fiúk, úgy sikerült megoldanom, hogy az egyik meghajtómon kerestem egy még működő Ringyóz 7-t (Ultimate), ahol már nem jártam 4-5 éve(utolsó frissítés akkor volt).
Ezek ilyen virágboltiak voltak anno, csak mikor Mikrosoft nagylelkűen felajánlotta a legalizálásukat ingyen, éltem a lehetőséggel.
Főleg hogy a 7-es verzió amilyen volt, azt adták 10-ben is.
Na mindegy nem ide tartozik.
Persze egy csomó mindent követelt hogy azonnal kell, meg hálózat/Chrome stb.
Egy csomó időt elcsesztem vele, de ott láss csodát működött a fordítás.
Most ezt a vackot mekkorában kell kinyomtatni, mert nekem nem jó a nyomtatóm, és csak virtuálisan nyomtattam fájlba?
Csináltam egy képet róla: -
bacus
őstag
válasz
kriszbon #70856 üzenetére
én biztosan megírtam, hogy amikor elindítod a vizsgát akkor már NINCS fordítási lehetőség, de vizsga előttig MINDEN oldalon van és át is kell váltani ha nem vált automatikusan magyarra. (nekem pár kattintás után rákérdezett, hogy németből mindig kérek fordítást?, igent mondtam).
Több száz embernek megy, sztem adj még neki egy próbát, neked is sikerülni fog.
-
-
-
Peaceliker
addikt
válasz
kriszbon #70823 üzenetére
kertbe sztem max ilyen 3 colos gép való, de inkább kisebb...persze lehet van akkora kert ahova nagyobb is jó lehet.
De 5 colos géppel fix 45 fokos kameraszöggel repülök szal nekem az 5-700nm es kerben felszállás után már kerítésben állna a gép
De kisebb gépekkel imádok kertben repülni, dolgokat kerülgetni.
Miután erre ráálltam le is építettem 3+ (vt 3 col, 4, 5, 6)colos hadosztályt -
-
twine
veterán
válasz
kriszbon #70789 üzenetére
Nekem eléggé úgy tűnik, hogy neked volt igazad!
Ma megvolt az első repülés, kirepültem két aksit...
Hogy először pozitívat is mondjak...Egy álom ilyen 5"-os géppel repülni.
Sokkal kezesebb mint gondoltam...tényleg szinte olyan érzés volt irányítani, mint a liftoff-ban pc-n.
Nagyon kellemes csalódás...Azt hittem a whoopok után majd borzalom lesz, de kezesebb mint bármelyik whoop...VISZONT:
Esett a gép magától kb. négyszer....A végén már stab módban ovatosan reptettem, akkor is megtörtént, hogy önmagától "eldobta" magát..
Mindannyiszor előjel nélkül egyszer csak a földön találtam magam, ami baromira idegesített..
Az első zuhanás, simán lehetett failsafe, rémlik is, hogy szolt a Taranis, de után direkt 20-50 m-nél messzeb nem mentem csak a környezemben repültem, és mégis zuhanás lett belőle...
Nagyon rossz érzés volt, mert talán még soha nem irányítottam ilyen magabiztosan "racer-t"..Simán kirepültem volna a két aksit esés nélkül...
Viszont így meg takarithattam a gépet vagy 20 percet
És indult is a hisztis email "Wilsonnak"...Hogy 110$-al fizettem többet a kész gépért a DiY-hez képest és most épp legutoljára azt kérte cseréljem már ki a két motort, hogy teszteljünk...
Most megírtam neki, hogy fasza....csak én pont ezért fizettem, hogy ne kelljen ezzel foglalkoznom.... -
Peaceliker
addikt
válasz
kriszbon #70789 üzenetére
Az egy normál arm és úgy voltak próba. Tehát pid aktív, repvezerlo adagolja powert. Nem érzékel szögelfirdulást, zavarja...
Ha csuszkaval jó akkor rendben van.
Van olyan fc ami prop nélkül pl arm kellett elkezdi emelni a fordulatot gáz nélkül. Volt olyanom ami durván random dolgot csinált össze vissza mentek a motorok, mert nem mozdult a gép, lap meg erölködött :-) -
twine
veterán
válasz
kriszbon #70759 üzenetére
Az akciókamera széria tartozéka lesz a gépnek, ezért az a hely foglalt
De nézegetem thingiverse-en , és vannak lehetőségek"A vezérlőn van OSD?"
Úgy tudom, talán igen... -
twine
veterán
válasz
kriszbon #70720 üzenetére
Ezt néztem ki a 2306-os motorokhoz.
Ez gondolom megfelelő lesz
Ha meg nem, hát leszedem...(valóban nem egy ökör ára)mivel a masinát elsődlegesen "kamerás" gépnek szánom, és csak másodsorban "hobby freestyle"-ra, így fontos ,hogy ne legyen rezgés, jello, stb...
Remélem nem befolyásolja majd a műanyag a motorok rezgését, vagy talán csak pozitívangondoltam, ha már szétszedem majd, lehet hogy rakok alá ilyen ragasztós szivacsos cuccot, amilyet J.B. használt... [link] (van itthon 3M-ből egy tekercs) azt mondja nem hülyeség...
De persze mindenek előtt szeretném úgy kipróbálni a gépet, ahogy megérkezett...
Aztán később majd "tuningolom" ezekkel a cucokkal....Más:
Kellene rendelnem propot, de hiába túrom a netet, nem találom az infót...;
DAL cyclon 5045 pro vs 5046 vs 5047 között mi a különbség? Tudja itt valaki? Az utolsó szám lehet csak simán "revízió" szám? Azaz kicsit újabb fejlesztés, és nem valamilyen méretet, emelkedést, magasságot jelöl?
5045 pro érkezett a géppel együtt ,de csak egyetlen szett...
Kézenfekvő hogy ugyanolyat rendeljek, vagy vagy egy egy csomagból (5045 és 5047-et) próba képen , de érdekelne mi a különbség...
Köszönöm a segítséget -
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #70715 üzenetére
azert erdemes puhabbat mert a motorfogo nem biztos hogy elfer prop es a motorvedo kozott es eleg szivos igy propokat cserelni.... ha a motorvedo puhabb akkor par mm-rt lehet forszirozni ... persze fugg milyen a motorfogo vastagsaga es a motorod magassaga 2204/2205 nel nem biztos hogy eleg a hely.... de xx06 vagy xx07-nel lehet mar nincs ilyen szitu...
-
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #70703 üzenetére
nekem meg az EU-s iranyelv is tulszigoru de legalabb valamifele "tudomanyos" "szakertoi" erveket raktak melle a 15 / 16 pont!
15)
Tanulmányok igazolták, hogy a 250 g vagy annál nagyobb felszállótömegű, pilóta nélküli légi járművek biztonsági kockázatot jelentenek, ezért indokolt úgy rendelkezni, hogy az ilyen pilóta nélküli légijármű-rendszer üzemben tartói nyilvántartásba vegyék magukat, amennyiben légi járművel a „nyílt” kategóriába tartozó műveletetvégeznek.(16)
Figyelembe véve a magánélet tiszteletben tartását és a személyes adatok védelmét érintő kockázatokat, a pilóta nélküli légi járművek üzemben tartóit nyilvántartásba kell venni, amennyiben olyan pilóta nélküli légi járművet tartanak üzemben, amely fel van szerelve személyes adatok rögzítésére alkalmas érzékelővel. Ez azonban nem szükséges, ha a pilóta nélküli légi jármű a játékok biztonságáról szóló 2009/48/EK európai parlamenti és tanácsi
irányelv értelmében játéknak minősül.de nem.......
orbaniaban politkai ugy es dontes mi a jatek es mi nem? az EU-s szagertok kizarva! pedig aztan azok sem vmi eletszeruek a gorbe uborkaval es tarsaival..... de elhetobb lehetne mint a csuti farao es bandaja amit muvelt.....
persze lehet keresni a szelsosegket amivel magyarazni lehet a magyarazhatatlant....de eehh van
az a szep mikor a "szervezetek" is befekszenek nekik "jo lesz ez" "nem kell felni" minthogy valodi kepviseletet adnanak...... 80grammos muanyag repulo szardarabra azt minden kell! persze... jo lesz ez.... KINEK? a zsebenek? -
ezoltan
tag
válasz
kriszbon #70585 üzenetére
Emiatt írtam hogy “adott esetben”.
Több százezres összegek esetén (konkrétan a pilóta-liszensz) egyértelműen az ellehetetlenítés a cél.
Ebben a helyzetben viszont teljesen mindegy hogy anyagi vagy elvi megfontolásból de maradunk illegálban.
Csak megjegyezném,hogy teszemazt egy 6S Traxxas amit közterületen padlózgatnak érett felnőtt hobbisták (jó esetben),szintén tud rohadtul veszélyes lenni egy arra tévedőre.
Szóval,vagy legyenek következetesek az illetékesek,vagy legyen tiltott légtér minden érintett birtoka és annak megsértését valóban torolják meg. -
ezoltan
tag
válasz
kriszbon #70559 üzenetére
Annak idején a Furious 320 volt számomra az álomvas.
Komoly dinamikájú gép volt.Nyilván egy mai akár 4s FS gép is megenné,de baromi impresszív volt akkoriban a nagy,áramvonalas karosszéria,variable pitch motorok,gps,beépített 1080/60fps kamera,és elment 8-10 percet is.
Még szerencse hogy nem engedhettem meg magamnak...Valami ordenáré összegért volt rendelhető,egy megszállott ismerős gyűjti a régebbi,kuriózumnak számító cuccokat,de ~220k-t ő sem adott érte.
-
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #70528 üzenetére
de csak azert ilyen megengedoek mert kulonben lelonenek a dronnal egyutt!
de csak ezert!!!
Továbbá Magyarország, legalább régiós szinten, vezető szerepet kíván betölteni a dróntechnológia elterjesztésében, mivel a technológia térnyerése számos további előnnyel, kedvező hatással jár egyebek mellett a szoftverfejlesztésben és a mezőgazdaságban.Mosóczi László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára a felvetésekre válaszul elmondta: a javaslat a drónok biztonságos felhasználási feltételeit teremti meg
persze azert varjuk meg mi lesz ebbol?
-
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #70366 üzenetére
nehogy azt gondoljatok hogy mo el van maradva?
belgiumban szerettem volna m2-es csavarokat venni!
nem csak Brico es tarsaiba mentem el hanem kisebb hobby es elektronikai bootba
lofaszt mama nincs m2-es csavar nem hogy 1 meret mondjuk m2x25 vagy m2x50
azt majd itthon meretre csipegetem.... van olyan shoop hogy fabory lehet mo-on is
arulnak? na naluk lett volna 1000db-os kiszerelesbe vmi m2x30-as de nem vehettem mert csak vallalkozoknak arusitottak azt vmi adoszamot vagy regisztracios szamot kert... de nincs csak venni szeretnek ..... azt elhajtottak... a NYUGAT a businress vevokert mindent...
persze lehet hogy van valahol de nem itt szocializalodtam szoval nem tudom merre keressem... de a meglatogatott 4-5 uzletben se tudtak megmondani hol lehet m2-es csavart venni kuldozgettek egymas uzleteibefelejtsetek el el hogy ilyen kurrens cuccokhoz lesz vmi shoop valahol is valamikor is??
mikor ma mar a 2grammos propellert sem tudnak... eri meg ejropaban gyartani olyanrol hogy m1.4 meg m1.6-os csavar?? meg esetleg muagyagbol? vicceltek?ezeket kinabol 20 ejrosaval marekszam kell rendelni IDO-ben!
hogy mikor kell akkor legyen! ez a megoldas aki ilyen hobbyra adja a fejet -
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #70360 üzenetére
sajnos a tapasztalat azt mutatja hogy minden orbitalis nagy szopatast
valamifele fingreszeles eloz meg..... mint a meseben a farkas es a 3kismalac... csak a labamat hagy dugjam a kis resen az ajton csak kicsit megmelegedjek.....etc etc... lehetne sorolni a peldakat a multbol a jelenbol de ez mar tulmutat a dronozas oromeinek topikjan.... remenykedjunk csak fingreszeles lesz es nem kell majd sirni 5 ev mulva a soknullas csekk miatt! -
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #70352 üzenetére
valahol mekkaban senkit nem basztatva reptetve..... semmi nem valtozik max annyi hogy a 120grammossal legal vagy az felett meg bortontoltelek... lehetnel HA?
ha olyan helyen teszed amivel a betarto komcsikat felbaszod azaz ott vannak... valahol lakott teruleten pl varosban etc repkednel.... vagy ugyanott leesett a madar es nem a dzsindzsaba esik jo esetben csak egy kocsit torsz ossze nem embereket??? akkor lehet szamolni a problemakkal es milliokat ha ugy alakul!? ja es ha veletlen/direkt beteved a madar egy tolvaj dacsajaba..... -
Blizzardking
őstag
válasz
kriszbon #70352 üzenetére
Nyilván 500 féleképpen lehet kijátszani a dolgot. Csak hát az emberben van egy késztetés, hogy legálisan játsszon. Szerintem a recerek közül egyre többen fognak legyinteni egyet, és folytatják ahogy eddig. Ez inkább azoknak szopatás akik fél misiért vettek valami kamerás koptert, aminek a szoftvere is eléggé vaskabát, és mondjuk tök normálisan álltak eddig is a dologhoz.
Meg még lehet gond az önjelölt önkéntes rendőr népnevelőkkel, akik meglátják hogy egyedül whoopozok valami kihalt parkban, és odajönnek okoskodni. Ezt az embertípust amúgy is utálom, aki voltaképpen csak kibaszni akar mással, de valami tákolat szabályokra hivatkozik, mintha a törvény őre lenne, pedig csak egy rosszindulatú proli. Ezek a "betartató" komcsi őssejtek most majd elemükben érzik magukat.
Igazi hatósággal szerintem nem nagyon lesz gondunk. -
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #70335 üzenetére
ohhh a regi szep idok x251-es!
az uccso darabomat szinte uj gyari allapotban a multevben adtam el!pont ma neztem hogy meg Alin aruljak 150 ejro
es tenyleg az ugy gyarilag volt a legjobb barmit varialtal
masik prop masik motor masik vaz csak szarabb lett......
de egy 200mws vtx02-es kamcsit aksival rohogve elvitt : [link]
kar hogy elbasztak nem volt rajta ACRO.... ekkora hulyeseget!nekem mindegyik felnott tartalmas
mert ha beallitodd hogy kolkoknek keszult nem lehet kommentelni! -
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #70318 üzenetére
ugynezki megsziittam ezt a toltes megoldast
mert
CSAK a balance toltesre vagyok raalva a "csalos" ballance board es kabeleimmel nem hasznalom a normal toltesi methodust viszont ezzel ugynezki csak az van a csak balance toltes nem elérheto
vettem ezt meg a tapot (24V-10A) nos az arabol vehettem volna egy erintoképernyos 150wattos dual chaneles HTCR-t es nem kene ezzel gombbal veszodnom se....
na de ez van ezzel kell elni es tolteni.... -
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #70312 üzenetére
100 millas buntetes?
es 120gramm?Szerinted tenyleg azert ferceltek ezt ossze mert komolyan gondoljak?
Lo-----t.... kell a vedelem a gazszerelonek meg a csuti havarjainak a vedelmere!lesz a tescos dron a tobbinek meg KUSS....
lehet hogy phantom arak januartol esni fognak?
azert megbuntetnek hogy otthon log a falon hiszen barmikor repulhetsz!
csak 100 milla az ara!ha csak log a falon akkor csak 90milla!
-
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #70293 üzenetére
szerintem meg barmi jobb mint ami most van "hivatalosan"
ma kimesz a kozeli parkba a whoopoddal es azonnal torvenytelen vagy
ha 500grammal kimesz a kozeli retre ahol semmi nincs ott is torvenytelen vagy120gramm utan?
kimesz a kozeli parkban es esszeru keretek kozot tiszteletbe tartva mas epseget es a kornyezetet epseget akkor a whoopoddal torvenyes vagy
ha kimesz a kozeli retre ahol semmi nincs 500grammal meg mindig torvenytelen vagyszoval kicsivel beljebb vagyunk..... persze 250gramm meg jobb lenne!
legtobbunk igy is ugy is torvenytelen mert 150 vagy 550gramm ugyanaz.....
szamunkra nincs valtozas -
-
twine
veterán
válasz
kriszbon #69934 üzenetére
Ez gondolom most az újdonság, és az első fecskék, amit csúnyán meg kel fizetni....
Azt semmiképp nem mondanám , hogy értek hozzá, de mostanában elég sokat túrom ebben a témában a netet, és látom az árakat...
Az az előrendelhető X HD valljuk be, egyelőre az első és egyetlen whoop, ami digitális képet tud adni...Nem fogja a gyártó egy marék szotyi áráért adniMás, de kapcsolódva:
Én most pld eléggé be is vagyok szarva, mert a Fatshark HDO2-be beleraktam 150.000.- forintot, a Rapdfire is közel 50 lesz,+ az antennák, és nagyon úgy tűnik számomra, hogy durván ránk rúgta a digitális FPV az ajtót...Eddig még nem is gondoltam ezt, míg meg nem láttam ezt a whoop-ot...
Én meg még mindig nem vagyok biztos benne, hogy jól döntöttem, és esetleg nem a DJI szemüvegét kellet volna megrendelnem....még most is azon agyalok, ha megjön a fatshark ki sem bontom, hanem rakom hirdetésbe annyiért amennyiért megvettem, és rendelem a DJI-t...
De kb. percenként változik a véleményem...
És miért?
Mert itt a Fatshark digitális rendszere a küszöbön, ami a HDO2-vel működik együtt...Kicsit olyan most az érzésem, mint anno, amikor a DVD formátumot piacra dobták, és a plusszos, és minuszos szabvánnyal c0patták a népet...Mindkettőt bejegyezték, a gyártók meg jó sokáig csak egyik, vagy csak másik szabvánnyal értékesítették a rettenetes drága eszközeiket...
hosszú időbe telt míg végre plusz, mínusz,R, és RW szabványokat is tudtak olvasni írni a berendezések, és emészthető , széles körben is megfizethető eszközök kerültek a piacra...Most valahogy ez az érzésem az FPV piacon... a két "nagy" két különböző digitális cucca próbálkozik, az ember meg tudjon dönteni
Nekem legalábbis ez most erős fejtörést okoz, mert a csillagok épp úgy állnak, hogy most raknék magamhoz képest erősebb összeget hosszú távra az FPv rendszerem alapjaiba...
Kinek mi a véleménye erről a témakörről?
Azokat az evidenciákat most hagyjuk ki a képletből, ha lehet, hogy nem ezen múlik, ki hogyan repül....ez tiszta sor...inkább csak a technika és a jövője foglalkoztat jobban....
-
vandor01
senior tag
válasz
kriszbon #69934 üzenetére
maximalisan egyettertek veled..... 54gramm 85.000 ft-ert???
2/3-a muanyag es nyomokban vmifele femreszecskeket is tartalmaz!
a Dji digitalis hype feelinget kell megfizetnien mar az 1,1grammos runcamnano3-on is kiakadtnam 1,1gramm!
megjelenesekor 18ejro plus posta... ugy volt belove hogy 22e alatt legyen
ma mara feleert is van..... a 14K arany felvasarlasa meg 7-8e ft.....mikor "tulleptem" a kefes kis gepeken
nekem is voltak ilyen grammbaszo kis fosok
dragabb volt az 3grammos kefementes motor mint vmi 2205!
es olyan fos minosegben hogy eletben nem kivanom vissza 11xx alatti motorokat
inkabb kefes!es igen ma mar nem drone-t epitunk pl F450 F550 meg open sources cuccok
meg mechanikus gyro kis uveg cupola alatt lehet programozni meg agyalni
akkor hogy van ez? hogy is legyen? de a piacnak nem is ez kell!
megvesszuk az aranyaron az osszetevoket azt osszeforrasztjuk azt repul
mosoly a pofankon ha osszetorjuk vagy lefustol veszzuk a kovetkezot
es AKKOR ez mar egy szimpla foldi halandonak is eleg eros kihivas!
amilyen kis pici forraszto lukak vannak es amilyen a 40+ ev felett
a venszarok szemeiveluk eggyut nekem is
a legnagyobb kihivas a par evvel ezelotti csak 5 collos korszakhoz kepest
ott ahol defult PiD setuppal is repult mint allat az altalanos usernek
mert ha a P-t 25-re vagy 75-re allitotta barhova akkor is siman repult
ma meg a sok csucsra jaratott motorok es technikak kozott sokkal
finomabra kell allitani mert csak egy szuk savban hajlando fajan menni
pl 40-45 kozott alatta alulvezerelt, felette tulvezerelt lesz azt csattog remeg
erolkodik az aranyaron mert csucstechnika de sebaj ma mar a 4.1.1 tol
mar szamokat sem kell be irni es sakkozni vele
egerrel raklikkelsz azt huzogatod a csuszikat mig jo nem lesz
vagy a tableten a mutatoujjalez ilyen vilag el kell fogadni......
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- AKCIÓ! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- FSP RAIDER S 750W 80 PLUS Silver táp
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest