-
Mobilarena
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJGABI
addikt
válasz
Allien #65654 üzenetére
ez már megvan... Bugs szettből, egész jó darab. aztán majd elválik mennyire lesz jó a whoophoz. mondjuk ilyen melegben úgyis csak monitorként használom.. de amúgy nézegettem szemüvegeket. EV800/D, frissebbekből ezt a SJ-RG01-t ajánlgatják. nem tom... a hónapban mondjuk sokba került már így is a szemetes (már anglilában van, ollé \o/ ), értem én hogy ahogyan távot úgy szemüveget is csak egyszer kell megvenni, de fix h nem fogok rá költeni most egy darabig...
btw: megint felment a trashcan ára, az a 20k valami flash sale lehetett, csak bekamuzták rendes akciónak, aki kivárt az lemaradt
-
-szabi-
addikt
válasz
Allien #64538 üzenetére
Múltkor 250$ került szemben 424$ árral: KLIKK
Ezért is érdekel inkább Zino.
Első drónnak még így is jelentős kiadás.
Az elmúlt napok alapján olcsóbbal kellene kezdeni, de az egyel lejjebb kategória 153€, JJRC X9.
Ennek a képe viszont már nekem sem tetszik.Elgondolkodtam másik szemszögből megközelíteni a dolgot.
Tényleg venni valami olcsót és ha bejön a dolog akkor előrébb lépni. -
sbazsi
veterán
válasz
Allien #64114 üzenetére
Van bármi új kontra vélemény azóta a Fimi X8 ellen?
Mert ha nincs, én holnap megrendelném a kuponnal. Elvileg 24.-én megy a shipment, bár a látottak/olvasottak alapján azért vannak kételyeim...
Akárhogy is nézem, nagyon jó árban van, 123 eft.
Hogy vámmentes legyen, a GWTR raktárból rendeljem, igaz?
Mi mást kell még tudni / mi kerülhette el a figyelmem?
-
sbazsi
veterán
válasz
Allien #64114 üzenetére
Nem pénz keresésre lesz, csak hobbira.
Nagyon hajlok a Fimi S8 felé.
Van esetleg valakinek, aki meg is engedi, hogy megnézzem?
Bangoodon most csak preorder van, 24-én küldik legkorábban, addig meg sokminden történhet.Ez a kupon meddig érvényes, lehet tudni?
Más: Mitu drónom nem akar működni. Telefon látja, úgy tesz mintha rácsatlakozna, de képet nem ad, felszállni nem akar. Viszont a videokat, amik rajta vannak, látom. Vagy csak azért, mert korábban már lementettem a telefonra?
-
Steph88
csendes tag
válasz
Allien #63019 üzenetére
Szerintem egy hónapot se volt meg a készülék, alig pár repüléssel adtam el. De a kamerán kivül nem igazán volt panaszom rá. Az akksi is 20+ percet bírt a havas időben is. De bejött a FIMI A3 és most arra vagyok rákattanva. Ugyebár megjött, csak alaplap hiba vagy valami gyári hiba volt vele, tegnap küdtem vissza Spanyolba, talán egyszer kapok egy működőtt és legalább ki tudom próbálni, mit tudhat.
-
Steph88
csendes tag
válasz
Allien #63008 üzenetére
Nemrég adtam el egy MJX bugs 2 SE -t.
Teljesen jó gép volt. Viszont a kamerája csapni való. Vagyis hát kinek mi az igénye, de szintelen volt, élettelen vagyis használható de nagyon nem szép. Szóval ha valaki kamerázni akar vagy a felvétellel pl. kezdeni valamit, arra nem igazán alkalmas. Ezért is adtam el. Szinta a régi sg 700-as vackom csinált majdnem olyan képeket. Sőt. (bár mentségére, 120-140 méterig is elment a wifi kép még ha ez 5ghz ment is)
Persze az 5W lehet jobb, nem tudom. De én pl ezt a modelt (b2SE) nem ajánlom, ha fontos kicsit is a felvétel. Ha kell, videókat tudok küldeni.
-
válasz
Allien #62796 üzenetére
Köszi az ajánlásodat! Fontolóra veszem.
A műantennák egyikét már én is leszedtem, mert a helyére tettem egy 6dbi-s bot antennát.(#62789) Geller72 : Sajnos nem ilyen egyszerű, mert multifokális lencsét használok és ráadásul még cilinderes is a szemem. Ezért tartók tőle, hogy kidobnám azt a nem kevés pénzt, amibe kerül. Keresgélek még, de lehet, hogy marad a kijelző.
-
válasz
Allien #62770 üzenetére
Köszi a segítséget!
Én is úgy gondoltam, hogy a beállítások után, már nem használnám a telefont monitorként. Viszont szemüveges lévén nem vásárolnék nyakra-főre goggle-t, vagy jó vagy nem alapon. Ezért gondoltam, hátha van, aki tud egy jó tippet adni szemüveg vagy kijelző ügyben.
Az linkelt kamera 13dbi-s és 25mw-os. Gondolom ennek elég rövid hatótávja.
Keresgetem közben én is, de örülnék, ha volna egy megbízható tipp ebből is. -
tvamos
nagyúr
válasz
Allien #62371 üzenetére
Koszi a valaszt!
Szoval, a gimball ez az item: [link]
Lenne nehany kerdesem vele kapcsolatban:
Az a bajom vele, hogy a doksi szerint ennek 12V kell. (Persze, hogy nem olvastam el elore...) Adhatok neki 3S-t ugy naturba? Vagy kell neki a pont 12V?
Gond-e az ennek, ha en fejjel lefele szeretnem beepiteni? Meg tudom oldani, hogy a teteje felul legyen, de ahoz kell konzol, aminek van nemi tomege... persze, ki is probalhatom, csak erdekel, mi a tapasztalatotok / velemenyetek, nekem ez az elso ilyen cuccom.
Van egy Sony FDR-X1000 kameram, egyelore azt szeretnem ratenni, ha megoldhato, ha nem, akkor veszek majd egy megfeleo GoPro copy-t. Azt en is eszrevettem, hogy ki kell egyensulyozni, egyelore tettem ra egy 10-es csavart. Jo lett igy.
Az van meg, hogy van ez a 6 polusu csatlakozo, (PITCH/ROLL,) ami nekem razkodas eseten nagyon kozel esik az alu hazhoz. Van erre valami bevalt modszer, hogy ne essen ilyen kozel? Vagy joez igy? Amugy ide kothetem a tav ket csatornajat, hogy tudjak kalibralni?A ROTG01 ugy tunik, hogy megy, de az oldalon nincs leiras, hogy kell a csatornat beallitani, meg a telefonom nincs a listaban, de gondolom a fekete kepernyo jot jelent. (Ha az app-ban megnyomom a play gombot, akkor ki lehet valasztani a megfelelo USB kamerat.) Van esetleg olyan app, ami a google play-ben van, es jobb, mint ez a letoltheto app?
Az van meg, hogy a TX801-et nem tudom osszedugni a C800T-vel. Eroltessem ezt? Olyan a drot, mintha ossze valo lenne, 2.5mm pitch a csatlakozo, az egyik fekete-piros-sarga, a masik lila-piros-sarga. (Mondjuk eleg erdekes, hogy a lila a GND.) A TX-bol kilog meg egy fekete-piros drot, gondolom itt kene neki 7-24V-ot adni. (Mondjuk a leiras ezen resze eleg egyertelmu.) Itt mondjuk szepen le van irva a csatorna kivalasztasa...
-
Banyu
csendes tag
válasz
Allien #62213 üzenetére
Boldog Új Évet Kívánok Mindenkinek!
Geller, a 62211-re reagálva:
Elhiszem, hogy a leggyengébb AIO kamera is jobb, de pont azt nem szeretném/szerettem volna csinálni, hogy vegyek ezt is meg azt, is próbálgatva, hogy mivel járok jobban, mert akkor lazában röpködnek a 12-15k összegek, aminek az a vége, hogy vehette, volna a B3 bekerülési árának 3-4 szereséért is valamit, és viszlát. Bár ahogy anno írtam, annyit nem szántam a projektre, mert nekem jelenleg elsődlegesen a szakdogás projekt területfotózása, nem pedig RC-s "szórakozás" a cél.
Gopro jellegű akciókamerát végül nem vettem.Allien:
Mivel párhuzamosan nem álltam neki akciókamerát venni, így gimbalt sem, de amúgy sem szeretnék venni. Igazából a B3-hoz is kéne még akksit venni, az is plusz ktg volna, és a végeredmény meg már majdnem ugyanott van, mint a B3 Pro vagy az 5W. Utóbbiban van GPS, bár az akksi gyengébb, ez tény...A Wifis hatótáv javítás alatt mit értettél?
Üdv!
-
Geller72
veterán
válasz
Allien #62213 üzenetére
...miközben 40-50k-ért vehet(ne) egy P2-t...
Ugyanis ha a kamerát és a drón árát (semmi mást, csak azt) összeadjuk, minimum ott vagyunk. Itt most csak azt az esetet veszem, ha költséghatékonyan akar(na) venni valamit. A teherbírási határesetet tekintve ugye ha rápakoljuk a hármas propokat és a 3S akkut a bogárra, nem kicsit változik meg a helyzet.
-
Banyu
csendes tag
válasz
Allien #62209 üzenetére
Kedves Allien!
Köszönöm!
Sajnos a C5820 az sehol sem (volt) kapható, és úgy látom, hogy most sem.
Amikor utoljára érdeklődtem itt a topikban, akkor az volt az eredeti haditerv, hogy mivel a B3 elbírja, esetleg veszek egy egyszerű akciókamerát (pl. SJ 4000), arra teszek egy jeltovábbítót és veszek egy adóvevőt (Eachine ROTG02), így nyerek egy olyan kamerát is, amit nem csak a drónhoz tudok használni, két legyet egy csapásra. (Illetve a kamera sem a drón akksijából eszik.)
Ha jól emlékszem, erre a kérdésemre nem nagyon jött reakció.... így gondoltam, a gyári kamerával csak nem lövök mellé. (Bár úgy látom vannak fpv transzmitterek az SJ4000-hez.)
Viszont most ott tartok, hogy hiába volt a drón akciós, kb jobban járnék, ha meghirdetném darabokban az egész hóbelebancot és megválnék tőle (tekintettel arra, hogy zsír új minden cucc) és vennék valamit, ami esetleg rosszabb képminőséggel (bár pont a képminőség is cél volt eredetileg), gyárilag kompletten működik, pl egy B5W-t...Egy kis kamerárnak VTX-el nyilván volna benne hely, csak a kamera rögzítését nem tudom, hogy lehetne megoldani a gyári C5020 helyén pl. meg hogy ezek mennyire jó képet adnak.
Üdv.: b.
-
Djuree
félisten
válasz
Allien #62030 üzenetére
az enyém a power, de nyilván nem itthonról vettem, hanem féláron (140k volt sarccal együtt), kínából jött. sima androidos telóval használom.
már én se ilyet vennék hanem valami 4k-sat, kellene a mégjobb kamera, én amolyan scoutos drónos vagyok, minél jobban elhagyatott helyeken szeretek drónozni és leskelődni, csernobilban mekkora lenne.lehet le is lőnének ott.
jó lett volna dji mavic pro, de az még használtan is 200k.az már nagyon sok, nem mintha a 140k nem lenne az...
-
-
Geller72
veterán
válasz
Allien #62006 üzenetére
Nekem a táv hatótávjával nincs bajom. Csak az FPV részével a dolognak. És ezt arra találták ki, azért van/lenne, hogy FPV-re használd. Szemüvegem van, ezért a szemüveg+monitor okafogyott - felesleges plusz lenne részemről. A BG-ről csak kamerával vagy másfél euróval olcsóbb a jicsin, de a BG-nek hála a posta meg több, szal kb. ugyanott van a két gép. És én valamiért (okkal) nem a jicsini fiukban, hanem az eredeti MJX-ben jobban bízok.
Na de majd megnézzük azt az acro módot.
. Remélem, nem lesz olyan szar, mint a szintén jicsin M80 acrója.
.
Egyik fórumon ki merik írni:
"Max Flight radius: 70meters
Maximum remote control distance: about 300m". Ez inkább közelebb áll a valósághoz.
-
misirulez
senior tag
válasz
Allien #61791 üzenetére
Köszi a választ.
"ami akár harveraprón is beszerezhető"
Most nekem csak mx amazon játszik.Mivel sokat vagyok tengeren, hajóval is meg paddle boardal néha pár képet szívesen lőnék a tájról magasból, de nem akarok sokat beruházni. Már csak azért sem, hogy ne kelljen idegeskednem hogy mi történik ha elrontom, vagy ilyesmi. Lélektani határ kb 50usd lenne. Szóval ha ez a bugs 3 beszerezhető akkor jó lehet.
Még egy kérdés, találtam egy ilyen "JJRC H31" (árak osztva 20-al = usd) ezt elvileg kamerával és anélkül is lehet rendelni, a kamera nélküli verzió tud repülni egy vízálló tokos akciókamerával? -
ggggg5
csendes tag
válasz
Allien #61701 üzenetére
Sajnos a xiaomi repeater v2.0 nem tud 5g wifit
Ha tudna, nem titkolná el a cég. Van ilyen kütyüm, próbáltam.
Melyik 8dbi-s antennát rendelted?
Lemértem egy 3dbi-s és egy 5dbi-s antenna fogyasztását (FPV tx esetében). Antenna nélkül 0,4A , 3dbi 0,51A, 5dbi 0,57A. Tehát kb 0,1Wh fogyasztásnövekedés egy 12perces repülés alatt. -
ggggg5
csendes tag
válasz
Allien #61623 üzenetére
Nekem a B5W 2,5km-re elment és az nem a vége volt, a B2 pedig 4km-nél is többet tud IDEÁLIS körülmények között.
Szerintem az antenna fogyasztása jelentéktelen lehet, néhány mp (de pl egy 600mW-s adó már sokat. A gyári bugs 1800mah akku: 13,32Wh. A tx egy 12 perces repülés alatt max 4W*0,2h= 0,8Wh energiát zabál.)
"A másik oldalán meg egy Xiaomi wifi extendert szoktak ajánlani. így a wifis kép stabilabb, bár, a fogyasztásra kihat az antenna csere."
Ebben több dolgot nem értek. A xiaomi repeater tudtommal 2,4-es wifi-t tud csak, és azt se hogy ez miért hat ki a fogyasztásra. Milyen bugs-od van? -
válasz
Allien #61623 üzenetére
Az EPIC kinézetre nekem is jobban tetszik, mint az MJX. Ahogy a videókat nézegettem, majd a saját B3 mini távomat szétszedtem, meggyőződésem, hogy az összes távban ugyanaz a gyenge antenna van. (ami sík terepviszonyok közt max 200-300 méterre elegendő) Ezt az antennát ki kell cserélni és az irányíthatóság távolsága mindjárt megnövekszik.
Jobb híján nekem is ez lesz a következő játszós gépem, mert sokat kell még youtuboznom, olvasnom és tanulnom ahhoz, hogy összerakjak egy profi gépet. És ahogy látom a hozzáértőknek is okoz még gondot a sok Kínai hulladék.
Azt meg főleg nem értem, hogy amikor fillérekért állítanak elő egy 5 dbi antennát csatlakozóval együtt, miért fektetnek energiát egy nem sokkal kevesebbért előállítható fos antennába. -
válasz
Allien #61013 üzenetére
Hátigen. Ott viszont tényleg vicces, hogy kb dupláját keresi, mint egy vadászpilóta, aki alkalmasint benne ül a gépben.
Kíváncsi vagyok, ha beindul a sok pilótát igénylő drónbiznisz, pl posta és hasonlók, akkor hogy fizetnek majd. Nehéz elképzelni, hogy pl az alkalmazottnyúzó amazon hajlandó legyen versenyképes fizetést adni, amikor minden 3. tinédzser "tud drónt vezetni" (khhm...)...
-
válasz
Allien #60981 üzenetére
Ez nem teljesen igaz. A kerted felett tartósan lebegő, pláne a telkedet módszeresen, kis magasságban végigrepülő kameradrón jogosulatlan megfigyelést végez és zaklat, ami ellen jogod van sajátkezűleg fellépni. Az meg persze hab a tortán, hogy a tagnak 101%, hogy nem lesz "rád" légtérhasználatija. Önbíráskodásra nincs jogod, de önvédelemre igen. SzVSz az a baj, hogy tudtommal a légügyi szabályok nem írnak elő nekünk drónosoknak egy minimum magasságot, amit lakott terület felett be kéne tartani, azaz az átlag max 50mm ekv. kamera nemhogy a háziasszony bimbó-punxikategorizálását nem teszi lehetővé, hanem azt se nagyon látod, hogy a kertben van valaki. Személyszerint nagyon szeretek 120m körül repkedni (errefelé annyi a max), onnan már nemigen látszanak az emberek a p4p-vel és kétlem, hogy az átlag sörétes leszedné.
Valóban, a törvény védi a drónos magántulajdonát is, tehát érdemes úgy eljárni, hogy a madár "életben maradjon" (aminek az értéke hóttziher, hogy kevesebb annál az 1-200eFt kártérítésnél, amit a hercehurca miatt polgári perben ráperelhetsz a zaklatóra). Az persze teljesen egyértelmű, hogy az "ártatlanul, x méternél magasabban áthaladó" drón védett állat, usában az ilyenre lövöldözni szövetségi bűnténynek számít, mintha repülőkre lövöldöznél.
Tudtommal söréteshasználat Mo.-on még nem történt, a magántulajdon szentségét nem kicsit tiszteletben tartó USA-ban emlékeim szerint egy hasonló esetben nem marasztalták el a légvédelmet használó családapát.
-
Bjorngolf
tag
válasz
Allien #60664 üzenetére
Értem ezt én. A DJI-n kívül am van akkor még olyan márka aminek van kiépített szervíze? Sajna ahogy néztem az a képminőség ami nekünk kellene a DJI-ben igencsak 3-400 k fölött van :S
az most huzos egyenlőre. A Xiaomi és a DJI-n kívül ebben az árban jó képminőségüt akkor tudtok még esetleg?
-
Bjorngolf
tag
válasz
Allien #60658 üzenetére
a méret annyira nem fontos
kocsink van, szóval kocsiba kocsibol ki a téma. nyaralásnál jön elő a méret de igazából mivel a laptopom is 5kg felett van XD igy engem nem zavar ez
ami nekem a fontos az a képminőség.
nézegetem a tesztvideokat de gebedjek meg h ha látom melyik a jobb képminőségre o.O
-
válasz
Allien #60381 üzenetére
Köszi az infót!
Néztem pár videót módosított aksival, de addig nem akartam az aksi cserével foglalkozni, amíg nem tudok vele repülni, ami mondjuk még odébb lesz, mert jelen pillanatban örülök, ha 60m-ről vissza tudom hozni, de tegnap pld ez sem sikerült, mert egy óvatlan pillanatban picit magasabbra engedtem és egy légáramlat elvitte egy 200m-re lévő strandra, ahol nagy szerencsémre a földre esett, megtalálták és az úszómesternek leadták. Egy focipályán gyakorlok, mert optimális a hely nagysága, de a széllel és a magasban betájolni, hogy merre is van a gép arccal (hiába a led lámpa, messze már nehéz meglátni), hát kicsit nehezen birkózok. Valahogy úgy érzem, hogy még a leheletem is elsodorja. Gondolom ez még a kezdetei "fakezüség" miatt van.
Ajánlott nekem 3-as prop-ot egy kedves fórumtárs, mert azt gondolta, hogy nekem is a normál gép van és nem a mini, de azt nem tudom, hogy erre rá lehetne-e tenni és ezzel könnyebb lenne tanulni, vagy hagyjam későbbre? -
válasz
Allien #60376 üzenetére
Pont a hozzá kapott usb töltő a szűk keresztmetszet. 1 adapter van , ami 5v-rol invertálja fel 7.4V-ra a feszültséget. Ha kettő volna belőle, akkor is 3,5 óra lenne egy töltés, csak akkor egyszerre tölteném a 2 aksit. A kérdés az lenne, hogy egy okos töltővel., amit említettem, ez az idő lecsökkenthető-e a felére. Gyors töltőim vannak, de az 5v miatt nem megoldás.
-
Geller72
veterán
válasz
Allien #59651 üzenetére
Még a M2 sem jött ki. Minek siessenek. Nincs konkurencia ebben az árszegmensben, max saját maguk.
. No meg az is igaz, hogy amit ezek tudnak, az legtöbbször elég, Ha ennél több kell, arra is megvannak a gépek, aki ezzel keresi a kenyerét, vesz mást. P2-V2, vagy még feljebb. A Mavic meg már elérhető 700 euró környékén, akcióban legtöbbször. Vagy kicsivel felette.
-
Geller72
veterán
válasz
Allien #59649 üzenetére
..a maviknál is és úgy általában a dji gépeknél eleve van olyan menüpont, hogy drón keresése... Szal ha leesik, odamész azt felveszed.
. Ha annyira összetörik, hogy kikapcsol, akkor is menti az utolsó olyan gps poziciót, amikor még ment, tehát a becsapódás pillanatát. Annak amúgy is van nyoma.
. Barátomnak esett már le P3P, igen magasból, könnyen meglett. Nem nézett ki szépen.
. Egyébként, ahogy nézegettem ezeket a leeséseket, nem nagyon találtam olyat, ami ne lett maradt volna fesz alatt, miután lezuhant.
-
Baku
aktív tag
válasz
Allien #59641 üzenetére
"....Akkor már inkább keresnék egy XK X380-t, oszt az tuti elbír egy kamerát. Igaz, árban kicsit magasabb, de néha-néha még találni elfekvő készletet kiszóró boltot.... "
Rossz helyen keresed.... Nekem van egy szinte vacsi új (talán 3x repült) és eladó is akár ....
Más: Azért azt tudni kell, hogy ezek a gépek (Bugs3 és családja, Hubsan 501 és családja ) NEM kameraplatform céljára készült gépek, egyszerűen csak FPV quadok, és slussz....
Az XK380 viszont eleve egy "repülő kamerának" lett kikiáltva, és a P1-et próbálták kisebb-nagyobb sikerrel lekopírozni ....Egyébiránt meg a Hubsan egy könnyű 2 tengelyes gimballal, és egy keychain stílusú könnyű akciókamerával kameraplatform "szerűvé" kucigolható, de sosem lesz igazán az.
A magam részéről viszont sok ilyen kucigolás (és önszopatás után) rá kellett jönnöm, hogy semmi értelme ... Ha az ember kameraplatformot akar, akkor vegyen egyet, ha meg nincs meg a rávaló, akkor gyűjtsön rá még ... Mert ez az állandó mókolás, meg a "majd én csinálok a szarból várat" dolog, csak értelmetlen pénzkidobás ....
-
Geller72
veterán
válasz
Allien #59641 üzenetére
A H501S X4 a BG-n ~200 eur és ott a 12%-os kuponkód a leirásában..
8a4bad
A Pro verzió, fehér-arany színben eu-s raktárból 220 eur, mínusz a 12%.
Ami fontos:"We have upgraded the H501S to H501SS version. The difference between H501S and the upgraded version H501SS pls
H501S Version show in the transmitter: H501S V1.2.X
H501SS Version show in the transmitter : H501S V2.1.X
Difference between Profession version and Standard version is the tranmitter. The transmitter of Pro version has better range than Standard version." -
Baku
aktív tag
válasz
Allien #59635 üzenetére
"A Hubsan Air meg árban nem ennyi. 250 dolcsi az app vezérlés.... "
Kénytelen vagyok korrigálni: Tavasszal 170€ - ért vettem, (meglepetésmentesen),
És most is ugyanannyi az ára. (+/- 3-4 €- t csúszkál)
Ennyi az objektív tényre alapozott kiigazítás .És most az erősen szubjektív tapasztalat: QRRRVAJÓ gép ....
Aki hasonló kategóriában gondolkodik, annak sokkal inkább ajánlanám,
mint a kissé kétes minőségűre és színvonalúra sikeredett, a Hubsan farvizein
esetlenül próbálkozgató MJX újabb Bugs modelljeit ....
Viszont ha valaki ódzkodik a telefonos-appos irányítástól, akkor a H501S a kiforrott,
megbízható, már bizonyított modell, és két funkció (waypoint fly, és orbit mode) kivételével
Ugyanazt kapja (nagyobb hatótávval, 5.8Ghz fpv-vel), monitoros, valós távval, mint az Air-nél.... -
Jackal2
senior tag
válasz
Allien #59603 üzenetére
Na várjunk, ne keverjük a dolgokat....A kuponoldalak azok olyanok amilyenek, az hogy él-e, hogy ellenőrizték-e, stb. az egy dolog, mindig lesz olcsóbb, szóval ezen most ne akadjunk fent (plusz akkor az összes variánsra külön kéne egy kis táblázat, hogy milyen kamerával, hány akksival adják stb.)
Ami a gépet illeti:
- mivel ez az új széria, szerintem ha meg akarom feleltetni az előzővel, mint utód, akkor a Bugs 3-at kellene mondanom. Nyilván sántít, hiszen abban nincs pl. GPS- innentől kezdve borul az egész, szóval akkor legyen a 2W, de az meg inkább az 5W elődje lenne. Nekem úgy tűnik most, hogy a Bugs 3 Pro egy külön ág marad, ezzel kiegészítve a palettát, annak aki nagyon "pro" akar lenni.A motor szerintem azért más, mert változott a tömeg és a rep idő is, 2800 mAh lett az akku, szóval rámennek erre a 20 perc + vonalra, hogy összemérhető legyen a DJI termékeivel ez a paraméter is.
Az applikációt azért hoztam fel, mert szerintem pont ebben gyenge az MJX és jó a Hubsan. A 2W-nél konkrétan egy lopott, átdolgozott app volt, amiben a funkciók fele nem működött, helyette a távról nyomkodtad például az RTH-t meg hasonlókat, gombokkal. Na ez a ciki, az olyan gépek mellett, mint a H501 Air, vagy a DJI Tello, a Spark/Mavic vonalról már nem is beszélve. Tudom, az utóbbi nem egy árkategória az MJX-szel, DE egy jó progit egyszer kell csak megcsinálni, utána használhatod az összes modellhez, lásd, H501 H216A. Mekkora királynak érzed magad egy 20.000 forintos szénkefés gépnél, mikor egy 60K-s drón applikációját használod.
A képátvitel meg tuti WifI maradt, mert a Lightbridge/Occusync protokollok szerintem védjegyesek, és a DJI nem is hiszem, hogy átadná a tudását másnak. Az egy más kérdés, hogy mókoltak-e valamit az MJX háza táján, hogy ne legyenek a gépeik kompatibilisek és meg kelljen venni az újat.
Plusz ott van még a trükk, hogy a Pronál ugyan 600-800 méter a hatótáv, de az szerintem csak az irányításra vonatkozik, nem a képátvitelre. Félek, hogy a 2W, 3Pro, 5W is ugyanazt a technológiát használja, szóval simán lehet hogy 50 méteren szakadozik majd a kép...
Ezért király a Hubsan H501 Air, mert van egy analóg kimenet, ami elmegy 1,5 km-t, meg van egy digitális, amivel lehet bohóckodni telefonon is, boosterrel meg az is tud 300 métert.
Ja és még egy gondolat: milyen trógerség már az, hogy a hivatalos oldalról hiányoznak a műszaki információk?
-
twine
veterán
válasz
Allien #59498 üzenetére
Egyetértünk... Szélmalomharc...
-Bár az voltam-nem akartam megmondó ember lenni, és már idegbajt sem kapok a témától...
sokszor hozzá sem szólok... Most volt kedvem leírni a saját véleményem...a világ meg megy tovább...
függetlenül attól, nekem mi a véleményem, vagy hogyan gondolkodok...
-
twine
veterán
válasz
Allien #59494 üzenetére
Tényleg b@sszus,, el lehet ezen a témán viccelődni, meg hogy ez játék...stb...
De napról napra, hétről hétre futok bele olyan pillanatokba...
Utolsó példa...:
Hivatalos nevén szúnyog gyérítés volt a napokban a lakóhelyemen (ami egy gyönyörű erdős környezet...)
Ez úgy néz ki, hogy megy az utcákban egy dobozos kisteherautó, és hátul okád ki magábol valami irgalmatlan sűrű fehér füstöt! Ez végig megy az utcákban mindenhol... Majd, másnap jön a mezőgazdasági repcsi,,, és kb. 70m-rol nyomja a légi áldást is....Bár az utóbbi időben már nem vettem elő a Phantomot, csak akkor ha dolgozni kellett vele,, most gépet cseréltem, új a kamera, ismét hajt a megismerés is tapasztalat vágya
gondoltam ezt a földi füst okádót milyen jópofa lenne fentről rögzíteni.... Tök jó lenne látni ahogy halad az autó, és utcáról utcára terjed a sűrű fehér füst,,, "az erdőben"....
Ahogy ezen gondolkodtam, csináljam e vagy sem... Mondom én még iszom előtte egy kv-t!
Hallom, hogy egyszer csak üvölt a ház fölött az An-2 pasztmekNesze neked engedély nélküli repülés,,[önirónia ON]mer'én megtehetem a házam fölött,,, és különben is nagy a mellényem, mer' az önkormányzat nak mi csináltuk a filmet a telepulesrol...nehogymá' ne repüljek bármikor itt,, nehogy má' ne dumaljam ki magam a tagsagommal, meg a biztosítással... Hő,,,hát elég az....[irónia OFF]
Hát megmondom, kurva nagy mákom volt azzal a kávéval, és nagyon nagy ívben torolhettem volna ki a s3ggem a "tudasomal" meg a hiányos papirjaimmal, ha én hirtelen szonyogirtast akarok filmezni a levegőből...
Bele gondolni is rossz a végkifejletbe....
Én hiszem, hogy rengeteget tanul, és tapasztal az ember folyamatosan... Én hiszem, hogy az "átlagnál" is komolyabban vettem ezt a dronozas kérdést 0km-es korom óta, de azóta minél többet tapasztalok, annál komolyabban veszem...
Ez a legutóbbi repülős "élmény" is rendesen elgondolkodtatott...Évekig minden alkalommal másnap jött a légi irtás,,,
Én bármikor kimentem itt a környéken papír nélkül, mert "mi bajom lehet,, itt én vagyok a király"...L0f@szt........
Bizonyos méret, súly, tudás (?) fölött igenis komolyan kell ezt a "sportot" venni...
Szerintem.... -
Allien
veterán
válasz
Allien #57972 üzenetére
Úgy néz ki, az Eachine (Banggood saját márkája?) át brandeli az MJX családot!
Eachine EX2H c4000 v. c6000 kamerával (ala Bugs 3), és Eachine EX2H C5820 fpv kamerával, mjx goggle-val is akár! Bár, annyit azért NEM ér, főleg, hogy jön ki az MJX Bugs 3 PRO! Ami ugye tudja már a gps funkciókat, mint follow me, track flight mode, POI. Igaz, azért a foloow me nem olyan, mint a dji féle, hanem az okos telefonodról nyeri ki a koordinátákat, és azt követi! -
ot93
senior tag
válasz
Allien #57796 üzenetére
amúgy a bugs 3-ból is létezik két klón, az egyik a Force1 F100, a másik Contixo F17. De úgy tudom, hogy az MJX megegyezett velük, hogy átcímkézhetik a sajátjukra. A force1 szerintem amerikai cég, talán úgy könnyebben eladják a bugs 3-at amerikai helyi boltokban. De amúgy full ugyanaz, csak a elektronika takarót rajzolták át és van olyan, ami hordtáskával jön, vagy van amelyik 2 akkuval. De magában a gépben nincs különbség. Úgy látszik, hogy az Eachine is ezt csinálja, gondolom engedéllyel az mjx részéről
De aztán kitudja mert kínai cégeknél minden megeshet.
-
LordAxwell
senior tag
válasz
Allien #57400 üzenetére
Nekem teljesen jól használható kint is, kis szélben is szépen tartja a poziciot, a fotója teljesen használható minőségű, nem rosszabb mint egy telefon szelfi kamerája, a videó az persze nem sok mindenre jó, max otthon visszanézni, de fotózni lehet vele szépet is, kis utómunkával.
-
Geller72
veterán
válasz
Allien #56837 üzenetére
Ha jól rémlik a B3 gyári akkuja a fém házzal együtt 115mm*36mm*20mm alapméretű volt. Ennek megfelelő jó bele 1:1-ben. Azt hiszem, én 1300-as Tattut tettem akkor bele, azzal súlyban is faja volt. Viszont sokkal rövidebb. A lényeg a 36x20mm kb, a többi a hossza. A tattu nem lógott ki nekem közel annyira sem, mint a gyári. Persze lehet alá pakolni bazi akkukat is, 2200-ast is láttam már videón, de sztem 3s-ben az már sok. Nekd is van/volt gondolom a 2200-as 2s-es akku, annál is már látszik, hogy az még éppen ok neki. Be is fér és el is viszi. Mivel a B6 eleve gyárilag 1300-as 2s akkuval jön és dettó azonos méretű akkutartóval, így ebbe a 3s-es 1300-as akku a legjobb választás. A Gaoneng GNB 1300-as, 3s akkujának a méretei 86x35x21mm, ami méretileg is faja bele. de van egy csomó akku, ami jó. Én nagyobbat nem tennék bele, bár a B3 szvsz nagyobb és talán erősebb is, mint a B6.
-
-
Baku
aktív tag
válasz
Allien #55984 üzenetére
".... bár vannak tervezési hibáik, a kamera rész elég jól variálható, trükközéssel. Például, a Bugs 2C kamerája alapjai, azaz pl a nyák pontosan akkora, mint a külön kapható C5830. Azaz, szét szed, átpakol, és még kicsit szopik az ember az optikai résszel, mert az nem stimmel, de..."
No ez az, amivel végképp teleszaladt már a tököm, és mivel nem adok 3-400 rúgót egy DJI - ért, de olyan gépet akartam, amivel semmi mókolás, kucigolás, szopás, megvettem az air pro-t.
Nem akartam távot sem már, mert térdig járok a sok szar távban. Mobil app, waypoint fly plan , oszt csókol anyád jóska ..... -
Teréz Atya
senior tag
válasz
Allien #55975 üzenetére
No, megtaláltam, 3:43-nál bindelem az első videómban.
-
válasz
Allien #55455 üzenetére
Az Acro az mindenhol ugyan az, annyit jelent, hogy olyankor semmilyen stabilizáció nincs. Se gyros, se accelerometer, tehát ha te 10%-al ledöntöd a gépet, az addig úgy megy, míg nem irányítod másfelé. Itt nincs olyan mint a stabnál, hogy ha nagyobb gázt(throttle) adsz, akkor a magasságot emeli. Ezért nehéz később átszokni.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz
Allien #54892 üzenetére
A Totalcar Égéstér podcastjébe meghívták a Kütyüdoktort, de ő nagyon nem ajánlotta a drótnélküli megoldásokat. Aztán lehet h csak az ő drágább cuccát akarta valakire rámelegíteni.
Szerintem nem is lenne akkora gond az árnyékolással, de bekapcsolva bárki foghatja a kamera jelét.
Amúgy a legtöbb FPV kamera biztonsági vagy tolatókamera. A HS1177-ben is bekapcsolható a tolatássegítő.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Építő/felújító topik
- Autós topik
- Windows 11
- Apple asztali gépek
- LEGO klub
- További aktív témák...
- Netatmo Weather Station
- Immax - EV utazó töltőállomás elektromos autókhoz AC Type 2 32A/380V 22kW + dugó 230V 5m Wi-Fi Tuya
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- Olcsóbb lett! Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Eladó használt XIAOMI Vacuum MOP Pro robotporszívó!
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! PC Specialist Recoil VIII 17 notebook - i9 14900HX 16GB RAM 2TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged