- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Magisk
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
kriszbon
őstag
válasz
syler123 #72364 üzenetére
Ráadásul nekem még egy 2W-os erősítő is rá van "gányolva".
Fapados igaz, de tudja azt ami egy kezdőnek, sőt haladónak elég is.
Nekem még 2 csatorna szabad is a 10-ből, mert armolás/disarmolás maradt a gyári stick megoldás.
Pedig GPS funkciók is ki vannak téve(magasság tartás, pozíció tartás, és az elmaradhatatlan RTH). -
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz
syler123 #72028 üzenetére
Fizikai gombnak lennie kell a vtx-en, azzal egészen biztosan lehet állítani függetlenül attól, hogy mi van bf-ben.
De pl a Tiny Tank Rush nálam pit módba lépett és nem volt hajlandó kijönni onnan. A megoldás az lett, hogy az uart-nál nem a gyári beállítást (tbs), hanem a másikat kellett kiválasztani. Azóta semmi gond vele. -
cd334
tag
válasz
syler123 #72030 üzenetére
A régi BF-hez képest ez a rész sokat változott. Ha a frissítés előtt csináltál cli dumpot vagy dif-t, akkor abból könnyen ki lehet deríteni a dolgokat. A ports fülön a megfelelő uartnál meg kéne adni a vtx protokoll típusát, mert jelenleg nincs ott ilyen beállítva semmi erre vonatkozó. És ezután a vtx-hez tartozó táblát be kell tölteni, ahogy @vandor01 írta.
-
-
-
twine
veterán
válasz
syler123 #70157 üzenetére
Ismét köszönöm, és neked is Peaceliker!
Épp ezt a videót "néztem", de mint kiderült, az ilyen videókat nem szabad "tekerve" nézni...
láttam, hogy mutogatja, de már tekertem is tovább a BF screenekhez
Ezek után kicsit félre vezetett a BF is a
"Motor oszlopok (amin a tekercselés van) (A motor harangjába lévő mágnesek száma)"
leírással...én a tekercsek mellett tettem le a voksom
most, hogy ismét elindítottam hallom,egyértelműen mondja is , hogy "magnets"...köszönöm
Akkor most jön az UR85HD "okosítása"...
Más:
Azt szeretném kérdezni hogyan, mivel lehet szerintetek legkönnyebben leszedni azokat a propokat, amik nem csavarosak, hanem "rászorulós"?0802-es motor 1 mm-es tengelyére olyan szinten szorult rá a Gemfan 1636-4 prop, hogy tegnap az egyik motor tengelyét ezért sikerült is eltörni
szerencsére van itthon egy komplett szett pót motor, egy tengelyt haranggal pedig rendelek, és megjavul, de ez nem normális állapot...
tegnap úgy szedtem le a többi propot, hogy lecsavaroztam a motort a helyéről, egy darab finomabb csiszoló papírral fogtam meg a harangot hogy ne csússzon az ujjam között, és fogoval sikerült letekergetni a propot a helyéről...ez így borzalom...
az erre a célra kapott gyári villa lóf*szt sem ér...
nincs erre valami értelmes célszerszám?
hajlandó lennék ezért akár normálisabb összeget is kiadni, csak ne kelljen ezt még egyszer végig c0pni, mert rémálom volt a prop csere...én még ilyet nem coptam ezzel a művelettel..ráadáasul ezek a Gemfan propok egyébként meg baromi jónak tűnnek...
vicc: nem akart lejönni gondoltam fogóval szétroppantom a tengelyen azt a kis műanyag szart a pcsába,,,hát gondolod eltört? minden más alkalommal törik a prop, mint a ropi,,,hát most a tengely körül olyan masszív volt, mint az acél...
-
Peaceliker
addikt
-
Blizzardking
őstag
válasz
syler123 #69788 üzenetére
"Látom te a filtereket alapon hagytad, úgy még nem próbáltam."
Próbálgattam többféleképpen, most épp így van. Nem láttam túl sok különbséget őszintén szólva...
Ami a Jumper sodródási hibát illeti, abban is van előrelépés.
Szétszedtem, hogy felcseréljek két hall szenzort, és arra lettem figyelmes, hogy a kör alakú mágnesek tele vannak vasreszelékkel. Egy még erősebb mágnessel- illetve egy ablakmosós fültisztító pálcikával lepucoltam őket, és most normálisan működik. 2 szenzort azért felcseréltem, hogy ha visszatér a hiba, megnézzem hova tér vissza, de most épp tök jól működik. Természetesen újra kellett kalibrálni a karokat.
Ha megint elkezdi, bele fogok építeni két kis filcet, ami a mágnesek szenzor felőli körívét letörli ahogy forognak a mágnesek.Vándor - biztos nem az rpm filter terhelte agyon a kefés flottádat
-
-
Blizzardking
őstag
válasz
syler123 #69785 üzenetére
A gyro update frekit nem tudod állítani? 4k/4k a jó érték, tök feleslegesen vesz 8k-val mintát ha a pid loop csak 4k
Itt látszanak a fordulatszámok amiket az esc ad vissza ha be van kapcsolva a bidirectional dshot
Ha CLI parancsba beírod hogy "tasks" a fentihez hasonló táblázatot dob ki. A pirossal jelölt gyro/pid értéknek nagyon közel kell esnie ahhoz amit a konfig fülön beállítottál pid loop frekinek. Nekem 4k/4k van beállítva, és a tasks eredménye 4001 lett, ami nagyon jó. Ha nagyon elmarad a kívánt értéktől, az azt jelenti, hogy nem elég gyors a proci, nem győzi számítással a lap. Alul látszik is hogy 90% a max load. Kikapcsolt RPM filter mellett ez 50-60 közé esik emlékeim szerint, de most nem kapcsolom ki emiatt. A lényeg, hogy eléggé számításigényes dolog ez az RPM filtering.
-
Blizzardking
őstag
válasz
syler123 #69773 üzenetére
Be kell kapcsolni az rpm filtert. A filter potikat 1-2 lépéssel csökkentheted a piros felé, de ha középen hagyod úgy is jó.
A motors fülön meg lehet nézni hogy aktív-e az rpm filter, meg kell jelenni plusz számoknak, és ha felpörgeted a motorokat, jó ha nem ír ki hibás mérést a fordulatszámra.Peaceliker - szerintem Vandor ironizált 😂
Mi is megküzdünk a tizedmásodpercekért. Annyit küzdünk, hogy másfél perc is összejön szép apránként! -
vandor01
senior tag
válasz
syler123 #69773 üzenetére
15-20? akkor jobban jarsz ha kutyat tartasz? vagy baratnot?
pedig azok eleg draga dolgok de igy talan a no occobb lesz?en annyi aksit viszek amennyit a szemcsi bir! EV800D max 100-120perc amig uj de szerintem toltésenként veszit 1 percet.... de felet tuti
szoval 5perces repidovel szamolva minimum 20aksi azaz 25start mert azert csak odaba..za az ember neha-neha azt ujra kell startolni
van mikor 2x is kimegyek reggel aztan toltes azt delutan ujra...
a legujjabb mokam hajkuraszni a varjakatrafkos egy dogok!
en tuti nem vennek semmifele okositott esc jesc-s text fajlt.....
tele van egy ilyen sok egyessel meg nullaval.....
de persze a profiknak minden tized masodpercert meg kell kuzdeniinkabb vennek egy eves berletet a korosi SPA ba
azt aztatnam a dronozasban megfaradt puhos testem -
Blizzardking
őstag
válasz
syler123 #69762 üzenetére
De, próbáltam. Szerintem mindenképp előbb az ingyenest tedd fel, abból is a közkedvelt verziót és az utolsó stabilt is próbáld ki. Nézd meg hogy repül, írasd ki a hud-ba a motorok által felvett áramot. Szerintem szánj rá legalább 15-20 startot. Nézd meg mennyi a tiszta repidő. És utána az egyikre vedd meg a jesc-et. Ha van az adott lapra licenszed, kedvedre cserélgetheted a különböző firmware-eket. És ha te is úgy látod hogy van értelme, akkor érdemes csak a többire. Szerintem ebben a hobbiban 1500 ft pics@füscht ahhoz hogy az ember legalább ne próbálja ki. Az tény hogy ha gyakran pusztulnak a lapok, akkor felesleges költség. Nekem egy Crazybee F4 lapon van egy 75-ös whoopban, 0802-es motorokat hajt, és én örülök hogy megvettem a jesc-et.
-
Blizzardking
őstag
válasz
syler123 #69755 üzenetére
Azóta nekem is elkezdte. És semmihez nem tudom kapcsolni a dolgot, néha előjön. Ha megcibálom a kart jobbra-balra, elmúlik.
Nem feltétlenül kell az egész gimbalt kicserélni, magát a hall szenzort két kis csavar tartja, nagyon szét sem kell szedni hozzá.
Raktam rá jumpertx-et, opentx-ből az akkori legfrissebbet, de utána is előfordult.
-
-
ezoltan
tag
válasz
syler123 #69720 üzenetére
Feltételezem,messzebb mész akkor a gps-es géppel.
Koordináták legyenek kiíratva osd-n és mindig menjen a dvr.
Ha lua scripted van akkor ki tudod íratni a távra is az utolsó ismert gps pozíciód,nekem mindig ott villog a Tarán.Az ördög nem alszik,long-gal próbálkozva meg csak tovább locsolod RedBull-lal. -
ezoltan
tag
válasz
syler123 #69718 üzenetére
Dehogy dobja el magát,hisz épp erre van kitalálva.
Ha nem veszed vissza a kontrollt akkor visszahozza a felszállási pontig és crashel a végén.
Mivel ugye folyamatosan ereszkedve teszi,valószínűleg nem komolyat,de szerencse kérdése nyilván.
Nem tud landolni.Egy stick-érintésre nálad a kontroll a fs procedúra közben.
Mindig vissza kell venni tőle az irányítást.Ha valami miatt nem tudod,akkor olyan lesz mint egy általad kivitelezett hard landing,ami még mindig jobb mint egy drop teszemazt 1500 méterre. -
ezoltan
tag
válasz
syler123 #69716 üzenetére
A rescue kizárólag arra van,hogy videojel-gyengülés,rosszabb esetben vesztés esetén kapcsolóval aktiválva a közeledbe hozza a géped,majd,miután visszajött a képed,visszavedd az irányítást.
Ha tesztelted párszor és rendben visszahozza,lehet FS-re rátenni.Nem köröz,nem tart pozíciót,ez nem inav vagy ardu.
Ez egy vészfunkció,ami ilyen esetekre van kitalálva.
Failsafe esetén ha minden rendben működik,akkor szépen visszafordul a launch pont felé.Mindig vedd vissza a kontrollt,mert jó eséllyel crash lesz a vége. -
-
vandor01
senior tag
válasz
syler123 #69704 üzenetére
nem nem odarakom.... oda megy a rendes "nagy" kondi
ezt a VTX elé rakom ezen keresztul taplalkozik a VTX..... ha az aksirol/PBDrol jon a tapanyag akkor oda is lehet?? de ha az FC 5V-es etetojerol akkor oda rakom..... valszeg a kulonbozu "hullamzasokat" kiegyengeti
egyengépeket csinalok minden gép egykaptafa.... legoccobb megoldasok F3-as tornyok es Eachines vtx02.....
szoval FC rol a VTX02-re megy az 5V es oda kerul de csak brushlessnel.... brushed nel nincs 3fazisu frekvencia lengesek... nalam az volt a gebasz.... hogy 2Snel turheto volt a kep 3Snel mar parkettasodot 4Snel meg aztan teljes zizi..... foleg ahogy toltam neki minnel jobban csikozodott szurkesedett a kep a sok krikszkragsztol...ez a legegyszerubb LC filter..... 4S ig kis pocs gépekre de meg az 5collos max 4S-re is ramegy.... vannak combosabb darabok 6-7-8S-re valo is... de ha csak az 1xru 5V-re rakom akkor boven elég.....
-
cd334
tag
válasz
syler123 #69695 üzenetére
Passz. Én még nem próbáltam ezt a módot, a héten került GPS a 3"-os gépemre és még ezzel nem tudtam foglalkozni. Egyenlőre még magával a GPS-sel küzdök. Elősszörre 30 perc volt míg megtalálta magát. Utána akksi váltásra jó volt, de másnap már megint nem lockolt be 10 perc alatt.
Azóta nem volt időm vele foglalkozni. A gps modul(BN-220) két évet pihent a fiókomban mielőtt felhasználtam.
-
cd334
tag
válasz
syler123 #69692 üzenetére
Betaflight esetén a Rescue mód az egyetlen ilyen lehetőség.
Itt egy jó leírás a Rescue mód beállításáról betaflightban. -
vandor01
senior tag
-
twine
veterán
válasz
syler123 #69075 üzenetére
Én tegnap egész éjszaka "jártam utána"
Véleményt tudatlanul nem fogalmaznék meg róla, csak annyit, hogy reggel még egy kicsit felcsaptam miatta a netet, aztán döntöttem...Én leadtam a rendelést...Ha sikerül bele "hákolni" az eachine pro58-at, akkor nekem szerintem "tökéletes" lesz a minősége
EZzel kapcsolatban lenne két kérdésem...a nálam gyakorlottabb topictársakhoz...:RP-SMA csatlakozóval rendeljem, vagy SMA csatlakozóval?
Próbáltam utána járni a témának a neten de nem jutottam megoldásra...
Melyik a gyakoribb, vagy honnan közelítsem ezt a kérdést rendelés előtt?
Ugy látom, szinte mindegy, hiszen lehet kapni fordítót ezekhez a csatlakozókhoz, és az antennák rendelésénél is lehet választani, milyet szeretnék rendelni...
Nekem egyelőre sem antennám, sem vevőm...ennek tükrében van ajánlás melyiket érdemes? -
Szancsó
aktív tag
válasz
syler123 #68570 üzenetére
HGLRC F428 stack -el én igen, de 3" -on és nem vagy vele kisegítve: kezdőként nincs sok összehasonlítási alapom / tapasztalatom...
Most BF 4.1.1 van JazzMaverick 16.73 -al: szűrést én megnyirbáltam (csak csúszka ment vagy 2 egységet pirosba, ill. dinamikus filtert piszkáltam), illetve PID -eken is változtattam. ( Mondjuk nekem most épült át és a nyújtott X helyett most "H" alakja van, így szerintem nem volt minden 100 -as. Propwash-t mondjuk elő tudtam idézni, de örültem, hogy kijutottam egyáltalán - inkább szélesebben vettem a kanyarokat)
Tetszik, szerintem jobb lett mint a fél éves 3.5.7 -em volt, amit folyton állítgattam - motorok sem melegedtek.Ui: ezek a kis design -os Dal Cyclone T3056C -k nem jöttek be eddig. Csendesek, meg az alacsony pitch miatt finoman is irányítható, de mivel kevesebbet emel okozott pár kellemetlen másodpercet. Illetve az elsőre kellemes anyaga a gyakorlatban eléggé sérülékenynek tűnik - egy faág konkrétan letarolta az egyikről mind a 3 ágat és a kütyü meteorként csapódott a kocsinak. A drónnak semmi baja (masszív ez a váz), a kocsi viszont nem úszta meg nyom nélkül.
-
vandor01
senior tag
válasz
syler123 #68559 üzenetére
nem le es rá beszélni akarlak termékekre.....
mindenki arra kolti a piizit amit megkivan.....
de azt latom a hype a bloggerek hulyesege viszi bele a bolondokat a fasszsagba velem egyuttjoparszor en is felultem a baromsagra..... ahogy a Hadházy mondja a hulyeseg a faszsag jobban terjed mint a betegseg
de ez egy hobby egy játék a szivast is lehet elvezni es értékelni mert fejlodunk vele!
en is szemeztem az X litevel.... a sima verzioval aztan az S-el majd a PRO val.... hulye vagyok? a PRO arabol lehet venni 2db sima qx7 -et vagy 3db sima X9 Lite-t.....
valamint átállni masfajtara? aksik toltok gumibugyik etc... receiverekrol már nem is beszélve...
Qx7 bol volt nalam a HAL-as is par hétig... tenyleg alairom finomabb biztos Xlite PRO is jobb.... kerdes az? tenyleg szukseg van ra? duplaba kerul!! én inkabb tartok 2db normal Qx7-est es akarmi gebasz van? van tarcsi! tobbet ér a "biztonsag" mint a hype azt ha elfossa magat? akkor vakarozhatok
szemcsibol is kiprobáltam a dobozosbol jopárat... a konkluzio?
EV800D! ja de 2-3db!
mindenbol a kozép ut! nem a legoccobbat de nem is a legdragabbat!
2-3 év nyugodt hasznalat jon csak a gepeket kell forrasztani es PiDelni...
ollom es booodooogsaag! -
vandor01
senior tag
válasz
syler123 #68556 üzenetére
te egy igazi mazoista vagy
kb 1.5 eves ez a TAV nálad es kb 1 eve csak szivsz vele! szerintem ami mentheto belolle szedd ki add el vagy tord ossze paros labbal ugralva rajta azt vegyel valami megbizhatobb darabot! habár?? kinai....... barmelyikkel hasonlo szivas torténhet
Taranis Qx7..... 3 ev alatt mar a hatodik darabot hasznalom egyikkel sem volt eddig semmi gebasz.... meg van hozza a hatter: gumibugyi, aksik, tarcsi kapcsolok, alap tudas.... ha valaki gep vetelkor TAV ot is kivan nem mondhatok nemet neki ha kell vigye! na pesze nem felaron...... En is nezegetem a mindenfélefajta ujabb Frsky-os cuccokat de ami bevalt azon nem valtoztatunk.... tuti biztosan repulni akarok nem pedig a legujjabb designes muanyag darabot nezegetni mert hiaba jatek konzol kinezete van es milyen coool hááát repules kozben nem surun nezegetemszoval nalam Qx7/XM+ al panaszmentes 100%! eddig mind (6Tav 30 receiver) mukodott problémak miatt meg nem kellett kidobnom egyet se.... ez mar nagyszo mert kinai
amit igert azt hozza! pl XM+ full range! azaz sokkal tobbet tud mint amire hasznalom bokrok kozt repkedni maximum 500meter hatotavra! van benne még tartalek! van mikor akciozzak akkor 80euro az ara.....
-
syler123
veterán
válasz
syler123 #68555 üzenetére
Semmi gond, annyit el sikerült érni hogy most már egyik gimbal sem csinál semmit. Mind nulla értéket mutat, pedig visszacseréltem és a kábeleket is jól dugtam vissza.
A kalibrációs résznél pedig működnek a stickek.Közben helyrejött.
Na megbeszéltem magammal
Jólvan, nincs szezonja. Kicserélni nem sikerült, de legalább nem halott.
-
Tibusz00
tag
válasz
syler123 #67745 üzenetére
2S akkuval nem próbáltam, de a 18650 is 8,3-8,4 V feltöltve. Adtak a távhoz AA és 18650 aksikhoz való tartót.
Nekem a YAW- throttle gimbal az érdekesebb. YAW közép állásban a gáz 1000-2000, balra húzott YAWnál 970-1970, jobbra húzott YAWnál 1030-2030. A másik gimbal jó. -
Blizzardking
őstag
válasz
syler123 #67745 üzenetére
Nekem a 18650-hez adtak tartót. Ment ceruza aksiról is, 18650-ről is és most 2s LiPo-ról. Szerintem kifogtál egy szar gimbalt. Azért érdemes felcserélni, mert alaplap is lehet, viszont azzal ezt kiszűröd. Ha tudod milyen feszültségtartományban a legrosszabb, célzottan tesztelheted úgy hogy átment-e a hiba a másik oldalra. Az egész hobbink a szerelgetésről szól, ez ilyen sajnos.
-
Tibusz00
tag
válasz
syler123 #67742 üzenetére
Lassan fél éve használom a Jumper T12 távot. Eleinte AA aksikkal, de aztán áttértem a 18650 aksikra. Mondjuk az sunyiság, hogy a táv feszültségtartománya 5-9 V-t, míg a modulé 6-9 V. Az AA aksikkal repülve egyszer csak elkezdett váratlanul lepotyogni a drón. Lelkesen hunyorgott a modulon a zöld led. Szép volt tőle, hogy még 5,5 Voltal működött. Szóval óvatosan az alacsony feszültséggel!
-
Blizzardking
őstag
válasz
syler123 #67721 üzenetére
A két gimbalt megéri szerintem felcserélni. 20 perces meló kb. Oké hogy nem töltöd csutkára, de az nem javítás. Ha tudod hogy ez a baja, ennyibe kerülne kicserélni, ez rá a workaround, akkor tudsz érdemi döntést hozni. Addig csak a puffogás megy, és nem lehetsz biztos benne mikor vered oda a gépedet. Én így látom. Itt a gimbal hozzá, 4500 rugó.
-
vandor01
senior tag
válasz
syler123 #67721 üzenetére
azt irja gyarilag 4db cerka elem az 4x1,5V = 6V
a 2S-t is irja hogy jo de az azert +40% al magasabbrol indul (8,2V)!Megprobalnam HV-s 2S-el? akkor mi lesz?
Szoval probáld meg cerka elemekkel akkor mi lesz?
Ha jo lesz? akkor tenyleg az aksi a hunyo?
Eladni meg elemekkel kell! -
syler123
veterán
válasz
syler123 #67719 üzenetére
Nem kizárt hogy az akkuhoz lesz köze. Most hogy 7,8V alatt van az akku sehogy nem tudom produkálni a hibát. Ha ez így marad és alacsonyan töltve nem jön elő az mondjuk érdekes lehet. Firmware-t is frissítettem, de nem az oldotta meg, mert az akku előtte is 7,8 alatt volt és nem tapasztaltam hibát.
-
Blizzardking
őstag
válasz
syler123 #66856 üzenetére
Jaj meg ne sértődj már!
Kifogtál egy rossz példányt, simán javítható ingyen (ha végre rászánod magad) vagy párezerért. Teljes értékű opentx frankó összeszereléssel tuti minőségben multiprotokollal ennyiért nincsen. Az hogy peched van nem szignifikáns minta, az összes teszt nagyon pozitívan értékelte a T12-t. Mindenből ki lehet fogni hibás darabot.
Ha valaki pinchelve repül, annak jobb a forgása a klasszikus alakú távnak mint a playstation távoknak. Aki új arcként jelenleg flysky-ba ugrik bele, az feleslegesen bemegy egy zsákutcába szvsz. Az egész világ frskyt használ.
Egyébként a két gimbalt egymással felcserélted már? Tuti az a baja? -
Peaceliker
addikt
válasz
syler123 #66626 üzenetére
szerintem el lett csésze optikailag valami vagy nem ide való szenzor és az sw így túl megfelelő méretű képet csinálni belőle.
Amúgy fov ami fura, égre kell vele nézni, hogy ne a földet lássa az ember.. szar semmire való kamerával ugyan azt a tempót majd fele kamera szöggel lehet repülni -
Blizzardking
őstag
válasz
syler123 #65976 üzenetére
JumperTX 2.2.3 van fent.
Ha megjött az új gimballod, lehet tét nélkül szétszedni a régit, mert ha elqqrod, ugyanott tartasz ahol most. Ha sikerül megcsinálni, lesz egy tartalékod.vandor01, Peaceliker - itt van a fiókban egy EOS2, csak még nem volt időm összerakni. Előbb összeraltam az előző konfigomat egy eachine aio kamerával, hogy lemérjem a tömegét, hogy tudjam mihez viszonyítani az EOS2-es setupot.
Amúgy ennyire király cucc ez a tiniyhawk? Ezzel kapcsolatban lenne 2 kérdésem, az egyik hogy ezek a motorok csak tolni tudnak-e, vagy be lehet tenni őket felfelé egy másik vázba, illetve hogy a harangnak mekkora a pontos külső átmárője? Konkrétan az érdekelne, hogy egy sima 0802-es mocira felmennének-e ezek a propok.
Lehet hogy más a preferenciánk a sebességről (sőt biztos), de szerintem egy 75-ös váz 19kkv-s 0802-es mocikkal gemfan 1635 3 levelű propokkal 1S-en harap mint a varánuszNekem a kertet lenyomja mire annyit mondanék hogy "NI"
Ugyanennek a 4 levelű verziójával feszesebben kanyarodik, jobb a punch és a grip, de a végsebessége alacsonyabb, és többet is fogyaszt.
mrbig, DJGABI - Az új betaflightban van acro trainer mód. Nagyon jónak tartom. A lényege, hogy a karok pont úgy viselkednek mint acro módban, azaz a kar kitérésével a manőver sebessége áll arányban nem pedig a szöge, viszont be lehet állítani egy max dőlésszöget, aminél nem megy tovább a gép. Ergo ha összezavarodnak az irányok a fejemben, nem vágódik bele pörögve a földbe, csak elhúz valamerre. Nekem egy 3 állású kapcsolón ez a 3 mód van: angle - acro trainer - acro.
+1 kérdés - valaki próbálja már ki plíz, hogy a speedy bee cli menüjében komplett konfigot (diff all mentést) vissza lehet-e tölteni, és ha igen, akkor asztali BL konfigosat is-e, vagy csak speedybee-ben készültet? Nekem az istennek se megy vissza, bekopizom, és a végén mikor save paranccsal lezárná, elszáll hibával.
-
Peaceliker
addikt
válasz
syler123 #65991 üzenetére
persze, nem mondom hogy ez jobb, inkább más... súly difi nincs annyi mint motor amennyiszer kisebb, sztem azért is zabál trashcan. Nemtom még mi lesz belőle, mert nekem leginkább benti 1s re kellett vna tinyhawk mellé backupnak... de hátha 3br es build tudja majd amit ennek is kéne.
-
Peaceliker
addikt
válasz
syler123 #65976 üzenetére
Lássuk be, hogy "olcsó" cucc...általában annak híg a leve.
De persze taranisban is döglik meg a gimbal, ez ilyen...de abban biztos vagyok hogy jumperben halandóbb mint egy komolyabb cuccban.
De ez eléggé fura szitu...ez sima gimbal vagy hallos?
Szedd szét, fújd ki féktisztítóval, lehet csak vmi retek ment bele -
Blizzardking
őstag
válasz
syler123 #65943 üzenetére
Nem akarom védeni a Jumpert mert kifoghattál egy hibás darabot, de nekem pl kurvára bejön. Egyébként azon is lehet firmware-t frissíteni, lehet hogy érdemes lenne. Nem..? Magán a távon van gimbal kalibráló menü, azt lefuttathatnád újra, és utána a betaflightban újra becsépelni/ellenőrizni a receiver értékeket.
A két gimbalt fel is lehet cserélni, ezzel kiderítheted hogy az-e a rossz. Ha igen, 15 dodó egy gimbal. Szerintem még korai lenne feladni a T12-vel, ár/érték arányban nagyon jó darab. Ezek jutottak eszembe. -
Peaceliker
addikt
válasz
syler123 #65826 üzenetére
akkor lehet kár volt kihámoznom beta85 ből mert nem az volt a baja? pedig p és d ből is nagyon elvettem mégis forduloban ordenáré módon a kiesett... Bár gyári vázban repültem vele bár csak bent... de ott semmi fura nem volt mentem gyorsabban is... na mindegy, következő útja egy lil bandito vázba viszi
eos2 meg sztem annyira pixeles képet ad hogy annál lejjebb nincs
Amúgy jah bg n megjöttek 3br mocik, nekem 08028 at fel is adták már
sry hogy nem jelölöm kinek válaszolok csak telorol vagyok
-
Blizzardking
őstag
válasz
syler123 #65753 üzenetére
Itt van ez az írás, ami egyenesen overkillnek nevezi az ilyen whoopokon az xt30-as csatit, és a jst mellett teszi le a voksot. Azt írja, a súlya a fele, és ekkora áramfelvételnél semmi előnye nincs az xt30-nak. Ráadásul a cikkben szereplő turnigy nanotech aksi gyárilag jst-vel van szerelve, és nagyon kedvező az ára is.
Magam egyelőre 1s/2s-en vagyok, egy cellás 300mAh-s uruav aksikkal. (Ez az első brushless gépem, saját epítés, 75-ös trashcan váz, 0802-es 19kkv motorok, crazybee F4 fc, 4 féle prop amiket még nem próbáltam végig, mobula7 canopy, eachine tx06 aio cam). Megvárom hogy ezek az aksik kinyiffanjanak, és kitalálom mire álljak át. Lehet hogy addigra kijön valami módosított fc, aminek tisztességes fesszabályzója lesz. 2s-hez inkább alacsonyabb kv-s mocikat raknék be, de kipróbáltam ezekkel is, 2 aksival. Számomra brutálisnak tűnt. -
SpydeR3412
aktív tag
válasz
syler123 #65739 üzenetére
Nem. Hanem ilyet, csupazöldben. (hogy könnyű legyen megtalálni
)
Peaceliker: Én is azt írtam, hogy jónak tűnik. Csak hamar ki fog fehéredni a sok súlytól. De ez csak találgatás ugye.
SPIT: xn.xinte-n lehet kapni, meg ha jól emlékszem akkor Alin is.
Ismerősök használják megelégedéssel. -
Blizzardking
őstag
válasz
syler123 #65750 üzenetére
Akkor hullanak ha xt30-as csatin kondi nélkül rádugják az aksit, és keletkezik egy nagy tűimpulzus. Konkrétan az 5v-os fesz stabilizátor fingik ki. A happymodell csinál előre szerelten kondival kombinált xt30 kábelt, állítólag azzal oké. Illetve javítható a dolog egy külső 5v-os stabi beiktatásával.
-
DJGABI
addikt
válasz
syler123 #65597 üzenetére
+1 vagy hát remélem be fog válni. igazából x251-gyel is ez volt, de most a bugs 6 is: oké ha belelendül megy mint a meszes, meg mode2-ben kanyarodik is, de egyszerűen hiába viszem ki pl a közeli kresz parkba (eddigi kedvenc helyszínem) fákat kerülgetni, azért benne van az emberben ha odaveri az nem olcsó móka. mezőre kimenni nem szeretek, abban meg semmi kihívás, hogy az üres terepen nyomja neki az ember. udvar meg esélytelen, kicsi egy ilyen 250-es géppel...
-
Tibusz00
tag
válasz
syler123 #65442 üzenetére
Még turkáltam kicsit, és a következőt találtam. A bind jó, a távban az akku kijelzés nem volt bekalibrálva, és így más merülő félbe lévő aksikkal bizonytalan lehetett a kapcsolat. Beállítottam,most jól mutat, aksik feltöltve. A BF-ben a karok csatornái működnek, de a throttle és a roll fel van cserélődve. A távon a mod2 és az AETR van beállítva. BF-ben is AETR van.
BF a statushoz ezt írja:
Arming disable flags: BADRX THROTTLE CLI MSP ARMSWITCH -
AMDaZERG_1
senior tag
válasz
syler123 #65415 üzenetére
Én is így jártam, mikor rendeltem a ReadyTosky "Nova" 5" vázakat, amik sosem épültek meg. Egyiket bontatlanul eladtam, míg a másikat arra használtam, hogy ötletet merítsek az ORTUS vázaim megtervezéséhez, így egy szintén használatlan van belőle.
Szóval két külön rendelést csináltam, kétszer kifizetett szállítás, amit szépen összevont a nagyeszű. Szerencsére megúsztam.
-
DJGABI
addikt
válasz
syler123 #65411 üzenetére
simán átjön az szerintem. (mondom ezt úgy hogy az alis akksijaim lassan 1 hónapja állnak valahol)
más: ezekből a whoopokból most akkor mi az ajánlott? nem igazán vágom mi a különbség köztük.
egy ur/us/uk65 lehet simán elég lenne.
tinyhawk s 26k. a fenti kisbéka már drágább. a 20k kb az fájdalomküszöb, hát a bugs mindenestül volt 26.. tudom egyszeri akció, tudom olyan alkatrészekből épül fel amilyen, still..
vagy ez a frog tényleg annyira jó?meg akkor táv kérdés? ez a flysky i6 még vállalható? pár éve mikor benne voltam a témában még ez volt az etalon úgy rémlik
ez az mjx fejes tudom nem egy fatshark, de későbbiekben használható a fenti gépekhez? lap alján írja a frekiket [link] mert ha nem akkor bukott az egész projekt
-
Tibusz00
tag
válasz
syler123 #65393 üzenetére
A BF-ben sem változik semmi a receiver fülön.Megpróbáltam az 5"-os gépet is bindelni. Azon FS-X6B van.Ugyanaz lett mint a mobulán. A bind sikerült, mert az I6 táv már nem működteti, a vevőn a led folyamatosan világít, de a kopter csipog, és nem műxik semmi. Próbaként vissza bindeltem az I6 távra mindkét koptert. Hibátlanul működnek. Szóval a Jumper beállításával lehet a gond.De mi.........
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Már csak 12 db 5G ROUTER! - Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest